- Akciókamerák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
demars
addikt
válasz
demars #25152 üzenetére
Sikerült feltennem a win7 et a gépre. 2 percére rá volt is net wifin keresztül...
Viszont azt nem értem, hogy már 2X csinálja, hogy megáll a betöltési folyamat : A Windows indítása feliratnél.Elöször arra gondoltam, hogy az ultimate nem a legjobb választás. Feltettem a startert. Simán felment. Drivereket, beállításokat stb mind felment. Utána jött egy kis kalózkodás, a w7 loaderrel... majd újra indítás s ismét nem tölt be ez a szutyok
Valakinek ötlete?
Sötét háttérnél megáll a betöltés.
Ja és a vinyó jelzőfénye fel sem villan
többször újra indítottam, s ugyan ez a helyzet ( ugyan ez volt, mikor először az ultimate-t tettem fel )
Miért állhatott meg a betöltés? -
grafmókus
tag
válasz
demars #25085 üzenetére
samu oldalán van egy Egyszerű hálózat kezelő Easy network manager ezt is felraktad ?
(#25084) bedohazi : ha azonos áron vannak akkor az 1gb-os verziót válaszd.
-
csiktor
tag
válasz
demars #18855 üzenetére
MSI Winden a kijelző sima szalagkábel csatival van csatlakoztatva. Ez ugye nem téma, széthúzod és kész.
Acer Asipre gépen is szalagkábel de, ahhoz nincs ilyen rápattintós csatlakozó, csak a szalagkábel vége van "kikeményítve" és blankolva. Ez belecsúszik egy hüvelybe, amibe belemegy még egy ék szerű műanyag darab, ami beszorítja a kábelt. Ék ki, kábel ki és kész is.
Thinkpadeken nem a szalagkábel végére, hanem kicsit visszább van kialakítva egy bepattanós csatlakozó. Azt is csak lehúzod/pattintod és kész.Esetleg keress rá, hátha találsz szétszedési útmutatót. Youtube-on is érdemes nézelődni, ha nem is feltétlenül pont ilyen gépet, de hasonlót biztos találsz szétszedve.
-
Reac^
őstag
demars:
Amikor kihoztuk a nagykerből helyből garanciás-bios csere volt. Mert a lan kártya lekapcsolgatta magát... de nem gondoltam volna hogy ezt bioscserével orvosolni tudják.
A másik pedig az, hogy én is igy gondolom, hogy ezekhez a notikhoz már inkább a vista "dukál". XP-vel egyre többször fordul elő, hogy sata-ra nem megy fel, vagy van boot lemez vagy nincs hozzá stb...
Bios-ra, energiellátásra én is gondoltam, bár időm még nem volt megnézni, (ritkán kerül visza kezem közé a gép)
Noxy:
Ezzel inkább arra akartam utalni, hogy láttam már sok furcsaságot, de speciel ilyet még nem... Tudom... google a barátom
(Meg a lustaság is)
peterkeT:
Köszönöm, majd végigzongorázom a dolgokat.
-
Azért volt mert a Vista jobban kezeli a processzor sebességét. Magyarán a nemcsak a két sebességét kapcsolja a procinak mint az XP (600 MHz és a max) hanem a buszsebességgel is variál, tehát egészen 300 MHz-től tudja szabályozni a sebességet.
Ezért fut rendesen a Vista a chipset hibás Toshibámon, míg az XP már 2-3 óra után elkezd vacakolni. -
Rick4
félisten
mondjuk a legegyszerűbb, hogy ha valakinek van ugyanilyen gépe, megkéred, hogy ghostoljon a rendszervinyóról egy lemezt, elküldi, neked meg 25 perc alatt visszaállítj, onnantól nem bántod...biosfrissítésnél is alapelv, hogy először lementem a jó biost....szedd le a cpu drivert....ezért kár, hogy fent legyen...
-
Rick4
félisten
én erről a driverről csak azt olvasom, hogy engedélyezi az oprendszernek, hogy automatikusan állítsa a procisebességet, procifeszt (sztem ez lehet a nagy gond nálad, talán túlságosan is visszaveszi a feszkót, és ez kiakasztja a gépet), de még a NHC procivezérlésével is összeakadhat...
-
Rick4
félisten
a pcmcia slotba illeszthető tunerek már itt is fent vannak az apróbak 10K körül, de elég nehéz jó vételi körülményeket teremteni, így nem biztos hogy megéri vele vacakolni. pci slotba való nekem is van eladó,( nem is egy utolsó. pinnacle távirányítós, meg van egy APAC is) azok jó cuccok, de a saját tapasztalatom, hogy erős gép kell alájuk. egy 3.2es bartonnal, meg 512MB rammal még anno nem volt a legtutibb, a mostani konfigomnak már persze nem okoz gondot...
aszondod, hasít a rendszer? nem tudom mi lehetett eddig a hiba...
-
az LG RC185 modell nagyon jó, ár/érték arányban olcsóbb, azt nagyon tudom javasolni; egyszerű kezelés, sokrétű tudás, megbízhatóság...stb.
Rick4; nem szoktam mellette ülni, beprogramozom és kész! de a közelében van a pc vagy a noti, azok mellett ülök addig, amíg a kombó dolgozik...
-
demars
addikt
ez pedig majdnem a teljes lista!
-
sz0tyi
tag
Pontosan mit értesz netezés alatt? Böngészés, torrent, dc stb? Olyan dolgokat nem néztél még, hogy minden alkalmazással így működik-e a dolog? Ha torrent stb. megy akkor a nagyobb terhelés miatt a melegedés is jobban előfordulhat. Nem lehet, hogy terhelésfüggő a dolog, csak a többi nettől független dolog nem terheli a géped ennyire? Ha valami kompatibilitási vagy olyan probléma van ami chipset, stb. függő, akkor általában (nekem legalábbis) az xp szeret kékeket is bedobálni. Persze nem ismerek részleteket, de ha maganak csinálnám, tennék fel valami hőmérsékletfigyelő dolgot is, azt hiszem a Motherboard Monitor vált be nekem, ha jól emlékszem. Ezen felül kézzel is megnézheted a nagyobb chipeket (főleg a déli híd chipje szeret meghalni idővel), mert ha fokozott ide használat, vagy más miatt melegedés van azt megérzed kézzel is -ezeket nem figyeli külön semmi. A kondikat is végignézném, ha magamnak csinálnám -persze ezek hardverhibák, de láttam már olyat, hogy (csak 98 futott rendesen, xp nem -acorp alaplap volt) hardverhiba miatt csak egyféle oprendszer ment a gépen rendesen.
SZERK.: persze még mindíg ott van, hogy egy alkalmazás okozza a dolgot, ami vista alatt másként működik (vagy nem igényel akkora teljesítményt).
Szerk.II.: Az AVG-ből ott az ingyenes verzió, azt érdemes leszedni. gyakorlatilag ugyanazt tudja az egyszeri felhasználó szemszögéből, mint a 30 napos. lehet, hogy kicsit nehezebb megtalálni, de az is ott van, van neki valami gombja úgy emlékszem ami 60 másodperc után aktív csak.
-
sz0tyi
tag
A Rick féle win valószínűleg nem úgy néz ki
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de nekem a Blackice Defender nevű tűzfallal volt memóriakezelési probléma. Nem akarok hülyeséget írni, de olyan volt, mintha a tűzfal a videokártyának lefoglalt memóriarészre akart volna írni. Nekem kékhalált is produkált hozzá. Biztos baromság, de a win tűzfalát kilövöd mikor fent van egy másik? Egyébként a fenti cuccot merem ajánlani, ha tűzfalra van szükséged. Meg az AVG ingyenes antivirust. Ezt nem kell crackelni, és a gyártó Grisoft már a Microsoft leányvállalata.
-
Rick4
félisten
vagy azzal a lemezzel van valami gond, vagy az xp-s driverekkel....más nem lehet. próbáld másik lemezzel ( a biztonsági másolattal..
) vagy még egyszer nézd meg a drivereket, és töltsd le újra őket. más nincs. esetleg az xp energiagazdélkodása lenne? nem hinném. NHC is fent volt? mi az, hogy kifagy? az egész gép? vagy csak a net?
-
Rick4
félisten
nekem a zone alarm pro és a nod 32 megy együtt, egy kis adadware2007tel fűszerezve. eddig sosem volt gondom, max annyi, hogy egy picit figja a zone alarm a gépet, cserébe rendesen működik hónapokig....mindegyikre ezt teszem, és egyikkel sincs gond, nem kap be vírust, nem csinál hülyeségeket. érdemes kipróbálni. az xp sztem dc-n fent van..
-
tomi07
tag
Néztem én is a pandának ezt a verzióját, csak elég rendesen fogja a gépet indulásnál. Egyébként a nod után talált nálam vírust a panda, a panda után pedig a norton. Úgy látszik egyik sem tökéletes, vagy csak én keresek rossz helyen crackeket.
Ha a nortont próbálod ügyelj arra, hogy a telepítéskor ne legyen net kapcsolatod. -
Rick4
félisten
nekem van egy tuning xp-m az a neve, hogy windows xp sp2 corporte edition fine tuned hun. ez hasít egy 3-400as gépen is, én minden ismerősnek ezt telepítem fel, mindennel passzol, és teljesen jól működik. érdemes lenne rápróbálnod...ennél több ötletem nincs, az oprendszer+driverek+vírusirtó mellé nagyon más nem kell a hibátlan működéshez...milyen vírusirtó+tűzfal +spyware dolgokat használsz? az is lehet bibi..
-
Rick4
félisten
persze, hogy csináltam már ilyet, évek óta használom a ghostot. nem tudom, hogy mi lesz a vinyóról kiírt műsorral, én mindig azonnal dvdre írtam, onnan nem is volt gond. xp-t is elvből úgy teszek fel valahova, hogy tulajdonképp formázom előtte azt a partíciót. a ghost is ugyanezt csinálja. ha nem jön be, mert rosszul írtad ki, max nem történik semmi, újrarakod az xp-t, és szépen utána írsz róla egy ghost lemezt...
-
Rick4
félisten
beteszed a ghost lemezt, restart, asszem nálad is F12 a boot menü, kiválasztod a dvd meghajtóról való indulást. ott meg a menüből kiválasztod nyilakkal lépegetve a local partition from file részt, ott egy ablakban tabulátorral lépegetve előszeged a dv-n lebő gho filet, és a c-t felüliratod vele. el ne rontsd, nehogy az egész vinyót törölje...onnantól elindiul, kb 25 perc, 100%ra érve restartol, és a régi rendszered fogad mindennel együtt, ugyan az, ami volt a ghost lemez írásakor..ennyi.
-
Rick4
félisten
ez: NHC 2.0 Pre-Release 06 gondolom ami neked is fent volt, jó vistára is, (32 bit!!!) [itt töltheted le] érdekes, hogy tényleg mennyit kínlódsz vele...
azt nem tudom, hogy a notid procija milyen (32 vagy 64 bites, de tuti, hogy sempron a neve, h betű nélkül.. -
Rick4
félisten
jaja, a dedikált gombok fognak menni vista alatt is, ha a registryben átírod ezeket a bejegyzéseket. csináltál már ilyet? ha nem jót írsz át, könnyen reinstall lehet a vége. start menü, futtatás, (gondolom vistánál is így van) ott beírod, hogy regedit,leokézod bemész a linkeden feltüntetett gyökérkönyvtár részbe, és szépen átírod azt, amit mondanak..
-
Rick4
félisten
ezt töltsd le!! kiteszed az asztalra, rákkatintasz, és 5 másodperc múlva a noti kikapcsolt..
ez nem xarozik..több géppel kipróbáltam már, semmi baja nem lesz tőle, nem is értem, mi a trükk benne..
-
Rick4
félisten
a vista elég önmagában egy gépnek, nemhogy még futass is vele valamit...nekem ez az oprendszerem van: Windows XP Pro Corp SP2 Fine-tuned HUN , mindegyik gépre ezt teszem kb másfél éve, az 1 GHz-e gép is elég jól szalad vele, notinak meg főleg álom...szerintem keress rá, jobban jársz, minta vistával..
-
Rick4
félisten
a memtest dosos progi, vagy cdről bootolsz, vagy floppyról, hagyod 1-2 óráig menni, azalaltt elválik, hogy a memókkal van-e gond. a másik az ultimate boot cd, itt lemezről indítasz, és ott van rajta a memtest, nem is kell vacakolni, plusz még egy csomó hasznos progi: a lap alján letöltheted a lemezt az orthos pedig wines progi, innen töltsd le, elindítod az is mehet órákon ketesztül, a proci problémáit hozza elő, már ha vannak...de a restartolás miatt sztem memógond lesz...
-
Rick4
félisten
-
LALA_kiraly
őstag
-
Rick4
félisten
vezérlőpult, eszközkezelő, ott a hálókarira kattintva illesztőprogram frissítése, ne menjen internetre, ne legyen automatikus keresés, hanem magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot, saját lemez, és ott kijelölöd azt a mappát, általában .inf fájlt kér, felülír, és kb ennyi..
mod: letöltöd egy mappába a drivert... -
demars
addikt
Illetve 5 piros hiba üzenet jelent meg hasonló szövegel: Szintaktikai hiba a(z) "C:\Program Files\Apple Software Update\Plugins\EXEInstallPlugin.dll.Manifest" jegyzék- vagy házirendfájl 2. sorában.
A(z) version szükséges attribútum hiányzik a(z) assemblyIdentity elembőls ezenkívül sok helyen szerepel az Apple Software Update...
azt sem tudom h mi ez a progi--> C:/Program Files ban van! -
Rick4
félisten
a notron ghost nevű progi a c meghajtódat kiírja egy másik meghajtóra, vagy akár egy bootolható dvdre. ha megmakkan a rendszer, beteszed a dvdt, 25 perc, restart, és minden ugyanolyan, mint volt...ott figyel minden progi, háttér, feltelepített progik, érdemes utánajárni, mert nem 2-3 óra egy telepítés...havi egy update, hogy mindig friss legyen, 50ftot megér havonta..
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB dobozos
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest