Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxlanders
tag
válasz d0gz1ll4 #799 üzenetére
1 hosszú 3 rövid sípszó : videókártya hiba
A BIOS nem tudja elérni a videókártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás.
Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző.
Ez egy idézet innen: [link]Bár szerintem csinálsz valahol egy boot floppyt amin a flash program és a bios file is rajta van amivel még működött a gép és vakon elvégzed az újra programozást, ami abból áll hogy miután bebootol a géped, beírod a floppyn található flash program teljes nevét szóköz, majd a bios file neve.
Valami ilyesmi lehet:
AWDFLASH enbiosomfileja.bin enter. Amig teker a floppí hagyd békén, kb 1 perc az egész, de várd meg míg a műveletet befejezi!!!!
Cmos törlés és imátkozzLeírva bonyolultabban néz ki mint valójában.
-
d0gz1ll4
csendes tag
Hali!
Segítség kellene. Abit NF7s v2 alaplap, Athlon xp 2400, 512 ram a "VAS". Szereztem még 512 ramot havertól, beleraktam. El is indult a gép, everestel lecheckoltam azért hogy tényleg egyforma-e a két ram. Semmi különbséget nem vettem észre. De azért kb 10 perc után blue screen , valamilyen hiba ugyhogy reboot. Nem történt érdemi változás, ugyanugy hibaüzenetet irt ki kb 10 perc után. Támadt a nagy ötlet: frissítsünk biost, ugyse csináltuk még azt se tudom hogy kell de ugyis geci okos vagyok. Azért googleztem egyet, mégis hogy csinálják a profik, eljutottam ehhez a flashmenu cucchoz. Abit oldalról letölt,kicsomagol, elindít. 1 click updatere mentem, gondolom az idiotáknak van az kitalálva ( jogosan). Elindult az update én meg imádkoztam hogy ne haljon le a gép pont a frissités alatt. Hálistennek nem irt ki hibaüzit, végig ment az update irta hogy rebootoljak és valszeg itt hibáztam, mert én igent nyomtam. Most olvastam csak itt egy hozzászólást, hogy nem re kellett volna menni, tápot kihuzni, jumper meg ilyenek. Szóval ez kimaradt, én simán rányomtam az igenre és rebootolt. De sajnos nem jutottam el a windowsig. 1 hosszu és 3 rövid sípolás után nem nagoyn történik semmi, monitor sötét, vinyo pörög de windows sehol. 1 hosszu 3 rövid sípolásra ezt irja:
1 long, 3 short: Conventional/Extended memory failure
Conventional/Extended memory failure means that the system is reporting an error with the DRAM sticks that you have installed in your system. The most likely problem is either fault RAM, or improperly seated RAM (try reseating the RAM or moving it around to different slots).Most ezt csinálom, rakosgatom őket de semmi változás. Néhány órája már olvasom a pht meg googlezek folyamatosan, ilyeneket csináltam: gombelemet kivettem, memoriákat cserélgettem. Van valami jumper vagy mi, alaplap leirásában megkerestem, nagynehezen megtaláltam azt hiszem, lehet itt is elrontottam valamit: három szál lóg ki, abból az alsó kettő volt azt hiszem defaulton "összekötve" valami kis műanyaggal, azt irta a kézikönyv kössem össze a felső kettőt. megtettem, tápot vissza és benyomtam, utána azt hiszem le is csapta magát a gép. Táp ki, alsó állásba vissza, maradt az 1 hosszu 3 rövid sípolás.
Itt tartok most, olvasgatok tovább segítség után, biztos leirtátok már százszor de azért megkérnék valakit hogy lépésről lépésre mondja meg ( vagy adjon linket )hogy mi a megoldás ( valami floppys boot kell ) és azt is jó lenne tudni hogy miket hol és mikor rontottam el. Várom a segítségeteket. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
Kösz megpróbálom.
Hát vagy BIOS frissítés kell neki, vagy végelgyengülésben elpusztul. Pénteki WinXP SP2 reinstall volt (a legutóbbi óta nem úgy működik ahogy kéne), azóta bekapcsolás után pár mp.-el BSD.
Ha ez sem működik, akkor új konfig...
#798: Először BIOS, utána jöhet a MEMTEST, CPU-t mivel teszteljem?
[ Szerkesztve ]
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Thrawn
félisten
Valami nem működik a gépben, hogy BIOS-frissítés kell?
Írd ki a bios fájlt a CD-re, ezzel a névvel: P4P800-E.ROM
Bekapcsoláskor nyomogasd lelkesen az Alt+F2-t, a többit (elvileg) megcsinálja magától.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Rossi
addikt
Üdv!
Faterom gépében egy ASUS P4P800-E Deluxe alaplap van, és kéne neki egy frissítés. Már le is töltöttem a gyártó honlapjáról egy .rom kiterjesztésű file-t. A gondom az, hogy nem tudom hogyan készítések bootolható CD-t.
Tudtok segíteni?
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
pcsabat
őstag
Sziasztok! A holnap megérkező MSI P7N platinum-omon szeretnék biost frissíteni win alatt (tudom veszélyes ASUS-al már számtalanszor csináltam eddig még gond nélkül). Azt szeretném kérdezni hogy az MSI-nek a live update-n kívül van valami programja amivel win alatti frissítés megoldható, vagy esetleg valami egyéb progi? Ha lehet úgy szeretném megoldani hogy előzetesen én töltöm le és azután frissítek majd. Az asus-nál sztem ezt elég jól megoldották, de sajna MSI lapom még nem volt. Előre is THX!
-
Turmoil
senior tag
Milyen alaplapod van?
Nézd meg a gyártó honlapján, hogy van-e frissebb és hogy ha van, az mit javít. Ha nincs gond a lappal, akkor szvsz felesleges. Ha meg érdemes, akkor rajta!---- szerk ---
Ha az, ami az adatlapodon van, akkor: gigabyte
[ Szerkesztve ]
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
dzseron
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy mikor van szükség BIOS frissitésre,milyen sűrűn kell ezt végezni.
Honnan tudhatom meg,hogy mikor kell?
Ez a bios tipus van a gépemen.Award BIOS Type Award Modular BIOS v6.00PG
System BIOS Date 08/22/05
Video BIOS Date 11/29/06
nálam esedékes lenne ez a dolog?
thanks
R
A tudás a legnagyobb hatalom
-
-
Zala81
tag
biost frissiteni csak egy particióval lehet? Az baj ha particionálva van a vinyó?
-
Zala81
tag
válasz Daemon09 #783 üzenetére
Köszi a választ! Ha van időd elmagyaráznád szájbarágósan, még nem csináltam ilyet, de szeretném megtanulni. Usb-n keresztül nem kivitelezhető, mert részben ezzell van a baj: ha rádugok valamit, olyan mintha lelőné a videokarit, kikapcsol a monitor. A másik hiba: HA bekapcsolom a gépet minden fasza, feláll a rendszer és stabil is. De ha újraindítom megfagy a boot, a windows logonál megáll a csík. Áramtalanítás után megint minden fasza. Ezért szeretném kipróbálni egy bios frissítéssel mielőtt visszaviszem kicseréltatni az alaplapot. A konfig a következő: Asus M3A, Amd 5200+, sapphire 2600xt, asus 550W táp. Xp sp2 oprendszer
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Az alaplapomhoz a F3E BETA a legújabb BIOS,igaz már frissítettem,de nem gázos,hogy béta verzió?
-
Zala81
tag
sziasztok! Frissítenem kéne egy ASUS M3A bios-át ASUS EZ Flash 2 használatával, de nem igazán tudom hogy működik ez a dolog... ha valakinek van tapasztalata megköszönném ha segítene..
-
maxlanders
tag
Én ezzel is egyet értek, de viszont az is igaz hogy nagyobb a veszélxforrás mint egy kevesebb erőforrást használó gépen.
már én is frissítettem ablakos flash programmal sikeresen párszor, aztán egyszer nem seikeresen, és azóta inkább lerágom a körmöm dos-ban mint grafikus felületen.
Nem azt mondom hogy nincsenek jó szoftverek hozzá, csak tényleg nagyon körültekintően kell vele úgy bánni, ahogy leírtad! -
válasz maxlanders #779 üzenetére
Ezt sem merném mondani. Számtalan embernek sikerül nap mint nap, csak van pár aranyszabály amit érdemes betartani. Úgymint, a rezidens programok bezárása, antivir, firewall...
no és stabil rendszer, amennyiben lehet akkor ne a netről frissisd hanem előzőleg tölsd le a binárist...,ne nagyon fusson más program frissítés alatt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Gitros
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #775 üzenetére
Jah... az emberek nem tanulják meg, hogy a mai világban a Floppy-ra és a DOS-ra 99,9%-ban nincs szükség:
...a maradék 0,1% a BIOS frissítésUff Gitros voltam...
[ Szerkesztve ]
''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz maxlanders #774 üzenetére
Szerintem megpróbálkozozm garival (mert kb fél éves a lap) és ha nem jön be akkor bios írás... Ez nem a legjobbkor jött, de legalább megtanultam hogy biost ezentúl dosba frissítsek.
sweetlou6.wordpress.com
-
maxlanders
tag
válasz Sweet Lou 6 #773 üzenetére
Ha nem tudsz bootolni (floppyról vagy cd-ről v. bármiről) akkor bios írás.
Vagy hot swap
Az kevés hogy a venti pörög, sajna. Így már én is jártam 2szer, legutoljára nagyon betojtam!
Jah akkor is windows alól akartam frissíteni. Az az átka! -
Sweet Lou 6
addikt
Nagy problémám van. Egy MSI K9N Neo V3-as alaplappal haverom gépe állandóan fagyogatott. Mindent leteszteltem, csak az alaplap lehetett a hibás, mert a többi alkatrész jó volt. Meg is néztem MSI hnlapján, már van 2-vel újabb bios is. Jóvan nincs gond, már nem először csináltam biosfrissítést, msi live update-tel elkezdtem lefrissíteni. Na most nem elment az áram, hanem windows kék halál volt, mint jó párszor a fagyásokon kívűl, és a gépet újraindítva már nem jött be semmi. Csak a ventik pörögnek fel, de a monitor is csak villog. Mit lehet ilyenkor tenni? Garancia, vagy tegyem be az alaplapi cd-ét és magától megtalálja az eredeti biost? Félek, mert a biost csak kb 18 %-ig írta meg, meg MSI-nél nem tudok semmi biosupdate helyrehozó programot vagy funkciót. Kérlek Segítsetek!!!
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
zso73
veterán
Vagy rossz az elérési út, vagy rossza a kapcsoló, amit megadtál. Vagy a rom fájl nevét adtad meg rosszul........... Vagy nem csomagoltad ki a fájlokat könyvtárba. Csak a memóriában tárolódik...A gyártó oldalán a hogyanokat elolvastad?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz fogaskerek #764 üzenetére
A gyári CD-t tedd be ilyenkor. Ott meg szokta találni a gyári bioszt, és felteszi újra magának. Asus kressfrí biosz.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Az alaplapom egy MSI K9 Neo és a biost szeretném rajta frissíteni.
De mindíg ezt írja ki amikor frissíteném: KépVki help pls!
-
fogaskerek
csendes tag
válasz VaniliásRönk #765 üzenetére
thx, ...no igen ilyenhez pofa kell. amúgy még van gari bőven, mert két hete vettük...
rá is kérdek a boltban, hogy mikor lehet vinni... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz fogaskerek #764 üzenetére
Meg lehet javíttatni, de ha van rá még gari, egyszerűbb visszavinni, szó nélkül cserélik majd, csak ne kösd az orrukra, hogy miért nem indul. Nem tudod, nem megy és kész.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
fogaskerek
csendes tag
Sziasztok!
ASUS M2N-X Plus lapon (2 hetes) próbáltam biost frissíteni a havernak - miután az enyémen túl voltam sikeresen - az AsusUpdate v6.10.01-vel win alatt.
Sajna flashelés közben a (kb. félúton) a gép kikapcsolt hirtelen.
Persze a gép mostmár nem indul, csak addig megy,a míg a CD-t felpörgeti, és le is áll.
Sz.tetek gariba visszavihető? ...vagy ezt a lapot lehet v.mi úton módon életre kelteni? Nem hinném, hogy ez BIOS 2-es lenne, mint a jobbak.
Köszi -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy a problémám, és sűrgős megoldást keresek!
Adott egy gép= ASUS P5K Premium/WiFi AP, Intel Quad 6600, 2*2*1 Geil DDR2@1024, ASUS 8600GT, WD Raptor 36GB, 2*320GB WD.Hiba:
Kb. 3 hete különösebb előzmények nélkül kékhalál, majd újraindult a rendszer és újból kékhalál... ez ment egy darabig, majd csökkentett módban elindítva, SPTD.SYS file betöltésnél megállt. Fórum, utánnaolvasás, valószínú Daemon Tools vagy Alcohol. Törölve a két program, de még mindig csinálta, gondoltam újratelepítem.
Telepítés után ment minden szépen, majd 2 napja újból előjött a hiba. Programok ismét törölve (Alcohol), de megint folytatta, de most már minden kékhalálnál más fájlt írt hibának.
Gondoltam valami RAM hiba lehet, vagy éppen nem szereti a 4GB-ot a 32Bit-es XP (na de akkor mindig csinálná a hibát? Nem?), szóval Memtest elindítva, majd kb. 32%-nál megállt a teszt és nem ment tovább. Gondoltam letesztelem a egyessével a memóriákat, mindegyiket a saját slot-jában.
- 1 modul, 1-es solt=OK
- 2 modul, 2-es slot=HIBA
- 2 modul, 1-es slot=OK
mégegyszer megpróbáltam a 2 modult a 2-es slotba, ahol ismét hibát írt kiItt megálltam, mert megpróbáltm 3. alkalommal is hogy biztos legyen a dolog, de egyszercsak bootolásnál kérte a gép, hogy rakjam be az alaplap driver lemezét, mert valami P5KE.ROM file nem található (valami ilyesmi volt a neve, de a ROM kiterjesztés biztos), beraktam a lemezt, mejd elkezdett valami "százalékos" dolog menni rajta. Ott hagytam a gépet, hagy csinálja a dolgát, majd miután visszatértem, láttam kiírva, hogy COMPLETT, TOURN OFF, AND ON THE COMPUTER.
Ezt megtettem, és azóta semmi...
Egyszerűen nem indul el a gép. Áramot kap a procihűtő felpörög, HDD felpörög, alaplap LED világít, de nem történik semmi, nem csippan, de még a monitort se kapcsolja be.CMOS clear volt, még a POST sem jön be.
Aki tud kérem segítsen, mert határidős melóm van a gépen.
EZER hála előre is.
www.windydigital.hu
-
okay
aktív tag
És elindult ujrainditással
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
okay
aktív tag
Hali! Asus M2V alaplapom van ,frissiteném a biost,és az Asus Update azt irja már az elején telepités elött h Nem Asus alaplapom van!! most mi a probléma? Mit csináljak? Elöle is köszi!
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
válasz Bj Brooklyn #759 üzenetére
Nincs mit örülök, hogy sikerült
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Daemon09
őstag
válasz maxlanders #756 üzenetére
Jogos. Én is csak tapasztalatot mondtam.
-
válasz Bj Brooklyn #755 üzenetére
Esetleg próbáld meg, hogy csak egy db memória modult hagysz a gépben
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
maxlanders
tag
válasz Daemon09 #751 üzenetére
Csak azért nem mert én 2x jól frissítettem az abit lapomat winfos alatt és "csak" a 3dikra cseszte le.
Ne érts félre, nem azt mondom hogy amit ti használtok az rossz, csak nagyobb a kockázat hogy nem sikerül. Én megfogadtam, soha többé nem frissítek biost win alól!
És hogy ki hogy frissíti, mindenki döntse el maga, én csak a véleményem írtam le, úgy mint Te amikor javaslod.
Én még most sem javaslom. -
Bj Brooklyn
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudok a gépen BIOS-t frissíteni, mert amikor elkezdené, molyol egy kicsit a gép és azután ezt írja ki: Insufficient memory! Már többször is próbáltam egymás után de semmi. Ilyenkor mit lehet tenni? A gép nincs tuningolva. Ajánlották, hogy próbáljam meg Win alol, de még nem csináltam olyat; belég biztonágos úgy?
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
mAtech
aktív tag
Azt jól tudom, hogy a biosok fájljai "rom" kiterjesztésűek?
Csak mert a mostani céges MSI laphoz a kiterjesztés "120". Természetesen kitömörítés után.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
nos, sikerült beszereznem egy új lapot, régi megy gariba.
Néhány hülye kérdés:
Mivel érdemes BIOS-t frissíteni?
Csináljak bootfloppy-t AFUDOS-sal?
Most már nagyon nem akarom elrontaniszerk: kvázi-tag lettem
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Gorneck
legenda
Próbáld ezzel... Bár sztem nem fog segíteni...cmosclear-nek segíteni kellett volna...
Gorneck#1239
-
chibo
csendes tag
Már visszajeleztem amit eddig megtudtam.A qflash menube lépve(gondolom ezt írtad most le)nem frissiti szintén a biost.Pendrivot valamért nem látja ha qflasht használom tehát csak kisfloppyval tudtam megoldani.De mikor elkezdte volna írni akkor kiirta hogy update failed ennyi.Olvastam az oldalon a leírásodat és nem segített épp ezért írtam be ide és más topikba is.Elemet kivettem fél orára áramtalanit de nem segitett.A gariztatás nem érdekel mert az alaplap teljesen jo mukodik.Csak legrégebi bios van rajta ennyi.De mivel nem kezeli olyan jol a memoriát szeretnék egy frissebb biost.Kösz amiket írtál de a személyes megjegyzéseket felejtsd már el mert nem érdekel.Nem kell válaszolnod és ennyi mert mindig hozzáfüzöl valamit.
-
Gorneck
legenda
Adtam Én is választ és mások is, de semmi visszajelzés részedről...
Pendriveről friss:
Én kb. így csináltam:
1. amit kicsomagolsz, azt a told a pendrivere
2. restart, majd del, be a biosba. ott lesz olyan, hogy load optimized default, arra ok. ez alaphelyzetbe állít minden beállítást.
3. ezután restart megint, de már úgy, hogy a pendrive csatlakoztatva van.
4. most az END gombot nyomd meg, hogy a bios update menübe kerülj
5. itt válaszd ki a pendrive-ot (hdd-nek látjha azt hiszem), majd mentsd rá el a mostani biosod.
6. ha ez megtörtént, akkor nyomhatsz update biosra, válaszd ki a pendriveon az új biost, amit fel szeretnél tenni, majd oké
7. reménykedj, hogy nem nem áramszünet
8. ha felmásolta, akkor ok, majd restart
9. megnyomod a DEL-t, belépsz az új biosodba, nyomsz szinten egy "load opti.....", majd elkezdem a saját beállításokatPrivátban is írtam már de itt is megteszem...amit csináltál az egy kezdetleges és semmire se vezető megoldás...Te lapodnál is az uccsó bios a legjobb minden szempontból...
Te visszapakolgattál olyan bioskat ami hiányosak optimalizálatlanok...most csodálkozol, hogy nem megy a bios flash...Én nagyon nem...Marad továbbra is pendriveról való frissnél bios alól...ha nem működne akkor Cmos clear, elem ki/be...ha továbbiakban sem akar frissíteni, akkor el kell gondolkodni a gariztatáson...ha egyáltalán garizzák ilyen miatt...
Gorneck#1239
-
chibo
csendes tag
válasz maxlanders #739 üzenetére
megprobáltam de vmi command com hibát irt ki.mi lenne ha parancssorbol inditanám pendriveról?Akkor gondolom elég rátenni a flash progit és a bios filet nem?
-
maxlanders
tag
Az etérő bios vay alaplap esetén nem tiltja le a flashelést, azaz inkább úgy mondanám, nem törődik semmivel ,hanem beírja.
A két floppys módszer is megoldás, viszont akkor a 2. lemezre másold fel a flas progit -bios tartalmát -és az autoexec.bat-ot ha van és nevezd át akármivé.
Boot után ezt indítsd -
chibo
csendes tag
válasz maxlanders #737 üzenetére
Az nem tudom mi.Ugy is lehet kislemezrol hogy bebootolok bejön A meghajto.Berakok egy másik kislemezt rajta flash895 és a bios file.És ugy inditom el a flash progit?Mert egy lemezre nem fér rá a ketto.
köszi elore is
-
Daemon09
őstag
Kérdezd meg a topicjában, hátha valaki tud valamit. Ott megtudhattad volna azt is, hogy melyik a legjobb bios tuning szempontjából.
-
chibo
csendes tag
p35-ds3l lap feltettem a legrégebbi biost.Most semmit nem hajlando felrakni.Ha win alol inditom kiirja nem lehet flashelni vagy be van kapcs bios védelem.Ezen a lapon nincs is ilyen.
Ha q flashel probálom ugyanez.Bios update error.Vki tipp?Gondolom az nem teccett neki hogy f7rol visszaléptem f1re.Tuning miatt akarom végigprobálgatni a biosokat.Mi a megoldás? -
munky
őstag
válasz maxlanders #730 üzenetére
sikerült, köszönöm!
-
maxlanders
tag
Csinálj xp alatt boot lemezt (kisfloppy) , de lehetőleg jó legyen, majd a 3 file-t tartalmát másold rá: autoexec.bat, FLASH895.EXE, m55s3g10.f13
Újraindítod, floppyról bootolod, automatikusan elindul.
A régi biost amit frissítesz mentsd el!
utána már ha minden jól megy frissül a bios,kiírja hogy újraindítható és egy reset után már az újat használod.
Windows alól nem érdemes elrontani! -
Sziasztok!
megpróbáltam win alól frissíteni a BIOS-t, és termlészetesen jó tönkrevágta
ha bekapcsom a gépet, fekete képernyő van, semmit az égvilágon nem csinál, próbáltam már CMOS resetet, meg betenni a gyári CD-t, de az istenért se csinál SEMMIT.
Van még remény a lap életre keltéséhez? (P5K)
(Vinném már gariba is, csak hát szombat van, addig meg nem bírom ki )[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
munky
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-M55plus-S3G v1-es lapom amiben egy egymagos Athlon64-et hajtok.
2-3 héten belül tervezem egy X2-es CPU vételét de a biosom már nagyon régi szóval frissítenem kellene.
Letöltöttem a Gigabyte oldaláról a legújabb bios-t. Kicsomagolás után 3 file-t találtam: autoexec.bat, FLASH895.EXE, m55s3g10.f13
Nem tudom mi a bios frissítés pontos menete úgyhogy megköszönném ha valaki leírná nekem mivel mit kell csinálnom.
-
maxlanders
tag
-
Jarod2
csendes tag
válasz maxlanders #716 üzenetére
Igen valószínűleg igazatok van.Nem szórakozom vele többbet,csak kicsit félek a garitól,bár 2010-ig garanciális csak nem tudom,hogy szó nélkül kicserélik e.
A BIOS chipet nem szedtem ki(meg sem találtam),de az flash-elés megvolt.
Szépen törli a BIOS-t és újra is programozza -a CD-t hsználtam ,amit adtal a laphoz-csak reboot-nál semmi változás nem tapasztalható.Nem igazán értem miért nem írható felül egy ilyen "Chassis intruded"
Ti tudtok hasonló garanciális esetről?A gari paÍrján ilyet írnak ,hogy a Tokozást fedő műanyag lapkával veszik csak vissza gariba.(Ha nem távolítom el a műanyag lapot akkor ,hogy raktam volna be a procit? )
Szóval már csak reménykedem.A BIOS machinálást nem tudják bizonyítani,de biztos elszenvednek a garival egy ideid -
scream24
senior tag
Szerintem mindenféle buzera helyett vidd vissza a boltba gariba. Simán kicserélik. Persze ne emlegesd, hogy buzeráltad a cmost, csak mikor hazamentél nem indult a masina és kész. Persze ha már kikaptad a bios (ha kilehet egyáltalán) chippet akkor az már gázos.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
maxlanders
tag
A programozás 3 félwképp lehetséges.
1. flasheled
2. kiszeded , elküldöd olyannak, aki be tudja írni a biost tartalmazó fájlt, tehát magát a biost
3. uniflashel egy máik gépben megcsinálod az első pontot, bár ez akkor használatos ha a saját masinád nem csinál a világon semmit. Bár ezt én még nem csináltam és nem állítom hogy jó megoldás, de egyesek szerint működik. -
Jarod2
csendes tag
A BIOS resettel volt valószínűleg a baj...
Már próbáltam ezt a fajta BIOS resetet is amit Te írtál és még sok egyéb variációt is...
A gépet is teljesen szétszedtem már.
A hiba csak ugyanaz marad.
A chassis Jumper tudom,hol van a lapon.Az biztosan a helyén van.Már próbálkoztam azzal is,mert arról is írtak külföldi fórumokon,mivel ez valószínűleg arra utal.hogy a "ház" éppen nyitva van,(vagy külső behatolás érte),de nekem szimpla házam van.
Szóval nem igazán megoldható e probléma,de köszi a tippet!! -
Gitros
aktív tag
Figy...
Pontosan hogyan csináltad a BIOS rezsőt? Azért kérdem, mert vettem a fáradtságot és !!!elolvastam a manualt!!!, hogyan is kéne csinálni.
Azt írja...
1) húzd ki a tápkanócot
2) vedd ki az elemet (na ezt már nem értem minek)
3) a CLRTC jumpersoron 1-2-ről jumpert rakd át 2-3-ra... 5mp után vissza 1-2-re
4) elemet rakd vissza
5) tápkábel visszarak... és újraindítÉn sosem szoktam kiszedni az elemet, de a manual ezt írja... sőt ilyet is írnak benne:
"Due to chipset limitation, AC power off is required prior using C.P.R. function"Tehát egy próbát megér, hogy ilyen szájbarágósan is végiglépkedd a dolgot.
Uff Gitros voltam...
UI: ugye nem a "Chassis Intrusion" jumpersorát rakocsgattad el véletlenül? Ott van a CLRTC mellett.
''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Jarod2
csendes tag
Szia!
Sajnos én nem tudok programozni
Sok helyen utána néztem a neten,de igazi megoldást sehol sem találtam.A legtöbb esetben magától megjavult.Sajnos ez nálam nem követekzett be,pedig már mindent kipróbáltam.Sokszor összeraktam és kivettem (elemet,jumpert) még a procit is,de nem segített,még mindig "Chassis intruded" van.Sajnos erre talán a garancia sem szól,úgyhogy nem tudom ,hogy lehetne megmenteni ezt a lapot... -
-
Jarod2
csendes tag
Próbáltam a Bios törlést,azért is szállt el a BIOS.
Az elemet is kivettem,sajnos nem segített. -
Jarod2
csendes tag
Szia!
Nem elem probléma,sajnos.BIOS törlés (CMOS clear) előtt működött minden.
Sajnso POST nál semmit sem enged
Ha nyomok egy F8-at akkor van billentyűzet,de nem reagál semmire.
Azt írja a BIOS BBS popup indul el F(-ra,bár nekem nem úgy tűnik...
Eléggé tanácstalan vagyok.Nem tudom ,így fog e működni a BIOS frissítés,mivel nem boot-ol a gép,vinyó meg se nyikkan. -
Jarod2
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topic-ba írok!
Nekem olyan problémám lenn ,hogy az ASUS P5B-MX/WIFI alpom biosa megadta magát,legalábbis én úgy gondolom.
Próbálkoztam a BIOS kiütésével,de sajnos ez ahhoz a problémához vezetett,hogy most már nem indul el az OP. rendszer.
Boot-olás után a gép ezt írja kiMOS setting wrong.
Chassis interuded!
Fatal error!
Sanos ezálal nem tudok belépni a BIOS-ba sem,így nem igazán tudok állítani semmit,honnan Boot-oljon.
Reménykedem,hogy nem szállt el a BIOS chip-bár gondolom akkor nem is indulna a gép sem.
Ha van valami ötletek akkor légyszi segítsetek!Előre is köszi!
-
huhujja
csendes tag
Segítség!!!
Van egy ASUS P5N32E SLI PLUS-os alaplapom és BIOS cserét szeretnék házilag végrehajtani rajta de semmi kézzelfoghatót nem találtam hozzá csak a gyátó oldalon a frissítést.Valaki ( szájbarágósan) elmesélné vagy adna egy olyan oldalt ahol megvalósítható ez a folyamat még a gyengébb képességüek részére is?
Előre is köszönöm.
-
joed
csendes tag
válasz maxlanders #700 üzenetére
Úristen, Te mit szteretnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest