Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxeus
tag
válasz
HUNNIA1920 #4498 üzenetére
Ha igaz amit mond, akkor bontatlan a cucc, állítólag egy JBL-nek nem lenne szabad hogy gondja legyen (kopp-kopp
)
Való igaz hogy jól néz ki, bár kérdéses, hogy a stabilitását mennyire őrzi meg az a 4 talp...
-
HUNNIA1920
őstag
-
Roxeus
tag
válasz
Shadows #4496 üzenetére
Igen, én is rátaláltam, de a srácnak csak 2 pozitívja van, és a láda Komárom-Esztergom megyében van.
Nem biztos, hogy megérné érte elkocsikázni, előre utalás meg szinte kizárva...Majd rákérdezek az csomagküldésre, de akkor sem értem, hogy miért adja el áron alul, bontatlan csomagolásban.
-
Shadows
senior tag
Mivel elég sokat böngészek vaterát ajánlanám neked ezt [link] amit te linkeltél az 10k-val .
Egyébként JBL mélynyomó ilyen árban szerintem eleve nem lehet rossz ám ha kiváncsi vagy rá bármelyik normális autós hifis boltban lehetőséget kellene adniuk a próbára.. Sőt mélyládát én csak úgy vennék ha kipróbáltam előtte a saját teknikámmal a saját zenémmel...és ha a saját megelégedésem pozitív akkor nyitnám a bukszámat... -
Roxeus
tag
Először is UP! a topiknak, lassan ideje lenne piros kiemelést, és #1 hsz-t módosítani... )
JBL BassPro II. aktív ládát hallott már valaki élőben? Jelen pillanatban valami aktív csodára lenne szükségem, egy ilyennel meg tudnék békélni.
Azért preferálnám jobban az aktív, kompakt megoldást, mert sajnos elég korlátozott a csomagterem űrtartalma...
De ha tudtok valami alternatív megoldást, akkor ne tartsátok magatokban.
-
Joe fiú
senior tag
-
Mappa
addikt
Hi
Kösz de ládikát mi is tudunk összehegeszteni..mindenféleképpen új cuccost szeretnék..gari stb nálam számítanak.Illetve azért is gondoltam aktívra mert nem kell,hogy ki essen a kerék piros lámpánál,csak igényes tiszta mély kéne amolyan nem figyelemfelkeltő
de ha van ötleted,javaslatod passzívra rendszerre is akkor ki vele
csak aktívra gondoltam én de nem kötöm az ebet ...
-
hugi0
őstag
Szeva !
Az aktivsub cuccok sosem kielegitoek.
Ha kell en osszerakok egyett neked, egy erositobol es egy melynomobol.
Van egy elado Alpine 3548-am ami hidalva 208Watt effektiv teljesitmenyre kepes.
Es egy Cliff Desings 30-centis subbom.Ha erdekel keress fel: hugi00@gmail.com
vagy (pannon) 539-6087Kepek:
http://xsech.uw.hu/hugi0/Clif.Designs.002.jpg
http://www.carstyling.hu/buy_shower.php?id=178905 -
Mappa
addikt
Sziasztok
Aktív mély ládát tudtuk ajánlani? árban középkategória nem higtech cucc kell bár nemtudom megéri aktívat venni ...??? hely van bőven tehát nem azért lenne aktív mert kevés a hely...csak lehet elég lenne az a teljesítmény is dilemma
-
Zocalo
csendes tag
Sziasztok!
Fejegységet és hozzá hangszórót szeretnék vásárolni.
Fejegységnek az alábbiakat néztem:
PIONEER DEH-7200SD
KENWOOD KDC-BT8044U/W7044U
Alpine CDA-9884RHangszórónak 16 cm komponens szett kellene. A kocsiban a műszerfal tetején vannak a 10 cm gyári hangszórók, a szettet természetesen az ajtókba szánnám. Többnyire elektronikus zenét hallgatnék rajta, de abból szinte minden félét (hiphoptól a technoig), de emellett néha rock, és egyéb műfajok is. A későbbiekben tervezem valamilyen erősítő megvételét is + mélyládát.
Eddig a JBL GTO6508C-t volt szerencsém hallani medaimarktban....elsőre jónak tűnt (az ottani többi hangszóróhoz képest).Tudnátok ajánlani fejegységet és hangszórót?
Köszi
-
Shadows
senior tag
[link]
srácok ezt most tudnám jópénzért szerintetek...ez már nem makk audijó meg nem koax jbl XD -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
#67688960 #4479 üzenetére
"sokat dob ha elöl és hátul is van valami normális hangszóró, ha jókat veszel nem kell láda és erősítő sem"
Ez egyszerűen félrevezető. Nem arról van szó, hogy ki csőlátású és ki nem.
Ne váltson már ki egy hátsó sugárzó egy erősítőt könyörgöm! Ne keverjük a szezont a fazonnal! -
törölt tag
válasz
HUNNIA1920 #4476 üzenetére
én egyáltalán nem rosszat akarok, csak nem vagyok csőlátású
mellesleg sony bt3600u-m, nem ez volt az első a listámon, csak a második de ez se szar
bánja a fene vegyetek ugyanazt mind -
orbano
félisten
válasz
nem az első szett + fejegység létjogosultságával van gond, hanem azzal, hogy ehelyett valaki a 10cm-es első szett + hátsó ovál kiépítést javasolja fejegységről hajtva, mint reális és elégséges alternatíva. és ez nem igaz. ha van egy normális első szetted, a következő lépés inkább egy erősítő, mintsem egy hátsó ovál szett.
persze a "ne a kussba ülj" kategóriában tök mindegy, ahhoz elég bemenni a legközelebbi boltba és venni valamit ami befér a gyár helyre. azért ki már egy autó _HIFI_ topikot meglátogat, az vélhetően igényes valamennyire a fülére, tehát annyira mégsem csak a "valami szóljon" kategóriát keresi. gondolom. -
Xero
nagyúr
válasz
A baj ott van, hogy a hozzászólása azt tükrözte mintha az első szett+kalaptartó kiépítés lenne a megfelelő választás. Ha valaki spórolni akar vegyen egy jobb minőségű első szettet, esetleg valami használt erősítővel és pont. Később ehhez könnyebb ládát passzintani is! Nálam is sok ideig 2.0-ás kiépítés volt, de normális első szettel!
-
HUNNIA1920
őstag
Szerintem gog nem akart rosszat, csupán annyit, hogy ha nincsenek extra igényei valakinek, akkor elég egy komponens kiépítés fejegységre kötve. Sokan sokfélék vagyunk, nem mindenki rakat a Trabantba 100k - s technikát. Sokan megelégszenek a gyári hangszórókkal is. Kinek mi.
Biztosan más érzés egy erősítővel és mélynyomóval ellátott rendszer, de aki nem sokat ül kocsiba, annak nincs sok értelme bele rakatni. Arra meg jó egy olcsóbb megoldás is, hogy néha elmész valahova aztán bekapcsolod, hogy ne a kussba ülj vagy ne keljen hallgatni a gyári hangszórók doboz hangját (már amelyiknél). -
Xero
nagyúr
válasz
#67688960 #4470 üzenetére
Röviden: marhaság!
A legszebb, legtisztább hangot és teret 2.0 vagy 2.1-es kiépítésben kapod!
A láda nem a "döbögő őrülteknek", hanem azoknak való, akik nem kívánják a nem arra méretezett hangsugárzókat nem neki való frekvenciákkal terhelni!szerk: meghallgatnám azt a hátsó hangsugárzódat, ami ezt a számot: http://www.youtube.com/watch?v=0zlXbq51CFg hibátlanul lekommunikálja a fülemnek minden bassz pengetéssel együtt.
-
Shadows
senior tag
akit esetleg érdekel egy fajin kompi szettecske most találtam... [link]
-
törölt tag
válasz
HUNNIA1920 #4446 üzenetére
sokat dob ha elöl és hátul is van valami normális hangszóró, ha jókat veszel nem kell láda és erősítő sem(a döbögő őrülteknek persze más igényeik vannak)
hány centis kell? nem vagyok se boltos se szakértő, nekem elöl 10-es hátul 17-es van, nagyobbhoz hátra flekszelnem kellene, de elég jó így is hogy ne kelljen -
orbano
félisten
nem sokkal, még Xc sem rakott bel szerintem 30-40 kilónál többet, pedig ő aztán húúúú
Flexy90: az erősítő nem csak egy kötelező nyűg, mert elfogyott a szufla a fejegységben, hanem fordítva: a fejegységbe belepréselt szánalmas kis erősítőnek csúfolt valamik a kompromisszumos megoldások, egy erősítő ezekhez képest dimenzióugrás nem csak hangerőben, hanem hangminőségben is.
HUNNIA1920: áá én csak elméletben vagyok "okos", fogalmam sincs mi szólna jól. én pl. uDimension vonalon indultam el (állítólag az element mélynyomó pl. egész jó lett), de nekem bővebb az erre szánt keret.
-
HUNNIA1920
őstag
Az Audiovox - ról, mint fejegység márkáról tud valaki mondani valamit? Kinéztem belőle egy típust, de már nem gyártják. Vagy ez is egy tipikusan felejtős márka?
-
hugi0
őstag
" "ezért is lenne jó 3 utas hangszóró, ami magas-közép-mélyet is nyom."
ilyen nincs. felejtsd el a 3, meg 6, meg 8 utas baromságokat. vegyél rendes 2 utas komponens szettet (lehetőleg valami érzékenyet, majd a hozzáértők segítenek), lehetőleg 16-ost, "Neked van Subwoofer a kocsidban ?
- mert az 3-utas rendszer. -
Joe fiú
senior tag
Lehet csak én nem vagyok nagy igényű ember,de a Peugeotban szintén Sal szett van,igaz az Triaxiális meg 13cm-es meg 88db "csak" de az olcsó árkategóriában verhetetlen.Ha meghallgatná az ember és annak a fejében hozna döntést,akkor senki nem fikázná le.
Az,hogy hogyan szól az relatív,én és sokan mások véleménye alapján semmi baj nincs vele,de hát ízlések és pofonok ugye.Elnézést,hogy dupláztam,csak kiment a fejemből,hogy két hozzászólást írtam.
Hogy on is legyek.Félreértés ne essék,nem védeni akarom a SAL-t,hogy ez mekkora márka,nyílván ha valami JBL-t vagy akármit hallgatnék hátravágódnék tőle,de az én pénztárcámhoz mérve ez igenis jól szól.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #4450 üzenetére
Fejegységen én nem spórolnék,azt a legnehezebb cserélgetni/fejleszteni szerintem.Viszont,ha drágának találod ki lehet fogni,hasonló minőségibb fejeket használtba olcsón és akkor a plussz pénzből előre vehetnél valami "erősebb"komponens szetttet.
-
Flexy90
senior tag
-
Pörp
senior tag
válasz
norbi830728 #4459 üzenetére
Lehet elég lenne nekem csak a csomagtartót bitumenezni egyenlőre. Szerintem nem is olyan vészes a tömege akkor...
-
Pörp
senior tag
A kalaptartó rezgésére van valamilyen megoldás? A két ovál komolyabb hangerőn, de még amikor nem torzít, már erősen rezegteti, meg ahogy megfigyeltem a rendszámtáblát is.
Hát még ha mélyláda lenne benne... Ez a bitumen megoldás lehet erre? Nem tudod, mennyivel járulhat hozzá az autó összömegéhez?
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Flexy90 #4453 üzenetére
Javaslom, hogy ezekből egyiket se vedd meg, mert később valószínűleg meg fogod bánni. Tapasztalatból mondom.
Nézz más márka után. Erősítőből Pl. Solid Audio egész jó választás az olcsóbb kategóriákban. Nyomóból meg Audio System MX 12 + készítetsz egy hozzá való ládát a weboldalukról letölthető rajz alapján.
-
Flexy90
senior tag
-
orbano
félisten
válasz
HUNNIA1920 #4450 üzenetére
az erősítő és a mélynyomó nem azért lett kitalálva, hogy hangosabban halgass zenét. persze van aki ezért veszi, de ez is olyan, mint az autótuning, a sportkipufogó eredeti rendeltetése sem az, hogy az utcán tudjál vele brümmögtetni egy 1.4-est.
Joe fiú: azért az a szett nem biztos, hogy olyan rettenetesen jól fog szólni fejről. Legalábbis én a 89db-es hangszórókra még javában kaptam az ívet itt a fórumon, hogy keressek jobbat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest