- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen videókártyát?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
JoolsNOS #138047 üzenetére
2. ASRock motherboards with Intel CPU bekezdés alatt.
-
JoolsNOS
veterán
Apropó, kipróbálnám a Win11et. Az alaplapomon lehet kapcsolni TPM-et? Egyelőre nem találom, hogyan lehetne. Köszi
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Grave_444 #138028 üzenetére
Köszi! Egyik kedvenc tesztvideóm
#138030Marci112233: Neked is köszi, most egy 10 méteres van, de egyáltalán nem visz 4k-t (egy régi kábel amit itthon találtam) Akárhogy méregetem, minimum 6 méter kell, tehát 10est kell megint vennem.
-
Csupingo
veterán
válasz
malagutif122 #138042 üzenetére
Esetleg a bios-ban nézd meg a boot sorrendet. Rosszabb esetben gond van a rendszerlemezzel, vagy pl. a sata kábellel.
Időnként a mi régi céges gépünk is csinált ilyet. Az akkor tért észhez, ha a rendszerlemez sata kábelét másik portba kötöttük az alaplapon. Aztán ha két hét múlva megint csinálta, akkor ismét átdugtuk egy másikba. -
fLeSs
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
malagutif122 #138042 üzenetére
A HDD kábeleit nézném meg először.
-
Top cat
addikt
válasz
Csápájev #138037 üzenetére
Nekem megtalálja. És ha letöltöd az apk-t úgy felmegy rá?
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
A délelőtt folyamán eltűnt néhány ikon az asztalról és a start menüből.
A probléma, hogy nem tudok új ikonokat rakni az asztalra. Amikor az asztal fölé húzok egy programot, hogy hozzon létre linket/shortcutot egy fehér semmilyen ikon jelenik meg, duplakattintásra nem csinál semmit aztán le is letörlődik.
Ha a users\administrator\desktop mappában létre akarok hozni egy új shortcutot, akkor egy pillanatra megjelenik a fájl, aztán letörlődik. Új mappát vagy text fájlt viszont létre tudok hozni.
Már lefuttattam egy teljes vírusírtó ellenőrzést védett módban, de semmi.
sfc /scannow nem jelez hibát
chkdsk sem jelez hibátÖtlet?
-
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,remélem jó helyre írok.
Laptopomra szeretnék letölteni egy android alkalmazást, (70mai - dash camhez).
Tudnátok mondani olyan programot pc-re,ami megbízható és nem teszi tele a gépet mindenféle tökmás programmal?Nox playert próbáltam, de nagyon nem volt szimpatikus,töröltem is minden mással együtt,amiket telepített.
-
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Ez a hdmi kábel vajon 4k-ban tudja a 60 Hz-et? Ez azt akarja jelenteni?
Köszi
-
Marci112233
addikt
válasz
akaido #138010 üzenetére
Na azt meg nem mondom a kábel 1.4-es vagy 2.0, mert azt egy Annke kamerarendszer mellé kaptam, de ott nem volt rá szükség. A monitorba eddig is HDMI ment és az az egy HDMI csatlakozó is van rajta. Egyedül a VGA-n változott a csatlakozás. De végül döntöttem és rendeltem egy 27-es 2K-s monitort. Úgy is váltásra készültem, mert a 3070-nek a FHD gyerekjáték, bőven marad benne tartalék. A monitor beállításaiban meg semmit nem babráltam mióta be lett lőve szinte új kora óta. Mikor elsőnek kikapcsolt rögtön én is a monitor menüjét bújtam, de minden olyan ami ezt okozná off-ra van téve. Értem is az energiamegtakarítást, és az automatikus kikapcsolás is. Én táp hibára gyanakszom, mert ugye mint írtam, nem mai gyártású a monitor.
-
akaido
addikt
válasz
Marci112233 #138007 üzenetére
A kábelek szabványa is különbözhet pl. HDMI 1.4, 2.0 a csatlakozóétól, pedig kompatibilisnek kellene lennie.
Próba tipp: A monitor beállításainak megváltoztatásával (a monitor saját gombjaival). Manuálisan is felébreszthető a képernyő az "input select" gombbal. Plusz: ha kikapcsolható az automatikus bemenet kiválasztás azt érdemes az aktuálisan csatlakoztatott HDMI portra állítani. Igaz ez utóbbi kikapcsolja a monitor automatikus bemeneti funkcióját, de ha mindig ugyanazt a HDMI aljzatot használod akkor jó lehet. -
Sziasztok!
A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani
Nem tudom megkerülni. google is kérdeztem lakapcsoltam már valami webhely védelmet nem változott
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Korábban érdeklődtem, de most ismét megteszem. VGA-t váltottam, és azóta (Bár lehet azelőtt is volt ilyen nem tudom pontosan.) A monitrom 10 perces időre van állítva, hogy elmenjen készenlétbe. Eddig szépen ment és amikor elérte a 10 percet a képernyő elment alvóba tehát csak villogott a led az alján hogy be van kapcsolva, de nem kap jelet. Na de most 10 perc után lekapcsol ugyanígy, de 10 másodperc múlva teljesen kikapcsol, és csak a bekapcsoló gombbal éleszthető fel. Okozhatja ezt a VGA csere vagy az hogy most HDMI kábellel van öszekötve és nem DVI-D to HDMI-vel?
-
mezis
félisten
válasz
galervin93 #138005 üzenetére
USB-set, méretes antennákkal és 5GHz-et is tudjon.
És egy USB hosszabbító kábel, ha a fém PC ház árnyékolná. -
gregory91
senior tag
válasz
spleenszuru #138003 üzenetére
Ezekkel inkább kárt okozol a rendszerednek mint hasznát.Ha törölni akarsz valamit akkor inkább : "appwiz.cpl" parancs.Vírusok ellen nem veszed hasznát.Végezd el manuálisan.Vacakolós ugyan, de legalább látod hogy mit törölsz.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ti használtok-e bármilyen alkalmazás/játék törléséhez segédprogramot?
Op. rendszer Windows 10.Én egy ideje Revo Unistaller Prot használtam, de arról a bizonyos helyről már nem tölthető le újabb verzió.
Szerintetek csak parasztvakítás ez a registry adatok, és maradandó mappák, fájlok törlése ezekkel a segédprogramokkal, vagy tényleg életszerű ezeket használni?
Elég rég volt, hogy csak simán vezérlőpultból töröltem dolgokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
galervin93 #137999 üzenetére
Ahogy írták, a belső kártyák kb. 4000-től kezdődnek. Használható usb-s változat meg 2-3 ezertől. Persze ha kicsit extrémebb elvárásaid vannak, akkor jobban bele kell mélyedni az adatokba. Sebesség, jelérzékenység (antennás), stb. Pl. egyszerű használatra jók a körömnyi usb stick-ek is, de általában nem olyan gyorsak és intenzív használatnál némelyiknél előfordulhat, hogy melegszik és gyakran megszakad a kapcsolat. Ha nem kell olyan nagy sebességhez, akkor én vagy antennás usb-st vennék 4000 környékén, vagy belsőt, az nem foglal extra helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest