- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
Darth_Revan #7597 üzenetére
NHC bugfix verzióját próbáltad már?
-
Darth_Revan
veterán
Szisztok!
Tudnátok pls ajánlani egy programot amvel a notebook hűtő fordulatszámát lehet szabályozni? (NHC kizárva, mert nem működik) -
válasz
INMOTEP #7595 üzenetére
rád nézve rossz üzlet az ilyen és hasonló jellegű bővítgetés (viszont van, akinek ez jó
) sok pénzt bele lehet ölni, ár/érték arányban nem javul annyival a teljesítmény, a noti értéke sem ugrik annyit, amennyit ráköltöttél, de jönnek majd a problémák; nagyobb melegedés...stb. de lelked rajta...
-
INMOTEP
őstag
válasz
Darth_Revan #7568 üzenetére
Üdv mát kérdezősködtem pár helyen és azt mondják ha agp-s akor nagyon úgy néz ki hogy nem integrált és az árakról meg annyit hogy 15 körül már egész jó kártyát lehet kapni persze használtat raknák bele ha egyáltalán cserélhető de szerintem valakivel szétszedetem mert a wifi kártyát úgy is be kell kábeleztetni és akor kiderül minden .Mivel egy 2600 proci van benne már érdemes lenne belerakni egy jó kis videokártyát is szerintem
-
válasz
runner 125 #7588 üzenetére
128 mb ddr1 dedikált memória
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdés;
Adott a gépem; FuSi A1667G típusú noti.
Benne ATI R. X700-as 128mb-s VGA
Kérdés; Saját memóriával rendelkezik? Vagy rendszermemóriából veszi el?
Köszönöm!
Üdv. M -
strebacom
senior tag
Vagy esetleg lehet azért is mert most feltettem a Vistát, Xp alatt nem volt ilyen meleg, vagy lehet hogy az AHCI miatt van????
-
strebacom
senior tag
Sziasztok, azt kérdezném, hogy az nem baj ha a noti winyója olyan 40-50C fok között van, néha még 50C-re is felmegy??????
Köszi!ui: WD tipus van benne....
-
1010
őstag
itthon miért nincs semmi hír vagy említés a l Dell Studio 15 ről?
pedig jó kis gép ahogy néztema google se talál részletes tesztet
-
válasz
tibigym #7569 üzenetére
Ha tudsz szerezz olyan notebookot, amiben Intel X3100-as VGA van, azok olcsók mert integráltak, és viszonylag erős a 3D-jük. De X1250-es ATI vagy 8200-as GeForce lenne a tuti (ezek is chipsetbe integráltak, tehát az olcsóbbak közé tartoznak) de ha fussa akkor dedikaált VGA-val szerelt gépet vegyél azokon jól mennek a játékok,
-
-
tibigym
tag
válasz
greatchaos #7567 üzenetére
Akkor kénytelen leszek eladni...
Netre fölösleges dual-core-os laptopot tartani főleg ha sims-ezni így is az én gépemet használja...
Köszi az elszomorító válaszokat -
INMOTEP
őstag
valaki tudna nekem válaszolni a proci kérdésemre és hogy lehet e nekem videokártyát cserélni és milyet
-
tibigym
tag
Üdv
Nemrég vettem az asszonynak egy Fujitsu siemens esprimo mobile v5515 laptopot.
Xp-t raktam rá ,nagy nehezen ráleltem az xp-s driver pack-ra hozzá. fel is ismert mindent idáig rendben. Asszony sims2 mániás felraktuk rá, de félelmetes "villódzásokat" tapasztaltunk (pl falak szinváltóak). van erre valami megoldás??? vagy ez a laptop nem való még ilyen régebbi játékokra sem???
A noti adatai:
Alaplap:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Celeron M, 1866 MHz (14 x 133)
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS ESPRIMO Mobile V5515
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszermemória 768 MB
BIOS típusa Phoenix (09/19/07)Megjelenítés:
Videokártya SiS Mirage 3 Graphics (256 MB)
Videokártya SiS Mirage 3 Graphics (256 MB)
Képernyő Plug and Play monitor [NoDB]Multimédia:
Hangkártya Realtek HD Audio outputHáttértár:
IDE vezérlő SiS PCI IDE vezérlő
IDE vezérlő Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő
SCSI/RAID vezérlő AV8ZJUE4 IDE Controller
Lemezes meghajtó WDC WD1200BEVS-22UST0 (111 GB, IDE)
Optikai meghajtó ER3231B YLP947D SCSI CdRom Device
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N
SMART merevlemezek állapota OKKötetek:
C: (NTFS) 40954 MB (15959 MB szabad)
D: (NTFS) 73502 MB (9534 MB szabad)
Teljes méret 111.8 GB (24.9 GB szabad)Bevitel:
Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
Egér HID-szabványnak megfelelő egér
Egér Synaptics PS/2 Port TouchPadHálózat:
Hálózati kártya Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
Hálózati kártya SiS Ethernet Controller (192.168.1.2)[ SiS Mirage 3 Graphics ]
Videokártya tulajdonságai:
Eszköz leírása SiS Mirage 3 Graphics
Adapter leírás Mirage 3+
BIOS leírás 3.72.14A
Lapka típusa SiS672 series tXcef`
DAC típusa Belső
Telepített illesztőprogramok SiSGRV
Memória mérete 256 MB -
INMOTEP
őstag
Üdv még volna itt valami olvasatom hogy notebookba lehet pc procit rakni? mert nekem ugyebár ez van [link] 478 as foglalattal és most 2600 mhz es van benne ha lehet egy 3 ghz környékit raknák bele jó volna
igaz tudom jóban melegszik a pc é de lehet vásárolni noti alá hűtést biztos ismeritek 5000 ft ért beszerezhető
és usb röl is mükszik
-
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7560 üzenetére
hát, most az utóbbi két óra termése, hogy2x végig tudtam játszani egy partit, monjuk nem is játszottam többet, de a visszajátszást eldobta...
a driver lehet eddig sztem
kicsi bakokat tettem a laptop alá, mert a hasán vannak a szellőzői...
remdszeresen mértem a cpu hőmérsékletet, az may 70 fok voltmajd az északi hidat megnézem, csak ez egy olyan szerencsétlen konstrukció, hogy ha hozzá akarsz férni valamihet, akkor két órás bontómunkára van szükség
de az eredmény eddig kecsegtető
-
frizso
senior tag
válasz
KillHates #7554 üzenetére
Hát a RightMark CPU Clock Utility-t még annyira sem ismerem
Nem akarok semmit elrontani, de már kezd idegesíteni, hogy minden indításnál jelez ez a nyamvadt Intel hogy aktiváljam a Intel® Active Management Technology-t. De felmegyek a honlapra és sem reget, sem aktivációt nem találok. Biztos velem van a gondmellesleg én ezt nem értem, a chipset telepítésével felrakja a procinak ezen funkcióját is, de reg nélkül nem hagyja működni. KI ÉRTI EZT
-
válasz
greatchaos #7555 üzenetére
Én nem a procira gondoltam, hanem az északi hídra... Én egy ATI X1250-es géppel jártam úgy, hogy WOW alatt 1-2 óra után meghülyült. Kilépett, kékhalál, újraindult. A 3DM06 ment egész éjjel, reggelre még a szobát is befűtötte szegény Toshiba, de semmi gond nem volt vele. Aztán szétszedtem újrakentem a gyári szürke ragacs helyett az észeki hidat, a hűtésére feltettem még 3 db NVidia FET hűtőt, és aztán ment rendesen.
Persze még olyanra is tippelek, hogy esetleg annyira megtelik a memória, hogy már a VGA által használt dinamikus tartományba "beleért" a játék... (ez jó nagy hülyeség, de gondolom érted mire gondolok..) -
golyani
őstag
válasz
greatchaos #7558 üzenetére
kösz a segítséget!
-
golyani
őstag
adott egy noti előre pakolt vistával. hogyna lehetne ezt leírtani róla és XP pakolni rá??
kösz ielőre is! -
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7551 üzenetére
az a kérdés, hogy igen olcsón jutottam ehhez a laptophoz, ami az adatlapomon is szerepel és ezt kellene cnc kompatibilisség tenni, mert gyanus, hogy valami szoftver miatt lép ki, nem pedig, azért, mert nem megy vele, mert miért van, hogy x percig jó, utána meg x+1 -l meg nem...
de ha valóban nem jön össze, akkor valami az említett chipekkel szerelt lapok közül lesz az utód...
-
válasz
greatchaos #7540 üzenetére
Olyh' bázz! Tehát elindul rendesen magy a game majd kilép pár perc múlva! Elmelegszik a drága:
-szétszed
-friss pasztát felken
-összerak félig
-tapintásos módszerrel csekkoljuk a 80 fokos hűtőbordát
-felhasználjuk a háztartásban található égési serülésre való krémeket
-káromkodik
-gépet összerak
-elfelejtjük ezt az opciót -
válasz
greatchaos #7535 üzenetére
Akkor nem tudom mi a kérdés? Az általad felsorolt chipset-ek mind megtalálhatóak notebook-okban is.
-
1010
őstag
pedig jó kis gép ahogy néztem -
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #7546 üzenetére
elég láma kérdés, de akkro hol lehet letölteni, mert a linket nem találtam... bocs
bocs, megvan
-
frizso
senior tag
Erre valaki??? (#7534) frizso
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #7545 üzenetére
mind1, itt egy link: [link]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #7542 üzenetére
Jah az elég régi...gondolom patch fent van a játékhoz...de az Asus EEE-ben is GMA 910 van amihez rajongók adnak ki drivert, hogy játékok jobban menjenek...esetleg megpróbálhatnád az egyik ilyen moddolt drivert. Érdekel link?
-
ABE
őstag
válasz
greatchaos #7542 üzenetére
Játékhoz patch nincsen esetleg?
Sajnos nekem sok ötletem nincsen már. Mindenesetre nálam GMA950-en elfutott a legújabb PES, pedig kiírta, hogy valamit nem tud a kártya, amit kéne. Tehát ha elindul nálad a játék, akkor valami ütközés lehet talán. Nincs valami konkrét hely, esemény vagy effekt a játékban, amikor elhal?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
jah hát desktopban, a CPU szerintem "picit" megnyomtam a játék teljesítményét...
-
ABE
őstag
válasz
Milyen drivert használsz? Intel honlapjáról vagy Acer-től van?
-
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #7539 üzenetére
lowon elindul a játék és néhány perc (akár 10-15) után kilép hibaüzenet és minden nélkül
az nt 6150se -t azt desctopban használtam, az is a ramból élősködött, és azzal ment. sztem azt nem dedikált ramnak hívják
szerk: lowon tökéletesen játszható 6150-nel
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #7538 üzenetére
Szerintem meg inkább te nem érted
Most akkor low-on elindult már neked, igen vagy nem? Ha nem akkor épp 1el fentebb írtam, hogy miért nem.
Hát 6150 picit gyorsabb a 6100-asnál, de azért nem hiszem, hogy az simán viszi
jah próbáld ki a Cod 2-őt, de nem hiszem, hogy menne, GMA 950-el se megy a miatt amit fentebb írtam...
-
greatchaos
addikt
válasz
Darth_Revan #7537 üzenetére
asszem nem értitek a problémát... nem fullon, hanem minimumon el tudok én már játszani ezen. nem érdekel, hogy hogy néz ki fullon, nem érdekel, hogy milyen randa lowon, mert egy stratégiának nem az a lényege, hanem, hogy 2 brután úgy megzúzzak, hogy csak na.
valamit rosszul csnáltál, mert a 6150se-vel már 1 giga ram társaságában sem kellett mindent lowra tenni...
a grafról meg nem igazán érdekel, hogy fullon bejönnek a sép kis fények, a scrin hajók pajzsai tükrőzödnek, mega bázisok csilli villiek. nem érdekel, nem ez a lényeg
szerk: bepróbálkozok cod2-vel
-
Darth_Revan
veterán
válasz
greatchaos #7536 üzenetére
Szerintem csak alapból az az Intel VGA nem tud valamit ami kéne a játékhoz és azért lép ki. Sőt ez tuti, mivel a GMA 950 se tud hardware transform és lighting-ot és többek közt a Call of Duty 2 se megy e miatt ezeken a VGA-kon...szóval szerintem ez a ludas.
Meg amúgyis, ha elindulna akkor se érnél sokat vele...NVidia Gefoce Go 6100-al (ami szintén integrált) próbáltam, ami picit jobb ennél az Intel-nél és ahoz, hogy nagyjából játszható legyen, nagyon undorítóra le kellett butítani a grafikát...és még ígyis csak alig volt játszható, pedig csak a játék elején lett kipróbálva, ahol még nincs sok ellenség.
Röviden, ha ezzel a gammel akarsz játszani játszható sebességgel úgy hogy nem pixel kockákat látol csak a játékból, cserélj laptopot.Tipp: 8800M GTS-el max grafikán elég szépen megy
-
greatchaos
addikt
-
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7528 üzenetére
nem a futásal van a gond, hanem azzal, hogy néhány perc után kilép...
a dedikált ramos témáról meg annyit, hogy vagy egy éve már int vga-s pc-m volt itthon, több fajta, megjártam a gf6150se-t az x1100 és x1250-t, mindegyikkel hibátlanul ment, pedig ezek is a ramból táplálkoznak
-
frizso
senior tag
Valaki tudna segíteni, hogy a fr@ncba lehet aktiválni az Intel Centrinó vPro pociknál az Intel® Active Management Technology-t, mert nekem ez nem akar menni
Előre is köszönöm! -
1010
őstag
pedig jó kis gép ahogy néztem -
INMOTEP
őstag
Üdv az enyémben egy ATI Mobility M9P, AGP 4X,
64MB DDR van és az volna a kérdésem hogy olvastam fórumokon hogy elvileg 128 ra fel lehet húzni ? és már kérdeztem hogy lehet e cserélni nekem Ecs g 732 esbe van beépítve ha lehet cserélni akor milyet lehet bele rakni max ezt azért kérdezem hogy fel lehet e húzni mert itt 128 mb nak írják [link] -
Rick4
félisten
válasz
greatchaos #7527 üzenetére
a játék konkrétan innen indul:
Video:GeForce4, ATI Radeon 8500 or greater
Note: ATI Radeon 9200 and 9250 PCI, NVIDIA Geforce 4 MX cards are not supportedgondolom meg sem fordult a fejükben, hogy valaki integrált vga-val próbálkozik..
-
INMOTEP
őstag
válasz
BluEyes #7526 üzenetére
Üdv most 512 ddr 333 as 2700 as ram van benne a proci 2600 mhz nekem csak adig kellene így használnom amíg nem találok hozzá hdd keretet adig is csak netre lenne használva csak ugye bár így nem lehet feltelepíteni egy programot sem így a modem drivert sem meg még pár alap dolgot azt hiszem várom kell amíg lesz hdd keret de viszont lenne egy másik kérdésem van a vateran olyan csatlakozó hogy pc sata winyót usb keresztül rátudok kötni notebookra no s az xp-t hogy tudnám rávarázsolni mert nekem van egy 200 gb os pc sata 2 es winyóm
-
válasz
greatchaos #7527 üzenetére
Hali!
Szerintem a CnC3 csak dedikált videózsugás gépen fog elfutni.
Olyat nézz amiben legalább 8400-as Geforce vagy ATI X2400-as gpu van. Ezek is elég hervatag jószágok, de általában elindul rajtuk minden játék. Az hogy hogyan fut már egy másik téma... De ahogyan Puskin mondta; minden az Anyegin múlik! (de gyenge volt)
-
greatchaos
addikt
üdv
van egy ilyen laptopom: Acer TravelMate 2410
a gond, hogy cnc3 tiberium warst szeretnék játszani. nincs is ezzel gond, mondom ha megy, akkor megy, ha nem akkor úgyis aladom a laptopot, mert angyon olcsón vettem, így kis hasznot is hozhat...
a vga egy intel 910-s.
a játék feltelepül, majd megy. egy darabig, majd kilép vissza az asztalra, és kilép a játékból. már frissítettem drivert 2007-re, de azzal is... amígy megy, addig nincs gind, így vélhetően valami ütközik, csak nem tom, hoy micsoda... ha valakinek lenne valami ötlete, azt szívesen fogadom
esetleg, ha valakinek ilyen vga-ja van a laptopjában és ki tudja próbálni eztas játékot, vagy netaláltán ezzel játszik, akkor kíváncsi vagyok, hogy azt hogyan teszi...
-
INMOTEP
őstag
Mos árulnak a vateran egy olyan notebookot hogy nincs benne winyo és A LINUX lemezre ki van irva és és egy program segítségével a sima lemezt winyonak kezeli és úgy fut rajta a linux én még ilyet nem hallottam ha lehet ilyet akor nekem ez lenne a megoldás amíg nem találok hdd keretet valaki ilyet tud?
-
fradi81
veterán
Hali
laptoptáskákban mi az a hosszú fekete "szivacspárna"? -
spyduck
nagyúr
válasz
(Darkwood) #7518 üzenetére
Hát az nem jó, főleg mert az ASUS nem a supportjáról híres, persze láttam már ellenpéldát meg olyat is amikor egy HP gépet majdnem 3 hétig javítottak és a hibajelenség meg se szűnt
-
piadex2
senior tag
válasz
KillHates #7448 üzenetére
Hello!
Kösz a segítséget!
A driverek telepítésénél egy kicsit szőrözött a rendszer, így az egyiket le kellett szednem: ez magával húzta az USB gyökér hub-ok driverjét is.
(Szóval az összesre: eltávolítás a delete gombbal, hogy az újrainduló windows helyre rakja őket.)
Szóval én voltam a ludas.piadex2
-
vbbb
őstag
válasz
juliabrilke #7513 üzenetére
Szétszedtem...de a billentyűzetet hiába öblítettem át többször denszesszel...erősen kukásnak tűnik.
-
vbbb
őstag
Üdv!
Tud valaki Fujitsu-Siemens Amilo M7440 típushoz service manualt? Kuncsaft megöntözte sörrel, ki kellene takarítani...
-
Hali!
Amelyik gépben nem lóg a wlan antenna a miniPCI aljzatnál, abban NINCSEN ANTENNA! Tehát szét kell szedni a gépet, és a kijelzőt is, be kell kábelezni az antennától egészen a mini-pci-ig. De egyszerűen meg tudod nézni, a billentyűzet feletti műanyag lepattintható, ha a hátsó két csavarját kitekerted. Ott látod, hogy milyen kábelek futnak le a kijelzőtől a gépbe. Ha találsz közöttük két darab kb 1 mm átmérőjűt (az egyik fekete a másik fehér vagy szürke) akkor azok a wlan antenna kábelek. De azek a kábelek a többítől külön vannak, nincsenek belesodorva azzal a fém szerű szigszalaggal!!
-
INMOTEP
őstag
Üdv nekem is pont ez a probléma mindenütt írják hogy integrált wlan antena de nem találom a csatlakozást szétszedéséhez meg nem értek gyanítom valahol neked is össze van tekerve nekem elég szűk ott a hely és azért nem rakhatták oda gondolom én én viszont már beleraktam a wifi kártyát de még nem kaptam választ hogy így használható e vagy elromolhat e
probálkozál servise manulált letölteni néha ábra szerint benne van hogy hol mi található sajnos én még nem találtam az enyémhez
-
juliabrilke
veterán
A kérdésem az lenne, hogy mennyivel "ugrik meg" a fogyasztás, ha belerakok még egy modult az alaplapba?
-
xeri
tag
Sziasztok!
Anyósnak van egy alsó kategóriás (acer aspire 31xx-) notija, és felmerült, hogy kéne bele wlan-kártya. Belenéztem, a mini-pci-slot üres, de nem láttam mellette antenna-csatlakozást. Ha nincs benne antenna, milyen hatótávot várhatok tőle? Vagy olyan wlan kártyát keressek, amihez van? Esetleg lehet, hogy mégis van benne, csak valahová elbíjtatták a végét? -
BluEyes
őstag
Vagy tedd át a winyót IDE-módba a biosban, vagy integráld bele a telepítőbe EZT A DRIVERT.
-
Fulmi
senior tag
Szia!
Lehet hogy amit en irok nem fog segiteni de nekem is hasonlo problemam volt csak Dell geppel, nem tudtam op. rendszert rakni ra mivel azt irta h nincs benne hardware. A megoldas az lett hogy a BIOS-ban a SATA Operationnal atallitottam a factory default AHCI-rol ATA-ra es utana mar nem irta ki a particionalas elott hogy nincs benne hanem siman ment tovabb, esetleg lehet hogy neked is ilyen problamad van.
Aktív témák
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest