Aktív témák
-
válasz
Hosssszu #6493 üzenetére
Ugyanaz a chipset van rajtuk, Intel 945-ös NB, csak az AsRock integrált VGA-s. Ha nem kell az integrált VGA, akkor Asus, bár ez nagyon az alja, tehát tuningolni nem nagyon fogsz tudni egyikkel sem.
DC működhet az alább vázolt verzióban is, de 775-nél nem érdemes nagyon görcsölni vele, nem sokat dob a teljesítményen.
-
Hosssszu
őstag
Még egy kérdés: Dualchannel-be lehet használni ilyen módon memóriákat: 2*1GB és 2*512MB?
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb alaplap? [Asus P5LD2], vagy [Asrock]?
Nagyjából egyárban vannak, melyik lehet az értelmesebb választás mondjuk egy e2160-as vagy egy e4500-as procinak? -
Boyfish
senior tag
Sziasztok!
Valahol itt a ph-n olvastam egy alaplapcsaládról, ami integrált vga-s és emellett támogatja a SLI-t vagy a Crossfiret, azonban sehol sem találom a cikket, tudna nekem valaki segíteni? Köszönöm
-
tzsolesz
nagyúr
Minden eszköz amit csak el tudsz képzelni. Csak ez nem megy.
Bedugom és csak kompozit eszköznek ismeri fel. Az eszközkezelőben ott van a neve is Wiereless HID bla bla bla. Az eszköz használatban van, engedélyezve.
Bedugom bármilyen más gépbe HID szabványnak megfelelő egér, HID szabványnak megfelelő billentyűzet, 2 másodperc és minden szépen megy. Még a BIOS-ban is tudom használni a billentyűzetet.Még meg van a másik gépem is, bekapcsoltam, bedugtam a kis adóját, abban a másodpercben működött, még csak nem is telepítette.
-
Prego
senior tag
Nem értem: most mindenkinek elszáll a P5B BIOSa? Nekem BIOS frissítés után volt ilyenem, naponta csak egyszer kétszer sikerült képet is kicsikarnom belőle.
Aztán a chipbe közvetlenül égetettem BIOS-t 6 ezer forintért, és még így sem javult meg a drága, csak néha sikerült elindítani.
Passz mi lehet az oka, de sztem lehet fel kéne venni a kapcsolatot az ASUS szakembereivel. -
Dryman
őstag
válasz
szeva000 #6487 üzenetére
CSX ramokkal nekem hasonló gondom volt, dualban csak egyféleképp lehetett használni, azaz nem volt mindegy melyik modul melyik memóriaslotban van, különben csak nagyritkán tudtam indítani a gépet, de single channel-ben meg egyesével is ment a cucc mindíg... aztán kingmax-ot próbáltam én is, és megszünt a galiba....
CSX ramok valamiért nem szeretik az Nvidiát, pláne ha a chipset is az! -
szeva000
addikt
na hali!
csak szólok,hogy úgynézki megva a gond,de nem hiszed el
.Ati chipes kártyákkal továbbra is tökéletesen működött minden,az nv karik behaltak.Ramot cseréltem(CSX overlock ramok vannak benne,ezt kingmaxokra) és az akad össze az nvidia vga-al.Az ati chipes vga-nál nem tapasztalható ilyen gond.
A ramok tesztelve,nem rosszak,minden fut alattuk,csakis az nvidia vga-knál jön elő a hiba. -
tlala
addikt
HELP!
P5B Deluxe alaplapomon állítottam a BIOS-t (jobbára default/Auto értékekre, plusz az energiatak. S3 opciókat).
Újraindításkor se hang, se kép... Clr-CMOS és elemkivétel megvolt, semmi.
Tápcsere próba, másik videókártya - semmi.
Még a billentyűzet LED-jei sem gyúlnak ki, addig sem jut a post.
Mi lehet ez?
Vissza lehet hozni valami trükkel vagy a lap halt meg?
Előre is köszi minden tanácsot. -
M6454
tag
Hello!
A problémám a következő: adott egy új lap, (ASUS P5K-E Wifi), egy proci (P4, 630), két ram modul (512Mb 533MHz). Most raktam össze, bekapcsolom, semmit nem csinál, képet sem kapok, speaker sem ad hangot. Kétszer volt olyan, hogy bekapcsoltam és kb 5 másodperc után újraindult!
Ha vkinek van vmi ötlete megköszönném.
-
vukikutya
csendes tag
-
vukikutya
csendes tag
Hello mindenki!
E 6750(G0)-s procit használok!
P35c-DS3r lapban F4-es bios405-ös Fsb fölött egyszerűen nem bootol be,hiába veszem le a szorzót 7-re akkor sem.
A RAM-ok bírják simán a 960-at is,szóval nem ott van a problemValakinek van valami ötlete esetleg????
A feszt próbáltam 1.5V-ig emelni, de semmi eredmény... :confused:A 8x400-at meg viszi alapfeszen is stabilan:...
-
tzsolesz
nagyúr
Esetleg 6469-es hsz-hoz valaki.
Közben beleraktam a gépbe egy usb 2.0 karit(ez egy P3 ban volt, és ebben is kipróbáltam működött a rádiós egér) Hát gondoltam azzal már miéárt ne menne. Hát nézd meg és ezzel sem megy. Mi a franc van itt. Ez már télleg csoda. Ez esküszöm varázslat. Mindjárt szétverem az új gépet.
-
lumpi79
csendes tag
Üdv Ha rossz a ram arra van teszprogram lefuttatom a teszprogramot és kiírja ha rossz.
Van esetleg valami teszprogram alaplapra is? -
tzsolesz
nagyúr
Lehet hogy nem szereti valamelyik PCI-os modulodat. Vegyél ki szerintem belőle minden extra cuccot ha van benne, mert nekem ue. csinálta egy régebbi gépem. Az nem szerette ha kettőnél több dolog volt beledugva. Márpedig abba három volt. hangkari, usb kari, videókari(PCI). Az usb karit kihúztam aztán minden gyönyörűen ment. Addig amíg vissza nem dugtam. Szerintem hardveres probléma.
ui.: még ekkora közhelyet: "Szerintem hardveres probléma". Ennél már csak az lett volna jobb ha odaírom utána hogy: de lehet szoftveres is.
-
Prego
senior tag
új probléma irodai gépemen:
aopen n250a-FR alaplap Silicon Image RAID0 tömbbel.
Már sokat hülyéskedett a Windows, kapott volna egy frissítést. Igen ám, de frissítés közben mindig lefagyott.
Akkor hát legyen új telepítés, floppy-F6-felismer-kijelöl, ám utána kékhalállal kifagy....
Mit lehet csinálni? -
tzsolesz
nagyúr
Nem értem hirtelen elakadt a hozzászólás áradat. Nem tán nagy hülyeséget kérdeztem, birom a kritikát.
-
tzsolesz
nagyúr
Hali.
Most vettem egy MSI P35 Neo alaplapot.
Minden jó rajta majdnem, csak van egy bibi. Volt nekem egy vezetéknélküli Wiereless tipusú SilverCrest (Lidle-s) vezetéknélküli egér+billentyűzetem, ami eddig 5-6 gépben tökéletesen ment. Nem kellett telepíteni sem, csak bedugtam, xp felismerte 2 másodperc múlva hadrafogható volt mindkét eszköz. Sőtt még a BIOS-ban is működött.De ebben a gépben nem működik, illetve lapban. Az USB-jéről olvastam valami változtatást illetve azt hogy He-Speed USB 2.0 Controller-el van ellátva (480Mb/s).
Szerintetek ez lehet a ludas? Nem tudom most már mit tegyek, addig nem merek venni vezetéknélküli egeret sem billentyűzetet sem.
Ja ennek csak egy kis fekete Pendrive szerű adója van amit az usb-be kell hajintani hátra és kész.
Kérem valaki aki egy kicsit is jártas a témában segítsen, mert még épkézláb választ nem kaptam a kérdésre, csak olyat, hogy " nekem Geniusom van az megy rendesen" bla-bla-bla..... -
ImiPapa
csendes tag
Gigabyte x-38 ds5 nem jut el a postig induláskor.
Életre lehet kelteni valahogy?
CMOS clear megvót, elem kiszedés megvót...
Előre is köszi a segítséget!
Üdv, Imre -
Daemon09
őstag
válasz
Thulcandra #6464 üzenetére
Köszi, már ottis feltettem a kérdést.
Mi igen?
Üdv! -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Mi a váleményetek erröl a lapról : ASUS P5K Premium/WiFi-AP? Mennyire tuningbarát ez?
Üdv! -
Pocok111
tag
Sziasztok
Melyik alaplap a jobb (ugyanannyiba kerülnek) Gigabyte P35-DS3 vagy a J&W JW-IP35-PRO ?
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!!!
Van egy ASUS P4-C800 E-Deluxe alaplapom és benne egy proci: Intel Prescott 3GHz 800FSB 1MB L2, G1-es steppinggel. A gondom az, h minden második bootnál indul "jól" a gép. A "jól" is csak annyit jelent, h alap beállításokkal fut. A BIOS a legújabb (1024.001) verziójú. A gondom az, h ezt a procit -elvileg, és gyakorlatilag is!?:S- nem ismeri az alaplap legújabb biosa sem:S Mivel itt nem találtam meg: [link]
Szerintetek lehet ezt a problémát orvosolni hv csere nélkül?
Előre is thx, üdv. -
dinka.86
aktív tag
Najó, tökön lövöm magam. Megjavult a #6438 számú probléma,de ment egy kicsit egy dvd aztán megint mintha nem lenne olvasóm nem érzékeli...
sírok nagyon -
Moonlight001
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P4P800-X alaplap BIOS-át szeretném frissíteni.
A fájl már megvan, csak a "hogyan?" nem.Please help!
Köszi!
-
Prego
senior tag
Kinéztem egy lapot magamnak:
Gigabyte P35-DS3L
Ha jól emlékszem a gigabyte eléggé finnyás a többi alkatrészre és hát a videokártyám egy ASUS 8600GT Silent. Szeretni fogják egymást, vagy csak kidobok 18 ezer Forintot az ablakon? -
Hi all!
Vettem egy csodamasinát ( cel 300A mhz, 128sd). Gondjaim akadtak a bios beállításokkal. Először is ha beállítom hogy legelőször CD-romról bootoljon, akkor nem onnan bootol, hiába mentem el a beállításokat. Ezt irja ki: CMOS chechsum error- defaults loaded. Mi lehet a baj? A dátumot beállítottam, azt megjegyzi, az elemmel szerintem nincs probléma. A másik: Nincs benne floppy, ezért a biosban beállítottam hogy "none floppy" Ennek ellenére ha bekapcsolom a gépet kiírja hogy floppy drive failed.Ezt hogy lehet orvosolni? Köszi -
dinka.86
aktív tag
(#6439) L!NK->Q3 &(#6440) poffsoft :
köszi srácok a segítséget,már megoldódott,csináltam még egy resetet,kihúztam a csatlakozót a lapból és már jó -
04ahgy
nagyúr
[link]
Szerintem nem, ez alapján én úgy vélem, hogy még csak a NetBurst architektúrával kompatibilis, a Core-ral nem. A Celeron 420 az Core-alapú (Merom) és Conroe-L magos.De egy BIOS frissítés talán elég lehet, hiszen az ASRock is gyárt régi chipsetekkel új CPU-t fogadó lapokat...
HGyu
-
buxxi
csendes tag
válasz
greatchaos #6449 üzenetére
jó volt
vga ram nélkül is azt csinálja -
buxxi
csendes tag
válasz
greatchaos #6445 üzenetére
köszönöm, de nem koser
kb 10 modulcserénél tartok de semmi.
ha valami más megoldást tudnál javasolni, de jó volt, ezt is köszönöm -
greatchaos
addikt
Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor. -
buxxi
csendes tag
üdv mindenkinek
van egy asrock p4vm800-as deszka, az a gond, hogy a gép bekapcsolásakor 3rövid sípszó van és semmi más, majd kis idő múlva megismételgeti.
memóriát próbáltam cserélni, de ugyanaz.
konfig asrock p4vm800
1,5 p4 proc /400fsb
256ddr400 /pqi
integrált vga, de 6600nvidiával sem megyha valaki tudna segíteni megköszönném
-
dodóka
csendes tag
hali
foxcon 865g7nf-sh lap ,d420 cerka megy benne? -
poffsoft
veterán
válasz
L!NK->Q3 #6439 üzenetére
Ezt azért részletezd egy kicsit, mire gondolsz?
Ha táp nincs rajta, akkor nem kap tápot, ha meg rádugod, akkor kap.
Más kérdés, hogy hogy viselkedik ezalatt a rom:
a led-ek világításáról beszélszu, esetleg megakad a post az ide detect alatt?
jumperek rendben, kábel helyesen feldugva, táp nem kontaktjibás, akkor mennie kell. Ha nem, akkor hwhiba, kuka....
-
poffsoft
veterán
válasz
dinka.86 #6438 üzenetére
ok:
1. bios standard beállítások-nál ide eszközként maga a cd megjelenik-e ?
2. biztos hogy a kábelek/tápkábel nem mozdult ki a helyéről, és ad rendesen kontaktust?
3.) mit jelent hogy nem ismeri fel? fel sem pörgeti? vagy felpörgeti, de no disk?
led világít egyáltalán rajta? bios látja?
4.) ha hülyéskedik a cd, esetleg egy próbát megér, hogy valami cd-t benne hagysz, és úgy kapcsolod be a gépet, akkor sem látja a win a cd-t? -
dinka.86
aktív tag
Sziasztok. Reseteltem a lapomat új ram betétel miatt és azóta nem olvassa a cd-ket az olvasóm. Láttatok már ilyet? Beteszek vmit,de mintha nem lenne meghajtóm..
-
gti16v
őstag
hell
Alaplap vásárlás elött állok a keret kb 50 e körül.....
mindenkép asust szeretnék,de a kérdés az hogy intel vagy nvidia chipsetest?
tudna valami hozzáértő mindkét chipsetes asus alaplap mellé felhozni érvet/ellenérvet
pozitivumot/negativumot?köszönöm
-
Hi all!
Van egy bizonyos 35-8831-02 alaplapom. SLot1es. AZ létezik hogy ez a pentium procikat nem, csak a celeronokat kezeli? Köszi -
krystman
őstag
Sziasztok!
Bár lehet nem teljesen alapapos kérdés, de nem igazán tudom hová sorolni. Van egy ABIT AV8 alaplaom, és 2 nappal ezelőtt vettem egy Samsung SATA 400GB-os winyót. Olyan gondom van, hogy ha kikapcsolom a gépet, egyszerűen nem ismeri fel a winyót előszörre. Csak egy újra bootolás után. A BIOS-ba próbáltam AUTO módba rákeresni, de nem találja meg nem csinálok egy bootot. Utánna már rendesen felismeri, és tökéletesen működik a winyó, még ki nem kapcsolom. Előtte egy Maxtor 120GB-os winyóm volt, de IDE-és annál is csinált ilyet, de ott nem mindig. Már próbáltam több BIOS-t is, de semmi eredmény. Olyan van még, hogy ha csinálok egy CMOS cleart utánna az órát 2x tudja elmenteni csak. Először hiába is állítom be, és mentem el a beállítást, nem jegyzi meg. Csak, ha újra beállítom. Szerintetek lap hiba lenne?
Kösz előre is.
-
sgergi
veterán
-
Prego
senior tag
Hmmm. Visszakaptam az alaplapom a forrasztott BIOSszal.
El is indult a gép, meg minden, aztán WIndows frissítések letölt, és jött volna az újraindítás.. Másodszorra már nem volt hajlandó elindulni
remélem csak a forrasztás engedett el. -
szeva000
addikt
teljesen új win,most raktam össze a gépet valamelyik nap.Minden tökéletes is.Prme 95-el teszteltem a lapot,Majd felraktam a vistát és akkor néztem nagyot,mikor az élményindexet nem tudta megcsinálni,ott is befagyott.a hibajelentésnél azt írta ki,hogy vga hardverhiba,de akkor az msi lapomban miért mutat jót???Ráadásul az a sz*r VGA is gigabyte
-
szeva000
addikt
na mepróbálom itt is
hátha valaki tud mondani érdemlegeset.
Megvettem a DS4 lapot és szívok vele folyamatosan.Maga a gép tökéletesen menne,de mikor a Gigabyte 8600GT-ZL karira rányomok egy 3Dmark tesztet beáll a kép.(2D-ben tökéletesen megy minden)A gép nem fagy le csak a kép!A vista alatti élményindex sem fut le a VGA miatt.Átraktam a másik gépemből a 6600-am,azzal mennek a tesztek(igaz a 6600 olyan lassú,hogy alig megy),az MSI lapomba a 8600-at,ott meg jónak tűnik a VGA!
Valami ötlet???jaa..és a táp egy corsair VX450
-
Nezz
tag
Sziasztok!
Két héten belül szűkségem lenne egy DDR3-as lehetőleg X48-as alaplapra. Szerintetek melyiket éri meg megvenni a felsőkategóriás szegmensből? Egyáltalán hozzájuthatok egyhez 2 héten belül?
Válaszaitokat előre köszönöm,
Nezz -
mmdms
addikt
sziasztok!
alaplapcsere után ujra kell rakni a wint, vagy elég csak egy driver cleaner-t lenyomnom és késsz? -
sgergi
veterán
Sziasztok.
Egy kis segítség kéne: Gépfejlesztés volt (ga-p31-ds3l, e2180, 2Gb ram, 2600xt), adott volt 4db ide-s eszköz (2 vinyó, 2 dvd író). Beszereztem egy ilyet: Silikon image 0680A nevezetű raid kártyát, hogy majd innen mennek a dolgok. Drivert legfrissebbet honlapról leszedtem, win telepítése közben beadtam, szépen fel is ismerte. Következő újraindításnál szépen kilistázza a rajta lévő eszözöket. DE, ha a raid kártyán van a bootvinyó, akkor elindul a win, de az üdvözlőképernyőnél újraindul. Ha a bootvinyó az alaplapon van, akkor pedig: BOOT DISC FAILTURE... lesz. Próbáltam jumperekkel szarakodni, máshogy rendezni az eszközöket.
Mi lehet a gond, mit tudok ellene tenni? Valami biosbeállítás?
Előre is köszi: sgergi
-
LOTR
addikt
Sziasztok!
Asus p5g mx lapom van, a probléma pedig a következő:
az alaplapon a front panelhez tartozó tüskék, úgy vannak, hogy 2 oszlopban 4-4 tüske, a pwr ledhez tartozik 2db egymás melletti a + és a - (triviális), viszont a ház power ledjéhez egy 3 tűs csatlakozó van, úgy, hogy az első a +, a középső üres, az utolsó meg a -, tehát 2 tüskére maradt ez a 3-as csatlakozó
ilyenkor mi a megoldás?
nem az enyém lesz a gép, ezért rá szeretném kötni, gondoltam hátha van azon kívül megoldás, hogy a 3as csatlakozóból tegyem át egy 2es csatiba a 2 vezetéket (vagy legalább egymás mellé) - ha csak ez van akkor meg így marad, legalább nem fogyasztja feleslegesen az áramot a led
Köszi, üdv! -
batmab
senior tag
Uraim!
tréfás kérdés következik...adott egy Abit IS7-E2 lap,2 sata csatival.a vinyok ide felületen csatlakoznak(primary master,slave).secondary slave egy lg dvdiro.a masterre tettem egy asus 214l1t sata dvdirot.csak ugy hajlandó a rendszer felismerni,ha compatible modba kapcsolom,és beállitom sec masterre.igy jó,ír is,DE viszont az lg nem látszik win alatt...vmi megoldás???tippek is jók,mert holnap megyek ujra csinálni...
elöre is köszönöm....
Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest