Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

válasz TheProb #26804 üzenetére

Egyébként nekem is kezdett nagy néha kicsit érdekesen viselkedni, és egyértelműen az 1.1.20 firmware felrakása után. Néha parkoló módból felébred pl. a hátsó ajtó kinyitásra. Néha elindítom az autót, és bemondja hogy csatlakoztassam a töltőt. De utána elindul, és jelzi hogy minden ok. Néha volt olyan, hogy indítás után bemondta, hogy már több mint 4 órája vezetek, pihenni kéne (tehát valamiért a timelapse vagy park módból normálba váltott?).
    Hibrid autóm van, és az is benne lehet, hogy állás közben is néha csinál magának dolgokat, és lehet hogy olyan helyről szedem az ACC jelet, ami nem csak "gyújtás" állapotban kerül 12V-ra. Egyébként az 1.1.20 után váltottam hogy honnan szedem, de most is néha fura, de nem annyiszor.
    Én azt terveztem, hogy kivezetek ideiglenesen 4 ledet (nyilván a megfelelő előtétellenállásokkal), a hardwire panelre kötve.
    1. 12V állandó bemenetre
    2. 12V ACC bemenetre
    3. 5V állandó kimenetre
    4. 5V ACC jelző kimenetre
    Így üzem közben tudom figyelemmel kísérni, hogy amikor nem várt viselkedés lép fel, akkor az autó mit ad a kitnek, és a kit mit ad ki a kamera felé. Ennek tudatában lehet tovább lépni.
    Illetve az autó kapcsolási rajzát is bújni kéne, hátha sikerül olyan biztosíték aljzatot találni, ami megfelelő az ACC vezérléshez. De oda idő kell, 800 oldalas a rajz.
    Pár dolgot már meg tudtam oldani belőle, tervek is vannak amiket már kinéztem rajzról, de ez a kamerás dolog még nem került sorra.

Új hozzászólás Aktív témák