Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- 3D nyomtatás
- Nyomtató topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melyik fogyasztja jobban a videokártyát? 1440p AA nélkül vagypedig 1080p + AA (legyen mondjuk pl 4x MSAA)
Melyik a hardverigényesebb és melyik a szebb?
-
Egy MSI GamingX GTX 1070 mennyivel lesz halkabb, mint egy Sapphire Dual-X OC R9 280X?
-
Már kezdtem örülni, hogy több, mint két órája nem jött elő, de sajnos mégis... nem oldódott meg a probléma.
-
Levittem 1020-ról 800-ra, meglátjuk.
-
Fél éve vettem Sapphire R9 280X Dual-X 3Gb kártyát, és már a kezdetektől fogva megjelenik egy probléma. ([link] Bal oldalt lent azok a négyzetek, összevissza. Teljesen random módon, néha böngészőben, néha játék közben előjön, és csak akkor múlik el, ha újraindítom.)
Az előző tulaja vette boltból, állítólag nála nem volt jelen semmi gond. Az előző tulaj hajlandó visszavenni és beküldheti gariztatni is, mert még van rá garancia, csak nem biztos, hogy az megoldaná ezt a problémát.
Fél év alatt próbáltam már mindent win reinstalltól kezdve, de nem múlt el. Olvastam neten, állítólag ezt a problémát flickeringnek hívják és nagyon gyakori ennél a szériánál. De egyszerűen akárhol kutakodtam, sehol nem volt írva, hogy ez a videókártya gyári hibája, vagypedig szoftveres probléma. Valahol azt olvastam, hogy talál a VGA-bios frissítés megoldaná.Valaki elmondaná vagy mutatna leírást, hogy kell VGA biost frissíteni?
Esetleg más tipp, hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Citroware #41938 üzenetére
Az egyik legdurvább csíkos kép (persze csak pár másodpercig vannak jelen, aztán eltűnnek, majd nemsokára megint előjönnek):
Itt meg épp a bal felső sarokban a fura téglalapok:
Ugyanezekkel a játékokkal nem volt ilyen gond, amíg az előző videókártya+RAM volt a PC-ben, de valahogy mégis úgy érzem, hogy egy win reinstall megoldaná a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
RAMot és videókártyát cseréltem a PC-ben. Kb 6-7 játékkal próbáltam már ki a feljavított PC-met, és a legmegizzasztóbb játékoknál is megfelelően viselkedett, de 2 játékban, amelyek pont kevésbé veszik igénybe a PC-t (főleg, hogy 60FPS-re van szabályozva, az pedig félgőzzel megvan), borzasztó csíkok jelentek meg a játékban. (FIFA 14 és Black Ops) Mindkét esettel csak egy alkalommal találkoztam, ha kiléptem, újraindítottam a gépet, aztán megint elindítottam a játékot, nem állt fenn a probléma.
A böngészőben is (meg a FIFAban) néha ilyen fura csíkok, sőt, inkább téglalapok jelennek meg, de azok csak egy kis területen (kb a teljes képernyő felületének 5%-án), mint valami megtöredezett kép. De csak néha. Ha kilépek, és vissza, akkor eltűnik. Bár néha ehhez újra kell indítanom a PC-t.
A lényeg: ez vajon szoftveres probléma, vagy hardveres?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Taifa Díaz #41877 üzenetére
Ha van egy szabad 6-osom meg egy 2-es az együtt nem jó?
-
Kiszedtem a PC-ből a HD5850-et, és betettem az R9 280x-et, de az 5850 esetében két olyan tápcsatlakozó volt, amiben csak 6-6 ,,tű" van, a 280x-ben viszont egy 6 és egy 8 tűs csatlakozónak a helye van, de nekem nem ilyen a tápcsatlakozóm, 8-ast nem találok. Ilyenkor mi van? Vagy ugyanaz a két 6-os jó ebbe is?
-
Az AMD Overdrive-val, azaz gyári tuningprogrammal emelem az órajelét a HD 5850-emnek, alapvetően 725MHz lenne az órajele, az Overdriveban a skála 900MHz-ig megy, végigmentem 900MHz-ig, és leteszteltem, és soha nem írt ki hibát, mindig azt írta, hogy sikerült. Most a memóriája órajelét csinálom így, emelgetem 5-10-zel, soha nem ír ki hibát. Létezik, hogy ilyen jól tuningolható egyed?
-
Ha van egy videókártya, pl az R9 280X, és egy AMD HD5850, ami ugye 3 szériával korábbi, és a tesztek szerint a kettő között kb 2,2-szeres az FPS-ek aránya a játékokban (azaz ennyiszer gyorsabb a 280X), mondjuk idővel, ha újabb játékok, újabb driverek jönnek, változhat ez az arány? Ha pl az új drivere már jobban kezelik az újabb szériát, és a régin már nem javítanak. Ha változhat, akkor kb mennyit?
Csak érdekességképpen kérdezem. -
Valaki tudna linkelni egy kb minden videókártya teljesítményét listázó, összegző, összehasonlító oldalt? Láttam már ilyet, csak nem jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
Van egy Sapphire HD5850 Xtreme kártyám, aminek hatékony és halk hűtése van ahhoz képest, hogy gyári. Nem nagyon értek a tuningoláshoz, de arra gondoltam, hogy mivel 1-2 játéknál már kompromisszumot kell kötni, hogy egy kicsit felhúznám. Mennyire húzható ez a kártya, kb hány MHz-re lehet felhúzni és ez mennyire látszódna meg játékok közben?
Mivel 1920x1080-ban tolom, talán az 1GB-s VRAM lehet kicsit kevés.[ Szerkesztve ]
-
Bedugtam Displayport kábellel a monitort, de nincs kép. Mi lehet az oka? (nincs átalakító, a monitorban van DP bemenet, a videókártyában meg DP kimenet)
-
A PC-t rá szeretném kötni a TV-re. A gond az, hogy a TV-nek 1366x768 a natív felbontása, és ha jól tudom, akkor a HDMI kábel ezt nem támogatja, csak az eggyel kisebbet, a 720p-t. Vagy tévedek? Szeretném kihasználni a max felbontást. Vagy VGA kábellel kössem rá inkább? (a gond az, hogy nincsen VGA kimenet a videókártyámon, szóval ahhoz átalakító kell )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Futás, futópályák
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Háború Izraelben
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...