- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
sas1980
tag
Hi
lenne egy kérdésem: ha nforce 570 es lapba Ati vidkarit rakok minden rendben fog menni?
Kompatibilis vele? -
mocsanisi
senior tag
válasz
Terfoder #9188 üzenetére
790X-DS4 jobb választás lehet. Énis egy ilyet fogok beszerezni jövőhéten. A jövőre nézve jobb beruházás lehet, mivel ez a lap már CF-es, és elvileg jobban tuningolható a 790-es chipset mint a 770-es és ez egy Black-es procinál fontos szempont lehet. Egy szó mint száz: 790X-DS4
-
Terfoder
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #9190 üzenetére
Hopsz.Véletlen elírtam
Amúgy mekkora teljesítmény különbséget érezhetnék a két lap között?
-
Terfoder
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy az 5000+ Black Editonhoz melyik lap illik jobban, a Gigabyte GA-MA770-DS3 v. inkább a GA-MA780X-DS4? Melyik hozzná ki jobban a proci képességeit? Válaszotokat előre is köszi. -
No-kia
addikt
hello! szerintetek mennyire lehet tuningolni az ASUS A7N8X-X lapban?
mod.: egy 2000+os TBred magos proci eltud szaladgálni 2 ghz-n?
-
punish3r
aktív tag
p4sp-mx alaplapba mehet egy 3ghz-es S478as1MB cache-val rendelkező 800 MHz FSB-s proci, hogy teljesen maghajtsa?
THX -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Van olyan lap (lehetőleg P45-ös), ami támogatja a DDR3-at 2 GHz-nél is? A P5Q3-at néztem, de ehhez az van odaírva, hogy csak OC. A szó jelentésével tisztában vagyok, csak az nem teljesen világos, hogy a 2 GHz-es modulokat nem kezeli, csak fel lehet húzni egy alacsonyabb frekvenciájút odáig?
-
marinea2
addikt
Jahh és az asus p5b miben kül az asus p5b-e től??
előre is kössz. -
marinea2
addikt
Az Msi p35 platinium combo az sli vagy crossfieres???
-
naot
tag
Mi a különbség a GIgabyte GA-P35 DS3 és a GA-EP35 DS3 alaplapok között? A hivatalos oldalon nem találtam semmi eltérést. De mégis, valaminek kell lennie, mert akkor nem lenne ott az "E" jelzés, és az áruk is egyforma lenne.
-
homarci
csendes tag
Szerintetek hol és mennyiért lehet beszerezni a következő alaplapot:Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2859&ProductName=GA-MA78GPM-DS2H)?
Mert gogleben magyar oldalak közt nem találtam használható dolgot,és árgép se hozott ki semmit :S
Előre is köszi -
Lenry
félisten
tessék alkalmazni a keresőt és a céltopikokat, mint pl a Mennyit adnál ezért a gépért/alkatrészért topik
és elolvasni az alapelveket, miszerint "a smiley-k arra valók, hogy egy többféleképpen értelmezhető mondat hangulatát megmutassák. Épp ezért ne használd sormintának, díszítőelemnek, vagy értelem nélkül."
mert különben jön egy moderátor és megharap -
nnnnn
tag
és kb mennyit érhet ez a gép?
CPU:Intel Celeron D 331, 2666 MHz (20 x 133)
Alaplap:ntel Sharkey D915PSY
RAM:2X512 Dual DDR SDRAM
VGA:NVIDIA GeForce 6200
Táp: DTK 300Wérdemes egyáltalán ezt bővíteni?
-
Lenry
félisten
amíg alapértéken jár (mármint a memória) addig nem kell a plusz fesz
hűtő: ez hülyeség, hogy nem lehet cserélni... miért ne lehetne? egy analfabéta félkezű csimpánz is ki tud cseréni egy LGA775-re való hűtőt, nem kell hozzá nagy tudomány... vegyél egy újat...
vagy ha elballagsz Szegedre, szívesen adok is egy Intel gyári hűtőt, van itthon pár -
nnnnn
tag
ja és lenne még vmi, a proci hűtő rettentően hangos, elvittük szereltetni és aszonták h nem lehet másik hűtőt venni rá ez most így van?
egyáltalán lehet ezt még bővíteni, vagy inkább legyen egy új gép?
-
olacs
csendes tag
Sziasztok!
nagyon gyorsan kellene eldönteni hogy 2 alaplap közül melyik legyen!
MSI P35 Neo2-FR vagy Gigabyte GA-EP35-DS3.
(megy bele E7200 processzor, Gigabyte 3850 vga - ezek már fixek).
-
Lenry
félisten
akkor valószínűleg pont a jumper hiánya miatt nem indult
a RAMok meg... nem tudom... nem az a gáz, hogy ugyanolyan-e vagy sem, hanem hogy a maszekul rászerelt és eltávolított borda okozott-e valami kárt a modulban...
saját felelősségedre berakod, és ha nincs semmi baj, akkor használd... -
Norb555
csendes tag
Van egy dolog, amivel kapcsolatban hiányosak az ismereteim.
Szóval ha egy 200MHz FSB-jű procit (pl. C2D E4600) teszek egy olyan alaplapba, amelyben 533MHz-es RAM-ok vannak, akkor a RAM-ok 533MHz-en fognak menni, vagy 400MHz-en? Ilyenkor hogy alakul a DRAM
SB arány? És honnan lehet tudni, hogy egy lap milyen arányokat támogat?
Egyébként egy ECS P4M800PRO-M2 (v2.0) lapról van szó.
Olyat olvastam, hogyha ebbe a lapba 200MHz FSB-jű procit rakok, akkor a RAM-ok 400MHz-en fognak járni (akkor is, ha azok 533MHz-esek), ha 266MHz-es procit, akkor 533MHz. Ez így igaz, vagy a lap mindenképpen úgy állítja be a DRAM
SB arányt, hogy a RAM-ok a névleges (v. a beállítás szerinti) órajelen menjenek?
Kösz a válaszokat!
-
Lenry
félisten
fene vigye a lapodat, alig találtam róla egy normális képet...
szóval: az alaplapon, a RAM foglalatoktól délre, találsz egy gombelemet... ez adja az áramot, hogy a BIOS ne felejtse el a beállításokat kikapcsolás/áramtalanítás esetén se
ettől az elemtől kicsit lejjebb, egész az alaplap szélén kell lennie egy jumpernek... ezt a gép kikapcsolt állapotában ~5 mp-re átpakolod a másik állásba, majd vissza... ezt hívják CMOS clearnek... ilyenkor a BIOS minden beállítása visszaáll alapértékekre...
és próbáld elindítani... ha így sem megy, akkor marad az alkatrész cserélgetés#9140: a no signal mindösszesen annyit jelent, hogy a VGA nem küld jelet a monitorodnak, mert nem kapcsolta még be a rendszer azt... ez nem feltétlenül a VGA hibája, azt is jelentheti, hogy a rendszerindítás már azelőtt megakad, hogy a videókártya aktiválásra került volna
-
nnnnn
tag
na nekem is hasonló bajom van mint jagada-nak kiírja h no signal és annyi...
-
jagada
addikt
ventik pörögnek, és ezen kívül mást nem is csinál, mer ha legalább pittyegne akkor kisakkozhatnám mi van, mongyuk előzményként az történt, hogy a benne lévő winyón megsérült a konzisztencia, beraktam másik gépbe, ami helyreállította, majd formáztam és újraraktam a winfost, azután ment pár napig majd egy idő után már nem kapcsolt be, bármit csináltam CMOS meg hardvercserék, de semmi
-
nnnnn
tag
űűűűű ez a gép elég régi... amugy egy Intel Sharkey D915PSY ramból sima ddr 400mhz és vmi pq márka... a proci egy intel p4 2,66Ghz a videókari meg egy nvidia 6600 vmi
lényeg h régi minden, ja és a proci felől lévő 1. RAM slot kinyitásakor ütközik a videókarival és kicsit megfeszül oldalra.
-
nnnnn
tag
az új ramokat kivettem már... amugy full ugyanaz mint az 512-es csak persze az 512esnek mind a 2 oldalán vannak ilyen modulok a 256-osnak meg csak aza 1ik oldalán. és clear CMOS-t h csinájjak??? a monitoron semmi se látszik... és nemigen van másik gépem
csak darabokba és én meg nemtom h kell összerakni. Esetleg azt lehetne h kiveszem az alaplapot és berakom a másikat és abba próbálgatom, csak nemtom h kompatibilisek-e a dolgok... mondtam, hogy az 1ik ien chip-re(ilyen kocka fekete színű és rá van írva h intel) na erre pillanatragasztóval ragasztott majd levette, ettől nemlehet baja?
meg halottam olyat h a gép nemismer fel másfél giga memóriát, ez lehet? -
Lenry
félisten
első körben vedd ki azokat az új RAM modulokat...
aztán clear CMOS, néha annyi is elég...
ha így se jó, akkor keríts egy másik, működő gépet, amiben hasonló alkatrészek vannak, és kezdd el kicserélgetni az alkatrészeket, így ki tudod deríteni, hogy pontosan mi ment tönkre...
és abból vegyél másikatlehet, hogy a RAMokra ragasztott borda esetleg zárlatot okozhatott, akkor pedig a RAMnak biztosan annyi, de lehet, hogy az alaplap is sérült
-
nnnnn
tag
Hello!
Bocsi h ide írok de nemtaláltam más topikot. Testvérem kicsit elb*szta a gépem... 1Gb ram volt benne 2db 512-es és belerakott még 2db 256mb-os ramot, lehet h ettől szart be? meg az egyik ilyen (nem akarok hülyeséget mondani) chip-re( VIA van ráírva) pillanatragasztóval ráragasztott a másik gépből ien passzív hűtőt, de azt késöbb leszedte. A gond az h amikor bekapcsolom a gépet elindul neg minden de a monitor kiírja h no signal és passzív módba vált(olyan mint amikor nincs használatba) a videókari is elég fura hangon zakatol...Sztetek mit lehet tenni??? nagy a baj?
-
Cocó
tag
húú, köszi a válaszokat
És az h így szólóban használom az ultrát bármelyik P5Q lapban, nem vesz vissza a kártya teljesítményéből, mert h "ATI"-is a lap??
2. 25 000-30 000 ft vagy picit felette milyen lapot ajánlotok, ami sli-is támogat + az E8400 vígan elfut benne tuninggal is?? -
nygma
addikt
válasz
quickboost #9127 üzenetére
Gond nélkül működni fog elméletileg...667 MHZ-en...
-
Thrawn
félisten
válasz
quickboost #9127 üzenetére
Nem lesz baja.
-
quickboost
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valami baja az alaplapnak vagy a memóriának ha egy 667 MHz - et támogató lapba belerakok egy 800 MHz -es memóriát? -
jagada
addikt
Van egy régi konfigom, az alaplap egy ABIT SA7 ha bekapcsolom a gépet nem indul el csak a no signal felirat van a moncsin, semmilyen pittyegést nem ad ki a lap, ez táp hiba lehet vagy az alaplap esetleg proci? (vidkaresz, RAM-ok, winyó jók) Mán mindent lehúztam róla csak 1 wincsit hagytam rajta.
-
winfier
senior tag
hali!
az lenne a kérdésem, hogy 9600GT sli-hez melyik lap lenne a legmegfelelőbb választás?
A 680i chippes lapok is támogatják ezt a karit vagy inkább az újjabbik 750,780-as 790-re nincs annyi pénzem a ddr3 is közbeszól
az elözőekből melyik chippek lennének a jobbak alá. ha jól tudom akkor a 680-asok azok nem támogatják a pci 2.0 slotot. Ez a 2.0 pci slot kb. hány %-os gyorsulást jelent a karik számára? -
sgergi
veterán
1.Leginkább, az p5q-e 3db pci-e slotot tartalmaz, dual gigabite csati, hang jobb, jobb a hűtés, csatik jobban vannak elrendezve.
2. Igen, mindkettő jó hozzá.
3. Igen, tökéletesen fog benne működni.
4. Nem, mert ezek Intel chipsetes lapok, az Intel chipset meg csak CrossFire-t (AMD) támogat. Ha SLI-t akarsz, akkor nForce chipsetes lapot kell nézned. -
Cocó
tag
Remélem jó helyre írok, egy kis segítség kellene: gépvásárlás előtt állok, az Asus s775 P5Q PRO ill. Asus s775 P5Q-E lapokat néztem ki ilyen árkategóriában.
1. mi a különbség a 2 lap között??
2. E8400 procit szeretnék hozzá, támogatja e rendesen, ill. a tuningban is megfelelő hozzá??
3. a VGA már fix az meg is van: MSI 8800 Ultra HD OC, ezt is minden további nélkül fogadja??
4. ha később az előzővel egyező karival szeretnék SLI-t, az is bátran mehet??
Ha esetleg dedónak tűnnének a kérdéseim lécci nézzétek elválaszotokat köszönöm előre is.
-
pikámer
tag
Adott egy 5000+ BE x2 és egy 780G-s ECS lap alapon szépen megy a Q&Q de ha szorzot feljebb viszem akkor már nem akarja visszavenni a proci orajelét mi lehet a gond?
üdv emberek -
saskaa
tag
Hali, s939 PCI-E -os lapnak mit ajánlotok? Az enyém asszem lassan kezdi feladni de proci cserére nincs keret
Elöre is köszi
-
Gbogyo
csendes tag
Persze most igy átgondolva lehet hogy elektrolit kondi hiba, kiszáradás...mert mikor leállt elötte egy ideig éreztem valamilyen furcsa szagot(nem amper szag)....a lapot kb 2évig nem használtam, és most 2hete raktam össze ujra....most már csak azt kéne kideriteni melyik kondi lehet a hibás...
Más ... egy asztali DVD-m is igy ált le és nem tudtam ujrainditani, pedig csak 1.5 éves volt, utánna kicserélve a puffer kondit minden rendbejött....a hibának külsöleg semmi nyoma nem látszott a kondin.
P.G. -
Gbogyo
csendes tag
Köszönet a segitségért,,,
Tényleg ez egy ABIT hirtelen halál....Mingyá ez volt a sejtésem nekem is, semmi puposodás, külömben is az inkább táphibára utalna, minden szemre jónak tünik és nem tudja inditani a tápot, csak köszörül, igy a táp nem indul, nem indulhat a bootolás...
Olyat már tapasztaltam hogy úgy romlott el a soft inditás hogy tápot rádugva rögtön indult (esetleg kapcsolóval inditani, és kikapcsolni), de ez a hiba annál is rosszabb...
P.G. -
törölt tag
-
Khan13
senior tag
Nálam intel chipseten van ugyanez... najó, mondjuk az enyém már koros darab... viszont az egy PATA egy SATA kiválan együttműködik.
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest