Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OFF beszélgetős topic nyílt, a nem Battlefield 4 témákról kérjük, hogy ott beszélgessetek, ez a téma maradjon meg szakmainak! Cheatek a topikban szintén tiltottak!
Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mackosajt
addikt
válasz
sixpak #34095 üzenetére
De jó a sok write only user...
7970 van nekem is, és +30% FPS! Akkor most hogy is van ez a támogatottság?
R-chee! Ki is léptél a játékból mantle-ra váltás után, majd újra elindítottad?
ha kiíratod, hogy mi a renderer (parancsot ne kérdezd, melóban vagyok, csak benéztem ide), könnyen kiderülhet, hogy DX11 van még mindig.
-
válasz
r-chee #34090 üzenetére
Igen, de pont azt írják, hogy ezeknél a kártyáknál nincs gyorsulás és jelenleg is vizsgálják az optimalizálást számukra, amelyek csak egy későbbi Catalystban fognak érkezni.
Vagyis azokon a kártyákon, amelyek fel vannak ott sorolva, semmilyen javulás nem érezhető. Úgyhogy te láttad jól a dolgot, akik szerint meg gyorsult azokon is.....az nem ez miatt volt. -
urbi73
senior tag
válasz
Lazika #34075 üzenetére
Én pont ezért fel se rakom ,ez csak ˇˇ izmos ˇˇ kártyáknál működhet jól , akinek van egy erősebb kártyája + gyengébb proci párosa . A mi esetünkben a 7770 ép hogy a BF4 - et kiszolgálja , nemhogy a procinak is besegítsen . Akinek meg erős kártyája annak meg már mindegy hogy 100 Fps van vagy 120 .
-
r-chee
őstag
Készítettem feljegyzést Zavod311, Guilin Peaks és Dragon Pass pályákon 3-3 helyen az FPS értékekről, eltávolítottam a 13.12-es Katát, felraktam a 14.1-eset, s átkapcsoltam Mantle-ra. Beállítások: minden High-on, 2xMSAA, SSAO.
Sajnos a Mirillis Action fps jelzője eltűnt, de konzolos "bűvészkedéssel" tudtam már mérni (Állandóra nem lehet ezt benyomni - mert kilépéskor újra gépelni kell? Vagy milyen egyéb módszerek vannak FPS kiíratására?)Az eredmények: semmi sem változott. Na, ilyenkor mi van
-
bombibmw
veterán
OK,segédprogram nélkül sikerült.
i5 3570k,Asus 270X-szel Lockeren szaladgálva,Ultra-n,elsimítás nélkül a min. FPS 57,maximum 86 volt.
-
Rambi
tag
Sziasztok!
A legutóbbi patch után nekem bugos lett a hang! (pl.: nincs hangja a fegyveremnek, pálya kezdésekor rossz hangot rak be stb)
Tapasztalt vki ilyesmit?
-
-
spanglee001
addikt
a pefoverlay.drawfps 1 működik mantle alatt is nálam.
80-100 közt megy fixen az fps minden highon viszont exe leáll van elég sűrűn
nem droppol nem tom hogy növekedett e előtte nem mértem, -
kisza25
félisten
jó ez a mantle 1 kör alatt 3 fagyás
de legalább 10-20al több a max
de sokszor leesik 8-10-re az FPS-em (ilyen korábban sose volt) kölök még ez nagyon
-
Lazika
senior tag
Hali!
Felraktam az új beta drivert. Elsőre éreztem egy kis javulást viszont azóta konkrétan akad a játék, lemegy az fps ilyen 12-re sőt volt h lement 0-ra
Ez így mitől? Eddig legalább ilyen nem volt. Ja és 7770es a kártyám.
-
Colos1
őstag
válasz
spanglee001 #34070 üzenetére
A CCC -ben. Létrehozol egy profilt a bf4 -nek, és engedélyezed a Morfológiai szűrést.
-
tjb007
nagyúr
válasz
kriszpontaz #34048 üzenetére
-
kisza25
félisten
na most már nem tudom, hogy mitől fagyok, simán a játék szar vagy a mantle
-
Daszkalosz19
aktív tag
Felraktam a legfrissebb drivertt. mantlet beállítottam és kb 30-40 fps növekedésem van. R9 290 karcsival.
Sokkal símábban fut a bf 4,nincs lag eddig -
DeadMeat
nagyúr
válasz
sixpak #34053 üzenetére
+James: Szintén "friss" 8.1 és semmi ilyen hiba nem jött elő, mondom ezt 5 kör után.Hainan, sanghai zavod golmud és guilin mapokon próbáltam.A legnagyobb fps dropom sanghaion volt, mikor dőlt össze a torony, de akkor sem ment 60 alá. Régebben mozdulni sem tudtam ilyenkor, annyira darált.
Béta még a driver is, a játék is nem kell tőle maximumot, hiba mentes működést várni, majd csiszolnak rajt. Vagy nem -
D.Orion
veterán
Mai battlepacks, log out/log in után:
-
jacint78
addikt
válasz
Colos1 #34054 üzenetére
Azt nem hiszem, ugyanis az AMD jellegezetessége a magas és alacsony FPS közti nagy különbég. Többen is írják itt, hogy megy frankón a játék, de belenéz a fegyverbe és nagy füst van stb. Akkor leesik 20-30FPS-re is, na ilyen NVIDIA-nál nincs és ez mindíg is így volt. Nálam átlagban 60-70FPS-el megy a játék (GTX580), ha nagyonnagy a kupleráj és tényleg iszonyat dráma van, akkro esik le 45-re, de ez nagyon ritka, míg a hádék mellett 90-ről esik 20-ra..
-
isizakhi03
tag
Igen, nekem is ilyen gondok vannak ! Nem mernék rá megesküdni, hogy nőtt az fps-em ! Mindent jól csináltam, az előző drivert teljesen eltávolítottam, regeditet is kipucoltam, mindent ! restart. Felraktam az új drivert, felment siekresen restart.. CCleanert lefuttattam, egy gyors defrag.. Elindítom a bf4-et, átváltottam mantle api-ra, game restart...Hát mit mondjak.. Sokkal rosszabb fps-ek vannak ! Lowon semmi változás. Mediumon ugyanúgy..highon már 30 alatti fps-ek vannak. ultrán meg 10 alatti !
Dx-el ultrán megvan a laza 40 feletti. Visszaváltok lowra, 20 alatti fps-ek.. Utána akármit csinálok, bármire váltok akkor is 20-30 fps... Kicsit azért többet vártam a mantletól.
-
Colos1
őstag
válasz
lowzor #34051 üzenetére
Az a gond ezzel - és az összes eddig látott teszttel - , hogy a minimum FPS -eket nem mutatja, csak az átlagot. A Mantle a minimumot emeli, a maximumot nem. Lehet, hogy a 780 -nál az átlag 100 FPS úgy jön ki, hogy min: 30 és max: 170, míg az AMD -nél az átlag 85 = min: 60 és max: 110.
Ez esetben gondolom mindenki belátja, hogy a 60/110 a jobb.
Ezért nem is nézem meg ezeket a teszteket, nekem min-max -ot mutassanak, és akkor eldöntöm, hogy felteszem -e.
-
válasz
DeadMeat #34049 üzenetére
Nálam az egyjátékos megy szépen, viszont kipróbáltam Paracel Storm-on....gyalázat.
Soha nem voltak nekem ilyen fps eséseim, mint most. Ha visszarakom DX-re, akkor is ugyanolyan szar.
Többen panaszkodnak erre. Mérni nem tudtam, lehet pár fps-sel több van, viszont néha véletlenszerűen leesik egy pillanatra 25 fps körülire. Vicc.
Legalább most tudom, hogy milyen az, amiről panaszkodtak itt (és máshol) sokan.
Nekem megy vissza a 13.12, azzal nem volt gond, hasít mint az állat.
Esetleg még később a végleges driverrel teszek egy próbát. -
JamesHun
addikt
válasz
DeadMeat #34049 üzenetére
nem nála van a hiba
2 hetes win 8.1 és régi driverrel dx11 ben semmi gáz, itt meg már a 3. pálya végi exe hibám van
elkúrták, de nem biztos, hogy a dice nál
ez volt a megjelenéskor is, és fura mód az új driverrel akkor majdnem exe hibamentes lett
ha ezt tesztelték november óta akkor ki kell rúgni minden fejlesztőt aki ebben részt vett -
lowzor
veterán
Igaz lehet, hogy az NV ennyit ráver még a Mantle-s AMD-re is BF4-ben? [link]
Tolja valaki 780-al? -
p87
senior tag
Kipróbáltam ezt a mantel-t, de nálam csak rontott, fps-ben kicsit több van, de sokszor belaggol, és a min fps is többször beesett 40 alá., sőt érdekes, hogy egy pályarészleten 40-50fps között ingadozott az fps, ahol először volt 70-80 is, pedig semmi csata nem volt csak egyedül mászkáltam.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
kriszpontaz #34048 üzenetére
Csak ilyen parasztvakításokat szeretnék, amik legalább ennyi többletet adnak. A hiba nálad van, nincsenek fagyások, fps dropok.Csak sima vonalak a bal alsó sarokban.
-
tjb007
nagyúr
Nem tudom mi a tökömet kéne még csinálnom, de még mindig nem tudok Mantelre váltani.
13.2 letöröl, újraindít, 14.1 telepít, újraindít, semmi. 14.1 töröl, újraindít, 14.1 telepít, újraindít, semmi.
Ahogy néztem a hivatalos fórumot másnak is van ilyen gondja. -
fogirobi
senior tag
Mi a francért dobál ki állandóan ez a retek játék, ha beülök vagy bespawnolok valaki mellé gunnernek? A mai nap kb 5ödjére csinálja ez a sz*r...
Másnál is van ilyen vagy csak nálam ekkora retek ez a játék az új patch óta? -
huby80
senior tag
Nálam + 10 fps a a mantle alatt (7850)
-
Sondi1986
addikt
Ti észre vettétek hogy mantle alatt más szín világ van?
-
-
mackosajt
addikt
válasz
yodamester10 #34033 üzenetére
Akkor nem nevezhetjük a 14.1 driver hibájának, inkább nevezzük BF4 fícsörnek, ami esetleg a 14.1 alatt (mivel azért ez csak béta) picivel több, vagy zavaróbb lehet.
A kollégának az fps csökkenésre nem tudok mit mondani.
Ahogy olvasom, többségében nőttek az fps-ek, a kifagyások, kékhalálok meg többnyire user error esetek, vagyis elmarad az uninstall meg a resi.Továbbra is jó, ha mindenki észben tartja, hogy a 14.1 az béta.
A BF4 meg egy bughalmaz. -
Lavidaloka
aktív tag
válasz
andris26 #34028 üzenetére
Én már egy hete eladtam az R9 270X-et mert nem jött be....Úgy ahogy van mántlistól együtt egy nagy rakás gagyi ipari hulladék.
Inkább visszaraktam az MSi GTX660-at ..és már qwára nem érdekel a mántli....
A GTX660 legalább halk és hűvös BF4 alatt,és soha egy lag vagy reccenés...nincs hang hiba vagy kilép error...és társai. -
Patrick
addikt
Nálam dx11-ben 20-30 fpsel kevesebb van, mantelval ugyan annyi, mint dx11-ben. És ez csak LOW. Ultrán még ennyim sincs sem dx11-ben, sem mantleban, kb 4 és 11 fpsem van.
Mind a két esetben, - low és ultra - a gpu 90% felett dübörög...
...holott eddig dx11-ben, minden lowon, volt 90-100 fps-em 40%-os gpu kihasználtsággal. Ultrán 40 körül mozgott 80%-os gpu kihasználtsággal.Csak új patch és béta driver... és ennyivel rosszabb lett, hát GG.
Talán pár patch és pár új driver jobbá teszi... bár már nem reménykedem.
A béta olyan szépen futott, olyan jó volt, ahhoz képest ez így most egy nagy rakat barna ementáli... megbántam, hogy megvettem...
-
djculture
félisten
Jó ez az uj driver azt irták hogy gcn-es kártyánál már a catalystes memória tuning csúszka is eltünt.
-
andris26
újonc
Nálam ez a mantle nem jött be, mindent előírás szerűen telepítettem stb, beállítottam a játékban is. Dx-el semmi gond, Mantle-val olyan lagjaim vannak hogy csak na........1-2 mp-re befagy a kép/hang, fps drop. Más valakinél is van ilyen gond? i5 3570k,280x.
-
beers
addikt
Én is tapasztaltam, hogy 1 körön belül megáll kb 3-4-szer 1mp-re.....
!
-
Jani18
aktív tag
Nálam +25 fps kb.Shanghai 64-es 1920x1080 2xmsaa 3770K+R9 290 (1100/1350)
átlag:90-100 fps minimum 77
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
KillerKollar #34016 üzenetére
IGP-t kikapcsoltad?
-
gali777
őstag
válasz
kisza25 #33915 üzenetére
Tegnap is az egyik inas ült kint a dombon és szarta a javelint. Az elsőt kivédtem ap-val a maradékot meg kijavítottam a lövések között. Rögtön el kezdett csalózni, mert a szar noskill fegyverével nem bírt kilőni
Amúgy minimum úgy kéne, hogy ha tegyük fel az rpg sebez 30-at mondjuk egy tankra szemből akkor az ilyen noaim fegyverek sebezzenek 10-et maximum.
-
raubisoda
senior tag
Mindenki tud olvasni tudja mit kell tenni.De ha valami k@k@ az ellen nem lehet tenni.
-
tom_tol
addikt
-
SkyS1gn
félisten
-
kriszpontaz
veterán
Nálam az új driver új fícsört hozott. BF4.exe leállt. Random időközönként.
-
R3laX
addikt
-
zack
nagyúr
válasz
Kami11 #34007 üzenetére
Ez is úgy lesz, mint mindennel. Majd a 3.-4. béta után már problémamentes lesz. Nagy lépés volt ez az AMD-től. Aki azt várta hogy problémamentes lesz, az naív.
Az első bétától meg aztán pláne nem kell Mantle szinten sokat várni. De DirectX alatt is van javulás, és ez mindenképpen jó hír. -
Kami11
őstag
Mantle-val nálam is fps dropok vannak. DirectX-el semmi gond.
Mindez AMD 270X-el. -
ADAM1337
nagyúr
Akinek options-ra kattintva kifagyott a játék eszközkezelőben tiltsa le az inteles kártyát, nálam ez megoldotta. (uefi-ben nem lehetett kikapcsolni az igpu-t)
-
tojaaji
aktív tag
Nekem eddig csalódás a Mantle 50 FPS-ről van 30-40
(#34001) Sondi1986: Console-ba: perfoverlay.drawfps 1
-
Sondi1986
addikt
Hogy lehet FPS-t nézni mert a fraps mantélba nem engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W