Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ravail

senior tag

válasz SebajTobias #14830 üzenetére

Szia!
    Szerintem nem ilyen egyszerű a kérdés. Erősen laptopja - gyártója válogatja. Régen nem volt az akkukötegek vezérlő elektronikájába plusz védelem beépítve, azoknál lehetett sima cella cserével felújítani az akkukat. 6-7 évvel ezelőtt óta kiadott akkukban javarészt olyan az elektronika, amely tárolja a használat adatait és a programozásának megfelelő elhasználódás beálltával nem hajlandó tovább menni. De nem akarok hülyeségeket összehordani, az a lényeg, hogyha az elektronika szerint elhasználódott az akku, akkor nem elegendő a cella csere, az elektronikában is át kell írni, hogy új, jó. (Betárolt töltési és kisütési adatokat törölni kell.)
    A legjobb az lenne ha a konkrét laptop és akkumulátor típus alapján begyűjtenéd a szükséges infót, infókat, és utána döntenéd el, hogy belekezdesz e?
    Példaképp a saját esetem: Asus F7E akkukötegbe egy teljesen új Asus K50IJ akku celláit tettem át ugyanazzal a felújítási céllal, amit te akarsz. A cellák kicserélése után ugyanolyan elhasználódottnak érzékelte a laptop az akkut mint a cella csere előtt. Azt nem tudom megmondani, hogy működni is csak addig működött volna vele mint a tönkrementtel, vagy tovább, mert nem próbáltam. Az AIDA64 és a Battery Mon szerint sem változott az állapota. "Belefaragtam" az Asus K50IJ akku elektronikáját. Azonnal jó lett. Azóta -immáron közel két éve- így használom. Jelenleg az AIDA64 szerint ilyen az állapota:

A Battery Mon szerint:

Új hozzászólás Aktív témák