-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Scrake^;DD #14908 üzenetére
AquaClean PDF leírásában olvastam valahol, hogy 3 hónap vagy 95 liter után javasolják cserélni akkor is, ha a gép nem jelezne. Ha a gép jelez, de valaki nem cseréli, később már vízkőmentesítést is fog kérni.
Összesen 8 db patron felhasználása jelez elvileg, hogy vízkőmentesítést kér.
https://www.philips.hu/c-p/CA6903_00/aquaclean-vizkoe-es-vizszueroe
Akár 5000 csészéig garantáltan nincs szükség vízkőmentesítésre*
Minden egyes filterrel akár 625 csésze kávét élvezhet*!
8 szűrőcseréig a gép nem kapcsolja vissza a vízkőmentesítési riasztást.*A csészék tényleges száma függ a kiválasztott kávétípusoktól, illetve az öblítési és tisztítási szokásoktól.
8 db patron x 625 csésze = 5000
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok! Ismerős azt mondja, ha vízszűrőt használsz akkor nem kell vízkőteleníteni a gépet. Ez valid állítás? Philips Lattego 2300
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Braien724 #14905 üzenetére
Nem tapasztaltam még ilyet, hogy tömörödés miatt beragadt volna, vagy képes lett volna félrecsúszni a kar. Lehet, hogy nem áll be rendesen középre, vagy valami különösen tapadós kávé?
A dugattyúszár-tömítés néha megtapadt, ami az alsó szűrő lassú visszatérésében nyilvánul meg (vagyis süllyedő irányba akad), egy kis kenéssel hárítható.
Egyszer volt egy érdekes biokávé (gyárilag őrölt), karos gép eldugult tőle. Valahogy úgy megszívta magát vízzel, hogy nagyon beduzzadt.
-
Braien724
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #14904 üzenetére
Köszönöm,
igazából üresen mindíg megfelelően működik, "terhelés" nélkül (nincs benne kávé) de amint darál az annyira bezömül, hogy a zölddel jelzett kar elkattan, nem tolja fel a dugattyút
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Braien724 #14903 üzenetére
Amennyiben azt látod, hogy a fődugattyú feljön, de a zaccpogácsa lent marad:
Van lent a zöld nyíllal jelölt fémkar, ami a fődugattyúval együtt halad lefelé, majd befordul a fehér műanyag alá, a piros vonallal jelölt pozíciót felvéve. Főzés után onnan fogja felemelni az alsó dugattyút.
Kivéve, ha a rugalmasan elforduló karnak szorulása van, ezt ellenőrizni kell. A művelet sikerét egy mikrokapcsoló visszajelzi a processzornak, hiba esetén ismétel.
Egyébként lebontott burkolattal a fő munkahenger kézzel (kezet ronggyal védve) lenyomható és lehet látni / ellenőrizni a normális működést, ahogy szépen visszaugrik. Csak nagyon erős rugók vannak benne, kettő is, egyiket én szándékosan ki is hagytam belőle, így is működik.
-
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
van egy másik gépem is egy Krups Ea810 amivel a következő gondom akadt:
Bekapcsolom felfűt elindítom a kávé főzést rendben, darál, a dugattyú lemegy, lefőzi a kávétviszont szinte minden alkalommal a kávé zacc pogácsa feltoló dugattyú lent ragad, nem tudja kidobni, ekkor rápróbál megint fölső dugattyú le némi víz (ilyenkor nem darál) újra megpróbálja kinyomni a pogácsát, néha sikerül másodjára néha nem, ha nem akkor hibát jelez, üríteni kell a zacc tartályt, visszatéve kezdődik az ürítési folyamat előről. Néhat 5-6 szor is próbálkozik sikertelenül.
Kicserltem benne az összes tömítést, de nem oldotta meg.
Valakinek valami öttlete?Köszönöm előre is
-
Rekro
aktív tag
Legutóbb én is Der Himmlische vettem és nekem is bejött. 3-4 hónapja rendeltem Allegro-n akkor 5700 volt a 1kg-os Himmlische, most nézegetem és 8k körül van mindenhol ennyire felment az ára 3-4 hónap alatt? Vagy akkor pont valami nagy akciót fogtam ki véletlenül?
Ti honnan szoktátok rendelni, hol lehet még érdemes megnézni?Köszi!
-
z123456z
őstag
Valaki próbálta már a Lidl Bellarom 400 grammos kávéit? Nem vagyok( voltam? ) arabica rajongó, de a kolumbiai és az etióp nagyon finomak. Csak velem szórakoznak az érzékszerveim, vagy tényleg jó?
-
Nagya21
addikt
válasz
Braien724 #14896 üzenetére
Hali!
Vedd ki a kpfözőegységet, nyulj fel a kezeddel, érezni fogsz egy vastag csövet, azon van egy gumigyürü, azt cseréld le egy ujra, zsirozd be finoman Elbesil szilikonzsirral.
A kp föző egység dugattyún is van 2db ilyen szilikongumi azokat is cseréld,majd vékonyan kend be zsirral.
Ha ezek után is c@r akkor szerviz.
Üdv Nagya -
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Delonghi Magnifica S gépem is, de sajna nem főzi le a kávét.
Elvileg minden rendben, de a viz a tálcába jön ki, nem a csészébe.
Szivattyú működik, nyomja a vizet, a kazán forralja a vizet árfolyik rajta a víz nem vízköves.
teljesen eljut a víz a felső egységig, de a főzőegységen nem megy át.
Darabokra szedtem kitísztítottam megkentem, de ennek ellenére is a tálcában végzi a víz.
Amit szétszedtem azokban nincs dugulás, teszteltem átmostam.Valakinek valami öttlete, mit szedjek szét mitt ellnőrízzek.
Köszönöm előre is
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy Lattego 3-as szériánál a jeges kávét nem langyosra fzi, hanem kb ugyanolyan mint egy espresso? 4 hónapos a gép, kb 3-4 hete csinálja. Úgy rémlik hogy az elején sokkal hidegebb volt, inkább langyos.
Köszi!
-
spiky03
veterán
Tudtok ajánlani Phillips LAtteGo 4446/70-es géphez tisztitó pack-et, ami bevált és tartalmza mindent, ami kell a tisztításhoz?
Mert nem kapam hozzá, csak az 1 db vízszűrőt.
Mik a tapasztalatok, hogy vízkövet tisztítani mennyi idő közönként kell, ha 4 piros kockás a víz keménysége? Ezt is kiírja esetleg majd a gép?
Köszönöm!
-
válasz
viktorhu #14888 üzenetére
Valaki írta, hogy más az állaga ahhoz képest, ami gyárilag járt a kávéfőzőhöz.
Nem baszakodtam, vettem a Philips webshopból szülinapi kuponnal 2.300 Ft-ért szilikonzsírt, 1.400 Ft-ért tisztító tablettát, 2-2 db-ot. A 2 hónapos karbantartási ciklussal számolva nem nagy összeg.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14886 üzenetére
Hali!
Nem, egyiket sem.
Az Elbesil eddig tökéletesen bevált, nem kisérleteztem mással.
De vettem teflonos szilikonzsirt pesten, a müanyagokat azzal kenem..... zsir állagu keményebb fajta.
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nagya21 #14877 üzenetére
Konkrétan ezt a Skill szilikonzsírt tesztelted?
https://probago.hu/termek-skill-szilikonzsir-100-g
Amit a Praktikerben vettem régebben, noha más néven futott:
https://e-silicon.hu/termekeink/szilikon-zsirok/antipol-253-szilikonzsir
Ez más minőség, mint az Oxett A2 szilikonolaj, amit bár zsírként árusítanak, de elfolyós állagú, mint a méz és a szilikongumit lágyítja, duzzasztja.
Az Antipol-25 szilárd, vagyis "rendes" zsír (még azon belül is keményebb fajta, de kenhető), annál ilyen káros hatást nem érzékeltem.
Lehet, hogy a sűrítőanyagként használt szilícium-dioxid mérsékli a szilikonolaj oldóhatását, meg elvileg olaj is lehet többféle, valamint adalékok, oldószerek is befolyásolhatják a végeredményt, ami miatt nem mindegyik készítmény kompatibilis a szilikongumi tömítésekkel.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #14884 üzenetére
Hali!
Bedobod az örölt kv helyére 2db tablettát, majd nyomsz vmi hosszabb kv-t (sima kv, amerikanok etc etc), és elindítod .
Azért kell 2 tabletta, hogy biztos lefusson, 1db nál nem biztos hogy érzékeli, hogy van benne, és azt mondja rakj még kv .....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #14879 üzenetére
Hali!
Nekem most kért 1ször vizkőmentesítést, Madaras tescoban kapni kvolajoldó tablettát,v izkőmentesítés előtt az ment bele 2db, majd egy hosszú amerikano teljesen átmosta a rendszert, majd jöhetett a citromsacas vizkőoldás.
Üdv Nagya -
werszomjas
addikt
Jól látom, hogy a Rivelia gépnél nincs karbantartási utasítás és lehetőség a kávéolaj eltávolításra (tablettával) és a mozgó részek szilikon zsírzására?
Egyiket sem kell csinálni? Furcsa kicsit. -
Dr. Szilikát
őstag
A Praktiker szilikonzsír az üzletekben a vízvezeték-szerelési anyagok között van kitéve, vagy valamelyikre ezt rá is írták.
Csaptelepek alkatrészeinek kenésére is használatos, nem veszélyes. Ami nekem volt régebben, inkább túl sűrű, azaz szilárd volt, így nehezebb felkenni a helyére, de ha sikerül, jobban meg is marad. Mellesleg a főzőegységen vannak helyek, ami amúgy sem érintkezik gyakorlatilag az elkészült kávéval.
Van olyan is, ahol lehet érintkezés (henger / dugattyú), de az említett zsír szerintem nem aggályos.
-
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni a szilikonzsír témában, de egyértelműen elfogadott alternatívát nem találtam.
Én Philips 5500-as LatteGohoz a Praktikerből vásároltam ezt a kenőanyagot.
Viszont ez nyilván nem élelmiszeripari termék, hosszútávú használata talán kockázatos.
Van esetleg olyan ártalmatlan kenőanyag, ami bevált a főzőegység mozgó alkatrészeihez? -
Winnie The P
őstag
-
itldj
aktív tag
Mivel épp az utolsó szűrő van az automatában elkezdtem nézegetni, hogy mit és honnan lenne érdemes.
Ki honnét szerzi be a vízszűrőt? Sajnos itt nálnk Szegeden extrán kemény a csapvíz, így mindenképp maradnék a szűrős megoldás mellett. (Ivásra Laica biflux kancsóval szűrjük)
Saeco Granaroma gépünk van, eddig az Aquaclean CA6903 szűrőt használtam, de nem zárkózom el valami olcsóbb, de jó minőségű szűtőtől se. -
Nagya21
addikt
válasz
barnabas25 #14866 üzenetére
Hali!
Kevesebb tejes italt tud a .61.....
A euronicsban most jól leárazták a .81-et......
link
Üdv Nagya -
barnabas25
csendes tag
Üdv!
Van számottevő különbség a Delonghi 290.61 és a 290.81TB között? A kettő között ha választani kéne, gondolom a 81TB lenne a jobb választás? -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Philips lattego 3-as sorozatú gépnél újabban nem “hideg” kávét csinál a jeges kávé opciónál, hanem kb ugyanolyan meleget, mint a presszónál. Mi lehet a baj?
köszönöm!
-
Till@
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #14863 üzenetére
A Philipshez én sem használtam szűrőt, de ehhez ~6000Ft egy évre való utángyártott.
Megcsináltam a vízkőtelenítést, de szemre semmit nem oldott ki, gondolom a szűrő miatt.
Ezért furcsállom hogy ilyen hamar kérte a beavatkozást, hisz akkor minek a szűrő -
-
Bl@tty
tag
Laikusként ugyan, de számomra kétértelmű a kérdésed. Az aktiválás alatt azt érted, hogy megfelelően levegőtlenítve a helyére tetted a tartályba? Vagy a beállítások között is bekapcsoltad, hogy használatban van szűrő? Ha utóbbi nem volt meg, akkor akár még reális is lehet szerintem kemény víz beállítással az egy hónap...
De ahogy írták is, nem kell kidobni a szűrőt, ha mégis végigcsinálod a vízkőoldást. -
Till@
aktív tag
A Delonghi tulajokat kérdezném.
1 hónapos a gép, de már most kérte a vízkőtelenítést.
Igaz, hogy a legkeményebbre van állítva a vízkeménység, mert sajnos olyan, viszont van a tartályban gyári szűrő is.
Szóval havonta kellene csinálni, vagy szűrő mellett elég annak a cseréjekor ?
Esetleg állítsam át a gépet lágyabb vízre ?
Olyan mintha nem venné figyelembe, hogy van benne szűrő, pedig a leírtak szerint aktiváltam. -
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14851 üzenetére
Igen, így már érthető, hogy van különféle filter. Azt tudom, hogy inni nem jó a lágy víz.
-
Till@
aktív tag
válasz
Winnie The P #14850 üzenetére
Köszi !
Aqualogis lett.
Ha jól gondolom kb. mind azt tudja.
Főleg, hogy 3 ajánlás is érkezett, panaszmentes használat mellett.
Még árban is csak pár százas különbségek vannak.
-
Dr. Szilikát
őstag
Alapértelmezés szerint a kancsó ugyanazt tartalmazza, mint a gépek szűrőbetétei: aktív szenet és ioncserélő gyantát. Utóbbi a Ca / Mg ionokat cseréli H+ ionokra. Ilyen a Tesco Oval betét is, ami nem drága, de a célnak teljesen megfelel.
De erről bárki meggyőződhet, ha nem tudja bemérni, akkor valamennyi vizet elfőzünk egy rozsdamentes edényben és látjuk a meszes maradékot, vagy nem. Még a gyanta kimerülése is ellenőrizhető idővel.
Később jelentek meg olyan betétek, ami nem veszi ki teljesen a vízkövet, de azt külön közlik, már a marketing miatt is:
-
Till@
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #14840 üzenetére
Köszönöm ! Kipróbálom.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Agostino #14841 üzenetére
Jobb irány szerintem a külső megoldás. Rokonnál régi Brita kancsóm szolgál, Tesco Oval betéttel, nálam RO-víztisztító. Utóbbi persze nem mindenkinek jön be, szerelés, éves karbantartás, de ha csak az éves szűrőköltséget nézem, az nem olyan vészes.
De a kancsó is megfelelő.
-
konzumpro
lelkes újonc
válasz
Agostino #14841 üzenetére
Én Brita vízszűrő kancsót használok ilyen patronnal: wessper
Havonta cserélem, lassan csöpög le de nem vízköves semmi, a kávégép tartály sem. Mindig csak annyit töltök a kancsóba amennyit elhasználok, tehát nem áll a víz a felső részben, ami bebüdösödne. Így végig tiszta marad. -
Agostino
addikt
sziasztok
a saeco odea giro kávégépünket eddig a dm-es denkmit 5 literes flakokkal itattam, azt kutyultam vissza recept szerint kávé vízzé. tegnap viszont már 1100 forintért mérték amit sokallok... gyárilag lehet vizszűrőt rakni a giro gépekbe és érdemes? hány liter vizet bír megemészeti? nálunk forralás után is iszonyat kemény a víz a tesztcsík szerint
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Delonghi géphez melyik utángyártott szűrőt érdemes megvenni ? Az Allegron van Aqualogis, Aqua Next, Sillar, aquafloow, stb.
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #14835 üzenetére
Szia!
Az még sokára lesz, mert elteszem 'csak' ünnepi kávénak, karácsonyra..húsvétra ...stb.
2027 márciusig talán el is fog fogyni a 2 kg....
Én már hozzászoktam az olcsó és átlagos ízű kávékhoz, Lids-s Bellarom vagy a Bravoshoz, és lehet ez miatt majd nem is fog ízleni, mert túl finom lesz az ízük. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki a KIMBO Delonghi Espresso Gourmet kávét? Teljesn vakon, látatlanban rendeltem mivel eddig még sosem itta ilyen kávét. Ma jött meg az Allegróról rendelve, 2025.03.27 a csomagolási időpont, lejárati ideje 2027.03.27...
Akciósan volt és csak 1 napon át és limitált darabszám, most néztem és már 10.840 Ft/kg újra. Én a 2 x 1 kg-ot 2 x 6595 Ft/kg = 13.190 Ft-ért vettem összesen.
Innen rendelve: [link] -
FőDudu
veterán
Es kibaszott draga a karnal (ahol felakasztod a gepbol kilogo helyere) a tomitese, igy a gombostu/fogpiszkalo hasznalataval ovatosan kell banni.
Siman bele kell fujni a karnal, elvileg alul a kis lukon ettol szelenie kell es valahogy a bernoulli elven viszi fel a tejet az atlatszo resz oldalaban levo csatornaban.
Vizkoves nem nagyon lehet - nalunk nagyon kemeny a viz, sima szurovel (Wessper, utangyartott) nem volt ilyen gond a lattego resznel.
Amikor a lattego nem akart olyan erosen nyomni, akkor a gepet kellett vizkotleniteni.
Szoval nem a kancsoban volt a gond, hanem a gepben. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bajtokarpi #14829 üzenetére
LatteGo lényege, hogy egyszerűen szétvehető és elmosogatható, ha jól tudom:
-
itldj
aktív tag
válasz
bajtokarpi #14829 üzenetére
A tejes rész tisztításához valami lúgos cuccot szoktak használni, valószínú Na-hidroxid lehetett a zacsiban, ami szereti megkötni a vizet, ezért ha nem jól záró csomagolásban van akkor megfolyósodik.
A lattego rész nem egy bonyolult rendszer ha van egy kis affinitásod akkor kapd szét azt a részt (befúvó lyuk szokott eltömődni, fogpiszkáló, gombostű, stb meg szokta oldani.)
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Elkezdett szörcsögni a tejadagoló rendszerem, Phillips Latte Go tejadagoló rendszer tisztításához kaptam Philips CA6705/10 Tejrendszer tisztító port, ami inkább massza állagú volt. 3000-es szériájú gép. Feloldottam langyos vízben, beleöntöttem a tejadagolóba, majd keresztül folyattam a rendszeren. Ezt megcsináltam 3x, majd átöblítettem. Mintha egy kicsit jobb lenne, de nem az igazi. Van esetleg egyéb bevált megoldás?
Köszönöm
-
konzumpro
lelkes újonc
Nem tudom miért váltottak a vastagabb szilikoncsőről amit 9,5-es oetiker bilinccsel lehetett a bojlerre rögzíteni. Megirigyelték a Jurától ezt a fajta kötési módot.
https://zegkave.hu/termek/philips-ep-kazan-csatlakozo-szett/Jó lenne ehhez a típushoz normális gőzcsövet barkácsolni, ami még az Xsmall-ban volt. A legkönnyebb tisztítani.
-
biker
nagyúr
na hello társak. Megint elba..ódott ez a nyomorult Philips ep2221/40
most épp maga alá kezdett hugyozni, és egyre kevesebb kávét adni, szétszedtem, és ez a csoda látvány fogadott (képek), a kazán kimenő oldalán a műanyag csőcsonk felénél fújja ki a forró vizet. egy hajszálrepedésen.ugye elég a csonkot vennem? ahogy nézem a rugós klipszek tartják csak.
Másik, nyilván levettem a tetejét, anélkül megjegyeztem volna, de emlékeim szerint a legfinomabb vagy egyel visszább állásban volt a beállító kar. A fogaskerék és a jelölés szerint is ez a finom állás ugye? Csak mert 2x járt szervizben előtte, ott nem tudom mennyire figyeltek ugyanerre.
Komolyan nem értem, van egy saeco odea giro amit 2016-ban vettem használt kávégépes cégtől, és azóta is használunk, 3 évet otthon, azóta az irodában van, és köszöni jól van. Ez meg 2020-as és volt két garanciális hiba amit 3x javítással tudtak megoldani, és megint rossz.
-
markussandor
senior tag
Felújítottam magamnak egy Jura Impressa Z5 kávéfőzőt. Ki kellett cserélni az őrlőt, minden tömítést, újra zsíroztam a főzőegységet, stb.
Csináltam vízkőmentesítést, kifolyó zsírtalanítást, fullos külső belső tisztítást.Ám mégis van vele egy apró gondom, nem csinál megfelelő keménységű tejhabot. Természetesen a tejhabosító fejet is szétszedtem, kipucoltam.
Amikor jót csinál, az is inkább legfeljebb 3-as keménységű az 5-ös skálán. De tipikusan inkább 2-est készít.Van bármi tippetek, mit lehet még ezen javítani esetleg cserélni?
-
FőDudu
veterán
Lattam egy reklamot.
Dxn ganodermas kave.Ez valami gomba tartalmu kave. Probalta mar valaki?
Mi ez valojaban? Aztatott kavebab, vagy gomba porral kevert orolt kave?A marketing bullshit hidegen hagy, a gombanak tulajdonitott mindenfele csodas gyogyhatas detto. Aztbmeghagyom a hivoknek.
Csak pusztan a hogyan ami miatt irtam.
Koszi! -
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #14804 üzenetére
A 380.95-at egy hete használom, valóban ég és föld a "tizenx" éves Saeco Xsmall v1-hez képest, az savanyú-keserű zacclevet ad már le a legfinomabb őrlési beállítással is ugyanabból a babkávéból ehhez a főzethez képest. A tejes italok szintén fenomenálisak. Eddig 10/10 a 380.95 ! pontosabban ma úgy fogalmaztam ezt meg magamban, hogy: "bamme', ez kúvajó ez a gép"
-
Skizz
addikt
Fun fact, nekem sem a factory reset, sem pedig a 10x-i üresen való őrlés nem állította vissza az őrlési időt, maradt a legerősebb a 6,5 másodpercen. Folyamatosan csökken, a legerősebbet nemrég még újra kellett préselnie előáztatás után, mostmár az sem.
Kezdődik a gariztatás.
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Philips 5400 mivel tud kevesebbet az 5500-nál? Egyik 240 ezer, a másik 170.
-
Dr. Szilikát
őstag
Egyik PDF-ben szerepel az említett arány, a Philips CA6700 vízkőoldó összetételeként, bár szerintem az valami tévedés lehet, a jelzett formula már inkább ipari méreg, ha jól érzékelem.
25 %-os tejsav például már önmagában sem játékszer, védőfelszerelés mellett laborban kezelhető, nem otthon.
A gyártók sok esetben inkább titkolják a pontos összetételt, a CA6700 oldatról is ellentmondásos információk vannak. Amit tudni lehet, hogy további hígítást már nem igényel, a 250 ml-es flakon tartalmát kell beönteni és elhasználni teljesen.
Más esetben is mindig a készítmény leírását kell követni, mint például a Denkmit esetében 10-szeres hígítást.
Egyszerűen azért, mert általában nem tájékoztatnak pontosan, milyen koncentráció a gyárilag előkészített oldat, így azt kell követni, amit előírnak, hogy mennyi vízzel hígítandó még pluszban.
Kristályos citromsavról legalább lehet tudni, hogy tömegarányosan 10 % megfelelő az acélspirálos bojlerekhez (ami a Krups ajánlásával is összevág), 5 % az alumíniumhoz.
-
Plebi
senior tag
Sziasztok,
Az összefogalóban az szerepel, hogy 50% citromsav, 25% tejsav tartalmú vízkőoldó folyadékokat (pl. Denkmit, Scanpart) használjunk vízkőoldásra.
Én évek óta csak 2 evőkanál citromsavat oldok fel 1 liter vízben és azt használom vízkőtelenítő módban, jól teszem, vagy érdemes inkább a fenti tejsavas oldatokat használni?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Torzs18 #14811 üzenetére
Ha nem lenne garanciális, szét kellene szedni az őrlőt, tisztítani, talán sérült a kerámiabetét vagy valami más alkatrész:
https://www.youtube.com/watch?v=2cs2aUTpn3U
Saját gépeimben nincs ilyen kerámia, ilyen hibát még nem tapasztaltam, a klasszikus fémkúpos őrlőknél szinte elképzelhetetlen, hogy ilyet produkálna.
-
Sziasztok!
Adott egy 2 hónapos Philips series 800-as autómata kávéfőző. Az örlőjével történt valami mert nem tudom kisebb szemcséjűre állítani. Eddig működött, de most mikor kisebbre szeretném állítani kb kitépi a kezemből a kis csavarót a nagyobb örlemény irányába. Mindent a leírtak szerint csináltam eddig, csak örlés közben állítottam és darálásonként csak egy pöttyöt fordítottam. Mi lehet szerintetek a probléma? -
Till@
aktív tag
válasz
z123456z #14807 üzenetére
Sajnos, én az ellenkezőjét tapasztaltam.Sokáig hetente takarítottam, aztán 2-3-4 hét, mikor hogy volt kedvem.A csepptálcán nyálkás, büdös trutyi réteg.Központi egységet kivéve, itt-ott minimális penész a gépben.Központi egységben 1 hónap után már nekem sok őrlemény volt beleragadva, sárszerűen a legeldugottabb helyekre.
-
z123456z
őstag
Nem tudom, van e értelme a heti takarításnak. Most konyhabútor csere és lustaság miatt kb 1 hónapot kihagytam. Semmivel sem nézett ki rosszabbul, mint a heti tisztítás alkalmával. Kivéve a csepptálcát, az ránézésre sokkal olajosabb volt , de nem került több erőfeszítésbe a rendberakás, penésznek nyoma sincs. Két olajeltávolítást futtattam a nem látható részek miatt, de szerintem felesleges. Úgyhogy ha valakinek kimaradt, nem kell izgulni. ( Philips )
-
Skizz
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14803 üzenetére
Na ez az, mikromenedzselnek ezek a gépek, felülírják hogy én hogy szeressem a kávét, ha ilyen szigorral vizsgálják felül az őrlési adagokat.
Mert, még ha vacak is az OKS zsírja (ennyire..?), ez akkor is túlzás, hogy a 3/3 fokozatú espressobol csinál nekem 2/3-at, amikor még szinte új és karbantartott. Utálom, amikor ennyire nincs befolyásom egy gép működésére, ráadásul egy kávégépről beszélünk, hát csak nem robbanna fel, még, ha túl sok is a kávé... ez barokkos túlzás, pláne, hogy ez a folyamat itt nem áll meg, tapasztaltam már a 370.95-nél, hogy hová lehet ezt az óvatoskodást fokozni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #14792 üzenetére
Azóta láttam a neten olyan DeLonghi szervizdoksikat, amit korábban hiába kerestem, amikor érdekelt volna működésére.
Az újabb technika már a Saeco megoldásához hasonlóan, az őrlési idő helyett az őrlő fordulatait számolja, mágnes és Hall-szenzor segítségével. Szintén ilyen van beépítve a menetes orsó pontos követésére, így valószínűleg egy tesztmenet után képes letárolni a végállásokat, majd ahhoz képest kalkulálni. Ehhez lehetséges szervizmenüben az "encoder reset" című opció, ami által újrakalibrálható, ha cserélni kellett a szenzort, vagy mechanikát javítani.
Mindamellett a szoftver ettől függetlenül is kalibrálgat magának, ezért a reset nem minden esetben szükséges vagy nem változtat semmit, vagy felesleges is, amikor egy hibát valami más okoz, mint például a végálláskapcsolók nem megfelelő működése.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Beruháznék egy automata kávéfőzőbe, kiszemelt egyelőre egy Delonghi Eletta Explore. Léteznek bizonyos időszakok amikor vannak Delonghi gépekere jó akciók vagy ez teljesen random? Illetve lesz mostanában olyan új modell akár másik márkából amire esetleg még érdemes lehet várni max 500k-ig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest