-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Szerintem ne az határozza meg a kávégép vásárlását, hogy milyen a főzőegysége.
A lényeg, hogy a felhasználó által is kivehető, karbantartható, és cserélhető legyen.
A Delonghi, és a Philips is ilyen. Még ha nem is javítható, 15-20 ezer Ft-ból kicserélhető egy újra.
Inkább azt kell nézni, milyen igényeid vannak. Hány programot tud, esetleg mint a Philipsnél hány eltárolható egyéni programja van...stb. -
z123456z
őstag
Philipsnél a pogácsákat a központi egység készítí? Az előző, 3300-nál úgy emlékszem, hogy teljesen szabályos henger alakú volt, ennél az 5500-nál pedig olyan féloldalasnak tűnik, benne egy "lépcsőfokkal". Ennek ellenére határozottan elégedett vagyok az italokkal, cseppnyi hiányérzetem sincs, csak fura alakja van.
Na, szóval csak azért firtatom ezt a kérdést, hogy érdemes e felkeresni a szervízt, vagy ne foglalkozzak vele? Amúgy alzás vásárlás, ilyenkor is egyből mehet a philips szervízbe, vagy hozzájuk kell vinni?
-
Nagya21
addikt
HAli!
Hááááááttttt, én mint cigányterminátoros htgépszerelő rezgésdiagnoszta, azt vallom, hogy ami nincs túlbonyeszolva, az vagy ritkábban romlik el, vagy egyszerűbben javítható.
A cégnél egy tizenpáréves delonghi, 1 kazáncserét, és 2 db kicsi "O" gyürü cserét kért, + 1 központi egység cserét kapott, és most cseréltem nagy "O" gyürüket, szal szerintem jól bírja, de ez a gép nincs túlterherve mert napi 4kv van rajta abszolválva.
Amit itthon használtam 6 évig(4kv), és egy óvoda vette meg 2,5 éve(napi kb 30 kv) az most van szerelőnél, mert nem kapcsolt be(ha megtudom mi volt a hiba írok),
szóval HT használatnál a DeLonghik viszonylag jól bírják, nekem ez a tapasztalatom.
Üdv Nagya -
atala
addikt
Ha sok tejhabos kávét isztok, akkor jól fontold meg melyiket választod.
Én azért vettem LatteGo-s Philipset mert a tejhabosítója nagyon egyszerűen tisztítható. Két részre kell csak szedni.
Előtte volt egy hasonló tej felszívós gépem, és igaz, hogy ha tiszta vízzel átöblítetted, akkor valamennyire átmosta a rendszert, de akkor is marad benne ami bebüdösödött, lerakódott.
Sok kis apró részre kellett szétszedni a tisztításhoz, fogpiszlálóval kellett a kis lyukakat tisztítani..stb.
Ezért inkább nem is használtuk a tejhabosítást. -
oxox
addikt
válasz
Cblacksmithc #13228 üzenetére
én is lecsúsztam a szülinapi kuponnal
-
lorcsi
veterán
válasz
Kar h elfogyott
de ha jol gondolom ez a philips jobb mint a delonghi 290.81 modell ?
30k a difi -
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
Két típus közül szeretnék választani:
Saeco GranAroma SM6580/20
PhilipsEP5541/50 5500
A tejhabkészítés módján kívül, van valami fontos különbség pro/kontra?
Most akcióban nincs nagy árkülönbség.
köszönöm -
oxox
addikt
válasz
werszomjas #13235 üzenetére
mint kiderült már regisztráltam korábban (asszonnyak vettem cuccot...de szülinapo nem volt beállitva...mostmár van) -
oxox
addikt
válasz
Szia,
és mi a szülinapi kód? -
werszomjas
addikt
válasz
Cblacksmithc #13231 üzenetére
Köszi, elindulok akkor lefelé az örlővel.
Más.
Joy kuponnal 25% a DeLonghi gépekre a MarketWorld-ben.
kupon: joy25
A kosárban jön le a kedvezmény. -
Cblacksmithc
tag
válasz
werszomjas #13230 üzenetére
legalább 5-6 cappuccino lefőzés, vízfok max és őrlő 3-as
-
werszomjas
addikt
Philips 5500-nál merre érdemes indulni az örlő és/vagy a vízhőfok állítással (örlő jelenleg középállásban, vízhőfox max-on), ha jelenleg ilyen nagyon vizes, világos, rossz ízű, crema nélküli kávét ad?
-
mazsi70
senior tag
-
zozek
tag
válasz
Cblacksmithc #13222 üzenetére
Köszi.
Erről mi a vélemény? Philips Series 1000 EP1220/00
Vagy a delonghi jobb? Tudom mind belépő kategória. -
KisApám
addikt
BLACK FRIDAY alkalmából vagy amúgy is jó AKCIÓS kávégépet tudtok ajánlani max 200k-ig?
Jó lenne, ha pl. lenne tejtartája. -
AdamTaylor
csendes tag
Jó ideig eltekergettem meg állítgattam mindent mire megállapodtam 3-asnál alacsony hőmérsékleten. Aldis barissimo crema and aroma se nem keserű se nem savanyú így. Más kávét előtte más beállításokkal csak úgy sikerült lefőzni hogy valami baja mindig volt számunkra, de úgy képzelem így már minimális változtatásokkal más kávé is le fog úgy csorogni, hogy nekem espressoként feleségemnek habos-babosként jó legyen.
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Euronicsba elég jó akcióban van ezért végül a delonghi magnifica evo Ecam290.81.tb esett a választás 150k-ért.
Azoktól akiknek ilyen gépe van szeretnék 1-2 tanácsot kérni.A daráló gyárilag 6-ra volt állítva a leírás szerint az elején nem nagyon kell állítani, de rákerestem és több helyen azt írják, hogy gyárilag 3-4-en szokott lenni és a legtöbb kávéhoz ez az ideális beállítás.
Tapasztalatok szerint érdemes lehet nekem is lejebb venni 1-2-vel?Ha van valami egyéb jó tanács a géppel kapcsolatban azt is szívesen veszem!
Köszi!
-
zozek
tag
Az alábbi gépek közül melyik lenne a jobb választás?
- tchibo esperto caffe
- DeLonghi ECAM22.112 Magnifica S
- DeLonghi ECAM12.121Csak kávét szeretnék inni,tejhabosítás annyira nem kell.
A két delonghi között amúgy mi a különbség, 22-ben kicsit több a fém? -
Dr. Szilikát
őstag
Mert a kerámia állítólag kisebb hőterhelésnek teszi ki a babot, míg a fém túlhevítheti, ami aromavesztéssel, módosulással is járhat.
Hogy a fém kopása is némely ínyencek szerint érezhető minőségromlással jár, vagy csak belemagyarázás, ők tudják. Az éleket tapogatva én még a régi bontott őrlők alkatrészein (ami van nekem tartalékba) sem érzékeltem különösebb kopást.
-
atala
addikt
válasz
Cblacksmithc #13218 üzenetére
Nem tudom, de általában előnyként szokták feltüntetni a gyártók a kerámia kést.
-
atala
addikt
válasz
Cblacksmithc #13213 üzenetére
Ez előny, meg hátrány is. Hosszú távon jobban kopik, de nem törik.
A kerámia pont fordítva, hamarabb tud törni, de hosszú távon éles marad. -
Kbali
nagyúr
válasz
axlfsi #13215 üzenetére
Nem biztos, hogy érdemes újabbat venned, ha a mostani megfelel az igényeidnek. Kávéházi eredményt pedig ne is várj ilyen automata gépektől.
Én most vittem szervizbe a sógornőm páréves valamilyen philips-ét (már nem nagyon akarta leadni a kávét). Kapott rá egy közel 50-ezres ajánlatot (új alkatrészekkel történő felújítás) - ennyiért nem kapsz új gépet.
A szerelő szerint tudomásul kell venni, hogy ezek olyanok, mint az autó, időnként a kopó-forgó alkatrészeket cserélni kell és akkor sokáig jók lehetnek. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
2019 végén vásároltunk egy Philips SERIES 5000 automata kávégépet, amit a mai napig használunk egy 5 tagú családban. Egyelőre nincs vele nagyobb baj, habár egyre sűrűbben kell neki az alapos tisztítás és vízkőtlenítés, mert néha már 2 hét után is alig csordogál...
Na, de a lényeg, hogy gondoltam szétnézek a piacon, viszon nem igazán értek hozzá. A Philips oldalán, szűrve a találati eredményeket az automata gépekre, első pillantásra és laikus szemmel, nekem úgy tűnik, hogy itt most egyik gép sem kvázi upgrade a meglévő után (ugyanolyat, csak más házba pakolva, pedig nem szeretnék venni).
Ami talán a leginkább hiányzik, az az igazi kávéházi élmény, a nagy nyomáson átpréselt forró kávé, mely már selymesen krémes, ahogy lecsordogál, ... erre van ár/érték arányban jó tippetek, (és ami még nem több 100k Ft)?
Köszönöm! -
zozek
tag
Sziasztok,
A Tchibo Esperto Caffe mennyire megbízhat/ajánlott?
100e Ft körül keresek gépet -
atala
addikt
válasz
Bandus99 #13210 üzenetére
5400-as van. Nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Egyszer kellett cseréltetni benne az őrlőt, mert valami ledarálta.
Valószínűleg a kávéban volt valami kő vagy egyéb kemény dolog.
Garanciában megcsinálták.A latte-go tejhabja átlagosnak mondható, szerintem jó habot készít. Persze nem lesz olyan mint a kévézókban, de egyik automata gépnél sem lesz olyan.
Az előző Jura sem készített jobb tejhabot.
A Delonghit nem ismerem. -
Bandus99
őstag
Akartam kérdezni mennyire vagy elégedett vele, de egyrészt utána olvasom, hogy nálatok 5400as széria van nem 4400, vagy mindkettő van? Illetve időközben el is fogyott az Alzanal, gondolom BF akció ideje alatt nem lesz belőle.
A másik ami felmerült kérdésként, nem feltétlenül tőled várom a választ, ha jól értelmezem a 13206-os hszt, akkor a delonghi ecam 380as jobb tejhabot készít? ez igaz úgy általában a delonghi hasonló módon működő tejkészítésére? -
WaterWawe
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13203 üzenetére
Ez a kattanás megvan most is. Egy kicsit mozgattak a fiókot ott ahol kattannia kell és így lenullázta. Megpróbálok találni hozzá valamilyen videót vagy robbantott ábrát, hogy hol van benne ez illetve pontosan mit is kellene keresnem.
Ha esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, ne tartsa magában.
-
atala
addikt
Szerintem kávé minőségben nincs különbség. Leglábbis a Philips 3000, 4000, 5000 széria között. Ugyan az a főző egység van bennük.
A szolgáltatás amivel többet tud.
Pl nekünk azért lett az 5400-as széria, mert négyen vagyunk a családban, és kényelmes, hogy mindenkinek van egy külön programja, nem kell állandóan állítgatni az erősséget, mennyiséget...stb. -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy a belépő 150-200k-s gépek között és az eggyel feljebb lévő 300k körüli(pl. philips 5500 széria) az alap kávék minőségében van valami különbség?
Mert az oké, hogy sokkal több receptet tud a drágább, de főzésben/darálásban van jelentős különbség egy 180e-es és egy 320e-es Delonghi/Philips között?Köszi
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Ez a két ajánlat jó ár?
Philips 2339/40
140e
4446/70
185e -
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Philips / Saeco 5000-res gépem van. Megállt azon a jelzésen amikor tele van a zacctartó, hiába nyitom ki a csepptálcát, nem nullázza magát. Kikapcs - bekapcs nem segített sajnos, ugyanúgy visszajön. Lehetséges a zacctartót valahogy kézzel nullázni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest