Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kickboxko
tag
Üdvözlet!
Nincs véletlenül valakinek akármilyen jellegű (valós) tapasztalata 7870 Tahiti-Le -s kártyáról?
Gondolok itt Teljesítmény/Hang/Tuningolhatóság/Tartósság.Nézegettem teszteket a neten , de a valós tapasztalatot többre értékelem.A tesztekből az derült ki hogy jól tuningolható de nagyon hangos.
Nincs információja esetleg valakinek hogy fog e a közeljövőben két ventilátoros "fejlettebb" hűtésű modell megjelenni?Powercolor és VTX3D között vacilálok utóbbi 58k- ért már van.
[ Szerkesztve ]
-
Crank822
tag
Sziasztok!,olyan problémám lenne hogy játék közben valamiért igy visszaesik az fps,egy idejig jól megy utána már nem és csak akkor lesz jó ha új inditóm a gépet!,
Gigabyte GT 240 1GB a videokártya tipusa!,nem egy nagy hűtő van most rajta mert sajnos a régi behalt és hát nem tudtam még rakni normálisat!,elképzelhető az hogy nagyon melegszik és azért esik vissza az fps ?
Köszönöm előre is a választ!!
-
Cyberpunk
félisten
Üdv ma reggel alacsony felbontással indult a gépem 800x600 nVidia driver azt írja nem csatlakozik nVidia GPU-hoz, eszközkezelőben meg " A rendszer leállította az eszközt hiba miatt 43-as hibakód" ez mi ez?
-
athomi
veterán
válasz
Dr. Romano #29186 üzenetére
így van, be kell tallózni az eszközkezelőből a drivert
-
syberia
veterán
válasz
Dr. Romano #29186 üzenetére
Másik topikban találtam, ott jobban értenek a témához
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
AGP-s Radeon 2400Pro-hoz letöltöttem a "legfrissebb" 12.6-os Hotfixet, de hiába telepítem fel sem a Catalyst nem kerül fel a gépre sem a driver (legalábbis az eszközkezelő még mindig MS WDDM 1.1-es drivert ír a kártya mellé).
Pedig a telepítő a végén azt mondja minden rendben volt. Már próbáltam többször is. Ez miért lehet? -
Ennél feljebb már nem nagyon megy...paszta rendben.
Egyébként van egy még nem javított ultrám is, annak 87C°,
Ennyit számít a javítás? -
Üdv!
8800 Ultra, furmark alatt 96C° 5 perc után, nem sok?
Egyébként javított a kártya... -
bajusz15
senior tag
válasz
BomiBoogie #29174 üzenetére
Eddig csak APU volt magában, de rászántam magam a játékra. Tudom, hogy így nem sok értelme van, de egy új lap + intel az már sok lenne, ezért voltam kíváncsi, hogy így mit érhetek el vele. Pár nap múlva kiderül, majd teszek fel képet ha gondoljátok, alap órajeleset is, tuningosat is, hogy mit működik ez a CPU a kártyával.
-
bajusz15
senior tag
Hello!
Szerintetek mennyire hajtana ki egy A8-3870K egy 660-as kártyát? Biztos vagyok benne, hogy teljesen semmiképp, de mégis mennyire? Előre is köszi. -
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29169 üzenetére
APU=proci(CPU)+videovezérlő(IGP)
APU pl: Core i3, i5, i7, amiben van HD 2000-3000-4000 (A celeronok és pentiumok is persze), Az AMD A sorozata.APU: Advanced Processing Unit, processzor grafikus vezérlővel.
IGP: Integrated Graphics Processor, Integrated GPU[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz
joewestline #29165 üzenetére
-
Buci21
addikt
válasz
joewestline #29163 üzenetére
Dual Graphicsnak hívják, és úgy, h összerakod a gépet, felteszed a Windowst, felteszed a legfrissebb Catalystot, drivert, és beállítod. Ha már van egy A10 APU-d, akkor megéri feldobni egy HD 6670 GDDR5-el.
-
joewestline
csendes tag
Sapphire HD 6670 crossfire AMD A10-5800K processzorral hogyan lehetséges?
-
shouryuken
senior tag
Engem nem zavar, csak meglepődtem, hogy milyen bátor emberek vannak
Remélem nem arra célzol, amit az oldalon ír, mint "ez nem ütközik törvénybe"?
Alaposabban utána kéne néznie, mielőtt megüti a bokáját...Bocs az offért, részemről ennyi.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
shouryuken #29160 üzenetére
Ezt inkább privátban, de lopott szoftverről nincs szó. Ha szeretnéd, kifejtem, de nem itt.
-
Trevi
tag
válasz
KaiotEch #29153 üzenetére
Leveszem lowra a grafikát még akkor is csinálja!
petiwr: Köszi amd-s kártyával nem tapasztaltam ilyetm most vagy együtt élek ezel a problémával vagy amd-s kártyára vissza térek nem bírom idegekkel amikor nekem laggol másnak meg nem!
Driver csere se segített felraktam a gyárit 280.valamennyi de azzal el se indult a bf3 úgy, hogy marad az új driver!(314. valamennyi)
-
petiwr
senior tag
Vagy esetleg ajánlok mást. Intel=nvidia, AMD=amd vga-kat válasz szerintem.
Mivel sok helyen olvastam és tapasztaltam hogy amd nek nem tetszik az nvidia vga nekem pontosan phenom II 945 van volt mellete egy gtx 570, nekem is laggok voltak a pár játékban. Kértem kölcsön egy hasonló kaliberű amd vga-t, és már nem voltak laggok azokban a játékokban amiben addig meg voltak míg nvidia karim volt. Most egy MSI R5770 vgat használok és tökéletesen megy minden.
-
Trevi
tag
válasz
Buci21 #29149 üzenetére
Más játéknál nincs csak a battlefield3 nál de rohadt idegesítő, Farcry 3 szépen fut nincs akadás, assassins creed3 is jól megy , Cod mw2, mw3 is szépen fut! csak et akad a bf3 és már nem tudom mit csináljak, Ha felteszem a gyári drivert az okozhat valamit pl: baggot a játékokban? Amúgy a legújabb van fent driverban valami márciusi. de própáltam régebbivel is tavaly szeptemberivel. Amúgy haverom is ezt tapasztalta még a nvidia gtx 570-nél is, amikor amd 955Be procija volt!
Rivaul: Hőfok rendben van terhelésnél 70˙C os benchmark szerint. Proci 53˙C os terhelésnél!
[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! Errol mi a velemenyetek? Meger 39-et? Elore is koszi!
http://www.zotacusa.com/geforce-gtx-570-zt-50204-10m.html
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29146 üzenetére
Húzd meg a procz, simán okozhatja annak a gyengesége is. Milyen procid van?
(#29148) Trevi: driverek rendben? más játék is csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
Trevi
tag
sziasztok
újra elkezdet laggolni a Bf3 és a Win7 is amióta nvidiám van azóta szívok!
Böngésző akad amikor görgetem le és felfele, Alapbeállitáson meg játszatatlan az egész Battlefield 3! Fura mert 6870-en nem voltak gondok, Újra tettem a win-t és reseteltem a biost!
Valami segítség kellene mert megőrülők -
válasz
Karesz2300 #29146 üzenetére
Dehogynem, csak egyesek azt hiszik
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Karesz2300 #29144 üzenetére
Gyorsabb maga a rendszer,de a játékok futtatása ugyan az mint Win7-en,ez hülyeség. Használj Nvidia kártyát,aztán nem lesznek micro lagok.
-
Karesz2300
csendes tag
Érdekességként kérdezném,hogy win 8 alatt tényleg kevesebb a micro lag vagy ez csak a win 8 kampánya a külföldi fórumokon?
Nekem egy 7870es van a gépben és néha érezhető a micro lag win 7-el használom van valakinek tapasztalata e téren?[ Szerkesztve ]
-
sznyunyi
tag
Sziasztok!
Egy GT 660M 2gb vagy egy DUAL GT 650M 4gb SLI lenne a jobb ugyan abban a laptop konfigban?
Sejtésem szerint a dual gpu 4 gb-ja erősebb lenne a 2gb rammal szemben, de csapott már be a számítástechnika...Elképzelhető lenne, hogy az első 660-as magában veri a dual 650-est?? (környezet pontosan ugyan az lenne)
[ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Lecserélem a régi VGA-mat és kinéztem a Sapphire 7850-es szériáját, ami erős középkategóriát képvisel, de nekem évekig elketyeg majd.
Kevésbé vagyok hozzáértő, az alábbi három között mik a lényeges eltérések?
1. Sapphire Radeon HD7850 2048MB (11200-07-20G)
2. Sapphire Radeon HD7850 OC Edition 2048MB (11200-14-20G)
3. Sapphire Radeon HD7850 2048MB Dual-X (11200-07-20G)Az első nyilván a 2 gigával szerelt sima verzió. Ha jól tippelek az OC Edition, az emelt órajelű változat. Arról viszont sajnos nincs információm, hogy a Dual-X verzió mit takar.
Melyiket érdemes megvásárolni és miért? Az árkülönbözet nagyjából 3-4 ezer forint a 3 kártya között.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29131 üzenetére
A Physx-et kevés játék használja csak, és jobb, mert erősebb, a leggyorsabb 1GPU-s kártya a 7970 ghz edition perpill, és a tuningot is jobb csípi. A 7970 115K körül indul, míg a GTX 680 130 körül. Picit erősebb és jóval olcsóbb, szinte adja magát, h 7970. Kivéve, ha kell a CUDA, mert ilyenekkel dolgozol, vagy hasonló. A Physx miatt nem éri meg ennyit kiadni, pár játék pár effektjét jelenti.
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29129 üzenetére
AMD párti vagyok, a GCN-ben több a jövő, szóval HD 7970-t vennék. Nem beszélve arról, h olcsóbban meg is úszod.
-
Karesz2300
csendes tag
Sziasztok két vga között nem tudnék dönteni illetve 3 pontosabban.
1: GIGABYTE 7970 3gb
2: nvidia gtx680 2gb
3 nvidia gtx 680 4gb (itt nem tudom meg éri-e a plussz költséget)Amire kéne crysis 3 ,meg hát a jövő játékai bf4 stb.
-
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29127 üzenetére
1080p-t tud a szabvány, ha minden igaz flottul kell mennie vele, színt színbe dugsz, és bedugod a gépbe, asszem ennyi. A minőség nem lesz rosszabb, mint a rendes 15 tűs VGA-val
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz
hegegabi80 #29125 üzenetére
Én azt ajánlanám. A zalman-nál amit néztél jóval komolyabb darab.Biztonság kedvéért tennék rá ventit de semmi extra. Egy mezei halk 8-as elég lesz rá akár gyors kötegelővel is rögzítve.
-
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29123 üzenetére
az nem, mert digitálból csinál analógot, nem fordítva
drága az ilyen aktív átalakító, ami analógból digitált csinál. Ha van RGB, azaz komponens jel, akkor egy passzív kábellel megúszod
ha van a 3színű a TV-d hátulján, akkor ez jó is lesz -
mexicanraven
senior tag
válasz
Buci21 #29122 üzenetére
Ilyen csatik vannak rajta, meg ket hdmi.
Ez megfelelo volna szerinted? -
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29121 üzenetére
Aktív, mert a D-SUB analóg, a HDMI digitális. van amúgy más csati is, mint HDMI? komponens bemenet?
A komponens kb így néz ki, csak mindezt képzeld a TV hátuljára, most egy media lejátszó hátulján látod kimenetként. Ez passzívan alakítható D-SUB-ra és vissza. A komponenst szokták RGB-nek is hívni.
[ Szerkesztve ]
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Adott egy laptop, amit osszekene kotni egy 102cm-es LED TV-vel.
A laposon dsub csati van csak, a tv-n meg hdmi. Milyen atalakito kell pontosan, hogy atvigyem a kepet?
Mert lattam passziv es aktiv cuccokat is, de olyan kene ami biztosan mukodik.
Elore is koszonom a segitseget! -
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29117 üzenetére
erősebb, de mondom h a helyedben új és garis kártyát vennék, nem használtat. természetesen bika a GTX 560Ti, egy 6870 szintjét hozza kb, de garisan nem zudom, van-e még. Ha van, akkor csak régi horror árakon látom, ha pedig használt az 560Ti, akkor megéri a plusz gari a picit gyengébb kártyát is.
szerk: GTX 660 lenne az igazi váltás, az izom egy kártya 52K-ért, csak hát 52 ezer magyar forint igen sok... :/
[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Buci21 #29108 üzenetére
Eszerint is erősebb az 560Ti a 650Ti-nél:
http://anandtech.com/bench/Product/680?vs=547Kérdés, hogy az újabb, de gyengébbet vegyem, vagy a régebbit, ami erősebb.
A 4870 1 éve nagyon jó vétel volt, olcsó, régi, de felsőbb kateg, sok mai kártyánál jobban teljesített szvsz. Viszont most már ideje leváltani[ Szerkesztve ]
-
-
Buci21
addikt
válasz
kenblock78 #29113 üzenetére
mér, nem megy a 12.6 és a 13.1 sem?
-
Rivaul
addikt
válasz
hegegabi80 #29106 üzenetére
Egy artic cooling accelero s1 sztem jobb lenne a zalman helyett. Ahogy néztem a rev 2 jó a kártyához de kis google megmondja pontosan. Ehhez elég lesz egy halk venti alacsony fordulaton is.
-
Buci21
addikt
válasz
ebegab92 #29109 üzenetére
ez frissebb 13.1 ezekhez van hivatalosan, minek erőszakolja a 12.6-ost. Az akkor kell max, ha nem megy a legfrissebb
A 12.6-hoz kellett egy hotfix, vagy külön AGP-s driver, ami a 13.1-el már elv nem gond :d ha gond, akkor a 12.6 AGP-s kell
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz
kenblock78 #29107 üzenetére
Ezt a drivert próbáld rá
Előtte,ha volt valami a gépen,ezzel szedesd le,majd rakd fel ezt
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29105 üzenetére
A HWCompare az elég hülye adatokkal dolgozik, elméleti számokkal, valós teljesítményt nem nagyon lehet vele összemérni. A 650Ti jelentősen erősebb, mint a 4870, mert a 4870 kb az 5770 szintjén van, amit bealáz a 7770, és ez annál is kicsit combosabb. Erősebb, majd' másfélszer. egy kis összehasonlítás, jó oldal, ez valós tesztekre épül, nem elméleti adatokra.
(#29107) kenblock78:
Tedd fel a drivert pl innen: win7 32 bites, de fent tudod állítani az OS-t[ Szerkesztve ]
-
kenblock78
csendes tag
Sziasztok!Van egy agp-s asus ah3450 512mb-os videokártyám az lenne a probléma hogy azt irja az eszkőzkezelőben szabvànyos vga grafikus adapter. Alaplap:ASUS P4V800D-X Op Rendszer
indows 7 32bit Ram:2gb ram ddr400 Processzor:Intel Celeron D 2,80GHZ
-
hegegabi80
addikt
Van egy Asus GT440 vga-m. Terhelés alatt elég zavaró már számomra a rajta lévő venti, kb 3800-on forog és 71 fok a gpu. Gondoltam lecserélem rajta a hűtést.
Egy Zalman ZM80C-HP -t szemeltem ki itt aprón bontatlanba. Ugyebár ezen egy hőcsővel van összekötve a két borda és venti nélküli. Esetleg valaki használt-e már ilyet, és jó lehet e nekem ez a kártyára? Esetleg teszek még rá egy 8cm-es ventit, mint ami eredetileg is van hozzá külön, hogy hatásosabb legyen.
Vélemény? -
TommyNagz
senior tag
válasz
Buci21 #29103 üzenetére
Tudom, jól támogatottak ezek a kártyák. Azért nem tudok dönteni, mert a hwcompare szerint sokkal jobb az 560Ti a 4870-emhez képest. Az 560-ast és az 560Ti-t néztem, annyira nem volt meggyőző a teljesítménynövekedés, hogy 30-at kifizessek rá.
Szerk.: és nem. Besz@rok, elég fura ez az oldal. Ha a két GeForce-ot hasonlítom össze, akkor meg megint másképp néz ki a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29100 üzenetére
GTX 650Ti, bika az az 560Ti, de a 650Ti is van ott teljesítményben, modernebb és zsír új. 34K-ért pedig nem is rossz
Elv 10.7.5-től van a driver gyárilag a rendszerben a GTX 650Ti-hez, ha ennél régebbit használsz, akk a régebbi. Ez am ilyen hackintosh vagy rendes MAC gép amit fejlesztesz?GTX 650Ti - parancsolj, 33K alatt van. Palit a gyártó, ami nem gond, kommersz cuccokat csinálnak, de persze nem egy DCII az a hűtő rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...