Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karpy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire R9 270X Dual X videokarim. Az vele gondom, h csak az egyik ventije hajlando porogni magatol. Manualis ventilator szabalyozas eseten csak 80%-on hajlando bekapcsolni a masik, de akkor 80%-on is porog. Amelyik magatol megy az folyamatosan szabalyozhato. Jo ez igy?
Vmi otlet esetleg, h terheles fuggvenyeben egyforman magatol porogjon mindketto? Elore is koszi -
Vakegérke
félisten
-
culé
csendes tag
Sziasztok!
Beárazással kapcsolatos kérdésem lenne, eladnám a nyáron vásárolt GIGABYTE R9 280 (GV-R928WF3OC-3GD) videokártyámat. Jó állapotban, még 2,5 év gari van rá. Jelenleg 58000 Ft-ért van fent HA-n ennyiért találnék rá vevőt vagy sok ennyiért?
Szerintetek mennyiért tudnám eladni?Köszi!
-
komi77
senior tag
Kedves hozzáértő szakik!
Bemásolok egy másik fórumon feltett kérdésemet és kérném a segítségeteket egy elfogadható árú és a leírt vga-val kompatibilis hűtés beszerzéséhez!
"Kedves hozzáértő kollégák!
Ámátőrként kérném a segítségeteket.
Vettem egy Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD vga-t, Amd fx 8320 mellé, Zalman Z11 Plus HF1 házikóban, 5 db gyári hűtő + 1db 14cm Emermax TB Silence UCTB14B hűtő alul. Proci hűtő Scythe Grand Cama Cross 2 illetve Cooler Master Seidon 120V RL-S12V-24PK-R2 Ver.2 - ezzel is próbáltam. Az a gondom, hogy a vga kb. 20 perc Star Wars Battlefront, GTA V, vagy Crysis 3 alatt telepumpálja a házat 70-85 fokos levegővel, ami miatt túlmelegszenek a proci, alaplapi chipek, memóriák. Aida szerint a proci kupak hője 78 fok, magok 64 fok - eddig ez volt a max. Úgy tudom, hogy ennek a procinak max 70 fok a határa - bár gondolom ez a mag hőfok. Mégis folyamatosan nézem a hőfokot, mert szerintem kissé egészségtelen ez a hő. A ház fém borítása is átmelegszik, a hátlapon meg simán lehetne pácolt tarját sütni. A vga vadonatúj ezért ha hűtést cserélek rajta ugrik a gari, arról nem is beszélve mibe fáj egy jobb vga vízhűtés. Szerintetek milyen megoldással tudnék javítani a helyzeten?
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!"Kaptam javaslatot az Arctic Accelero Hybrid III-120 (R9-290X) hűtőre. Megnéztem a gyártó oldalát és támogatott az r9 390, viszont az én kártyám nem referencia, ezért nem tudom, hogy kompatibilisek-e egymással. Van valakinek infója erről a vga és hűtő párosról, szerintetek jó lehet ez a hűtő a vga-hoz? Esetleg más hasonló árú megoldást tudnátok mondani?
Előre is köszönöm!
-
att88ila
tag
És a GTX 750 ti hez elég az AMD Athlon II X4 860k proci?
-
Májkii
senior tag
válasz
trancemusic #56383 üzenetére
De miért vegyen túlárazott alap Asus fost, amikor sokkal jobbat kapna annyiért?
-
Carlos_A
tag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék, hogy mi érné meg jobban?
Egy GTX 970, vagy egy GTX 960 SLI? Ebből a verzióból kettő: [link]
Egy i5-s konfigurációba lenne, 8 giga ddr4 ram mellé.Leginkább az érdekelne, hogy a gtx 960 sli-ben, mit tud egy darab 970-hez képest? vagy mennyivel gyengébb mint egy gtx 980?
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz
takacsbotond #56371 üzenetére
Ha hazat cserelsz akkor targytalan, a szerelgetes
-
Grafirka
őstag
válasz
takacsbotond #56369 üzenetére
Az az 1 ventilator hatul van ( standard) , vagy a plafonon ? Neha 1 ventis megoldasoknal legorvenyek keletkeznek es a VGA nal jelentkezik legjobban, hogy visszaforgatja /szivja a mar felmelegedett levegot.
Ha van lehetoseged tegyel meg be egy 120- 140 mm ventit elore. -
Grafirka
őstag
válasz
takacsbotond #56361 üzenetére
A 80 folott kicsit soknak tunik nekem is.Milyen a hazad szellozese ?
-
Májkii
senior tag
válasz
ÉN G1-et vettem volna mert most jól jönne a 2x annyi hőcső.
-
MK VII
veterán
válasz
Tehát Giga.. Szerintem annál ez teljesen elfogadható érték.. VGA-nál meg nem sok a 70-80fok...
-
takacsbotond
őstag
válasz
Grafirka #56360 üzenetére
Játék alatt 74-75, Aida64-el 80 fölé is felmegy.
Most egy NZXT Phanto 240-em van, de hangszigetelt házat szeretnék, ahol még melegebb lesz.
Előtte egy Sapphire R9 290 Tri-X-em volt, ami sokkal hűvösebb volt (tudom, ennek sokkal vékonyabb a bordázata, viszont a fogyasztása is kevesebb). -
Grafirka
őstag
válasz
takacsbotond #56357 üzenetére
Nem kene szetszedni, foleg ha folia van a csavaron, mert vege a garancianak. Milyen hofokokra mondod , hogy forro ?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Ha SLI-be kötnék 2 db. GTX960-as vga-t, akkor a 2x3 displayportra és a 2x1 hdmi csatira rálehetne kötni 8 monitort, és vajon működne kiterjesztett asztalként? -
MK VII
veterán
válasz
takacsbotond #56357 üzenetére
Üdv.
Mi az, hogy forrófejű? Mekkorák a hőfokok? Monitoroztad vagy csak úgy érzed?
Szerintem nem paszta probléma.. Ennyi idő alatt nem megy tönkre a paszta.. Ott más lesz.
Ne szedd szét inkább vidd vissza garanciába..
Ha jól emlékszem csak ez EVGA az a gyártó aki olyan garanciát ad, hogy cserélhetsz rajta hűtést gari időn belül szóval szétszedheted és nem ugrik a garancia.[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GTX970-em, és elég forró fejű.
Arra gondoltam, hogy szétszedem, és újrapasztázom.Ezt meg lehet oldani garivesztés nélkül?
Illetve a biosában átállítanám félpasszívvá.Az garivesztéssel jár? -
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56355 üzenetére
Szerintem még fejlettebb országok sem állnak kész a 4K-ra (tesóm Hollandiában él egy pár éve, szóval van rálátásom).
Na meg ha egy amatőr filmes 4K-ban szeretne lőni videót, valami hihetetlenül drága. Nagyon nagyon sok hely kell, és ahhoz hogy vágd egy atomerőmű.Ha mindenkinek 1GB/sec sebességű internet lenne, és például netflixen, youtubeon 50-60mbps bitrátájú 1080p-t sugároznának, az 5-10TB-os HDD alap lenne, én akkor mondanám hogy jöhet a 4K.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz
HollyBoni #56354 üzenetére
szerintem filmnél már 2 méternél "kellhet" a 4K, de még szerintem sem érdemes beruházni, lesz ez olcsóbb is. Az hogy mennyit kéne fejlődni relatív, mert amit írtál az a mi országunkra igaz, bár itt is épülgetnek a gigabites végfelhasználói internetek, tény hogy nem túl gyorsan, valószínűleg nincs rá akkora igény. Más országokban mind a mobilhálózatok, mind a szolgáltatások jócskán előttünk járnak, és igazából ezeket a cuccokat ott fejlesztik.
Az internetes filmek olyanok, amilyennek rippelik őket, nem a torrenthez gyártják a műszaki cuccot, sajna nem mérvadó. Ha belegondolsz, még mindig alig van HD-s műsorsugárzás(pláne hogy valahol az 576p-re akasztják ezt a jelzőt!), FHD meg még kevesebb.
A gaming meg mindig arról szólt, hogy tervezhessenek hardware-t, amihez aztán írnak szoftvert ami megköveteli... Őszintén szólva nem mondanám, hogy a játékok grafikája fejlődött volna annyit az elmúlt években, mint amennyivel nagyobb vas kell nekik...
-
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56352 üzenetére
A 4K meg az 5 méteres TV király, majd.
Szerintem fejlődni kéne még ehhez. Sokkal nagyobb net sebesség, sokkal sokkal olcsóbb tárhely, és még azért sok átlag hardver kevés a 4K-hoz.
Ja meg 4K felbontáson játszani... arról inkább ne is beszéljünk.Az egész internet tele van alacsony bitrátájú 720p meg 1080p videókkal, de már nyomatják a 4K-t. Szívesebben nézek magas bitrátájú 1080p videót, mint valami szar alacsony bitrátájú 4K-t.
Az meg hogy FHD felbontású mobil mi a francra jó nem fogom megérteni, de gondolom sokan bedőlnek a marketingnek.
Persze ez mind szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz
HollyBoni #56350 üzenetére
Annyira én sem erőltetem, de általában ha kitalálnak egy új felbontást, akkor (nagyjából...) egy időben kijön vele forrás is. Amúgy a 2 méter feletti képátlók miatt "erőltetik", az más kérdés hogy egyesek 22"-on is 4K-zni akarnak, és a mobilok már FHD, vagy fölötte mennek...Egy 50" os tévén a FHD még teljesen jó szerintem filmezni, mondjuk "PC"-zni már kérdéses..
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
M3lakH #56348 üzenetére
Meglepődtem. Elég nagy video nerd vagyok, de nem követem a 4K-t annyira, mert rohadtul nem érdekel igazából. Nem tudom minek erőltetik.
BluRay 4K: 50GB with 82 Mbit/s, 66GB with 108 Mbit/s, and 100GB with 128 Mbit/s.
Hát... Ehhez valószínű már húzós lesz az az integrált cucc. Viszont webes 4K-ra (youtube, netflix stb) elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
DonThomasino #56346 üzenetére
Adnak már ki filmeket 4K-ban? Mekkora a bitráta? Meg az min jelenik meg, 150gb-os pendrive?
-
Vakegérke
félisten
válasz
bartucz911 #56343 üzenetére
-
Grafirka
őstag
válasz
bartucz911 #56340 üzenetére
A 960 topikba kuldtem linket ahol mutatja. 2drb. 6+2 PCI E van , azokat hasznald.
-
válasz
bartucz911 #56340 üzenetére
Szia!
Elvileg nem lehet baj, hogy közé raktál egy ventit. Mindenesetre ha a tápegységen van 2db csatlakozó, akkor használd azokat, bírnia kellene.
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Fórumozók tanácsára a következő gépet állítottam össsze: i5-4440,B85M-D3H, Gigabyte GTX 960 4 GB G1 Gaming, FSP HEXA+ 500W táp. A problémám az, hogy amikor összeraktam és beindítottam ez fogadott: "Please Power down and connect he PCI1 power calbe(s) for this graphic card". A VGA tetején van 2 db 6 pines csatlakozó. Az egyikbe beledugtam a tápból jövő 6+2 pin-es csati 6os részét, a másikba pedig a vga-hoz kapott átalakítókábelt, ami 2 Molex csatiból csinál egy 6 pin-es csatlakozót. A vga ventijei felörögnek, meg világít is de mégse megy. Lehet hogy az a gond, hogy az egyik molex csati közé még egy toldóval megtáplálok egy 120 mm-es ventit. Vagy esetleg a tápból jövő egy kábelon lévő 2 db 6+2 pin-es csatlakozóval kellene mind a két 6 pin-es aljzatot megtáplálni? Nem mertem próbálgatni... Vagy esetleg gyenge a táp? A leírásában semmit nem találok erről, csak arról, hogy hogy kell amikor 2-3 db VGA-t hídba kötnek, de nekem ugyebár csak egy van.
Valami segítséget vagy leírást tudtok adni a problémára? -
Brenor
aktív tag
Végre működik a radeon r9 380-s kártyám!
A tápegységem volt kicsi mivel 430 watt elég kevés neki, de még egy gtx 960-hoz is kevés lett volna. Ezért vettem egy Cooler Master Elite Power 600W tápot alá. Végre minden megy rendesen.
-
Zsigi72
aktív tag
válasz
trancemusic #56329 üzenetére
Értem, akkor megpróbálom másik gépben.
-
unt3r
újonc
Hali
Sony VAIO laptopom van (SVE1511J1EW)
Videokártya AMD Radeon HD 7550M/7650M
Bekapcsoláskor miután telepítettem a videokártya drivert kékhalál: atikmpag.sys hibával leáll...
Ha letörlöm a drivert elindul a gép csak kb használhatatlan
Sejtem Én is, hogy a videokari adta meg magát, de ezt szeretném megtudni biztosabban, hogy nem e más hardware ment tönkre (mert pl vinyót pótolni egyszerűbb) esetleg létezik e valamiféle megoldás illetve ötlet, hogy akár hogyan derítsem ki mi hibásodott meg egész pontosan vagy létezik mód arra, hogy sikerüljön felrakni egy drivert és tudjam használni.
(Teljesen szűz windows van telepítve, az újra telepítés előtt is ez a probléma volt)
Windows féle memory test hibát nem talált, a chkdsk: Hiba történt. A CHKDSK nem tudja folytatni írásvédett módban. -
trancemusic
senior tag
válasz
Zsigi72 #56328 üzenetére
A vga vagy hibás, vagy rosszul érintkezik a slotban.
Másik gépben próba, és/vagy slot ill. nyák érintkezőit tisztítsd meg.Tipikus black screen-ed van, ami driver betöltéskor jön, safe módban viszont műxik a kari.
Ha hibás a kari, javítás többe kerülhet mint a vga értéke...[ Szerkesztve ]
-
pitju76
tag
Sziasztok.
Van egy HP ELiteDesk 705 G1-es gép, benne egy HP2215-ös alaplap. Használatban van egy utólag berakott GeForce GT 610-es videokártya, ami 2 kimeneten meghajt 1-1 monitort. A kártya nem tud kezelni egy 3. monitort, cserében van egy integrált AMD Radeon xxx cucc is benne, egy D-SUB és 2 DisplayPort, ami ha jól sejtem még egy monitort meg tudna hajtani. Viszont a BIOS-t áttúrtam párszor és nem találom, hogy miként is lehetne engedélyezni az alaplapi kimeneteket is. Lehet egyáltalán ilyet?
Köszi -
VoidXs
nagyúr
válasz
DonThomasino #56322 üzenetére
Normális Full HD-ra se nagyon, 60 Mpx/s fölött már nem igazán bírja az életet. Ez még filmre elég lenne, de fogja más is a teljesítményt.
-
priti
addikt
bocs félrement
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz
DonThomasino #56322 üzenetére
Nagyon nem mindegy milyen 4K az a 4K. Alacsony bitrátájú ratyi youtube 4K-ra gondolsz?
-
DonThomasino
veterán
Ami ebben prociban van (Intel® Core™ i5-2450M Processor )
VGA (Intel® HD Graphics 3000)Ugyan az mint egy desktopban lévő Intel® HD Graphics 3000 ?
Kérdésem az lenne 4K s videora simán OK?
[ Szerkesztve ]
-
Recipro
tag
sziasztok GPZ -Z ben hogy tudom elő hívni azt a sávot amikor ki írja hány százalékban tuningos a kártya?
-
Zsigi72
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Fujitsu-Siemens Esprimo E5916 SFF gép Win7 operációs rendszerrel. Alaplapi vga-ról megy a monitor tökéletesen. Viszont került egy ilyen HD 3470-es kártya a gépbe. Első indítás után szépen felállt a rendszer, volt kép. Automatikusan megkereste és telepítette a win a hozzávaló drivereket, viszont újraindítás után már csak a BIOS és a windows boot részénél van kép, a tálca és az asztal helyett csak egy nagy feketeség jelenik meg. A gép nem fagy le (látszólag szerintem), csak nem ad képet. Ha eltávolítom a kártyát és visszatérek az alaplapi vga vezérlőre, akkor minden okés, van kép. Megkerestem a hozzávaló gyári drivert, amit telepítettem, de nem változott a helyzet. Valakinek van-e tippje, hogy mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz
szabeska #56317 üzenetére
Nem simerem a speccyt de latom piriform, gondolom rendben van.Esetleg nezd emg egy AIDA64 el nehogy a program mutasson rossz ertekeket.Egyebbkent ha 100% megy akkor 90C kene legyen folyamatosan a VGA
Eloszor is futtass egy Malwarebytes nehogy banyaszvirusod legyen.
Ha esetleg hasznalsz kulso kepernyot ( dockingrol ) es Dell Display manager nevu kalibralo szoftvert, akkor uninstall es nezd meg ugy. A DDM gyonyoruen bekavarhat bizonyos NV kartyaknak. -
szabeska
addikt
Sziasztok! Adott egy regi hp 8730w csoda, amin windows 7 fut, a problema az hogy Adaptiv beallitassal, vagy barmilyennel is folyamatosan maximum orajelen porog a vga. Tud valaki barmilyen megoldast erre? Mert kulfoldi oldalakat guglizva csak zagyvasagokat olvastam, erdemi megoldast sajnos nem. Koszonom!
-
M3lakH
tag
válasz
medium84 #56313 üzenetére
külsős port replikátoroknál/dokkolóknál lehet, hogy bár több kimenet van rajta, nem támogatja egyszerre mindet. Amivel én próbálkoztam (HP) is csak 1 et tudott működtetni, pedig 2 kimenete volt... Próbáld úgy hogy laptopra közvetlen 1, és a dokkolóra még 1, plusz a laptop kijelző.. (vagy ha a dokkolón megy kettő, a 3 adikat a laptopba dugd)
[ Szerkesztve ]
-
medium84
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek 3 monitort egyszerre működésre bírni Lenovo ThinkPad X230 dokkolóval? Vagy bármilyen más ThinkPaddel?
Intel® HD Graphics 4000 van benne, ami elvileg támogatja a 3 monitoros megjelenítést, de nekem csak 2-t enged egyszerre kiválasztani a 3-ból. :-( DP, DVI, VGA interfészeken lóg 1-1 monitor.Üdv!
-
zsoltrocky
csendes tag
Arra lennék kiváncsi találkozott már valaki olyan problémával hogy a egy videókártya gyári órajele instabil?
Az Asus R7 370 2gb-os Oc verzió alap órajele 1050mhz Oc-ban 1070mhz
Ehez 1190mV-ot állít a gyártó gpu tweak szerintHa lecsökkentem a kártyát 925mhz-re alapból leviszi a gpu tweak 1150mV-ra a gpu feszt akkor stabil a rendszer.
Máskülönben játék alatt :Skyrim,GtaV,Alien vs Predator, kikapcsol a gép magától.
Nem csíkoz nem akad nem fagy egyből kikapcsol 1050mhz-en.
Függ az adott játék vagy program grafikus beállításaitól is pl Vonalsimítás hanyason van képernyőfelbontás...stb
Táp: Fsp Aurum AS 700
Alaplap Asus Maximus VIII Ranger V1.0˙>alaplapo V1.01 van írva...
Régi bios alaplapnak: 0508 új bios 1402<Gyártó nem adott külön v1.01re Biost 1.0 nak írja
Új és régi biosal is ezt csinálja[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56308 üzenetére
Magadra vettél olyat ami nem létezik, senki sem szólta le az ajánlásod (vagy kérdőjelezte meg), pusztán mint 770 gazdi érdeklődtem volna erről a "megszűnő támogatásról". Ebből én hirtelen egy olyasmi helyzetre gondoltam, mint amit win10/intel bejelentett, de ezek szerint erről szó sincs... Ez hogy lassítva vannak a régebbi modellek, nem új dolog, bár én úgy gondolom, hogy ha az Nvidia nem akarja hosszútávon elveszíteni a vásárlóit, akkor ez emberi keretek között marad. Főleg hogy leginkább a driver support az amiben az NV barátságosabb..
Amúgy te vagy az arogáns megint az utolsó 3 bekezdéseddel. Én csak kérdeztem. Relax
-
Smktrooper
senior tag
válasz
HollyBoni #56303 üzenetére
-reballozni nem szabad azzal az eljárással max leveszed a régit és visszarakod a vadi uj gpu-t, ez működhetne mint támogatás, csak ahhoz a szervizeknek kéne egy ilyen gép+a gyártók előre le kéne gyártania kb 5-10%+ gpu-t és akkor minden rendben lenne. de ehelyett szétszemetelik a piacot...
+MK VII
Én inkább ugy fogalmaznék, hogy amire nincs szökség, meg ami hibát okozott mint részegység azt tiltják.____Ez nem feltétlen rossz, hisz így az instabilitási gondokat is tudják orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz
Recipro #56307 üzenetére
No akkor mindenkinek.... Nem arról van szó a nem támogatás alatt, hogy nem írnak majd drivereket 770-re hanem arról amiről solfio is beszél... Olyan driereket írnak amik ellehetetlenítik egy régebbi kártyának a használatát... Tehát szándékosan teljesítménycsökkentés hajtanak végre egy újabbdriverrel, hogy vegyél újat paraszt.. Tudom tudom.. Nem kell frissíteni.. Csakhogy ma már szinte minden újabb játékhoz új driver kell, hogy rendesen fusson az adott konfigon.. Eleve beleírják, hogy régebbi kártyán ne is fusson annyira jól...
Komolyan, ennyire nem egyértelmű az egész? Aki ennyire vak és 2-3-4 éves kártyákat ajánl az inkább ne is ajánljon.
De természetesen én vagyok a fasz, mert újabb konstrukciós, takarékosabb kártyát ajánlok...
Felőlem mindenki azt vesz amit akar csak nem értem az ilyen arogáns hozzáállást egyesek részéről...
Menjetek homokozni a gyerekkel.. Az megnyugtat...[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56300 üzenetére
Köszönöm korrekt segítőkész válaszod/hozzáállásod!
1: A tanácsod végeredményét, okát, nem kérdőjeleztem meg!(mondtam volna hogy a 960 rosszabb választás mint egy 770?)
2: Kérdeztem valamit, köszi a semmit. Lényegében arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt olvastad valahol (elolvastam volna én is...), vagy csak megálmodtad...
Az meg hogy mennyit ér, nem is volt kérdés, de aprón 50-60e között mozog használtan...
Minden esetre azt megtudtam tőled, hogy 1 fabatka több mint 50-60e forintSajnálom hogy belekérdeztem egy mondatodba, nem óhajtottalak megbántani...
A "végletekig támogatás" kicsit erős nekem, tekintve hogy a jelenlegi legújabb Nvidia sorozatnál 1 el régebbi, ha jól néztem, 2013 óta gyártják.
Amúgy nem gázoltál bele semmibe, ennél kicsit több kell hogy rosszul érezzem magam. -
HollyBoni
veterán
válasz
Smktrooper #56301 üzenetére
Rendben, akkor pontosítok, nem tudom elhinni még a legjobb "számítógép szervíz" is meg tud javítani úgy egy kártyát, hogy az évekig tovább működjön. Tisztában vagyok a reballozással, meg chip és kondi cserével, Xbox 360-as időkben nyomta mindenki, aztán ugyanúgy elhullottak utána a GPU-k. Biztos hogy egy forintot nem fizetnék érte. Ennyi erővel rakd be a sütőbe, hátha.
Továbbra is azt mondom, hogy a legtöbb random "számítógép szervíz" még diagnosztizálni sem tudná normálisan a problémát, nem hogy kondit cserélni, vagy reballozni. Szvsz akinek egy kis esze is van messziről elkerüli őket, nagyon valószínű hogy itt PH-n jobb tanácsot adnak, ingyen.
De ebben az esetben pl elég lett volna annyi hogy berakja egy másik gépbe a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Smktrooper #56301 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem lesz driver a GTX770-hez. Hanem arról, hogy a zöldek mindig az aktuális gent tolják igazán, a korábbi gen-t pedig elkezdik limitálni. AMD vs NVIDIA topikban többször volt erről szó. Pl.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
MK VII #56300 üzenetére
Vannak játékok amik elfutnak egy 8800/9600GT vel még mindig. 1 kártya max 10 ÉV. Annyi támogatás ha jól tudom kötelező is egy termékhez, bizonyos szabványoknál.
#
(#56298) HollyBoni
Egy video kártya esetében a chippeket kondikat lehet cserélni. Illetve reball géppel gpu-t ITT MEGJEGYZEM, HOGY A REBALLOZÁS FOGALMA ROSSZ,!
Ugyanazt a gput nem szabadna vissza tenni amit leveszel róla, egy vadi újat szabadna a helyére rakni. Na ezen a ponton szar a támogatás.<---
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- A KOReader ebook olvasó program
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- További aktív témák...