Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Particionálás
- Video digitalizálás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
válasz
napoleon2323 #11997 üzenetére
hát nem igazán... ez teljesen olyan szagu, mint ha 32 bites oprendszered lenne... az lát 3,2 gigát... a teljes 4096 kéne legyen szerintem... fent van frankón minden chipset driver stb...? Alaplapi driverek stb... én ilyesmikre gondolnék hirtelen.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
napoleon2323 #11997 üzenetére
Nekem is 4 GB a gépben. 1 db modul. A rendszer 4et is lát, mint ITT
-
-
spista222
addikt
válasz
napoleon2323 #11989 üzenetére
Sajnos nincs a laphoz rendes kézikönyv MSI oldalán az olcsóbb alaplapokhoz nem készítenek megfelelőt.
4GB elvileg a maximum amit bele lehet préselni lapba. Érdekes hogy a támogatottak között viszont csak 1GB-os a maximum.
Szerintem chipset korlátozás lesz.
Annyit tehetsz hogy bemész a BIOS-ban és ADVANCED fül chipset-en belül keresel valamit ami erre vonatkozhat. Asus-nál Pl olyan szokott lenni hogy memery remap.
Ha nincs ilyen akkor nem hiszem hogy használni tudod majd mind a 4 GB-ot.
Az intelnél is van ilyen korlátozás hogy a 945 Chipset bár támogatja a 4GB maximális memória méretet mégsem tudja lekezelni az összeset. Amitől már biztos viszi korlát nélkül az a 965 ös chipset. -
hvb
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, szükségem lenne egy jól használható web tartalomszűrőre, amivel a
gyerekeim szeretném megvédeni. A content advisor nem jött be nekem egyenlőre. Van más ezen kívül?[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz
napoleon2323 #11992 üzenetére
feladatkezelő - teljesítmény mit mond?
Fizikai memória (K)
Összesen - Rendelkezésre álló - Rendszergyorsítótár... Milyen értékek vannak?
Lefoglalt memórai értéke menyi?
-
napoleon2323
tag
válasz
zsolti1902 #11990 üzenetére
Igen ott is, illetve ha a Vezérlőpult > Rendszer és biztonság > Rendszer-en (Számítógép-re jobb gomb) belül nézem meg ott is úgy írja, hogy "Telepített memória (RAM): 4GB (3GB használható)". Ezt nem értem, hogy miért. :S
Vilmaboy: 2X2 GB van benne.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz
3GB van szabadon vagy 3GB az összes elérhető memória? A 4GB hogy áll össze a gépedben? 2*2GB vagy 4*1GB?
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
Azt hogy érted, hogy 3 GB-ot mutat használhatónak? A Feladatkezelőre gondolsz?
-
napoleon2323
tag
Sziasztok
A következő miatt kérném a segítségeteket.
Mai nap telepítettem egy 64bit-es Windows 7 Operációs rendszert a régi Win Xp helyett.
Legfőképpen azért mert 4 GB Ram van a gépben és, hogy a 64 bit-es már ki tudja használni.
De amikor megnézem a memória méretét, csak 3 GB-t mutat használhatónak, de mind a 4 GB Ram-ot látja.Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm előre is a válaszotokat.
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #11976 üzenetére
De attól az SMS-eket kéne fogadnia , nem?
Szóval nem értem...másnál simán működik és fogadja SMS-t ,akikkel beszéltem. -
siti
őstag
Sziasztok!
van egy pdf file-om, amit google docsról tölttem le, mégpedig úgy, hogy a nyomatásra kattintva behozza a readert, a nyomtatási ablakot, de ezt kikapcsolva már a readerben van a file, amit el lehet menteni. Viszont amikor megnyitom, akkor mindig feldobja a nyomtatási ablakot. Ezt hogy lehet kiszedni, hogy ne ezzel kezdjen?[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
ha hozzá vagyok csatlakoztatva egy rooterhez és a rooter ip címét konfigoláskor megváltoztatták... honnét tudom meg, hogy mi per pill az ip címe? nem akarom leresetelni a rootert, mert egy fél élet újrakonfigolni az userek miatt. millió user, millió szűrővel... tartalmakat és időbeni engedélyeket is kell szűrni, mac adresseket, mindenfélét. nam akarom újra könfigolni
persze az ip-t elfelejtette aki konfigolta, hogy mire változtatta meg. ipconfigban vagy máshol kiírja valahogy magának a rooternek a címét?
-
Tv
senior tag
Sziasztok!
Lennne egy primitív kérdésem. 2 gépet szeretnék használni 1 monitorral. Tft monitorról van szó, az egyik gép d-sub (vga), a másik dvi-on csatlakozna. Ez így minden tovvábi nélkül használható? Úgyértem ha pl. megy egyszerre mindkét gép akkor csak a monitoron kell inputot váltanom és gond nélkül fog menni?
-
AndrisBoy
aktív tag
jah, és a PIN kódot is kivettem h ne kérje.
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #11971 üzenetére
Nem kéne tán ordibálnia a TAB-nek, hogy "hoppá,van bennem egy sim kártya" ?
Valamit csak kéne csinálnia, mert a natúr menüben a "Beállítások/Vezetéknélkülis és hálózatok/Mobilhálózatoknál is csak annyit ír h nincs a készülékben Sim kártya... -
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok.
Vettem anno egy Galaxy Tab 10.1 GT-P7500-ast (3G-s verzió)
Mindig csak WIFI-n keresztül neteztem rajta.
Most próbálnék rajta 3G-netezni, de nem jön össze.
Telenornál vásárolt, Telenor-os sim-el probálkozok.
Jól van beletéve a SIM
Nincs kikapcsolva a SIM kártya (nem járt le)
Próbáltam sokféleképpen beletenni,de csak 1 féle képpen megy beleMégcsak annyit sem ír ki hogy "van bennem sim kártya" megsem nyikkan, semmit nem reagál rá.
Ha mobilhálózathoz megyek a Beállításoknál, azt irja ki helyezzem be a sim kártyát.
Valaki HELP ?
-
pockhome
senior tag
válasz
Realradical #11966 üzenetére
na van itt egy csomó hülye fájl ami nem tudom hogy minek van ott...
ittvan: van olyan ami 13,8GB-os[link]
a System Volume Information mappában van...
az esetleg megoldás lehetne hogy lementem az adatokat és formázom? -
Intel fan11
őstag
Üdv! Olyan problémám lenne hogy egy laptopnál mikor bekapcsolom azt írja eszköztelepítési hiba! A windows nem tudja betölteni a Battery telepítőprogramját. Segítséget a hardver gyártójától kaphat Mi lehet a gond??
-
inkubator
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
-
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Megmaradt a gépemben minden!! Szerencsére! Új táp pörög már:-DD
Üdv
-
wrox
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy lehet javítani a ventilátor túlvezérlés hibát PS3-on?
Realradical: kár
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hernor02 #11953 üzenetére
Programokban kellene keresni a kérdést, esetleg vírusban.
(#11954) pockhome:Rosszul tudod. 4 giga mellett is ajánlott a lapozófájl. Már csak azért is ha olyan játékba, vagy programba futsz bele, ami követeli akkor simán hibaüzenettel kivágja mi a baja. Elég 1-2 gigát adni neki és akkor már nem szól. De a legjobb az ha nem is piszkálod, hagyod hogy a rendszer kezelje.
[ Szerkesztve ]
-
pockhome
senior tag
egy gyors kérdés a szakikhoz:
van egy 64GB-os partícióm, és egyre kevesebb rajta a hely.
amit ténylegesen lefoglalok az max 25GB, kb 1.5 órája 5gb szabad hely volt, a mostani bekapcsolásnál 1.9GB van rajta szabadon...
Sentinel szerint 100/94, 4 hibás szektor és 387 nap 4 órája megy, azt írja még több mint 1000 nap van hátra, hát szerintem nemvalaki valami ötlet esetleg?
köszi előre is!
-
wrox
őstag
válasz
Truckdriver #11945 üzenetére
Azt szeretnéd, hogy fixen UDMA 100-ra legyen állítva, vagy az a kérdés, hogy tud -e ilyen sebességen dolgozni a vinyó?
-
Truckdriver
tag
Mert ha biztos lennék a dologban akkor nem kérdeztem volna.Egyébként Megköszönöm Szépen a Segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz
Truckdriver #11943 üzenetére
Miért ne tudnád?
-
Truckdriver
tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Van egy PATA Winchester-em,egy WD320 Gigás vinyó.Tudom-e működtetni UDMA 100-ban?
-
agoka07
senior tag
válasz
Winner_hun #11933 üzenetére
Sajnos nem tudom.. Egy 1000 éves gép az alaplap egy ilyen : [link] .
-
wrox
őstag
válasz
Realradical #11931 üzenetére
És a cuccot is megtarthattad?
-
Winner_hun
félisten
válasz
agoka07 #11932 üzenetére
Milyen bios? A sípolásokra figyelj mert az megmondja hogy mi a hiba oka.
-
mzso
veterán
.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Jó napot!
Nekem az a problémám, hogy a csatlakoztatott mikrofon hangja jelentős késéssel hallható. (1-2 tized másodpercet tippelek) Ha az ember hallja a saját hangját fejhallgatóval, akkor gyakorlatilag lehetetlen beszélni. (hangkártya egy egyébként Xonar D1 (uni-xonar driverrel))
-
Badb0y
addikt
Egy érdekes kérdésem lenne valaki szakihoz.
Adott egy rohadt drága laptop. Win 7 pro 64 bit van rajta, és természetesen minden jogtiszta.
A cd meghajtó helyére be van téve egy hdd caddy, és van a kis leválasztó ikon jobb alul ugye, hogy biztonságosan le szeretnénk választani egy sata vagy usb-s eszközt.No itt nincs, és nem értem miért, mikor más gépen van. Jelenleg a biztonságos leválasztás a következő módon történik:
Számítógép jobb klikk, tulajdonságok, eszközkezelő, winchesterek, eltávolítás. Mondanom sem kell, hogy ez macera.
Amit kérdeznék, hogy lehetne előcsalogatni az oda alulra ?
Illetve ha senkinek semmi ötlete, akkor valaki win guru tudna abban segíteni, hogy mint linuxon van az umount parancs, egy bat fájlt kreálni az asztalra, ami lecsatolja a meghajtót valami umount szerű paranccsal. -
Melack
veterán
-
Blue@X
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #11921 üzenetére
Nincs rá lehetőség hogy készpénzre váltsd.
-
Melack
veterán
válasz
Rabbitf_24 #11921 üzenetére
Sehogy. Épp emiatt lett kitalálva ez a rendszer.
-
Rabbitf_24
addikt
Vki tudja, hogy hogyan lehetne kp-ra váltani a SZÉP kártya szállás zsebében található összeget?
Előre is köszi... -
csyo
senior tag
válasz
dudika10 #11908 üzenetére
na jo, ne viccelj:-)
Ezen tul vagyunk már:-)Es az ALT + SHIFT csak akkor mukodik ha fel van telepitve tobb, mint 1 nyelv...
szoval a kerdes még él...
Ismerosomnél rendszertelepites kozben a billentyu kiosztasa be lett allitva.
Viszont meg szeretnék változtatni a kiosztást angolra.
A vezerlopultban nem talalni nyelv atallitast...
Valahogy le let torolve biztos, talan aki feltette nekik a rendszert az torolte le valahogy(?) ... mindegy...
A lényeg, hogy szeretnék angolra állitani.
Hogy segitsek nekik?
Hogy oldhatom meg nekik a problémát? -
inkubator
aktív tag
XP csökkentett módos parancssorából megcsinálta de csak a működő vinyó checkdisk-jét. A rossz vinyónak, mivel csak amikor indítom a gépet akkor látja secondari masterbe a "rosszat", viszont se windowsban se parancssorba nincs betűjele a rosszvinyónak, így nem tudtam átváltani rá és nem tudtam checkdisket futtatni rajta.
-
wrox
őstag
válasz
Realradical #11916 üzenetére
Szerencsére nem.
De azt továbbra is fent tartom, hogy ami komolyabban sérült, azt a GDB sem hozza vissza.
Ha mindenképpen menteni akarnám előtte, mert államtitkok vannak rajta., akkor leghostolnám előtte az egész lemezt.
(most néztem a blogod, mi lett az Iponos történet vége? a hsz-eket nem olvastam még végig)
[ Szerkesztve ]
-
-
wrox
őstag
válasz
Realradical #11914 üzenetére
Adatokhoz hozzá sem fog nyúlni, a partíciós tábla sérült csak. Ha meg hozzányúl adathoz, akkor annak úgyis mindegy, mert azt vissza nem fogod szedni otthonról még GDB NTFS-el sem, mert sérült. (nem 1, nem 10 vinyót hozták már, hogy nem indul, mindegyiknek ez volt a megoldása adatvesztés nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
inkubator
aktív tag
HELP! Bekapcsoltam a gépemet és nem bootol be a vinyó, hanem kiírja hogy "Verify DMI Pool Data DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" Eddig 1 éven át ment tökéletesen a rendszer és most ezt írja ki és ettől nem lép tovább. Számomra fontos adatok vannak a vinyón és szeretném őket lemententeni, vagy ha lehet akkor az eredeti rendszert feléleszteni. Mit tegyek? Elvileg 2 partíció van, de sajna mindkettőn fontos dolgok vannak. Másik vinyót beraktam rendszernek az működött. Amikor mellé slave-be tettem a "hibásat" nem ismerte fel. Gondoltam akkor vesszen a "hibás" vinyó rendszer partíciója, elindítottam az XP telepítőt erre látom hogy a gép szerint nincs partícionálva
Szerintetek mit csináljak? -
csyo
senior tag
sziasztok!
Ismerosomnél rendszertelepites kozben a billentyu kiosztasa be lett allitva.
Viszont meg szeretnék változtatni a kiosztást angolra.A vezerlopultban nem talalni nyelv atallitast...
Valahogy le let torolve biztos, talan aki feltette nekik a rendszert az torolte le valahogy(?) ... mindegy...
A lényeg, hogy szeretnék angolra állitani.
Hogy segitsek nekik?Hogy oldhatom meg nekik a problémát?
-
Rico45
őstag
válasz
fatallerror #11905 üzenetére
Igen tuti hogy a táp!
Csak egy miatt vagyok para ,hogy villant amikor leállt!De köszönöm mindenkinek a választ,és majd megírom mi a helyzet!!
Üdv és jóccaka!
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
válasz
fatallerror #11902 üzenetére
Hát,hogy éreztem a szagot és közben ment a gép!Szép lassan felfedeztem hogy a táp a gáz!
Bele néztem és a táp belsejében műanyag olvadást találtam!
Most persze nem arról a gépről írok ! ! !
Amúgy ez már elég régi és gyengusz táp volt FSP Group INC 350-60THA-p
[ Szerkesztve ]
-
Gyuszi 78
tag
válasz
Rico45 #11900 üzenetére
Szia!
Ez csupán szerencse kérdése. Rokon gépe is hasonlóan leadta a "füstjeleket" nála csak a táp adta meg magát. Rosszabb esetben más hardvert is magával ránthat egy gagyi táp.
Tápegységen nem érdemes spórolni, minőségit kell venni belőle!
Szurkolok, hogy nálad is "csak" ennyi legyen a probléma.(Idegességre azért minden okod meglehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Hosszabb bemutatót kapott a Gothic Remake
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD