- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
demars
addikt
böngészés, torrent, msn! ennyit használok! Ha megy a letöltés, az msn, s a böngészőt is megnyitom, de nem nyúlok a géphez, akkor nincs vele gond! nem fagy ki magában! ezért is gondolok, most az usb portra, mert arra van bedugva egy usb s egér, a notihoz... lehet h ott nincs rendben valami? A kondikat, nem tom meglesni h melegszenek e, ahhoz szét kellene szedni a gépet teljesen, az meg nem tenne jót neki
itt egy kép, h mik futnak!
az első 2 őt, meg alatta pár sorral néhányat , nem tudom h mik azok... most látom őket először, de lehet h a panda futtatja őket! majd megnézem! -
PapaMaci
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem (remélem, még nem volt), hogy az Intel C2D 2300, és a 7500 avagy a 2xxx, és a 7xxx procik között mi a különbség? Melyiket érdemesebb nézegetni, ha fontos a számolási teljesítmény?
-
Rover623
félisten
válasz
xcbiker #2490 üzenetére
Nem erről beszéltél...
A PCI-e Card egy olyan eszköz, ami 1x, 2x, 4x, 8x, 16x kialakítású PCI-express foglalatba megy...asztali gépekbe.
Az ExpressCard egy kombinált bővítőaljzat, USB és PCI-express csatlakozási felületttel.A két dolog nem ua...
Abban a notiban a maradék PCI-e "slotok" némelyike tartozhat még az Expansion port-jához, mivel a DV sorozatú notikhoz ajánlott XB3000-es dokkolóban rengeteg periféria van, amelyeknek a "meghajtása" nem lehetséges USB-n, az alaplap komplett buszának kivezetése pedig már nem divat...ergo pl. a dokkolóban lévő HDD vezérlő PCI-express csatolójú lehet.
-
Bazsee71
őstag
Akkor ez a gépem oldalába dugható izé az...köszi mindkettőtöknek!
-
Bazsee71
őstag
Üdv mindenki!
Ha az everest azt írja, h van PCI-E bővítőhely a notimban, az azt jelenti, hogy lehet mondjuk videókártyával bővíteni?
Pontosan ezeket írja:
Bővítőhely megnevezése: PCI Express Slot 1
Típus: PCI-E x1
Kihasználtság: Üres
Adatbusz szélessége: 64 bit
Hosszúság: RövidÉs ilyenből van Slot 1, Slot 2, Slot 3....amúgy egy HP DV6000-es notiról van szó.
-
sz0tyi
tag
Pontosan mit értesz netezés alatt? Böngészés, torrent, dc stb? Olyan dolgokat nem néztél még, hogy minden alkalmazással így működik-e a dolog? Ha torrent stb. megy akkor a nagyobb terhelés miatt a melegedés is jobban előfordulhat. Nem lehet, hogy terhelésfüggő a dolog, csak a többi nettől független dolog nem terheli a géped ennyire? Ha valami kompatibilitási vagy olyan probléma van ami chipset, stb. függő, akkor általában (nekem legalábbis) az xp szeret kékeket is bedobálni. Persze nem ismerek részleteket, de ha maganak csinálnám, tennék fel valami hőmérsékletfigyelő dolgot is, azt hiszem a Motherboard Monitor vált be nekem, ha jól emlékszem. Ezen felül kézzel is megnézheted a nagyobb chipeket (főleg a déli híd chipje szeret meghalni idővel), mert ha fokozott ide használat, vagy más miatt melegedés van azt megérzed kézzel is -ezeket nem figyeli külön semmi. A kondikat is végignézném, ha magamnak csinálnám -persze ezek hardverhibák, de láttam már olyat, hogy (csak 98 futott rendesen, xp nem -acorp alaplap volt) hardverhiba miatt csak egyféle oprendszer ment a gépen rendesen.
SZERK.: persze még mindíg ott van, hogy egy alkalmazás okozza a dolgot, ami vista alatt másként működik (vagy nem igényel akkora teljesítményt).
Szerk.II.: Az AVG-ből ott az ingyenes verzió, azt érdemes leszedni. gyakorlatilag ugyanazt tudja az egyszeri felhasználó szemszögéből, mint a 30 napos. lehet, hogy kicsit nehezebb megtalálni, de az is ott van, van neki valami gombja úgy emlékszem ami 60 másodperc után aktív csak.
-
demars
addikt
sőt.... kb 1 hónapig volt fennt vista... azalatt nem volt fagyás! De előtte is sokat xarakodtunk Rick4
kolegával az ügyön... de sajna kevés eredménnyel!
amúgy orthos progi is azt írta ki h memoria OK
-
demars
addikt
válasz
xcbiker #2471 üzenetére
vistát azért tettem fel, h annál is előjön e a hiba, de semmi!
Memtestet csináltam, az OK
HDSentinel eredménye is OK
érdekes, h most pl kb 2 -3 órája nem fagyott ki... ennek örülök, csak tudom azt, h bármikor kifagyhat, ha dolgozok rajta! Ezért keresem eszeveszetten, h mi a gáz! Tuti h szoftveres a hiba, mert akkor vistával is előjött volna a gubanc (lan kártyára gondoltam én is, ezért tettem fel a vistát)!
Ha küldök pl. everest riportot, az elárul neked valamit? -
demars
addikt
válasz
xcbiker #2467 üzenetére
csal lan driverrel nem próbáltam, ! bios frissítés nem lehet, mert nincs hozzá friss bios... már próbáltam!
Lan driver most sincs fennt, anélkül is megy, de mikor feltettem, akkor is ez volt...! Szinte minden lehetséges drivert kipróbáltam, meg a variációkat, h mit teszek fel, mit nem! Melyiket előbb , mit frissítek...., de hiába!
Azt hol lehet megnézni, ha pl. program összeférhetetlenség van valahol... vagy micsoda??? -
Boyfish
senior tag
Hello mindenki!
Tudna ajánlani nekem valaki egy olyan netes oldalt, ahol laptopprocikat hasonlítanak össze valamilyen teszprogrammal? Ha van tutti tipp, azt megköszönném...
Hi
-
demars
addikt
válasz
LALA_kiraly #2462 üzenetére
god morning...
Igen rendben volt vele minden, egészen addíg, míg reinstallt nem hajtottam végre a masinán...! Amit tök szabályosan tettem! Vinyó format, xp fel, driverek fel, progik fel! Röviden ennyi! S azóta megfagy ha sokat netezek (sokszor mondjuk 10 - 15 perc után is kifagy)!
Mi lehet a hiba...??? -
sz0tyi
tag
A Rick féle win valószínűleg nem úgy néz ki
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de nekem a Blackice Defender nevű tűzfallal volt memóriakezelési probléma. Nem akarok hülyeséget írni, de olyan volt, mintha a tűzfal a videokártyának lefoglalt memóriarészre akart volna írni. Nekem kékhalált is produkált hozzá. Biztos baromság, de a win tűzfalát kilövöd mikor fent van egy másik? Egyébként a fenti cuccot merem ajánlani, ha tűzfalra van szükséged. Meg az AVG ingyenes antivirust. Ezt nem kell crackelni, és a gyártó Grisoft már a Microsoft leányvállalata.
-
demars
addikt
4 féle lemezzel próbáltam, 4 különböző xp-vel! ezek közül 3 hackelt volt!! black sheep, egy sima ami nem kért kódodt, egy másik ilyen, s az enyém ami csak másolt kóddal együtt van...
Most fogom feltenni, azt amit ajánlottál! Drivereket, meg mindíg a legfrissebbet tettem fel!
Majd meglátjuk!
Üdv: demars -
demars
addikt
válasz
LALA_kiraly #2455 üzenetére
nah jah.... ne szurkoljanak... hanem jöjjenek az ötletekkel...
-
demars
addikt
megtaláltam az xp-t amit ajánlottál... legalább is azt hiszem, h ez az...
[link] így néz ki valahogy???
ha igen akkor ez az! bár nem hiszem, h a sok sok kikapcoslt, egyszerűsített dolog segítene ebben! Vistával nem volt baj a nettel... nem fagyott a gép egyszer sem meg! pedig töltöttem, msn eztem, PH!-ztam sokat! Ezzel az xp vel, meg az előző 7 tel meg 1, 2, 3 óránként tuti h kiakadt a masina...
azért, megpróbálom majd ezzel is... hiszen a remény hal meg utoljára -
Rick4
félisten
vagy azzal a lemezzel van valami gond, vagy az xp-s driverekkel....más nem lehet. próbáld másik lemezzel ( a biztonsági másolattal..
) vagy még egyszer nézd meg a drivereket, és töltsd le újra őket. más nincs. esetleg az xp energiagazdélkodása lenne? nem hinném. NHC is fent volt? mi az, hogy kifagy? az egész gép? vagy csak a net?
-
Rick4
félisten
nekem a zone alarm pro és a nod 32 megy együtt, egy kis adadware2007tel fűszerezve. eddig sosem volt gondom, max annyi, hogy egy picit figja a zone alarm a gépet, cserébe rendesen működik hónapokig....mindegyikre ezt teszem, és egyikkel sincs gond, nem kap be vírust, nem csinál hülyeségeket. érdemes kipróbálni. az xp sztem dc-n fent van..
-
discrate
aktív tag
sziasztok,
egy insp 6400 friss tulajdonosa vagyok. oprendszer nélkülit vettem, hozzá külön xp-t.amikor fel akartam telepíteni a noti drivereket, akkor láttam, hogy vistás cd-t kaptam hozzá.
kérdésem, hogy a dell oldalról honnan tudom, hogy pontosan melyik driver kell nekem (pl azt se tudom, hogy pontosan milyen audio kártya van integrálva illetve hálókártya, bluetooth, WIFI stb)?
service taget benyomtam, de még utána is sok közül lehet választani.
persze mindezt csak egy másik gépről, mert erről nemtok csatlakozni a netre, amíg nincs driverem installálva (hálókártyát nem is látok a hardver/eszközkezelőben csak 1394-et)...
remélem nem csak próbálkozgatással lehet megtudni, hogy jó-e a driver nekem vagy nem.köszi.
-
demars
addikt
olvastam h hogy kell telepíteni, elég macerás... le is szedtem az előbb a nortont crackel együtt! Most tesztelem előbb a pandát, h ezzel szalad e a gépem, ! az a lényeg h ne faggyon ki! most ez a célom először is! Vírust nem talált, mivel mult 7en is ujraraktam a gépet.. teljes formattal, mindét partícón!
Remélem "csak" a víruskergetőm volt szar, s nem hardveres a hiba...! notinál elég gáz lenne ha mégis!
Kösz az infot!
tomi07
tag
Néztem én is a pandának ezt a verzióját, csak elég rendesen fogja a gépet indulásnál. Egyébként a nod után talált nálam vírust a panda, a panda után pedig a norton. Úgy látszik egyik sem tökéletes, vagy csak én keresek rossz helyen crackeket.
Ha a nortont próbálod ügyelj arra, hogy a telepítéskor ne legyen net kapcsolatod. -
demars
addikt
Köszi!
most tettem fel egy 30 napos pandát... 2008 +firewal... most tesztelem, h ennél lesz e gond a géppel netezés közben! Ha ma, illetve a 7 en nem fagy ki, akkor a hackelt nod volt a ludas!
baker én meg 3 hónapja sz_pok állandóan a telepítéssel, vistaval, driverekkel,.. pedig lehet h csak egy normális írtó kellett volna, vagy inkább semmi se...
azért köszi, leszedem azt is! Fő a biztonság!
demars
addikt
tegnap eszembe jutott nekem is ez... h lehet h a nod32 kavar be... egy crackelt verzio, ami 4000 évig jó! Vírusírtó nélkül nem merek netezni, sok értékes cuccom van a gépen, ha tudsz ajánlani egy jó vírusírtót, vagy tűzfalat... megköszönném, egy próbát megér!
Jah , sehol sem tudtam letölteni ezt az xp-t amit írtál, korábban már említetted, de nem volt fennt egyik torrent oldalon sem! Most egy egyszerű nem hackelt xp-sp2 -t tettem fel... én ezt szoktam feltenni szinte mindenhol, mindenkinél hasított mindíg... csak nekem xarakodik iten most!
Köszi a választ!Üdv: demars
-
Rick4
félisten
nekem van egy tuning xp-m az a neve, hogy windows xp sp2 corporte edition fine tuned hun. ez hasít egy 3-400as gépen is, én minden ismerősnek ezt telepítem fel, mindennel passzol, és teljesen jól működik. érdemes lenne rápróbálnod...ennél több ötletem nincs, az oprendszer+driverek+vírusirtó mellé nagyon más nem kell a hibátlan működéshez...milyen vírusirtó+tűzfal +spyware dolgokat használsz? az is lehet bibi..
-
demars
addikt
úgy hangzik ahogy írtam
xp vel fagyott a gép, netezés közben! xp szalad rendesen, csak a hangot, s a chipset drivert tettem fel, de így meg a cpu csak 800 Mhz en futott, s akadt a gép! no feltettem erre a cpu drivert is! most fasza! de!!!!!!!! ismét megfagyott ez a szar! a tököm tele van már vele! elment 1,5 évig xp vel hiba nélkül első re xp után meg megfagy netezés közben! azóta csinálja! ez neki már a 8. xp (mióta nálam van cirka fél éve)!! Vistaval semmi gondja a nettel! tehát nem hardveres a gondja! de mi a fenét kezdjek vele???
el vagyok keseredve teljesen!
feltettem az összes microsoftos frissítést is most! ennél többet nem tehetek az ügyért! a legfrissebb driverek vannak fent a gépen! (az a 3 driver)!
Ha van ötleted szívesen fogadom! Akár mi is legyen az!
demars
addikt
no kb 1 hónapi vista szenvedés után, visszatettem a jó kis xp t a notimra... !Csak a hang, és a chipset drivert tettem fel! Remélem most jó lesz a gép! Eddig xp vel, netezés közben megfagyott a gép, pedig minden drivert feltettem hozzá!
-
sgery
őstag
sziasztok! nekem olyan kérdésem merült fel hogy van ugye egy fuji 1650g-s lapom, és nézegettem hogy ennek ugye mPGA478, mPGA754 and mPGA939 proc foglalata van. akkor én most egy sima asztali 939-es amd procot bele tudok tenni? mert az tök poén lenne
bár a hűtés nem sokat bírna..
persze tudom, hogy sokkal több áramot eszik, meg melegszik meg minden, de hát kit érdekel ha bele tudnék tenni egy 4200-es x2-es procot a mostani béna turion 1,8ghz-es helyére -
CollectoR
aktív tag
Nem arról van szó, említettem, hogy a probléma csak akkor jön elő, ha a két sor betűit gyorsan nyomom le egymás után. Megnéztem a parancssorba,ott nem csinálja. Viszont a legtöbb windows alkalmazásban igen. De én így se tudom leszűkíteni a kört, hogy mi lehet a probléma.
-
GeeTeQ
tag
hali
van egy törött laptop burkolatom (képek itt : http://prohardver.hu/apro/acer_tm_2413nlm/hsz_1-100.html#msg4szóval a kérdésem, hogy ki mit javasol hogy javítsam? az a gond pont a csavarágyak mentén van eltörve a zsanérnál, így nem 1xű a feladat...
hallottam olyat hogy 2komponensű GYANTA, ajánlották még az üvegszálazást is...
ki mit gondol???
(a 2komponensű RAGASZTÓ kilőve, az nem fogta meg... !!! )várom az ötleteket, köszönöm...
-
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Nem tudja esetleg valaki hogy FSC notiknál a recovery partícióba hogy lehet belépni? Gondolom a bootolás elött van vmi bill.kombináció. A BIOS Phonix-es. -
Sziasztok
Asus laptopomon beállítottam a az IMAP szolgáltatás gmailben.
Outlook expressz használva pop3 protokoll esetén kigyullad a kék led a laptopon ha uj levelem érkezett
IMAP protokoll esetén viszont nem.
Mi lehet a gond?
Thx -
CollectoR
aktív tag
Az mitől van, hogy ha a laptop billentyüzeten gyorsan nyomok le két gombot, egész pontosan egy felső (qwertzuiop) és egy alatta lévő (asdfghjkl) gombot, akkor a sor elejére ugrik a kurzor, és ott is marad, míg újra le nem nyomom?? Így nagyon nehéz gépelni, és iszonyúan idegesítő, ráadásul elég egy szerencsétlen probléma.. rádugtam egy normál usb-s billentyüzetet, ott nincs ilyen probléma, és csak az említett esetben jelentkezik.
-
-
Lolek
aktív tag
THX!
Azóta sikserült felhívnom az ACER-t és azt a választ kaptam, hogy memóriát és hdd, nyugodtan lehet cserélni otthon, attól nem fog elveszni a garancia!Lolek
-
te is simán beteheted otthon! viszont fontos, hogy a notiban két foglalat van, az egyik szabad kell, hogy legyen - de gondolom erről már meggyőződtél, hogy miként és mennyivel bővíted... továbbá valahogy párban kellene lenni a két modulnak, lehetőleg teljesen azonos típusúaknak, de legalább időzítésre stimmeljenek... a géped leírásában megtalálod, hogy hol vannak a modulok, hogyan férhetsz hozzájuk. viszont ha elviszed egy jobb üzletbe - ahol a modult veszed - szerintem ingyen berakják!
(és akkor nyugisan viszed haza a próba után - tutira mennek együtt a modulok!) -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Van egy acer notim, és szeretnék bele még memóriát tenni, kb 1 hetes a gép van még rá majdnem 2 év gari, valaki meg tudja nekem mondani, hogy ezt betehtem Én is vagy mindenképp szakszervízbe kell, hogy beletegyék?
Ez miatt nem szeretném bukni a 2 év gart...
köszi! -
BluEyes
őstag
válasz
#20196435 #2420 üzenetére
Ez - ahogy a kolléga mondja - egy általános láma-ellenes üzenet, a Microsoftnak az a fontos, hogy működjön az OS megbízhatóan, ezért szerintük a júzer inkább ne baxogtassa.
Ha ragaszkodsz a virtuális memóriához, ill. azt gondolod, hogy az XP hibátlan működéséhez elengedhetetlen, alternatív megfejtés a ramdisk használata. Ha van pl. két gigád, akkor mondjuk lehet 800 mega a rendszeré, a maradék 1,2 gigára meg egy ramdisket csinálsz, és az egészet odaadod a swap fájlnak. Így a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad: lesz swap fájlod, de a memóriában, tehát gyors lesz.
Kipróbáltam, de aztán leszedtem a ramdisket, mert én a magam részéről semmi értelmét nem láttam a használatának. Ha van is előnye, az számomra nem derült ki. Mondjuk semmi extra igényű dolgot nem futtatok, és 2GB van a gépemben, így bőven jó nekem, hogy egyszerűen csak letiltottam a virtuális memóriát a vinyón. -
törölt tag
válasz
#20196435 #2420 üzenetére
sajnos én nem tudok németül. mondjuk ahoyg elnézem ez egy szabvány figyelmezetető üzenet, ilyeneket kapsz ha ki akarod kapcsolni a rendszervisszaállítót, vagy az automatikus frissítéseket.
valóban oka van, ugyanis az átlag otthoni user nem feltétlenül jó, a piszálja ezeket a dolgokat, mert nem ért hozzá, de meglátva a figyelmeztetést megijed, hogy mégsem kéne.igazából nem a stabilitás volt a kérdésem, mert azt tudom, hogy mindkét esetben ugyanolyan stabil a rendszer. csak sebességet kérdeztem, hogy másoknál mik a tapasztalatok. nem terjesztek hülyeségeket, tényleg így használom már kb egy másfél éve a gépeimet, csak lusta voltam ki-be kapcsolgatni a sebesség megmérése végett, de mivel most felvetődött a kérdés, így gondoltam mégkérdezem azért.
-
törölt tag
Egyébként szerintem nem kellene hülyeségeket -nem akarok megbántani senkit- terjeszteni, én a swap kikapcsolását nem javaslom, és én NEM fogom kikapcsolni. Egyébként tudtok németül egy kicsit? Ime[link] itt nyomatékkal kér arra a win, hogy NE legyen kikapcsolva . Bocsánat, de ennek oka van.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #2418 üzenetére
öt hozzászólással lejjebb ezt kérdezted. "és mi a helyzet a teljesen kikapcsolt swap funcióval? ezzel gyorsul a gép, vagy lassul ..." ezek szerint nem marhaság -
akkor kikapcsolom én is -köszimondjuk ezt magamtól nem mertem volna megtenni, de ha már ketten mondjátok..... biztos úgy van
-
törölt tag
válasz
#20196435 #2417 üzenetére
nekem (mivel egyelőre preinstallált laptopom van) egy darab partícióm van, azon kikapcsolva a lapozófájl. mondjuk a régi laptopon 1 gigával is már így volt, most ezen a két gigával meg pláne. csak gondoltam megkérdezem azért mások véleményét, hogy marhaság-e, vagy sem.
egyébként semmi gond nincs vele, semmi nem fagy, meg ilyenek. a Photoshop CS2 problémázik, hogy miért nincs swap, de elindul amúgy rendesen, meg minden működik benne.
-
Rick4
félisten
válasz
#16820480 #2411 üzenetére
én fél éve kikapcsoltam a swap-ot, 1 giga ddr2 rammal is felesleges, próbálgattam, használgattam, azóta is hibátlanul megy, csak ugye nem teker feleslegesen a vinyó. múltkor visszakapcsoltam, mondom mostmár érzem, milyen swap nélkül, hátha gyorsabb lesz érzésre is lapozóval, hát semmi, szal ki is kapcsoltam gyorsan. az a baj vele, hogy ha elindítasz valami progit, ami elkezd betölteni vinyóról, akkor az xp meg elkezd írkálni a vinyó lapozófájljai közé, ahelyett, hogy a betöltésre koncentrálna. na ez fogja meg a rendszert piszokul..
-
törölt tag
válasz
#16820480 #2411 üzenetére
2mb swapnak legalább kell lennie, próbáld ki egy alacsonyabb értékkel (min 10 max 500mb), és csak az egyik meghajtón legyen ez a swap -aztán referálj
főleg az érdekel, ha akkor eliditasz egy memóriaigényesebbet, akkor mi lesz (megnöveli auto az xp swap-ot a lemezen, vagy auto jobban használni fogja a 2Gb-ramot?
) -őszinte vagyok, 2Gb rammal még nem próbáltam
-
válasz
#20196435 #2410 üzenetére
nem bootolásnál volt, hanem netezés közben, windows alatt. hangszórók, meg driver pedig működnek. meg azt vettem észre, hogy mostanában, mintha állandóan dolgozna a vinyó,még ha nem csinálok semmit akkoris
van vmi progi, ami megmutatja, hogy éppen mi használhatja? remélem nem őrült meg szegény gépecske
-
-
törölt tag
-
sípolt már nektek belülről egy noti? kb 2 másodperces, vékony hangon sípolt, de valahonnan belülről, nem a hangszórókból
az alany egy toshiba l40-es. csak simán netezgetek, és csak úgy a semmiől jött a jelenség.
-
törölt tag
Most, hogy külön partición van már nincs értelme törölni. Törölni az előtt kell, amikor a swap egy partición van egyéb adatokkal amikor töredezettségmentesitünk (előtte). Mert ugye a swap oda iródik, ahol éppen hely van a vegyes meghajtón és AKKOR (mivel nem mozgatható át) a töredezettségmentesités sem lehet hatékony, mert gyakorlatilag a swap teszi töredezetté az adatokat azzal hogy töredezetten iródik be a töredezett adatok közé. Igy lassul be a rendszer ettől, és gyorsul, ha ez a hatás megszűnik. Sokszor az is hatékony,ha töredezettségm előtt jelentősen lecsökkentjük a swap méretét 10-100mb-ra, utána megnöveljük, ill hagyjuk, hogy a win állitsa be
-
törölt tag
A cluster méretére gondoltam az előbb (eredetileg 4 kb-os lépésekben olvas ugye) most 16-ra állitottam [link] minden meghajtónál a "C"-t (bootlemezt) kivéve, OTT HAGYNI KELL A 4-ET(!!!), KÜLÖNBEN NEM BOOTOL, és újra kell telepiteni a win-t. Remélem ezzel segitettem azoknak, akik a túl lassú sebességre panaszkodnak
-
törölt tag
válasz
BluEyes #2402 üzenetére
Nálam F10-re jön be a bios bootmenü... (Compaq evo notbook) Más: jelentős gyorsulást értem el a laptopon azzal, hogy áthelyeztem a swap filet egy külön 2gigás particióra.[link] és a többi meghajtót ezután többször töredezettségmentesitettem. És a C meghajtót kivéve 16-ra vettem 4 helyett az olvasás méretét. Igy 16bytos lépésekben olvassa a swap filet
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #2402 üzenetére
pont ezt mondtam már az előbb is, hogy nem érted. ezért hoztam fel az autógumis- biciklis példát, hátha a csöpp agyad azt legalább befogadja. az F12- boot menü szabvány, de mint a bicikligyártóknak a 215ös gumit, nem kell kötelezően használnia, ugyanígy más biost használó notigyártóknak sem kell használniuk mondjuk a phoenix biossal működő számítógépek szabványát. a kötöszködés az milyen szó? nem véletlenül kötözködést akartál írni? sajnálom, hogy ennyire nehezen akarsz megérteni dolgokat, de azt gondolom, ez nem engem minősít. ne is válaszolj erre, innentől nincs mit mondanom neked...attól, hogy még nem jártál kínában, azért csak lehet ott valami, nem? vagy mégis ezt állítod?
-
BluEyes
őstag
Nem, hanem szokásodhoz híven te nem érted. Ismét csak a régi sérelmeidet próbálod megtorolni ilyen gyermekded - és számomra, meg valszeg a fórumtársak számára is fárasztó és értelmetlen - kötöszködéssel.
Az F12 gombra feljövő bootmenü nem szabvány. Sok gyártó így alkalmazza, de legalább ugyanennyi meg nem.
Miután láthatóan nem tudod pontosan, miről is beszélsz, javaslom tanulmányozásra az alábbi oldalt:
Wikipedia - Szabvány
Ha valami nem világos az oldalon leírtakkal kapcsolatban, kérlek, ne engem fárassz azok megvitatásával, hanem fordulj bizalommal az elmeorvosodhoz!
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest