Hirdetés
Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Az miért van ha netes rádiót elindítom (több lejátszóval is próbáltam) sokszor megszakad a WLan kapcsolat?
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer DVR-216DBK típusú DVD íróm. Olyan problémám van, hogy az üres DVD-ket nem, vagy nagy nehezen olvassa be, de ha sikerül kiírni akkor olvassa. Mi a gond?
krypton
-
kabanka
aktív tag
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Érdekes probléma lépett fel, adott a konfigom (adatlapnál olvasható, de leírom ide is a lényeget, ASRock4core1600-P35+E7300(alapon)+2GB Corsair DDR2-800MHz-CL4+Gainward HD4850 Accelero S1 hűtővel.
Hazapakoltam koliból minap, mielőtt összeraktam volna a gépet átpasztáztam a cpu-t és az alaplapi chipsetet. Miután összekötöttem mindent, látványosan belassult a gép (Madden 08, Fifa11 szaggat, amire eddig nem volt példa). CPU-RAM teszteket lefuttattam (everest), azok jó eredményeket dobtak, így gondolom a VGA-val van gond.
2oprendszer van fent, W7 és XP. W7 alatt siralmas a helyzet (11-5ös catalyst), XP alatt valamivel jobb (10-5-ös cata, újrarakva többször)...Próbáltam már mindenféle dolgot, oprendszert még nem raktam újra (az XP szinte érintetlen volt, csak a vinyón volt rajta), de kábeleket variáltam már, egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a hiba.
Kevés az FPS a játékokban, amíg koliban bent volt a gép addig nem volt ilyen problémám (Dirt2+Crysis2-ztem is), a konfig változatlan volt ott is és itthon is.
Szerintetek mi lehet ennek az oka?
off: 4850 topikba is beírtam, de mivel nem vagyok biztos benne hogy VGA probléma, így ide is elfér szerintem, illetve hátha itt hamarabb választ kapok.
-
Dexter-2000
őstag
"Tompítani" hogyan tudom a fejhallgatómat?
Idegesítően érzékeny pl hallom mikor az egeret jobban balra húzom vagy amikor szervereket tölt a játék egyszerűen ilyenkor zúg különbözően vagy amikor felpörög a vinyó azt is hallom és már baromira idegesít -
kabanka
aktív tag
Sziasztok! A héten tervezem, hogy beújítok egy Western Digital vinyóba sajnos a Samsungom tetűlassú ráadásul elég hamar megadták magukat sorban, így lett egy Seagate ami gyorsabb ugyan de olyan motorhangja van (sípolás) ami idegesítő egy lyukacsos házban. Szóval WD-t elég sok helyen ajánlották, hogy tegyek vele egy próbát Blue és Black között gondolkozom. Blueban megkockáztatnék egy RAID0ás 500-500gb-set az AAKS típusból, vagy egy 500GB-s Blacket azt csak úgy simán. Véleményetek szerint melyik éri meg jobban? a két blue-t annyiért tudom venni mint az egy blacket.
A kérdést a milyen HDD-t vegyek fórumon is feltettem
-
veze
őstag
van egy külső házam e-Sata és USB 2.0 csatlakozókkal.
müködne e ugy vajon ha a NAS-ra rádugom USB vel, az egyik gépbe meg e-Sataval?
gyanítom hogy nem... de ha kiprobálom okozhat e valami kárt a vinyóban?
a cél az lenne hogy dugdosás nélkül elérhetném e gépről is
vagy ha E-satan dugom a NAS-ra usb-n meg a medialejatszóra és tudna róla lejatszani..
átkapcsoló nincs rajta, amivel kiválasztani lehetne egyik vagy másik csatlakozási módot..
Sharkoon ház, de van egy LC POWER EH35BSII is..(ez utobbi garanciás.) -
Satyricon
addikt
Üdv
Wordben adott egy szöveg(tétel). Szeretném kicsit összébb húzni a sorokat, de nem engedi. Szóval két bekezdés között van körülbelül 4 sornyi szabad hely és nem engedi összébb venni. Ha nyomok backspace-t, akkor az első bekezdés végéhez ugrik a második bekezdés eleje, nem pedig a bekezdés közti távolság csökken... Nem tudom miért csinálja ezt...
Remélem értitek mi a probléma...
Tudnátok segíteni???
-
Vodar
senior tag
válasz
kjani18 #34172 üzenetére
Mindkettő IDE? De ez, hogy lehet? Ilyet se hallottam még. Ez az IDE: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/images/cable-ide.jpg
Ez meg a SATA: http://www.pchost.hu/aruhaz/images/sata18ra1-l.gif
Nem????
TcK_Marco: YouTube-ra (fel kell töltened valamennyi videót előtte és kell egy pár hetes regisztráció és akkor engedélyezik a 15 percnél hosszabb videókat).
-
KYZRR
őstag
Üdv!
Lenne egy kérdésem!
Hova lehetne felrakni 15percnél hosszabb videót, aminek mérete 1.64GB? -
MmDorian
őstag
válasz
atom87 #34169 üzenetére
na úgy néz ki a helyzet, hogy ...nem így..
az egy dolog, hogy lennt nem direktbe hdmi-ről meg a kép, és nincs hdmi, mint lejátszó eszköz, de nálam úgy van, és én sem látom...
más fejlemény. egy lg tv van lenn. hdmi-n látom a képet, a hangot ugye nem hallom. viszont a 3,5ös dzsekkből valamit kihoztunk, és ha átváltok másik csatornára a tv-n, a ahngot hallom. hogy lehetne ezt a kettőt kombinálni ?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
SATA 2 merevlemezem és DVD olvasóm van, a BIOS-ban mégis az IDE slave résznél van mind a kettő. Miért?
-
nova001
senior tag
válasz
Attila8006 #34165 üzenetére
pm ment
-
Attila8006
aktív tag
válasz
atom87 #34163 üzenetére
a hdmi megy..de csak a vga hdmijéről..és ugy mindenhol van hang..de itt vagyok egy full extrás hangtechnikával,és legalább analogon szeretnék adni neki jelet...optikain és coaxon meg se nyikkan..ráadásul mikor hátul a jack csatikba bedugom pl a fejhallgatót,akkor is azt jelzi nincs csatlakoztatva ..
már szedem is a linkről amit adtál..meg próbálom.Értesítelek mi lett -
atom87
aktív tag
válasz
MmDorian #34161 üzenetére
Attila8006 meg pont az a baja, hogy azon megy ki a hangja
HDMI-n megy hang, lejátszó eszközöknél be kell kapcsolni/engedélyezni kell a HDMI-t és elvileg megy.
Attila8006:töröld le a HDMI drivert, ha nem kell, majd innen (pipa és tovább után) válassz az oprendszerednek megfelelő drivert. Ha így se jó akkor passz...
-
nova001
senior tag
válasz
Attila8006 #34160 üzenetére
Srs audio sandbox nézd meg
-
MmDorian
őstag
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem, illetve kettő. HDMI-n megy hang ? és ha igen, mit kell állítani, egyszerűen nem jövök rá...
-
Attila8006
aktív tag
na eljött ismét az izzasztás napja..még mindíg nincs hangom és már lassan belépek a gépház oldalába
nem hinném hogy a lapom hangkarija lenne kuka..nincs valami driver ami jobban kezelhetné a hangkarit mint az MSI oldalára feltöltött vacak?
-
atom87
aktív tag
válasz
nova001 #34157 üzenetére
Én a notebook-omnál tapasztaltam ilyet, nagy valószínűséggel egy Windows 7tel nem kompatibilis hardver okozza a bajt. Én bármit próbáltam, nem tudtam feltenni a W7-et a notira... Nálam chipset/vga inkompatibilitás a valószínű...
mod:ha előtte jó volt a Win 7 és közben volt tuning BIOS-ból, állíts vissza mindent default-ra!
-
nova001
senior tag
hello
következö a bajom
felraktam a win7et feltelepiti és mikor bejönne hogy teljesitmény ellenörzése fekete képernyö lesz majd egy idö mulva ujra indul
felraktam utána a vistát ami tökéletes alatta....vissza raktam most egy másik win7et és nem jo ugyan ugy....ha csökkenetetbe inditom akor bejön az ellenörzés és alul mozog az a fénycsik de kiirja hogy csökkentetbe nem lehet végrehajtani ujra kell inditani normál modba amibe ugyan ugy nem megyvalami ötlet ?? mi b...dott el ?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
SATA 2 merevlemezem és DVD olvasóm van, a BIOS-ban mégis az IDE slave résznél van mind a kettő. Miért?
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Két docx fájlt szeretnék doc-ba konvertálni. Leszedtem a 2003-mas office-hez a 2007-es plugint vagy mit, amivel meg lehet nyitni a docx fájlt. De valami oknál fogva ez a plugin nem települ fel. Tudnátok más megoldást javasolni? Sürgős lenne, mert a magyar tételek vannak benne, és holnap szóbelizek belőle...
Köszi előre is!
-
manoarc
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #34147 üzenetére
Vesz egy hangkarit 1500 ft-ért
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34147 üzenetére
ok köszi
én is alszom rá 1et mert korán kelek
köszi az eddigi segítséged is -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34146 üzenetére
Más ötletem most sajnos nincs, még alszok rá egyet hátha eszembe jut valami vagy addig valaki hátha tud valami megoldást írni.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34145 üzenetére
igen tutira..
most feltettem valamilyen drivert alc889hez..és azt értem el hogy recsegő hangon...szakadozva,de néha optikain küld hangot
az analog/coaxokat még mindig nem látjaés optikain is csak 192khz-en szólaltatja meg,ami igen érdekes..és nem folyamatos hanem szakad..a házimozi kijelzője is jelzi hogy valami nincs rendjén a hang forrással
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34142 üzenetére
Sajnos nem vágom a MSI-k BIOS-át, de tuti, hogy engedélyezve van az integrált hangkártya?
(#34143) nova001: Na ez jó kérdés, reménykedtem benne, hogy majd te tudsz angolul.
De beírtam a google fordítóba és ez jött ki: Kívül Mario Kart, a legtöbb Wii autóversenyeket ajánlatot mozgás vagy analóg kormány - nem mind. F1 2009 egyike a kevés, hogy megadja neked mozgás ellenőrzés (Wii távirányító egyéni vagy Wii távirányító / Wii Wheel kombó), valamint a lehetőséget, hogy kormányozni egy thumbstick (csatolni kell a Nunchuk vagy játszani segítségével Classic Controller).
Ha jól értelmezem akkor szinte nincs is megkötve, hogy mivel irányítsd, küldheted klasszikus kontrollerrel illetve azzal a marokra fogható két szarral és még valami Wheel kombó-val is. -
manoarc
senior tag
válasz
Attila8006 #34142 üzenetére
A biosban nincs letiltva?
-
nova001
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #34141 üzenetére
köszi és mit jelent ez xted pontosan ?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34141 üzenetére
teljesen új a rendszer..most tettem újra,mert elötte egy hangkari volt benne,de azt sajnos elcseréltem másra
azt gondoltam a lap hangkarija is ideiglenesen megfelel..de nincs hang -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34139 üzenetére
Ha telepítettél akármilyen hangkártya driver-t akkor azt töröld le majd próbálj meg frissítéseket kerestetni a Win7-el hátha leszed egyet magától.
(#34140) nova001: Outside of Mario Kart, most Wii racing games offer motion or analog steering – not both. F1 2009 is one of the few that gives you motion controls (Wii remote solo or Wii remote/Wii Wheel combo) as well as the option to steer using a thumbstick (attach the Nunchuk or play using the Classic Controller).
-
nova001
senior tag
f1 2009 wii játékhoz kell valami más kontroller vagy elég a sima kormány ?? tudja valaki ?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34138 üzenetére
Nem..
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34137 üzenetére
Miután engedélyezted, alapértelmezetté tudod tenni?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34135 üzenetére
engedélyezni tudom.csak azt írja nincs csatlakoztatva...
telepiteni nemtudom a realtek drivert amit a kolléga adott,mert azt írja no driver was supported on this driver package -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34134 üzenetére
És ha letiltod akkor sem engedi engedélyezni a Speakers-t? Ha a Speakers-re nyomsz egy jobb egér tulajdonságokat akkor ott mit ír az "Eszközhasználat"-nál?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34131 üzenetére
Ha letiltom és engedélyezem sem történik semmi ugyan úgy nem látja a bedugott ezközt.
wdm_r230.zip 47,9MB most szedem le hátha... -
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34131 üzenetére
Nem lehet kiválasztani.
-
kovy79
őstag
válasz
Attila8006 #34130 üzenetére
Azt hiszem, én is szívtam anno ilyen Realtek ALC889-cel.
Én leszedtem a Realtek drivert (nem az alaplapihoz kapottat használtam) és mintha azzal ment volna minden. Tipp.Mod: ALC662-vel szívtam, de talán itt is segít a saját (tehát Realtek) driver!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34129 üzenetére
Hogy hogy nem lehet? Ha jobb egérrel rányomsz és ott "Beállítás alapértelmezett eszközként". Vagy ez inaktív esetleg?
(#34130) Attila8006: És ha előtte letiltod az AMD-es eszközt?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34127 üzenetére
próbáltam...
ez a vgas csak végszükség lett..
Sajnos nem lehet elsőddlegesre tennimikor hátul rácsatiztatok valamit,sincs semmi reakció
-
Attila8006
aktív tag
válasz
kovy79 #34126 üzenetére
igen igen..mivel semmi máson nincs hang
így amig nem sikerül megoldást találni a gondra,addig a vga hdmi csatija segítségével van csak hang! az MSI 790FX-GD70 winki edition hangkarija olyan mintha kuka lenne,holott nincs piros x még akkor se a hang ikonnál ha a vgaról leveszem a hangot -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34124 üzenetére
Úgy látom, hogy a videokártya adja ki a hangot, ezért nem hallasz semmit az alaplapi csatiból. Próbáld meg, hogy a Speakers-t teszed alapértelmezett eszközzé.
-
kovy79
őstag
válasz
Attila8006 #34123 üzenetére
Oké, hogy a Biosban engedélyezve van a hang, de a win szerint az ATi HD audio a használt hangeszköz HDMI-n keresztül. Jobb klikkel tiltsd le az ATi-t, a "Speakers"-t pedig engedélyezd!
-
Attila8006
aktív tag
és a fejhallgatóhoz is csatlakoztatva van a füles..de mikor kihuzom bedugom sem villan fel semmi..ugyanakkor a mikrofont sem érzékeli.Teljesen olyan mintha a htsó csatlakozó felület full halott lenne..nem érzékel semmit :S
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34122 üzenetére
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34121 üzenetére
Erre gondoltam.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #34120 üzenetére
Win7 van fent nekem és nem találom a vezérlőpulton belül a hardvert hacsak nem az eszközkezelőre gondolsz.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Attila8006 #34110 üzenetére
A Vezérlőpult/Hardver és hang/Hang/Hangeszközök kezelése ablakot letudnád fotózni?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
enginev3.0 #34118 üzenetére
Pedig minden reményem bennetek volt...
Teljesen tanácstalan vagyok....
Azért köszi -
enginev3.0
félisten
válasz
Attila8006 #34115 üzenetére
Akkor nem tudom
-
kovy79
őstag
válasz
RootRulez #34116 üzenetére
Nyugi, a rendszer visszaállítás sem tuti megoldás ilyenkor!
Én hasonló esetben egy dolgot tudtam csinálni: mikor bebootolt a win, azonnal ctrl+alt+del és a feladatkezelőben már tudtam "dolgozni". Malwarebytes + egy-két spyware kereső/eltávolító és újra használható volt a gép. Persze volt már olyan is, hogy csak a win reinstall segített... -
RootRulez
félisten
válasz
enginev3.0 #34111 üzenetére
Köszi, ez jó lett (volna, ha be lett volna állítva a rendszer visszaállítás.
)
-
Attila8006
aktív tag
sőt hátul semmilyen csatira nem reagál.
mikrofont is bedugtam..azt irja:nincs csatlakoztatva.
ugyanakkor jobb oldalon a hang ikon normális.ha jobb klikkelek rá,valami Digital audio S/DIF nál a zöld csík ugrál..
de az erősitőm összekötöttem coaxal is,jackel is,optikaival is..és néma..ninncs hang -
Predator2
addikt
megjött a Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB-os vinyóm
az lenne a kérdésem h sebesség szempontjából számít h milyen méretű partíciók vannak rajta?úgy gondoltam h csinálok egy 60GB-os részt a windowsnak és a maradékot ketté osztom
az adatoknakwin7 ultimate x64 megy majd rá
-
Attila8006
aktív tag
válasz
enginev3.0 #34112 üzenetére
Igen persze (HD Audio Enabled)
-
enginev3.0
félisten
válasz
Attila8006 #34110 üzenetére
Biosban az alaplapi hangkártya engedélyezve van?
bios->integrated peripherals->HD AUDIO CONTROLLEL
-
enginev3.0
félisten
válasz
RootRulez #34109 üzenetére
Azt olvastam, hogy lemezről lehet elindítani rendszer visszaállítást
Ha a Windows telepítőlemezét használja, illetve USB flash meghajtót használ, kattintson a Számítógép javítása menüpontra.Jelölje ki a javítani kívánt Windows-telepítést, majd kattintson a Tovább gombra.Kattintson a Rendszer-helyreállítási beállítások menü kívánt eszközére annak megnyitásához.Illetve itt van az F8-as
Ha a számítógépen több operációs rendszer is van, a nyílbillentyűkkel jelölje ki azt az operációs rendszert, amelyet javítani szeretne, majd nyomja le és tartsa lenyomva az F8 billentyűt.
A Speciális rendszerindítási beállítások képernyőn a nyílbillentyűkkel jelölje ki a Számítógép javítása menüpontot, majd nyomja le az Enter billentyűt. (Ha a Számítógép javítása lehetőség nem jelenik meg, az azt jelenti, hogy a számítógép nem tartalmaz előtelepített helyreállítási lehetőségeket, vagy a hálózati rendszergazda letiltotta azokat.)
-
Attila8006
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy MSI 790fx-gd70 alaplapom és a hangkártyája nem akar működni semilyen oprendszer alatt, nem ad ki hangot és ha bedugom a csatlakozót mindha be sem dugnám. De nincs felkiáltó jel a hangkártyánál és azt mutatja,hogy van hang ( azt írja, hogy digital audio S/DIF). -
RootRulez
félisten
Bratyó összeszedett vmi vírust Win7 van, programok nem indulnak NOD se indul a rendszer védelem ablak egy pillanatra felvillan, majd bezáródik, szóval ezen a módon nem lehet visszaállítani korábbi rendszert, van rá más mód? F8 nyomkodással bejön rendszer visszaállítás is vagy csak csökkentettmód stb?
-
Benhill
senior tag
Kösziköszi. Ez a total video converter nagyon zsír.
-
Benhill
senior tag
Program kellene nekem, ami bármilyen videóból csinál kis méretű 3gp-t, vagy wmv-t. Már kerestem google, de nagyon sok a használhatatlan.
-
harcikoca
senior tag
tudna valaki mondani ram/proci esetleg alaplap tesztelő progit? mert a gépem kékhalált ad állandóan és valami rossz benne az biztos.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
Geller72 #33906 üzenetére
Nem reagál semmi, kipróbáltam a 30/30/30 as módszert az sem használt, egyszerűen csak világít a 6 led és semmi reakció.
#33908 csak simán vigyem vissza az üzletbe ahol vettem? mert blokk még megvan és tavaly októberben lett véve, csalódott is voltam ilyen hamar kipurcant
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Politikai mémek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- EAFC 25
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Gamer laptopok rèszletre. RTX 4050 , RTX 4060 , RTX 4070 , RTX 4080 BANKMENTES , KAMATMENTES .
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest