- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz Norbert38 #69698 üzenetére
Nekem is van egy 7770-em, támogatja az uefi bios-t.
amúgy meg ahogy írták, uefis lapban tudsz használni nem uefi-s kártyákat, csak legacy mode-ban telepítesz.
Most látom, hogy asus weboldala szerint nem támogatja az uefi bios-t, érdekes... Nekem egy powercolor van, két külön uefi-s lapban is uefi telepítéssel elvan..... GPU-Z szerint UEFI pipa....
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Norbert38 #69703 üzenetére
Akkor ezekszerint ASUS qrt el valamit. Olvasgattam, néhol azt írják, hogy bios flash kell neki (a kártya bios-át frissítgetni), de szerintem nem ér annyit, hogy brickeld (könnyedén elsz@ródhat valami, és aztán kuka a kártya).
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
csabaspecial
tag
Sziasztok!
Van egy EVGA Geforce GTX 970-em.
Érdemes e rajta biost vagy másképpen firmware-t frissíteni? és ha igen akkor hogyan kell azt végrehajtani? -
Viktor77
titán
válasz csabaspecial #69706 üzenetére
Van vele problémád? Ha a válasz nincs, akkor nem kell hozzányúlni.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
dz1989
senior tag
Helosztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy most cseréltem Videokártyát Egy MSI R7 240 2gb ről MSI R7 370 GAMING 4G re de a játékban(Omsi 2 + van pár kiegészítő vásárolva hozzá) semmi érezhető változás maradd a rosszab helyeken 23-25fps. Driver frissítve.
Ha az segít, a 3 éves Ssd-n 24GB van szabadon a 111 ből, mert tuttomal ajánják hogy max 75% lehet foglalt az ssd nek. A táp pedig 600watt.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
veterán
válasz dz1989 #69708 üzenetére
i5 + R7 370 4GB kombóval sokat kellett volna javuljon a játékélmény, minden játéknál, sokkal erősebb az R7 370. A játék gépigénye kb nulla, egy IGP is simán viszi vélhetően, R7 240-el sem kellett volna gondja legyen.
ajánlott:
CPU: Dual core processor with 2.8 GHz
GPU: GeForce or comparable AMD with 1024 MBSzóval én arra tippelek, hogy maga a játék van megírva szarul, nem is kicsit.
mod: igen, az egyik hsz is megerősíti a linken: "Ennél jobb busz szimulátor nincsen. Csak ne lenne egy optimalizálatlan fos. Ezzel együtt is szerethető."
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
veterán
válasz dz1989 #69710 üzenetére
Elég a SATA2 egy SSD-nek kb, szóval nem kéne ez se gond legyen.
Nagyon fura, mert minden komponensed messze jobb, mint az ajánlott vas ehhez a játékhoz.
Azt megpróbálhatod, hogy leszeded a kiegészítőket.(#69711) Czmorek: az OMSI 2, amivel játszik, 2 magos, 2,8GHz-es procit igényel az ajánlott gépigény szerint (Ebbe akár egy Pentium D is belefér ugye), neki meg van egy i5-3330 (4 mag, 3GHz)
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
dz1989
senior tag
Minden esetre nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Ahogy láttam a YouTube-on több mindeki Nvidiával nyomatja. Valamint monta is egy ismeröm is hogy a Radeon meg az OMSI 2 nem annyira kedveli egymást. Egy próbát megér szerintem. De ha van valakinek még javaslati szívesen fogadom.Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Mennyi PCI lane kell egy VGA-nak? Mondjuk egy 1060 6GB-nak? Tudom, hogy x16-os az interfészük, de kell annyi? Egy Ryzen 2700-at tervezek venni, az viszont csak 20-at tud, és szeretnék NVMe meghajtót meg plusz 10 Gb-es hálókártyát.
-
sullerj
tag
Sziasztok!
Adott egy külső tápcsati nélküli msi gtx 750. Oprendszer win7 x64.
Driver install után nincs kép, gép lefagy, no signal a monitoron (se dvi-on, se más kimeneten) A billentyűzeten és az USB-s egeren is kialszanak a fények, amikor a gép fagy. Ha a hybrid bios kapcsolót átkapcsolom a kártyán legacy-ról uefi-re, akkor a driver installt követő első! újraindításkor már van kép, 3d gyorsítás is, benchmarkok lefutnak hiba nélkül, lehet vele játszani is, nem melegszik túl, de a következő újraindításkor már nem bootol be a gép. Driver install nélkül természetesen mindig alkalommal van kép, csökkentett módban mindig bejön a rendszer.
Driverek különböző verzióival próbáltam (kb hatfélével), alaplapi bios frissítve legújabbra, bios reset, elem ki-be megvolt, (1155-ös b75 és h61-es, alaplapokban, de még egy p5K-ban is ugyanez a jelenség), két táppal néztem, egy FSP 400-60apn-nel és egy bitfenix 450-essel. Az alaplapok, amikben néztem, többféle kártyát kezelnek mai napig hiba nélkül, köztük külső tápcsatis gtx750-et is. Windows reinstall nem segített. DDU-val pucoltam le a régi kártya drivereit, illetve biosban pcie-re állítottam, hogy ne a processzorban lévő „videokártyát” használja (HD 2000 / 2500), és mostanra lettem tanácstalan.
Táp lehet(ne) ? Kártya kuka ? De akkor első bootnál miért lehet használni ?
S.J.
-
idegen lény
őstag
Sziasztok!
Melyik páros jobb játékra?
Nvidia GeForce 310M 512MB dedikált + Intel Core i3 350M 2 mag 4 szál
4 x 2.27GHzRadeon HD 7520G + AMD A6-4400M DualCore 2.7GHz
Természetesen nem csúcsgrafikájú játékokról lenne szó.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
veterán
válasz idegen lény #69720 üzenetére
A 7520G (ez az A6 IGP-je) érezhetően erősebb, mint a 310M. Procierőben meg az i3 a jobb. Ha játékra kell, akkor az A6-os gépet vedd.
Persze ma már ez is nagyon kevés (megjelenéskor is az volt), de a 310M még gyengébb.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
idegen lény
őstag
válasz solfilo #69721 üzenetére
Én meg azt hittem, hogy a magasabb órajel számít. 625 MHz és 496 MHz között elég nagy a különbség az Nvidia GeForce 310M javára, ráadásul az dedikált, míg a Radeon integrált.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
veterán
válasz idegen lény #69722 üzenetére
Radeon HD7520G:
core: 196
tmu: 12
rop: 4
DX11-es, shader model 5Geforce 310M:
core: 16
tmu: 8
rop: 4
DX10.1, shader model 4.1, szóval butább is kicsitNyilván ezek nem direkten összehasonlíthatóak (teljesen más architektúrák), de azért látszik, hogy az egyik egy abszolút belépő szint, a másik picit felette.
Mivel a 7520G IGP, meghálálja, ha dual channel RAM van alatta. Ha csak egy modul van, s nem drága, vennék mellé még egy olyat, hogy meglegyen a dual channel, de néhány ezernél többet ez a móka nem ér.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
idegen lény
őstag
válasz solfilo #69723 üzenetére
Érdekes, hogy a cpuboss több pontot adott az AMD processzorra (6,6), mint az Intelre (6,2), a végén mégis az Intelt hozta ki győztesnek! Akkor a processzorokban nincs jelentős különbség, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz idegen lény #69724 üzenetére
Az ott listázott ár miatt hozza ki jobbnak szerintem.
Ha igazakat ír a linkelt oldal, akkor kb egyformák lehetnek, A6 picit pattogósabb talán a magasabb egy szálas teljesítmény miatt, de minimális a difi. Sok szálat terhelve az i3 lehet a jobb, mert az 4-et kezel, az A6 meg csak 2-t.De mindezt a linken olvasottak alapján írtam, nekem nem volt egyik sem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Crytek
nagyúr
Ismerős vett egy használt gépet. Rx 560 van benne. Azt mondta hogy a kezdetek kezdetén Win 7 volt rajta, ment. Majd miután frissítette a rendszert win 10-re se kép semmi. Intel integrált -ra dugva vigan megy a rendszere.
Áthozta hozzám hátha a VGA behalt. Beleraktam a gépembe elsőre semmi nem jött be ,toltam neki egy resetet bejött a rendszer egyből feltett valami amd-s cuccot és a rendszer látta is mindenhol hogy RX 560 került bele. Tehát elvileg a VGA jó.
Gondoltam kevés a tápja 320 wattos neki....Bár elvileg ennek is birnia kéne lazán hiszen az elején nála is ment. Rákötöttük a VGA-t külön az én tápomra de úgy sem jó..Tipp ötlet mi lehet nála a probléma? A gépében a VGA kéken világot tehát áramot kap és a ventije is pörög a bekpcsoláskor... Sajnos nekem tippem sincs
Next PC Upgrade: 2022
-
flashbackwor
újonc
Sziasztok, sajnos nem igazán értek a gépekhez, előre is az elnézéseteket kérem ezért.
Egy olyan problémám volna, hogy a mai nap egy jó barátom nekem adta az előző videokártyáját, mivel ő neki csak a polcán díszeleg, nekem viszont egy jobbra volt/van szükségem.
Még csak annyira se értek a gépekhez, hogy elmondhassam hogy mi meg hogy van benne, így screenelve tudom csak megmutatni nektek.
Szóval ebből áll össze, a probléma az, hogy megpróbáltam betenni az új vieókártyát, de miután beraktam 4-et sípolt és a led pirosan villogott, igazgattam rajta és végül elindult, de mint kiderült nem ismerte fel a videókártyát és valami beépítetten futott a dolog, Miért nem ismerheti fel az "új" videókártyát?Ja és a ventillátor egyik csatlakozóval se akar megmukkanni, felmelegszik a videokártya, de semmi más egyéb nem történik Előre is köszönöm a segítégeteket!![ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz flashbackwor #69729 üzenetére
Ezekből a képekből sajnos nem derül ki milyen kártyád van. Egy GPU-Z képet screenelj le nekünk, és géped többi részét is (pl. Aida64-nel tudod megnézni).
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
TTomax
félisten
válasz Crytek #69728 üzenetére
Azt nézzétek meg,hogy ez eszközkezelőben látszik-e,ha igen akkor szoftveres gond van,ha nem akkor a bios nem ismeri fel,tehát alaplap.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz flashbackwor #69729 üzenetére
Valószínű újra kell telepíteni a drivert,mert látszólag az aktuális telepített verzió nem ismeri fel a vgat.Az nV oldalán válaszd ki a kártyád,majd az oprendszered,erre ki fogja dobni a megfelelő drivert. [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Csupingo
veterán
válasz flashbackwor #69733 üzenetére
A másik helyére, a pcie csatlakozóba tetted be, határozottan benyomva, igaz? Olyan előfordulhat, hogy egy vga csak alaplapi bios frissítés után hajlandó működni, de hogy nem is forognak a ventilátorai az érdekes. Az talán attól lehet, hogy nem nyomtad be teljesen mélyre a helyére, vagy hibás a kártya. Egyszer- kétszer még próbáld meg szerintem.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
flashbackwor
újonc
válasz Csupingo #69734 üzenetére
Minden a helyén volt, amikor beraktam, összesen 4 csatlakozója van a ventinek 3(plusz az alap) abból 2 olyan amit tudtam valahova csatlakoztatni, egyiknél se ment. 2helyre tudom berakni a videokártyát van egy fentebbi meg egy lentebbi hely neki(ne kövezetek meg, még mindig nem értek a gépekhez sajnos ) mind 2 helyre próbáltam már berakni, ma megint megpróbáltam és amikor beraktam bekapcsolás után 4et sípolt aztán tartott egy kis szünetet és megint 4et ezt addig csinálta amíg ki nem kapcsoltam. Biztos, hogy valami nagyon egyszerű a dolog nyitja csak én vagyok szerencsétlen
-
Csupingo
veterán
válasz flashbackwor #69735 üzenetére
Ez valami hp kompakt gép? Lehet, hogy ezt a vga-t már nem komálja. Ha megtalálod valahol a gép típusát, vagy az alaplapét, akkor a hp oldalán meg tudod nézni, hogy van e hozzá bios frissítés. Milyen ventilátorokat dugdostál? Utólag lett ráfabrikálva a gt 730-ra, amit az alaplapra kéne kötni, vagy mi? Azt is meg tudod nézni, hogy milyen bios van a gépen. Talán indulásnál is kiírja, vagy ha belépsz a biosba. Az alapján meg lehet nézni a bios beep kódokat, hogy mit jelent ez a 4 csipogás.
-
flashbackwor
újonc
válasz Csupingo #69736 üzenetére
A gépházon van 2"cetli" amire az van írva, hogy: Hp workstation xw4600 Base units(lehet hogy hülyeséget írok le és ez egyáltalán nem lényeges, ha így van elnézést)
Igen az a ventilátor egy új darab, így utólag lett rá rakva, mivel a gyári zötyögött meg minden egyéb baja volt, szóval ugye a ventilátoron van 2 kis csatlakozó 2-3(tűhegye van ha minden igaz) és ami a videokártyán van bemenet vagy mi a fene oda 2 hegyű dolog kell(lehet hogy rosszul emlékszem, javítsatok ki ha valamit rosszul írtam), beadtam végül szervizbe a videokártyát, hogy megnézzék, nagy valószínűséggel a ventilátor cseszekszik amúgy, mert a haver gépén felismerte a videokártyát, viszont ha ott is rádugtuk a ventilátort akkor a gép be se kapcsolt. Minden esetre, ha megtudom hogy mi okozhatta a problémát leírom, hátha más is jár így -
Csupingo
veterán
válasz flashbackwor #69737 üzenetére
Kiváncsi vagyok, majd írd meg. Lehet hogy jó a kártya, csak a ventilátor okoz valamiért zárlatot, vagy egyéb gondot?
-
flashbackwor
újonc
válasz Csupingo #69738 üzenetére
Igen én is hasonlóra gondolok, vagy lehet, hogy valamelyik "átalakítója/hosszabbítója", mert az alap kis tűhegyű csatlakozókat(2van 3-4tűhegyű, ha minden igaz) azokat csatlakoztattam egy kábelhez amit aztán a tápból kijövő kábelhez, aztán egy távolabbi kábelhez, ami nem egyből a tápból jön, mert az alaplapon se találtam semmit ahova csatlakoztathattam volna úgyhogy remélem, hogy valami kis probléma és olcsón megúszom
-
Hunter2
addikt
össze lehet kötni crossfire-be egy R9 290-et és egy R9 390-et?
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Egy rejtélyes probléma megoldásában szeretném kérni a hozzáértők segítségét. Pár napja a gépem (ld. az adatlapomon) a korábbi teljesítményének csak a töredékére képes a World of Tanks játékban. Korábban magas grafikai beállítások mellett 55-60 fps mindig megvolt, pár napja viszont (minden átmenet nélkül) csak 15-20-ra képes, grafikai beállításoktól függetlenül. Megnéztem a két másik feltelepített játékommal is (Wold of Warships, Starcraft 2), ugyanilyen elkeserítő az eredmény.
Amivel eddig próbálkoztam:
- WoT újratelepítése (semmi változás)
- netkapcsolat ellenőrzése a speedtest.net-en (ezzel nincs gond)
- legújabb windows frissítés telepítése (semmi változás)
- VGA hűtés ellenőrzése (rendben)
- legfrissebb VGA driver feltelepítése
- rendszertisztítás ccleaner-rel
- GPU-Z (nem jelzett hibát, órajelek üresjáratban és terhelés alatt is a megfelelőek)
- Furmark (simán lement, 57 fok fölé nem melegedett a VGA)
- 3Dmark teszt (simán lement, Firestrike 5542 pont összesített, ezen belül grapics 6467 pont, physics 6874 pont, combined 2345 pont)Szóval ezek szerint minden rendben, játékok alatt mégis letérdel a gép. Mi lehet az oka...?
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Devas
őstag
válasz Tuco Ramirez #69742 üzenetére
-teljesitmeny centrikus energiagazdálkodás beállítása a windowsban
-nvidia vezerlopultban az energiagazdalkodas atallitasa teljesitmeny centrikusra
-banyasz virus keresese (malwarebytes, hitman programmal)
-haz szellozesenek kialakitasa
-cpu/gpu ujrapasztazasa[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
SP4C3
veterán
válasz Tuco Ramirez #69742 üzenetére
A VGA 100%-on teker amikor leesik az fps?
Próbáltad már nem a legfrissebb driver-rel? A 398.11 nálam azt csinálta, hogy nem látta a grafikust, pedig support listában is ott van, egyszerűen a driver csomagban nem volt hozzá való driver, 388-as felismerte... Az nVidia valamit benézett.Amit még tehetsz, hogy az gennyvídia control panelben átnyálazod a 3d beállításokat, beállítod a megfelelő értékre amit kell.
Monitorozd a PC-d amikor játszol GPU-Z + Task manager és figyeled, hogy mi fogy el amikor droppol. Ebből legalább annyi kiderül, hogy mi az ami nem bírja.
Devas
-banyasz virus keresese (malwarebytes, hitman programmal) - Azt írta: GPU idle órajel megfelelő
-haz szellozesenek kialakitasa - Hőmérsékletek megfelelők... + ^
-cpu/gpu ujrapasztazasa - ^Windowsban meg a kiegyensúlyozott a megfelelő beállítás, ha "teljesítmény centrikusra" állítod, akkor csak felelslegesen melegszik a szerencsétlen gépezet, az órajeleket sem veszi vissza üresjáratban, olyan, mintha az autót folyamat max fordulaton hajtanád...
[ Szerkesztve ]
-
Tuco Ramirez
őstag
Kiegyensúlyozott energiagazdálkodás van beállítva a kezdetektől, eddig nem is volt gond ezzel. Más beállítást sem piszkáltam, mer ment eddig plottul minden. A legfrissebb VGA driver van fent, az újrapasztázást nem vállalom be, de a többi tippet köszi, megpróbálkozok velük.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Devas
őstag
válasz Tuco Ramirez #69745 üzenetére
Nalam pl GTX 950-el ugyanez volt, VGA 100%-on ment, de a teljesítmény leesett, a kártya képtelen volt felmelegedni üzemi hőfokra játék alatt.
Energiagazdálkodás átállása oldotta csak meg a problémát.
Azért írtam nézd meg előbb teljesítmény centrikuson hogy megy, ha úgy jó, akkor ott kell allitgatni.
Proci pedig mar vagy 3-4 éves, az ujrapasztazasa lassan szükségszerű.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
idegen lény
őstag
Az energiagazdálkodási mód nem csak az áramfogyasztásra (így az akkumulátor-üzemidőre) van hatással? Nálam is a legjobb teljesítményen van a laptop mindig, ha játszom, ha nem, és nem érzem, hogy melegebb lenne, mint a kiegyensúlyozotton volt.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz idegen lény #69747 üzenetére
Nem, az órajeleket is felküldi a csába. Kiegyensulyozotton meg csak akkor nyomja a kraftot, ha igény van rá. A teljesítménycentrikus kikapcsolja az intel speedstep-et és az amd cool n quiet-et.
Feszültségeket nem szabadna szabályoznia a sémáknak.Ugyanazt a teljesítményt kell kapnod a két sémával ha benchmarkolsz.
[ Szerkesztve ]
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Van 1 Gigabyte HD 7850 2gb OC
+ 1 XFX HD 7850 2gbMind a két kártyát külön eggyesével le drivereztem.
utánna egyszerre a két kártyát is le drivereztem.IGEN a Crossfire Kábelel össze kötöttem!!
De a GPU-Z ég is azt mondja nekem hogy az egyik kártya 256 Bit a másik 32 Bit. !? Ez normális!?
Vagy valamit még ki hagytam!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest