Aktív témák
-
spista222
addikt
Én raktam már több alaplapba is több 775- ös és 1156-os CPU-t és még nem vettem észre hogy egyszer is meggörbült volna akár 1 érintkező is. Esetleg ha sarkosan rakod be a cpu-t akkor a szélső lábak sérülhetnek de ehhez majdnem ejteni kellene vagy direkt oldalra nyomni. Ha nem erőlteted akkor nem lehet baj. Ha ez úgy lenne ahogy írtad akkor senki se venne használt LGA-s lapokat és aprón is hibásként árulnák őket pedig nem.
Az más kérdés hogy az üzletek nagyon könnyen kibújhatnak a garanciázás alól, így nekik nem kerül semmibe.
De itt még bonyolultabb a helyzet mert amit visszaadott lapot azt még a bolt el szeretné adni és nem adhat el "hibásat" ugyanannyi árért. -
Vodar
senior tag
válasz
DonThomasino #48497 üzenetére
Akárhogy teszed be a CPU-t a helyére (majd rá a hűtőt), mindenképpen el fog hajolni minimum 1 láb, ha csak alig láthatóan is.
Ha most azt mondod, hogy ez nem így van, akkor vedd ki a CPU-t az alaplapodról és vizsgáld meg alaposan.
Ergo alaplapok esetében ez egy kiskapu, nekem is ilyen indokkal utasították vissza a szervizelést.
-
DonThomasino
veterán
válasz
gordonfreemN #48494 üzenetére
Buktad a dolgot, ahogy fentebb írták, úgy kellett volna visszahajtani hogy ne látszódjon. Vagy esetleg elvinni vkinek aki profin megcsinálja.
A mese a polóról szép, de ha egyből kiszúrták akkor valszeg GÁNYOLÁS történt.
Az elgondolásod jó lett volna, csak sérülést nem kellett volna okozni.Ők se hülyék ezek szabályok oda-vissza működnek.
Vedd vissza és örülj ha megy rendesen. -
fetye
tag
válasz
gordonfreemN #48494 üzenetére
Három észrevételem van.
1. Úgy kellett volna visszahajtani a lábat, h ne látszódjon...
2. Sztem a visszahajtást bárki (így akár ők is) el tudja végezni, azaz simán tehettek volna ezzel egy szívességet, ha jó lett volna a hozzáállásuk. Mivel nem volt jó, így marad annak az eldöntése, h a láb elhajlása (ami a rendeltetésszerű használatot a leírtak alapján nem befolyásolja) vajon sérültté minősíti-e a lapot vagy sem. Ez véleményes, ezért a helyedben egy jogászt kérdeznék, ha van ilyen ismerősöd.
3. a "Szervizünk" és a "bevizsgálás" szavak közé nem kell vessző. Ezt is nyugodtan felróhatod nekik. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok! Kedves MP Zone internetes boltunk ki akarna fundálni velem.
Azt mondja, hogy a következőek történtek:
Vettem tőlük egy giga z68m d2h alaplapot. rendben volt minden, a beszereléskor nem tagadom, a hosszú ujjú pólóm rálógott a cpu foglalatra és éppen hogy meghajlott egy láb, de szinte lófingnyit mozdította el a lábat, óvatosan visszahajtottam, semmi gond, összeszereltem a gépet és ment is minden frankón, nem volt vele semmi gond. Több napig ment, tesztelgettem benne a cpu-t is, minden remek. De 8 napon belül rájöttem, hogy nekem kell USB3 mondjuk és jogaimmal élve elálltam a vásárlástól egy levélben, melyben annyit hangsúlyoztam feléjük, hogy nem kérem a terméket, élnék az elállási jogommal. Futár jött, elvitte az alaplapot.
Ezek meg visszaküldenek egy levelet, amiben azt ecsetelgetik, hogy nincs ám elállási jogom, egyértelműen látszik a sérülés a processzorfoglalaton és a garancia is megszűnik igy a termékre és mehetek érte, vagy leküldik.A futárszolgálattal visszaküldött terméke megérkezett.
Szervizünk, bevizsgálás után megállapította, hogy a termék sérült.
A processzor foglalatban található lábak, sérült állapota azonnal látható.
A termék nem rendeltetésszerű használatából, szakszerűtlen beépítésből eredendő kárát , sajnálattal nem áll módunkban megtéríteni.
A termék ilyen fokú sérülése, a garancia megszűnésével is jár.Hivatkozva az alábbi paragrafusra:
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről:
4. § (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.Jelen esetben, mivel a termék sérülten érkezett vissza, nem áll módunkban elfogadni az elállás jogát.
Természetesen a termék az öné, ezt önnek vissza tudjuk juttatni, azonban jelen esetben egy szállítási költség amivel magunkhoz szállítattuk, még kiszámlázásra vár, ez az ön költsége.
A terméket vissza tudjuk önnek juttatni, ennek a költsége szintén az öné.Szerintetek?
-
DjMayaBoy
csendes tag
az enyimébe egy ilyen kéne jó áron : Pentium Dual Core E6800 (3.3GHz,1066FSB,L2:2MB,rev.R0)
Most ilyenem vanualCore Intel Pentium E5300, 2600 MHz (13 x 200)
Használtba is jó lenne, ha esetleg tudna valaki
Az alaplapom bírja símán : Alaplap neve Asus P5G41T-M LX -
DjMayaBoy
csendes tag
válasz
DonThomasino #48487 üzenetére
no problemo, mert a frissítéseket már tegnap beszereztem a gyártó honlapjáról! De azért köszi
-
DjMayaBoy
csendes tag
-
zolisx4
őstag
Tehát akkor ez nem függ össze az Intel Turbo Boost nevezető órajel emeléssel ,mert ugye az is vissza veszi vagyis 2660 Mhz en megy és terhelésnél felmegy 3200 Mhz környékére .
Ez akkor ha jól értelmezem egymáshoz nem sok köze van ??És erre a késleltetett indulásra nem tudsz valami okosat mondani mitől lehet ,vagy ez ilyen?
-
-
yohnsee
tag
válasz
zolisx4 #48459 üzenetére
Nekem a Fujitsu-Siemens lapokkal van kicsit hasonló tapasztalatom. Én este, amikor kikapcsolom a gépet, le is áramtalanítom. Amikor másnap ismét áram alá kerül a gép, akkor elindulnak a ventik kb. 1-2 másodpercre, aztán visszaáll standby módba. Az első fuji lapomnál azt hittem, hogy ez valami hiba, de aztán rájöttem, hogy ők így adják elő.
-
spista222
addikt
válasz
DonThomasino #48480 üzenetére
Semmi baj csak ez a BIOS van "fent neki" és szerintem R0-ás procija van hozzá és ezért nem megy.
-
spista222
addikt
válasz
DonThomasino #48478 üzenetére
Te nem érted jól hogy neki p5g-mx lapja van és nem p5gc-mx amit te is linkeltél
Google igaz hogy a másikat is megtalálja és berakja de akkor sem az.És amit írtam már ha nem M0 ás procija van ami valószínű akkor nem fog menni abban a lapban mert nincs hozzá támogatás.
Megoldás amit már írtam hogy nem törődik vele vagy ha lehet kikapcsolja BIOS-ban hogy ne csipogjon stb. -
spista222
addikt
válasz
DjMayaBoy #48473 üzenetére
Ha nem ment a legújabbal akkor ezzel se fog mert az újabb általában tartalmazza a régit és nem vesznek el belőle csak raknak bele. E5200-ból csak egy fajtát támogat az M0-ásat a tied is az? Ha megy rendesen és csak ennyi baja van hogy ezt kiírja akkor ha lehet kapcsold ki a biosban hogy ne jelenítse meg ezt a "hibát".
-
gordonfreemN
addikt
válasz
DonThomasino #48465 üzenetére
Kettő darab z68as lappal is csinálja, előző giga, most asrock. MSI 785ös lapnál nem emlékszek ilyesmire.
-
DjMayaBoy
csendes tag
0302-es lesz az igazi, ha jól látom
1. Modify Bios architecture to support Intel Next generation 45nm CPU
2. Fix P4 Family CPU can not disable C1E function. -
DjMayaBoy
csendes tag
válasz
DonThomasino #48469 üzenetére
nem p5gc lapom van, hanem p5g-mx
szerepel a cpu listában is
-
DjMayaBoy
csendes tag
válasz
DonThomasino #48469 üzenetére
Oké! Köszi megproszálom
-
DjMayaBoy
csendes tag
Persze!
Megy is a gép! A rendszer is bejön! Ez a proci lett véve Pentium Dual Core E5200 (2.50GHz,800FSB,L2:2MB,rev.M0)
-
DjMayaBoy
csendes tag
Sziasztok! Megcsináltam a bios frissítését az új proci miatt. A helyzet változatlan : Unknown CPU detected. Bios update is required to unleash its full Power. hibaüzenet maradt! Csináljam meg mind a három bios frissítést vagy mit lépjek? asus p5g-mx alaplap! a 0404-es frissítést csináltam meg.
köszi előre is -
DonThomasino
veterán
válasz
gordonfreemN #48464 üzenetére
Olyat láttam hogy power és HDD led egyszerre ment.
Ez kicsit már x akták.Megoldás lehúzod a HDD led et,
esetleg megnézed a többi satan mit produkál. -
gordonfreemN
addikt
Találkoztatok már olyannal, hogy a DVD meghajtó villogtatja a HDD led-et?
A meghajtó sata csatolóval rendelkezik.
Lehet valami megoldást eszközölni? -
mutyuru
aktív tag
(#48400) Erre vki tud valami megoldast esetleg?
-
mutyuru
aktív tag
Hah! Nalam is volt ilyen problema evekkel ezelott 40 v 80eres kabel ide vagy oda.
Nekem ez valt be: 80eres ket csatlakozos kabel, HDD masterra, DVD meghajto slavere (neha nem eleg jumper nelkul, mert bootkor megkaphatja a master sajna). IDE kabel vegso csatlakozojara a HDD-t es a kozepsore a meghajtot. Sajnos regen volt egy tipikus problema, hogy az IDE vegen levo eszkoz kapja meg a mastert.
Remelem segit!
Mivel volt mar kabel csere, esetleg CMOS reset (ne az elemet vedd ki, mert az nem ugyanaz), BIOS frissites bealitasokkal kell jatszani. -
zolisx4
őstag
válasz
gordonfreemN #48460 üzenetére
Igen volt itt valakinek hasonló gond ,igazából csak ma kezdett foglalkoztatni a dolog .
Én lekapcsolás után mindig áramtalanítom vagyis lekapcsolom a hosszabbítót ,bekapcsolásnál ugyan ez hosszabbítót bekapcsol ,gépen gomb benyomva akkor kivilágítanak az alaplapon a reset meg a többi kapcsoló és 3 sec és megy .
Olyanom még nem volt hogy nem kapcsol le a gép ahogy írtad -
gordonfreemN
addikt
válasz
zolisx4 #48459 üzenetére
szerintem ez asrock style. Nálam is megvan, z68 pro3M.
Szerintem azért van, mert nem direkt-be (és itt most nem a fórumtársunkra gondolok) kapcsolod a gépet, hanem valami teszt vagy ellenőrző lépés lefut előtte, vagy csak egyszerűen szar.
Nekem most az a jelenség jött elő, hogy hiába állítom le, az nem kapcsol ki teljesen, képernyő sötét, mint én, de a ventik forognak, a fogyasztás 100W... -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Már egy ideje p55 extreme lapom van,kisseb problémám van vele ,ha ez probléma .
Megnyomom power gombot és kb. 3-4 sec-ig nem történik semmi, de abszolút semmi. Se a ventik nem pörögnek fel, se a vinyó és a ledek sem kezdtek világítani,mikor ez a 2-3 másodperc letelik akkor indul rendesen és stabilan működik is ,.
Van valakinek ötlete mitől is lehet ez??Tudom van a lapnak topikja de már kihalt
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #48457 üzenetére
Az egyikkel csak jó lesz...
(#48442) Hunork: a minőségi termék sokszor "csodákra" képes. Én ezt egy HDMI kábellel láttam az egyik ismerősömnél egyszer.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
DonThomasino #48446 üzenetére
még nem ért haza a usere, lehet csak holnap tudom kipróbáltatni.
-
kenny123
addikt
Na megvan.
Enable Power On By PCIE Devices et kellett engedélyezni, köszönöm szépen a segítséget! -
kenny123
addikt
Köszönöm, meglesem.!
Megnéztem, tényleg nincs LAN, pedig azt írják asus oldalán, hogy tudja ezt a funkciót. Ilyenkor mi van
-
kenny123
addikt
Most néztem át az user guide-t, de semmi WON-nal kapcsolatosat nem találtam.
-
kenny123
addikt
válasz
DonThomasino #48450 üzenetére
Hm, remek ötlet, megpróbálom előkotorni.
De ha véletlenül valaki tudja fejből, ne kíméljen.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Egy rém egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok. Adott egy asus m4a87td evo deszka, a Wake On Lan funkciót hol találom a BIOSban? Nem akarok mást elnyomkodni, mert nem értek hozzá..
Köszi előre is.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #48445 üzenetére
Siker?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
DonThomasino #48443 üzenetére
-
Hunork
veterán
Azért ez sem rossz: old cool games...
[link] -
DonThomasino
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #48441 üzenetére
[link]
Próbálgatni kell jobb ötletem nincs. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
DonThomasino #48436 üzenetére
ezt már próbáltam, az ott lévő user szerint hibát ír ki telepítésnél.
DJ WOKKY: azt megpróbálom, köszönöm
-
DonThomasino
veterán
Érdemes megnézni.
[link] -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Hunork #48438 üzenetére
Jumperek nélkül kellene még megnéznie, ha nézte mind a két típusú kábellal. És újabbal is.
Sajnos amit írtak előttünk olyan esetre én is emlékszem sajnos személyesen.
Volt egy nem tudom milyen gyártótól való cd rom anno, azt sem tudtuk működésre bírni másik eszközzel egyazon kábelen. Viszont másik porton szuperül ment minden. -
Hunork
veterán
A kábelcsere miről szólt? Egy régi, használt kábelt tettét a másik helyére? 40 vagy 80 eres? Próbáld 80 eressel, ha esetleg nem azzal próbáltad...
Másik: milyen a tápod? Elsőre hülyén hangzik, hogy ez lehet, de utánaolvastam a user manual-ban, és ott kifejezetten ajánlja az 500W-os tápot, hogy ne legyenek boot-olási, eszköz-felismerési problémák. Bár ez szerintem a szokásos halandzsa, de nem árt ezt is megjegyezni. Én az első bekezdésemet ajánlom figyelmedbe. -
DonThomasino
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #48432 üzenetére
Az öreg GOOGLE segít ha baj van.
[link] -
invasio
tag
válasz
Google?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
soundmax-os driver sem segít ??
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
azért itt teszem fel a kérdést, mert a Dell topikban nem hiszem, hogy sokan járnak
Adott egy tőlem távol lévő Dell Optiplex SX260 pc, amiről fogalmam sincs, hogyan, de eltűnt vga és az audio driver. Namost a vga drivert sikeresen visszaállíttatam eszközkezelőből az ott lévő userrel, de az audio drivernél ez nem ment. Abban kérném a segítségeteket, hogy win xp alá honnan szedjek audio drivert, ha a doksiban az audio controllernél csak ennyi van: Integrated AC97 Codec ? Egy intel-féle ac97 driverrel már próbálkoztam, de azzal nem lett hang. A dell honlapján csak a doksit találom, driver supportot nem. Ja és igen, természetesen azért írok, mert nincs meg a gyári CD-je.
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Adotta következő alaplap:
Gigabyte GA-770T-D3L
Az egyetlen IDE csatolójára egy samsung 80 gb-os hdd-t a másik eszköz pedig egy IDE DVD-rom, és BIOSBAN hol az egyiket látja, hol a másikat, attól függően, hogy hogyan jumperolom a két eszközt de egyszerre semmiképp nem látja őket, mi a hiba?? próbáltam azt is hogy cable selectre raktam mindkét eszközt akkor a dvd olvasót látta, aztán masterre a hdd-t és slave-re a dvd-t akkor a hdd-t látta, segtsetek mert ilyet még több éves számteches tapasztalatom alatt nem láttam! előre is köszi! -
DonThomasino
veterán
Esetleg ha van hosszabító akkor azokat is ellenőrizd hogy földelt legyen.
Én kapásból egy normális táppal próbálnám a gépet
és könnyen lehet hogy minden probléma megoldódna.Illetve elgondolkodnék azon ha valóban van ilyen kóbor feszültség
kap a belőle a BIOS eleme a lapban és ha igen hogy reagálna szegényke. -
mutyuru
aktív tag
Elmegy a BIOS kethetente??? Mi a mano! Nezd csak meg az alaplapi gombelemet is! Konnyen lehet, hogy az is gallyra ment. Egy par honapos gepnel ez nem szabadna legyen - en kb. 5 eves intenziv hasznalat mellett csereltem egy ilyen elemet.
Meg nezd meg a gepbe epitett tapot es az osszes kabelt, ami kijon belole! Lehet serult valahol. Ha pedig nem talalod a hibat szedd szet es vidd vissza gariba.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
spista222 #48420 üzenetére
hehe Ugy fog pattogni , mint a kukorica a mikroba.
En azert megneznem, hogy minden normalisan ra van dugva az alaplapra vagy sem. Nalunk korabban volt egy ilyen hiba es akkor az alaplap volt. Nem vartuk meg a veget, hanem csereltuk rogton.
Egyebkent orulj neki, hogy nem akkora feszultseget ad le, hogy felallt hajjal breakelsz.
-
z00li
senior tag
válasz
DonThomasino #48418 üzenetére
Már én is röhögök, de kínomban.Pár hónapja raktam össze a gépet ismerősömnek, teljesen új minden benne(kivéve a házat). Azóta kb. 2 hetente elmegy ez a bios beállítás.
Még szerencse, hogy a szomszéd utcában laknak. Viszont most adtatok egy új ötletet.
Elviszem a gépet hozzánk és megnézem, hogy nálunk produkálja-e. Bár végiggondolva a dolgot: otthon telepítettem a gépet, melóhelyemen frissítettem le és semmi ilyen problémát nem tapasztaltam. Azaz jó eséllyel náluk szar a 220-as hálózat. Lehet hogy a probléma megoldódott?
yohnsee: köszi a tippeket
-
spista222
addikt
Ha a monitor is be van dugva akkor ott már lehet feszültség.
A monitor az földelt?
Ha igen földelt dugóba van dugva?
Ha igen akkor biztos rossz a földelés.yohnsee: ha tényleg azok a kondik rosszak akkor szépet fog majd szólni egyszer
addig meg csak ráz. Ha jó lenne a földelés akkor nem rázna akkor se ha vezet a kondi.
-
z00li
senior tag
válasz
DonThomasino #48414 üzenetére
Ne komoly áramütésre gondoljatok, csak olyan finom kis csípkedésre.
-
z00li
senior tag
válasz
spista222 #48412 üzenetére
"Földelt dugóba van dugva?" -> ezt nem néztem
"Mit fogsz csak a házat?" -> igen
"Amikor szétszeded akkor áramtalanítani kell." -> áramtalanítva volt.Viszont ha rádugtam az alaplapra a hangszórót/lankábelt/monitort úgy hogy a táp nem volt bedugva, úgy is lehetett érezni. Rosszul lenne kötve náluk a 220V?
-
z00li
senior tag
válasz
DonThomasino #48410 üzenetére
Pl.: pendrive bedugásakor az alaplap kivezetéseinél. Vagy próbaképpen szétszedtem, és akkor meg a házon lehetett érezni, főleg kézfejjel, ahol vékonyabb a bőr.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Már voltam itt múltkorában, az akkori probléma (a biosban elmászik a sata üzemmód) továbbra is fennáll. Viszont most egy olyan dolgot tapasztaltam, amit eddig soha, olyan mintha rázna a gép.
A gépházra átkerülhet feszültség? Lehet, hogy emiatt megy el a bios beállítás?
Z
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Dilikutya #48402 üzenetére
Helyedbe raengednek egy HD sentinelt es memtest86+-t. Valamint kapd le a halozatrol es hasznald par orat/napot ugy. Ha nem produkalja a hibat, akkor bekaptal egy kis kartevot, amit ki kell irtani. Ebben az esetbe javasolt a tuzfal/viruskergeto es egyeb vedelmi szoftverek atnezese.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
DonThomasino #48401 üzenetére
Csak a gyari HP-s cuccok, mert ez egy ilyen szerver fele gepnek hasznaltam/hasznalom es nem akarom fejlesztgetni.
- 4GB RAM
- Seagate 160GB vinyo (SATA)
- NVIDIA Quadro NVS 440 - dualJah es a HP oldalarol lekaptam egy szotvert, ami elvileg teljes hardware tesztet futtat es nem talalt semmi hibat.
-
Dilikutya
félisten
Mi lehet a baj? Pár napja kezdődött, hogy használat közben néha megfagy a kép (a gép kompletten), és csak a reset gombbal tudom életre kelteni. Történt filmnézés (DVD-ről) és böngészés, letöltés közben. Egyik esélyes az alaplap, bár semmi púpos alkatrészt nem vettem észre még.
Asus K8N-E Deluxe lapról van szó.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest