Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Akciókamerák
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
kerlac
őstag
erre senkinek semmi ötlete?
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
A következő problémákkal fordulok hozzátok:
ASUS P8P67 LE REV 3.0 alaplapi integrált hangkártya, ugye hátul a 6 kimenet és elől 2 panel (mikrofon + füles). 5.1-es házimozi rákötve a hátsóra, előre pedig egy Creative Fatality Headset. Szépen feltettem a win7 64-es alá a Realtek AC'97 stb hangkezelő szoftvert, de nem engedi szabadon beállítani, hogy melyik csati mire vonatkozzon. Régi gépemnél uez a szoftver simán engedte nekem kiosztani, hogy melyik kimenet mrie vonatkozzon, így a fülest és a 5.1-est is tudtam hátulra bekötni, mert egyszerűen beállítgattam, hogy melyik mit kezeljen.
Ezt most nem engedi, zöld-zöld, lila-lila, mélnyomó-mélynyomó és ennyi. A maradék 3 közül van egy mikrofon, de már a headset hangkimenetét nem kezeli, mert a szabadon maradt 2 csati telejsen mást kezelne....
Van mód rá, hogy átállítsam? Vagy másik szoftver esetleg? Vegyek Asus Xonar DG hangkártyát a füleshez?
Ráadásul az előlaphoz csatlakoztatott mikrofon mintha pincéből szólna, többel is próbáltam, de vmi nagyon nem stimmel. Nem tudom mi lehet a baja...(gépem többi adata: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155, GAINWARD GTX560Ti 1GB, KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz, Chieftec CTG 500 KINGSTON 64GB SATA2 SSD, 2x 1TB wd HD, COOLERMASTER Storm Enforcer, ARCTIC COOLING Freezer 13 LE)
-
kerlac
őstag
Gyors segítségre lenne szükségem! XP-n nem találom a "távoli asztal kapcsolat" indítását... régóta nem használok xp-t és egyszerűen nem tudom már hol van...
-
kerlac
őstag
válasz
Hunork #46901 üzenetére
Köszi, próbálom, de kis bibi: Nem rendelkezik engedéllyel a parancssor indításához... (csak egy felhasználó van a gépen, én...)
másodikat mindjárt próbálom.
még egy kérdés: régi gépembe tettem egy 320-as vinyót. telepítéskor, még a teleptítés menüben feldaraboltam 100 és 220 részekre, majd a 100-asra feltoltam a win7 64-est. Másikat le sem formáztam, de a win alól nem is látom.. hogyan tudnám előcsalni és leformázni?
köszönöm. -
kerlac
őstag
Windows 7 64-e op rendszert telepítettem, kérdésem, hogy hol tudom kikapcsolni a hibernálást és az indexelést?
továbbá hol tudom bekapcsolni, hogy a jelszavakat jegyezze meg 1-1 oldalon?köszönöm!
-
kerlac
őstag
Vettem új gépet, szépen összeszarkva (i5200k, AsusP67 alaplap, GTX560Ti, 8gb ram, OCZ SSD, CM Storm E.), letesztelve, SSD benne, hazaviszem, win 7 64-es be, majd kis feket képernyő fogad:
BOOTMGR is missing.
Lemez nélkül is ez ugrik be. Hardveres a hiba, vigyem vissza boltba vagy vmi egyéb baj lehet?
Valakinek van erre ötlete?
köszönöm!
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, barátom nem éppen játékra való gépen szeretne játszani (egész konkrétan a Fallout 3-al), a játékleírás szerint: a proci meg a ram megfelelő, nem is a minimum, hanem az ajánlott.
Szerintem a videokarija lehet a ludas, ami egy integrált: Intel G33/G31 Express Chipset Family kártya, ugyanakkor a játékhoz minimum NvidiaDirect X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series) kell.
Jól sejtem ez a hiba? (ugyanakkor a játék indulási hibaüzenetként valamilyen .dll fájlt hiányol, ami pedig megvan...)
Jól gondolom vagy más bibi lesz?
-
kerlac
őstag
Segítségeteket szeretném kérni, tud valaki Pesten ajánlani műszakist akivel meg tudnám nézetni 5.1-es headsetes fülesemet? Ugyanis érintkezési hiba miatt a mikrofon és már a bal fülese sem működik. Közel 20000 forintos kütyüről beszélünk és csak érintkezési hiba miatt nem dobnám ki.
-
kerlac
őstag
Nem tudom hol kellene feltennem a kérdést, de video szerkesztő progit keresek. Több, kisebb videóból szeretnék összevágni egyet (megvagdosva őket), alá zenét illeszteni. Lényeg, hogy minőségből ne veszítsek (alapból sem csúcs minőségű videókról van szó) és minél egyszerűbb legyen.
Ötlet?
köszönöm!
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jófajta partícionáló programot? 1 TB-s vinyót szeretnék újraosztani, eddig a Part Quest Magicet használtam, de 2002-es kiadás, hátha van már jobb.
köszöntem! -
kerlac
őstag
Sziasztok!
A következő bosszantó problémám akadt a gépemmel: most telepítettem frissen a win 7 x86 op. rendszert, szépen feltettem az alaplapi drivereket, direct x, VGA driver stbstb, az 5.1-es fülesemen található mikrofont azonban nem tudom feléleszteni ill működik, de a skype, teamspeak kapcsolatok nem hallanak csak vmi távoli zörejt. Feltettem a realtek 255-es verziószámú driverét, beállításoknál feltekertem mikrofont a maximumra, de semmi, mint ahogy az 5.1-es hangfalszett hátsó hangfaalit sem hajlandó észlelni...
korábban is mindkettő csatlakoztatva volt, mindegyik kifogástalanul működött, most viszont a fentebb vázolt hibák jelentkeztek. hol tudnék állítani rajtuk ill milyen program segíteni???
gépem:
E6750, Gigabyte P35C-DS3R, 2*2gb Geil Ultra ram, Sapphire Radeon 4870 SE vga, 2x1TB wd HD, Raidmax Sagitta házikó, Asus és Pioneer DVD írók Corsair 450 táp -
kerlac
őstag
Mindkét bill. usb-s, de a logit átalakítóval használtam a szabvány bill helyen. ha haazérek, megpróbálom, amit írtál.
windows bootoláshoz nincs ötleted? hogyan tudnám kivenni ezt a marhaságot, hogy minden egyes indításkor ott kell állnom készenlétben és választanom az xp-t, mert különben a win 7-et választja, az meg befagy, mert nincs is fennt már...
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Örülnék ha valaki tudna segíteni a következő 2 problémában:
gépem:E6750, Gigabyte P35C-DS3R, 2*2gb Geil Ultra ram, ATI Sapphire Radeon 4870 SE vga, 2x1TB wd HD, Raidmax Sagitta házikó, Asus és Pioneer DVD írók, Corsair 450 táp
1. A win xp mellé mobil rackban helyet foglaló 320gb-os vinyóra feltettem még tavaly, kiadás előtt a Win 7 próbaverzióját, aminek köszönhetően indításkor mindig választanom kellett a két op. rendszer között, hogy melyiket indítsa a gép. Namost a mobil rack kb 1 évig nem volt a gépemben, de azóta is választgatom az indítást, tegnap jutottam el addig, hogy leformatáltam a mobil vinyót, de sajnos ezt követően is megmaradt a választási kötelezetség, ami ugye problémás, hiszen a win 7 nincs is már fennt.
Hol ill hogyan tudom ezt eltávolítani???
2. vezeték nélküli logi billentyűmet nemrég Revoltec fightboard-ra cseréltem, de amíg a fentiekbebn vázolt választási kötelezetségem fennáll, csak a csatlakoztatott logival tudok választani, azaz míg nem töl be a win, addig csak a régi billentyűt tudom használni. próbáltam törölni, leválasztani, de semmi, Revolt nem észleli, csak windows-ban.
Erre ötlet?
köszönöm előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Cisco ISR 4331/K9
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon