Aktív témák
-
Tommmmka
senior tag
válasz
pootytang #3098 üzenetére
A Toshiba ennyire gáz? igaz h abban sima core duo proci van de az 1 giga ramot egyből 2re bővítem
a HD2600 meg teljesítményben a 8600m gs fölött van, de azt a teljesítményföényt a magonként +200mhz ellensúlyozza?Az msi gép lángnyelvek nélküli px verzio csak mindenhova ezt a képet teszik ki
-
KVic
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP NC8000-esem, LG GCA-4040 DVDíróval, a HPs DVD-író előlap speciális, van benne egy kivágás a hűtés miatt. Namost ki szeretném cserélni az írót egy újabbra, ami DVD-R-t meg DL-t is ír, csakhogy az előlap speciális. Viszont a mostani LG is olyan mintha le lenne cserélve az előlapja erre a HPs kivágottra, mivel az írón van LED, az előlapon viszont nincs, amikor kinyitom, akkor látom hogy villan a LED belül.
Kérdés: nem tudjátok, hogyan kell/ egyáltalán le lehet-e szedni a DVD-író előlapját?
Én próbáltam feszegetni, de nem akartam eltörni... Amúgy egy szabvány slim DVDíró menne bele, csak az a fránya speciális előlap... -
pootytang
tag
válasz
Tommmmka #3097 üzenetére
Szerintem az msi és az acer között érdeme választanod! Az msi mellett szól a 2 év gari de az acer-nek a 2Ghz-es amd procija gyorsabb az msi 1,8-asáná! Ha a multimédiát nézzük akkor az msi hd 2600-asa rendelkezik hdmi-csatlakozóval ami egy arra alkalmas tv-hez jól jöhet. én az acer-t választanám mert szerintem a 8600-os vga egy kicsivel jobban teljesit a játékoknál és a procija is erösebb meg nekem is van egy acer notebookom 1 éve használom és meg vagyok vele elégedve,eddig semmi hibája nem volt.......meg ha a designe-t nézzük én nem vagyok oda az msi lángnyelves festéséért
-
Tommmmka
senior tag
Hi!
Adott 3 gép mindhárom azonos árban, első sorban asztali gépet váltana fel tehát jó ha új játékok is tűrhetően futnak rajta, Minőség nagyon fontos (előző 300k-s fuji noteim csak úgy elfüstölt)
A 3 gép:
Toshiba A200-1s9 (2év gari)+1gb ddr2 memóm van itthon szal ez is 2giga lenne:<---ebbe bele lehet tolni egy core2-es procit mert a sima core duo nekem valahogy gyengusnak hat a másik 2 gépben lévő procihoz képest
[link]
MSI GX610px (2 év gari)
[link]
Acer 5520G-502G25MI (1 év gari)
[link]Mind3 gépre a garikiterjesztést megveszem (mind3nál ez 25k így mind3 3 év garis lesz)
Szal játék, multimédia, net, minőség esetleges későbbi bővíthetőség
Pls help gyorsba mert munkám végett elengedhetetlen a notebook használata és nem akarok még1szer ráfázni mnt a fusival
-
VINIKOR
senior tag
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
pár napig más használta a notebook-omat, valahogy letiltotta a touch pad-ot. Nem tudom hogyan kell visszaállítani, drivert újratelepítettem, semmi. A notebook-on nem látok egy gombot sem, amivel ezt lehetne állítani. Az F7 billentyűn van egy kis touch pad ábra, de semmi reakció, hiába nyomom meg, kombinációkat is próbáltam (Shift+F7...) de semmi.
Valakinek valami ötlete?Előre is köszi.
-
Peet210
őstag
válasz
Tommmmka #3088 üzenetére
Itt egy teszt az AMD Turion64 X2 TL-50-ről Core Duo T2300 procival összehasonlítva
-
melandri
tag
Hello mindenki!
KI tudja milyen chipset van az ASUS A8TC sériájú notiban???
-
Loha
veterán
Kellene nekem DDR1 és DDR2 notebook ram átalakító normál méretű PC-s DDR1 és DDR2-re. Tehát SO-DIMM/DIMM átalakító. Pl ilyen: [link]
Ha vki tudja, hogy hogyan tudok Bp-en szerezni ilyen adaptert ne tarsa magában -
Tommmmka
senior tag
AMD Turion64 X2 TL-56 (1.8GHz, 64bit, Dual-Core)
vagy:
Intel® Pentium® Dual-Core processor T2330 (1.60GHz, 1MB L2, 533MHz FSB) ?A Kettő közül melyik jobb/erősebb?
Játékra multitask meg úgy egyébként van két gép amit kinéztem és ez a két lényeges különbség van köztük
-
QuarK
senior tag
Notebook TFT panel, bal felso sarokban egy kis ponton erősen mágneses. Mi lehet ott?
-
Rick4
félisten
a proci körül fogják csavarok, az északi hídnál nem tudom, van-e, de ha minden látható csavart kitekersz akkor simán le tudod venni, nem nagy kaland. azért legyen valami jó hővezető paszta is kéznél, ha rakod össze..
célszerű lesz a bilentyűzetet is kivenned, de az is csak pár csavar, levenni lassan vedd le, mert ott vannak a kábelek is..
-
gorlin
őstag
köszönöm szépen!
Már megtörtént a szétszedésAz a műnyag hátlap nagyon nehezen jön le
Azok a pöckök nagyon erősen tartják.De azt néztem "könnyen " hozzá lehet férni így már a processzorhoz.Egyett nem néztem amit nagyon sajnálok,hogy a heatpipot ami a processzoron,és az MB-n van azt simán le tudom venni(tehát nem kell szétkapnom az egész gépet,bill.stb vagy ahhoz meg kell bontani a gépet,hogy hozzáférjek a rögzítő csavarokhoz?
köszönettel:Gorlin -
gorlin
őstag
már nem tudom modositani az előző hsz-ást.
Még azt szerettem volna megkérdezni hogy ebbe az acer 5315-be ramot cserélni elvileg úgy kell hogy a "nagyobb" levehető műanyag lapot kell a hátán levenni,a kisebbik alatt van a hdd.Viszont hiába csavarom ki vannak kis műanyag pöckök nem akarom eröltetni. -
gorlin
őstag
Sziasztok,meg szeretném kérdezni hogyha van egy acer 5315-ös laptopom ami GL960-as chipkészletű,az intel oldalán 533Mhz-es fsb találtam.
Ebbe akkor megy egy 667-es T5500-as proceesszor vagy mondjuk csak egy T5300-as?A választ előre is köszönöm
-
RedWing
aktív tag
válasz
netmesterke #3067 üzenetére
FS Amilo Pa1538LX
Barátnőmé. Hál' isten hallgatott rám és vett rá 3 áv gart. -
bence78
aktív tag
válasz
parandroid #3075 üzenetére
Köszönöm
-
parandroid
félisten
válasz
bence78 #3072 üzenetére
Tekinte hogy 80e Ft körül már első szériás Pentium M-es gépek mennek, sokra ne számíts. Hirdesd meg apróban 70e-ért, hátha, aztán döntsd el, hogy tényleg el akarod-e adni 60e körül, mert annyi lesz a reális ajánlat érte.
Javaslom, hogy a HDD-t vedd ki belőle, és szerezz bele valami régebbi 40GB-osat, úgy add el a notit, mert az eladási árat nem fogod tudni vele feltornázni, és aki ilyen régebbi gépet keres, annak általában inkább az ár számít, mint a nagyobb tárhely. Esetleg kínálhatod a 100GB HDD-t opcióként, felárral.
p
-
dantes
tag
válasz
netmesterke #3068 üzenetére
A legtöbb alaplapon van egy jumper, amit ha átállítasz, törli a bios jelszót, gondolom notebookokon is van hasonló. Amúgy amit a videó beállításra írtál nem megy, a második felét nem is érterm.
Esetleg valaki más? -
bence78
aktív tag
A szakértőktől egy beárazást szeretnék kérni erre a notebookra:
ASUS L3800C
p4 1.8ghz
100gb Samsung hdd (2.5 év garral)
512 ddr memória
32mb ati 7500
8x dvd író
floppy
wifi, mikrofon, infra, 2usb, firewire, szokásos portok
15" sxga képernyő 1450*1050
szép, karcmentes, pixelhibamentes
magyar billentyűzet
akku 1 óra -
animatrix11
őstag
üdv
Melóhelyemre 3 db notit kéne vásárolni, tulképpen már egyszer vettem 3 dell inspiron 6400-as core due procival és TÜKRÖZŐDŐS LCD-VEL!!!
elöszön nem tünt fel, hogy annyira zavaró lehet mert ahol telepitgettem őket teljesen szórt fény volt, de amikor levittem az irodába ahol majd használva lesz ill. elvittük a főnökömhöz hátlulró besütött a nap és semmit nem látni a képből
3 napon belül voltnk még a főnököm kitaláltam vigyem vissza a francba és vegyek olyat ami nem tükrőződik (franc se tudta mi az hogy colorshine, crystalview meg hasonló szar technológiák) de kiderült hogy manapság a notik 90%-át ilyen kijezővel szerelik
ráadásul felraktam rákuk egy virusírtót (jó nem a leggyorsabbat) és egy tűzfalat driverket, office-t és attől már úgy belassult a bootolási idő hogy csak na, ennyivel lassab egy noti mint egy asztali gép? azért ott az 1 giga ram benne mert a core duomost kinézem egy tipust ami nem tükröződös fajta: Dell Inspiron 1520 S Blue matt c2d procival illetve ez állitólag még sima tft-vel van szerelve - bár állitólag ebből nem tudnak 3-at adni amit nehez hiszek mert a cégnek 3 boltja van nem hiszem hogy nem tudják összeszedni... még ajánlottak egy Fujitsu Amilo Pro V3505, ennek szintén jó tftje van de a fuji nekem nagyon nem ajánlották (kivéve persze a boltban)
ki tud még olyan c2d-s tipust ami nem tükröződik és jó márka, de megfizethető???
-
dantes
tag
Sziasztok!
A windows media playerben (16:9 monitoron) hogy lehet beállítani, hogy a filmek full screenben ne csak a képernyő közepén legyenek, hanem húzza szét rendesen a képet? Előre is köszi!
-
netmesterke
aktív tag
1 kérdésem lenne: ha a BIOS-ban állítok be boot-jelszót, azt fel lehet törni?
/bocsi a sok hsz-ért de kicsúsztam a mod-ból/ -
Rick4
félisten
az én 1.73as Dothan magos procimnál kb 25-30% feszkót lehetett visszavenni, ami így ugye 4-5 fokos hőmérsékletcsökkenést jelentett, a hasonlóság miat ez a celeron M nél is így kell hogy működjön. emiatt több akkuidőd marad, nem beszélve arról, hogy a be sem kapcsoló ventillátor az akksit sem eszi, a füledet sem bántja. ne számíts nagy dolgokra, ezzel szerintem 5-10-15 percet lehet nyerni, de sokszor épp csak ennyi kellene még, és nincs. aprók között szokott lenni mobilproci dögivel, elég jó áron..
-
RedWing
aktív tag
válasz
netmesterke #3033 üzenetére
Szerencsére igen!
-
BluEyes
őstag
Mint már (kétszer is
) írtam, cerka esetében nem megy. Arra alkalmas - nem Celeron - procik esetében érdemes kísérletezni a magfeszültség és az órajelek beállításával, mert értelemszerűen a kisebb órajel és magfesz kisebb fogyasztással jár, ebből következően kisebb hőtermelést és hosszabb akkuidőt eredményez. Én akkuról gyak. nem használom a notimat, így engem nem zavar a cerka ebbéli hiányossága.
-
BluEyes
őstag
Szóval mégse fusi lett.
A Celeron - mint előbb is írtam - egyetlen igazi hátránya, hogy a mag feszültségét és az órajelet nem lehet módosítani, tehát netezés közben is teljes tempóval dolgozik. Így értelemszerűen az NHC feltelepítése is felesleges.
A proci cseréjével még ráérsz, célszerűen a gari vége fele lesz érdemes elgondolkodni a dolgon, ha egyáltalán szükség lesz rá. Addigra amúgy is sokkal olcsóbbak lesznek a procik. -
gorlin
őstag
válasz
BluEyes #3057 üzenetére
Na már megvettem
Acer 5315 (ha jól tudom ebbe már 965 ös lap van,99e volt)
Illetve a FS 89e lett volna 1 gigával ,azért nem vettem meg mert bár a boltban M530 van ráírva de mindenhol máshol M440et írnak(Amilo 1705)Azt szeretném megkérdezni hogy elvileg ebbe a gépbe tudok jobb processzort tenni?Dua Core-t,és mit kell megnéznem a biosban hogy tudja e a SpeedStepet,illetve ehhez az M530-hoz tudom e használni a notebook hardware controllt hogy a magfeszültséget levigyem 1-1.1re .csak interneteznék,szövgegszerkesztenék.
-
NovaBlue
aktív tag
Az a kérdésem lenne még ha erre a laptoppomra amit ugye Vistával adnak vannak-e driverek Xp-re mert gondolkoztam azon is h XP-lesz fennt rajta mert nem egy izomgép ez sajnos!
Acer honlapján csak Vistához való drivereket találtam ehhez a tipusu laptophoz( Aspire 5310 )
Vajon van hozzá XP-s Driver?Egyébkénnt az az alt+F10 es megoldás müködik
-
BluEyes
őstag
Az FS belépő modelljei (Amilo) a "nem ajánlott" katergóriába tartoznak itt a fórumon, az okokat nem írom le, a Milyen notebookot topicban keress rá, szinte minde oldalon kifejti valaki.
A Via chipset önmagában vállalható lenne, de a beleintegrált vga még az Intel integráltjait is alulmúlja. Netezni, officolni persze megfelelő.
A Celeron az egyetlen a mobil processzorok között, amelyik nem támogatja az energiatakarékos üzemmódot (azaz nem veszi vissza az órajelét, ha nincs terhelve). Ez a legkisebb rossz a választott gépedben, mert procit lehet cserélni később. A teljesítménye sokmindenre bőven elég. Itt egy grafikion, ahol megnézheted, hol áll az M440 a többiekhez képest, ez alapján meg tudod tippelni, hogy mire elég ez a proci. Nekem is m440 van a notimban, eddig mindenre elég volt az ereje. Az M520 ebben a listában el van rontva, én 450 pontot kaptam egy ilyen procival szerelt gépen ebben a tesztben.
Mennyiért vennéd a fusit, illetve mennyit szánnál max notebookra? -
Shadowfax
addikt
Teljesítménybeli különbség alig érezhető a kettő közt, viszont egyiket sem ajánljuk. A Celeron M nem képes a SpeedStepre, azaz az órajelet dinamikusan változtatni, ergo full kakaón megy, jobban melegszik a gép, ezért többet pörög a venti is...
Ha teheted, akkor Pentium M, Core Duo, Core 2 Duo procival szerelt gépek közül válogass.
(Igaz, hogy a notebookot nem pusztán a teljesítményadatok szerint kellene választani...) -
NovaBlue
aktív tag
Hali!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy olyan Vista van a laptopomon ami a vinyóból csipett le 20GB-ot és onnan telepitette magát az első inditáskor azthiszem OEM a neve vagy mi!
Ezt ha leszedem a Vistát akkor hogyan tudnám ujból felrakni mert foggalmam sincs!PLS segitsen valki szaki!
Köszi!
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Holnap szeretnék venni egy FS laptopot úgyhogy nagyon sürgős lenne a dolog.
A kérdésem az hogy melyik melegszik jobban az m440 1,7GHZ vagy m520 processzor
Az a lényeg hogy internetezés közben csak ritkán pörögjön fel a venti
Illetve mennyire nagy a különbség a kettő között teljesítmény szempontjából?
a választ előre is köszönöm -
-FM-
csendes tag
MSI GX600PX-013HU notebookban azt írják,hogy Geforce 8600M GT 512MB van...de ez az 512MB DDR2 vagy DDR3
Magyar boltoknál 10/10 esetben rossz kép van kitéve (ugyanis ez a Performance Edition "tűz" nélkül,viszont a boltok árlistáiba a "tűzzel" rendelkező Extreme Edition képe van kitéve),és azt szeretném kérdezni,hogy ezen is található "Turbo" gomb ? Vagy az minden GX600-ason van,legyen az Performance vagy Extreme Edition? -
Soockit
aktív tag
Látnom kell viszont egy ilyen felbontású gépet, mert most ugyan ezt a felbonást használom egy 22"-es monitoron, és ez így pont jó!
Nem tudom hogy ez a felbontás, milyen lenne egy jóval kisebb monitoron! -
Soockit
aktív tag
Nha most ezt néztem itt a nagy lelekesedés, hogy legyen inkább 15,4"-es és nagyobb felbontás.
GB892EA 6710b Vista Business 15,4" WSXGA+ (1680x1050) normál Core 2 Duo T7500 2,2GHz/667MHz/4MB L2 1x1GB 667MHz 120GB 5400 SATA DVD s-multi ✓ Intel X3100 241 950
Természetesen kerülne még bele memória.
-
Soockit
aktív tag
Jah nagykerben venném, és szerintem ha ezt választanám akkor vennék még rá 1 év garanciát!
-
Soockit
aktív tag
válasz
netmesterke #3034 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, ezt mondom én is, hogy "túl" olcsónak tünik!
-
netmesterke
aktív tag
válasz
Soockit #3032 üzenetére
Nekem elsőnek nem tűnik drágának! Sőt! Amúgy meg erős kis gép! Amúgy ha nem autóval cipeled a gépet tényleg jobb lehet a 15,4"-os gép! Hidd el, megérezni a keveset is! Először én sem hittem el....aztán ahogy teltek múltak a hónapok
Az előző gépem 3 kg volt, a mostani 2,7 kg (mindkettő 15,4"-es) és érzem a különbséget!
-
netmesterke
aktív tag
válasz
RedWing #3007 üzenetére
Hát sajnálom! Garis volt a gép? Amugy nem tippeltem, szinte biztos voltam benne, nekem is ugyanez volt. A vicces az az volt hogy szervizbe kellett vinnem a gépet /mert a kijelző zöldre váltott/ és miután onnan visszakaptam, csak utána jött elő a váratlan időközönkénti kikapcs! Pedig volt hogy 45 fokos volt csak a proci, máskor 75 fok mellett se kapcsolt ki! /A másik érdekes dolog az volt hogy a gép egy Amilo M1450G volt, az alaplap viszont az Everest szerint A1650 volt
bár az FSB-k ugyanannyik voltak mindkét alaplapnál, nemtom nem-e ez volt a baj! A következő szervizelésnél már M1450G-s alaplapot kapott)
-
Soockit
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
válasz
RickyBuckets #3018 üzenetére
Igen, így gondoltam. (már ha még aktuális egyáltalán)
-
Chili7
őstag
válasz
Soockit #3021 üzenetére
És mi a kérdés?
És mennyi az annyi?17" notebookban hatalmas. Ha nem fontos, akkor menj lejjebb! Én is 15,5"-on cadezek.1280x800-on.
Amúgy meg milyen notebookot vegyek c. topik!
-
Soockit
aktív tag
Szükségem lenne egy notebookra.
A következő programokat használnám rajta!Office (Word, Excel, Outlook)
CAD (Nemetschek Allplan, Autocad)
MathCAD
AXIS, abacus FETT, STUR, EFI
internet (Wifi)Játszani nem játszanék rajta.
Néztem a következő gépet, de nekem egy kicsit olcsó az ár:
HP Compaq 6820s Business Notebook
17.0" WXGA+ 16:9
1440x900
Intel® Core(TM)2 Duo Processzor T7250 2000 MHz
Intel® 965PM
2048MB 2db 1024/667MHz
160GB 5400RPM SATA
8x DVD+-RW DL SM drive
ATi Mobility Radeon® X1350/128mb
Microsoft® Vista Business
10/100mbps LAN, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, SD/MMC Slot, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,
-
Draken
őstag
HP nx6310 laptopom van, le szeretném hozzá tölteni a drivereket az oldalrol de sajnos nem tudom melyikek kellenek, ezért egy kis segitséget szeretnék kérni, audio, graphics, wifi,bios kellene
-
xcbiker
addikt
válasz
harcoska #3015 üzenetére
ebbe 1000% hogy nem cserélsz vga-t.
Miért nem veszel olyan notit amiben alapból erősebb vga van? - mert árban kb ugyanott lennél a végén és a gari sem feltétlenül maradna meg. De ez a noti nem alkalmas vga bővítésre.
Az viszont dícséretes, hogy normális márkát néztél ki.
Ha kell van ATI x1300-as vga-val szerelt HP nc6400-am eladó
-
Kbali
nagyúr
válasz
RickyBuckets #3008 üzenetére
Ha hirtelen viszed vissza a melegre, akkor ebben is lecsapódhat a pára, ezért nem árt várni a bekapcsolással.
-
harcoska
csendes tag
Az lenne a kerdes hogy laptopban integralt vgat lehet e boviteni, vagy honnan tudom hogy lehet boviteni es mi kellhet hozza?
koszi
-
RickyBuckets
csendes tag
Ha kintvan a hidegben a gépem, az árt neki? Konkrétan arra gondolok, hogy a meló miatt ma 30-40 percet volt a szabad ég alatt 1-2 fokos hőmérsékleten.
-
RedWing
aktív tag
válasz
netmesterke #2897 üzenetére
Sajnos bejött a tipped!
-
kovy79
őstag
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest