Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weaver
senior tag
került hozzám egy vga kari, annyi leolvasható adat van a nyák részen, hogy Nvidia Pegatron. a képek alapján egy Pegatron Geforce GT220 1GB. ez: [link]
ez eddig oké, de mi az a Pegatron ? márkanév ?
-
schray
tag
Help! Tönkrement a videókártyám?
A következő setup:
Win10, i7, Asus H87Pro
Asus GTX650E 1G
Dell U2412M Displayporton
Philips HDTV HDMI portra kötveA hiba ma kezdődött, semmit sem változtattam a konfigon, bő egy éve így megy, egy-két ventillátor csere történt kb egy hete és azóta is minden szépen működött. A jelenség: bekapcsoláskor a Dell monitor nem éled fel, standby-ban marad, a TV viszont nagyon kis felbontásban, erős vörös szemcsés képhibával bekapcsol (mint a régi tévéken ha rossz volt a vétel - "hangyás") látom a POST képernyőt, majd a windowst. Ha úgy kapcsolom be, hogy kihúzom a TV a HDMI a portnál, akkor a monitorral tökéletesen, hibamentesen indul a rendszer, és ha már talpraállt, csatlakoztathatom a HDMI-t, megjelenik a kép a tévén is, semmilyen szemcsék, hangyák, anomáliák. Ha ebből a helyzetből újraindítom, persze kezdődik újra az egész a hibával, szóval mindig ki kell húzzam a hdmi-t indítás előtt.
Driver az whql359, a kártya jelenleg 35fokos, passmark teszt alatt 58ig ment és tökéletesen lefutott.
Kérdés: haldoklik a kártya? esetleg a tévének van baja? kábel? elektromos hálózati probléma? szoftveres dolog? kísértetek? földönkívüliek? hilfeee
Hogyan tudnám leszűkíteni a lehetséges hibák körét, illetve van-e a dolognak veszélye a pc más részeire?
-
trancemusic
senior tag
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Nem tudom hol kérdezhetném meg egy felbontással kapcsolatos problémámat,de hátha! Adott egy 1440X900 monitor. Eddig egy GT 440 volt a gépben,most kapott egy GTX 750ti-t. Sehogy se tudjuk beállítani a felbontást,hogy jó legyen! Mondjuk sikerült egyedit állítani,de játékokon belül,sehogy se jó. Valami ötlet? Köszi!
-
csori.91
csendes tag
válasz
trancemusic #54585 üzenetére
Lehet akkor majd elviszem a vgat szervizbe, ott kiderithetik h jo-e, ha minden ok vele akkor nemtudom. Eladom es hasznalom integralttal. Egyebkent atvizslattam a vgat, kulsoleg semmi baja sincs, de az biztos h a hutobordaja fel ora utan is hideg, azaz nem dolgozik, gondolom melegedne ha igen, regebben eleg sutos volt munka kozben.
-
trancemusic
senior tag
válasz
csori.91 #54580 üzenetére
vga nélkül megy a gép normálisan,akkor az romolhatott el.
Attól még foroghat a venti,ha behalt a kari.
kondikat nézzd meg a karin.
Biost reflashelni kellenne,még az segíthet,bár nagyon ritka a bios sérült vga.
Sajnos ebben nemtok segíteni,itt ph-n vannak profi bios flash szakik.
Asszem van topicja is.
Én csak win alól tudok flashelni,nálad felejtős mivel nem látja a windows... -
lood55
tag
válasz
trancemusic #54579 üzenetére
Hali!
Eszközkezelő sem látja.
1. Sajnos nincs itt olyan működőképes konfig, amiben ki lehetne próbálni a kártyát.
2. Alaplapi biost frissíteni kell két teljesen új és ráadásul egy gyártótól (Gigabyte) származó termék miatt? Ettől kicsit szomorú lettem. Hogyan működik ez a művelet? Sosem csináltam ilyet.
3. Nézem berakásnál, hogy érdekesek az alaplapi érzékelők, de mivel a CPU-t csak egyféleképp lehet berakni és a foglalatban sem tud ide-oda mozogni, így nem tartom valószínűnek, hogy ez történt volna, bár valószínűleg te sokkal tapasztaltabb vagy, így ha ez a probléma mit tegyek? -
csori.91
csendes tag
válasz
trancemusic #54579 üzenetére
Processzor 100%os, lap új, lábak épek (előző lapnál kitört egy láb azért lett cserélve)
Mikor még ment a VGA karim akkor csinált olyat a gép, hogy újraindítás után leállt, magától újraindult, leállt, újraindult és csinálta ezt addig míg le nem áramtalanitottam. Pár másodperc után bekapcs, és akkor már nem állt le/újraindult, szépen ment a következő újraindításig. Itt is arra gondoltam hogy a táp már nem tudja ellátni a feladatát rendesen, újraindításnál kevés ezért áll le. És jelen esetben is a tápra gyanakszom. A kérdés az hogy ennek van-e alapja? ilyen esetben lehet-e a táp a hibás? Illetve ha a Videokari halt meg, attól pörögne a ventije? -
trancemusic
senior tag
válasz
lood55 #54573 üzenetére
Eszközkezelőben szerepelnie kell,még ha az igp-n van a kép, meg az a primary a biosban,akkor is: standard vga adapter
(nem kell kikapcsolni az igpt, hogy a dedikáltra tegye a képet a gép)
Ha nincs eszközkezelőben:
1: rossz a vga
próba másik gépben.
2: alaplap biosát kell frissíteni.
3: cpu foglalatban lábak elhajolhattak
(nagyon gyakori hiba!!!! )csori.91 : foglalat lábakat vizsgáld át, lap cserekor elhajolhattak nálad is.
-
Vakegérke
félisten
válasz
lood55 #54573 üzenetére
"... kölcsönmonitoral próbáltuk ki, hogy működik-e egyáltalán, amihez persze csak VGA csatlakozó van, így nem lehet a videokarihoz csatlakoztatni..."
Amíg IGP-ről üzemeltetitek, addig (szerintem) nem is fogja látni. Másik monitor megfelelő csatlakozóval, összekötitek a GTX960-nal, és láss csodát.
-
csori.91
csendes tag
válasz
lood55 #54573 üzenetére
Szia, nekem is hasonló jellegű a problémám. 2 éves konfig,
i5 4570,
msi gtx 770 4gb OC,
chieftec ctg 550-80p táp,
xonar kártya,
SSD
HDD
Optikaasrock b85m pro4 lapom volt, ahol egy újratelepítés után ugyanígy nem ismerte fel a vga-t, rögtön utána egy takarítás során megsérült a lap ezért cserélni kellett. Asrock H81M-HDS R2.0 lett vételezve, ahol win8 telepítése, alaplapi drverek, integrált vga driver telepítése után ugyan ez fogadott, eszközkezelőbe semmi, driver nem talál kompatibilis hardwert, biosban sincs semmi jele a kártyámnak. ventije felpörög, ledje nincs, de akkor is pörög a venti, ha nincs rá dugva a 2x6pines tápcsati, tehát a sejtésem az, hogy a venti a pci csatlakozásból adódóan mködik, viszont a kártya talán nem kap elég áramot a tápból? Nagyon sokat megy a gép (főként alapjáraton) sokszor 2hét után csak egy restartot kapott. Áramkimaradáskor villámláskor is mindig be volt kapcsolva/dugva, lehet hogy a táp vesztett erejéből? vagy éppen azon a szálon ami a vga-nak megy nincs elég nafta? minden más mködik.
(vga-t portalanítás miatt szétszedtem, azaz lecsavaroztam a htőjét, kippucoltam és visszaraktam újrapasztázás nélkül, mai napon szétszedtem megint, hogy pasztázzam de nem változott semmi) -
Dr V
őstag
Sziasztok!
VGA vásárláson töröm a fejemet.
I5 3570K mellé kéne. Egyenlőre fullhd monitorom van, de később lehet, h egy 2560asra lecserélem.
Tudom h, a ez az iparág folyton változik, de hosszabb távra tervezek, nem akarok jövőre VGA-t cserélni.
A radeon R9 380X mennyire felelne meg a számomra? -
lood55
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek tegnap raktuk össze az új PC-jét.
Alaplap: Gigabyte b85md3h
Proci: i5 4440
Memóriák: Hyperx fury 1866Mhz 2x4gb
VGA:gigabyte gtx960 g1 gaming 4gb
SSD: Hyperx fury 120gb
Táp: FSP HEXA+ 500Van még egy vinyó is de azt még nem kötöttük be. Mivel nincs a géphez még normális monitor, így egy kölcsönmonitoral próbáltuk ki, hogy működik-e egyáltalán, amihez persze csak VGA csatlakozó van, így nem lehet a videokarihoz csatlakoztatni (azon csak HDMI meg DVI van). Windows 7 simán felment, alaplapi driverek is. Na most a probléma, hogy a VGA saját telpítő CD-je (353.06 nvidia illesztőprogram) sem látja a kártyát. Kiírja, hogy nem talál kompatibilis grafikus hardvert. Everest szintén nem látja. Tápot kap, szépen világít a windforce felirat, pörögnek a ventik. A gép még nem volt internetre kötve. A VGA a 16x-os PCI sínben van.
Hol lehet a probléma? -
Rakodó
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új számítógépet amiben jelenleg Intel HD 2000 integrált videokártya van.
Az lenne a kérdésem hogy ez mennyivel jobb vagy rosszabb a régi Nvidia GeForce 210 1gb -os videokártyámnál?
És amennyiben rosszabb milyen kártyát tudtok ajánlani helyette ? (amin team fortress kategóriájú játékok elfutnak.) -
Grafirka
őstag
válasz
Santaroka #54567 üzenetére
Meg mindig azt ajanlanam , hogy toltsel le egy masik AIDA64 verziot,( pl. 5.30.3500 ) uninstall a mostanit.futass egy CCleanert , Aidat telepitsd es nezd meg azzal milyen eredmenyeket kapsz,
Hasonlo rendszer eredmenyei AIDA64 5.30.3500 - 1333mhz memoriakkal majdnem 20k
CPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Read Speed
4x Core i7-2600 HT 3400 MHz Asus P8P67 P67 Dual DDR3-1333 9-9-9-24 CR1 19552 MB/sCPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Write Speed
4x Core i7-2600 HT 3400 MHz Asus P8P67 P67 Dual DDR3-1333 9-9-9-24 CR1 19528 MB/s -
-
Santaroka
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #54561 üzenetére
2 db 4 gigás. és dual channelben van, jó slotok. CPU-Z is azt írja és 1866-ot. Aida-ból pedig az 5.60-as verziót futtattam.
-
Grafirka
őstag
válasz
zerone #54563 üzenetére
Leginkabb videokartyara gyanakodnek de probald ki masik kabellel is lehet meg van torve a kabel.
Neha oxidalodott erzekelok is furcsasagokat muvelnek.Szedd ki a kartyat , radirral alaposan torold meg a csatlakozo lapocskakat, porszivozd ki a PCIe sint.
Ha nincs javulas akkor tesztelni kell masik VGA val. -
válasz
Az a kiírás sajnos nem hiteles, nekem is 1333-at ír az online eredmény az 1866-os memóriára, viszont a 780Ti kártyának nem kellene többet hoznia? [link]
Programban részletezett eredmény:
-
zerone
tag
Sziasztok! Érdekes hibákat produkál a gépem, valószínűleg a VGA (HD7870). Már BIOSban van egy állandó vastag csík, Windows desktopon néha két vastag csík, csak máshol, néha kisebbek összevissza a képernyőn, és mintha a színmélység is alacsonyabb lenne. Akármilyen AMD driver telepítésekor a képernyő átmegy teljesen feketébe, azt nem tudom, a gép maga lefagy-e, de úgy tűnik, semmivel nem lehet visszahozni. Újratelepítettem a Win8-at, próbáltam másik PCI slotot, megnéztem csak egy RAM stickkel, mindig ugyanaz. Valamelyik nap a másik PCI slotba téve ugyan nem volt hiba egészen egy játék első 3D-s jelenetéig, pár másodperccel utána szürke-fekete csíkos képernyő jött, és azóta újra hibák mindenhol.
Érdekes, hogy amikor Windowsban csinálok screenshotot, és a screenshotot más kijelzőn megnézem, nem látszik grafikai hiba. Ugyanakkor nem logikus a monitorhiba, mert a másodlagos kijelző TV-n is ugyanazokat a képhibákat látom, illetve mintha fagyna is a gép bizonyos esetekben (ld. fent).
Képek
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Igaz. csak h modul 1-2.
Ha jól látom ezen a lapon van mem ok gomb. azt nem ártana megnyomni... -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Smktrooper #54560 üzenetére
Nem, nincs ott. Ezen pont annyit lehet látni, hogy 2 db 4 GByte-os modul, ahogy gondoltam, de az, hogy a dual channelhez megfelelő slotokba lettek-e téve, ebből nem fog kiderülni. Az viszont igen, hogy 1333 MHz-en ketyegnek 1866 helyett, bár ez közel sem okozhat ekkora teljesítménycsökkenést.
-
Grafirka
őstag
válasz
Taifa Díaz #54558 üzenetére
Ha single channel modban mukodik a memoriaja akkor is keves az elert pontszam.
Hasonlo konfiguracio DDR3-1333 Mhz kb. 3x annyi pontszmot er el. A 3Dmark eredmenye viszont nem azt mutatja , hogy valami hiba lenne a geppel. Szerintem egy masik Aida64 is ki kene probalni, viszont ha jatekokban normalisan teljesit a gep, akkor a szintetikus teszteknek nem sok ertelme van. -
lorinczatti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék 4k-s monitort (Dell P2415Q), és mellé laptopot, dokkolóval. Az a kérdésem, hogy az intel HD5500 elég lenne hozzá, vagy kellene valami komolyabb laptop dedikált vga-val?
Nem játszok egyáltalán, elvárás, hogy vigye a 4k videókat, és a google chrome renderelje maximum sebességen a weboldalakat, ne legyen a vga szűk keresztmetszet.Köszi!
-
Grafirka
őstag
válasz
Santaroka #54548 üzenetére
Jatekok alatt hogy teljesitett a geped? Mit jatszottal, milyen felbontasban es kb milyen FPS ertel el ? . Egy valley benchmark vagy 3Dmark eredmenyed nincs ? Ugyanazzal az Aidaval mertel ? A ~6300 pont valoban kevesnek szamit , de ez nem a VGA hibaja, mashol van a gubanc.
-
-
Santaroka
csendes tag
Mert kipróbáltam a fent említett másik konfigban is, és ugyanezeket az értékeket kaptam. Ezért gondoltam, hogy a kátyával lehet probléma. A hosszú töltőképernyőt azért említettem meg, mert amiatt kezdtem el kutakodni, hogy esetleg merevlemez ram vagy más miatt van. És ugye aidat lefuttattam, minden érték átlagos volt, kivéve ez.
-
Santaroka
csendes tag
Hali!
Nekem problémám akadt. Mégpedig, hogy van egy zotac gtx 970es VGA-m (cpu: i7 2600k @4,4GHz, 8GB 1866 ram, gx 750W, Asus p8p67). Soknak éreztem a töltőképerynőn eltöltött időt, ezért lefuttattam az aida tesztet. Memory read és write-ra 6300 MB/s-es értékeket dobott ki. Láttam, hogy ez fele annak, amit produkálnia kéne. Beraktam egy másik gépbe (i7 2600k, 1866 8GB ram, zalman 600w, asus p8p67LE (egyi k sem az én gépemből)) és ugynezeket az eredményket hozta. Visszavittem a kártyát, közben gondoltam, hgoy megnézem egy másik VGA-val is. 780Ti ugyanezeket az értékeket kapta. Teljesen meg vagyok lőve. Fogalmam sincs mi lehet a probléma. Várom az ötleteket.
Előre is köszi,
P -
edda80
tag
válasz
varmi2 #54540 üzenetére
Jaaa, hogy csak ennyi, köszi!
És köszi neked is vakegérke!
Most tényleg megnyugodtam!
Annyi kérdésem lenne még, hogy mivel feljebb mutattam melyik tápot vettem VÉGRE meg (Habár Super Flower 450-nek jobban örültem volna... csak hát tényleg sűrgős volt most a táp vétel és 12ezerért vettem 220voltban) az elbírná a GTX 970-es VGA-t? -
had423
aktív tag
válasz
Smktrooper #54513 üzenetére
Köszi a választ,
és tényleg van felkiáltójeles.
Még kiegészíteném azzal, hogy random használat közben is újraindul, nem csak akkor amikor jobban igénybe van véve a kari. Illetve van, hogy pár másodperccel azután hogy feketeképrenyőt kapok egyből újraindul, de van hogy elkezd "küzdeni", és a ventik(feltehetőleg a processzoré is) felpörögnek és leállnak egymás után párszor, aztán összevissza színezi a képernyőt (szakszóval), és végül kapok egy ilyen üzenetet a windows 8-tól hogy:
[link]
A képet nem én csináltam csak a neten találtam, szóval nem tudom hogy a .sys fájl pontosan ugyanaz-e az én hibaüzenetem mellett is.
Rákeresgéltem a tdr_failure-re is, de a találatok alapján nem nagyon tudtam még elindulni semerre. :S -
Vakegérke
félisten
-
edda80
tag
Ha az én tápom, Azaz ez itt csak 1x6pines a PCIe-s csatlakozó van rajta de egy VGA-nak pl 1x8 as vagy 1x6 meg 1x8as kell akkor gondolom nincs semmi lehetőség ezt megoldani, csak vagy az hogy olyan táp amin van elegendő PCI-es csatlakozó vagy egy VGA-t aminek csak 1x6pines, igaz? Vagy valami átalakító? Vagy hülyeség ez? Mert sokan ajánlanak másoknak is olyan tápot aminek csak 1x6pines PCIe-s csatlakozója van pedig valaki GTX 970-eset akar hozzá.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Itthon lehet kapni ilyen external PCI-E VGA-slot-ot? Hazai forgalmazótól számlával garival?
Ebayen:
Köszönöm
-
MK VII
veterán
válasz
trialboj #54535 üzenetére
Jól tetted, hogy leírtad és látod ezért nem árt kitölteni a Cuccok részt az adatlapodon, mert, ha látjuk, hogy milyen lapod van akkor szerintem akárki egyből azt javasolja, hogy próbáld ki a másik slotban is a kártyát...
Nembaj.. Ez egy tanulság neked, hogy legközelebb, ha egy szakmai topikban kérdezel akkor minden adatot adj meg azzal kapcsolatban amit kérdezel. Jelen esetben a konfigod amiben a kártyát próbáltad használni.. -
trialboj
őstag
válasz
trialboj #54464 üzenetére
Visszacserélték, kaptam 1 újat, berakom, az sem ad képet. Mikor már majdnem felrobbantam, megpróbáltam a másik PCI csatlakozóban is hátha (Eddig azért nem raktam ebbe, mert ehhez ki kellett törjek 2 elemet a gépházból, ahol most már árad majd befelé a por...).
... Szóval elindult a mocskos száját
) Kb hihetetlen, mi a fene különbség van a kettő között, és a régebbi miért ment a másikkal is. Lehet már az előző sem volt hibás. Habár azt megjegyezném hogy az előző kártyán viszonylag sok hajszálkarcolást találtam, és nem volt a kártya borításán egy ragadós fólia, ami az új kártyán már megvolt... + szó nélkül becserélték, pedig azt mondták le fogják tesztelni.
Gondoltam leírom, hogy esetleg aki hasonlókat tapasztal, próbálja ki a másik foglalatot is mielőtt elkezdi küldözgeti, és esetleg hülyét csinál magából.
Üdv
-
szpilu
tag
válasz
Taifa Díaz #54530 üzenetére
Köszi, megoldottam.
-
nonsen5e
veterán
válasz
dr.laci1 #54522 üzenetére
Ahhoz, hogy újonnan vegyél a HD 5770-hez hasonló kártyát, főleg az Edigitalnál, ahhoz kicsit jobban a zsebedbe kell nyúlnod.
A HD 7770 / R7 250X az a kártya, ami már egy kicsivel az 5770 szintje fölött van.
Vagy pár ezerrel olcsóbban a HD 7750 / R7 250, de az alulról súrolja (minimális különbség) az 5770-et. -
szpilu
tag
Sziasztok, van egy Sapphire HD2600XT kártyám, szeretném az egyik DVI kimenetéről 1920x1080-ban D-SUB átalakítóval hajtani a DELL S2340L monitoromat, de nem ajánlja fel ezt a felbontást a Windows 7 64bit.
Valakinek lenne esetleg valalmi ötlete?Előre is köszi.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Valakinek okozott már gondot az Nvidia Geforce Experience program.
Nálam rendszeresen lefagy, és ha nagy nehezen el is indul akkor legalább 5 perc mire aktív lesz a program.
VGA GTX 480 és a legfrissebb driver van fent. Az utóbbi hónapokban legalább már 3-4 frissítés volt a VGA - hoz, de mindegyiknél ugyan ez a hiba megvolt. Van rá valami megoldás ?
OP Windows 10. 64 bit. -
dr.laci1
tag
Sziasztok.Tudnátok videokártyát ajánlani,ami ennél erősebb Nvidia GTS 450 / AMD Radeon HD5770,vagy ezeknél is Nvidia GTX 560 / AMD Radeon HD5870. Viszont ha lehet minél olcsóbban,garanciával.
az első egy játék minimum követelménye,a második ajánlott gép igény.
Mondjuk edigital kinálatából.Köszönöm
-
Smktrooper
senior tag
válasz
had423 #54503 üzenetére
Ha ezeket hozza papiron a táp, akkor lehet valami kondi adta meg magát.
+3.3V@20A, +5V@20A, +12V@32A, -12V@0.3A ,5VSB@2.5ANekem amikor scratch hangokat kiadott a gép és ujraindult, akkor ütköző driverek álltak a háttérben:
http://www.sevenforums.com/tutorials/77614-device-manager-hidden-devices.htmlát kell nézni van e felkiáltó jeles.
(Uccsó soron lehet hogy nem birja a gyári órajeleket a vga, és alá kell menni pár mhz-szel)
-
Üdv! Van egy sony laptopom. Proci csere miatt meg lett bontva és a grafikus lapka és a hűtőcsövezett hűtőlap között gyárilag 2 mm távolság van,ami pasztával van kitöltve. Kéne ezzel valamit kezdeni? Veszíthetek teljesítményt ezzel????
-
válasz
Dokiii #54506 üzenetére
Azt nem lehet megmondani úgy általában, hogy AMD vagy Nvidia. Konkrét kártyákat már össze lehet hasonlítani.
Mindegyik, amelyiket linkeltél, eléggé gyenge sajnos. Úgy fest újonnan csak a leglassúbb kártyákat lehet megvenni 12 ezerért. Ezért ajánlottam, hogy nézz szét hardveraprón. Azért javasoltam az AMD-s típusokat, mert egyrészt azokat jobban ismerem, másrészt Nvidiánál ebben a szegmensben inkább régebbi fejlesztések vannak sajnos, meg eléggé lutri is. Pl a GT730-ból is van 3 féle. -
StSanya
senior tag
Üdv, ha esetleg lenne javaslatod erre, ne tartsd magadban, köszi!
-
válasz
Dokiii #54502 üzenetére
Szia !
Igazából mindegyik elég gyenge megoldás. Ha AMD-s kártyát választasz, akkor HD6450-et keress, vagy R5 230-at, ezek valamivel erősebbek, mint a HD5450.
De lehet inkább hardveraprón keresnék R7 240-et, 7730-at, R7 250-et, talán ki lehet fogni 12k körül.(#54501) spearheads76:
Milyen az a 600W-os táp? Ha valami noname féle, akkor első körben azt is cserélni kéne, mielőtt kinyírja a gépet. FSP Hexa 400W pl okés volna.
tápos topikEgy HD7770 vagy R7 250X-et keresnék mellé, max egy R7 360-at.
-
stratever
csendes tag
Sziasztok!
Tönkrement mindkét ventilátor az msi gtx 560 twin frozr ii kártyámban.
Tudtok esetleg olyan helyet itthon ahol be lehet szerezni 2 db pótventit vagy bármilyen alternatívát? Elég sürgős lenne, ebay-ről meg legalább egy hónap.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Dokiii
csendes tag
Sziasztok!
Meglévő asztali gépemhez keresek videokártyát kb. 12.000Ft amit szánok rá. 5-6 éves gép, afféle szükség megoldás lenne, amíg nem lesz új :-) (Talán 1-2 év)
Jelenleg ezek a hardverek vannak a gépben:
Asus P5KPL-AM alaplap
Proci : pentium dual core E5400 2,7 GHz
3 GB Ram
Logic 400W-os táp
Hang, háló alaplapi
1db 200GB-s S-ata-s és egy 80GB ezeréves hagyományos winyóAmi programot használni akarok az a Solid Edge és Autocad itthoni gyakorlása Win 7 alatt.
Eddig ezeket a videokártyákat néztem, melyik lenne a legjobb választás az adott konfigurációhoz? Esetleg ha jobb ötlete akad valakinek hallgatom :-)
https://www.pcx.hu/termek/msi-n610-1gd3h-lpv1-videok-rtya-66246
https://www.pcx.hu/termek/asus-210-1gb-ddr3-210-1gd3-l-videok-rtya-108441
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gt610-2gb-ddr3-gv-n610sl-2gl-videok-rtya-55486
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-gt610-1gb-ddr3-gv-n610-1gi-videok-rtya-68940
https://www.pcx.hu/termek/asus-5450-1gb-ddr3-hd5450-sl-hm1gd3-l-v2-videok-rtya-65656
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-5450-1gb-ddr3-gv-r545-1gi-vide-k-rtya-105246
https://www.pcx.hu/termek/sapphire-r5-230-1gb-ddr3-11233-01-20g-videok-rtya-43992
Válaszotok előre is köszönöm!
Emailben is írhattok (talán jobb lenne):daniel.kiskovacs@gmail.comÜdv.: Dani!
-
spearheads76
csendes tag
Sziasztok . A vasamhoz keresnék megfelelő vgat , kb 30-max 50 k ig ! tudnátok segíteni a választásban. Játék a fő szempont ! Köszönöm.
Sharkoon VG4-W-GREEN: Táp,Atx 600w: Alap lap , Gigabyte -A75M-ud2h (Fm1) : Processor,AMD A8 X4 3850 (Fm1) : Ram, DDR3 : Vga , ?????
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óra topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest