Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen hangkártyát vegyek?
- ASUS notebook topic
- Lézervágás, gravírozás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Particionálás
Aktív témák
-
czpitti
senior tag
Szia mindenki.Nagy az én bajom:vettem gyermekemnek egy 2900xt-t de valami baja van.bejön a kép azután random elmegy csak villog a monitor bekapcsoló ledje.A piros ellenőrző ledje villan két hosszút két rövidet egy hosszút.Most pasztáztam át de nem segített.HELP
-
agyalo
csendes tag
Most nézegetem,az "OS_Install" particiot nem tudja leformázni,csak a többit
Ez egyre szebb... -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Örülnék ha valaki tudna segíteni a következő 2 problémában:
gépem:E6750, Gigabyte P35C-DS3R, 2*2gb Geil Ultra ram, ATI Sapphire Radeon 4870 SE vga, 2x1TB wd HD, Raidmax Sagitta házikó, Asus és Pioneer DVD írók, Corsair 450 táp
1. A win xp mellé mobil rackban helyet foglaló 320gb-os vinyóra feltettem még tavaly, kiadás előtt a Win 7 próbaverzióját, aminek köszönhetően indításkor mindig választanom kellett a két op. rendszer között, hogy melyiket indítsa a gép. Namost a mobil rack kb 1 évig nem volt a gépemben, de azóta is választgatom az indítást, tegnap jutottam el addig, hogy leformatáltam a mobil vinyót, de sajnos ezt követően is megmaradt a választási kötelezetség, ami ugye problémás, hiszen a win 7 nincs is már fennt.
Hol ill hogyan tudom ezt eltávolítani???
2. vezeték nélküli logi billentyűmet nemrég Revoltec fightboard-ra cseréltem, de amíg a fentiekbebn vázolt választási kötelezetségem fennáll, csak a csatlakoztatott logival tudok választani, azaz míg nem töl be a win, addig csak a régi billentyűt tudom használni. próbáltam törölni, leválasztani, de semmi, Revolt nem észleli, csak windows-ban.
Erre ötlet?
köszönöm előre is.
-
brd
nagyúr
válasz
agyalo #16991 üzenetére
Az első kettőt nem javaslom (az elsőn valószínűleg a gyári állapotra való visszaállító készlet található, a másodikon pedig a mérete, és a neve alapján a rendszer bootolásához szükséges adatok vannak), a másik kettőn pedig csak te tudod, hogy mi található. A 3. OS Installnak túl nagy (tehát valószínűleg a korábbi OS - ha van ilyen - is ezen található), a 4. pedig eleve kézzel lett létrehozva a neve alapján.
-
brd
nagyúr
válasz
Barell #16980 üzenetére
A régebbi, haszonszerzési céllal kiadott játékok többnyire le vannak tojva e tekintetben továbbra is, elenyésző számban készül mondjuk egy 3-nál több éves játékhoz olyan patch, ami az esetleg 64 bites OS-en való futtatási gondokat megoldja. Mindazonáltal a 3 évnél nem régebbi játékok esetében általában eleve nem szokott probléma lenni. Gyorsabb csak akkor lesz egy program, ha 64 bitre készítik, ill. azt ki is használják. Egyébként picivel lassabb lesz 64 bites OS-en futtatva (nem kell kardba dőlni azért miatta, többnyire nem számottevő).
-
agyalo
csendes tag
Elörelépés!!!
Sikerült usb-röl egy win7 et bebootolni,és elindult a telepitö,odáig jutottam,hogy tudnék particiokat,törölni,stb..
4 particiot lát a gép
1. BIOS_RVY 10GB OEM (fenntartva)
2. System 100.MB Rendszer
3.OS_Install 133.7 GB Elsödleges
4. Data 89.1GB ElsödlegesEzekböl mit szabad,és mit TILOS! formázni,törölni ???
Csak aki tutira tudja az irjon,mert a gép nem az enyém,szóval nem szeretném kidobni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Miért van az, hogyha online rádiót hallgatok, akkor akadozik néha(10-15 másodpercenként megakad, pufferel 2-3 másodpercig). 5 Mbit/s-os netem van, ilyenkor semmi más olyan program, játék nem fut, amihez olyan marha nagy sávszél kellene. Próbáltam Google Chrome ban, Mozilla Firefoxban is, de akadozik mindkettőben. Nincs valami beállítás vagy akármi, ami ezt a hibát kiküszöbölné? -
agyalo
csendes tag
válasz
föccer #16988 üzenetére
Az xp-s drivereket a gyártó (msi) honlapjárol letöltöttem,mivel ezt a géptipus xp-vel,és win7el is forgalmazzák
http://global.msi.eu/index.php?func=nbdriver&maincat_no=135&prod_no=1973&driver_os_no=3#os
Külsö egységem nincs,a virtuális dolog pedig nem müködik,mert az xp nem képes letörölni a win7et,vagy leformázni a particiot....
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
agyalo #16987 üzenetére
Vagy valami hasonló?
Egyébként utánnaolvastam egy picit, és más fórumokon olyan infók voltak, hogy ezekhez a notikhoz már nem csinálják meg az xp-s drivereket. Így ha visszamész xp-re, akkor semmi nem fogja garantálni, hogy minden frankón fog működni
Másik megoldás, ha deamon tool-al csinálsz 1 virtuális optiaki meghajtót, amibe beraksz egy xp-s telepítő image fájlát. Utánna mehet onnan a telepítés.
Ha nem megy, akkor szólj és indul a step by step.
üdv, föccer
-
agyalo
csendes tag
16971-re valaki korrekt megoldást?
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Van egy nagyon fura problémám.Van egy ATA-s LG dvd írom/olvasóm,ha bedugom az áramkábelt kap áramot,ki lehet nyitni a tálcát,stb.De ha bedugom az ATA kábelt is,a drive meghal,mintha nem is kapna áramot,nem lehet vele semmit csinálni.Ötlet?
-
metaa
tag
üdv
van egy 2 hónapos Compaq 610-es notebook-om, windows 7 ultimate van rajta, és rengetegszer elmegy itthon a net wifin keresztül, ha rádugom a kábelt akkor tökéletes
egy d-link router van itthon, először arra gyanakodtam, de mivel több laptop is van itthon és azokon meg semmi gond nincs a wifi-vel, már csak arra tudok gondolni, hogy a wifi adapterrel lehet valami
szerintetek? esetleg valami ötlet?
köszi előre is
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Jelenleg 32 bites Win7-et használok 2giga rammal. Most szeretnék beszerezni mellé még 2 gigát. Kérdésem az lenne hogy milyen állapotban van a 64 bites rendszer? Annó amikor próbálgattam nem ment minden tökéletesen meg olvasgattam hogy pár játék fagyogat meg ilyenek. Meg olyat is hogy jobban mennek a játékok 64 bites rendszeren. Igaz ez?
-
PH-User
addikt
Komolyan mondom, hogy nem értem miért nem kapok a kérdéseimre választ.
Mondjuk, ha még valaki olvassa őket, akkor megköszönöm, ha válaszol.[ Szerkesztve ]
-
agyalo
csendes tag
16971-re valami hozzászólás??
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, az mitől lehet, hogy amióta felraktam a halite 0.3.3at ( a legfrissebb), azóta kb minden 4.-5. újraindítás után újra kell telepítenem, mert nem hajlandó elindulni (vmi runtime error és c++ miatt), illetve, hogy a torrenteket a kiválasztott mappán belül mindig egy furcsa nevű mappába rakja (random nagybetűk és számok összevissza, torrentenként másik mappát hoz létre)?
-
agyalo
csendes tag
Gondolom sokak találkoztak már azzal a problémával,hogy elötelepitett win7 volta a gépen,de a tulajdonosa xp-t szeretett volna rá (hogy miért,ne vitassuk!!)...
Nem is lett volna semmi gebasz,de hopp.... se floppy) , se cd-dvd meghajtó....
Na most mit tegyek? USB van böven
Elolvastam itt a neten jópár okosságot,de egyikkel sem sikerült megoldanom a problémát..
Keresek egy olyan türelmes,segítőkész szakértőt,aki a "kezemet fogva" végigbajlódja ezt velem,hogy utánna már én taníthassam ezt meg másnak
Ugye itt sok ilyen ember van??
-
Lejszi
senior tag
koszonom fess es ali.
athidaltam a problemat, motorra pattantam es elmentem vettem egy ilyet : [link]
gyorsabb is mintha haloba masolnam at a 70-80 giga culát
[ Szerkesztve ]
-
czpitti
senior tag
16960-ra valaki?
-
dr.ozdik20
csendes tag
Hali!
Valaki eltudná nekem magyarázni hogy hogyan működik a dosbox? VAgy lépésről lépésre letudná írni hogy mit írjak a dosboxba. Mert csontra nem értek a programhoz és nem találtam normális fórumot ahol leírták volna, hogy kell elindítania dos-os progit.
Köszi előre is -
jozsi252
veterán
köszönöm segítséget marsu ; dudika
-
brocki
csendes tag
Hello,
A problémám az, hogy egy teljesen új gép, minden különösebb előjel nélkül magától leáll, újraindul, ill. magától be is kapcsol néha (kikapcsoltból alvó állapotba kerül).
A konfiguráció az alábbi:
Gigabyte GA-H55M-UD2H
Intel Core i3 530 2.93 GHz
Kingston DDR3 2×2GB 2000MHz HyperX KIT
Gigabyte GV-N210TC-1GI 210 1GB DDR3 PCIExpress
Western-Digital Caviar Green 500GB 7200rpm 32MB
NEC AD-5260
HKC 430W tápFuttattam rajta rendszerstabilitás tesztet (Everest), 10 perc 100%-os terhelésnél sem ment a procihőmérséklet 70°C fölé (77-ig stabil kéne legyen), tehát nem túlmelegedés, amúgy sem terhelt időpontokban történik a leállás, hanem csak úgy.
Futtattam memóriatesztet (Memtest 86), két memóriával teszt közben kikapcsolt, utána egyesével az egyiknél kikapcsolt, a másiknál viszont végig ment hiba nélkül a teszt, viszont ha csak azzal az eggyel használom, akkor is produkálja a jelenséget.
A teszt ellenére lehet mindkét memória hibás? Egyéb ötlet?
üdv és köszi előre is
n -
czpitti
senior tag
Sziasztok.A kérdésem:w7 os 2900xt vga.A szitu:bejön az os szép és jó minden azután fekete képernyő.Nem fagy le a gép megy tovább ugyanúgy csak fekete képernyő mintha nem lenne vga.A feketére váltás is random.Erős a gyanúm hogy vga de hátha tudtok vmit javasolni
-
marsu
veterán
válasz
#96630784 #16951 üzenetére
Szia!
A Mennyit adnál ezért a gépért / alkatrészért beárazós topikban biztosan mondanak neked árat rá az ármesterek!
-
nyunyu
félisten
válasz
Lejszi #16944 üzenetére
szeretnek belepni a JULCSI D:\ -jére mert at szeretnek masolni ezt azt. De jelszot es felhasznaloi nevet ker.Nem tudok belepni. Ilyenkor mit tegyek?
Be kene irni julcsi gepen levo user nevet+jelszavat...
De mivel a te gepeden screenshot szerint be van allitva domain is (otthoni usernek mi a francnak?) , igy felhasznalonak gepnev/usernev (mittudomain JULCSI/Julcsi) a megadando, siman a usernevet nem fogja elfogadni, mivel olyan nincs a TE domainodban.
-
Fornax
tag
köszi mindenkinek az AHCI választ! regeditbe a megadott részt átírtam (start -ot 3 ról átírtam 0 -ra), és működik!
-
törölt tag
Üdv!
Érdekelne egy gép piaci ára:
Intel pentium 3.2 Ghz dual core, 2gb ram, 200 Gb samsung hdd, lg dual layer iró, 1gb ati radeon hd5450 videókártya,bill+egér, szép torony.
Mennyit érhet ez most kb?? -
Vicoo
senior tag
-
Vicoo
senior tag
Hello!
Win7 Pro 64 van a gépemen, és már megint elment a wifi.... egyszerűen nem talál semmilyen hálózatot, míg XP alól most is tudok írni( a jel errősége -73dBm, ha ez segít) a gépben változás nem történt, tegnap késő este egyszerűen megszakadt a kapcsolat, azóta semmmi. ... Mi a fene baja van ennek???
-
Lejszi
senior tag
sziasztok. lenne egy kerdesem.
2 gep van ossze kapcsolva halozatba. A "JULCSI" gepen meg van osztva a D:\ meghajto, es a "LEJSZI" geprol szeretnek belepni a JULCSI D:\ -jére mert at szeretnek masolni ezt azt. De jelszot es felhasznaloi nevet ker.Nem tudok belepni. Ilyenkor mit tegyek? Mar tobbszor talalkoztam ezzel a problemaval, de akkor sose volt s.o.s de most az. En nem adtam meg semmilyen jelszot sehova. Plz help sy.
Elore is koszonom a segitseget !!! -
Fornax
tag
helo! asus m4a89gtd topicba is kérdeztem, de azért itt is felteszem a kérdést: az mitől lehet hogy AHCI módba win7 töltésnél kék képernyővel ujraindul? asus m4a89gtd alaplap
-
ALI_G
veterán
Hello,
2,5+ Barton magos, 1,5 Gb ram-os gépre XP-t rakjak, vagy mehet windows 7 is?
HollyBoni: van ASUS routeres topic, csak asus router-t látott tulaj fogja tudni milyen néven van a statikus IP kiosztás.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Mit érdemes inkább?
● Vegyek 2db Western Digital WD5001AALS winyót és rakjam őket RAID0-ba, a Prohardver teszt szerint?
● Vegyek 2db Western Digital WD7500AALX winyót és rakjam őket RAID0-ba?
● Vegyek egyben egy 1TB-os winyót?
Ha az utóbbira érkezik több voks, akkor melyiket érdemes egyterrásból?
Várom a válaszokat!
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Van egy ASUS routerem,amire rá van kötve egy PC és egy XBOX360.Kikapcsoltam a DHCP szervert,mert állandóan dobált a net.Hogy tudok manuálisan mind a két eszköznek kiosztani IP-t?És milyen IP-t kéne megadnom?
[ Szerkesztve ]
-
fess
őstag
sziasztok
asus m2n68am-se alaplapnál mitől lehet az,hogy elvileg bírnia kellene az 1066-os ramot,olyan is van benne,de biosban is max 400mhz-et tudok beállítani,cpu-z is annyit ír ki. -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #16863 üzenetére
Na annyi történt, hogy bios reset után ismét felismerte a gép a W7 telepítőt, de megint kiírta, hogy a DVD íróhoz nem talált illesztő programot. Találkozott már valaki ilyennel? Létezik, hogy a W7 telepítője nem szereti az LG DVD írókat???
Tippek? -
jozsi252
veterán
üdv.
valahogy meglehet oldani hogy pl van egy adott topic és azon belül csak egy bizonyos felhasználó hsz-eit lássam csak? tehát pl videókártya topicon belül Buga Jakab hsz-ei jelenjenek csak meg
köszönöm előre is.
-
kovacsroli
senior tag
Hali!
Filmről szeretnék egy kb 10mp-es hangrészletet kivágni, mp3 vagy wav formátumban kéne, zenei skitként szolgálna. Milyen programmal tudom ezt megcsinálni? Trial is jó, csak egyszeri alkalomra kell.
Köszi
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek. Amióta újraraktam a Win7-et és hozzá a legújabb MSI Core centert, állandóan ezt a hibát dobja ki random idő után. Mi lehet a gond? már minden féle Visual c-s dolgot újraraktam, de a core centerből mindenhol csak az aktuális legújabbat találom, de elvileg nem lehet hibás, mert másik gépen megy. A segítséget előre is köszönöm!
-
-
-
Szerintetek mitől lehet, hogy netes game-ben (CoD4) egyik pillanatról a másikra 800-900-ra ugrik a pingem, aztán vissza a normális 60-70-re? Olyan is van, hogy vagy 5-10 másodpercig várni kell (addig megmerevedik az egész), aztán megint jó...Rohadtul idegtépő.
Nem megy háttérben le-, ill. feltöltés (talán csak egy Skype), semmi nem fut fölöslegesen. Eddig minden oké volt...Igaz azóta volt egy lapcsere.
ill. még egy dolog: mé' felejti el a Windows-óra állandóan az időt? (Csak az elem az alaplapban lehet az oka?)
[ Szerkesztve ]
-
Probber
őstag
válasz
Kezdő vagyok #16918 üzenetére
Az, de minden indításnál legalább ~5-10 percig nem szól akármit is csinálsz.
Csak utána reklamál, hogy fizetni kéne, de úgy is tovább használható, csak sűrűsödnek a jelzések. -
törölt tag
válasz
Kezdő vagyok #16912 üzenetére
Pedig nem bonyolult program. Elmész odáig, ahonnan kell, megnyomod a Set begin (Eleje) gombot. Ezután elmész a kívánt rész végére, megnyomod a Set end (Vége) gombot. Ezután File (Fájl) -> Save selection... (Kijelölést ment), és már meg is vagy.
-
janeko
őstag
Sziasztok. A gépem játék és filmnézés közben szinte 10 percenként kifagy. Tuning nélkül alapbeállításokkal is kifagy. Nem tudok mire gondolni. A prime95 is lefuttattam már 3órát simán ment nem fagyott. Elindítok egy játékot és nem sokkal később már lefagy.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Szereztem egy régebbi típusú tft monitort. Olyan a videobemenete mint ami a videókártyán van. Egy ilyen kábel jó lesz hozzá? Esetleg ha valakinek van ilyen felesleges Győr környékén ne fogja vissza magát
köszi -
Probber
őstag
válasz
Kezdő vagyok #16912 üzenetére
Szerintem az ilyen vágásokhoz GoldWave-t használj, egyszerű használni és okos.
-
Yahoo
tag
Sziasztok, tudja valaki, hogy matlabban a maradékos osztást hogyan lehet megvalósítani? Köszi
-
fess
őstag
én mixmeister fusion-t használok ilyenre.bár egy sima mp3 vágáshoz biztos van kisebb progi...
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Régebben már feltettem itt ezt a kérdést,tehát hogy hogyan lehet MP3 zenéből kivágni egy darabot,és Samsung vagy Nokia telefonra rátenni csengőhangként.
Ajánlottátok ezt a progit:mp3DirectCut,mely remekül működik,a szerkesztés is megy.
Csak az a baj,hogy nem MP3-má alakítja át az MP3 zenét(legalábbis nekem).
Kb.10-15 másodperces részletről van szó,amit csengőhangnak szerettünk volna,megcsinálja,csak nem MP3-ban.
És a Format Factory se alakítja át,kiírja,ismeretlen formátum.
Mi lehet a baj?
Köszi szépen a segítségeket előre is! -
Rivaul
addikt
-
Tompo92
senior tag
Hali..
VGA-csere miatt érdemes újra dobni a Windows-t?
Nincs leharcolva a win szépen karbantartott.általába havonta teszem újra de most valahogy nincs kedvem.
-
fess
őstag
sziasztok
eddig is win7-et használtam,de most áttértem a 64 bites változatra. az mitől lehet,hogy a játékok ugyanazokkal a beállításokkal lassabban futnak mint eddig?
videókártyadriver is ugyanaz van fent,csak a 64 bites verzió. -
metaa
tag
erre valaki?
-
Rivaul
addikt
válasz
C.Brigante #16898 üzenetére
Mennie kell de nézz azért körül mert a turbo-nak is van már vagy ezer fajtája s nem mind jó. Érdemes előbb keresned egyet ami a telóhoz mindenképpen jó. Jártam már úgy hogy majdnem belecsúsztam olyan mobilba amihez nem volt még megfelelő turbo. Jobb az elővigyázatosság.
-
nyunyu
félisten
válasz
C.Brigante #16898 üzenetére
Kulfoldon is divat a szolgaltato fuggo telefon? (szifont leszamitva)
Haver Irorszagban vett egy HTC Hero-t hasznaltan, alapbol fuggetlen volt.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
van egy asus P4P800 Se lap ami Sata1-es támogatassal bír, két Sata csatlakozo van a lapon. ha teszek bele egy eSata hátlapi kivezetést pl. ilyet akkor azt menet közben tudom rá csatlakoztatni vagy leválasztani az esatas külső vinyót? támogatja vajon?
egyaltalan érek el igy sebességnövekedést, ahhoz képest hogy ha USB 2.0 -val csatlakoztatom a külsö vinyót?
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Netfone
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD