Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
szcsaba1994 #31098 üzenetére
Én elsődleges tápcserét eszközölnék, amint írtad, hogy az süt, nem jó jel, simán elszállhat a konfigodból bármi. A VGA-t tisztítsd ki, amennyire lehet, első körben.
-
szcsaba1994
tag
válasz
BomiBoogie #31097 üzenetére
Azonnal levettem az oldallapot, egy full alsó kategóriás noname ház. Már kb. 6 éve megvan.
Ez még megoldható hűtőcserével vagy itt már más gond is van? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
szcsaba1994 #31095 üzenetére
A VGA rettenetesen sok, alaplapi hibát nem fog okozni, inkább csak a kártya megy tönkre előbb vagy utóbb.
A táp sajnos nagyon gyenge, az is a melegedés egyik oka lehet, mielőbb cserélni kellene, 10k-ért már kapsz minőségit.
Milyen házad van? Ha zárt, az is halálos ilyen melegben.
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
A számítógép több alkatrésze is szerintem extrém hőmérsékleten működik, főleg játék közben (Tomb Raider közben a legrosszabb a helyzet)
A VGA hőmérséklete alapjáraton 55 fok, de járék közbe 105 fok fölé is menne, de akkro már inkább kikapcsoltam a gép
A tápegység alapjáratban minimálisan meleg, de játék közben szinte süt, nem lehet 3-4 másodpercnél tovább hozzáérni, mert forró.
Az AIDA 64 szerint az MCP hőmérséklete 75 fok alapjáraton, 80 fok fölé is felk szokott menni.
A processzor 45 és 60 közt szokott lenni, fölötte nagyon ritkán.Leginkább a VGA hőmérséklete aggaszt, okozhat alaplapi hibát a melegedése? A többi alkatrész hőmérséklete jó az időjáráshoz képest?
Tápegységet kb. 1 éve cseréltem, a CPU hűtő is akkor lett véveKonfig:
AMD Athlon 64 X2 3800+
HIS HD 5770 1GB
ASRock N68C-S UCC
M-Tech 550W (Tudom, szar márka, de a boltban azt mondták, hogy ez már jó minőségű táp - gondolom jól ránksózták- )
EKL Cold Tower CPU hűtő -
hegegabi80
addikt
válasz
agressiv #31093 üzenetére
Igen bocsi elírtam 7V akart lenni (bár a gyártó oldalán néztem a képen a tartozékok között, ott 07V van ráírva).
Na akkor már csak két lehetőség maradt:
-12V
-vagy kimérem, és ennek megfelelően kötöm rá. A szomszédnak van is multimétere, úgy hogy majd intézkedem.Szerintem a vga gyári hűtőjénél is piros lesz a +, ez a szín általában egyezni szokott.
Köszi a segítséget, remélem nem nyírom ki a ventit rajta, de ha még is, akkor veszek rá másikat és fordítva kötöm rá.[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
hegegabi80 #31092 üzenetére
Az 7V akar lenni, de nem javasolt a használata, mert a 5 és 12V közé van annál bekötve a ventilátor ami nem normális, ezért dádá is járna az arcticnak!
A kábel színekkel meg az a helyzet amit leírtál, ezért figyelmeztettelek, hogy oda kell rá figyelni és multiméterrel szoktam megmérni, hogy melyik micsoda, de, ha erre nicns módod, akkor inkább a hozzáadott adaptert használd.
De az arctic kábelei közül a fekete a -, a piros a +.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz
agressiv #31090 üzenetére
Uhh, az jó. Akkor hogyan tudom, hogy hogy dugjam rá?
Pl. nézzem meg a gyári hűtő dugaszánál a szint (aszem piros fehér), meg a hűtőn is és úgy dugjam rá?
Na ez érdekes lesz a hűtőn (Accelero L2 Pro) fekete piros sárga kék van!Ha végképp nem megy, akkor van egy 0.7 és 12V átalakító kábel is hozzá, rádugom a tápra. Szerintem a 0.7V bőven elég lesz neki.
MX-2-őt használtam, csak elfogyott. Ezért kérdeztem, hogy melyiket vegyem.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Üdv !
Ismerős gépébe új alaplap került, amiben van egy GM45-be integrált Intel X4500.
A régi VGA-ja pedig egy Asus X300, valószínűleg SE kiadás.
Melyik lehet a használhatóbb (játékokhoz, természetesen nem maiakhoz) ?A proci egy Celeron Dual Core E3400.
Ha szükséges, húzva.
Ahogy lesz majd pénze 1-2 hónap múlva, vesz bele egy normális VGA-t.
Mit ajánlotok amit még épp ki tudna hajtani egy húzott E3400 ? -
agressiv
addikt
válasz
hegegabi80 #31089 üzenetére
Én az MX-2t használnám. Rádughatod, a 2 tűsre, de nem mindegy melyik felét és a polaritás sem mindegy, ha rosszul dugod rá kinyírhatod a ventilátort.
-
hegegabi80
addikt
VGA hűtő cserélnél melyik pasztát érdemes használni?
MX-2
Nocuta NTH1
Cooler Master IC Essential E1
Coolink Chillaramic LKT01Azt tudom, hogy ezüst ne legyen, benne, hogy ne okozzon zárlatot. Az MX-2 sokan dicsérik, csak a többit nem tudom milyen.
Jah a másik. A vga-n csak 2 tűs venti csati van. Az én hűtőmön, meg 3 és 4. Ezt is rá tudom csatlakoztatni a két megfelelővel, vagy csatlakoztassam a táphoz?
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
follow #31086 üzenetére
Töltsd le az nvidia oldaláról a drivert, de az legújabbal gondok vannak, így inkább hagyd békén.
és kapom a hibaüzenetet !
A hibaüzenetet azért kapod, hogy tudd mi volt a gond. Olvasd el és megtudod mi a baj, vagy legalább írd le, hogy mi a hibaüzenet......
[ Szerkesztve ]
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek lenne rá ötlete, hogy egy régi nvidia 9400GT miért nem ad képet egy Asrock 970 Ext3 -ban? (bár egy Giga 970a-ud3 ban sem)
A régi Asus M2NE SLI ben tökéletesen muzsikál.Előre is köszönöm.
-
djkay
senior tag
válasz
speedydb23 #31081 üzenetére
püzök egyet
-
speedydb23
senior tag
válasz
Rocky100 #31077 üzenetére
Nálam egy kazán HD4870 van a gépben, nyitott oldal plusz Arctic Accelero S1 Rev. 2 hűtés van rajta 14cm-es ventivel, így 50 fokon megy most alapjáraton egy 35 fokos szobában... Tehát én kijelenteném, hogy sok az alap 68 fok egy 9600GT-nek.
Bár azt nem írtad melyik változat, mert lehet gyárilag egy kókány hűtést kapott amitől egy 30 fokos szobában könnyen lehet ilyen hője, de én a pasztát biztos újra kenném rajta...
-
Rocky100
csendes tag
Köszönöm szépen az infót
Most(bár nem tudom ettől mennyire kellene melegednie de egyáltalán nem játszom)betettem neki 4-ed óráig egy 1080p-s filmet.
Most is megy és az aida meg az openhwmonitor szerint 67-68 fok között ugrál a gpu dióda.
A 67-68 fok üresjáratban egy filmmel mellette ebben a melegben megfelel akkor egy régi 9600GT-nek? Tudom hogy lehetne hűvösebb is, de nyertem pár fokot azzal hogy levettem a gép oldalát(itt nincs klíma se semmi egyébként, csak dög meleg)
Gondolom ez így még "elmegy" ha 75fok felett van a gáz... -
mzso
veterán
Helló!
Olyat be lehet állítani a VGA driver-ben, OS-ben, hogy ki legyen kényszerítve egy felbontás?
Pl. hogy egy régi videójáték ne tudja átállítani a rendszer felbontását, hanem inkább skálázva legyen a vga által. (Nyílván a monitor is ugyanezt teszi de, ilyenkor össze van nyomorgatva az oprendszer kezelő felületet és az ablakok is átméreteződnek.)
-
follow
csendes tag
Valaki tudna segíteni ?
Nem engedi frissiteni a VGA kártyámát
Ezt a hibaüzenetet kapom:
The application has requested the runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team team for more information!Előre is köszi a válaszoakt!
follow
[ Szerkesztve ]
-
Rocky100
csendes tag
Sziasztok
Adott egy régi, ám a mai napig hibátlanu8l működő Geforce 9600GT 512Mb
Nos a probléma az hogy alapjáraton(semmi csak megy a windows)is 71fokos a gpu.
Openhardware monitor szerint és aida 64 szerint is.
Hozzányúlni nem szeretnék mert nem értek ehhez csak tudom hogy alapjáraton ez bizony sok és nem tesz jót a vga-nak. Persze portalanítva van rendesen azért.A gépet semmilyen játékra nem használom gyakorlatilag, csak és kizárólag filmnézésre. Nem tudom hogy ha esetleg lejjebb venném az órajeleket(és meddig)az javítana e kicsit a hőfokokon. Semmi 3D-s alkalmazásra nincs szükségem, csak filmnézésre használnám.
Illetve az órajelek megnyirbálásán kívül van valami más alternatíva a hőmérséklet csökkentésére? Úgy hogy ne kelljen a hardware-hez hozzányúlni?
Köszi szépen előre is.
-
válasz
helkis #31049 üzenetére
Nah... eddig minden jel arra utal, hogy az votl a baj, hoyg formázni kellett.
Ma reggel formáztam. Azóta 4,2 Ghz-en megy a proci és az SLI is megy hiba nélkül, pedig már 4 órahosszája csak tesztelem, de eddig még semmi hiba... el ne szóljam...
(Elég vicces, hoyg egy egyszerű VGA behelyezése miatt formázni kell, pedig már soxor sok fajta VGA votl a gépben és soha nem kell formázni...
)
De most minden jel arra mutat, hogy ez votl a baj és nem fogom megúszni a formázást...
(Vazze.. f@sz kivan vele.. el fog menni vagy 2 nap napi 10 órával számolva.)
-
Rivaul
addikt
válasz
Lacikaa9988 #31069 üzenetére
Akkor használd ezt amíg spórolsz. Nagyon körültekintően egy darabig húzhatja. Ha meg mégsem akkor legalább nem zargatnak miatta. Ezért javasoltam a kollégákat. Mind ugyan azon a véleményen vagyunk. Magadnak még lehet 1-2 sütést túlél ha megint elkezd hibázni. (nem ritka hogy többször is sütik sikeresen).
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Lacikaa9988 #31066 üzenetére
Tisztességesen jártál el, de én nem adnám el a helyedben ezt a kártyát. Nagy az isten állatkertje és ha Te becsületes üzletet csinálsz, nem tudhatod, hogy a vevő is így gondolja-e? Csesztethetnek vele még hónapokig, a nyakadra járhatnak, meg van az esélye, hogy nagy gondot veszel a nyakadba!
6k-t meg messze nem ér még működőképes állapotban sem, hisz köztudott ennek a szériának ez az évek múlva megjelenő hibája, amitől nem lehet megszabadulni, mert megint előjön....Tedd el tartaléknak, így nyugodtan alhatsz! -
djkay
senior tag
válasz
Lacikaa9988 #31066 üzenetére
szived joga mennyiért adod mivel beleirtad hogy megsütötted
igy korrekt.
(sztem 2-3000)[ Szerkesztve ]
-
Lacikaa9988
tag
Mennyit ér így ez a kártya?
[link] -
Rockland
tag
értem, köszi nektek,
-
Rivaul
addikt
válasz
Rockland #31060 üzenetére
Minél lejjebb veszed annál jobban kiküszöbölheted az ilyen eseteket. Meg kell nézni mennyi látványbéli veszteséget tűrsz meg azért hogy elkerüld. Bár ha 50-ről 37-re esik akkor azért az nem lehet tragédia.
Mod: Mire megírtam látom jött támogatás bőven
Mod2: djkay, dettó
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
válasz
Rockland #31060 üzenetére
ne foglalkozz vele 25pfs felett folyamatos a kép. ha nagyon zavar sokkal erösebb kártyát vegyél
. Persze mindjárt jönnek az okosak. a lényeg h olyan 35 FPStől szerintem minden játék élvezhető kimondottan. néha ha sokat kell dolgozni akkor a kártya már nem tud akkora FPS -sel dolgozni/létrehozni.
a beállítás csökkentésével az FPS nő!
[ Szerkesztve ]
-
-
Rockland
tag
Heló.
Az mitől van hogy pl van 51fps-em és egy robbanásnál vagy valamikor egy fordulásnál 1 pillanatra 37fps-re ugrik majd vissza 51fps, eddig bf3,gta4, meg asszem sniper g.w 2-vel játszottam és ezeknél láttam.. kevés lenne a vga, vagy melegedés miatt, vagy mitől lehet?
Játék alatt a hő kb:
cpu: 65C
gpu: 62C
vga mem. használat:983mb.. kb[ Szerkesztve ]
-
-
s3toraph
senior tag
3DMark06: 9676 pont
Vantage: Score: 4543, GPU score: 4534, CPU score: 4570Letiltom az IGP-t, hát ha amiatt nem használja a 2. magot. MErt nem megy a 2. mag, az tuti, látszik a pontokból is, ill. teszt alatt MSI AB monitoringja is 0%-ra írja.
helkis:
Hmmm erre még nem is gondoltam, de elképzelhető, az előző lapom amiben használtam egy giga ep45-ds3 volt. Jó kérdés, találok-e valakit akinek még p35/45-ös lapja van. Körbekérdezek.Ne is mond, úgy kellett "összevarázsolni" a megfelelő kombót.
Én csak azt nem értem, ha egy driver fejlődik, miért veszik ki belőle a régi kártyák megfelelő támogatását? Pl. Nekem sem volt jó a legújabb deriver a 4850-esemhez annó, egyszerűen nem tudott mindent felrakni hozzá és így a lényegi opciók 60%-a nem volt meg, régebbit kellett feltenni. Aztán volt olyan eset is, hogy egyik haver majdnem lábat csókolt nekem, mikor kiderült, hogy nekem van talonban egy 10 éves nvidia driver, amivel végre jól működött az mx440-ese, vagy mi (valami agyon régi gépe volt). Neten persze nem talált hozzá már megfelelőt. Nem tudom kit zavart az a 30-40MB-os file, hogy törölni kellett... Az van amit mondasz, már ilyen módon is kényszerítenek az új alkatrészek vásárlására...agressiv:
Dehogy csak jelzem hol tartok, meg mi a helyzet, pontosan. Ezt is mondták a srácok, hogy próbáljam meg. Most fogom. Nem halad ez olyan gyorsan...[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz
Lord Dragon #31048 üzenetére
természetesen SLI-ben kéne lepróbálod a kártyákat másik lapban nem külön külön!, mert lehet ezzel a részével van gondja valamelyik kártyának, adott esetben az is célravezető lehet hogy egy 3. gtx570-el is lepróbálod, akár a 3way-t..
-
-
helkis
veterán
válasz
Lord Dragon #31043 üzenetére
akkor sajna az marad, amit s3toraph is akarok írni, túl nagy a generációkülönbség a lap és a kártya/ák között, amit már nem fog bios frissítés követni... egro kompatibilítási hiba áldozatai vagytok..
esetleg próbának mindketten berakjátok egy másik "korabeli" gépbe a kártyákat (te mondjuk egy x58/p67/z68/z77-as lapba, s3toraph pedig egy p35/p45-be) és meglesitek úgy mit dob.. abból egyértelműen ki fog derülni, hogy a vga a hibás, vagy csak nem kompatibilis a mostani lappal..
emlékszem régen úgy kellett hardvert venni win98-hoz hogy meg kellett nézni mihez van benne driver, mert sok eszköz a saját driverével szétcseszte a rendszert, amihez volt ms driver azzal jól működött, ezért is volt anno egy 3Com hálókártya 5x drágább mint egy mezei.. lehet újra efelé megyünk?
vagy csak ezzel a "no-support"-tal kényszerítenek rá minket, hogy vegyünk újabb hardvereket..
-
-
s3toraph
senior tag
Lehet valami csati volt rosszul. Nem nyúltam még a RAM-okhoz. Teszt majd hétvégén lesz, hamarabb nem lesz rá időm.
Ez a GPU-s dolog zavar még, hogy nem használja az egyiket. Csak fel kell raknom hétvégén valami játékot, bár már nagyon unom, az egész szabad délutánom ezzel baxtam el.Az se semmi, gondolom nem 2 perc volt mire eljutottál a megoldásig.
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
válasz
s3toraph #31039 üzenetére
na ez érdekes. variáltad a ramokat közben a gépben? magától a fagyás nem múlik el hacsak nem valami kontakt miatt volt rossz. ha megoldódott örülök
(engem pár napja a 4890 szivatott a 2x6 pinből az egyik néha vmeik pin nem érintkezett jól most megcseréltem és minden ok. néha terheléskor néha aszttalnál fogta a gép és izom feketefagyás)[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz
agressiv #31035 üzenetére
Hallod, én ezt nem látom sehol, de ki próbálom.
Arra jó lesz hogy lássam, megy-e a mag egyáltalán.helkis:
11 lesz belőle, mert emlékeim szerint a vantage-hez dx11 vga kell.3 db-ot lát, az IGP-t és az x2-ből kettőt ahogy kell. Ez rendben van.
Oké majd letiltom és megnézem úgy is.
Egyébként, ha letiltom az IGP-t, és kiveszem a dVGA-t, de elfelejtettem előtte újra engedélyezni az IGP-t, egyáltalán nem lesz kép?djkay:
Én sem tartom valószínűnek, de komolyan mondom, azóta nem volt fagyás, se kékhalál. A betűtorzulás az meg van. Nem csináltam én az égvilágon semmit, ötletem sem volt mit lehetne. Egyébként, mikor megvettem és beraktam a gépbe, akkor is kellett neki 1 nap, mire magára talált. Ne röhögj komolyan mondom, az orcs must die durván szagatott alacsony felbontáson, és a 2. mag nem ment max. órajelen. Aztán eltelt 10-15 óra üzemidő a gépben, netezéssel, filmezéssel, játék nélkül, és másnap meg ment az említett játék 1680x1050 max. grafon kivéve szűrők, akadás mentesen! Mint ha hozzá kellett volna szoknia a kártyának a konfigomhoz. Ilyet még nem láttam...[ Szerkesztve ]
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Nekem abban tudna segíteni valaki, hogy a 7850-em HDMI kimenetére egy házimozi erősítő van kötve, s arra pedig a TV.
Ha bármelyik eszközt bekapcsolom akkor azt új kijelzőként érzékeli a gép, s képfrissítést csinál (egy-két másodpercre elmegy a kép) s persze a hang is.
Hogy lehet ezt letiltani, hogy ne önállósodjon ilyenkor, hanem én állíthassam be az "új kijelzőt"?
Köszönöm
-
s3toraph
senior tag
A furemark felismeri szépen ahogy kell, de az MSI AB valamiért 4 db GPU-t lát, minden GPU-nak pedig több paramétere van ami bekapcsolható OSD-re. AIDA nekem is sok cuccot ír ki, és 3 GPU-ra. Csak az AB-t nem értem.
Kép a beállításokról:
Kép a furmark burn in tesztről, kiírásokon látszódik:A is látszik, hogy nem megy egyik program szerint sem mindkét mag, hanem csak az egyik.
Ezt továbbra sem értem, ezért kellene valami progi ami tuti használ 2 magot és azzal megnézni.
Amúgy azóta nem volt se fagyás, se kékhalál.
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
válasz
ngabor2 #31018 üzenetére
kábel cserét javaslok vagy probálj kérni egy vga kábelt és azzal rádugni a tv-dre. ha ott is beszineződik akkor baj van .
egy két szin elmehet törött kábeltöl söt vibrálo kép is lehe töle (nagyon enyhe vibrálás)
még egy dolog. a kábel ami megy a kijelzöhöz mozgasd végig mikor elmegy a szin!! az aljazokig. ha látsz változást ott a hiba.[ Szerkesztve ]
-
válasz
helkis #30962 üzenetére
Kösz!
Hát mégsem annyira könnyen reprodukálható a hiba, mint gondoltam. Tegnap 1000-rel szar volt az egész úgy, ahogy volt 5 percenként, ma meg csak néha csinálja, amúgy meg hibátlan. Tapasztaltam még mást is... közben:
Amikor vmi 3D-s alkalmazást indítok akkor "akad" a kép. Értsd... megy minden faszán... de 5-10 másodpercenként egy-egy lag befigyel. de nem az hogy megáll egy pillanatra a kép, hanem hogy is mondjam... igy belassul egy fél secre 5-10 sec-enként egyszer-egyszer. Olyan hatást kelt mintha egy filmnél 5-10 másodpercenként fél másodpercre megnyomnád a lejátszási sebesség -50% gombot.
Régebben olvastam olyat, hogy SLI-nél előfordul az ilyen. Mert egy kártyával soha előtte nem tapasztaltam ilyet. Erre van vmi ötletetek h ez mi, illetve hoygan lehet eltüntetni?
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
speedydb23 #31016 üzenetére
boltból vett 0 perces kártya. most feltettem a legfrissebb, kifejezetten 7790-re kiadott drivert. meglátjuk, hogy ezzel csinálja-e.
korábban egy kisebb kártyával ment ugyan ez a monitor (tévé), igaz, d-subon keresztül, dvi átalakítóval.
említették, hogy akár a hdmi kábel is okozhatja, de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy x ideig megy rendesen, majd egyszercsak külső inger nélkül átvált egy restartig.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
adott egy Sapphire 7790 OC dual-X 1GB GDDR5 kártya. frissen lett vásárolva és betéve a gépbe. egy darabig jól megy, aztán gondol egyet, és átvált inverzre, vagy legalábbis elég furcsa színekre. újraindítás után ismét jó a kép. hogy mennyi idő után vált át, az változó, volt, hogy 10 perc után, volt, hogy 2 óra után.
a monitor egy 32"-os Sony lcd tévé, HDMI-vel van összekötve. ez hardver, vagy szoftver/driver hibára utal? driver az ment fel, amit a telepítő cd-ről feltettünk, de utánanézünk, van-e frissebb az AMD oldalán.
-
s3toraph
senior tag
Köszi! Köszben látom hogy elírtam, én is a 4.2.0-val teszteltem, van hozzá usb-s telepítőm is, ezzelt csináltam.
Memtest86+ USB Installer.exe
Nem, ahogy fentebb a képeken is látszik, az egyik gpu 0%-on van, a másik meg 99%-on. GPU-Z is ezt írja. Ez azért érdekes, mert annó decemberben is így volt a furmarkkal, aztán az NFS Run alatt kiírattam MSI AB-vel a gpu kihasználtságokat, és ott mindkét mag egyformán ment. De most ezzel is gondban vagyok, mert ez utóbbi progi mint írtam GPU1, GPU2, GPU3, GPU4-et lát, ami meg már túl sok is.
Szóval, nem tudom melyik melyik mag.
A tegnapi fHD filmmel is megvolt a teszt, ment kb. egy órát, semmi gond. Érdekes.
Mondj már egy játékot ami használ két magot és nem egy óra feltelepíteni, meg nem kell vele online regisztrációs vackokkal küzdeni!
Nekem serious sam 3 van, de azt nem tolnám most, marha nehéz részem hagytam abba múltkor. NFS Run-t hanyagolnám, múltkor is megszenvedtem vele 2 napot mire jó lett a driverkörnyezet neki... és már nem tudom mit hogyan raktam fel...
Pasztázást nem akartam megcsinálni eddig, mert úgy néz ki, ezt a hűtőt nem egyszerű leszedni. Ráadásul gap padjeim nincsenek, pasztát is venni kell. No meglátom, keresek róla videót.
agressiv:
HDS felület tesztje a jobb/megbízhatóbb, vagy HD Tune felület tesztje? Egy ilyet még lenyomatnék memteszt előtt.[ Szerkesztve ]
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #31010 üzenetére
Kapott jó 10 percet halakból, semmi hiba.
Na most nem akarom elkiabálni, de létezik hogy vagy az energiaséma, vagy valami csati picit rosszul volt (esetleg mindkettő) tud ilyet hibát okozni, hogy kékhalál?Egyébként, please mondjatok már valami progit (akár játékot, akár tesztprogit) ami használja a vga mindkét magját, és hozzá valami progit amin látom is közben hogy használja-e és mennyire.
U.i.:
A betűk torzulása még meg van.
U.i.2:
Érdemes-e újrapasztázni?
Vagy itt már akkor tuti van VGA memória hiba az eddigiek alapján, és ez nem segítene? (Most nem jelentek meg a csíkok, azok decemberben voltak. Helyette van ez a betűtorzulásos dolog.)
RAM-ot hogy teszteljek, nem mondtátok. Memteszt az egyetlen megbízható lehetőség, modulonként?U.i.3:
Tegnap este ugye halt egy fHD filmtől, na elindítom hadd menjen vagy 20-30 percet, meglátjuk mi lesz.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Nálam lehet tényleg a memória az egyik gond azért is, mert mint írtam, IGP esetén, sok lap megnyitásánál jött elő, ekkor rendszer+progik+firefox megevett3-3,5GB-ot.
A képhibákat ez nem magyarázza, mint amiket a betűknél csinál az elmosódás, ez meg VGA gond (ezt csak a 3870x2 csinálja). Legalábbis gondolom hogy nem driver gond.
Generálni nem nagyon tudom megpróbálom a halassal.
helkis:
Energiaellátás kiegyensúlyozott volt, átraktam telj. cent.-ra. WTF állította ás a driver...agressiv:
Értelek.
Sata adat és tápkábeleket kihúztam, bedugtam, vga-t kivettem, betettem.
Monitorcsatiját most a másikat használom, mindkét DVI jó most már ezt is tudom.Megy az önteszt is. Akkor megcsinálom a chkdsk-t a D-re, majd öntesz az SSD-re és a vinyóra.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
s3toraph #31002 üzenetére
Mert rédimódi vagyok és nálam a vinyó az vinyó, pedig én is SSD-t használok. De akkor nevezzük háttértárnak.
A portable verzió egy feltelepített verzió másolata, teljesen mindegy. És attól, hogy a rendszer nem a vinyón van, még okozhat gondot.. Ha lemez teljesen üres és semmi sem használja, akkor is kidögleszti a rendszert, ha hibás.
Jóóci
azt nem tudod megmondani nekem hogy ez a kártya támogatja e ??
Biztos, hogy nem támogatja!
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
-
s3toraph
senior tag
válasz
agressiv #30991 üzenetére
Oké.
HDS öntesztet feltelepített vagy portable verziórol érdemes?Azt még nem értem, miért a vinyót mondod, amikor a rendszer meg a programok az SSD-n vannak.
djkay:
Kingston hyperx 6GB trikit, mindjárt nézem pontosan.
Remek, akkor mehet egyesével 5-6 óra memteszt. Vagy mit javasoltok? Csak így kellene a ramokat tesztelni nem, modulonként, 5-6 órát hadd menjen?helkis:
Megnézem hogy van beállítva. Egyébként ma hallottam megállni a vinyót mikor tétlen volt. Érdekes mert telj. centr.-ra volt rakva mielőtt felment a drivert a dVGA-hoz.-----------------------------
Na most kaptam 2x is kékhalált, 5 perc alatt. Firefoxban megnyitott oldalak az elsőnél elszálltak, még jó hogy volt rendszer visszaállítási pont ma reggelről.
Elsőnél ez a sor is benne volt felül:
IRQ NOT LESS OR EQUAL
Másodiknál más volt a szöveg, valami device driver gond.Kezdem az enegiaellátással és a kábelekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Wise (ex-TransferWise)
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...