- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
"Nem vagyok képes felfogni, miért kellene bizonyítani? Bíróságon vagyunk?"
Nem "kell". Legalábbis addig, míg egyértelmű, hogy szubjektívitásról van szó. "Szerintem ez ilyen..., Én úgy hallom, hogy..., Azt gondolom, hogy..., Az én környezetemben ezt tapasztalom, hogy...". De amikor átmegy a kommunikáció abba, hogy "Ez márpedig ilyen..., Ez a cucc ezt csinálja..., Ne mond, hogy olyan, mert én hallom, tehát tévedsz..., Ha nem azt hallod, amit én akkor szar a füled, rendszered, mert az úgy van ahogy én hallom...", akkor azért jobb lenne objektív alátámasztás is. Hiszen ha objektív kijelentéset teszünk és ehhez akár vitába bonyolódva ragaszkodunk mint, hogy pl az a digi kábel fizikailag változtat a hangon, tehát mindenki számára megváltozik, mert ez a fizikai valóság, akkor erre azért nem ártana objektív alátámasztás.
De szerintem ilyen úgy se lesz, ezért én azt tartom célszerűnek, hogy a szubjektív fülünkkel érzékelt tapasztalatokat ne globális objektív "igazságként" értelmezzük. Magunkban sem. Tehát az, hogy én így hallom, csak egy lokális kis igazság, csak saját magamnak. Nekem ez a realitás, de másnak nem biztos és a világ se biztos, hogy így működik. És ha ez tudatosul, akkor más tapasztalását is könnyebb elfogadni, akkor is, ha nem egyezik a sajátunkkal. Neki az a realitás, nekem ez, a világ meg úgy működik, ahogy, lehet egyikünknek sincs igaza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest