Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- 3D nyomtatás
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vendingo #57299 üzenetére
Látom a Catalyst topikban javasolták, hogy szedd le a drivert DDU-val. Szerintem kérdezd meg őket, hogy akkor most mi legyen, hogy a DDU-s takarítás után így nem igazán akar működni.
Esetleg megpróbálhatod még az AMD Clean Uninstall Utility-t, nagyobb bajt feltételezem nem nagyon csinálhat már. -
vendingo
veterán
Köszi a videót.
Sikerült felrakni az illesztőprogramot, utána kiírja a gép, hogy restartoljam a gépet, és miután ez megtörtént a windows logo után az asztal helyett fekete képernyő fogad aztán ki is kapcsol a monitor
Próbáltam már több drivert, programot, mindegyikkel ez a szitu. -
vendingo
veterán
Vettem egy r9 380 4gb kártyát.
Most este töröltem a crimsont a gépről, régi kártyát kiszereltem, újat beraktam.
A gép 640x480 felbontáson fut, se catalystot, se crimsont nem enged telepíteni, 0%-on áll a telepítője.Csökkentett módban szépen feláll a rendszer, felbontást is betudom állítani, de amikor crimsont, vagy catalystet szeretnék telepíteni akár CD-ről, akár gépről a "rendszer vizsgálata" felirat után ezt a szöveget kapom:
Érzékelő illesztőprogram hiba. Forduljon az AMD-hez.DDU futtatás is történt, de semmivel nem lett jobb.
Mi a bánat van?
-
SP4C3
veterán
válasz
nemethchek19 #57287 üzenetére
Codec-ekre figyelj oda, ha az igpu-d tudja, akkor no para.
HOL nézed a HD videókat?
[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
nemethchek19 #57291 üzenetére
Hát szégyen szemre én nem ismerem ezt a lejátszót.
De te biztos vagy benne a kép frissítés okozza a hibát ?
Esetleg egy VLC vagy KMP lejátszóval megpróbálni ?Ilyenbe még nem futottam bele,meg nem is sűrűn jönnek ide ilyen hibával szóval valszeg ennyit tudok segíteni,de h az IGP tutira elég az biztos...
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #57290 üzenetére
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
nemethchek19 #57289 üzenetére
Én sem hinném h az IGP ne bírná el...
Nem lehet h lejátszó hiba ? -
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #57287 üzenetére
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Gondjaim vannak a HD Filmnézéssel. IGP-t használok grafikus vezérlőnek és 24p-s filmeknél apró szekvenciális akadások észlelhetők a kép mozgásában. A "Milyen videókártyát?" topikban, többen lebeszélnének egy dedikált VGA-ról, mert szerintük FULL HD filmnézésnek simának kéne lennie IGP-vel.
Kiszeretném deríteni, hogy mi a probléma oka. Monitorom vagy a GPU e a ludas? Tényleg nincs értelme beruházni egy új VGA-ra? Cél tulajdonképpen csak a filmnézés. Játszani nem szoktam. Kép, videó és 3D szerkesztéssel nem foglalkozok
Konfigom:
CPU: i5-4590 (IGP: HD Graphics 4600)
Monitor: LG 22MP57VQ-P (HDMI-re csatlakoztatva)
Felbontás: 1920x1080Op.rendszer: Windows 10 Pro x64
+
Alaplap: Gigabyte H97M-D3H
Ram: Corsair 2x8GB DDR3L 1600MHz Vengeance LP Red memória[ Szerkesztve ]
-
vass1024
tag
Szisztok!
Videokártyát szeretnék venni, 2 maradt bent a kosárban. Szeretném kikérni a véleményetek.
EVGA GTX 960 SuperSC ACX 2.0+
ASUS GTX960-DC2OC-2GD5-BLACK 2GBNekem az EVGA a befutó, profibbnak tűnik a felépítése és az egész nyáklapon van hűtő, így hűti a memoriákat is.
Szerintetek
Üdv. Ádám
-
Grafirka
őstag
Idle 2 monitorral 55-60C
Full load, valtozo milyen programmal nyuzod, de egy octane render alatt meghaladja a 95c is.
Elvileg jo 90 kornyeken tartani. Nyilvan mikor 6 orat renderel akkor komolyan felhevulhet.Ujrapasztazas sem art., megeri a raforditott idot.
Szukseges lesz keves izopropil alkoholra (99,9% ) Es egy koromnyi MX4 pasztara. Itt mutatja ,igaz ez egy gaming kartya, de az elv ugyanaz.Letisztitod a regi pasztat , kiporszivozod a hutobordaba bekerult port ami gatolja a levegoaramlas utjat. Ha minden jol megy komoly homersekletcsokkenes lesz az eredmenye.[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
Tul magasak azok a homersekletek. Az NV driverben nics veletlenul prefrormance-modra alitva? Ha tobb kijelzot hasznalsz akkor az idle is magasabb de a 70+ C az sok. Minekepp ellenorizd hogy ne legyen megtelve pormacskakkal mert az alaguthutesek nagyon eltomodhetnek es olyankor durvan melegszik .
Nem hangosabb a kartya mint maskor ? -
tomej
aktív tag
Üdv!
Nvidia quadro 4000 full kiterhelésen 90-91 fok, alapon 70 - 75 fok. Ez normális lehet?
Előre is köszönöm!
(2db full-HD monitorral dolgozom
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
válasz
b.gyula1983 #57274 üzenetére
"biztosíték ami kimegy" Erre értettem hogy nincsen , ami a hővédelmet illeti az már kell hogy legyen
-
Grafirka
őstag
válasz
b.gyula1983 #57268 üzenetére
Hany fokig ment fel a homerseklet ?
-
Csupingo
veterán
válasz
imper1al #57252 üzenetére
Lehet használni a kettőt is egyszerre. A biosban a multi gpu-t, vagy valami hasonlót kell bekapcsolni és aztán win-ben pl. kiterjesztett módot.
Nálam ilyen néven van. Én is használtam így.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pontosan milyen 290 volt és kb hány fok volt terhelés alatt?
-
asvald
senior tag
válasz
b.gyula1983 #57274 üzenetére
nincsen
-
SP4C3
veterán
válasz
b.gyula1983 #57272 üzenetére
Megsült: értsd>túlmelegedett, megolvadt az ón/cin=összefolyt=zárlat vagy kontakthiba, elviszed reball-ra cirka 50€ ha sikeres a reball.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz
b.gyula1983 #57270 üzenetére
Így van, vidd reballoztatni.
-
SP4C3
veterán
válasz
Megsült.
-
b.gyula1983
tag
R9 290 hűtőhiba miatt túlmelegedett, azóta se kép se hang, mi lehet a gond?
-
Grafirka
őstag
válasz
cintula187 #57260 üzenetére
Elso ranezesre VGA hibanak tunik de erdemes lenni kiprobalni a kartyat egy masik gepbe is. Tapgysegre is rakerdeznek a megfelelo topikban mert az a cougar nemtudom ha megbizhato.
-
petakpa1
őstag
válasz
trancemusic #57255 üzenetére
Catalyst szerint 2036 MB a video ram, de még megnézem, hogy BIOS-ban lehet e valamit állítani.
-
asvald
senior tag
válasz
cintula187 #57262 üzenetére
ha megtalálom a google felhőben a videót amire felvettem anno ugyan ezt a hibát, akkor átküldöm !
Pont ugyan ezzel a hibával küldtem el f27 nek a vga-t és ő is megmondta ,hogy nem javítható csak gpu cserével -
asvald
senior tag
válasz
cintula187 #57260 üzenetére
Gpu hiba
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az ilyen jellegű kifagyás játék közben mi lehet? Catalyst friss, melegedés nincs.
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy VGA-t, de ez már 8 pin-es, viszont a tápomon csak 6pin-es csatlakozó van. Rádughatom így is és mennyi fog, vagy vegyek egy 6to8 esetleg egy 2x molexto8 pin-es átalakítót?Nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
FarCry1-et szeretnék játszani egy AMD 6550D iGPU-t tartalmazó A8-3870K APU-val High beállításon 2560x1080 felbontásban (ennyi a monitorom natív felbontása) Win7 64 bites OS alatt. Legfrissebb 15.7.1-es Catalyst van fenn.
A probléma az, hogy nagyon durván ugrál az fps mintha némely képkockákat nem bírna időre kiszámolni és akár 10 alá is beesik az fps.
Egy több mint 10 éves játékot röhögve el kellene vinnie ennek az APU-nak, illetve próbaképp teszteltem XP SP3 alatt is, igaz ott csak 1920x1080-as felbontást enged beállítani, de bőven 100 feletti fps-t kapok, 80 alá nagyon ritkán esik be. Ebből kifolyólag gondolom, hogy 33%-al nagyobb (2560x1080) felbontásban is messze játszható 30 feletti fps-seket kellene kapnom.
Van ötlete valakinek, hogy mit kellene állítanom akár Catalystban akár Win7-en?
-
imper1al
csendes tag
Sziasztok,
Az lenne a kerdesem, hogy lehetséges e használni egyszerre a dedikált vga-t és az igp-t? A monitort a vga hdmi-n, és egy lcd tv-t az alaplapi hdmi-n, mivel a vga-n csak egy hdmi kimenet van, és mindkettő megjelenítőt csak hdmivel tudom összekötni a géppel? A tv-t csak youtube-ra, film nézésre használnám, játékra csak a monitort
Asus radeon r290
Asus p8 z77-v lx
i5 3570kKöszi
-
Csupingo
veterán
válasz
aftercooler #57247 üzenetére
Ránézésre dvi-d, dual.
Jól gondolod. Nézd meg a kép alapján (vagy a vga oldalán), hogy a te kártyádon melyik dvi csatlakozó van.
A kábelnél és a csatlakozónál is meg kell lennie az összes középső érintkezőnek.[ Szerkesztve ]
-
aftercooler
aktív tag
válasz
aftercooler #57247 üzenetére
(Már nem tudtam szerkeszteni)
Vagy csak a port -tól függ.
Ha a VGA DVI portját kötöm a TV-vel össze, akkor DVI felbontás, ha a VGA HDMI portját kötöm akkor HDMI felbontás.
Így a helyes ? -
aftercooler
aktív tag
Sziasztok !
A DVI - HDMI kábel minek számít ?
Ez: [link]
Úgy értem, hogy a "Single Link DVI-on keresztül átvihető maximális szabványos felbontás 1920x1200 pixel 60 Hz-es képfrissítés mellett, míg a nagyobb sávszélességgel rendelkező Dual Link DVI esetén 2560x1600 képpont is átvihető, szintén 60 Hz mellett"Míg a HDMI-n nagyobb képpont is átvihető.
Akkor ez most melyiknek felel meg és mekkor felbontásra képes?Köszi !
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
-
Mátélele
csendes tag
Üdvözletem! Egy fujitsu e780-ban lehetséges-e vga csere? Specifikáció:
intel core i5 m 520
Intel hd graphics
6 Gb ram
LEENDŐ vga: geforce gt 750
ha igen, hogyan kell? sajnos nem vagyok túl hozzáértő
+mit bírna ez a gép egy geforce gt 750.nel felszerelve? -
válasz
MK VII #57232 üzenetére
Tenksz, közben kiderült.
Tűzoltásként kaptam két kártyát az üzletből ahol vásárolni szoktam (jófej csapat, most is segítettek), egyelőre egyiket sem bontottam ki:
Gigabyte GTX960 4GB
Manli GTX750Ti 2GBMegnézem a pontszámokat, illetve hogy mennyibe kerülnek, mert semmit nem tudok erről sem. A srác csak levette a polcról és elhozta, hogy ne maradjak VGA nélkül, majd hétfőn lepapírozzuk, de a nagyobb nyilván jobb...
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz
bobalazs #57238 üzenetére
Linux az egy fajo pont
.En meg nem mertem kiserletezni mert nics idom erre, de haverom igen. Kb 5 eve elhatarozta hogy linuxon fog dolgozni mert szereti a nyilt forraskodu dolgokat .
Dicseretes de egyben DonQuijote fele harc, mert (tul ) gyakran homok kerul a rendszerbe
Nemreg egy quadroval harcolt ami egy fel vagyon volt es egyszeruen nem tudta megoldani a ventilatorvezerlest. Valamitol (neha) bekattant es maximum RPM el porgott a venti . Ujrainditas volt az egyetlen ami segitett. -
bardi
senior tag
Gépemben egy gtx970-et(zotac) lecseréltem egy gtx 960-ra(gigabyte).
Két monitor volt a gépre kötve, egyik hdmi-n keresztül, a másik egy régi vga kábeles, az átalakítóval az egyik dvi-re. Működött rendesen eddig, most kicseréltem a kártyát, a hdmi-n lévőt mintha nem ismerné fel. Előbb pár percig ment. Nvidia control panel sem indul el, geforce experience sem fut. Néha visszajön aztán elmegy a kép rajta megint. Megpróbáltam felrakni dvd-ről a drivert amit adtak hozzá, de installation failed. Mi baja lehet? Nem gondoltam volna, hogy bármi gondja lesz, amikor ugyan olyan márkájú vga-ra cserélek, ati-ról cserélve nvidiára nem volt ennyi gondom. -
Grafirka
őstag
válasz
bobalazs #57233 üzenetére
Nyers eroben valoszinu hogy erosebb is, csak sajnos a jatekosok szempontjabol nem sokat er ha jatekokban lasabb . Mondom "sajnos" mert ezt mindannyiunk zsebe megerzi. Sajnos a 2 kartyat osszehasonlitva meg a 256 bit elony sem mutatkozik meg jatekokon belul.
Egyedul videovagasnal lattam egy kis elonyet a pirosnak, de az nem sok felhasznalot erint. Arrol nem beszleve , hogy az NV nagyon beakaszt neha a pirosaknak , erre az egyik legjobb pelda ami ugyancsak nem erinti a jatekosokat, de aki grafikusokat annal inkabb Win7 alatt az AMD kartyaknal illustratorban (es jelenleg ez a legsurubben hasznalt vektoros program ) nincs hardveres gyorsitas
...na ez viszont sokkal sulyosabb mint az hogy nehany fps el lasabb a kartyajuk .Ezert az utobbi idoben ( CC ota) rengeteg grafikus atpartolt a zoldekhez egyszeruen muszajbol.
-
SP4C3
veterán
válasz
pellesmartin #57234 üzenetére
War Thunder pl...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
pellesmartin #57234 üzenetére
Nem jellemző hogy erősebb lenne. Én csak erről az egy benchmarkról tudok, far cry primalban erősebb.
-
-
Grafirka
őstag
válasz
bobalazs #57226 üzenetére
Erdekes , a teszt alapjan a GTX960 nal is jobban teljesit a 270x de nagyon nem ezt tapasztaltam.
Egy gyors osszehasonlitas. -
Üdv!
Ide is beírom a problémám, hátha egyből tudtok rá válaszolni.
Van egy Dell U2311H monitorom, eddig DVI-on keresztül kapta a képet, de tegnap vettem hozzá egy Displayport-mini displayport kábelt, mert a videókártyán (Radeon 7870XT) DVI, HDMI és 2 mini displayport kimenet van.
A gép, ha displayporton keresztül van csatlakoztatva a monitor, újraindulgat, amolyan bekapcs-lekapcs módon. Amint kihúzom a mini displayportot a kártyából és úgy kapcsolom be, rendesen elindul a gép, és ha elindulás után dugom vissza, van kép, minden rendben van.
Ez sajátosság/tulajdonság vagy valami egyéb hiba?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Sziasztok,
Bedobom ide is, hátha tudja valaki a választ. Illetve mit javasoltok helyette? 80% Photoshop, munka után BF3. Azonnal meg kell vennem, hogy hétfőn tudjunk dolgozni...
Köszi! -
Grafirka
őstag
válasz
pellesmartin #57223 üzenetére
Nem lehet szigoruan az arabol kiindulva megitelni egy kartya teljesitmenyet. Mindenfele marketinges trukkoket bevetnek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
pellesmartin #57223 üzenetére
Az, hogy ugyanazt csinálta vele az AMD, mint anno az nVidia a GTX 460-nal, elég szép mértékben lehúzták az árakat.
-
pellesmartin
tag
Hello. Egy R9 270x video tesztek szerint többre képes mint egy 750Ti,mégis egy árban vannak. Ennek mi az oka?
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Két hete vételeztem egy Sapphire R7 240 (1GB, DDR5) kártyát. Az én igényeimnek megfelel, az új játékok között még nem találtam a számomra érdekeset (esetleg, ha kijön a HL3
) .
Azért néhány szintetikus tesztnek is alávetettem, hogy bemérjem, hogy hol áll.
A kérdésem: a Computemark nem látom, hogy felismerné a kártyát, a teszt lefut, de nem ad végeredményt:
A hivatalos oldalról töltöttem le, és az enyémnél újabb kártyákkal is tettek fel eredményeket...
Hogyan tudnám használni ezt a teszt progit? Vagy ez fizetős?
Előre is kösz!
Üdv:
UserX
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Van értelme egy GTX 770-es kártyán a 4GB-nak?
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a laptopra rádugok egy monitort, akkor csak a második monitoron a fekete részeken megjelenik néhány piros villodzó pont.
Van ötltetek, hogy mi okozhatja?Előre köszönöm a segítséget.
-
Grafirka
őstag
Ha van ilyen hogy " nagy teljesitmeny" opcio , akkor a dedikalt VGA t kene hasznalja. Futtass egy Unigine Valley benchmarkot es az erdmenybol kiderul hogy melyik VGA t hasznalja.
-
Grafirka
őstag
A laptopoknal ha 2 VGA van akkor kell lennie egy "switch" (valtonak ) ami vagy hw vagy szoftveres Nalad azert nem jelennek meg az NV beallitasok mert az IGP az aktiv. .A laptopd gyartojanak a honlapjan vagy a hasznalati utasitasban keress ra a " switch to VGA performance mode" - ra. Bizonyos modelleknek van kulon driver erre a funkciora ( VGA valtas) es amig nem telepited addig az igp t hasznalja.
-
DeRP
csendes tag
Sziasztok!
VRAM hiba gyanús kártyát milyen benchmarkkal érdemes leginkább kínlasztani?
Mert böngészés és főleg youtube videók közben időnként előjönnek anomáliák (feket, zöld csíkok, vagy komplett böngésző befeketetdik, 16.1-es Crimson driver gyakori összeomlása), de jó lenne valami reprodukálhatót írni a garisoknak. -
MK VII
veterán
válasz
promagus00 #57202 üzenetére
Szerintem szoftveres gondod lesz, ha win7 alatt jó volt minden...
Nézz be a játék topikjába és kérdezz rá. Lehet, hogy tudnak mondani valamit ezzel kapcsolatban. -
MK VII
veterán
válasz
promagus00 #57200 üzenetére
Milyen alaplap? Milyenek a hőfokok?
Lehet throttlingol a lap és ledobja az órajelet terhelés alatt..
Amúgy, ha win7 alatt 220 volt az fps akkor megvan a hiba.. A win10. Gondolom most az van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Futás, futópályák
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- További aktív témák...