- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Aktív témák
-
blackmacs
senior tag
Úgy néz ki sör ugrott.Nem találtam a sis oldalán semmit csak külön vga,audio,stb drivereket.van viszont valami chipset felismerő nyavaja ami a neten keresztül kutakodik a gépeden megnézi a chipset tipusát.az lehet hogy kínál drivert nem tudom
De elég gyatra a támogatás ahogy elnézem.Volt valami driver pack a te chipsetedhez csak ott van hogy vista ready.
-
BluEyes
őstag
Ilyen eszköz, hogy "csippszett" ugyebár nincsen. Csak olyan van, hogy egy csippbe összeintegrál a gyártó különböző eszközöket, amikhez driverek kellenek. Az inteles "csippszet driver" ezeket a drivereket összegyűjtve tartalmazza. A Via a 4in1 driver esetében hasonlóan jár el. Az nVidia driverek szépen külön könyvtárakban sorakoznak, van egy mindent felrakó általános setup.exe a csomagban, de külön is hozzáférsz a driverekhez. A SiS esetében külön lehet letölteni a drivereket, úgy mint ide vezérlő, gart (agp), ésatöbbi. Merthogy ezek alkotják a csippszettbe integrált eszközöket, amikhez driver kell. De lehet hogy nem is kell, a windózokban vannak jól működő sises meghajtók.
-
fwgoze
aktív tag
13,3"-14,1" kategóriában 250k-ig mit érdemes venni?(integrált videókarival)
szerk.: KillHates, számítok Rád...ne meg persze mindenki másra is
-
K3NZO
senior tag
válasz
xcbiker #3887 üzenetére
na ne örjíts meg, tegnap rommá kerestem xp-s chipset drivert de sehol nem találtam. Vagy a sata meg ezekre gondolsz mert minden megvan csak küln a chipset driver-t hiányolom, vagy azok laptopok esetében másképp alakul?
Elnézést sok lámaságért nagyon új mototor vagyok még...
-
effb
csendes tag
válasz
molacee #3877 üzenetére
Ezeket a gépeket én is nézegettem, sajnos asis gépek........a napokban levitte az árait a Notebookstore.
Ha már nem new, akkor én legalább renew katagóriában nézelődnék......
Ha nem zavar, hogy a billentyűzet nem magyar. Igaz + pénzért azt is ki lehet cseréltetni a boltban.
Nekem eddig csak inteles gépeim voltak, így az AMD-vel kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
Ha választani kellene, akkor a proci miatt a 2. lenne a nyerő nálam.....az ára miatt meg az 1.
Amire használnád, arra elég lenne ez is, meg hát sokkal olcsóbb is lenne.... -
molacee
csendes tag
Üdv mindenkinek! Check it out!
HPQ 6715s
business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ • ATi Radeon X1250 - 512MB HyperMemory
• AMD mobile Sempron 3600+ (2.0GHz) • 1024MB DDR • 120GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • FreeDOS akciós bruttó ár: 99.960,--HPQ 6710s
business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT • intel GMA X3100 maximum 384MB video
• Core2-Duo T7100 (1.8GHz/2MB/800) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • FreeDOS akciós bruttó ár: 149.988,--Szerintetek melyik éri meg jobban? Nem játékra kell, csak irodai alkalmazás +zene,film. Azért az 50.000ft különbséget is nézzétek... Kösz a véleményeket!!!
-
blackmacs
senior tag
Ez érdekes mert nekem is a chipset az intel oldalán olvasva 4Gb-ot támogat viszont az everest is azt írja hogy max 2Gb.Azt nem tudom hogy a 4Gb hogy van (2x2,4x1)mert ha 4x1 akkor mivel 2 memória slot van úgy érthető a max 2Gb.Azt se tudom hogy kezeli e a 2Gb-os modulokat.Vagy a gyártó csak 2 slotot tesz az alaplapra vagy a biosban szabályozzák
Ezen már én is gondolkodtam de nem tudom.
-
veresp
tag
Sziasztok!
Sok notebook-ban 2*1GB memória található, MAX 2GB megjegyzéssel?
Ezekbe nem is lehet tenni 2*2GB-ot, vagy csak nem ajánlott, nem volt tesztelve?Volt már valakinek ezzel tapasztalata?
-
blackmacs
senior tag
Legjobban az audio driverrel szívtam a telepítés felénél megállt.Próbáltam az eszközkezelőből hogy illesztőprogram frissítése de ugyanaz volt.Aztán xp újra fel szűz xp-re audo driver fel és
lám volt hang aztán többi driver fel.A WLAN se akart menni
ahoz amit leszedtem driver nem volt jó csak ami a telepítőn volt az tetszett.Hát ezek mennek meg a bárányfelhők
-
WhiteShark
csendes tag
válasz
WhiteShark #3861 üzenetére
az elso problema megoldodott! Leszedtem a catalystot! Deha tudtok esetleg megoldast epekedve varom
-
WhiteShark
csendes tag
Sziasztok! A kovetkezo ket problemam van! Van egy msi s271 es notim! Vista Ultimate fut rajta! Lecsukom a tetejet es kidobja a videojelet a vga portra, es nem hajlando visszajonni ha kinyitom! Hiaba nyomkodom az fn+f2 t nem csinal semmit! Fenntvolt a gyari msi -s catalyst, most egy guru3d valtozat de semelyik nem jo! Ja es tokveletlenul vettem eszre, mert epp ravolt dugva az asztali monitor... Lecsukom es megjelenik a kep! Es a catalyst mar nem latja a noti panelt! hiaba kerestetem vele! Nyomok neki egy sleepet, visszakapcsolom es megy a noti panel! Kiertiezt...
A masik kerdesem: ugyanez a noti, es szeretnem a tvre kinyomni a vga jelet! Megtudomvalahogy oldani ezt? vettem atalakitot aminek elieg csinalnia kene de nemjohozza! vga -> svideo/video rca es egyiken se jelenit meg normalis kepet! Ha olyanja van akkor az svideon latni valamit, de fut szalad, morzsas!
Segitsegeteket koszi!
-
-
cofe0530
csendes tag
Bocsi, nem ide
-
K3NZO
senior tag
Valaki megtudná mondani nekem, hogy ASUS F5V-AP074 notiban van egy X2300 vga és ennek a memória beállításait, hol tudom eszközölni, vagy a teljesítményét növelni? Tudtommal valahol lehet állítani, hogy a gép memóriájából is használjon valamennyit.
-
válasz
--TIKI-- #3849 üzenetére
Jesszus! Grafolexia rulez!
Milyen notiról lenne szó? Mert mondjuk egy IBM X60-asban vagy egy SONY TR-ben tényleg nem lehet procit cserélni mert ezek nagyon vékonyka 12" vagy 11" notik. Ezekben a procit az alaplapra integrálják, de a legtöbb ( a notik 95%-ában) lehet cserélni a procit, a ramot a 100%-ukban, és a VGA kártyát olyan 30%-ukban. Bár ez utóbbi az MXM szabvány terjedésével, egyre több gépben megoldható. -
--TIKI--
tag
sziasztok!
lenne egy oylan kérdésem h ugye az leehtséges h a notiba proci,videokártya meg hasonlok csrélhetöek-e?(mert oylat hallotam h nem lehetséges:Sés én ezt valahogy nem hiszem elezért kérdem )és ha leehtséges akkor ha tduftok egy oylan linekt ahol ilyen notis procik és hasonlok vannak!
elöre is köszönöm üdv:Tiki
-
válasz
wmerlin #3836 üzenetére
Szerintem nézz körül, a WLAN kártyádnál. Nézd meg, hogy rendesen benne van a foglalatában, és ha igen akkor cseréld meg a kábeleket. Bár ez utóbbi nem szokott hatással lenni az akumulátorra, inkább csak annyi, hogy a WiFi érzékenységét befolyásolja. Az lehet a baj, hogy valamelyik antenna kábelt becsíphetted, és zárlatos lett, ami túlterheli a WLAN rádió végfokját (de az sem meríthetné így a gép akkuját) vagy valahol zárlatot csinál. Szerintem szedd szét még 1x és nagy odafigyeléssel fuss neki az összeszerelésnek! Sok sikert!
-
Dagadék
csendes tag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne. Nézegettem az utóbbi időben notebook-okat és megakadt a szemem a Lenovo 3000 N200 TY2B8HV típuson. Tudná valaki véleményezni? Ha jól látom van itt olyan, akinek hasonló gépe van
...
Hogy muzsikál, valamint Linux-szal milyen haverságban van?
-
effb
csendes tag
válasz
KillHates #3834 üzenetére
Milyen programmal tudod belőni a processzor sebességét állandóra? Ez nagyon érdekelne, mivel nekem egy Lenovo N200-asom van T7100-ás procival és szerintem akkor is megy a venti, amikor nem kellene.
Állítólag lehetne valahogyan 3 teljesítményszintet beállítani rajta, de nekem ez eddig még nem sikerült. -
wmerlin
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP nx6125 notival kapcsolatban kérdeznék. a hibajelenség a következő:
1. Akksiról kb 2 órát megy a gép (1,5 éves a gép szóval nem panaszkodom)
2. Ha bekapcsolom a WIFIt és a BT-t akkor kb 1,5 óra. (WIFI csatlakozás nélkül, BT használat)
3. Ha azonban csatlokozok egy WIFI hálózatra (pl egy friiera hotspot), akkor kb 3 perc alatt teljesen lemeríti az akksit. Ha be van dugva a konnektorba akkor nincs gond, megy a WIFI rendesen.Hangszórót cseréltem benne kb 1 hónapja. Lehet hogy a wifi kártya rosszul lett visszatéve, vagy a kábelek sérültek? Akkor mi van ha fordítva dugtam vissza a két WifI antenna kábelt?
Ha valaki tud valami ötletet, segítsen.
Köszönettel: wMerlin
-
laron
csendes tag
sziasztok!
a következő kérdésem lenne:
mivel a notebookomon nincsen COM1 port, de nekem "kéne". lehet valahogyan emulálni? létezik COM1 emulator? sajnos nem találtam sehol, ezért kérdezlek titeket, hátha valakinek szüksége volt már hasonlóra...
köszi előre is! -
Hmmm.... Pedig elméletileg a ventit a hardver szabályozza, nem az opendszer. De gyanítom a Vista finomabb lépcsőkben szabályozza a CPU-t, tehát a melegedés is lassabban történik. Én is XP-t használok, van egy program amivel be tudod lőni, a processzorod sebességét fixre, és akkor nem zavar a venti. Nekem egy öreg Uniwill (FUSInak is ők gyártanak sok alaplapot) 1.3-as Centrino-s gépem van és fixen 600 MHz-re van állítva. Csak bekapcsolásnál hallom a ventit, különben sohasem. Igaz nem is fürge a gép, de csak netezésre, filmnézésre használom. Ha valami miatt kell a kraft (már az a kevéske ami van) , akkor kézzel feltekerem a CPU-t!
-
netboy
senior tag
Halisztok...
Van egy Fujitsu LI1705-ös notebookom és arra figyeltem fel, hogy a hűtőventi vista alatt szépen fokozatosan a meleg hatására gyorsul, lassul míg xp alatt bekapcsol, kikapcsol...
Nincs valami javítócsomag, driver az xp-hez hogy normálisan működjön?
-
Sipi
addikt
válasz
daveredline #3831 üzenetére
Jól.
Sipi
-
daveredline
tag
válasz
parandroid #3829 üzenetére
nekem 32 bites van fenn szal akk kizárásos alapon az x86 jó hozzá.... jól gondolom?!
-
parandroid
félisten
válasz
daveredline #3828 üzenetére
Használd az x86-ost. A 64 bites verzióval egyelőre több a szívás, mint amennyi előnye van (lenne). Ja, nézem, hogy ez SP1-re vonatkozik. Nos, abból viszont egyértelműen azt kell hazsnálnod, amilyen Vista van fent. Ha x86, akkor azt, ha 64bit, akkor azt.
p
-
daveredline
tag
Van két vista sp1 beta az egyik az x86 a másik az x64 honnan tudom meg h nekem meik jó?
egyébként pl innen is le lehet szedni:
http://lacy.hu/vista/149 -
szabi26
csendes tag
[C][/C]
-
K3NZO
senior tag
-
blackmacs
senior tag
Bocs!A plusz 1G-át a másik 1G mellé!Így már helyes
-
K3NZO
senior tag
Köszönöm a válaszokat kissé félre voltam informálva, vagy csak fáradt voltam, hogy az intel nél kerestem. A Kezdő köröket mindenkinek le kell futni
.
-
Sipi
addikt
válasz
daveredline #3818 üzenetére
Meg fogsz lepődni: attól függ, hogy 2D-ben használod-e a gépet, vagy elindítasz-e valamilyen 3D-alkalmazást (pl. játék).
Minek akarod kapcsolgatni? (Egyébként lehet, úgy lehet, hogy elindítasz pl. egy DirectX-es játékot.)
Pont az a lényege, hogy ha nem kell több memória, akkor nem foglal le. Miért kell neked netböngészés közben 256 mega videomemória, ha soha az életben nem használsz belőle 8 megánál többet?
Amikor pedig kell, lefoglalja úgy, hogy észre sem veszed.Sipi
-
Elrontho
csendes tag
válasz
parandroid #3817 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Amit mondasz abszolút elképzelhető, remélem csak az akkuval lesz probléma.
-
daveredline
tag
válasz
parandroid #3815 üzenetére
és mitől függ h 2d v 3d módban megy e? azt lehet kacsolni?
to spyduck:hát azon a linken egy érdemleges találatot találtam ami egy fórumhozzászólás volt és ott sem tudták mi a helyzet...
-
parandroid
félisten
válasz
Elrontho #3816 üzenetére
Nem lehet, hogy valamelyik cella meghalt az akkuban? Ebben az esetben az elektronika töltené, de nincs mit. Szívás. Elvileg lehet cellákat javítani / felújítani, de nem olcsó mulatság. Kb úgy szokott árban kijönni, hogy valamennyi cella felújítása = új akku ára. Ez viszont azt is jelenti, hogy ha csak egy-két cella problémás, akkor érdemes lehet megnézetni.
p
-
Elrontho
csendes tag
Szia!
Na igen szerintem is 100%-ig kellene feltöltenie. Az akku használati idejében kell, hogy megjelenjen az elhasználódás (egyre kevesebb ideig tudnám használni akkuról). Nekem viszont a windows állandóan 70%-ok mutat és örökké világit a töltésjelző LED. Ezért kérdeztem, hátha másnál is van ilyen. Hétfőn megkérdezem a szervizet és elküldöm vizsgálatra a problémát.
-
parandroid
félisten
válasz
daveredline #3813 üzenetére
A lényeg az, hogy a VGA-nak van egy 2D és egy 3D módja. 2D-ben 8MB-ot foglal a rendszermemóriából, 3D-ben sok MB-ot. És nem, nem tudod állítani, hogy mikor mennyit, ezt a lapkészlet határozza meg fixen, a rendszermemória függvényében. Azaz ha 512MB rendszermemóriád van, akkor max 128MB-ot foglal le, ha 1GB memóriád, akkor 256MB-ot, ha ennél több, akkor 384MB-ot.
p
-
spyduck
nagyúr
válasz
daveredline #3813 üzenetére
-
daveredline
tag
Van egy hp 6710s notim amiben van egy x3100as intel vga és ez elvileg 320 mbot tud levenni az én 1024 mb rendszermemóriámból. Namost nekem azt írja a gép h 1015Mb memória van benne azaz akk elvileg a vga csak 9Mbot ot vesz le? Az nem létezik... A biosban első nekifutásra nem találtam ilyen opciót ahol ezt be lehetne állítani... V akkor ez dinamikusan működik? leveszi amikor szüksége van rá???
-
Elrontho
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy ASUS A3H5035-ös notebookom van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. A gép már lassan kettő éves. Az akkut kb. 70%-ig tölti fel gép az XP szerint, ami szerintem teljesen normális a korához képest. Ami a problémám, hogy állandóan megy a töltés. Megpróbáltam a bios-ban lévő recalibrate funkcióval újrakalibrálni az akkut, hogy a gép a 70%-os kapacitást vegye a maximumnak. A recalibrate-et egy egész éjjel hagytam futni (kb. 8 órat), de nem sikerült elvégeznie, ezért reggel lelőttem a folyamatot. Szeretném megkérdezni kb. mennyi ideig tart egy recalibrate folyamat, és nem okoz-e problémát, hogy a gép állandóan tölti az akkut?
-
K3NZO
senior tag
válasz
blackmacs #3805 üzenetére
F5V-AP074
Bepötyögtem google ba és ezt dobta ki Chipset: SIS671DX+968.Keresem az asus honalapon is és az intel honalján is. Intel honlapon még csak hasonlóról sem írnak. Más fórumokon is találtam olyan embert aki az én problémámmal küzd.
1024 667-es memó van alapból benne de kértem bele még 1024-et. Talán el lesz vele egy darabig.
-
sms1878
csendes tag
nope... i only know that how to post, add new item and search here, i dont know how to edit the post ...etc
i m not hungarian. thats why in english. -
blackmacs
senior tag
Az F5V-ből több változat is van pontosan kellene tudni milyen a tiéd chipsete!
-
K3NZO
senior tag
Most vásároltam egy ASUS F5V tipusú notit. Nagyon szép meg okos stb... DE tud valaki xp chiset drivert hozzá? Mert nagyon nincs kedvem vista val nyüstölni szegényt, állandóan pörgeti a hdd-t ami nagyon nem tetszik.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Parfüm topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Túra és kirándulás topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest