Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nyomtató topik
- Modding és elektronikai kérdések
Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
PH-User #20835 üzenetére
Tud, csak nincs kedve. A beállítás a registryben a
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
helyen található, a beállítás neve HideFileExt, DWORD (duplaszó) a típusa és a 0 értéke azt jelenti, hogy nincsenek elrejtve, az 1 azt, hogy igen. A következő parancsokat kellene felhasználni a scriptben:
if (errorlevel opcióval)
reg.exe (és benne a compare opció, az összehasonlításhoz, amelynek eredményétől függően az if errorlevel után egy másik reg parancs beállítja az ellenkezőjét az aktuálisnak, ha kell).
A reg által használni kívánt file-nak (import opció) pl. így kell kinéznie (sima szövegfile):Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"HideFileExt"=dword:00000000De a reg.exe opcióval is megadhatod az konkrét értéket, csak az bonyolultabb (lásd reg add /?).
Vagy csinálhatsz 2 file-t, az egyikben a kikapcsolás, a másikban a bekapcsolás van, és akkor csak annyit kell beleírni, hogy
reg import kikapcs.reg (utóbbi file pl. a fenti, kódként szereplő szöveget tartalmazó file lehet)
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz
PH-User #20810 üzenetére
Bacsis barátom megfejtette a hibát:
ez szerint a leírás szerint nem tud írni/olvasni az EEpromba... szal ismét lehet hogy a BIOS csip a hibás mégis csak.. de akkor nem elég az új szoftver, magát a csipet is cserélni kellMert eddig azt tervezgettük, hogy iratunk hozzá 1 másik bios-t, de akkor az nem lesz elég, a chip-et is cserélni kell....
Erre jutottunk, valszeg ez a baja a lapnak, így bekockáztatok 1 bios chip cserét....
-
forras2
őstag
válasz
PH-User #20806 üzenetére
úgy írta ki ezt a hibát, hogy csak 1 processzor volt a lapban, semmi más, és semmi nem volt rákötve.
Ha rá van téve 1 cpu hűtő, akkor akármit csinálunk vele, nem sípol a pc speaker, de ha le van véve róla, akkor meg visít, hogy túl melegedett a cpu....
De ezen kívül semmi más hangot nem ad ki... -
rezike
csendes tag
válasz
PH-User #20785 üzenetére
És milyen pasztát ajánlasz??És mennyi időközönként kell cserélni??Mi csak alaplapot cseréltünk,de lehet,hogy akkor tünt el róla.Itt van egy kép most csináltam everestel ilyen a hőmérséklet mikor netezek stb...Mikor gamelek gondolom,hogy több
http://kepfeltoltes.hu/110103/h_m_rs_klet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #20785 üzenetére
Az a paszta szőrén-szálán nem tűnik el, max. akkor, ha te vagy valami hasonló műszerész letörli róla és úgy rakja össze paszta nélkül. Igen, amiatt szaggathatnak a játékok, mivel igencsak felmelegszik a processzor, ha nem tudja átadni a hőt a hűtőbordának.
A második felével tökéletesen egyetértek.
Az elsővel kapcsolatban találkoztam már "parafenoménekkel". Azaz én szereltem össze a cuccot, kentem fel a pasztát, rá a hűtőt stb. Jó év múlva - miközben csak én használtam és szét nem szedtem - "nagytakarításnál" alig találtam pasztát (azt is elég szárazat) a processzor meg hűtő között. Döbbenet?! Aztán próbáltam keresni a magyarázatot: a paszta tulképpen szilikonolajba kevert aluminiumoxid por (Al2O3). Elképzelhető, hogy melegedéstől (proci, de lehet a környezete is) az olajból elpárolog valamennyi. A szárazabb állag már nem olyan jó hővezető és innen kezd a dolog felpörögni (pozitív feedback). Nem mondanám/írnám, ha nem személyes tapasztalat lenne. És látom nagyon gyakran visszatérő téma, ahogy a gép újraindulása is, ami ide is visszavezethető.
Tanulság: minden nagytakarításnál a portalanításon kívül nem árt benézni a procihűtő alá is, és becsületesen be-"bébikrémezni".[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #20770 üzenetére
Akkor pedig neki szokás fogni méregetni előbb hidegen, aztán betáplálva. Általában elég klasszikus a felépítés. Bemenet, fojtók, kondik, varisztorok, aztán egyenirányító híd (vagy diódák, nagyfeszültségű, nagy kapacitású szűrőkondi (méretre se kicsi) majd innen a bonyolultabb része a szabályzó. Szekunder (kimeneti) feszültségek, opto visszacsatolás stb.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #20767 üzenetére
Csak gyanítom, hogy valami belső "fogyasztás" okozhatja a galibát. Normális üzemben a nagyfrekvencia nem kellene hallható legyen. Tehát valami leterheli és az "lehúzza" az oszcillátor frekvenciáját. Az, hogy fütyül annyiban jó, hogy valószínű a teljesítménytranzisztorok épek. Én elsősorban dagadt elkókat keresgélnék, de egy előzetes vizuális vizsgálat is könnyen a hibához vezethet.
-
PH-User
addikt
válasz
PH-User #20765 üzenetére
Míg erre nem kapok választ, kérdeznék mást.
Van egy Dell tápegységem, vaskos, nehéz darab, de nem indul.
Áram alá helyezve magas frekvenciás, folytonos sípoló hangot ad és nem indul vele a PC. (Nem az én PC-m, hanem egy kicsi konfig, aminek mennie kellene vele és másik táppal indul.)Mi baja lehet/javítható-e, ha igen, akkor megéri?
Úgy tudom a Dell tápok jó minőségűek. -
-
-
netseft
aktív tag
válasz
PH-User #20530 üzenetére
Én anno mikor kerestem, jártam csavarboltokban, de egyikben sem tudtak segíteni. Ha mégis mész csavarboltba, mindenképp kérdezz rá, hogy ne kelljen keresgélned. Számtech üzletben sem biztos, hogy segítenek, mert még ha van nekik szervizeléshez, akkor sem tudnak ilyesmit értékesíteni, adni nagy mennyiséget biztos nem fognak, a legtöbb helyen még pár darabot se. Bontóban lehet szemezgetni, esetleg nagyobb mennyiséget, vagy szétnézel külföldön.
-
-
föccer
nagyúr
-
Phvhun
őstag
válasz
PH-User #20528 üzenetére
Csavart csavarboltban kapsz fillérekért, számítógépes csavar meg semmiben nem különbözik a nem számítógépes csavartól, nem speciális eset.
Szerk: abit laphoz nincs tuningprogi, setfsb automatizálására esetleg irhatnék neked egy progit, semmiből nem áll az egész, ha setfsb-t tudod használni, és működik is akkor irj privit és megoldjuk. mondjuk lehet van setfsb-ben beépített ilyen feature, de nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz
PH-User #20381 üzenetére
tudtommal modemet lehet belerakni, gyakorlatilag sosem láttam ilyen csatlakozófelülettel szerelt eszközt
(#20380) @matthew@ ha DivX-es a DVD lejátszó, akkor van rá esély, ha nem, akkor át kell konvertálni, mondjuk a ConvertXtoDVD-vel vagy a Win7ben gyárilag is van ilyen program
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz
PH-User #19900 üzenetére
hmmm....
próbáld meg, hogy driverből vagy a beállításokból engedélyezed a VSyncet (vertikális szinkronizáció). ez a monitorod képfrissítéséhez igazítja a FPS-t (1 frissítés - 1 frame = 75Hz - 75FPS), ez gyakorlatilag ugyanúgy framelimitet jelent, de hátha jobb lesz, mint a játék saját megoldása[ Szerkesztve ]
-
netseft
aktív tag
válasz
PH-User #19667 üzenetére
Esetleg a telepítési könyvtárban és az adott user könyvtárán belül AppData könyvtárakban nézz szét, nem-e marad meg valamilyen fájl, amit az újonnan telepített böngésző ismét használ. További takarítást már tényleg csak a registry-ben lehet. Esetleg valami kiterjesztés nem kavarhat be, vagy nincs blokkolva a Flash Player? about:plugins címsorba beírva mit mond a Flash-re?
-
netseft
aktív tag
-
Lenry
félisten
válasz
PH-User #19412 üzenetére
szóval nem jutsz tovább azon a részen sem, ahol kiválaszthatod a javítandó rendszert?
anélkül tényleg nem tudod használni a javító konzolt sem.
azt kell mondjam sajnos, hogy az én tudásom így, távszervízben ennél a pontnál elfogyott.utolsó megoldásként azt tudom mondani, hogy rakd újra a Win7-et
(#19417) Terminator17 azt látom, de te segítséget kérsz, és nem nyújtasz
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz
PH-User #19397 üzenetére
hmmm....
ezt olvasd el -
Lenry
félisten
válasz
PH-User #19375 üzenetére
ha most az XP van fönn, és ezután akarsz Win7-et rakni, akkor semmi dolgod nincs, a Win7 automatikusan felismeri a telepített XP-t és rendszerindító menüt készít
ha nálad fordítva van a helyzet, akkor tedd fel az XP-t, indíts újra, tedd be a Win7 telepítőt, és a helyreállításban (Repair your computer) válaszd a Startup recoveryt, ezután fogja helyreállítani a Win7 a saját bootját és létrehozni a rendszerindító menüt
[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
válasz
PH-User #19319 üzenetére
Létre tudsz. A Win7 saját lemezkezelője is támogatja a kötetek átméretezését.
Lecsökkented a partíció méretét, aztán létrehozol egy újat.
Azért nagyon szűkre ne vedd. Nem tudom mire kell az XP, de ha nem akarsz ugyanarra a partícióra még komolyabb programokat is pakolni akkor akár 5-10GB is elég lehet.Ingyenes megoldások közül ott van még az Easeus Partition Manager Home Edition.
Azért tudj róla, hogy elszállhat a partíció átméretezés közben. Szóval ha bármi fontos dolog van rajta, akkor csinálj róla biztonsági mentést.
-
föccer
nagyúr
válasz
PH-User #19319 üzenetére
Elvelg pq magic és hasonló partició kezeló softverrel létre lehet hozni. XP alatt az sajátgépen jobb klikk->kezelés-> lemezkezelő alatt is meg lehet csinálni. A baj az, hogy ha felteszed az xp-t, akkor nem fog futni a win7, csak ha azt is újratelepíted. Ha a win xp van fent előbb, akkor a win 7 helyesen elkezeli a 2 op rendszert, és elvileg boot menübúl lehet választani, hogy mire tudsz bootolni. Egyébként nem lesz kevés az a 18 gb?
üdv, föccer
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
PH-User #18275 üzenetére
Üdv!
Nekem a SB Live 5.1-es hangkártyával a hátsókra kiteszi szépen, gondolom a sztereo miatt, viszont a center az istennek sem akar szólni-> ezzel egyidejűleg a mély pedig szépen szól!
Próbáltál már cserélgetni kimeneteknél, hátha megtudod oldani úgy?
Az alaplapod nem ír ki lehetőségválasztást, mikor bedugod az kisjack-et ? Hogy hogyan miként szólaljon meg a csatlakoztatott hangfalpár ??
Nekem annó, amikor 7.1-es integráltam volt, így bíbelődtem vele. Pár óra alatt megkaptam az 5.1-et és akkor szólt a 2 első, 2 hátsó, sőt a center és a mély is....
... Igaz nekem akkor az oldalak keveredtek, de szerencsére az egyik jack-2rca hosszabbított volt, így megcseréltem 2 kábelt keresztbe, aztán a végén emlékszem így lett a tökéletes... -
Peetry
senior tag
válasz
PH-User #18272 üzenetére
zene szerintem nem fog 5.1-ben szólni mivel stereo a jel, ami a két frontra fog nyilván menni, a winamp nem adja ki minden csatornára. Max a hangkártya szoftverben variálhatsz valamit, hogy kimenjen a hátsókra is, és akkor ugyanaz szól a hátsókból mint az elsőkből. 2.1-ben a mélyet még asszem kirakja a megfelelő helyre. Ha rosszul tudom majd kijavítanak.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
PH-User #18111 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Aki ezen témában írkált. Nálam is jelentkezett a probléma és én pedig azt vettem észre, hogy az msn plus amikor frissítette magát, ill. hagytam neki, hogy na most had frissítse, azután lett ilyen a dolog, hogy nem tudok rögtön linket megnyitni, csak ha kimásolom.
Időközben barátnőm gépét újra kellett telepítenem aztán feltettem az msn-t minden jó. Majd jöttek a folyamatos frissítések, aztán láss csodát, egyszer csak nem... és pont közte volt az új msn plus is...
Én ezt szűrtem le. De ennek nálam már legalább 4-5 napja... -
válasz
PH-User #18111 üzenetére
Mert egy kalap szar az a program. Már a hajam kihullott tőle. Utálom, de sajna ezt köll szeretni
Amúgy nekem is volt ilyen. Sőt volt egy időszak, mikor linket egyáltalán nem engedett küldeni, általában frissítések után csinált nekem ilyen marhaságokat.Remélem valaki megtalálja számodra a problémát!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
PH-User #17901 üzenetére
Helló!
Nálam egy FSP Everest 400W-os táppal Q9550@3700MHz + 5850 alapórajelen + 2x2GB memó + 3db HDD + egyéb kütyük prime95 3thread + Furmark együttes terhelésénél kérnek a hálózatból maguknak 370W-ot. (Természetesen monitor nélkül) Ebből lejön még a táp hatásfoka, tehát saccperkábé max. 300...320W-ot fogyaszt a gépezet.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
PH-User #17885 üzenetére
Miért nem írsz a magyar G.Skill oldalon nekik? (vagy hívod fel őket)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
PH-User #17725 üzenetére
Dehogy is, ez talán még a belső vinyókeretes/hdd hordozós - nem jut eszembe a neve - időkben fordult elő, azóta ilyenre nincs szükség.
Szóval a letíltás az nem ugyanaz, mint a kikapcsolás?
Én a második vga-mra gondoltam, hisz nem használtam physx-et meg cuda-t már egy-két hónapja. -
kabanka
aktív tag
válasz
PH-User #17725 üzenetére
Hát létezik olyan hogy CPU limit. Nekem GTS450el 2,66Ghznál tuti van, ezért kezdtem el tuningolni most 3,2n megy. Ha játszol durva grafikán és a CPU 100%os állandóan akkor valószínű CPU limit van, de ha a CPU kihasználása csökken és a játék sem akad akkor a kártya is ki van használva rendesen. Legalábbis CPUlimitről ezt írták. Hogy a CPU nem tud elég gyorsan számolni a kártyának ezért a kártya nem tudja hozni a full sebességét.
-
JackOneill19
csendes tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SONY WF-1000XM5 Truly Wireless zajszűrős bluetooth fülhallgató fekete
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3070 Ti 8Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)