- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
Hello!
Az én véleményem szerint a Clarion nagyon jó választás, a SONY-nál fényévekkel jobb, össze sem lehet hasonlítani a kettőt, nem egy kategória.
Magam is egy Clarion DXZ558RMP boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik, minden funkciója rendben van és a lényeg: istenien szól! Én csak ajánlani tudom.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Side_
aktív tag
Elég ha annyit tudsz róla, h jó! De tényleg! (Egyébként most így bővebbet nemtudnék írni a membránról, mert ennyire mély részletességgel nem mélyültem még el a témában.)
Más 20k-s hangszóróhoz képest meg főleg jó.
Hallgasd meg, és majd 'meglátod'. Ezt így most nem lehet elmondani, h milyen.
Szerintem zenei, pontos. Főleg, ha a többi komponensed is megfelelő lesz.
Milyen autóba megy majd?
Erősítőről fogod hajtani?
Milyen fejegységed van/lesz?
...
[Szerkesztve]''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
-
Side_
aktív tag
Azt mondjuk mindenképp érdemes tudnod, hogy erősítőről szebben, jobban fog szólni a szett.
(És nem kicsit.) De majd ha meghallgatod, akkor úgyis ki tudod próbálni erősítőről és fejről is. És akkor majd elkap a gépszíj''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Sianis
addikt
Először fejegység + esetleg hangszórók. JVC-ben bízok, mert tudásban senki nem ér nyomában, szóval a kérdés el van döntve részemről. Hangszórót, hogy hol fogom meghallgatani egy erősítővel ez egy LOL dolog, mert, hogy itt felénk szinte minden csak rendelésre van az is tuti. Ez sajnos kelet....hiába kap el a gépszíj, ha nincs mire továbbhajtani...
Amúgy erősítőről úgy gondolkodtam, hogy talán Lighthning Audio...
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Hát igen, ez így nem kellemes...
Viszont ahol meg tudod venni a cuccot - ott postázzák is, tehát legalább nem kell feljönnöd érte.
Viszont ha feljössz érte, akkor meg is tudod hallgatni - erősítőről is.
Tudásban nyilván jó...sokaknak hangban is tetszik. (Persze ezt a típust konkrétan nem ismerem.)
És az egy általánosan elfogadott dolog, h a zenét a hangja miatt veszi az ember, nem a kinézete, tudása miatt.
De nem lebeszélni akarlak, hanem informálni. Mondjuk ahol kevés a lehetőség meghallgatásra, ott sajnos vagy rizikózni kell, vagy mások tapasztalataira támaszkodni.
(Namost az a baj, h ilyen tudással, ennyiért nem tudok olyan fejet mondani, ami biztosan jobb lenne.) Persze lenne 1-2 ajánlatom, de azok lehet kevesebbet tudnak. Pl usb tuti nincs rajtuk.
Mibe kerülne egy olyan Lighting?
-
Sianis
addikt
Igen, jól látod az USB az egyik legfontosabb része, hiszen azon is lehet tárolni wav-ot, tehát veszteségmentesen is tudok zenét hallgatni, nem kell CD-ket írni össze vissza, és persze a tárolási méret is kissebb. Amúgy van itt nálunk bolt ahol mindent lehet rendelni, azzal nincs gond, csak raktáron nincs minden mindíg. Viszont értik a dolgukat és azért lehet próbálgatni.
Nem tudom amúgy, de 30k-tól mozognak, mármint amiket eddig láttam, de idehaza nem nagyon árlistáznak.
[Szerkesztve] -
-
Side_
aktív tag
Talán 1x hallottam 1 Lightingot...szóval nemtudom.
De mi lenne az ára? Mert egy adott ársávban tudok mondani 1-2 olyat, amin érdemes elgondolkozni, érdemes kipróbálni - ha lehet.
Ja, igen...elég Miskolcig elmenni a 'tudásért' - és 1-2 jó, olcsó, kipróbálható cuccért!
-
nagyúr
Ár/teljesítmény arányban nehéz a MacAudio-ra ráverni. A Premium S egy olcsóbb kategória, az Audio DVD-től kezdve viszont már nagyon csúcs hangzás van.
A tied olyan 16k körül van, ha jól rémlik, annyiért nehéz lenne annál jobbat találni. Majdnem kizárt.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
Side_
aktív tag
A honlapon van elérhetőség, telefonálj oda, és mondd meg, h küldjenek neked egyet - így lesz a legolcsóbb sztem.
Aztán érdeklődd meg azért, h fejről hajtva milyen lenne - de én úgy emléxem, h fejről is jó volt.
Még mindíg nem írtad, h mennyit szánnál majd erősítőre...''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Beri
addikt
Az imént írtam, h van egy Clarion fejegységem, amire szeretnék minél költséghatékonyabb módon pár zajkeltő elemet drótozni.
Nézegettem az árakat, paramétereket a neten és válogattam:
macAudio MX 2.16 ---- 2 komponenses szett
Magnat Thunderbull 3000XL sub egy BOA MVU 6060-al hajtva.
Ehhez jönne még valami ovál a kalaptartóba, ha lesz rá keret. Mit szóltok?eladó Aromamizer RDTA V1
-
Side_
aktív tag
Miért is a mac?
Jó, nyilván hallgasd meg, de másokat is!
Sztem sok jobb van ilyen árkategóriában.
Ha lesz szubod, ne vegyél ovált - mert tiszta fölösleges.
Persze elektronikus zenénél talán beleférhet...talán.
Szubot pedig a meglévő rendszerelemekhez illesztve, próbálgatva lehet jót venni.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Igen.
De 4chsba 40eig jelenleg a Xetec Vector a legjobb választás, amit mondani tudok.
(JBL GTO az 60...a CS 30, viszont annál talán jobb a Xetec.)
De olcsóbb erősítőkben majd eligazít az akinek az elérhetőségét elküldtem.
Akár használtat is érdemes, mert sokkal jobbat kapsz ugyanannyiért!
(És neki van sok használt cucca is.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Sianis
addikt
Holnap összeül az itthoni ''Vitassuk meg az audiórendszer jövőjét'' tanács, aztán meglátom, hogy nyitva vannake, reménykedem, mert akkor megbeszélem velük, hogy hogy fog szólni kezdetben erősítő nélkül. Köszi a help-et, remélem, hogy így már könnyebben mennek majd a dolgok.
-
Beri
addikt
Paraméterei alapján a mac tűnt egy hajszálnyival jobbnak... Mi az ami szerinted jobb ebben az árban kb.?
Nem elektronikus zenét hallgatok, az ovál csak a magasak - középhangok miatt kéne. Vagy rakjam hátra a mac-ot (vagy valami másat)? Jut eszembe, elöl már van egy Pioneer 17centisem az első ajtókban. De az kidobható szükség szerint....eladó Aromamizer RDTA V1
-
Side_
aktív tag
Örülök, ha tudtam segíteni. (De asszem tényleg a honlapon található telszámon érdemes felvenni majd a kontaktot a BP-i bolttal - talán úgy jössz ki legolcsóbban.) Bár ha 30k felett rendelnél valamit, akkor ingyenesen szállítanák - de sztem így sem lesz nagyon durva.
''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Éppen ez a poénos, h a paraméterek nem jelentenek semmit.
Egy hangszóró nem a paraméterektől szól. És az, h mennyire szól jól, nem attól függ, h akár én mit mondok, hanem attól, h neked mennyire tetszik.
És sztem most pl az akciós JBL GTO szett a legjobb vétel. Ennyiért jelenleg nincs jobb (sztem).
Az ovál - ha van láda is, akkor tökfölösleges sztem...de visszább bővebben megtalálhatod, h miért.
De leírhatom mégegyszer kedvelt idézetemet: ''A koncerten sem a hátad mögül zenélnek!''
1 fontos dolog - erősítőről mindíg minden szebben fog szólni. Szóval a szettet is érdemes előbb-utóbb (ahogy a pénztárca engedi) erősítőről hajtani.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Beri
addikt
Szeretném a szettet is majd erősítőről hajtani, ez nem kérdés, csak kezdésnek szeretnék valamit, ami jól szól, de mégis a magamfajta egyszerű halandó is meg tudja fizetni
Hallottam már JBL szettet (80 vagy 85W RMS), valami elképesztő volt a méretéhez képest. Gondoltam rá, hogy beruházok egy olyanba, de aztán ez a mac jobb vételnek tűnt. Most újra a JBL a cél
Úgy ahogy van, jó lehet az a cucc, amit leírtam (mac módosítva JBL-re)?eladó Aromamizer RDTA V1
-
Side_
aktív tag
''Magnat Thunderbull 3000XL sub egy BOA MVU 6060-al hajtva''
Őszöntén szólva egyiket se ismerem.
Először vennék egy erősítőt (már a szett után) - de valami olyat, ami tetszik, és meg tudom fizetni.
Aztán egy olyan szubot, ami passzol a rendszerbe. (Mert sok olyan van, h egyszerűen nem illik bele.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Beri
addikt
Az erősítő tetszik, meg is tudnám fizetni. A gond azzal van, h a szubot nem tudnám a kocsiban kipróbálni, mivel a környéken nem tudok boltot, ahol kapni lehetne. Ha vennék olyat, rendelésre lenne. Akkor meg már nincs visszaút, ha nem tetszik...
Ezért is kérdezősködöm itt, hátha valakinek van/valaki hallott már pár Magnat szubot...eladó Aromamizer RDTA V1
-
nagyúr
Ami nekem van:
Kenwood fejegység, valamelyik a 7-es szériából, sajna fejből nem tudom, és esik az eső...
MacAudio MP4000+MP2000
MacAudio Audio DVD 69.3 oval hátul, és 16.2 komponens elől. Erősítőkben lenne mit fejleszteni, bár így is elégedett vagyok teljesen velük.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagash
senior tag
Üdv emberek!
Nekem is van egy kazettás Pio fejegység, Pio cd-tár és Pio erősító kombó a verdában Magnat (ne kérdezzétek milyen) hangszórókkal megtámogatva. Kicsit öregecske és a cd-tárat valahogy nem teljesen szereti, de a lényeg, hogy az előző tulaj egy csatornáról hajtotta a magasat, ajtókat, kalaptartót és a mélyládát. Az erősítő ennyit tud. Mit lenne esetleg érdemes a fejről hajtani? Láda jön kifele mert az én izlésemhez (Metál, Metál hátán) nem annyira passzol szerintem. Nem nagyon értek a dologhoz és a lényeg hogy a jelenlegit akarom bütykölni, mert újra nincs keret (gagyit meg nem is vennék). Segítsegeteket előre is köszönöm!Knoblauch macht einsam.
-
Side_
aktív tag
A mély és a magas arányának szabályzására találták ki a bass és a treble állítási lehetőséget. Jobb helyeken az EQ-t.
A 2 pár rca az arra jó, h a szett és a szub arányát lehessen állítani!
De egy jól beállított rendszerben úgysem állítgatja senki ezeket.
-
Gismo
addikt
Hi!
Unokatesómnak kéne maaajd 1x összerakni 1 hifit 1 A Vectrába (Márkák közül csak a JBL,DLS,HERTZ és SOLID AUDIO jöhet szóba!) Szereléssel 1ütt akar 150K-t költeni rá!
Elektronikust, techno-t trance-t és rap-et hallgat!
Ajánljatok vmit!
Köcce! -
Side_
aktív tag
Én a JBL-t ajánlom
Full GTO rendszer.
Szett - 20-30k
Erősítő-60k
Szub-25-35k
kábelezés-20-40k
beszerelés-15-től
A DLS túl meleg hangú ezekhez a műfajokhoz.
A Hertznek sztem csak a szettje az ami passzolhat, de a többi árértékben nem éri meg.
A SOLIDnak vannak bika modelljei, de olcsóbban is vannak erős gépek.
A JBL-ben pedig őserő lakozik
És a dinamizmusa miatt még erősíebbnek tűnik, mint amilyen valójában.
Dörrenteni esetleg lehetne DLD-szubbal - olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.