- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz porker #18097 üzenetére
Közben eléggé utánaolvastam a témának
A Viofo annyira best buy amennyire a 70mai. Az a119V3 eléggé kiforrott cucc, annyival kerül többe a 70mai pro-nál, amennyivel többet is tud. Itt van két [kép1], [kép]2, ahol össze van hasonlítva a kettő. Adott esetben pont ezen múlhat, hogy leolvasod-e a rendszámot.
Illetve, a 70mai-ból tudtommal nincs dual kivitel, Viofo-ból pedig ott az a129, aminek a hátsó kamerája szinte ugyanazt tudja mint az első + WiFi.
A Viofo a top ligás 100 ezres kamerák képminőségét hozza féláron, vagy az alatt. Jó cucc az is.
A CPL meg nagyrészt nappal működik jól, a becsillanást ott veszi le. Lámpafénynél nem működik jól, valamint csökkenti a fényerőt, ami éjszaka nem jön jól. Éjszaka érdemesebb levenni szerintem. Szintén fotós tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
bul07
nagyúr
Pont feljebb képel linkeltem a 70mai Rearview Dash Cam Wide kamerát, a tükröset, az dual
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Neck
veterán
-
bul07
nagyúr
Az oké de te az írtad hogy
70mai-ból tudtommal nincs dual kivitel
De az is 70mai
Hasogassuk a szőrt kategóriaAmúgy én is Viofo használnék ha lenne rá keretem, de nincs
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Neck
veterán
Egyébként ez pontosan hogyan dual? Mert most megnéztem egy jó pár review-t, és nem szerel hátra kamerát a fickó sehol...
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
PNP
őstag
válasz porker #18098 üzenetére
Tudom mire való, ezért nem értem, miért ajánlod éjszakai felvételhez. Minimum megfelezi a szenzorra jutó fényt, tehát csak rontasz vele, mert még zajosabb lesz a felvétel, viszont semmi hatása nincs arra, amitől problémás az éjszakai felvétel: a hatalmas kontrasztra a sötét táj, illetve a reflektív anyaggal bevont rendszámtábla között, illetve ezek arányára a képen (téves fénymérés).
-
tomazin
veterán
válasz tillatrilla #18089 üzenetére
Ha a mozgás szenzort kikapcsolod az nekem a logika alapján azt jelenti, hogy folyamatosan vennie kell.
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy amikor leállítod az autót, akkor történik változás a kamerán? Tehát tudja, hogy onnantól akar ő parkoló módban létezni? -
bul07
nagyúr
-
pappsy62
tag
Sziasztok.
Találkozott valaki azzal hogy a külső gps elállítja a kamera beállított idejét. Pont hat órával többet mutat időben mint a pontos idő. G1W kamera gps csatlakozási lehetőséggel. Amúgy jól működik csak az idő elállítódás zavar. -
Neck
veterán
Nekem is mások adták a kuponkódot, én most rendeltem A129 Duo-t 130 EUR-ért azzal
@bul07: Szóval nem tudod egyben megvenni, külön opcionális modul, tehát mint egyben termék mégsincs Ha már szőrszál, akkor legyen szőrszál
De nem is ez a lényeg: ahogy nézem, így már nem sokkal marad el az A129 Duo árától (110 + 20 USD, kupont ilyesmit nem néztem), viszont csak egy 720x480-as szenzort kapsz hátra, ezek szerint az első és a hátsó kéminőség (de valószínűleg főleg a hátsó) lényegesen elmarad.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Szerintem ez nem ugyanaz, a videón sehol nem jön ki, hogy 9,35"-os kijelző van benne, mindig csak középen van a kép. Bár valszeg a nagyobbhoz se jár komolyabb hátsó kamera.
szerk: https://70mai.store/products/70mai-rearview-dash-cam-wide
Ez alapján de...
szerk2: Ja értem, hogy a videó nem arról szól. Viszont Neck kérdésére a válasz, hogy van bundle, és van fullHD hátsó kamera, jóval olcsóbban, mint a Viofo.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
tboldi
nagyúr
válasz btibiii #18119 üzenetére
Regisztrálni kell az oldalon, akkor válik letölthetővé, de parancsolj.
-
porker
tag
Szumma: jó lenne a 119V3 ha nem fájna olyan sokba! Egyetlen hátránya, hogy lényegesen feltűnőbb ha azt hagyja benne az ember a kocsiban.
CPL ügyben meg nagyrészt egyetértek Veled, de az lenne az igazi ha lenne többféle filter ehhez a kamerához és akkor kiderülne mit lehet kihozni vele?
Az is igaz, hogy a fotós vonalból kiindulva tudjuk a 2F-nyi "fényhiányt" és itt nem is lehet a CPL tömegéből válogatni. ... Végül is: keresgéltem és gyakorlatilag nincs is ehhez filter -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy egy autós kamera ugyanazokat a beállításokat használva más fájlméretet produkál egy 32GB-os és egy 64GB-os kártyával.Egy AzDome GS63-ról van szó.
32GB-os kártyával 1,4Gb körüli fájlok készülnek 25 percnél indul új felvétel.
64-es kártyával 25 perc szintén, de 1,8GB-os a fájlméret.Megnéztem a tulajdonságokat is, minden érték azonos.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
porker
tag
70mai Pro: mértem ma egy akku fogyasztást. Tegnap este 19-től 24 órás kamerafelvétel parkolás módban (elég sok - 178 - bekapcsolással) az akkut 12,59 V-ről 12,34-re vitte le ami azért elég durva egy 85 Ah-s Exide Premium esetében ami kb. 76%-os állapotban van.
Nem értem, hogy miért kapcsolgat állandóan ennyit be? -
porker
tag
válasz Graphics #18127 üzenetére
Attól függ, hogy mekkora az ún. clusterméret a kártyán (a legkisebb foglalható hely egy fájl számára). A Windows rendszereken ez pl. 4096 byte (4 KB), de a kamera saját formázásával a 32 GB-n akár lehet 32 KB, a 64-en pedig 128 KB is.
A különbség onnan adódik, hogy ha egy fájl pl. 1 KB méretű akkor is 64 vagy 128 KB a helyfoglalás a lemezen (kitt nyilván nagyobb a fájlméret, de mindig marad kisebb-nagyobb üres hely a fájl végé). Elég sok fájl tárolásával összejöhet akár ekkora különbség is, pláne ha a 32 GB kártyán esetleg csak 4 KB a foglalási méret. -
porker
tag
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Prestigio 560-ast használok, de ezzel sajnos nem tudtam kivédeni a parkolóban történt cserbenhagyásos ráparkolást
Waylens Secure360-hoz hasonló vagy akár azt hol tudnék beszerezni? Ami rögzít parkolás közben is, és mozgásra rögzít.
-
Janaboy
veterán
Kerhetek linket a gyári 70mai hardwire kithez?
A regiek mar nem élnek, alin meg nem egyértelmű hogy eredeti-e.Koszi
Janaboy
-
fcc
aktív tag
A Sandisc Extreme ajánlott kártya kamerába?
-
Neck
veterán
válasz CHIPman #18118 üzenetére
Ez tényleg jó csomagnak tűnik.
Nagyon kíváncsi lennék egy összehasonlításra a hátsó kamerát illetően. Nagyon sok videót néztem hátsó kamerákat összehasonlítva, és ott vannak igazán hatalmas különbségek. A mini0906 pl tűrhető, de még azt is csúnyán elveri a Viofo. Gyakorlatilag olyan, mintha két Viofo front kamera lenne bekötve, csak annak minden kényelmetlensége (2 tégla eszköz, 2 betáp, 2 SD kártya, 2 letöltés) nélkül.
Illetve, az a baj, hogy a fórumok alapján itt Németországban a rendőr nem díjazza (illetve, pont hogy díjazza), ha egy kínai dashcam-re cseréled a visszapillantó tükröt. Meg annyira én sem akarok ilyen eszközt, jobban hiszek a hagyományos tükörben (a fenébe, öregszem )
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz porker #18124 üzenetére
De hiszen te magad is írtad a 2F(é)-nyi csökkenést. Az azt jelenti, hogy negyedannyi fény jut a szenzorra, én megengedő voltam, mert léteznek jobban áteresztő filterek is, de azok is 1 blende felett vesznek le, tehát minimum felezik a fényt. De mint mondtam, nem csak ez a lényeg, hanem, hogy tök másra való
-
Voice24
őstag
Hali!
Akadt kis gondom a friss Yi Dashcam-mel. A beszerelés után a telefonnal történő párosítás során először rossz eszközt választottam ki, a sima kompakt dashcam-et. Így is működött, viszont a telefonon hiába láttam a rögzített felvételeket, azokat kiválasztva csak a törlés lehetőségét ajánlotta fel, semmi mást. Ezért ma újratelepítettem a telón az appot és megpróbáltam újra párosítani őket. Most a smart dashcam-ot választottam ki, de az összekapcslódás sehogy sem akart összejönni, végül a kamera úgy lefagyott, hogy na. Semmire nem reagál, ott virít a képernyőn a beállítás menü. Most azt várom, hogy lemerüljön az akksija, mert kikapcsolni sem lehet. Járt már így valaki? Rosszul belenyúlni elvileg nem tudok, mert nincs hova, tök egyszerű a menüje, ott sem tudok úgy elállítani semmit, hogy elronthassam. Valami a wifis kapcsolódás során zavart be neki? Ha lemerült, és újra áram alá helyezem, talán magához tér. -
Voice24
őstag
válasz Voice24 #18141 üzenetére
Na, közben lemerült a kütyü, kikapcsolt, és újraindítva magához tért. Most már sikerült az összekapcsolódás a telefonnal. Viszont továbbra is az van, hogy a telefonon ha rámegyek az albumra, azaz a rögzített felvételekre, azokat meg tudom nézegetni, de ha kijelölöm bármelyiket (vagy többet) egyetlen opciót dob fel, a törlést. Pedig a leírásában és a bemutató videókon is arról beszélnek, hogy le tudom töltögetni a telefonra a fájlokat az app segítségével. Valaki leírná, hogy mi ennek a menete? Mert nem jövök rá.
A másik kérdésem a firmware lenne. A leírásában az van, hogy ha a telefon appban rámegyek erre, akkor az ellenőrzi, hogy a legújabb van-e a kütyün, és ha nem, letölti. Na most, ha a teló a wifin a kütyühöz kapcsolódik, hogyan lehet internet a telón? Olyankor ugyebár a mobilnet nem megy, routerre pedig egyidőben nem tud csatlakozni. -
tboldi
nagyúr
válasz ThodEE #18080 üzenetére
Ma volt egy győri utam, tudtam tesztelni erős napsütésben is a 70mai Prót. A WDR-t bekapcsolva tök jó képe van.
Nélküle ki van égve az égbolt:
És a script is működik, ha a videólejátszóban bekapcsolom a feliratozást, van sebesség és koordináta.
Csak kár, hogy nincs értelmes CPL szűrő ehhez a típushoz, kissé zavaró, hogy a műszerfal ennyire visszatükröződik a szélvédőn.
Tegnap meg volt egy kis szemerkélés, egy törlés erejéig ki tudtam próbálni, hogy nem-e raktam túl magasra a kamerát. Jelentem, a kép ~95%-át lefedi az ablaktörlő, csak a legtetején, kb. a timestamppel egy vonalban, ahol amúgy sem történik semmi lényeges, ott maradnak esőcseppek. Erről viszont most nem mutatnék képet a személyiségi jogok miatt - a nagymamám is szerepel rajta.
És bocsi, ottmaradt a kurzor mindegyik képen.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz tboldi #18144 üzenetére
Én kicsit feljebb fordítanám hátha akkor kevesebb a tükröződés, meg a műszerfalból is sok szerintem
-
csaba17
senior tag
Sziasztok!
Még márciusban vettem aliról egy 70mai lite dashcam-et gps szenzorral.
Jól működik meg minden, de néha a gps adatokat nem rögzíti...
Ilyenkor a videofájl mellé nem is kerül írásra egy *nmea fájl.Miért lehetséges ez?
Volt, hogy rokontól elindultam, az első 4 videón ott a sebesség és koordináta, majd a következőn már semmi, másnapi felvételen szintén semmi.
május 6.án 17kor még volt helyes rögzítés, másnap a 13órási videóra már nem került rá semmiféle gps adat(pedig akkor a kártyát sem vettem ki) -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Szeretnék egy használható, de nem túl bonyolult dashcamet, hazai beszerzéssel. A keret 40-50k. Ezért az árért lehet találni olyat ami két irányba rögzít? Az első kamera képminősége a fontos, a hátsó nem baj ha gyengébb.
Számomra fontos funkciók:
-jó képminőség
-night vision
-automata rögzítés (ütközés esetén azonnali mentéssel)
-parkoló figyelésMit ajánlanátok? Ha ennyiért nincs két irányba dolgozó, akkor csak előre vennék.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest