Aktív témák
-
marcias
őstag
Evidens remélem, de fontos kérdésem lenne: integrált VGA-s alaplap esetén, ha teszek PCI-E-be egy vidkarit, akkor biosban kell letiltani az alaplapit? Vagy miként tudom rábírni, hogy ne az alaplapit használja / lője ki? Köszi
-
Colson
csendes tag
Van valaki aki nagyon vágja új gépek összerakását és ráérne kicsit msn-en vagy skype-on vagy vmi válaszolni pár kérdésre ?
Esetleg ha ennyiből van vkinek ötlete,hogy milehet a gond :
MInden alkatrész zsír új Asus P5K3 Delux lap,E8400,CM gemini hűtés,2gb 1600as ocz DDR3 ram,XFX 9800GTX XT,Chieftec 550-es táp.Bekapcsolom,vga-n alaplapon ég a zöld led,ventik,vinyó elindulnak utána nagy semmi.
Vga-ra bevan dugva a két tápcsati,alaplapon is rajtavan az a 4pines külön csati. -
BotaN
senior tag
Ez mind fentvan... azért nem vagyok kotta.
Minden driver fentvan amit az alaplappal adtak, ami pedig ezen az oldalon van az csak floppy-hoz jó. Google-ben midnen átkozott címszóra rákerestem már de semmit nem találtam. Sok oldalon olvastam hogy másoknak is van hiba de megoldást nem találtam.
-
BotaN
senior tag
Pontosabban fogalmazva olyan hogy mikor beteszem a lemezt akkor beolvassa, kiírja milyen lemez, de megnyitni már nemtudom, és lefagy a gép, csak a restart segít.
-
BotaN
senior tag
lefagy*
-
BotaN
senior tag
Van egy MSI K9N ( nforca 560 ) típusú lapom, most vettem és az lenne a gond hogy sehol nem találok hozzá sata drivert. Tuti az kéne, mert csak akkor kezdődnek a gondok ha dvd-t teszek a meghajtóba ami egy sata-ás NEC dvd író. A másik gépemen is dettó ilyen problémával volt, de azt vmilyen kis progival megoldottam, mondjuk az egy Giga P35-ds3. Pontosan nem emlékszem mi volt a program csa ki kellet választani a meghajtót és le OK-ozni, mint vmi patch. De ezen a gépen is a probláma ugyan az beteszem a lemezt vagy lefasz a sajátgép, vagy szagat a gép, nem nagyon olvas...
Segítséget kérek!
-
ChRiS_RS
aktív tag
Érdeklődni szeretnék, hogy egy E8400-as procihoz milyen alaplapot érdemes venni, ha inkább DDR3-as ramot szeretnék a deszkába tenni.
Köszi és üdv.
ChRiS -
concierge
csendes tag
Sziasztok
Okozhat teljes leallast , ugy hogy vissza sem lehet kapcsolni a gepet az alaplap ???
koszi
-
Quan-Chi
őstag
üdv, jelenleg gépvásárlás előtt állok! valami olcsóbb gép jöhet szóba mert igazából még a régi se volt kihasználva, csak ugye haladni kell a korral
! szóval:
IN9, E6600, 2x1gb 1066os ram, 250sata2 WD, 450chieftech, 8600gts vagy 8800gs -
-
mcintosh
tag
Szerintetek Asus P5K Pro-t, vagy P5Q-t vegyek q6600 alá?(tuning is lesz
)
Kb ugyanazon az áron tudnám beszerezni mindkettőt -
beran
tag
Beszarok,most meg működik
kicsit meglöktem a gépet és megy,nah felteszem a wint
-
Herqles
csendes tag
Egyszrű kérdés: ASUS M3A78-EMH vagy GIGABYTE GA-MA790X-DS4 ?
Ha lehet indokokat is kérnék!
Köszi! -
beran
tag
Sziasztok.
Van egy asrock nf6g-vsta nevezetű alaplapom,ma reggel újraindítottam a gépet és azóta nemlát semmiféle ide eszközt,többel is kipróbáltam,bios reset megvolt,jelenség megmaradt.
Létezik hogy elszaródott az ide vezérlő?Mert a satás wincsi megy rendesen.
Köszönöm a válaszotokat.
-
qdak
addikt
asus k8n bios reset jumper keresem: ez lenne? előre köszi
-
Tigrimigri
csendes tag
Bocsi hogy eddig nem válaszoltam, sikerült letölteni a legújabb realtech drivert és így megy. Thx
-
válasz
PowerBuldog #8455 üzenetére
Asus P5N32-E SLI Plus. Igaz, kicsit több, de talán még belefér.
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
Max 30k-ért tudnátok ajánlani valamilyen SLi-s lapot? Márka nem számít. (Bár azért ne túl gagyit.)
-
Polllen
nagyúr
Köszi a válaszokat! Reméltem, hogy lesz vmi alternatív megoldás, mert bátyám gépe, nem ért hozzá, én meg már a világ másik végére költöztem...
(persze kapott egy elfekvő hálókártyát és használja a gépet...)Kicsit más kérdés...Alkatrészenként vettem a gépet, ha egyben beviszi, szerelésre felszámolnak pénzt?(nem a boltosok raktár össze)
-
Asusfan
őstag
bocsi semmi rossz helyre irtam
-
nixx-21
őstag
egyik havernál nagy a gáz BIOS update-t csinált de kiirta neki frissítés közbe h Fatal error és most nem indul a gépe mi a teendő ienkor (nem hinném h már garis a lap..........)????
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Polllen #8446 üzenetére
lehet, hgoy nem a villamos hálózaton kapta a lökést, hanem a net kábelen....
nekem 1x volt egy hasonló élményem, de más volt a gond. (igaz, ott a win látta a hálózatot, 100mbit-en)
a upc felé elszállt a modem regisztrációm. így semmi nem nyílt meg a netről. irány a upc support oldal (egyedül arra tudtam fellépni), és újból aktiválnom kellett a modemet. és minden ment tovább.... -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-M61SME-S2L lap és egy áramszünet után semmi sem érzékeli az integrált hálókártyát...BIOS-ban auto-ra van állítva, kis zöld led világít, de se a modem, se a windows nem látja...mintha kikapcsoltam volna. Próbáltam bios resetet is, de semmi...
Valahogy fel lehet támasztani, vagy más szerint is végleg lehalt?
(garis még, de alaplapot elég macera...) -
Khan13
senior tag
Azt nem tudja véletlen valaki hogy mikor jelennek meg az nvidia 9300-as chipsetes alaplapjai, amelyek a 8200/8300 inteles változata? Computexen mutatták be, egy másik lap szerint nyáron mondanak részleteket róla... Egy ilyen lapot szeretnék majd venni
-
törölt tag
SZiasztok, lenne egy kis problémám kérlek segítsetek ha tudtok.
Szóval van egy asus p3b-f ami tökéletesen megy egy slot1 533/133/1.65ös p3-as procival, DE
socket 370es 866/133/1.7-el el sem indúl, közel 20x próbáltam.
Az utolsó bios van a lapban, 850ig támogatja tudtommal a procikat, de attól még el kéne indulnia ezzel is.Köszi Üdv,
-
mcintosh
tag
Sterintetek egy q6600-as procit egy Asus p5k premiummal, vagy egy Gigabyte ep35 ds4-gyel lehet jobban tuningolni
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Tollas7 #8426 üzenetére
én is ilyen gigára építettem a htpc-met. klasz lap, de van pár gyengéje:
ddr2 csak single chanel. dual nincs.
a ramnak + feszt nem lehet adni.
az alap biosban nem lehet állítani a ram időzítéseket. új biossal már állítólag lehet, de odáig nem jutottam. 1.85 v-ot ad a ramnak, oszt kész. és hozzá ilyen 5-6-6-21-es időzítést. csxo ddr2 800, amit elvileg szénné lehetne húzni, de így nem tudom....
dual celeron e1200 1600@2600mhz gond nélkül alapfeszen.
hát, ennyi. és támogat minden intelt, kivéve a qx9770-est, de asszem az úgysem fenyeget....
ja, és ez csak 13k, ésha van 20k-d, akkor tudsz venni 7-8k-ért egy ilyen dual celeront, ami szerintem jobb, mint a régi pentiumod, legalábbis fogyasztás, hőtermelés szempontjából biztos. nekem kajakra hideg levegőt fúj ki a kis gép a lábamra. -
-
zmikaczo
csendes tag
senki?
-
zmikaczo
csendes tag
hali! segítség kéne!
valaki, aki nagyon komolyan ért a p3-hoz.
lenne itt olyan -
14adam
addikt
válasz
Tollas7 #8428 üzenetére
[link]ASUS mATX Mainboard M2N-VM-HDMI én őt ajánlanám. igaz kicsit kevesebb de az nembaj
-
Tollas7
csendes tag
válasz
Steve-0 #8421 üzenetére
hát elég tág az biztos Steve-0...........
elsősorban a ház miatt kellene mATX, olyasmi kellene ami támogatja a 800Mhz ddr2 ramot és a procimat ami egy Pentium 4 516 és tuning opciók is legyenek benne.
én pl ezt a lapot néztem eddig:
[link]olvasgattam róla, sokan dícsértek,tesztben is jól szerepelt a tuningban
vélemények,ötletek jöhetnek ezerrel
-
BotaN
senior tag
Hali
Vennék havernak egy gépet, de az AMD-s cuccokban nem nagyon vagyok otthon a határ bruttó 80k lenne, tudom azért egy ilyen géphet kellenek kompromisszumo
Alaplapot nem tudom milyet vegyek mert olyan 10k-t számok rá, a többi cucc: 2 giga ram (800 mhz); 200 giga vinyó; AMD A64 x2 4000+; 350 wattos FSP táp? ( elég? ); 8600 GT 256 mb. DVD író.
Nézegettem alaplapokat mint pl:
GIGABYTE GA-M52L-S3 ( nForce 520LE )
MSI K9N NEO-F V3 (nForce 560 )Ezek vannak olyan 10-12k körül, valaki tudna mondani jobbat? Nem vágom mi a különbség a chipsetek között. Jah és a 350 wattos táp elég?
-
Zin
őstag
ami pic e 16x abba belemegy a 88gt?
-
Kicsirics77
veterán
-
Tollas7
csendes tag
Szevasztok!!!!!!!
tudnátok ajánlani vmi jó mATX-es alaplapot???
köszy
-
MZsoltee
veterán
Egy összefoglalót keresnék ahol az alaplapok sípolása le van írva.
Köszi a segítséget!
-
MrTeddy
csendes tag
válasz
raskolnikoff #8415 üzenetére
hát a lírás szerint működik, csak megerősítést vártam a szakiktól.
Khan13: szerinted nem lesz jó?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
MrTeddy #8414 üzenetére
A8N-SLI Premium supports AMD 939-pin Athlon 64 FX/ Athlon 64 processors with 1MB/512KB L2 cache which is based on 64-bit architecture. It features 2000/1600 MT/s HyperTransport Bus and dual-channel un-buffered DDR400 memory support. Currently, it also supports AMD Athlon 64 X2 CPU.
Ezek szt..
-
MrTeddy
csendes tag
Sziasztok!
Asus A8N SLI EAZY alaplapba bele lehet rakni AMD Athlon 64 4400+ X2 socket 939-es procit? "kezeli" ez a lap a 2 magos procikat? köszi! -
szab.tam
nagyúr
sziasztok!
más topicokban is felvetettem már a problémáimat, de nem kaptam választ.
1. van egy htpc-m, benne GA-73PVM-S2H lap, és rajta egy integrált vga, d-sub és dvi/hdmi kimenet. ezeken most lóg 1-1 db. 22"-os monitor. lassan meg fogok venni egy 37"-os fullhd lcd tv-t, és azt is rákötném. kvázi kéne még egy kimenet, hogy ne kelljen átdugdosni. ha beteszek a pcie16x-be egy vga-t, akkor mindegyik monitorkimenetet tudom használni, vagy választanom kell az alaplapi és a pcie között? (mert akkor ugye nem megoldás a + vga.)
2. ez totál off, de szervesen kapcsolódik az első gondomhoz: a nagy gépemben most sli 2*8800gt van, így arról nem lesz gond a több dvi, több monitor. de ha kijönnek az új nvidia vga-k, akkor szeretnék abból egyet, de így akkor csak 2 dvi lesz a gépemben. ha veszek oda is egy butuska vga-t, természetesen nem sli-ba kötve, hanem csak simán. 2d alatt mindegy. de játék alatt már nem: az erős kariba lesz dugva a fő monitor (tv?), amin játszom. az, hogy a gépben van egy gyengébb vga is, kihat-e az erős vga teljesítményére is?
tiszteletteljes kérésem az lenne, hogy csak a kérdésekre kérnék válaszokat. a "miért nem veszek más alaplapot", meg matrox elosztót, switcher-t, stb. kezdetű tanácsokat nem kérem, mivel 10-15k-ból vagy megoldom egy egyszerű vga-val, vagy veszek kábeleket, és az asztal tetején áttugdosok... csak így jobb lenne, mert akkor mindhárom monitorra kiterjeszthetném egyidőben az asztalt.
-
Peti28
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Alaplap-VGA kompatibilitásról kérdeznék:Gigabyte p35-ds3 és Gigabyte 9600 GT 1GB HP PCIe megférnek-e egymással? PCIe szabvány eltérés nem jelent gondot?
Köszi!
-
Khan13
senior tag
válasz
Mulderpapa #8405 üzenetére
A barlács részében nem vagyok járatos, majd talán a hozzáértők segítenek ebben. (lehet hogy a te hírdetésed láttam, nem néztem meg hogy kié
)
-
Khan13
senior tag
válasz
Mulderpapa #8401 üzenetére
Ezt a csatolót nem ismerem sajnos és a netem sem találtam róla sokmindent, nem tudom mely lapokon lehet. Próbálj ilyen lapot keresni, hátha akad valahol. Amúgy meg lehet hogy teljesítményben jó ez, de az újabbak energiatakarékosabbak is : ) De nem szeretnélek konfigcserére rábeszélni ne érts félre, csak megjegyzés : )
-
hossszú
őstag
válasz
Tigrimigri #8397 üzenetére
Eloszor engedelyezd az Azalia codec-et a BIOS-ban utana rakd fel a Microsoft UAA driver és utána a Realtek drivert
-
Lenry
félisten
-
Mulderpapa
aktív tag
Igen, ez az amit belinkeltél.Teljesítményre tökéletesen megfelelne a mostani, csak TV alá menne filmnézős-netezős gépnek.Az előlapi csatlakozók ugy rá vannak forrasztva a lapra (bár ezt gondolom meg lehet oldani valahogy) és van egy LCM1 nevezetű csati, amire az egész előlapi vezérlőpanel, kijelző megy.Igazából ez lenne fontos, de nem tudom, hogy ez más alaplapokon megtalálható e.
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest