Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Csupingo #55299 üzenetére
Közben sikerült megoldani a problémát. Az MSI Gaming app miatt nem tudtam állítani az rpm-et, illetve amiatt ment idle-ben is teljes gázon. Belőttem 35%-ra a ventiket így most 35 fok. Azért azt még megcsinálom, hogy Afterben egy profilt, játék közben mehet 100%-on, engem nem zavar és leglaább nem melegszik annyira! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55298 üzenetére
Akkor azért ilyen meleg, mert nem veszi vissza a gpu frekit. A catalyst-ot tedd fel, hátha egyből jó lesz.
Nvidia-nál a driverben, 3d beállítások kezelése, energiakazdálkodási módnál van. Amd-nél sajna nem tudom, azt a crimson/catalyst forumban biztos megmondják. Talán a win-es energiagazdálkodás is segíthet.
Venti profilt csinálhatsz MSI ab-vel is, de állítólag nem szeretik egymást a crimsonnal, csak catalyst-al működik jól. De szerintem jó lesz a hőfok, ha sikerül elérned, hogy a kártya visszavegye magát.
Vagy a crimson fórumban, vagy a kártya fórumában biztos többet tudnak segíteni.
Talán itt segítenek.[ Szerkesztve ]
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Csupingo #55295 üzenetére
És azt hol tudom állítani, hogy ne álljanak le a ventik?
Iletve még egy kérdés. Ahogy látom itt folyamatosan 980MHz-n megy a gpu. A 7870-nél úgy volt, hogy alapban 300MHz-n ment és csak loadban kapcsolt teljes üzemre. Esetleg ezt be lehetne állítani, hogy idleben ne menjen a gpu fullon? És akkor idleben sem lenne 63fok.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz
trancemusic #55296 üzenetére
Értem, köszi! Eddig még nem csinált ilyet, ezért is furcsálltam.
Jövő héten amúgy is takarítottam volna, most már így mindenképp aktuális.
Procihoz lassan 1 éve nem nyúltam. -
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55293 üzenetére
Játék alatt egész jó lehet a hőfok, ha furmarkba ennyi. Esetleg ha zavar, egy házventivel fujathatsz rá némi levegőt, vagy beállítod, hogy ne álljanak le a ventik.
Ha még nem raktad fel a catalystot, megnézhetnéd pl. aida-ban, hogy a gpu és a mem. mennyin mennek idle-be.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
horvathpeter #55293 üzenetére
Az teljesen jó, akkor játék alatt 65-70 fok közt marad.
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Csupingo #55291 üzenetére
Azt hol tudom megnézni? Mármint a módokat? Most felrakom a 15.7-es catalystot. Meglátjuk ezzel mi lesz. Ez a crimson nekem olyan átláthatatlan.
Grave444: Rendben, ha így van akkor jó. És mondjuk játék közben mennyi a normál hőfok? Furmarkban 73-74 fokig ment.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
horvathpeter #55290 üzenetére
60 fokig nem forognak a ventik.
Ne aggódj nem lesz baja, direkt így van.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
horvathpeter #55290 üzenetére
Crimson-nal? Az még nem az igazi. (Sokszor rosszul vezérli a ventiket) Egy régebbi catalyst-al is megnézhetnéd.
A 63 C, nekem nem tetszene nagyon üresjáratban. Vagy nincs bekapcsolva valami, ami miatt nem veszi vissza az órajeleket? Pl. teljesitmény centrikus mód adaptive helyett, meg ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg az új vga, MSI R9 380. Üresjáratban 9%-on megy a venti, így a gpu 63fok. 1. Ez így normális?
2. Afterburnernben hogy tudok úgy venti profilt csinálni, hogy pl 50 fokig megy 50%-on a venti, 50foktól meg pörögjön 100-on. Tudom hol kell a profilt csinálni de hiába mentem el, marad minden így alapba. Gaming appban gaming módban van a kártya. Köszi a segítséget! -
flymi
addikt
Remélem jó helyen kopogtatok a kérdésemmel.
Tegnap első gépindításnál a monitoron nem jelent meg semmi. Bekapcsoltam a gépet és a monitort, utóbbi csak készenlétbe helyezte magát.
Áramtalanítottam gépet, végignéztem minden csatlakozót (monitor&vga), még a gépházban a kártya tápcsatiját is csekkoltam, hátha... Egyik sem volt kilazulva, de azért kihúztam-visszadugtam mindent, rögzítőket meghúztam.
Ismét áram alá helyeztem a gépet és pöccre indult.
Ma eljátszotta ugyanezt. Monitor készenlétbe, gép megy. Megint megmozgattam minden csatit, következő ON-ra minden rendben.
Tegnap szinte egész nap ment a gép, nem volt semmi gond. Alvó állapotból ébresztve is rögtön adott képet.
Valahol érintkezési probléma lehet? Vagy mi ez a jelenség? -
kazuma921
aktív tag
válasz
wertzuiop456 #55263 üzenetére
Jé, nekem ugyanez a problémám, csak én 72.000 Ft-ot fizettem érte.
Részvétem.
Fapados megoldás, de a régi videókártyám (ami azóta működik) produkált egy fenomént: A gépházam videókártya slotjánál az egyetemet végző mester technikusok úgy gondolták, hogy egy kunkori díszt kell rakni pont a leggyakoribb PCIE slot kivágása fölé. Ezen profi mérnöki munka miatt egyszerűen SEMMILYEN létező kábel nem fért be a videókártyába, hisz mind beleakadt ebbe a precíz átgondolt már szinte Istenként emlegetett kínai zsenik hasznos döntése miatt. Én pl. késsel vágtam ki (!) a HDMI kábel vastag műanyag részéből. Kb. 1 % esélye van annak hogy emiatt nem kapsz képet, mert úgy látszik hogy a kábel illeszkedik, de valójában mégsem.
A kártya amúgy csak nálad nem működik? 1 oldallal korábban én is írtam, hogy a GTX 960-asom PONT UGYANEZT produkálja, egy FSP HYPER 500-al, amit még egy FSP350 APN is bőven visz.
Ha több RAMod van, próbáld meg kiszedni az egyiket, és átrakni másik slotba, cserélgetni őket.
BIOS-t resetelj, illetve frissíts ha szükség van rá.Lehet ezek voltak már írva, el is olvastam, de reggel van, na.
Remélem megoldódik a problémád.
-
Kareszmo
újonc
válasz
snecy20 #55281 üzenetére
Amikor ráskubiztam akkor annyi volt, de amúgy 25-45 fok között mozog a játék közben. A szoba 18 fokos, van egy bazi hűtőbordás NorthQ 3340WLA procihűtőm, a ház oldalán a procival egy magasságban egy 120mm-es venti van, meg ez a játék nem egy procigyilkos valami, így itt egész alacsony hőmérsékleten mozog a cucc. Most levettem a ház oldalát és alapállapotban netezés közben 21 fokos a proci, játék közben 35.
-
wertzuiop456
csendes újonc
válasz
trancemusic #55282 üzenetére
így már kerek,
köszönön mindenkinek! -
ZetorGumi
addikt
válasz
trancemusic #55283 üzenetére
Tudom, csak azért kérdeztem, hogy jelent-e már meg más, újabb, vagy esetleg más gyártónál ilyen VGA.
40-45 körül szándékszom VGA-t keresni, használt is szóbajöhet alapon.
-
trancemusic
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55280 üzenetére
Integráltal bootolsz,eszközkezelőben ha nincs "standard vga adapter" akkor a kari nem jó,vagy nem jól érintkezik a slotban.
Volt a gépedben másik kari ezenkívül?
ha nem, cpu foglalat lábakat kell ellenõrizni.
Ha volt és működöt más kari,akkor az alaplapon lehet biost kell frissíteni,ha régebbi a bios mint a vga kártya.
Táppal kell képet adnia,bootolnia, max terheléskor lekapcsol.[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Melyik az, a gyári méretnél rövidebb VGA, ami relatíve erős (hozza pl egy 7850, 7870 szintjét), például Asus GTX670/GTX760 Mini?
-
trancemusic
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55270 üzenetére
Én nem erőltetném 5xxx szériát.
Amd support nulla.
Lassan 6xxx is.
Nvidia már a keplert hanyagolja.Ez abban nyilvánul meg pl. hd5xxx-es szériánál,hogy a specifikációk alapján még ma is erős vga új játékokban sehol sincs a mai karikhoz képest.
5850 sok gaménál átlag 30 fps-t se tud már max grafon.
Másik oldalon ugyanez: 770-nél új gamékban gyorsabb a "kis sz@ros" 960... -
asvald
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55275 üzenetére
most akkor kép van a hd5970 -el vagy csak integráltal?
-
Pehi
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55270 üzenetére
Szerintem nem a táp a ludas,max ha leterheled a kártyát,akkor kapcsolna ki! Én is próbáltam már olyan táppal mint a Tiéd hasonló TDP-s kártyát és kibírta! Ott valami beállítás probléma lesz a Bios-ba! De az tény ,hogy nem egy villanyszámla barát a kártya! Persze ez az én véleményem!
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55269 üzenetére
Az a táp éppen hogy csak elég lehet ,de erősen nem ajánlott egy 2gpu-s hd 5970 hez
ráadásul 2 ágas ami magyarázat lehet arra, hogy nem megfelelően van elosztva a terhelés ..
Javaslom ami a vga-tápkábelen van molex átalakítók ide oda dugdosását(persze nem menet közben) aztán lehet működni fog[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz
wertzuiop456 #55265 üzenetére
Az a tap szerintem karcsu lesz oda... ez a kartya kb annyit zabal mint az en 295 GTX-em, oda pedig kellett a 600-as CTG.
-
válasz
wertzuiop456 #55265 üzenetére
Elem kivesz, kávé megisz, elem visszarak.
-
asvald
senior tag
válasz
wertzuiop456 #55263 üzenetére
Szia!
1 nagyon lényeges dolgot kihagytál ...
Milyen tápod van???
Amúgy bios rezettel tudod törölni az eddigi beállításokat
A full fordulaton járó venti elégtelen áramellátás első jele ,de persze lehet más dolog is -
wertzuiop456
csendes újonc
sziasztok
tud valaki segíteni?
vettem egy video kártyát.-
ami eddig benne volt az egy prociba integrált- rendesen működik, de amit bele tettem, csak maxon pürgeti a ventillátorokat, és a gép nem látja,- kép nincs.
megpróbáltam a biosban beállítani, és utolsó megoldásként kikapcsoltam az integrált kártyát hátha akkor elindul de nem.
sőt sajna emiatt nincs kép már az integrálton sem ...
hogy lehet visszahozni?
mi lehet a gond amiért nem látszik az új kártya?
lap: Intel® Desktop Board DH61WW
cpu: I5 2300
"új" kártya: HD5970
küszi előre is -
asvald
senior tag
válasz
geckowize #55260 üzenetére
Szia!
Ezek közül Corsair VS350 vagy RS-500-ACAB-B1 venném
-
válasz
szlesspapa #55259 üzenetére
You wut?
-
geckowize
őstag
válasz
varmi2 #55250 üzenetére
Írtam a melyik tápegységet vegyem-be, de a biztonság kedvéért ide is írom, hátha ti előbb válaszoltok, mert elég S.O.S. a helyzet.
Viszont holnap délelőtt még el tudnék menni egy helyi számítógépboltba venni egy újat, amennyiben áldásotokat adjátok valamelyikre, amelyik jó lenne ebbe a gépbe és nem annyira túlárazott, mert később úgyis gondoltam bele egy kb GTX 750 Ti szintű vga-t venni (és lehet prociból is jobbat, amennyire van értelme ebbe a lapba).
A boltban lévő tápegységek: megaram.hu tápegységek
A Corsair VS350 ugyan nincs az ajánlott tápoknál, de ahogy megnéztem, annak nem kettéosztott a 12V-os ága, és le tud adni 300W-ot, a kérdés az, hogy az elég-e? Jelenleg is Corsair tápom van, a 8 éves konfigomból csak a VX450 maradt meg, de tudom, nyilván azóta változtak a dolgok, lehet, hogy a VS350 egy rakás szar attól még.
Az FSP 400W-60APN ugye kiesik, mert az is kettéosztott 12V-os ágakkal rendelkezik.
CM Extreme Power Plus 500W van még ami nem a hulladék kategória ránézésre, arról mi a vélemény? -
szlesspapa
csendes tag
válasz
trancemusic #55205 üzenetére
Nah elvileg az alaplap nem támogatja ezt a videokártyát.
-
Kareszmo
újonc
válasz
B.Á.L.!.N.T #55252 üzenetére
Egyelőre más játékokkal még nem teszteltem, itt próbálgattam végig a grafikai beállításokat, de mindnél ezzel szórakozik. Viszont pár napja fölraktam a legújabb NVIDIA drivert, szóval lehet, hogy ő kavart be.
-
Kareszmo
újonc
Tiszteletem!
Mostanában figyeltem meg az Assassin's Creed Rogue közben, hogy többször pár objektum kisebb fehér pötyökkel, csíkokkal jelenik meg, ha távolabb megyek eltűnik, ha ránagyítok szintén, de van egy pont ahol ilyen "pöttyös-csíkos". A kártya hűtése ideális 60-70 fokig melegszik max, az alaplap 32 fokos, a CPU 26 fokos. A játék fullos grafikai beállításokon, 60 fps-sel fut.
A kérdésem az lenne, hogy ez kártya hiba vagy a játék beállításainak köszönhető?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz
geckowize #55246 üzenetére
Az a táp gyenge lesz, meg se próbáld. Ugyan is, a gyári adatok szerint 2 ágas a 12V rész, áganként 180W, de ugye a vga-d önmagában 250W, így túlterheli az ágat. De a másik ágból nem tud átcsoportosítani erőforrást, mert két ágra van szedve a 12V. így a másik ág meg alig van terhelve.
-
geckowize
őstag
Hali
Ha a következő gépbe akarom berakni a PowerColor TurboDuo R9 280X 3GB GDDR5 OC V2 videokártyámat, szerintetek lesz vele gond (táp miatt pl)?
Néztem, hogy a GPU TDP-je 250W, a CPU-é 53W, marad 47, ha mindkettő megy maxon, az gond?
MB: ASRock H81M-HDS
CPU: Intel Pentium G3220
RAM: Kingston HyperX 4GB DDR3-1600
SSD: 120 GB Intel 530 Series
HDD: WD 500GB Caviar Black
PSU: FSP 350-60APN
Ház: SHARKOON Vaya IIAz, hogy procilimites lesz, az nyilvánvaló, csak hazamegyek vidékre és ott is szeretnék játszani hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
pckownz
őstag
-
-
kazuma921
aktív tag
válasz
Csupingo #55239 üzenetére
Cseregarancia, úgyhogy ha nem szemétkedik az oldal ahol rendeltem (sajnos volt már rá példa, illetve sokak tapasztalták már hogy garancia téren nem a legjobb az oldal - most nem írom ide a nevét, de már lehet hogy sejthető a dolog), akkor kifogják cserélni a kártyát. Jó lenne ez a típus, csak működjön.
-
kazuma921
aktív tag
válasz
Csupingo #55235 üzenetére
Értem, köszönöm.
Sajnos már időközben (még tegnap) becsomagoltam, és fixen jönnek érte hétfőn, viszont más tapasztalata alapján ez a tápegység még egy R9 380-at is bőven visz, illetve láttam olyan felhasználót is aki FSP Hyper 500-al hajt GTX 960-at.
Ha hibátlan a kártya akkor felfogom tanulópénznek, de minden információm alapján működnie kellene neki.
Ha viszont neked van igazad, akkor bukok egy kis lóvét, viszont egy életre megtanulom hogy a végsőkig kell próbálni az ilyesmit.. -
Csupingo
veterán
válasz
kazuma921 #55229 üzenetére
Win kékhalál, indulás közben újraindult a gép, indulás közben leállt a gép, valamikor volt kép, valamikor nem, ilyesmiket produkált ha jól emlékszem. Elég sokat szívtam, mire arra jutottam, hogy használom a hozzáadott molexet, és kapásból jó lett.
Talán nálam az a gond, hogy egy ágra tettek párhuzamosan két hatos csatlakozót.
Erre gondolok:[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz
scorpion1 #55230 üzenetére
Kisse magas a 80c a strixtol. Alltalaban 66-72 C kozott mozog ami fugg a kulso homerseklettol es a haz szellozesetol is. A 80c egyebbkent nem karos egyeltalan a kartyara , ez a homerseklet a referencia 980 szintje kb, viszont megertem , hogy elvarnad, hogy jobban teljesitsen. A 30-31C idle viszont 10C kevesebb mint amiket merni szoktak.Alltalaban 40C korul mennek terheletlenul. Milyen hazban lakik ?
Ujrapasztazassal az a gond, hogy elveszitheted a garnciat . -
scorpion1
csendes tag
Üdv mindenkinek, van egy Gtx980 Strix vga, és hát játék közben van amikor felmegy 78-80 fokra, ha esetleg MX 4 el újrapasztáznám az segítene?, hűvösebb lenne valamivel? terheletlenül 30-31 fok.
Előre is köszi -
-
kazuma921
aktív tag
Igen, már jeleztem az oldalnak ahol rendeltem.
Köszönöm mindenkinek a figyelmet, nagyon jól esik hogy ebben a fórumban mindig kapok választ ha valami gondom akad.További szép napot mindenkinek!
(U.I: Lehet 1 hónapon belül megírom mi lett a kártya sorsa, reméljük happy end) -
kazuma921
aktív tag
Igen, az integrált ad képet. Az eszközkezelő csak a szabványos grafikus adaptert adta ki. A GPU Z is csak az Intel HD 4400.
De most kipróbáltam a régi gépemben. FSP Hexa (sima) 400, Asus P5BVM, Core 2 Due E6300, 3 GB RAM. (eddig azért nem kötöttem ebbe, mert valamiért úgy gondoltam hogy nincs benne 6 pines tápcsatlakozó)
Itt is ugyanez: Üvöltő ventillátorok, és nem ad képet.
[ Szerkesztve ]
-
kazuma921
aktív tag
Sajnos erre nincs lehetőségem.
Illetve ha lenne kinél kipróbálni, és működne, akkor se lenne semmi tippem hogy mi lehet a baj, mivel minden működik csak a kártya nem. Először arra gondoltam, hogy valamiért a kártya mérete okoz gondot, de az is lehetetlen, mivel a 750 Ti és az új GTX 960 majdnem teljesen ugyanúgy néznek ki, még a méretük is ugyanaz. -
kazuma921
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a gond?
Van egy gépem: Asrock B85M Pro 4 (friss BIOS), FSP Hyper 500, 8 GB RAM (Dual Channel), i3 4160-as procival.
Vettem egy GTX 960 4 GB-t (Gigabyte OC Edition, a kis kék műanyagos).
És nem ad képet! Mindegy hogy HDMI-vel, vagy DVI-al próbálkozom, nem ad képet. A BIOSon túljut, hisz a hangszórón hallom a Windows üdvözlő üzenetének a dallamát. A kábelek és a monitor működnek, egy GTX 750 Ti (tápcsatis gigabyte változat) és GT 630 MŰKÖDIK, csak az új kártya nem. Azt még hozzá kell tennem hogy kínkeservesen hangosak a ventillátorai, szerintem maxon pörögnek. Ramokat is cserélgettem, kiszedegettem.. tápkábelből is próbáltam mindet. Tipp?Nagyon köszönök bármilyen jellegű választ.
-
nonsen5e
veterán
3 giga már 1080p-ben is szépen be telni a durvább AAA játékokkal. GTA V, Shadow of Mordor megesznek bármennyi VRAM-ot.
Az szólhat a 970 mellett még, hogy Maxwell, és boldog boldogtalan arra optimalizál (főleg a TWIMTBP címek), a Kepler meg inkább már csak lassító kódokat kap a GameWorks játékok képében, amik az AAA címek túlnyomó többségét teszik ki.
Legalábbis a Pascal megérkezéséig még gyorsulni fog a Maxwell. Utána valószínűleg az is a Kepler sorsára jut és elindul a lassítópályán.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
pckownz
őstag
válasz
Csupingo #55206 üzenetére
Kiterjesztesre allitom, mert mind ket kijelzonek mas a keparanya.
A laptop kijelzojenek a felbontasa 1366*768, de probaltam _csak_ a kulso kijelzovel is.A Monitor DSub csatin a Sandy IGP-rol megy, a TV HDMI-n pedig a GT525M -rol, ezert a drivert is kizarnam.
Elozo Windows telepitessel tokeletes volt a TV, otletem sincs, mi lehet.
-
trancemusic
senior tag
válasz
szlesspapa #55188 üzenetére
Alaplapon kell biost frissíteni.
Haverod lapja is régebbi gyártású mint a kari,gondolom? -
pckownz
őstag
válasz
Csupingo #55198 üzenetére
Igen, de kozel fele akkora felbontasra kell raknom vele, mint amit beallitok. Barmilyen felbontast allitok be vele, akkor is.
A TV-n kikapcsoltam a "smart screen" funkciot is, probaltam keparanyt is valtoztatni, semmi.
A monitoron szint ugy.Masik geprol viszont jol mukodnek.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
lornname11 #55177 üzenetére
Találtam már cikket amiben 2016 nyarát írnak, és láttam sajnos csak 2017-es megjelenést is.
Konkrét dátumot talán még nem közöltek. -
asvald
senior tag
válasz
szlesspapa #55188 üzenetére
Különben Én is jártam így hogy a molex a kártyánál nem érintkezett megfelelően és ez miatt nem volt képem !
Huzigáld meg párszor ki/be a csatlakozókat a kártyánál picit nyomkod meg a kábeleket ,és próbaszerencse !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Tidal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...