Aktív témák
-
oregcsóka
őstag
válasz
oregcsóka #34659 üzenetére
Sajnos meglett a hiba oka:
Emlékeztetőül:
"Van egy DELL optiplex GX260-as gépem. 120km-t utazott postán, nagyon alaposan becsomagolva, tojástartókkal és összegyürt ujségpapirral körbe bélelt óriási dobozban.
Na szóval, a lényeg az, hogy nem indul. Pontosabban a bekapcsoló gomb hatására a tápegységen levő és a processzorventi pörögnek, azon kívül semmi életjel.
Se füttyjel, se BIOS képernyő nincs, a procihűtő hideg, az északi híd hűtő hideg, az alaplapon sárga LED világít, és a bekapcsológombon is sárgán világít a LED.
Külső tápegységgel próbáltam, ugyanezt csinálja. Nincs valami ötlet?
(ezek a gépek működnek felnyitott házburkolattal is? Mert látok egy nyomógombot, ami ezt érzékeli, de hiába nyomom be, nem történik semmi)" -
oregcsóka
őstag
Van egy DELL optiplex GX260-as gépem. 120km-t utazott postán, nagyon alaposan becsomagolva, tojástartókkal és összegyürt ujségpapirral körbe bélelt óriási dobozban.
Na szóval, a lényeg az, hogy nem indul. Pontosabban a bekapcsoló gomb hatására a tápegységen levő és a processzorventi pörögnek, azon kívül semmi életjel.
Se füttyjel, se BIOS képernyő nincs, a procihűtő hideg, az északi híd hűtő hideg, az alaplapon sárga LED világít, és a bekapcsológombon is sárgán világít a LED.
Külső tápegységgel próbáltam, ugyanezt csinálja. Nincs valami ötlet?
(ezek a gépek működnek felnyitott házburkolattal is? Mert látok egy nyomógombot, ami ezt érzékeli, de hiába nyomom be, nem történik semmi) -
oregcsóka
őstag
Sziasztok, ABIT IS-7 lap, 2.4GHz-es Northwood proci, 1GB RAM, WINXP.
Azt csinálja a kicsike, hogy minden áramtalanítás után elfelejti a BIOS a beállításokat. (márpedig minden kikapcsolá után áramtalanítva van a konnektor)
Szóval gép indítás, csak F1-el lehet továbblépni, FirstBootDevice visszaáll Floppira, az idő pedig 2004.01.01-re....
Nomármost, Everesttel nézve, az elem nincs kimerülve, (3.21V) és érintkezik is, különben nem írná ki a feszültséget ugyebár.
Akkor meg mi a bánat lehet a fenti jelenség oka? Nekem semmi ötletem nincs. Köszönöm. -
oregcsóka
őstag
válasz
kételkedem #13396 üzenetére
Csak tudod az az érdekes, hogy mivel használtan vettem, ez a proci, ebben a lapban idáig ment. Ezzel a BIOS-al. Akkor nekem miért kell vele szórakoznom?
-
oregcsóka
őstag
válasz
kételkedem #13396 üzenetére
Köszönöm szépen, rendes vagy, átrágom magam ezeken, azt ha lesz annyi bátorságom belevágok.
-
oregcsóka
őstag
válasz
kételkedem #13394 üzenetére
Köszönöm szépen, hááát, én azt nem merem megcsinálni....
-
oregcsóka
őstag
Sziasztok. Vettem egy ASUS P5K lapot, E8400-as procival, 2x512 Kingmax 800-as RAM-al.
És a büdös életbe nem tudok rájönni, hogy állítsam be a BIOS-t, hogy normálisan induljon a gép, ne kelljen neki mindíg F1-et nyomni induláskor.
Ugyanis minden indításkor ezt írja ki:
Unknow CPU is decected, updating BIOS is required to unleash its full power. Press F1 to resume.
Na szóval, mível nem tudok angolul, ezt a szöveget értelmezni sem tudom, csak gondolom a CPU beállításokkal van valami baja.
A BIOS-ban mindent AUTO-ra állítottam, a BIOS verzió: 0603-as.
Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest