- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
tothm
őstag
Köszi!Ez pl szerintetek mire elég?
LCD: 15,4” WXGA (1280x800) Crystal Brite
CPU: AMD Mobile Sempron-3500+ 64bit 512KB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (667MHz)
HDD: 80GB 5400, SATA
ODD: DVD s-multi
WLAN: 802.11g
VGA: Ati X1100 integrált
Chipset: Ati X1100
Kártyaolvasó: 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)
Interfész: 4 x USB, 1 x VGA, 1 x S-Video, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x PCMCIA
Akkumulátor: 6 cellás (44W)
AC-Adapter: 65 W-os hálózati tápegység
Méret/tömeg: 358 x 265 x 29,33/36 mm / 2,77kg -
tothm
őstag
HŰHA!De jó árba vannak!Tudom hogy sokkal olcsóbb az asztali pc de nekem tényleg laptopra van szükségem!Jó akkor azt mondjátok meg hogy mennyi egy olyan gép amin mondjuk már fut a vista is,office.(használtan)
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Itt van az Alienware (mALX is) teljesítmény összehasonlítása 3Dmark pontok alapján (az integrált videókártsákhoz mérve.
[link]
[Szerkesztve] -
tothm
őstag
OK!Köszi!Tudom hogy olcsóbb a sima pc de nekem laptop kell! De lécci válaszoljatok már a kérdéseimre!
-
Danecay
addikt
Szerintem egy olyan laptop árából amin futnak a legújabb játékok, 2 aszali PC-t tudnál venni amin az említett játékok futnak. Szerintem, ha mondjuk nem vonaton, buszon, autóban akarsz játszani, hanem otthon, akkor sokkal gazdaságosabb lenne egy asztali PC. Persze ez a Te dolgod, csak én így gondolom.
-
tothm
őstag
Tudom!Sokat írok!Na de akkor lécci annyit írjatok már le hogy a legújabb játékok milyen géppel indulnak minimum!
-Mennyi Ghz
-Mennyi RAM
-Milyen videókártya?
-Milyen processzor:
Ja és mik a jó márkák?Köszi! -
Danecay
addikt
Igen billentyűzetről. 2 hónapos kb. a gép és egyszer csak előjött ez a hiba, és tudtommal eddig is ez a driver volt hozzátelepítve. Menet közben amíg működött, tudtommal nem lett frissítve a driver és az óta sem. Lehetne vele persze kísérletezni, de időm nincs rá sajnos, mert este jöttem haza melóból és így vár itthon a laptop, holnap délelőtt pedig már vinnék el, de akkor sem fogok nagyon ráérni, ezért írtam be egyből, hátha valaki tud valamit mondani, hogy ne kelljen kísérletezni.
-
tothm
őstag
Ricky4!Szerinted milyen?Melyik a jobb?Játékok futnak rajta?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Van nálam egy Acer Aspire 3103laptop, aminek valami történt a touch padjával. A tesóm hozta haza ezt a laptopot, hogy megnézze mi lehet vele, de nem nagyon jött rá a dologra ézért még a Windowst is újrarakta, de nem működik. Most én is megnéztem, és azt tapasztaltam, hogy ha a touch padot letiltom, ill. engedélyezem, egy pár másodpercig tökéletesen működik, de ezek után egyből leáll, olyan mintha lefagyott volna, mármint a touch pad és a hozzá tartozó gombok. Tehát fizikailag így biztos nincs semmi baja, de akkor mi okozhatja ezt a jelenséget. Sajnos nekem nincs túl nagy tapasztalatom e téren, soha nem volt laptopom ill. touch padom, de ha valaki találkozott már a jelenséggel, aminek a megoldása még ha pofon egyszerű is írja már le legyen szíves. -
tothm
őstag
Pl ezek milyenek?
1.AMD turion 64 ML-34
1GB RAM
80GB HDD
15.4' ' TFT XBLACK
DVD+-RW
ATI radeon X700 (128 MB)
beepitett: LAN, modem, WIFI, Infra,Kártyaolvasó (xd,sd)
mikrofon
portok:
vga, audio i/o
1x PCMCIA,
4x USB
akksi több mint masfel orat bír
2.TÍPUS:HP NX6125 EK196ES
CPU: AMD Turion64 mobile 1800 Mhz ML32 64bit
HDD: 80 gb 5400rpm 8MB cache
RAM: 1024 mb
DVD: 8x DVD RW +/-, DL,
KIJELZŐ: 15'' 1024 x 768 XGA TFT
HANG: HP premier sound
VGA: Ati Radeon X300 128mb
AKKU: 6-cellás Lithium-Ion, 4 órás
EGYEBEK: 56K modem, Bluetooth, Ujjlenyomat olvasó, USB 2.0 (2db), WLA -
tothm
őstag
Akkor inkább majd meg mutatom ha találok valamit!
-
Rick4
félisten
hát, jókat kérdezel. nézz mondjuk super pi tesztet, everest memória írást-olvasást, ebből sokminden kiderül. szerintem neked a régebbiekből egy centrinos 1 giga ramos cucc kell, valami normális vgaval, vagy az újabbakból láttam A64es procis gépeket 6100as videokarival 130tól felfelé. nincs itt ismerősöd a ph-n, aki segítene? itt ezeket elég nehéz úgy részletezni, hogy nagyon nem vagy képben..
-
tothm
őstag
Ok!Köszi!De lécci azt még mond el hogy milyen a jó teljesitmény!
-
tothm
őstag
Én munkára,netre,filmezésre,játékra szeretném használni!Használtan szeretnék venni olyan 120-130körül.Annyit lécci írjatok le hogy milyen adatok a jók?(ram,Mghz,vidi kártya,proci...)
-
tothm
őstag
Sziasztok!Mostanába szeretnék venni egy laptopot de nem nagyon értek hozzá!Lécci írjátok le hogyha a legújabb játékokkal szeretnék játszani akkor milyen gépet kell vennem!És hogy mennyibe kerül!
-
Asuras
csendes tag
Hali!
Egy fontos kérdésben szeretném a tanácsotokat kérni. Van egy asus a6m q091 notim és vigyáztam rá mint a szemem fényére egy fél évig, de sajnos a héten leesett. Minden működik csak a bal első sarka eltörött. Megrepedt a burkolat. Inkább esztétikai mint funkcionális hiba.
A kérdésem, hogy hol lehetne ezt cserélni és kb mennyiért.
Előre is köszi a válaszokat!! -
csaabz
őstag
válasz
LALA_kiraly #1061 üzenetére
Köszi,
a 8600assal csak annyi problémám van, h 1 olyan notebook 320k-nál kezdődik. -
Májsztró
addikt
Üdv !
Egy drivert kellene keresni illetve ha van akkor valahogy ha tudnátok nekem eljuttatni akkor örülnék neki ! Én egyszerűen nem találok a neten , már írtam a cégnek is , természetesen csesztek visszírni ! Ha tudnátok segíteni az jó lenne !
Ehez keresek drivert :
PCMCIA Trust 100MB network pc-card , int. art. no : 11567
meg van rajta egy kód is , amit hiába írtam be a honlapon nem dobott rá semmit , hátha Ti tudjátok mit kell vele csinálni hogy jó legyen : *05034200041L109538*
XP alá kellene driver , 98-hoz , 2000-hez , Nt-hez meg ME-hez van , de nekem feltétlen XP alá kellene ! Előre is köszi ha tudtok segítnei ! -
csaabz
őstag
Hello!
Milyen VGA éri meg legjobban notebookban?
go7600, x2400xt, x2500 (ebben az árkategóriában)
Olyan notebookot tud vki, amiben esetleg x2600 van és az ára 260k alatti?
Előre is köszi.. -
Rick4
félisten
-
RexpecT
addikt
Nem nem.Ha http/ftp forgalmad van akkor korlátlan.Ha viszont p2p és http -re használod és átléped az 5gb korlátot akkor küldenek egy levelet miszerint extrém felhasználó vagy és még egy ilyen alkalom és visszatesznek az eredeti nem akciós 5gb-os korlátba(ott már 5gb felett ígyis úgyis fizetned kell).
Tehát http/ftp jó, p2p/http rossz. -
Dufresne
addikt
Én úgyolvastam a szerződést, vagy talán inkább hallottam ismerőstől, aki előfizetett ilyenre, hogy lehet használni filecserélőt, csak akkor átkerülsz valami másik csomagba/tarifába...
Lehet én értettem félre valamit, vagy ő
Mindenesetre lényegtelen, sztem netezésre tökéletes 5k-ért egy ilyen előfizu annak aki sokat mászkál notival -
Kephamos
addikt
Mit takar az, hogy renew?
-
karantÉN
aktív tag
válasz
Dufresne #1050 üzenetére
jaja előfizetéses netet néztem , csak nekem nem minden hónapban kéne a net notihoz ezért érdeklődtem hogy lehet-e kapni -e valami feltöltő kártya szerűt kapni mint telóhoz
itthon van net de gépet használom rajta .
notit csak a jövőben szeretnék ha találok jó net megoldást
köszi a helpet -
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem:
Asus A6U-5040 laptop a szenvedő alany
Benne egy 14.8V 4400mAh (eredeti első) akksi. Az a probléma, hogy rákötöm az AC Adaptert (eredeti Delta) és az akksi nem tölt..., (nem azért mert fel van töltve...)
A laptop érzékeli, hogy ha benne van az akksi de, nem töltődik!
Egyáltalán nem töltődik se kikapcsolt, se bekapcsolt állapotban...
A laptop csak akkor indul el ha rá van kötve a 220-ra...
Ha rajta van a 220-on akkor mindegy ha benn van akksi ha nem...
Ez mitől lehetszvsz az akksi lesz a ludas de, jó lenne ha mégsem
Tudna valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal?
Akksi néhány adata:
SN:62N0AG039364
Model: A6500U
A42-A3
Rating: +14.8V ~ 4400mAh Li-ion
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
karantÉN #1049 üzenetére
Ez így elég tág kérdéskör
Netet lehet notihoz úgy, ha otthonvagy és szépen bedugod az otthoni kábelt a gépedbe. Vagy lehet wifi-n keresztül jópár helyen, akár ingyenes, akár fizetős hotspot-okon keresztül
Aztán sok-sok telefonnal is össze lehet hozni egy notit, úgy hogy a telót modemnek érzékelje és gyakorlatilag mobilhálózaton keresztül tudsz így internetezni.
Mostanába divatosak és sztem eléggé jók is a szélessávú mobilinternet előfizetések, pl vodafone-nál 5000/hó előfizetéséret kapsz egy hsdpa-s modemet és korlátlanul netezhetsz vele éjjel-nappal. Korlát csak a filecserélős letöltésre van 5 giga asszem.
Szóval van pár megoldás, pénztárcától, helytől és lehetőségtől függően -
Dufresne
addikt
Sziasztok!
Adott egyik ismerősőmnek egy ilyen noti [link]
Előre telepített oprendszerrel, darab CD nincs hozzá mellékelve. Kérdés, ha újra akarja telepíteni, mit kell rajta nyomkodni bekapcsoláskor, hogy valami megfelelő menübe jusson
Másik, hogy aztmondta állítólag kiírható dvd-re az a /gondolom/ képfile, amit tárol a gép az esetleges reinstallhoz, ez igaz-e és ha igen, hogyan megvalósítható?
Köszi előre is -
polip
addikt
válasz
!Overdose! #1043 üzenetére
LOL
-
Rick4
félisten
válasz
!Overdose! #1041 üzenetére
hát, ha eddig nem volt annyi ész a boltos fejében, hogy kibontsa a cuccot, és kipróbáljátok, már biztos leszáradt a lábad, ha ott állsz a boltban, miért nem próbáljátok ki?
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Sürgősen szeretnék venni egy autós töltőt az Asus laptopomhoz!
Itt állok a boltban, de a töltő dobozán nincs rajta az Asus, csak egy csomó más márka! Arra lennék kíváncsi, hogy az Asus csatlakozója megegyezik valami más gyártóéval? -
xcbiker
addikt
Csak lapcserével, esetleg a lap javításával, de ezutóbbit nem hiszem, hogy sokan vállalnák.
Ha gondolod megnézzük, de szerintem érdemesebb eladni bontásra, mert ha megint gond lesz vele akkor ezekhez nem egyszerű az alkatrészbeszerzés. pl.: HP-hoz már 50-60eFt-ért van alaplapom. -
Szecs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy /Portocom Multiboss/ NOTEBOOK COMPUTER 5600 D gépem.
Ati mobility radeon 9000 videó kártya van benne. Valószínű tönkre ment, mert a képernyőn ''matrixos'' futás tapasztalható, akkor is ha független monitorra kapcsolom. Kérdeztem egy-két szervizt, hogy tudják e javítani, de nem nagyon tudják vállalni. Sajnos a nagyobb gond, hogy a videó kártya az alaplapra van integrálva. Lehet az alaplap cseréje nélkül javítani a gépet, vagy csak komplett alaplap cseréjével orvosolható a hiba? Egy új alaplap ára tudomásom szerint kb. 90 e Ft, ezt egy kicsit drágának találom a gép árához viszonyítva.
Köszönöm előre is a segítséget.
Szecs -
-
ViTToRe
aktív tag
Igazából megerősítésként kérdeznék vmit... Szerintetek alaplaphiba az, amikor már be se kapcsol a noti ? se tápról , se táp nélkül , se aksival.......
-
BluEyes
őstag
válasz
JimKirk #1026 üzenetére
A FuSi ismeretlen előttem, de úgy általában szokott lenni a biosban egy beállítási lehetőség, ami a sata vincseszter működési módját állítja be (bocs, ez pongyola egy kicsit, de szebben nem tudom
). Az asztali gépemben ezt úgy hívja a bios, hogy RAID vagy IDE mód legyen, a HP notik nativ satának nevezik. Ha IDE módba rakom, ill. a notiban letiltom a nativ sata módot (a két dolog tök ugyanaz, csak másképp nevezték el a bios programozói) akkor az XpSP2 a saját driverét használva tökéletesen kezeli a vincsit.
Nos valami ilyesmit keress a biosban, sata, ide, raid, ahci varázsszavak talán nyomra vezetnek. Sok szerencsét! -
JimKirk
tag
Sziasztok!
Fel szeretnem telepiteni FuSi notebookunkra az Xp-t, de sajnos mar igy az elejen nehezsegekbe utkoztunk, nem ismeri fel a telepito a WD sata vinyot!
Erre a progira lenne szuksegem?
---> RAID/AHCI Software - Intel® Matrix Storage Manager <---
Ha nem akkor mi a teendo, letolteni a szukseges cuccot es kiirni cd-re?
Valahol olvastam, hogy a drivert akar bele is lehet epiteni az xp telepito driverei koze. Ez mennyire bonyolult?
A valaszokat elore is koszi! -
Convex
aktív tag
Hello!
Segítséget kérnék tőletek, most telepítettem notebook-ra új win-t, routeren keresztül osztom a netet. Egy pc-hez és ehhez a laptop-hoz. A gond ott van, hogy nem tudom a wireless cardbus-t beállítani, hogy vegye a routertől a jelet. Vezérlőpult>Vezeték nélküli kapcsolatok menüpontba végig pötyögöm, és a végén írja, hogy tegyek be telepítőlemezt, de a wireless cardbus-hoz nem kaptam egyáltalán ilyet, és elvileg automatice menni kellene. Vagy a másik, hogy usb-re feltesz adatokat, amit át kell másolnom az netet szolgáltat eszközre, mert routerből indul a net, így nehéz lesz routerbe adatokat vinnem.
Lehet zavarosan írtam, ha kell írjátok meg mit nem értetek, jónéven venném bármi nemű segítséget. -
heim
tag
Sziasztok hallott valaki valamit a Hp 6710b-k alaplapcseréjéről? Vettem egy ilyen notit kb 2 hónapja. Folyamatosan megy a venti bármit csinálok. A Hp ügyfélszolgálat szerint alaplapcsere kell. Nem nagyon tetszik, hogy vettem egy akkor 300.000 ft-s gépet és két hónap múlva esetleg hetekig dekkol majd a szervízben. Egyébként tud valaki valamit a központi szervízről? Mennyi ideig húzódnak a dolgok stb. Jövő héten vittém a gépet...Esetleg adnak csere készüléket addig mert nagy szükségem lenne a munkában rá...
Előre is köszi mindenkinek az infókat. -
Tommmmka
senior tag
Hi az lenne a kérdésem h. égen földön sehol sem találok a mobility x700-amhoz vista 32bit drivert amiben van controil center is... A pista faszán felismeri meg minden de nekem érthetetlen miért nincs normális catalyst control center-es vista driver mobility vga-hoz tud esetleg valaki valamit ezzel kapcsolatban?
-
raveace
csendes tag
Üdv!
Keresek egy notebook-ot, a következő kritériumokkal: fusson rajta XP, legyen benne sok ram (min 512), 40 GB vinyó (ez is min), akksi bírja valamennyit, legyen rajta soros port (ez fontos!). A kijelző mérete nem lényeges. Nem grafikai munkára lenne. 70-80k között szeretném letudni a vásárt.
Válaszokat, linkeket és ajánlatokat pls privátban küldjétek! -
BluEyes
őstag
Jaja, venni kell valami külső tunert hozzá. Ha meglesz a noti, meg kell nézni, hogy milyen portok vannak rajta - nincs sok lehetőség, usb tuti van, firewire, pcmcia, xpress card lehet még - oszt keresni valami belevalót a boltba. Figyelni kell, mert van ugye a hagyományos analóg tv-adás, meg van a digitális, olyan kártya köll, amilyen adás lesz fogható az adott helyen. Legjobb, ha tudja a karesz mindkettőt. Mindjárt itt a PH-n két bemutató, ezeket nézd meg, aztán irány a gugli!
[link] [link]
[Szerkesztve] -
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Laptop témában teljesen analfabéta vagyok. Apukám külföldön kamionozik, és szeretne venni egy laptop-ot. Elsősorban TV-zésre és netezésre használná. Wifi általában van rajtuk, de TV-zni hogyan lehet rajta? Lehet venni TV kártyát hozzá, vagy hogy működik?
Válaszotokat előre is köszönöm -
mahatma
aktív tag
sziasztok, egy láma kérdésem lenne, amikor a notebook.hu-n odaírják, hogy az operációs rendszer linux, az már telepített v. csak mellédobják a cd-t? tudom hülye kérdés, de haver nem akar linuxosat venni, én meg nem akarok kínlódni vele.
-
BluEyes
őstag
válasz
Krisz696 #1008 üzenetére
Vga, hang szokott kelleni, esetleg a lan, es ha van benne a wlan driver. Egyebekhez jok a win altalanos driverei. A lan a legfontosabb, hogy a netre majd fel tudj menni, szedd le, ird ki telepites elott. Eszkozkezeloben nezelodj, Everestet futtasd le most, megmondjak a csippszetet, vga, hang, lan tipusat, jegyezd fel, gyartok oldalan majd talalsz hozza drivert. Sata vincsi lehet meg problemas, remelem a tied Pata.
-
Krisz696
csendes tag
Vagy bele merjek vágni driverek nélkül is?
-
Krisz696
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsit elbizonytalanodtam... Hugomnak van egy IPC nootbookja, amire már igencsak ráférne egy újra telepítés. A probléma az, hogy nincsenek hozzá driverei. Így nem merek hozzáfogni. Láttam, hogy a touchpad-hoz is driver van feleteleítve, chipsethez is+ 3 vagy 4 valami. A neten keresgéltem driverek után, de csak német oldalakra bukkantam, az meg nekem 'kínai'.
Segítségetek előre is köszöm.
Ciao! -
Ilyen megér-e 100.000 Ft-ot
HP NX7400 (EY587)
business class
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) anti-glare TFT LCD • intel GMA-950 max. 224MB video
• Celeron-M 430 (1.73GHz/1MB/533) • 256MB DDR2 • 60GB HDD • DVD+/-RW D-Layer
• Wi-Fi (802.11a/b/g)
Corában lehet kapni holnaptól (nem nekem lesz, és nem játékra (a paraméterek emlékeim szerint az újságban kicsit mások mint amit fentebb írtam, de arra most nem emlékezem)) -
parandroid
félisten
válasz
#16820480 #1002 üzenetére
Nem, az IBM szoftvere kilövi a Win wlan-kezelőjét, együtt értelemszerűen nem működhetnek. De így van ez minden más gyártónál is. Abban a kis fekete ablakban kell megkeresned az elérhető wlan-hálókat, és csatlakozni a megfelelőhöz. Ha a Win-es módszert ismered, akkor ez sem bonyolult.
p -
törölt tag
válasz
parandroid #1000 üzenetére
be volt kapcsolva a wlan (kis led világított), és valóban megjelent a fekete ablak, amiben én tökre nem igazodtam ki, és próbálkoztam a win sajátjával hálózatokat keresni (sikertelenül). de akkor azt mondod, hogy abban a progiban kéne megnézni jobban is? azt hittem, hogy attól még, hogy valami szoftver van a gépen az alap wines cuccok mennek...
xcbiker: köszi a szándékot, de ezzel sajna nem tudok élni nagyon, mert akié a laptop, az 2 nap múlva elutazik, és csak szeptemberben jön meg, addigra meg már én nem leszek Magyarországon...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest