Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30799 üzenetére
pontosan 504Wattig terhelhetö. a HDD-n nyomtam egy rövid tesztet de videokari elött nem volt fagyásom. a táp kb 1-2 hetes a videokari meg 1 hetes.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30797 üzenetére
köszi. sajnos még mindig nem ez lesz szerintem a baj. hisz volt h win alatt asztalon kakukkolt le.
-
speedydb23
senior tag
Az nem táp hanem ipari hulladék, nem csoda, hogy lefagy vele a rendszer...
Gondolom a HD4890 190W-os igénye kifekteti az ipari hulladékodat.
Kérj kölcsön valakitől egy FSP 400W-os tápot, vagy valami hasonló minőségit, máris rájössz, hogy azzal lesz a gond.
De ha ne adj isten esetleg a VGA lenne a ludas, akkor se hidd azt, hogy az a táp tudja a 600W-ot, 300W-ot ha tud akkor az már csoda!
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30794 üzenetére
játéknál van hogy több orát is bír, de van h üresbe kifagy. azért nem a fogyasztás miatti fagyásra gondolok.
majd egy ramtesztet is lefuttatok holnap azért bár az ált. kék halállal jön -
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #30794 üzenetére
Sweex 3 éves tápegység innen vettem nem világmárka de ha már a felét tudja is kiszolgál
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
én nemrég vettem egy használt HD4890-est szépen ketyeg de kb 3-4 nap után a gépem néha nyom egy fagyást. (nem kékhalált) tippek? (totál feketeséget nyom. vagy a videokari hütés is pörög ezerrel mint vagy nem)
játék alatt is fagyott már de volt h alvó állapotból nem éledt vissza a gép. driver jó nem akad. hűtés is jó mert gpu sem melegszik túl tápnak is birnia kellene (600W). elötte semmi gondom sem volt ezért a kari körül kezdek keresgélni. most a 2 db 12 voltos főszál közül a másikra tettem az egyik 6 pines molex átalakitót és tesztelem....(tápon csak egy van sajnos)[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
Csak.TnT #30790 üzenetére
Olykor a vezérlő megy tönkre és például 4 fázisból csak 2 megy, na ekkor szokott a két működő fázis tönkremenni, mert nyílván nem bírják az áramot. Ilyenkor kicserélik a feteket, majd elmehet egy darabig, de attól még továbbra is csak kettő fog dolgozni és megint szét fog menni. Persze az is előfordul, hogy szimplán tönkre ment egy fet és a csere után megy minden tovább rendesen, de ez nagyon ritka.
-
Csak.TnT
tag
és ez mitől vele vele? :/ a vrm-ek melegedtek, de még sose volt ilyen :/
Akkor lökhetem ki... :/ -
Csak.TnT
tag
sziasztok. Van egy kis problémám.
EVGA GTX 280asom van, cod 4eztem egyszer csak kikapcsolt a gép, és vissza már nem is kapcsolt a gép.
áramtalanitottam majd megint megpróbáltam bekapcsolni, de csak a ledek villanak fel egy másodpercre de a gép nem indul el.
ha kiveszem a vga-t akkor tökéletesen megy integráltal.
De ha benne a gtx akk nem indul el.. :/
ötlet? -
agressiv
addikt
válasz
agressiv #30785 üzenetére
Önmagában az, hogy szektorhibás a vinyó még nem gond, de, ha olvasás hibákat is csinál, az már igen. A HD sentinelben az információk fül alatt legörgetsz és van olyan, hogy rövid önteszt, meg részletes önteszt. Indítsd egy rövid öntesztet, ha már az is kidöglik valamiféle hibával, akkor döglött a vinyó.
Sokan a hibás szektorok alapján mondják, hogy hibás a lemez, de az önmagában semmit sem jelent, lehet egy 300 hibás szektoros lemez is használható, de az sem kizárt, hogy az elvileg hibátlan vinyódnál kidöglik a teszt olvasófej hibával, és hiába nincs rajta hibás szektor, máris használhatatlan!
[ Szerkesztve ]
-
sanyi32
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P8H61MLE (rev. 3.0) lap benne egy G860 (2*3Ghz) proci 8GB ram és egy MSI Gtx 460 TwinFrozer 1Gb kari. Az a problémám hogy netezek közben megy a letöltés és háttérben egy kis zene és egyik pillanatban teljesen lefagy a gép semmire sem reagál, de csak 5-10 sec, utána megint minden ok.
Amúgy Chrome a böngésző és Foobar 2000 1.2.3 a zenelejátszó.
Előre is köszi. -
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30775 üzenetére
Hát a TechpowerUp oldal elég nívós, én hiszek nekik is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
speedydb23 #30774 üzenetére
Itt a helyi teszteben 8%-al volt gyorsabb a Hd 7790 a Hd 6870 nél. /összesítésben,nem egy játéknál/
Én az itteni teszteknek hiszek...Vagy ha a Hd 7790 crossfire ja gondolsz? Mert ott meglehet!
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30773 üzenetére
Egyébként nevetni fogsz, de most néztem tesztet, és a HD7790 közel pariba volt a HD6970-el.
Tehát akkor az 50-es verziót lehet le is nyomja...
Crysis 2 full hd volt a teszt egyik szereplője, mindösszesen pár FPS előnye volt a 6970-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #30769 üzenetére
6950 bedöglött, és igy csak 7790-re futja
-
Silentfrog
veterán
válasz
speedydb23 #30770 üzenetére
Ha kettőt vesz úgy már más a leányzó fekvése!
-
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30769 üzenetére
Reméljük, hogy nem.
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #30766 üzenetére
Egy ilyen kártyára futja csak, hahúznám akkor max ha a későbbiek során kijöjjenne valami erősebb játék csak akkor, köszi.
djkay.. oké köszi
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
válasz
Rockland #30765 üzenetére
az amd/ati oldalán vagy itt találsz drivert:
http://www.msi.com/product/vga/R7790-1GD5-OC.html
de ha már feltetted a catalist -ban igen állitgathatod (overdrive)hogy húzni akarod-e a te dolgod
én nem babrálnám , de ha állitgatod utana engedi a catalist tesztelni hogy stabil-e. (ha jól emlékszem)
[ Szerkesztve ]
-
Rockland
tag
Heló.
Ha OC-s videókártyát veszek, azokkal szoktak gondok lenni, lehet tuningolni? vagy jobb ha alapon hagyom? esetleg a catalystba a max értékig ha akarnám húzni?
erről a vgarol van szó: MSI R7790 1GB/OC DDR5
Ehez melyik jelenleg a legmegfelelőbb driver? -
agressiv
addikt
válasz
energy4ever #30760 üzenetére
Az Athlon II sosem megy 4GHz-et, nem, hogy 4.8-at..
-
VoidXs
nagyúr
válasz
energy4ever #30756 üzenetére
Megfér az nVidia az AMD lapok és procik mellett (lásd az én konfigom), de mivel az AMD procik ilyen szinten gyengék, nem fogják kihajtani még a saját kártyáikat sem. AMD processzorra nem érdemes építeni. Tanulj a hibámból.
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Nvidia kartyak mennyire mukodnek egyut az AMD-s alaplapokkal?
Ha erosebb VGA-t akarok, akkor AMD proceszorhoz erdemes AMD/ATI VGA-t venni, vagy ugyan ugy jo az Nvidia is? -
VoidXs
nagyúr
válasz
agressiv #30753 üzenetére
Meg azért az a Flash-alapú lejátszó sem az optimalizáltságáról híres. Egy jó kodekcsomaggal és lejátszóval már az 1080p is menne azon a gépen.
Szerk:
1) Nálam a K-Lite Codec Pack megy, MPC-HC lejátszóval, meg mindenkinek ezt szoktam ajánlani.
2) A kis felbontású videókra még az SVP-t is rátolhatod. Nagyon király.[ Szerkesztve ]
-
rezme
tag
Sziasztok!
Létezik az hogy a 7300gt 512mb kevés még a 480p-s youtube videókhoz is egy athlon 64 3000+ prociaval? esetleg van valami tweak?
-
agressiv
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30747 üzenetére
De kaptál. Nem!
-
djkay
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #30747 üzenetére
szerintem NEM
-
-
djkay
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #30734 üzenetére
nem egyszerű
-
lilaakác
csendes tag
Üdv, segítséget kérnék. Vettem egy használt, teszteletlen kártyát (utolsó ismert / eladó által adott infó: fél éve még működött, azóta fiókban). A helyzet az, hogy berakva az PCI-e foglalatba semmi nem történik a kártyával. Venti sem pörög fel, extra táp nem szükséges neki (HD4670), áramot úgy tűnik nem kap. (két alaplappal tesztelve, ATI-s kártyák helyére dugva). A lapon külsérelmi nyomok nem látszódnak, tökéletesen portalan (ez egy kicsit gyanus nekem), kondik, kilógó csatik stabilan állnak. egy felismerhető hibája, hogy az egész lap átlósan el van görbülve pár milimétert. Most a kérdések: ez javítható, vagy totál kuka? A ferdeségre visszavezethető a hiba? Köszönöm a válasz(oka)t.
-
Iginotus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30742 üzenetére
Köszönöm a lényeg, hogy működhet.
-
Iginotus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30740 üzenetére
Tudsz ilyet mutatni?
Ilyesmi? -
-
TESCO-Zsömle
félisten
Egy GTX275-ről van szó. Mivel csak PhysX-et számol, azt is csak pár játékban, így jó lenne néha lelőni. Persze lecserélhetném egy GT640-esre, mert erőben az is elég lenne, de arra nincs vizesblokk, míg erre van. Megjegyzem ez az ami miatt nem tudom csak úgy kivenni a gépből mikor nem kell. Be van kötve. Magát a grafikát egy 7970-es számolja.
-
törölt tag
Agressiv-nak igaza van. A Gigabyte gyártmányú Inteles alaplapok valóban bizonytalanok a HD5XXX sorozattól felfelé lévő AMD kártyákkal. Sokszor előfordul, hogy még a legerősebb, legmegbízhatóbb tápokkal sem akar megfelelően működni a VGA. 100%-os ventipörgetés, zero kép, monitor be nem kapcsolása, satöbbi. Ilyenek előfordulhatnak vele. S az az egészben a legrosszabb, hogy kiszámíthatatlan, mikor és mitől jön elő.
-
djkay
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #30731 üzenetére
huzd le. sztem sipákolni fog a pc speaker
..(de bekapcsolás elött! menet közben nem javaslom.)
ha idle-ben sokat eszik érdemes lecserélni. én is most vettem egy falánk régi vga-t ... :\[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30728 üzenetére
Mi történne, ha úgy indulna a gép, hogy le vannak húzva a VGA-ról a PCIe tápok?
Ez semmiképpen sem járható út és mai kártyákat figyelembevéve, nem tulajdonítanék jelentőséget a kártyák idle fogyasztásának..
-
BlessedElroy
senior tag
Én a zsír új konfigomba vettem egy 670-et 3 hónapja. Gigabájt-Lecseréltem 2 hét múlva mert csak a bajom volt vele.Helyette vettem egy új radeon 7970OC-t. Egyszerűen nem múködött, csak a ventik forogtak, de se kép, semmi, csak p...füst.Visszaküldtem a kártyát, hogy vmi gebasz van. Ok-letesztelték és kiderült hogy semmi baja az ég világon.Jó mondom, nekem nem kell.Megvettem a mostani a kártyám és láss csodát-tökéletes.Ugyanaz maradt minden, nem bactattam a gépem: 2db 670-essel nem volt gond, 7970 pedig nem ment.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv!
Több VGA-s rendszerben ki lehet egy VGA-t úgy kapcsolni, hogy ne fogyasszon szinte semmi áramot, anélkül, hogy magát a kártyát kihúznánk?
Mi történne, ha úgy indulna a gép, hogy le vannak húzva a VGA-ról a PCIe tápok?
-
agressiv
addikt
Nekem is simán és hibamentesen teszi a dolgát egy ATI kártya az Inteles gépemben régóta...
Nem mondtam, hogy mindíg, de előfrodul és néhány gyártóra ez különösen érvényes... Te kínlódsz vele ne én. Másik lapban elindul, másik kártyával elindul a lap, ez a te történeted. Eleinte csak nem ment rendesen, majd egyáltalán el sem indul benne, de újkorában jó volt.
-
-
mongi
senior tag
válasz
Freiherr #30721 üzenetére
Már a POST képernyőn sincs kép,tehát már bekapcsoláskor nem kapcsolja a monitort.
A driverek persze le lettek pucolva az Intel HD integrált vga kivételével.
Egyik slotban sem működik ebben a lapban.
Szervíznek ment e-mail, még várom a válaszukat.
Vramra gyanakodtam én is az elejétől fogvaDe akkor még ment, most meg már nem is indul.
-
Freiherr
őstag
Driver-ekkel mi a helyzet?Én kezdésnek legyalulnám az összes videókártya driver-t,aztán fel a legfrissebbet.Gondolom,az Nvidia driver le lett pucolva,mielőtt beraktátok a Radeon-t,az is okozhat anomáliákat.
Utána kipróbálnám a másik slotban,ha ott is fennáll,akkor visszavenném alapra az órajelet,lehet nem bírja a gyári OC-t,ebben az esetben is garanciális csere jár,bár ez a szemetelés inkább vram hibára utal.
Meg persze először felhívnám a szervízt,hogy mégis mit javítottak rajta. -
mongi
senior tag
Üdv szakik!
Volna egy problémám ami rendkívül gyors orvoslást igényelne! A probléma a következő:
Adott egy gép, ami a következő főbb paraméterekkel bír:
- Gigabyte GA-Q77M-D2H alaplap
- Core i5-3570
- Gigabyte GV-R785OC-2GD
- Kingston 8GB HyperX Blu 1600MHz DDR3
- Kingston SSD disk 120GB HyperX 3K
- 1TB WD blue
- Fortron RAIDER 650W
A probléma:
A garfikus kártya időnként "szemetelt" a képernyőn, de csak egy pillanatra bevillanva. A kártya visszament garanciába, majd visszaküldték hogy hibátlan. Gépbe vissza, szemetelés levideózva, kikockázva, cd-n mellékelve és visszaküldve megint a szervizbe. Átmenetileg egy szintén Gigabyte 9600GT 512Mb GDDR3 lett beletéve a gépbe, hibamentesen működött. Mikor visszajött a kártya szervízből "JAVÍTVA" felirattal, gépbe berak se kép, se hang. Kártya ki, 9600 be, gép megy. A 7850 másik gépbe betesz (Asrock 1156-os lap, Core i3, 4GB ddr3, 350W FSP...stb) pöccre indul.
Mi lehet a gond? Táp persze lemérve, értékek teljesen jók. Az alaplap nem bírná a kártyát kiszolgálni?
SOS segítség kellene mert a tulajt már az őrültbe kergeti, hogy egy drága kártyája van amit nem tud használni.
Előre is köszönve a segítségeteket
mongi -
Freiherr
őstag
válasz
mikrosuttii #30717 üzenetére
Nekem is volt 5 éves noname tápom,ami gond nélkül ment,de azért nem árt az óvatosság.Ezekbe nem nagyon van védelem,szóval ha elszáll,akkor viszi az egész konfigot,annyit nem ér.
Mindhárom márka jó,max kérdezz rá a tápos totyikban egy keret megadásával,mert márkán belül is vannak különbségek.
-
Freiherr
őstag
válasz
mikrosuttii #30715 üzenetére
A kártya miatt nem kell cserélned,mert 65W körüli a max TDP-je,szóval ez már szinte termeli is az áramot,ez már nem a régi kazánok kategóriája.
Viszont egy 8 éves kodegány,hát mit mondjak,szeretsz veszélyesen élni,azonnali cserét javasolnék.
-
mikrosuttii
aktív tag
Sziasztok!Egy ilyet néztem ki:
[link] Kérdés:Szerintetek ha egy ilyen VGA-t akarok venni,előtte cseréljek tápegységet?Ugyan is már elég régi (8 éves),bár gond még nem volt vele,szépen teszi a dolgát a mostani gép alatt is,de félek,hogy mér erre a VGA-ra kevés lenne a szolgálata.Codegen tápról van szó,400W-os,és eddig tényleg nem volt vele semmi probléma.Ennyiről szeretném ki kérni a véleményeteket,hogy szerintetek érdemes lenne-e előtte tápot cserélni,és utána meg vásárolni,vagy ne?.. Nem szeretnék felesleges pénzt kidobni,ha mégsem érné meg a táp csere,de minden bizonnyal muszáj lesz ebből is egy csere.Régebbi gépemben is elég jól muzsikált ez a táp,a mostaniban is nagyon jól szolgál már két éve.(Ha valakit érdekel a specifikációja,és ez alapján is többet tudna segíteni:Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5 GHz (2 mag)
Kingston 2x2GB DDR2-800 SDRAM (5-5-5-18 400MHz)
NVIDIA GeForce GT220:1GB DDR2/Pixel Shader Model 4.0/DX10.1/810--1360 MHz GPU overclock/400 MHz memory overclock (800 MHz effective)
DirectX 10.1
Windows 7
MSI G41TM-P33 (2 PCI,1 PCI-E x16,2 DDR2 DIMM,Audio,Video,LAN)
SAMSUNG HD160JJ ATA Device (160 GB,7200 RPM,SATA-II),SAMSUNG SP0411N ATA Device (40 GB,7200 RPM,Ultra-ATA/133)) -
fbeni91
tag
üdv minden kedves forumozónak!
Lenne egy Hits Radeon 9600 pro 256Mb-os AGP vidikarim. épp ma hoztam haveromtól. és sajnos függőlegesen csíkoz,kockáz.stb.. És a fekete képernyőknél vörösen adja a hibát! Mi lehet a baja? Túl húzták a karit? Memóra? GPU Hiba lehet? Válaszokat előre is köszönöm! üdv. -
FID
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy: Nvidiából jelenleg melyik a legerősebb vga amibe nem kell tápdugó?
És az erősebb a 7750nél? Előre is köszönömMert sli vagy crossfiret akarok.
-
Zsoltjoe
csendes tag
válasz
energy4ever #30705 üzenetére
gpu-z szerint VDDC feszültség 1.1500 V
-
Zsoltjoe
csendes tag
válasz
energy4ever #30705 üzenetére
reggel raktam ujra az egész gépet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trollok komolyan
- Autós topik
- Horgász topik
- Háború Izraelben
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...