Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
Most tűnt fel, hogy a 800S nem állítja át az órát téli-nyári váltáskor, kézzel kell megtenni.
-
sambenez
Topikgazda
válasz werszomjas #26995 üzenetére
A 2022Q4 meg az 50e ft mindenképpen, de a gyors letöltés is relatív.
Az 50e ft-ba a 70mai a500s+rc06 +hw kit fér bele kb.
2022Q4-ben meg egy kamerát tudok ami megjelent, a 70mai Omni. -
sambenez
Topikgazda
válasz werszomjas #26993 üzenetére
Ilyen nincs.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Mi most az ajánlott kamera, ami:
- első + hátsó szettben van (a hátsó nem parkoláshoz kell, hanem ugyanúgy folyamatos rögzítéshez)
- Minimum 2022Q4 modell
- Telefonos kapcsolatnál gyorsan letölti a videót a telefonra
- Tudja a parkoló módot
- És nyilván ugye FullHD és jó minőségű videót készít, de ez a fentiekből úgyis alap lesz.Árban max ~50e ft, külföldi rendeléstől sem ilyedek meg
[ Szerkesztve ]
üdv
-
zsiz
őstag
70mai A500-hoz plusz talpat lehet valahol venni? Amit találtam, ott nincs készleten. Ali-ról meg 7 ezer forint.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
pepe001
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémára keresek megoldást:
Egy olyan kamerát kellene találnom amely tud online stream-et (akár wifi, akár SIM kártya segítségével) közvetíteni. Mindemellett GPS is kellene bele, hogy nyomon tudjam követni térképen, hogy hol jár az autó. Ráadásul mindezen funkciókat nem alkalmazásból, hanem online felületen kellene látnom.
Tudom, hogy létezik rá nyomonkövetés szolgáltatás, de naponta másik autóval kellene mindezt megtennem, úgyhogy nem tudom fixen egy autóba beszerelni.Szerintetek létezik egyáltalán ilyen kamera, ami mindezt üzembiztosan tudja?
-
BBéci
legenda
-
csiki52
tag
sziasztok, vállal valaki /vagy ismer ilyet/ szakszerü kamera beszerelést /illetve a régi kiszerelését/ reális áron, vagy fel tudok ajánlani érte egy Viofo A129 front kamerát CPL/polar/szürővel + ezenfelül egy 70Mai midrive D01 -et /a hengeralaku./
Beszerelni egy modern első - hátsó kamerát kell hardware Kit -el. kiszerelni egy hasonlót kell, másik tipust.
Sajnos gerincsérvem miatt sem hajolni sem bemászni a müszerfal alá nem tudok, a kocsi SEAT Ibiza, Budapesten.
privátban kérek visszajelezni, köszönöm -
FireFox1996
őstag
válasz Bogyó bá' #26982 üzenetére
Nah azért én sem adom el, mert annyit nem érnek. Inkább eszmei értéke van Az én Nex-5-ösöm kit obija (16mm F2.8) úgy lett behorpadva a B&W uv szűrője rajta, hogy le sem tudom szedni a szűrőt. Ez a bulis gépem, bárkinek a kezébe engedem, akár gyerekek is
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #26982 üzenetére
Ja, és a "semmit nem érő" NEX-3N a kitobijával még bőven jobb képet csinál a legdrágább, legújabb iPhone-nál is.... (A Xiaomi MI9Se telefonom meg egyszerűen fos. Nem kicsit, hanem nagyon az fotózásra).
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FireFox1996 #26981 üzenetére
Nekem egy őskövület Sony NEX-3N, egy kb. 6 éves a6000 és egy másfél év körüli a6400-am van. Az elsőt használom "ipari" célra , "dobálósnak" a kitobijával (itthon ha valamit gyorsan le kell kattintani - ez kint hever mindig az asztalomon). Az a6000 (szintén a filléres kitobijával) van használva a motoros csavargásaimon (ez fixen a motoros tanktáskámban van - ezt nem sajnálom annyira). Az a6400 a "rendes" gépem, ez viszont 4 üveggel, vakuval, minden kacatjával együtt egy 5 kilós táskában foglal helyet. Mondjuk a fotózás az egyik hobbim. (Ezen kívül még a motorozás, és az elektroncsöves erősítők építése a kedvenvóc időtöltéseim.)
Az a6400 előtt az a6000 volt a fő gépem, a NEX-3N meg a motorozós. Mivel eladni soha nem szoktam a régi dolgaimat, így gyűlnek rendesen. (Pl. a NEX ér vagy 20 ezer forintot - ennyiért inkább maradjon - legalább nem a komolyabbakat fogdosom össze olajos kézzel, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #26979 üzenetére
Elvei és igényei!
Tavaly minden nap lefotóztam telefonnal a növekedő bambuszomat. Pát alkalommal kivittem a kertbe a Canon DSLR-t és azzal fényképeztem. Ha a különbséget zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban lépnék fel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem 3 db különböző évjáratú Sony MILC-em van itthon - telefonnal kb. soha nem fotózok. Ja de, bocs: amikor a gázóra leolvasás volt tavaly, akkor lusta voltam elővenni valamelyik fotomasinát, a telefon meg épp a kezemben volt.
Az emberek többsége "igénytelen" (nem akar és soha nem is fog 45x30 cm-es papírképet nyomtatni fotokiállításra, a Facebookra meg jó kb. bármi), és rühellik cipelni a DSLR-t /MILC-et az objektívekkel együtt. Néha én is rühellem - de az embernek legyenek elvei...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #26977 üzenetére
Erről van szó!
Más.
A népek miniatűr érzékelőn elhelyezkedő 50-80 MP-es telefonokkal fényképeznek, miközben egy 12 MP-es APS-C fényképezőgép (DLRS vagy MILC) kersztbe-hosszába agyonveri az összeset. Érdekes, azok ellen nem ágálnak, megfelel nekik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bogyó bá'
nagyúr
A leghitványabb filléres x@rokat leszámítva - tehát már a 30-40 ezer forintos 70mai 500S-is - bőven betölti azt a feladatot, amire szánták, amire használni kellene. Balesetek dokumentálását, az esetleges felelősség megállapítását. Minden másra pedig ("útifilm" forgatása 4k-ban) pedig ott vannak az akciókamerák.
-
saril
senior tag
Nem csoda kell, csak egy 2x vagy akár 4x akkora érzékelő, ami bőven elfér a legkisebb menetrögzítő kamera testben is, mivel nagy látószögről beszélünk így az optika sem lenne sokkal nagyobb, a nagyobb érzékelő miatt.
Itt csak arról van szó hogy valamiért nem akarják.
Vadkapitalizmus van, a piac felveszi a sz@rt is, értem ez alatt a kis érzékelős menetrögzítő kamerákat, miért kellene bele nagyobb érzékelő ha ezzel is mindent el tudnak adni?Egyébként már egy 2x akkora szenzorral is döbbenetesen javulna a videófelvétel minősége...
[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Usgyi
aktív tag
válasz Buckey #26974 üzenetére
Egy menetrögzítő kamera nem lehet hatalmas méretű, mert azt senki nem szerelné az autójába. Ilyen kis méretben a gyártók sem tudnak csodát tenni. Én is nézegettem a felvételeket vásárlás előtt, de a drágább kamerának se jobb a képe számottevően.
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Buckey
őstag
válasz sebijani1982 #26973 üzenetére
Én is laikus vagyok a témában, de 2023-ban jobbra számítottam. És mint kiderült, ez a jó.
Túl nagyok voltak az elvárásaim.
Már beláttam, hogy többre ne is számítsak. -
sebijani1982
senior tag
válasz Buckey #26836 üzenetére
Laikusként és ritkán hozzászólóként kérdezem, ez miért nem felelt/felelne meg neked?link
Persze kell az, hogy ne égesse ki képen a rendszámot egy másik autó fényszórója, ahogy kb. 10 - 15 mp-el korábban a kis szürke autóén.
De szerintem ez rendben van, főleg éjjel!"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
Usgyi
aktív tag
válasz WaterWave #26970 üzenetére
Ezt természetesen mindenki maga dönti el, de ha mindig így gondolkodnék, már csődbe mentem volna (nem kötekedni szeretnék, részemről ez a téma ezzel lezárva).
Ha erről kapja külön a parkolási jelet is, akkor inkább maradok a gyárinál. Teszek egy próbát a sajátommal, legrosszabb esetben utána megveszem a gyárit.
Kösz a segítséget!Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
El lehet szösölni a szereléssel mire az esztétikus és jó lesz. Kiválasztani a megfelelő kört ahonnan a tápot kapja. Talán nálam a duda körre van kötve. Kapott egy biztosítékot is. Szinte semmi sem látszik belőle. Nem csodálom ha komoly pénzekért szerelnek be egy HW kit-et. Nekem két kameránwk van 2 kit. Összesen több mint 10m kábel van elrejtve. Toldani is kellett.
Más: 70mai OMNI Belgiumban van már. Brüsszelt elhagyta.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
WaterWave
veterán
Én külön díjazom a házi ötleteket és a praktikákat.. De 710 ft-os gázolaj árnál ne boruljunk már ki egy 5000Ft-os HW Kit-en.
Ilyenkor azért elpattan az agyam.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
zsiz
őstag
Tudtommal ennyi funkciója van. Fix áramot ad a kamerának, és lekapcsolja ha 11,4V alá esne a feszültség. Aki ért az áramhoz, biztos megoldja olcsóbban is. Én meg például nem is hallottam még ilyen elektronikáról, amit fentebb linkelt a kolléga
-
Usgyi
aktív tag
Ha csak ennyit tud a kit, akkor nagyon sokallom érte az 5000Ft-ot,bár lehet én vagyok sóher
Amennyiben csak ennyi a funkciója, akkor megoldom sokkal olcsóbban.
Köszönöm a segítséget.Saril: Kösz a tippet, van is ilyen áramköröm itthon
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
saril
senior tag
Tehát ha vesz hozzá egy 1000ft-os elektronikát amin be lehet állítani hogy milyen feszültség szintnél kapcsoljon szét, akkor ugyan ott van? [link]
Illetve biztos létezik ilyen megoldás szivargyújtós kivitelben is.[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
zsiz
őstag
Ha fix tápot adsz neki, hosszabb állás közben lemerítheti az akkumulátort. Erre jó a hardwire kit, nem engedi, hogy a kamera túlmerítse az autó akkumulátorát. Inkább lekapcsolja a kamerát, minthogy ne induljon az autó. Én nem spórolnék azon az 5 ezer forinton.
-
Usgyi
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy A500s-t, így végre már az Én autómban is van menetrögzítő. Eddig meg vagyok vele elégedve és az összefoglalónak hála a bekapcsoláskor lejátszott hangtól is sikerült megszabadulnom.
A parkolási koccanások miatt, ha szeretném a kamerának ezt a funkcióját is használni, akkor mindenképpen meg kell vennem az ehhez való kiegészítőt? Vagy elég ha egyszerűen csak fix tápot adok a kamerának?
Köszönöm a segítséget!Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Buckey
őstag
Nekem Ignis van, ha jól emlékszem, van bedugózott lyuk nekem is, de, hogy kapok-e még átvezető harmonikát, ami jó lenne, azt nem tudom. Én úgy emlékszem, hogy csak egy lyuk van, és nincs meg a szemben lévő párja, de ez nem 100%.
Köszönöm az ötletet, ennek majd utána nézek. -
BBéci
legenda
válasz Buckey #26961 üzenetére
Octavia kombim van, a csomagtérajtón és a keretén van 2-2 bedugózott lyuk, amiken elég sok vezeték âtvihető. Talân a tiéden is vannak ilyenek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Buckey
őstag
-
BBéci
legenda
válasz Buckey #26959 üzenetére
Néhány napot biztosan, de nem vagyok meggyőződve ennek az értelméről. Ha oldalról éri behatás az autót, abból semmit nem látnak a kamerák. Valamint kérdéses, hogy alvásból mennyi idő alatt ébred a kamera? Ha 10 mp-nél hosszabb, akkor annyit ér, mint halottnak a csók. Ezt próbáld ki!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kb. hány órát/napot bír ki parkoló módban egy autóskamera egy hardwire kit-el. Konkrétan egy TrueCam H25-ről lenne szó és egy 44Ah-ás akkumulátorról.
Mert gondolkoztam egy bruttó 20000-30000mAh-ás power bankon is, ugyanis nagyrészt garázsban áll az autó, csak néha áll az utcán "hosszabb" ideig (kb. 18-24 óra), akkor kellene a parkoló mód.
A power bankról tudom, hogy némelyik nem "tolerálja" a kis áramokat és megszakítja az áramellátást, ezt vétel előtt kipróbálnám, ha ez mellett döntenék.Nem tudom, hogy melyik lenne a jobb.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
zsiz
őstag
válasz sambenez #26957 üzenetére
Megnéztem újra. Ha neked ezen jó, akkor nem létezik, hogy nálam ne legyen jó... Ki is derült, hogy mi a hiba. Ahogy lehet forgatni a kamerát, nálam egy ponton megakad. Én meg nem akartam erőltetni, nehogy eltörjem, azt hittem ennyi az állítási lehetőség és kész. De azon a ponton túl még bőven lehet forgatni és úgy már jó lesz. Csak azt nem tudom, hogy miért akad. De ha bent lesz, úgyse tekergetem többet. Majd holnap világosban fel is ragasztom azt is, ma már nem látok semmit a kocsinál.
-
zsiz
őstag
Ma bepattintottam a kamerát az autóba. Sajnos csak az elsőt. A hátsót ha felragasztanám, annyira felfelé néz, a hátsó szélvédő dőlésszöge miatt [kép], hogy még a tetőantennám is belóg a képbe. [link] Amennyit lehet forgatni a kamerán, az kevés. Ilyen esetekre nincs valami spéci tartó? Vagy ezt benéztem és hiába vettem két kamerás szettet?
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz FireFox1996 #26953 üzenetére
Én CPL szűrő helyett matt fekete (nem tükröződő) műszerfaltakarót fogok varratni. Igaz, az enyémhez nem is árulnak CPL szűrőt.
-
FireFox1996
őstag
válasz domerator #26950 üzenetére
Ez nálam pont nem népszerű, le került a listámról, mert: fix és kevés a tárhely. Videókat átmásolni lassú lehet. Nincs kijelző, így nem látom, hogy ténylegesen veszi-e a felvételt. Az utolsó szempont, de fontos nekem: cpl szűrőt nem könnyű rá barkácsolni.
-
-
domerator
veterán
válasz FireFox1996 #26947 üzenetére
Nem néztem utána, azért kérdeztem itt, mert hátha valaki kapásból tudja, hogy egyáltalán lehetséges-e.
Ezek szerint nem egy népszerű típus, pedig azt hittem, hogy a beépített tárhely sokaknak lesz szimpatikus (sd kártyák egy idő után megmihálylanak)Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #26926 üzenetére
update, valóban cserélni kellett az akkut (eddig sikerstory ez a dashcam dolog. Egy 70e-es akksicserét okozott, illetve vettem potyára egy másik hw kit-et ).
Viszont így is lekapcsol néhány perc után a kamera. A lekapcsolás pillanatában 12,4V-ot mértem az - új - akksin."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
pintyesz
senior tag
Üdv mindnkinek!
A napokban kaptam egy 70mai dash cam pro plus+ (A500S), autós kamerát.
Kérdésem az, hogy pl. hol találom a térkép útvonal, elmentett adatokat?
Arra gondolok,pl. google térképen meg tudom e nézni merre jártam, meg esetleg a sebesség adataimat ha tud ilyen ?Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
WaterWave
veterán
válasz Kolondrum #26937 üzenetére
Én nem tudom elképzelni, hogy ez egy élhető dolog... Maximum taxisoknak vagy sofőrszolgálatnak tudom elképzelni...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
koanla
aktív tag
Sziasztok, mennyit érhet használtan egy Viofo A 118 (kártya nélkül, de amúgy tápjával,, dobozával), ha tudjuk, hogy nincs meg a talpa, viszont van 3D nyomtatási terv hozzá?
-
70mai OMNI napokon belül befut. Már MO felé tart a követés szerint.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
BBéci
legenda
-
Bogyó bá'
nagyúr
"Egyik oldalról" lassan senkinek sem elég a FullHD - QHD meg 4k kell, mert azon "mennyivel több információ jön át", másik oldalról 10-20 (-50) pixeles amplitúdójú folyamatos rezgéssel tüntetjük el az előbb megszerzett "több" információt.... Hát izé, na....
-
Ciccuka
veterán
-
-
saril
senior tag
válasz TheProb #26926 üzenetére
Az kuka, ha egy autó akku lemerül értsd 11 volt alá, akkor olyan szulfátosodásos folyamatok indulnak el, amit már nem lehet visszafordítani, én nem terveznék vele hosszú távra.
-
TheProb
veterán
Na, megcsináltam a dióda bekötését a 70mai-s HW Kit-be, szerintem jó lehet, mert kb azonnal lekapcsolt a kamera, miután levettem a gyújtást. Sajnos csak 11,8V-ot mértem az akksin, ami keveslek. Szerintetek ez nem túl alacsony fesz? (2x ugye lenullázta a kamera a kocsi akksiját már...)
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
sambenez
Topikgazda
válasz Essejó #26922 üzenetére
Dehogy az kell.
Van hozzá sokkal normálisabb tartó.
Original New For 70mai pro plus+A500s A500 suction cup holder -
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26919 üzenetére
Arra a célra kiváló a 70mai A500S Pro Plus, amit 13 hónapja megelégedéssel használok. Nappal ragyogó, éjszaka bőven megfelelő a képminősége. Nem drága, itthon is normális áron lehet kapni.
-
boogie84
veterán
Egyes baleseteknel pl nem is latszik a rendszam, en csak a kepminosegre utaltam.
M.tarsam esem fog szaguldotni busszal belvarosban, de kellene neki megis vmi hatha gixer lesz es jobb felvenni jo minosegu kameraval.
Ennyi lenne neki. Meglatjuk mit mond az emlitett tipusra.Sambenez: jogos!
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26916 üzenetére
"Tehat meg nem tart ott a kamera h olyan kepet keszitsen amin jol lathato es eles a rendszam?"
Nappali felvételeken látszanak, éjszakain az éppen aktuális megvilágítástól függ.
Ismétlem, nem feltétlenül szükséges a rendszámok olvashatósága, pont ezt írták néhány hozzászólással ezelőtt.
"Ezen en is gondolkoztam mar, hogy lehet tul van tolva ez a rendszam leolvasas kerdeskor.
Igazabol csak akkor szamit, ha valaki elhajtana felelosseg vallalas nelkul.
Neztem sok dashcames balesetes videot is, viszonylag ritkan volt olyan, hogy lelecelt a bunos fel, a kiszallok es emberkedek hozzaallas jellemzobb,"
Tapasztalatom szerint pontosan ez a helyzet.
Pár hónapja az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére kihajtott elém egy autó. Mindketten hatalmasat fékeztünk, közben az "ellenfél" és az utasa vadul mutogatni kezdtek. Rámutattam a kamerámra, erre lemerevedtek és mint a csiga, visszahúzódtak a házukba.
Szerinted, ha ütközünk, lett volna jelentősége a rendszámnak?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
boogie84
veterán
Nem, nem olvastam el, csak az osszefoglaloban neztem az adatokat es a tipusokat.
Mivel nem nekem kell igy mindegy. Azt mondta a kollega h megrendeli az AzDome-ot es ha nem tetszik neki akk visszakuldi.... en probalnek segiteni neki.Tehat meg nem tart ott a kamera h olyan kepet keszitsen amin jol lathato es eles a rendszam? Ahhoz kepest dragak ezek, vagy csak en gondolom igy?
Sambenez:
Gopro felvetelt en is csak nappal lattam, de azok azert jobbak mint a menetrogzitok felvetelei.Minden esetre koszi a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz boogie84 #26912 üzenetére
Elolvastad a bejegyzésed előtti egy-másfél oldal hozzászólásait? Pont a rendszámok olvashatósága volt a téma. Nem képesek rá a kamerák, de nem is arra vannak kihegyezve, mert az esetek döntő többségében nincs rá szükség.
-
FireFox1996
őstag
válasz boogie84 #26912 üzenetére
AzDome M06/GS63H kamerát gyorsan felejtsd el! Árukeresőn a nevemen van 1 vélemény. Olvasd el. BF alkalmából aliexp-en szállítással 25e ft-ért vettem a szettet hátsó kamerával. Nem vagyok elégedve vele, használom. De ha van rá módom, le fogom cserélni.
[link]Ha kell nyers felvétel AzDome-ről, tudom küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
m.tarsam keres buszba menetrogzito kamerat. Nem nagy a tempo, de jo lenne a jo kepminoseg, olvashato rendszamtablakkal ejszaka is!
Osszefoglalo alapjan 70mai A500s-t javasoltam neki, de egyik haverja meg Azdome M06-ot.
Arban azo osak kb.
Arra lennek kivancsi h melyiknek szebb a kepe, ill a fent emlitett olvashato rendszamtablakat melyik tudja "rogziteni".Fontos: most kaptam az infot, mivel buszra lesz es nem mindig ugyan azt a jaratot viszi igy leszedheto rogzites kellene.
Neztem videot a 70mai-rol. Igy az kilove ha jol sejtem...(Oszinten szolva nekem egyik sem felelne meg, egyiknek sincs gopro kepminosege, de tudom h nem szabad osszekeverni a kettot.)
Koszi az infot!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz koanla #26908 üzenetére
Ezen en is gondolkoztam mar, hogy lehet tul van tolva ez a rendszam leolvasas kerdeskor.
Igazabol csak akkor szamit, ha valaki elhajtana felelosseg vallalas nelkul.
Neztem sok dashcames balesetes videot is, viszonylag ritkan volt olyan, hogy lelecelt a bunos fel, a kiszallok es emberkedek hozzaallas jellemzobb.#26910 Essejó Valoszinuleg en is tukor moge rakatom majd, ha elfer, viszont valamelyest meg hozzaferheto kell legyen az esemeny rogzito gomb elerhetosege miatt.
Plusz minimalis ralatas annyibol azert jo, hogy ha valami gaz van vele, konnyebben feltunik, pl ha lampanal rapillant az ember. -
Essejó
veterán
Én azért már vezetek elég régóta '81 február. De féltem hogy a kamera elvonná a figyelmem vezetés közben. Aztán ahol beszerelték ők alapból a belső tükör jobb oldala mögé rakták. Szóval vezetés közben nem is látok rá, meg a képernyő 30 másodperc után kikapcsol. Egyébként 70mai A800s lett hozzá való hátsó kamerával és hardwire kit-el. Amikor leállítom a motort akkor megszólal, hogy 5 perc múlva indítja a parkolásfigyelést.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Buckey
őstag
válasz Buckey #26907 üzenetére
[Csak ennyire látszik a piros pötty]
Minden visszajelző, világítás jóval erősebb. No, meg le is lehet ragasztani, ha valakit zavar. -
koanla
aktív tag
Fene tudja, ez a rendszám dolog talán picit túl van gondolva.
Magam részéről az a fontos, hogy látszódjon, hogy _mi_ történt. Baleset esetén mondjuk egy kövtávot nem tartó idióta ne tudja azt hazudni, hogy ok nélkül fékeztem. Egy piroson még átcsúszó se tudja azt mondani, hogy az én irányomnak volt piros, vagy a balos kanyart, kereszteződést levágó ökörfajzat, hogy én csúsztam át a szembesávba. HA pedig ezek vannak, a rendszáma jó eséllyel ott fog maradni.
Ha nincs baleset, akkor pedig - sajnos a jelenlegi közlekedési kultúrát tekintve - "nincs itt semmi látnivaló"hardwire kit a neve, "vezeték"; nem pedig hardver
-
Buckey
őstag
Felhomályosítottak, hogy a mai kamerák ennyit tudnak. A 4k csak akkor van, ha nincs hátsó kamera, hátsó kamerával csak 2k van elől, 1080p meg hátul.
A villogás nappal nem is látszik oldalról, csak szemből, de akkor is árnyékolni kell. Éjszaka sem zavaró, meg elég kicsi is. Én is allergiás vagyok a mindenféle zavaró villogásokra (főleg a kék-pirosra ). -
addikt
válasz Buckey #26900 üzenetére
Oh, raw 4k-s felvetel, nice.
Bar csak youtube videokban lattam mas kamerak felveteleit, de azt kell, hogy mondjam, egyetertek, azert ez messze van a szeptol.
Na jo, nem, de tenyleg nem nagyon tudnak tobbet a kamerak.
Foleg az ejszakai felvetelednel erdekes, hogy a csoda 4k ellenere is alig lehet kivenni a rendszamtablakat, ezen semmi nem igazan segit sajna.
Ezert is gondolom azt, hogy 2k-s felvetel boven eleg.Viszont az, hogy valami villog folyamatosan az tuti irritalna, meg jo hogy irtad, ez egy negativ pont.
#26902 Upo
Vezetes kozben nem igazan akarnam a kamerat nezegetni, foleg ugye kezdokent epp eleg azt figyelnem mi tortenik korulottem, ezert a hangjelzes sokkal elonyosebb szerintem.#26901 zsiz
Udv! Akarmi is lesz, hardware kitet akarok hozza, nekem az tunik a legpraktikusabbnak.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz TheProb #26873 üzenetére
A 70mai kit a kamera normál táp vonalára 5V-ot ad, gyújtáson és nélküle is. Az így akkor nálad elvileg jó, ott mindig kell tápot kapnia.
A jelző vonalon meg, ami a micro usb talán 4-es lábára megy, gyújtáson adja az 5V-ot. Gyújtást levéve meg egy 4.7K ellenálláson át testre húzza azt a vonalat. Tehát az elvileg 0V.
Ha a viofo kit nem húzza testre, csak simán elveszi az 5V-ot akkor nem jó. Mert az olyan, mintha nem hardwire kittel lenne bekötve, hanem pl. szivargyújtó adapter+usb kábellel vagy kapcsoló szál nélküli hardwire kittel. Ezeknél a micro usb 4-es lábra nincs kötve semmi.
Olyan is szokott lenni, hogy az autó nem azonnal veszi le bizonyos gyújtás vonalat, valaki írta, hogy pl. az ő autójában a szivargyújtó gyújtás levétel után még 30 percig megy, utána kapcsolja csak le. Ilyenkor meg kell nézni, hogy az acc bemeneten gyújtás levételekor elmegy-e a 12V. Ha nem, akkor más helyre kell kötni az autónál.
Amúgy ne a színeket nézd. Itt írták, hogy van akinek sárga volt az acc, van akinél piros. Nekem kínai belpiacos 70mai kitem van, ott nincs is sárga vezeték, nálam piros és fehér van. A cimkézést kell nézni, nem a színt.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
zsiz
őstag
Üdv márkatárs Én is egy G-be (is) fogom beszerelni. A500s-1-et vettem. Valószínű úgy oldom majd meg, hogy a műszerfal alá beépítek a szivargyújtó vezetékére egy USB csatlakozót. Így a kábel sehol nem fog látszani, csak ahol lejön a tükörnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest