- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
Szünetmentest vennék asztali gepemhez, monitorhoz, boltban ujat 15k-20k korul.
Milyet, milyen tipust erdemes venni? -
wrox
őstag
válasz
razorbenke92 #74044 üzenetére
Nincs mese, ki kell bírni az 1 percet, amíg butul az STB.
Egyébként meg távirányítható konnektoraljzat.Mindenre van már technika.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
razorbenke92 #74044 üzenetére
A másik hátrány még, hogy nem lehet kikapcsolni külön a monitort távirányítóval.
Nekem volt egy LG-m, azt ki lehetett kapcsolni távirányítóval is.
-
Igen, amúgy annyira poén, hogy erről az alapvető dologról elmarad az ember figyelme, mert a képre összpontosít.
Nekem azért jutott eszembe, mert mikor tönkrement a TV-nk, akkor egy percig sem keseregtem, átdobtam a monitorom a helyére. Bekapcsolom, mondom nincs hang.... Hát ez mi? Majd egy percig eltartott, mire rájöttem, hogy az LCD nem fog hangot generálni
A másik hátrány még, hogy nem lehet kikapcsolni külön a monitort távirányítóval. Ha tényleg full tv szerepet kell betöltenie, ez baj. Igen, a STB vagy a beltéri ki-be kapcsolásakor automatán kapcsol ki-be a monitor, viszont ezek a cuccok közel 1 percig bootolnak (amik nekünk voltak idáig). Az ágyból pedig reggel-este kényelmetlen odamászkálni a monitorhoz :/
-
wrox
őstag
válasz
razorbenke92 #74042 üzenetére
"A hangról viszont külön kell gondoskodnod, ha nincs a monitorba beépítve hangszóró."
Jogos! Ez lemaradt.
-
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! Igaz mar kaptam segitseget de meg mindig nem nagyon ertem. Tehat ha veszek egy monitort es HDMI-s akkor azt tudom tvnek hasznalni es kulon kell vennem hozza egy tv tunert vagy set top boxot?
-
JohnnyX
őstag
válasz
morfológus #74034 üzenetére
Itt valamelyik 1-3 munkanap.
-
morfológus
csendes tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok.
Szeretnék egy 2,5" IDE-ből 3,5"-os IDE-be alakító szerkentyűt. Neten találtam több helyen is, de raktáron persze sehol nincs és hiába kértem h rendeljék meg hetek óta semmi értelmeset nem tudnak nekem válaszolni.
Tudtok esetleg ilyenben segíteni? Ahogy pár képen láttam nem egy bonyolult szerkezet, csak nem vágom ennyire a dolgot
Előre is 1000 köszi.Mhorph.
-
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok!
Viber es fórumon is feltettem ezt a kérdést, gondoltam itt hátha gyorsabban reagáltok.
Lenne olyan gondom, hogy vettem egy Galaxy S5- öt, s nem akarom hogy az S2 ből kitörlődjenek a viber-es csevegések!
Mi módon tudom ezt megcsinálni?
Pl.: Ha átteszem SIM-emet a másik telóba, és beregisztrálok ugyanazzal a számmal, akkor ha visszateszem S2 be, akkor törlődik, vagy ujra kezdődik?
Ha bejelentkezek ugyanazzal a gmail-es fiókommal , akkor történik valami a régi telefonon?Ha beleteszek, egy másik sim kártyát a S5 be, amég beregisztrálom a viber-re, aztán vissza teszem a régit az megoldás?
Mi történik akkor ha a másik telefonon Offline ba nyomom (sim nélkül, de wifin) s közben az S5 ön a régi számommal viber-ezek, akkor egyszerre kapom meg mind a 2 készüléken az üzeneteket, vagy egyiket zárolja? (gondolok itt arra hogyha ugyanazzal a számmal regizek be)
Köszönöm előre is, a fáradozást!
-
Milgram1
aktív tag
Hali,
C meghajtóból leválaszottam 100GB-ot egy külön partíciónak. Ha arra felrakok egy win-t akkor indításnál választok hogy melyik menjen és nem kellenek a dual bootos cuccok mint mac+win-nél nem? -
-
llax
senior tag
válasz
Ipadipad #74025 üzenetére
Annál a típusnál elvileg működik a Mass Storage mód, tehát meghajtóként jelentkezik a gépen. Bekapcsolt állapotban kell csatlakoztatni. A rejtett (rendszer) meghajtóját pl. Total Commander WinCE device moduljával tudod elérni.
Nekem a WinCE 6.0-ás változata van, annál így működik (bár nagyon régen nem használtam). De létezik belőle WinCE 5.0-ás is, annál lehet másképp.
-
Ipadipad
tag
sziasztok
kaptam ma egy lark FreeBird 50.3 gps-t
olyan kérdésem volna hogy melyik programmal tudom az eszköz flash tartalmát elérni usb-n keresztül ?
szoval ha simán rádugom a gépre semmit nem történik csak tölti a készüléket
de én maga a flash tartalmát szeretném elérni usb-n keresztül
azt melyik alkalmazással lehet ezt megvalositani ?
ugyan igy szeretnék 1 sima mezei mp3 lejátszó flash tartalmához is hozzáférni -
rabbit87
tag
Sziasztok!
Véleményre volna szükségem!
Adott egy asztali pc, ami kicsit lelassult az igényekhez képest.
Nem egy nagy szám, de a felhasználása sem extrém, filmnézés, internet kb.Viszont még ehhez is lassúnak bizonyul néha..
A gép pár éves, nagy vonalakban: sima mezei egymagos cpu, integrált vga, 1 GB DDR2 RAM.
XP futna a gépen amúgy.
Sokat költeni nem akarnak rá, én két utat látok.1. Még 1 GB RAM
2. SSD meghajtó a rendszernek
Kérdésem, hogy érezhetően megdobná-e a sebességet egy SSD vagy inkább a RAM legyen. Tudom mindkettő elkelne, de csak egyikre lesz keret!
A segítő válaszokat előre is köszi! -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy BF4 ben pár kör után a memória használat 60% -ról felmegy 90%- ra?
A 90% használat miatt a játék teljesen belassul, és játszhatatlan lesz. A rendszer formázás után újra lett telepítve, legújabb 14.7 driver van fent.
A konfig: i5 4670 + 8 gb ram + 6870 1gb
A segítséget köszönöm -
-
Skinny26
aktív tag
Hali!
Minden 16:9 képarányú monitor képes 4:3 képarányba a 75hz-re?
Köszi -
Simivok
senior tag
van egy WD5000AAKX merevlemez. Ha elromolna, akkor a WD-hez kellene elküldeni? Mert nincs meg a papírja ahonnan vettük. Viszont a WD weboldala szerint 2015-ig van rá gyártói gari.
-
-
pjen
félisten
Nem is a villám védelem oldodna meg hanem a dilemma UPS vagy tulfesz védett elosztó.Sajnos még a komplett rendszer:Épületen kiépített villámhárító+B-C osztályú túlfesz levezető+D osztály a konnektorban sem garantál 100% os védelmet.,Viszont az üzemeltető elmondhatja Ő mindent megtett.Szerintem legjobb védelem egy jól konfigurált lakás biztosítás.Nálam egy szó nélkül fizetett,készülék javítás+javíthatatlan készülék vásárlás kori ára.
-
pajav8
tag
Üdv! Van egy asztali gép amelyre rá lett dugva egy wifi router A-A (tehát mindkét vége ugyan olyan) USB kábellel.
Ennek hatására a gép kikapcsolt és leszállt a hátsó perifériák közül az összes usb csatlakozó, a jack csatlakozó és a lan csatlakozó is.
A VGA kimenet működik, illetve a gép elején lévő USB-k is.
Van vmilyen szoftveres vagy hardveres megoldás amivel életet lehetne lehelni a perifériába?
Köszi előre is
-
llax
senior tag
Nem oldódna meg. Nálam sem oldotta meg. Duplán sem (túlfeszvédős elosztó + túlfeszvédős UPS). 300m-re, egy ipari épület villámhárítójába csapott (nálam induktív csatolás). Nagyobb tüskéket megfogja, de komolyabb induktív lökéssel már nem bír el, a hálózaton bejövő közvetlen villámáramnak semmi akadályt nem jelent...
A készülék előtt (konnektor mögött, elosztóban, UPS-ben) lévő túlfeszvédő csak a házban teljesen kiépített rendszer 3. fokozata lenne. Szakzsargon finomvédelem, "D" fokozat, vagy 3. fokozat néven hivatkozik rá. Ezen fokozat és a védett készülék között nem javasolt (össz.!) 3 métert meghaladó vezeték használata.
A védelem fokozataira hazai és nemzetközi szabványok is vannak.
Némely háztartási túlfeszvédős elosztóra írt, igen jól mutató "biztosítási" összeget csak akkor hajthatod be a gyártón, ha szabványos rendszerben, "D" fokozatként használtad az elosztóját/UPS-ét (ezt már nem írják oda - a szabványok betartása "elvárható").Próbáltam valami olyat keresni, ami röviden, közérthetően leírja a dolgot: [link]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bluobluo75 #73999 üzenetére
Már maga a kérdés sem legális a fórumon.
(#74001) Doky586
Írta, hogy a projektoron "kimaxolta" a beállítást. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest