Aktív témák
-
B.Tibi
tag
Segítséget szeretnék kérni, a következő a problémám: Realtek alaplapi hangkártyám van, és nem működik az előlapi audió. A BIOS-ban AC97-et adtam meg, a rendszerben engedélyezve van, alaplapra az AC97-et dugtam rá. Már alapból úgy érzékeli, hogy a mikrofon csatlakoztatva van, ha rádugom, akkor pedig nem történik semmi. Hátulról szoktam kivezetni a mikrofont, éppen ezért eddig nem izgatott, már több konfig óta (különböző házakkal, és lapokkal, platformmal) fennáll nálam ez a kis gond, ebből gondolom, hogy valami alapvető megoldása lehet, és nem egyedi eset.
-
B.Tibi
tag
válasz
VWtuning #43659 üzenetére
Az a helyzet, hogy a BIOS-ban mért adatok felfelé csalnak, mivel igazából a gépet Windows alatt használjuk az a mérvadó, és Windowsban a driverek miatt minden körülmény optimálisabb a hardvereknek, tehát kb.: min. -10 °C -vel számolhatsz, de jó esetben akár több, mint -20°C-vel is.
A HAF 922 jó választás, nekem is CM házam van, és amióta CM házat használok, na azóta van a gépemnek oldala
. Ha megteheted tedd meg, mert biztosíthatlak, hogy sok örömöt fog okozni. A CM az ilyen féle, nem csak kérnek érte, de adnak is, és ez az üzlet kérem szépen.
-
B.Tibi
tag
válasz
DonThomasino #43654 üzenetére
Az 50°C egy kicsit égeti az ujjad, a 80°C meg már nagyon
-
B.Tibi
tag
válasz
VWtuning #43653 üzenetére
Szia! Gratulálok a lapodhoz, szép darab. Gondolom azt szeretnéd elérni, hogy hűvösebb legyen. Több lehetőséged is van: A legkézenfekvőbb, ha visszaveszel a memória órajelből, de gondolom ezt nem szeretnéd. Egy másik lehetőség, ha átgondolod a házad hűtését, felszerelsz előre egy beszívó, hátulra pedig egy kifújó 12cm-es ventit, megszüntetve minden egyéb rést a házon, ezzel huzatot hozva létre, ezután elmész a BIOS-ba és okosan beállítod a ventik paramétereit, hogy feleslegesen ne zajongjanak, az 50 °C-t ajánlom határértéknek. Harmadik lehetőség, hogy becélzod egy 12cm-es ventivel, úgy hogy azt fixen nem rögzíted a házba, ez csak akkor járható út, ha a gépedet nem érik erősebb külső hatások (tehát nem lökheted meg véletlenül, amikor felállsz az asztaltól stb...). A negyedik lehetőség, hogy nem foglalkozol vele, amíg nem okoz újraindítást végül is nem gond. Ez azzal a hátránnyal jár, hogy a lap hamarabb tönkremegy, mivel nagyobb hőmérséklet ingadozást kell elviselnie, és végső soron ez öl meg mindent, ami anyagból van. "Hamarabb tönkremegy" -értsd: nem 8év, hanem mondjuk 5év alatt. Jó xórakozást
A chipset hűtést azért nem ajánlom, mert nagyobb VGA-nak simán útban lehet.
-
B.Tibi
tag
válasz
djadji #43649 üzenetére
Próbáld először a cmos reset jumper-t használni, vagy ha nem tudod hogyan kell akkor vedd ki az elemet a lapból legalább 15 másodpercre.
Személy szerint arra tippelek, hogy valamelyik DIMM halt meg, vedd ki a memóriákat, és próbáld végig egyesével, az is lehet, hogy csak kilazult a helyéről, az ilyen problémákat az is megoldhatja, ha lehúzod az összes hardvert, csatlakozót, és egyszerűen vissza teszed őket.
-
B.Tibi
tag
válasz
The.Bali #43621 üzenetére
Neked a PEG/PCI kell.
Akkor viszont nem tudom, hogy lehet megoldani sajnos, de a helyedben az Advenced menüpontban mindent alaposan átnéznék, mert szerintem a i5 2500 integrált grafikus magja adja ki ezt a hangot.
Bár az is igaz, hogy a lapod P67-es, és az integrált mag csak a H67-el kompatibilis. Ezért nincs rajta semmilyen VGA kimenet, következőleg a BIOS-ban sem lehet semmit állítgatni vele kapcsolatban. Keress valakit aki 2500K-t árul, és kérdezz rá nála volt-e ilyen tapasztalata.
-
B.Tibi
tag
válasz
The.Bali #43619 üzenetére
Akkor nem a tápod van ki, ami jó hír.
Vissza kell menned a BIOS-ba, ott át kell állítanod a felületet EZ Mode-ról Advanced-re, ha ez megvan, akkor az Advenced menüpontot kell választanod
(egy PC, és egy i betű a jele), ott kell beállítanod a Primary Video Device-t (nálam az NB Configuration alatt van) IGFX-ről PCIe-re. -
B.Tibi
tag
válasz
The.Bali #43615 üzenetére
Sajnos nem ismerem a BIOS-át, de IGFX-et kell keresned,
AMD-nél legalábbis így hívják.Lehet más oka is, de az rosszabb. Ha a tápból jön, akkor sajna haldoklik, de azt nappal is hallani, és az a fő ismertető jele, hogy mikor tekergeted az egérgörgőt egy világos hátterű honlapon, úgy változik a hang is. Az IGFX viszont csak töltés közben ad ki ilyen hangot, de az nagyon halk.
Az IGFX opciók nálam a BIOS/Advenced/NB Configuration-ban vannak.
ASUS UEFI BIOS szintén. -
B.Tibi
tag
Készítettem róla egy kis összeállítást:
(AHCI) Advanced Host Controller Interface
Az alapértelmezett üzemmód a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ). Ha a számítógép alaplapja vagy operációs rendszere nem támogatja az AHCI-t, akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez. A Windows eszközkezelő általában IDE emulációban működteti a SATA eszközöket mindaddig, amíg be nem állítják AHCI módra. A Windows XP hivatalosan nem támogatja az AHCI-t, azonban néhány saját eszközmeghajtó engedélyezheti azt. A Windows Vista, Windows 7, a jelenlegi Mac OS X és a Linux már alapból támogatják az AHCI-t.
(NCQ) Native Command Queuing: a merevlemezen elhelyezkedő adatok kiolvasását optimalizáló algoritmus, az eszköz a pufferében tárolt olvasási és írási parancsok sorrendjét változtatja meg, így csökkenti azt a holtidőt, amikor a merevlemez az olvasó fejének mozgatására és a lemeztányér elfordulására vár. A merevlemez véletlenszerű olvasási-írási sebességét növeli.
Hot swap: a hardvereszközök azon képessége, amely lehetővé teszi eszközök csatlakoztatását és leválasztását a rendszer leállítása és újraindítása nélkül. Ezt az operációs rendszernek is támogatnia kell. Pl. az USB egy ilyen szabvány, de a régi (ATA, U-ATA) merevlemezek esetén a mobil racket nem szabad ki- vagy bekapcsolni működő Windows alatt (Linux alatt más a helyzet).
SSD-k esetén a trimmelés miatt mindenképp érdemes az AHCI funkcót választani.
Bővebben itt...Az AHCI / RAID drivert kell választanod, ha elindítod meg fogja kérdezni, hová akarod elkészíteni, te betallózod a pendrive-od, és arra elkészíti. Elindítod a Windows 7 telepítőjét, amikor kéri a drivert betallózod a pendrive-od, és rákeresel, kijelölöd majd ok, és kész...
-
-
-
B.Tibi
tag
válasz
#16741888 #43596 üzenetére
Igen, még véletlenül se dugd rá, mert az a VGA tápellátásáért felelős.
Keress egy négyest abból a fajtából, és ha minden igaz akkor a jobb négyes felére kell rá dugnod. De valójában adja magát, úgyhogy nem lehet elrontani, a lényeg, hogy a négyest dugd rá.
Nyolcast abban az esetben kell használni, ha nagy CPU-t teszel a foglalatba, és jól megrántod, egyébként elég a négyes is.
-
B.Tibi
tag
válasz
AzŐsgén #43592 üzenetére
Nekem azután volt ilyen problémám, hogy megszüntettem egy RAID tömböt, a Win7 semmi áron nem akarta megérteni, hogy az adott HDD már nem képezi részét a tömbnek. Próbáltam megformázni egy másik géppel /azon is Win7 van/, de csak nem volt "jó" neki. Végül is előkaptam az XP telepítőlemezt, azzal megformáztam /gyors NTFS/, és ismét felismerte.
Bár a te esetedben az alaplap a változó, én azért megformáznám a lemezt az XP telepítővel is.
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43583 üzenetére
Szívesen! Jó éjszakát!
és még két eSATA 3Gb/s -os sebességű csatlakozás is van rajt
-
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43577 üzenetére
Lényegében az ASUS az, aki koronát tesz az AMD "fejére".
(#43578) gerzsol
A 6870-el is kibírja. /+2HDD +2 ODD +2x2GB RAM +Alaplap +Ventilátorok/
HA! ténylegesen teljesít 450W-ot. Jó ha nem fordulatszám szabályozott, mert abban az esetben hangos LEHET.
(#43577) lacika8006
Szívesen
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43574 üzenetére
Pedig ez a gagyibb
.
Az ASUS támogatja az új AM3+ FX CPU-kat is, viszont ez is "csak" 125W-ig megy el, a SATA3 ennél is meg van, és az USB 3.0 ennél sincs meg, a chipset hűtő még kisebb, és csak 2 db memória modult fogad, ellentétben az ASUS-al ami 4-et.
Tehát 8 helyett 16 GB-ot is belepakolhatsz. -
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43569 üzenetére
Megteszi /ennyiét ajándék újan/, de csak 125W-ig támogat, ettől függetlenül, ha beleteszel egy a (#43558) hozzászólásban említett példányt, akkor kb 4GHz és 4,3 GHz között lesz a vége a tuningnak, ami egy HD6870-el kb 22 ezer 3DM06 pontot tesz le az asztalra, DDR3 1600MHz mellett, megfelelő hűtéssel.
Hátránya a kicsi chipset hűtés, ami tuningnál nem jó pont, kellemetlen újraindulásokat okozhat, de pár okosan beállított 12cm-es megoldhatja a gondot.
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43563 üzenetére
Annak fényében, hogy 2. nem K végződésű igen! a 3. 4. jobb, de szerintem az ár miatt K esetén is a 3. 4. a jobb választás.
Bár az alaplapot még meggondolnám a helyedben.
-
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43557 üzenetére
Kicsit más téma:
A helyedben én frissíteném a BIOS-t, gondolom tudod, de azért leírom.
A P5K BIOS-ában már van EZ Flash, csak letöltöd az ASUS-tól az újabb BIOS-t /Angol oldalról!/, és az asztalon hagyod, elmész a BIOS-ban az EZ Flash alá, és betallózod az új BIOS fájlt a HDD-ről, a többi már szinte magától megy. Frissítés után mindent újra be kell állítani a BIOS-ban! Ettől függetlenül megéri rászánni az időt. A RAM-ok kérdését ugyan nem oldja meg /90%/, de a CPU-d támogatott lesz, és az előnyökkel járhat. -
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43555 üzenetére
Annyira nem is vagy elmaradva, mint gondolnád, anyagilag sokkal okosabb, ha az ember csak minden 3. váltásra startol rá /ma/.
Feljebb leírtam, hogy mit ajánlanék, az a konfig józan döntés, és könnyű tuningolni. A BIOS-ban csak a szorzót kell emelned, a RAM-ot pedig szabványban hagyhatod, mivel az FSB-hez hozzá sem kell érned /olyankor mennek el a RAM-ok is (fesz., időzítés), ahhoz már komolyabb ismeret is szükséges/. Ha a szorzót emeled akkor csak figyelned kell a Windowsban a CPU hőmérsékletét terhelés mellett, ha nem megy 60°C fölé, akkor stabilnak is mondhatod, ennyi, tényleg csak ennyi.Természetesen ehhez a BE-t (Black Edition-t) kell választanod.
Amire még érdemes odafigyelni az az, hogy (HDZ965FBK4DGM) GM legyen a vége, és ne GI, mert az 140W-ot eszik alapból, így kisebb benne a tuning potenciál, hiszen a legtöbb deszka max. 140W-ot támogat. -
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43553 üzenetére
Azt gondolom, hogy az egyik 2GB-os modul 667-es, vagy 800-as. Nekem volt olyan Kingmax-om, amit ugyan 1066-osnak vettem, de csak 1033-at bírt, azon felül nem indult vele a gép, ezért csak 800-on tudtam használni /akkor/.
Ha a BIOS-ig is csak nehezen jutsz el vele, akkor viszont nagyobb gond van.
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43551 üzenetére
Látom te még az elveknek élsz, én már inkább a tényeknek.
Amikor az E8500-as CPU-m 1075T-re cseréltem, a tesztek során az derült ki, hogy pontosan 3db 3,8 GHz-n futtatott E8500-ast tesz ki az 1075T alap órajelen.
"De hát ha a Pisti is Inteles" alapon nem érdemes dönteni,
két fontos tényező van:
1. Ár
2. TeljesítményA Triton 75-ös hűtőm, amit még 775-höz vettem boldogan felpattan, még az FM1-re is.
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43543 üzenetére
Ezt ajánlanám:
AMD Phenom II X4 965BE -25E Ft
ASUS M5A97 PRO -25E Ft
Kingston HyperX (KHX1600C9D3K2/4G) CL9 2x2GB 1600MHz -9E FtOlcsóbb, és még erősebb, abszolút tuning barát, UEFI BIOS-al.
kb 120+%-al verné meg, ha a Vendetta marad, még komolyabb hűtővel, még komolyabb teljesítmény... -
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43536 üzenetére
Próbáltad már mind a négyet 667-en? Mert ha nem szerintem érdemes lenne. Arra gyanakszom, hogy az egyik 1066-os 2GB-os modul valójában nem 1066-os.
gerzsol (#43538)
Az attól függ, hogy megengedheted-e magadnak. Nagyjából 20-30% teljesítménynövekedésre számíthatsz a Vendetta 2 mellett. Az E8400 alapjáraton szerintem lényegében kihajtja a HD4850-et, ezért 3D teljesítménynövekedésre ne igen számíts, bár egy kevés mindig akad.
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43530 üzenetére
A P45 lényegében több USB-t jelent, és hajszállal gyorsabb lemez kezelést a P35-höz képest, ezért szerintem nem érdemes rá költened.
bicsigabi (#43533)
Az a helyzet, hogy AsRock deszkával már szívtam egy hatalmasat, úgyhogy én nem ajánlanám, egyébként az ASUS-nak is vannak olcsóbb alternatívái, érdemes utánanézned. Évek óta ASUS deszkákat használok, azóta nem volt alaplapi gondom.
-
B.Tibi
tag
válasz
Lacazr93 #43528 üzenetére
Elméletileg 20% -os gyorsulást hoz, ami a processzorodat illeti, neked ez akkor jó, ha a hűtőd bírja a plusz hőterhelést, ha növeled az FSB-t az nagy valószínűséggel emelni fogja a VGA-d teljesítményét is, adott esetben nem is kevéssel.
Azt a gombot kikapcsolt állapotban szabad csak átkattintani!
Én rákattannék.PumPi (#43528)
Szerintem az nagyon érdekes, hogy csak a hanggal kapcsolatosan jönnek elő problémák, szóval szerintem, ha sem az alaplapi, sem a Xonar nem működik, bármilyen hihetetlen, mégiscsak külső probléma lesz. Ülj be a fürdőbe kapcsold le a lámpát, és gondold végig alaposan, a legtöbb hasonló esetben alapvető tévedés az ok.
-
B.Tibi
tag
válasz
hennpger #43527 üzenetére
Azt írod, hogy a huszas tápcsatlakozót rádugtad.
Rádugtad a négyest is? (Ott van a CPU környékén.)
Olyankor szokott ilyesmit csinálni, ha az kimarad.F1A75-M PRO + A8 3850 - a szorzót emelem, nő a frekvencia, de a teljesítmény semmit sem változik, miért?
Tudna nekem valaki Llano tuningolásban segíteni priviben? -
B.Tibi
tag
Az FM1 foglalat kompatibilis az AM3-as CPU-kal?
Lényegében azt szeretném tudni, hogy egy 965BE működik-e az FM1-ben.
Ha igen, akkor tudna valaki linkelni valami anyagot erről?
Az A8 3850 kissé harmatosan szerepel, de a deszka nagyon jó...
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest