Hirdetés

Aktív témák

• Zolee11

senior tag

Sziasztok!

Adott egy ASUS A8N-E alaplap, és egy ATI X800-as vga kártya. (Windows XP) Tegnap megfagyott a kép, tulajdonosa elsőre arra gondolt, hogy maga Windows fagyott, le így reset-elte a gépet. Utána nem adott többé képet. A hibajelzés 4 rövid csipogás, majd a hdd LED-ből ítélve bebootol a rendszer, illetve le is állítható szabályosan a power gombbal.

Megmozgattam mindent, majd 1 rövid csipogás és adott képet, de csak akkor (onnantól) amikor már a Windows töltő képernyője megjelenik, tehát az alaplapi/rendszer információkat nem látom. Majd azt is sikerült elővarázsolni a DEL billentyű nyomogatásával. De betöltés közben, mikor (gondolom) grafikus üzemmódra váltana, ismételten elment a kép, illetve akkor a windows betöltés is lefagyott. Hol van elindítás után kép hol nincs, a Windows betöltése kezdetétől mindig van.
    Számomra egyértelmű, hogy a VGA kártya halt meg, viszont a 4 rövid csipogás elbizonytalanít (elméletileg AWARD BIOS-os a lap), mert nem igazán találtam meg, hogy mit is jelent pontosan, ennél a BIOS típusnál. Az is lehet rosszul adja a csipogás jelet és én 4 rövidnek hallom, közben 1 hosszú +2 rövid hangjelzés, ami vga hiba. :F
    Természetesen a gép ebből a szempontból évekig tökéletesen üzemelt.
    Szerintetek? Teszteljem a VGA kártyát / rendszert terheléssel?

Aktív témák