Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #6699 üzenetére
én meg magyurol
-
raskolnikoff
őstag
-
Attix82
addikt
Egy gyors kerdes: indulaskor 3 sipolas mit takar? valahol volastam, hogy memoria miatt csinalhatja...de a haverom azt mondja nincs kep de mitnha a windows betoltodne...
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Összeraktunk egy gépet: új: Giga p31-ds3l, e2180, 2*1 Gb 800-as Kingmax, amd 2600 xt, régi: márkátlan 450W-os táp, a ház, 2 vinyó és 2 dvd író.
A probléma: Kb fele-fele arányban hol bekapcsol a gép, hol nem. Amikor elindul, akkor teljesen jól megy korlátlan ideig, amikor nem indul, akkor: indítógomb nyomása után elindul a gép, de 3-4 másodperc múlva kikapcsol magától. Van amikor másodszorra sem működik.
Amire gondolni tudok, az a táp, alaplap, esetleg alaplapi elem, bár egyikben sem vagyok biztos, mert nem lehet tudni, hogy mikor indul, mikor nem.
Köszi: sgergi
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. A táp Codegen, sőt csak 300 W-os. A 350-es az intel gépben maradt, amit eladtam. Megnéztem a táp árakat. Ezek szerint egy Chieftec 450-es lenne a jó választás. Árban kissé borsos, de alig drágább, mint a 400-as. Egyébként is érik a harmadik gép összerakása, amihez kell majd táp is. Egy próbát megér.
Egyébként mennyit ehetnek ezek a kártyák:
MSI 7300GT AGP aktív hűtés
Club3D 7600GS AGP aktív hűtésÜdv: Blaze
-
calvin.ck
csendes tag
Sziasztok!
Egy igen láma kérdésem lenne. Asus P5WDG2 WS Pro deszkám van, ami bios frissítés után viszi a 45nm-es cpukat is, de 1szerűen nem tudom eldönteni, hogy lecseréljem-e valami másra (ha igen mire?). Szerintem egy nagyon jó lapka, egy bajom van vele, hogy nem támogatja csak 800mhzig a ramokat. Most vettem egy 9800gx2-t és gondolkodok rajta, hogy érdemes-e váltani. Ha ebben segítenétek azt megköszönném.
Üdv!
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Van két hasonló alapokra épülő, de mégis más gépem. Az egyik megy, a másik fagy.
Ami jó: Asus K8N4E-SE alaplap, Socket 754 AMD Sempron 2800+, 256kb L2, 2*512MB PQI PC3200 Ram, Samsung SATA HD321KJ winyó, MSI 7300GT 256 MB Ram 128 bit PCI-E videókari, NEC 7173 SATA DVD író, 350W-os táp.
Amivel gondok vannak: ECS nForce3-A 250 alaplap, Socket 754 AMD Sempron 3000+, 128kb L2, 2*512MB PQI PC3200 Ram, Samsung SATA HD161HJ winyó, MSI 7300GT 256 MB Ram 128 bit AGP videókari, LG 4167B ATA DVD író, 350W-os táp.
Ez utóbbi halódik rendesen. Nejem használja, főleg netre és Sims2-re. A netet, mióta váltottunk ADSL-re, bírja. Viszont a Sims2 már betöltéskor fagy. Ha mégsem, akkor válsztható. hogy mit csinál: Vagy megszűnik a videójel és még a monitor is kikapcsol, vagy megáll minden, visszajön a Windows egér és kilép-visszalép, míg le nem fagy, vagy lefagy játék közben és kész.
Amit még nem írtam, próbáltam több XP verziót és most a Vistát. Semmi változás Sims2 ügyben. Gondoltam a memóriára, winyóra, videókarira. A 4 egyforma memóriát már minden formában cserélgettem a másik gépben lévőkkel és semmi nem változott, viszont a másik gépben mind rendesen fut. Cseréltem winyót is, mert a 80 GB-s Samsung néha lemezolvasási hibát írt ki és csak akkor kelt életre, ha lehúztam róla a SATA adatkábelt. Videókarit eddíg nem tudtam cserélni, mert már az összes AGP-s karitól megszabadultam, csak a 7300GT maradt. A múlt héten szerváltam egy Club3D 7600GS AGP-s kártyát és megpróbáltam ezzel is. Semmi különbség, ha csak nem az, hogy így már a 3D Mark teszt sem fut el a gépen, mert a vége felé lefagy. Letöltöttem a legfrissebb driver-eket az MSI és az nVidia oldaláról is, de nem segít. Vista alatt annyit elértem, hogy ha nem játszik senki a gépen, akkor szépen megy, de néha megtorpan, villan egyet a képernyő és jön egy üzenet, hogy "A képernyőillesztő váratlanul leállt, de helyreállt".
Tanácsra lenne szükségem, hogy mit kezdjek ezzel a problémával, mi okozhatja, mit kell kicserélnem. Nekem az alaplap tűnik reálisnak, de kérdés, hogy az alaplap adta meg magát, vagy eleve az nForce3 chip nem bírja a gyűrődést?
Köszönöm, ha valaki segít.
Üdv: Blaze
-
akkor jöjjenek az illogikus megoldások...
pölö:
1. bemegy biosba, nem csinál semmit, ment, kijön.
2. reset to defaults
3. elemcsere
4. elem ki, reset, elem be, bios, beállít, ment... stb...
5. lap ki, másik lap be... -
RockHaRD
addikt
megvolt
elég sok időt töltöttem már el a dologgal. Pedig nem az én lapom, csak msn-en, és webcamon, és minden létező teknikai eszközön át probáltam segiteni
de nem akarja az igazságot. Én is egyből azt gondoltam, h ilyen házajto nyitvatartos cuccost kell disable-re rakni, de nincs ilyen beállítás. volt vissza kb 6 asus lapom, és ezekbe volt ,de itt nincs.... régi lap naon
-
RockHaRD
addikt
pont ez az, h hót régi ház, nem támogatja, és mivel a lap is régebbi, ezért nincs a biosban ilyen beállítás. Első volt amit én is kerestem
Többiek: Utána a biosban lehet állítgatni, de semmi változást nem tudtam előhozni
3 tűs a cucc de ugy, hogy Tű Üres Tű Tű
tehát csak a 3.4-re lehet rakni a jumpert.
-
w4nn4be
csendes tag
válasz
#96302336 #6684 üzenetére
Világos, de azért próbálkoztam a legújabbal mert az alaplapival ugyanez a gond megvolt. Tehát miután winreinstall volt először az MB telepítőjéről raktam fel a drivert aztán nem használt és akkor frissítettem. A gond úgy tűnik nem a driveren múlik esetemben.
Anything else?
-
w4nn4be
csendes tag
válasz
#96302336 #6682 üzenetére
Pontosan itt kezdődik a gond, hogy driverből már feltettem a legújabbat és winreisntall is volt. Ezen kívül nem tudom még mivel kellene próbálkoznom.
Ugyanerre a problémára olvastam egy másik fórumon a következő megoldást: Only solution i found until now: "buy a PCI sound card."
Azért reménykedem, hogy ami elromlik az helyre is lehet hozni és nem kell belemenni ilyen könnyen hangkártyavásárlásokba.
Tehát egyéb javaslat?
-
törölt tag
-
w4nn4be
csendes tag
Sziasztok!
Van egy őskövület lapom: Asus P4P800-E Deluxe.
Az a gond adódott vele hogy valamiért amikor rákötök egy hangfalat a gépre vagy akár csak egy fülest a következő üzenet fogad: Realtek Sound Manager - EAccessViolationSemmi nemű hangot nem sikerül kipréselni a gépemből. Vajon miért van ez? És hogy lehet hogy egyik pillanatról a másikra történt ez?
-
RockHaRD
addikt
sziasztok, egy ismerősnek hirtelen a semmitől lett egy problémája. Konkrétan beinditás után bedobja a BIOS-ba a gép, és kiírja, hogy
"The system intruded,chasis opened or tempered before.please check the system."
egy Asus P4SE/U2 alaplaprol lenne szó. Megnéztem a manualban, és ott van egy chassis intrusior connector, de azon nekik rajta van a jumper még mindig.
vki légyszi
-
Dryman
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6662 üzenetére
Inkább privátban, de azért ide is ACPI funkciót nem tud a alapod, vagy le van tiltva.
A windows telepítése után ezt a rendszerezközt már nem tudod pótlólagosan telepíteni, ezért le kell gyalulni az XP-t, aztán biosban ha tud ilyet a lapod engedélyezni az ACPI-t, aztán XP telepítés és kikapcsol a gép magától....
Win98-ra létezett egy kis javító programocska, amivel utólag is lehetett garázdálkodni, XP-re viszont már nem, mivel az XP alapkövetelményei az ACPI kompatibilis hardver, ellenben jön a Te eseted! -
celf
őstag
de mas core 2 duo muxik benne, nem ? miert jo az az e2xxx... olcsobb ?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #6662 üzenetére
Re...
-
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik legyen. Gigabyte X48-DQ6 Intel X48 LGA775 ATX
GIGABYTE X38-DQ6
De várok jó ötleteket is.
Köszönöm szépen. -
pityu6
tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne,van ilyen lapom: Gigabyte GA-8I945P-G-RH,és arra lennék kíváncsi,hogy nem-e támogatja a C2D-t,vagy legalább az E2xxx sorozat valamelyik tagját.procit szeretnék cserélni,de a lapcsere már nem fér bele.Jelenleg D 820-am van,és már elég "öreg",azért szeretnék C2D-ra váltani
Ha vkinek van tapasztalata,vagy bármi infója,szívesen meghallgatom!
köszönöm az infót!!! -
S74
csendes tag
Hali!
Próbáltam átfutni a hozzászólásokat, de nem igazán kaptam egyértelmű választ.
Ga P35C DS3R vagy P35 DS3P vagy P35 DS3R??????Tényleg megbízható a P35C DS3R DDR3/DDR2 is?
Tuning nem igazán, később DDR3 esetleg.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hali!
Van egy régebbi alaplapom (Abit BP6) ami egy számomra ismerős "hibát" produkál. Mikor leállítom a gépet, nem kapcsol ki, csak kidobja XP a képernyőt, hogy "Mostmár kikapcsolhatja a számítógépet" és csak úgy tudom rábírni, hogy 5mp-ig nyomom a power bombot.
A hiba azért ismerős, mert a BE6-os deszka is csinált ilyet, viszont nem tom, hogy lehet ett kijavítani.
Előre is köszönöm!
-
S74
csendes tag
Köszi a válaszokat!
-
Hi all!
Adott egy AT-s gép, benne egy alaplappal, cel 300mhzes procival, 128as SD vel. Ha bekapcsolom a gépet egy olyan felirat fogad, hogy CMOS ERROR-DEFAULTS LOADED. A gépen még nincs op rendszer, ezért be kéne állítani hogy CDromról bootoljon. Azonban hiába állítom be, elfelejti egy sima restart után is. Már nyomtam defaults értékeket, cseréltem elemet, átnéztem a jumpereket, de ez sem segít. Lehet hogy egy bios frissítéssel megoldódna a probléma? Ha igen, akkor ezt CDromról megtudom csinálni(nincs floppy)? Még sose csináltam bios frissítést. Köszi -
imisz
tag
Üdv mindenkinek!
C2D prockó alá kellene nekem olyan deszka amin sok PCI (nem express) csatlakozó van (minimum 4) létezik egyáltalán ilyen? (eddig sehol sem találtam)Ne kíméljetek vele.
-
sgergi
veterán
válasz
raskolnikoff #6654 üzenetére
x38 fölös, p45 csak nyáron jön, és az is drága lesz. Szvsz amíg ez a proci elég, addig elég a p35-ds3p is.
-
gyuszito
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 3ghz-s prescott magos(1Mb cashe) procit. A mostani alaplapm nem kezeli.A kérdésem az lenne hogy egy Abit IS7 V2 vinné e a (prescott magos) procimat?
PLS help gyorsan mert naon fontos!!! -
pentium4
senior tag
cs
srácok egy kis help kéne!
alaplapot szeretnék venni, és a köv kritériumok vannak szem előtt:
ddr2 - gémer lapka - jól tuningolható - pci2.0 2slot vagy 3, ja és persze Intel 775-s legyen!
kösziP4
-
sgergi
veterán
válasz
raskolnikoff #6645 üzenetére
Ár? Tuning? Egyébként Giga p35-ds3p, vagy sima ds3.
-
raskolnikoff
őstag
Milyen alaplapot ajánlanátok egy 8400as c2d-hoz? P35? nforce nem játszik.
-
hahajdu
aktív tag
a legujabbat
-
S74
csendes tag
Halihó!
Asus P5k Pro vagy Gigabyte GA P35 DS3???
Előre is köszi.
-
Daemon09
őstag
válasz
gombavadasz #6613 üzenetére
Szvsz nem egészséges neki, ha ferdém állnak rajt a kondik, de nem féltétlenül az lehet a baja, de megesik.
-
hahajdu
aktív tag
#6629 -re valaki?
-
Gabboo
tag
Segíííícccsssééééég!
Valaki esetleg erre nem tud egy (akár alternatív) megoldást?
A helyzet az, hogy egy különös Compaq alaplapról van szó, amihez a megszokott négy csavaros hűtőkeret nem jó sajnos. Olyan fémlemez kellene az alaplap hátuljára, amin csak két luk van (így).Már gondoltam arra, hogy veszek egy fémlemezt, jól megvágom kellő méretűre, fúrok bele két jól pozícionált lyukat, a proci alatt meg kivágom a közepét. Aztán valami gumibak közbeiktatásával odacsavarozom.
De azért ha lehet, mégis csak valamilyen gyári kelléknél maradnék... Helpmíplííz!!Köszönöm: Gabboo
-
-
szucsi
őstag
nem értem egyébként: az asus hivatalos honlapján van fent a program és a bios file is, részletes leírással együtt. a garanciális feltételeknél pedig az áll, hogy 3 év, kivéve ha valami matricát leszedek róla. a dvd író gar sem vész el a firmwaret flesselek rajta, miért ugrana az alaplapé? mindegy, kedden felhívom az asust.
-
celf
őstag
koszi
amigy sikerult eltalalni.
viszont problema lepett fela bootnal:
"Verifying DMI Pool Data.......
Hianyzo NTLDR
ujrainditas: Ctrl+Alt+Del"
ez egyebkent egy chipset-huto, cpu fan, es sapphire 9550 9600-ra cserelese utan van.
lehet hogy szetcsesztem a csipszetet?
segitseget nagyon megkoszonok
mi lehet ez az NTLDR -
hahajdu
aktív tag
hali,
ASROCK AliveNF6P-VSTA alaplappal szenvedek, ugyanis a 8600gt-m csak PCIe 8x nak ismeri fel. az alaplap es a kari is tud 16x PCIe-t. Itt meg nem is lenne gond ugyanis a kartyat nem nagyon fogja vissza a 8x, viszont a kozeljovobe tervezek egy 8800 gts-t aminek mar nem artana a 16x PCIe.
Kerdes: a kartya vagy az alaplap a ludas? ha az alaplap, akkor mit tegyek?koszi
-
celf
őstag
ha a power sw-t nem a megfelelo tukre rakom az alaplapon (nincs jelzes, es nemtudom mar hol volt) akkor nem lesz gond, legfeljebb nem indul el, ugye ?
-
szucsi
őstag
na mégegyszer: ha egy sikertelen bios frissítés (régit letörölte, újat nem rakta fel) után nem bootol a gép, mit lehet tenni?
Az Asus honlapjáról szedtem a bios filet meg az update progit is, a lap garanciális. Mit tegyek?
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Blood Mage #6624 üzenetére
általában a nem eladott gépekből marad vissza mint alkatrész. de van mikor így adják simán.
-
sgergi
veterán
válasz
Blood Mage #6622 üzenetére
OEM-es proci: nincs dobozban, matricát, leírást, hűtőt nem kapsz hozzá, csak a lapkát.
-
Blood Mage
senior tag
Hi!
meg tudná nekem vki mondani hogy mi az hogy OEM??? prociknál, alaplapoknál láttam... elsősorben a proci érdekelne de gondolom mindkét esetben ugyanazt jelenti....
-
Raikkönen
tag
hali skoacok
szeretnék venni egy e6750et de az alaplapom abit ab9 és asszem nem nem támogatja az 1333fsb-t szal akor új deszka kell?help me! -
DroneZ
aktív tag
bár mondjuk a kompatibilitási dolog még annyira nem is fontos inkább az hogy hol lehet kapni.
gondolom már van Mo-n mert a GS-ben kiemelt tippként szerepelt és valami ~56K-be került szerintük. viszont ráakadni nehezebb mint gondoltam.
-
zoo8800
veterán
Valaki #6608 ?
-
Lenry
félisten
az ilyen kompatibilitás lista mire jó? én soha nem néztem át egyet se, pedig nem egy gépet raktam már össze, és soha nem volt ilyen, hogy pl a RAM-okat ne fogadja a lap (egyszer volt olyan, hogy 2 modul nem szerette egymást és fagytak együtt, de az nem a lap hibája)
mod: nem, még nem volt szerencsém nF6-os laphoz
-
DroneZ
aktív tag
reggelt a népnek!
kérdésem lenne hozzátok, tudja-e valaki hol lehet kapni itthon Striker II Formula-t? én már átnéztem nem egy boltot eddig sikertelenül.
jah valamint egy ramokkal kompatibilitási listát, az asuson nem találtam, bár lehet csak én voltam figyelmetlen.
köszke előre is.
-
Gab__
csendes tag
A probléma a következő:
everest - memória írás:
Core 2 Duo E4500 2200 MHz MSI P965 Neo2 (MS-7235 v2) P965 Dual DDR2-800 5-5-5-18 CR2 3621 MB/mp
4 gigás C5DHX Corsair kitem van & az oprendszer winXP 32 bit. Az a 3621-os írás nekem nagyon kevésnek tűnik, illetve a 5598 MB/mp-es olvasás sem túl bíztató
Lehet-e ez ellen vmit tenni, vagy ez így normális ennél a setup-nál? Esetleg az MSI P965 Neo-f v2 alaplap hibája lenne?
-
szucsi
őstag
[processzor kompatibilitás lista]
Athlon 64 X2 5200+ (DO),1MB,rev.G2,65W,SocketAM2 ALL 1101
Athlon 64 X2 5400+ (CZ),1M,rev.F3,89W,SocketAM2 ALL 0502
Athlon 64 X2 5400+ (DO),1M,rev.G2,65W,SocketAM2 ALL 1303
Athlon 64 X2 5600+ (CZ),2MB,rev.F3,89W,SocketAM2 ALL 0502
a 65w-os 5400+at (1303 kell hozzá) ezek szerint nem fogom tudni beletenni?
ez nagyon gáz lenne
-
szucsi
őstag
sziasztok, egy ASUS M2N-E lapon próbáltam az AsusUpdate programmal biost flashelni, de a dolog a harmadik fázisban leállt 86%-nál és hibát jelzett. Újraindításkor most sajnos nem bootol, csak felpörög a venti. CMOS reset visszaálítja az elszállt biost, vagy mi a teendő ilyenkor?
köszi
-
sgergi
veterán
válasz
GrooveHero #6605 üzenetére
A 8xxx prociknak (általában) rosszak a hőérzékelő szenzora. Tegye vissza a 6600-at, hogy azzal mennyit ír ki, mert lehet a biosfrissítés rátett még egy lapáttal. Illetve legújabb coretemp és Everest ajánlott.
-
zoo8800
veterán
Sziasztok
Van egy OEM deszkám, MSI 7301 [link] viszont a biosban semmi mást nem lehet állítani,csak a dátumot és az időt. Én pedig tuningolni szeretném. Lehetséges, hogy ezt csak bios frissítéssel lehet, az eredeti bios tuningolhatatlan? Vagy csak vmi billentyűkombináció tartja rejtve ezt a funkciót? (pl néhány Gigabyte-nál Ctrl+F1)
Köszi
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. A következő a probléma:
Havrnak van egy p35-ös dq6-os giga lapja, most hétfőn vett egy E8400-et, azelőtt peedig egy E6600 volt benn. Mondtam neki cserélje ki a procit. De előtte nyomott egy bios frissítést, asszem f4-ről f7-re, de nem bizti. És ekkor kezdődött a gond. Berakva a procit az 70 fokos volt, pedig dobozban volt szobahőmérsékleten. És a legdurvább, hogy elindított vmi játékot asszem és a windows-ban az everest, meg a coretemp progi is 126 fokot írt ki. Na persze ez kizárt dolog volt, hogy annyi legyen, de akkor is furcsa. Talán az új bios keverte meg a szenzorokat? Vagy mi?
Vki segítsen. Előre is köszi.
-
Daemon09
őstag
válasz
gombavadasz #6603 üzenetére
Én is jártam már így pár lappal, hogy működött, mikor letettem és mikor legközelebb próbáltam, már nem ment.
Néha szokott segíteni, ha szétszedem és újra összerakom. De nem mindig. Azért próbáld meg. -
gombavadasz
tag
Sziasztok!
Nincs kép a monitoron, alaplapom asrock 775V88+.
Nincs csippanás, amikor indul, nincs kép.
Végig kis sercegés hallható az alaplap hangjelzőjéből.
Elem kivétel már volt, semmi, vga és cpu teljesen jó.
Tudom, hogy nagyon sok minden lehet a hiba, de esetleg ez az állandó sercegés -nem tudja valaki- mi lehet??
Még annyit hozzá, hogy az alaplap 1 hónapot állt, előtte teljesen jól működött, 1 hónapot állt dobozban, és most nem megy.Előre is köszönöm
-
Raikkönen
tag
hali segítséget kérnék
abit ab9-em van, most vénneék egy e6750-est, de ez az alaplap csak 1066fsb-t "tud" az a proci meg 1333-as, szoval mi van? fogom tudni hasznáálni? -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lapot lenne érdemesebb megvenni?
Asus P5K Deluxe wifi ap
Asus P5K Premium wifi ap
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest