Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- OLED monitor topic
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Böngészés közben sac/kb mennyit fogyaszthat egy PC, monitorral együtt?
E5200 proci, HD3850 VGA, 2 GB 800 Mhz RAM + 20 colos LCD monitor.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Putyin90 #49939 üzenetére
Kipróbáltam, nálam is bufferel, ergo nincs elég sávszéle a classfm-nek.
Nekem is volna egy kérdésem:
Van nekem egy FSP400-60GHN tápom. Mivel a gépházban már minden ventit kicseréltem extra űber halkra, így már szinte egyedül a táp ventijének van hangja (egyedül hangosabb, mint a gépházban lévő másik 5 venti együttvéve, persze más tápokhoz képest így is nagyon halk, na de hát na...).
A kérdésem: van halkabb venti a benne lévő gyárihoz képest? Ha igen, melyik? Ja és ebben forrasztva van a venti, vagy van egy kis csatlakozója?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Kérdés:
Miért nem látni ilyen kis mikro méretű pendrivokat USB 3.0 csatlakozóval ellátva? Technikai akadálya van pl. egy ilyen méretű pendrive elkészítésének USB 3.0-ás meghajtóval?
-
Vodar
senior tag
Nekem is NOD-om van (Eset Smart Security 5), itthon nem kevesebb, mint 4 gépen és egyiken se produkál ilyet, ergo ez valami Windowsos hiba lesz, összeakad valamivel, de semmiképp se az ESET hibája, szóval nem csak a tüneteket kell kezelni, hanem a probléma forrását.
Eset-ben azt szeretem, hogy nagyon kicsi az erőforrás igénye, gyakorlatilag nem lehet megérezni, hogy ott van, alig eszik valami 10-15 MB memóriát és eddig az összes általam, vagy ismerőseim által használt gépen elpusztított minden kártevőt.
E mellet Spybot Search and Destroyt használok 5. éve, panasz nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
macimeister #48584 üzenetére
Ja a Logout nekem is. De a PH középen. Jó lenne, ha középre helyeznék a Logoutos fiúk az oldalt
A többi oldal is középen van, már csak a Logout nem.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Van egy kazettám, amit szeretnék átmásolni a PC-re. Holnap veszek egy Jack-Jack kábelt.
Tanácsok? A vonalbemenetbe, vagy a mikrofon portjába dugjam a Jack dugót a hangkártyán? Milyen programot ajánlotok a műveletre?
-
Vodar
senior tag
CPU: 2,5 Ghz Intel E5200
VGA: HD3850
Memória: 2GB 800 Mhz CL4Kérdés:
Lenne annak bármi hatása, ha ezt a konfigot bővíteném még 2 GB RAM-al? Gyorsabb lenne tőle bármi is? Javulna a programok teljesítménye? Akár böngészés, photoshoppolás, weblapszerkesztés; akár a játékoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Elküldtem garanciára az iPon-hoz az alaplapomat, mert azt produkálta, hogy bekapcsolás után 2-3 percig nem indította el a bootot, csak pörögtek benne a ventik.
Az iPon most azt írja, hogy mivel sérültek az LGA lábak, nem tudja a normál garanciális ügyintézés keretein belül kezelni a javítást, csak "feltételes ügyintézéssel"
Egyszerűen nem értem, hogy mitől sérülhettek meg az LGA lábak, ráadásul elküldés előtt átnéztem az egész lapot és nem vettem észre, hogy az LGA lábai sérültek lennének.
Kérdés: az LGA lábak sérülése okozhatja a fentebb leírt problémát, vagy kizárt, hogy pár sérült LGA láb miatt ilyet csináljon a lap?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Elküldtem garanciára az iPon-hoz az alaplapomat, mert azt produkálta, hogy bekapcsolás után 2-3 percig nem indította el a bootot, csak pörögtek benne a ventik.
Az iPon most azt írja, hogy mivel sérültek az LGA lábak, nem tudja a normál garanciális ügyintézés keretein belül kezelni a javítást, csak "feltételes ügyintézéssel"
Egyszerűen nem értem, hogy mitől sérülhettek meg az LGA lábak, ráadásul elküldés előtt átnéztem az egész lapot és nem vettem észre, hogy az LGA lábai sérültek lennének.
Kérdés: az LGA lábak sérülése okozhatja a fentebb leírt problémát, vagy kizárt, hogy pár sérült LGA láb miatt ilyet csináljon a lap?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ezzel a szürke gagyi D-SUB kábellel milyen gond lehet? Miben másabb egy drágább D-SUB kábel?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
DDR3-as memóriafoglalatba tehetek DDR2-es RAM-ot?
-
Vodar
senior tag
Próbálta valaki élesben az MX-4-es pasztát?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A D-SUB kábel és a VGA kábel egy és ugyanaz?
-
Vodar
senior tag
válasz
#65675776 #47752 üzenetére
GigaByte GA-P31-ES3G alaplap, Intel E5200 processzor és HD3850 videokártya.
Akik most kapcsolódnak be:
PC bekapcsolás után csak üresjáratban pörgeti a ventilátorokat és csak 2-3 perc után kezdi el a boot folyamatot. Próbáltam videokártya, memória, merevlemez, stb. nélkül is elindítani, de ugyanaz a probléma. Ezért gondolom, hogy az alaplap a ludas.
Milyen gond lehet vele? CMOS reset megvolt, BIOS-t is frissítettem.
-
Vodar
senior tag
Hétfőn beküldöm iPonhoz garanciára az anno 11 ezer Ft-ért vásárolt Gigabyte alaplapomat. Azt a hibát produkálja, hogy bekapcsolásnál üresjáratban pörgeti maxon a ventiket (ergo kap feszültséget), de csak 2-3 perc után kezd bebootolni.
Szerintetek ez a hiba javítható és csak megjavítják, vagy új alaplapot adnak?
-
Vodar
senior tag
És mennyire biztos, hogy alaplap hiba? Mert iPon-ról rendeltem 2 éve, garanciafutárra is előfizettem, amit annyit takar, hogy ingyen viszi és hozza a futár a meghibásodott terméket, viszont ha mégsem hibás, amit elvisz, akkor nekem kell kifizetnem a futár oda-vissza útját...
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Amit írtam korábban, az most már egyre többször előfordul...
Szóval:
Amikor bekapcsolom a PC-t, valamelyik ventilátoron hallatszik, hogy maxon pörög (vagy lehet, hogy mindegyik?), de se kép, se hang. A szokásos 1 csipogás se hallatszik, ami azt jelzi, hogy elkezdett betölteni a BIOS. Ez így megy majdnem 1 percig, de utána legtöbbször el szokott indulni normálisan a rendszer.
Mi lehet ez?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A következő eset 2 év alatt összesen 2x fordult elő, mi lehetett?
Amikor bekapcsoltam a PC-t, a ventilátorok maxon pörögtek (vagyis a szabályozójuk se működött), de mintha halott lett volna, a monitoron se jelent meg semmi. A restartra se reagált, csak arra, amikor kikapcsoltam teljesen és újra be. Akkor már jó volt.
Mi lehet ilyenkor vele?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mitől lehetett a következő:
Amikor bekapcsoltam a gépem, maxon pörögtek a ventilátorok, de nem történt semmi, nem indult el. Az újraindító gomb megnyomására se reagált, hanem ki kellett kapcsolnom és újra be.
Régebben is volt már egyszer ilyen.
Egy 2 éves gépről van szó.
-
Vodar
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #45684 üzenetére
Nem.
-
Vodar
senior tag
HD3850 videokártyám van, de a Xilisoft Video Converter az "AMD APP" részhez azt írja, hogy "AMD GPU Acceleration Unsupported".
De miért? A HD3850 nem támogatja ezt?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Tudtok valami programot, amivel kis méretűre lehet konvertálni videofájlokat úgy, hogy közben (telefonon) még élvezhető maradjon a minősége? A Xilisoft-tal olyan 60%-os méretcsökkenést tudtam elérni élvezhető minőség mellett (x246-el), de ez még mindig túl nagy, ha nagy méretű videofájlokat szeretnék átkonvertálni.
Lehet akár ingyenes, akár sharware program.
-
Vodar
senior tag
válasz
shadowofthe #44750 üzenetére
Már a 42 is nagyon jó ár, garival együtt vedd.
-
Vodar
senior tag
A CPU mennyire válthatja ki a videokártyát a játékoknál? Pl. a Battle Field 3-hoz nincs megfelelő videokártyám (a CPU még jó lenne). Csak elvi szinten: ha vennék egy erős i7-es CPU-t, de a régi videokártyát bent hagynám, akkor mennyi változás lenne érzékelhető a játékban (ha most mondjuk 2 magos celeronom van)?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
40 ezer Ft-ig 20-22 colos monitorok közül melyiket ajánlanátok?
Köszi előre is,
V. -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Melyik szűrési mód adja a legjobb minőséget? Bináris, Trilineáris, vagy az Anizotopikus? Call of Duty 2-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Dual Channelben csak 2 azonos típusú RAM tud menni? Szóval nem elég, ha csak a paramétereik egyeznek meg?
-
Vodar
senior tag
válasz
elfelejtette #41569 üzenetére
Oké, köszi
-
Vodar
senior tag
válasz
elfelejtette #41567 üzenetére
Átírtam az időzítéseket, de a feszültséget nem növeltem. Eddig nem észleltem semmilyen problémát, ha ez így marad, akkor ne is állítsak a feszültségen?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 800MHz CL4 memória modulom, de Lavalyst ezt írja róla:
Az SPD menüpontban:
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
A lapkakészlet tulajdonságainál pedig:
Memória időzítések 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)
A memória sebessége nem 800 Mhz-es kéne, hogy legyen, az időzítése pedig 4-4-4-12?
-
Vodar
senior tag
válasz
gti16v #40877 üzenetére
Ez egy nemkívánatos funkció, visszaélésekre adhat alkalmat. Még csak szabványosítottnak sem nevezhető.
Spammerek is kihasználhatják például, a működő email címek ellenőrzésére. De más kellemetlenségek is elképzelhetők.
Másrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy én elolvastam egy levelet, vagy nem. Mint amikor postán is kapsz egy levelet. Továbbá, az én számítógépem ne üzengessen a tudtomon kívül, ne küldözgessen ki adatcsomagokat az Internetre, amikor megnyitok egy levelet.
Egyébként van egy "kémdisznó" nevű megoldás erre és a nevéből is lehet következtetni, hogy ez a freemailben is használatos válasz kérése dolog hogyan is működik... http://techline.hu/tudastar/20090811_spypig.aspx
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #40865 üzenetére
Rendben. Kösz mindenkinek
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #40859 üzenetére
A repairhoz nekem floppykat kér, ami nincs..
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #40856 üzenetére
Így utólag nincs valami megoldás az újratelepítésen kívül? Már felraktam rá mindenféle programot, updatet, jó pár órám ráment..
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A saját gépembe beraktam egy másik gép HDD-jét, telepítettem rá egy Windows XP-t, majd visszaraktam a másik gépbe a HDD-t, de nem akar rajta elindulni a Windows. Fekete képernyő, a bal felső sarkában egy kis vonal. Mi lehet a gond?
-
Vodar
senior tag
Megoldódott. Ekkora megkönnyebbülést még soha nem éreztem...
Utánaolvastam és kiderült, hogy az volt a gond, hogy amikor XP-t telepítettem a másik HDD-re, akkor a rendszerindítási adatokat a Windows 7-es vinyóra is rámásolta, viszont ezek az adatok Windows 7-tel nem kompatibilisek.
Csak le kellett futtatnom egy rendszerjavítást a Windows 7 telepítőcédéjéről
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Óriási nagy problémám van!
SATA-s merevlemezem van Windows 7-tel, betettem mellé a szomszéd IDE-s merevlemezét, rátelepítettem egy Windowst XP-t. Most kivettem, de az enyém nem indul. Indításkor ezt írja ki: "Lemezolvasási hiba történt."
Kihúztam, visszadugtam a kábelét, CMOS reset is volt.
Mi lehet vele? Istenem... remélem nem romlott el.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Meg tudja valaki mondani, hogy a lomtárba dobott fájlokat hol érem el a merevlemezen (ha nem arról a merevlemezről futtatom a Windowst és nem azalatt a Windows alatt lett a lomtárba dobva a fájl).
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mi az a MagiColor beállítás a Samsung monitorokon? Érdemes bekapcsolni?
-
Vodar
senior tag
válasz
joecontra #38250 üzenetére
Úgy tudom a Digi némely csatornát analógban, némelyiket digitálisan adja.
Nem értek hozzá egyáltalán, ez itt tényleg arra van? http://www.pcdiszkont.hu/1362/lifeview-not-only-tv-dvb-t-tv-tuner-deluxe-usb-lv5tdlx-
Csak bedugom a végébe a TV kábelt, a készüléket meg a PC-be és fel tudom venni az adásokat? És csak 4500 Ft? Ez túl szép, hogy igaz legyen. Mi a trükk?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan TV kártya, amivel közvetlenül a Digis TV kábellel tudom rögzíteni a videókat a PC-re? Szóval TV nélkül.
-
Vodar
senior tag
Nem tudja valaki, hogy Szolnokon hol árulnak 1000 Ft körül csuklótámasztós (zselés) egérpadot?
-
Vodar
senior tag
Jelenleg egy ilyen monitorom van: Samsung T200
Ennél jobb, vagy rosszabb a Samsung S22A200B?
A legfőbb szempont a betekintési szög.
-
Vodar
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #35453 üzenetére
Lehet, hogy azért van ez, mert a VGA-ja nem támogatja a hardveres gyorsítást.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírus a gépben!
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sonarr és Radarr
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Horgász topik
- További aktív témák...