Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #15394 üzenetére
Ugyan már. Akit ilyen dolgok befolyásolnak, inkább ne hifizzen.
A jelenlegi kábelem "kisipari" kivitelezés, infó róla: 0, azaz nulla. Mégis mi befolyásolta volna az érzékelésemet az együtt töltött hetek alatt? A gyártója az elmondott elképzeléseim szerint készítette, kb. találomra. Van neki még párféle kábele, nem ezt az egyet "gyártja".
Hiába próbálsz meggyőzni az igazadról, mert nincs igazad. Ez a kábel azért jobb, mert lendületesebb, energikusabb, nyitottabb, ugyanakkor nem "bánt", jobb a tere és jobbak a sávszélei. Kb emiatt maradt ez. Ha mindezt nem fogadod el, te dolgod. Én a továbbiakban senkinek nem magyarázom a mechanizmust, mert nem gondolom, hogy lenne bármi értelme. Aki ragaszkodik a vakteszthez, hát, tegye, szíve joga.#15399fererencz89 "kib@szik" ki Gipsz Jakabbal?"
Az, aki eleve eltántorítja attól, hogy próbálkozzon, akár aprópénzen vett kábelekkel. Vesz egy igazán gagyi drótot, ami rendesen elcseszi a hangzását, erre ő elkezd erősítőt cserélni, meg hangfalat cserélni, meg forrást cserélni, mert azt hiszi, hogy mivel a kábel nem javíthat (vagy nem tud rontani), így hát elektronikát kell cserélnie, miközben egy "megfelelő" kábel akár helyre is teheti a hangzási balanszát, vagy "csak" jobb lesz, mint annak előtte.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
Tehát Gipsz Jakab xyz tanácsára vett próbálgatás nélkül milliós értékben kábeleket, majd VoidXs "tanácsára" nem is próbálja ki a párezres kábelezést, amivel hasonlóan jó eredményt ér(het) el.
"kib@szik" ki Gipsz Jakabbal?***
"Az általam végzett vakteszteken kivétel nélkül, minden esetben, mindenki meg tudta különböztetni a kábeleket a hangra gyakorolt hatásuk alapján. Amennyiben volt olyan."
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
BBéci
legenda
válasz denesdr #15378 üzenetére
"VoidXs tesztjei alapján ezt még saját rendszerben, saját készülékekkel, saját helyiségben stb sem sikerült senkinek megugrania idáig."
Engedtessék meg nekem, hogy ebben kételkedjek! Azt mesél, ami az érdekeit szolgálja és az egyértelműen a kábel ellenesség, egyfajta kereszteshadjárat.
Az általam végzett vakteszteken kivétel nélkül, minden esetben, mindenki meg tudta különböztetni a kábeleket a hangra gyakorolt hatásuk alapján. Amennyiben volt olyan.
"Pedig VoidXs pont azért mondja amit, hogy az ember ne költsön drága kábelekre, ergó spóroljon nekik."
Ez sem igaz, lásd fent!
Tehát konkrétan és egyértelműen kib@szik azokkal, akik hisznek neki, mert nem fognak bele a kísérletezésbe, nem szereznek saját tapasztalatot. Egy másik, akár ugyanannyiba kerülő, vagy olcsóbb kábellel jobb hangzáshoz, nagyobb élményhez juthatnának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15390 üzenetére
Ott nem stimmel az érvelésed, hogy te most kizárólag az árat tartod tudatalatti befolyásoló tényezőnek. Holott nem. Én sem azt írtam, hogy az ár befolyásol, hanem azt, hogy "ezernyi tudatalatti infó". A tesztalanyról addig olvasottak, az előítéletek, a kinézet, a vastagság/merevség, de még a szín is befolyásolja a hangélményt. Ezt lehet tagadni, meg azt hinni, hogy "rám biztos nem igaz", de attól ez még működik kisebb nagyobb-mértékben mindenkinél.
-
btraven
őstag
válasz denesdr #15392 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy az elfogadhatatlan módszer aminél gyakorlással jobb eredményt lehet elérni. És senki nem tudja mennyit kell gyakorolni. Szerintetek (mint szkeptikusok szerint) persze életünk végéig kellene gyakorolni. Majd bolondok leszünk.
Bár ki tudja, lehet egy mérőkészüléket is meg kell tanulni használni mire pontos eredményt tud mérni valaki. Ahogy bkercso szokta kérdezni: mekkora a mérési hiba? -
denesdr
addikt
válasz ozzy711 #15391 üzenetére
Érdekes dolgok tudnak amúgy kiderülni egy vakteszten. Pl, hogy az előtte egyértelműnek tűnő hangzásbeli különbség nem is olyan nyilvánvaló, mint ahogy azt gondoltuk és gyakran megizzasztja a tesztalanyt bármi különbség kontisztensen való meghallása (főleg kábelek esetében) és ez, a vaktesztnek nem a hibája, hanem pont az erénye.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #15389 üzenetére
"Ha tudod, melyiket hallgatod, akkor a szimpla hangján kívül még ezernyi tudatalatti infó is befolyásolhat az értékítéletben. "
Egy esetben van/lenne/lehetne igazad, ha pl. 1 millió forintos kábelről beszélnénk, mert ott az a tudat, hogy milliós a kábel, durván beleszólhat a tudatalattidba, de nálam pl. nagyon nem erről van szó. A jelenlegi kábelem sokkal olcsóbb, mint a Zu Mission IC volt. Annál is olcsóbb, amennyiért a Zu-t elvitték. Innen kezdve semmilyen befolyásoló tényező nincs, de ha van/lenne is, az is inkább az olcsó kábel kárára lenne, merthogy az olcsó kábelek jellemzően (saját tapasztalat) nem remekelnek különösebben semmiben. Erre cáfolt rá ez a drót. Szóval, picit sántít az elméleted, mert megpróbálod mindenre ráhúzni ugyanazt a sémát, de konkrét esetben semmi esetre sem lehet igazad.
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz ozzy711 #15386 üzenetére
"Az tök lényegtelen, hogy látod mit ( melyik kábelt ) hallgatsz."
Nagyon nem mindegy. Pont ez a lényeg. Ha tudod, melyiket hallgatod, akkor a szimpla hangján kívül még ezernyi tudatalatti infó is befolyásolhat az értékítéletben. (Még azt is befolyásolja, aki biztos benne, hogy őt nem. ) Ennek kiszűrésére hivatott a vakteszt, de csodálkozom, hogy ez neked sem egyértelmű. Nem kizárólagos tesztelési forma, de nagyon fontos, önismereti szempontból is.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz ozzy711 #15386 üzenetére
Persze, értem amit írsz/írtok.
Viszont a vakteszt lényege az lenne, hogy megmutassa, vajon a hangban van-e az eltérés vagy másvalami okozza, hogy az egyik jobban tetszik valakinek mint a másik.
Ha vakon is konzisztensen jobban tetszik az egyik mint a másik, akkor valószínűleg a hangban van eltérés, de ha vakon nem egyértelmű, hogy melyik tetszik jobban, akkor viszont lehet bármi más, marketing, kinézet, ár stb befolyásolás a dologban, hogy "nem vakon" miért preferálódik jobban az egyik, mint a másik.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz fererencz89 #15380 üzenetére
Kicsit nagyobb volna a kontraszt a kettő között, elmenne jing-jang-nak -
ozzy711
őstag
válasz denesdr #15385 üzenetére
Pont itt a lényeg, ez a vakteszt kb. tök felesleges, itt inkább a kábelek karakterének megtapasztalása a lényeg. Az tök lényegtelen, hogy látod mit ( melyik kábelt ) hallgatsz. Azt - ahogy Gyuri is írta- csak el tudod dönteni melyik "hangja" tetszik jobban vagy esetleg mindkettő egyformán tetszik, nem teszik stb.
Inkább ebbe az irányba mennék, nem a vakteszt vonalat reszelgetném.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #15384 üzenetére
De ha látod/tudod melyik kábel van bekötve, akkor már nem vakteszt. Pont erről írt -KP- is a minap a mozis topikban, a Harman-nál folyó vaktesztekről. Oké, ott épp a hangsugárzók voltak terítéken, de amikor a hallgatóság látta az épp szóló hangsugárzót, akkor a (valami miatt, lehet ez bármi) drágábbnak/jobbnak gondolt doboz nagyobb arányban volt nyerő, amikor meg nem látszódtak, akkor sokkal kiegyenlítettebb lett az eredmény.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz denesdr #15382 üzenetére
Ja, hogy vakteszt... én szoktam vaktesztelni magamnak. Ja, hogy látom mit dugok be? Ez mit sem számít, hiszen ha nem hallok semmi különbséget, már nincs is szükség további meghallgatásra. De olyan is van, hogy annyira rossz valami (új jövevény), hogy szintén nincs további kétségem, így nem fárasztom magam feleslegesen. Amikor van és egyrészről pozitív, másrészről negatív változást hoz, ott már vakaródzik az ember, hogy merre is billen/jen a mérleg nyelve. Ha semennyire nem sikerül eldönteni a (belső) vitát, marad minden a régiben.
Aztán ott van az, amikor azt hallod, hogy valami nagyon nagyon másképpen szól. Nem csak éppen hogy, hanem egyértelműen és vitathatatlanul "jobban", akkor jön nálam a "vaktesztek" ármádiája. Képes vagyok hetekig cserélgetni a kábeleket (két kábelt), hol percenként, hol óránként, hol meg napok után. Aztán, egy két hét elteltével ismét jön egy rövid oda-vissza csere. Ez már a végkifejlet, mint most legutóbb is.
Én azt mondom, ennél nem kell jobb/több teszt. Egyrészt, nem becsapni akarom magam, másrészt hetekig tartó "játszadozás" folyik, nem pár perces/órás vakteszt olyanok által, akik akár meg sem tudják különböztetni a tubát a kürttől.#15383BlackV "Aztán amikor meg kicsomagolod, már nem úgy szól, mint alufóliával.. "
Legyen légypapír, az nem árnyékol, csak ragad. Tök mindegy mivel, csak fedd le az egészet valamivel. Az alufólia nyilván nem a legjobb, de reméltem, hogy a lényeg átmegy majd mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BlackV
őstag
válasz dgyuri0123 #15376 üzenetére
"A kábelt akár be is csavarhatnád alufóliába, hogy a márkáját se lásd, mert a teszt lényege az, hogy egyik jobb hangi képességekkel bír, mint a másik."
Aztán amikor meg kicsomagolod, már nem úgy szól, mint alufóliával.. -
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #15381 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy összehasonlítási alap nélkül?
Ismered a tesztben szereplő mindkét (az egyszerűség miatt maradjunk ekkora mennyiségnél) kábelt, a teszt előtt "látva" (értsd: van róla tudomásod, hogy melyik van bekötve) meghallgathatod mindkettőt, ezután indulhat is a vakteszt, néhány vagy néhány tíz másodperc alatt cserélhetők a kábelek. Mi a probléma? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz denesdr #15378 üzenetére
Összehasonlítási alap nélkül nem tudod/tudom megmondani, hogy épp melyik kábel van bedugva.. Kivétel... ha a bemelegedett rendszerben kábelt váltana valaki úgy, hogy nem látom mit köt be. Persze ki lehet b@szni valakivel és eljátszani, hogy cserél, de közben meg nem .... na ilyenkor jöhet a felvakarás, hogy mitől szól most pont ugyanúgy, de ha pont ugyanúgy szól, akkor azt fogom mondani, hogy pont ugyanúgy szól.
De emlékezetből egy kábel hangját sem mondod meg, de gyanítom semminek a hangját nem mondod meg emlékezetből. Gondolj csak bele... egyszer csak nem úgy szól a rendszered, mint megszoktad. Mégis honnan a francból kéne tudnod, hogy mitől szól úgy, ahogy, hiszen bármit kicserélhetek "álmodban" a rendszeredben és reggel egy paravánt elé húzva azt kérem, hogy mondd meg, mit cseréltem, vagy esetleg mit nem cseréltem. Ez így hülyeség...Kábelt úgy szoktunk csereberélni, hogy a lehető legrövidebb időn belül "szóljon" a másik, hogy az apróságok ne vesszenek ki a fülünkből. Ez nem úgy működik, hogy hetekig nem hallgatok semmit, aztán mikor bekapcsolom a rendszert, a mellemnek szegezi aember akérdést: na mit cseréltünk ki, míg nem voltál itthon....persze a paraván ott van előtte, hogy ne lássak semmit... Édesanyádat cserélted .... mondanám erre egyszerű paraszt módján.
Érted, szivatni bárkit lehet és jó részük be is nyeli, de ez meg aljas és tisztességtelen játék, mert a tudatalattira hat, miközben nem pszichológiai tesztet hajtanánk végre, hanem kábel összehasonlító meghallgatás lenne, nem átb@szósdi.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #15376 üzenetére
Félreértetted amit mondani szerettem volna. Mondjuk adott két kábel, aminek a "hangkarakterét" állítólag ismeri a tulaj. A kérdés, hogy kizárólag a hang alapján megingathatlanul meg tudná-e mondani, hogy a kettő közül épp melyik szól, miközben nincs egyéb tudomása arról, hogy melyik van bekötve.
VoidXs tesztjei alapján ezt még saját rendszerben, saját készülékekkel, saját helyiségben stb sem sikerült senkinek megugrania idáig.
Te bevállalnád?#15377 migabi24:
Pedig VoidXs pont azért mondja amit, hogy az ember ne költsön drága kábelekre, ergó spóroljon nekik.
De ha Te kísérletezni szeretnél, ám legyen, a szavak ne gátoljanak meg benne, ezzel csak a "probléma", ha mondjuk hibás konklúzióra jutsz és azt osztod meg, akkor az akár másnak kerülhet sok pénzébe, persze a kábelgyártók ennek általában örülnek.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz denesdr #15375 üzenetére
De ha én nen akarom? Én csak szívesen megosztanám a tapasztalásaimat? Mikor elkezdtem ezt az egészet én is teljesen vakon voltam, nagyon szívesen olvastam mások tapasztalásait, úgy éreztem ezek segítségével megtalálom a saját utam, esetleg pénzt is spórolhatok, de oda jutottam, hogy nem írom le miket tapasztalok, mert nem akarom támadásnak kitenni magam, pedig szerintem Tigris után én vagyok a legelvetemültebb itt, mindent szeretek kipróbálni, na én befejeztem, csak ez még kikívánkozott
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz denesdr #15366 üzenetére
"mások előtt, megismételhetően meg tudnád-e mondani, melyik kábel van bekötve."
Na ez itt qurva félrebeszélés/félreértés, mert nem azt kell megmondani, hogy melyik kábel van bekötve, hanem hogy melyik a jobb és ez nagyon nagy különbség ám (név/típus nélkül). Azt pedig, hogy melyik a jobb, bármikor megmondod, ha.....és akkor nem sorolnám fel azt a tucatnyi feltételt, amihez minimum szükség van ahhoz, hogy halld, ne csak cáfold.
Nem szoktunk úgy tesztelni, hogy AQ vs Nordost, hanem úgy szoktunk tesztelni, hogy melyik a jobb hangú. Még egyszer mondom, nem a márkáját kel kitalálni, hanem stabilan megmondani, hogy ez tetszik, ez meg nem. A kábelt akár be is csavarhatnád alufóliába, hogy a márkáját se lásd, mert a teszt lényege az, hogy egyik jobb hangi képességekkel bír, mint a másik. Ha be lenne tekerve alufóliába, ugyan hogy mondanád meg, hogy melyik van bedugva? Hát úgy, hogy hallanád, hogy az egyik jobb és akkor azt mondod, hogy ez a jobb. Én speciel nem mondom meg (főleg ismeretlen kábelnél), hogy mi a márkája, de egyértelműen hallom, hogy melyik a jobb...nyilván, ha valóban van különbség, mert nem egy esetben fordul elő, hogy egyik olyan, mint a másik, csak ezt nem írjuk le, mert minek. Bár, az is fontos lehetne, ha van/lenne ilyen irányú tapasztalat, hiszen ha van egy kábelem, nem vennék mellé egy pont ugyanolyan karakterű kábelt, mert annak semmi értelme...ugye.
#15375denesdr "Nagyon egyszerű a megoldás, mindenkinek adott a lehetőség, hogy bebizonyítsa a saját állítását."
Mégis kinek? Megbocsájts, de ki vagy te, vagy bárki, hogy nekem kelljen bizonygatni a magától értetődőt? Ha nem hiszed, a te dolgod, de ha te nem tudod/hallod, akkor szegényebb leszel valamivel, mint az, aki hallja...hogy miért hallja és te miért nem hallod, ez legyen mindenkinek a magán ügye...Tegnap adtam el a Zu Mission IC kábelemet, mert végérvényesen "le lett tolva" a dobogó felső fokáról, egy hazai gyártó "kisipari" terméke által ( csak hogy ne érjen az a vád, hogy sznob vagyok és csak a rohadt drága kábeleket favorizálom ). Kb 4 évig volt rendszerben a Zu, számtalanszor próbáltam letaszítani a trónjáról, de eddig semminek nem sikerült, mert annyira jó hangi tulajdonságai voltak, hogy mindig visszakerült a rendszerbe. Aztán jött az új jövevény, aminek végül sikerült a manőver. Gondolod, ha semmit nem hallottam volna, akkor is cserélek, mert kényszeres vagyok, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
denesdr
addikt
válasz migabi24 #15372 üzenetére
De ez miért baj? Mások vagyunk, máshogy is hallunk, miért kellene, hogy ugyanaz legyen jó mindenkinek? Miért kellene, hogy minden hifi-t kedvelő a kábelekre legyen rámozdulva vagy egyáltalán halljon-e különbséget két kábel között?
Egyébként olyan nincs, hogy "szerintem tény", ha ott van a szerintem szó, akkor az egy vélemény, nem tény.
Tény akkor lesz, ha egyértelmű és megingathatatlan valami. Ha a kábelek hatása a hangra megingathatlan lenne, akkor nem lenne ennyi vita (maradjunk a szó jó értelménél) sem belőle szerintem.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz ozzy711 #15370 üzenetére
Még annyit, hogy az objektív, mérésen alapuló különbségek a hifisták nagy részénél ( legalábbis szerintem ) egyáltalán nem mérvadók. Nézzük pl. az erősítőket, azok között objektív, mérésen alapuló különbségek vannak ( vagy esetleg nincsenek ).
És? Lehet ebből valamire is következtetni a hangjukra vonatkozóan? -
ozzy711
őstag
hiszen minden hiteles vakteszt és mérés azt bizonyítja, hogy nincs változás.
Pl. anno a 90-es években a Hi-fi piacban számtalan hiteles vakteszt bizonyította hogy szubjektíven nézve van különbség a kábelek (összekötő, hangszóró, hálózati stb ). "hangzásra gyakorolt hatásában".
Egyébként ha nem így lenne, a hifi-s "társadalom" már régen ráborította volna az asztalt a kábelgyártókra az átverés miatt, de ez eddig még nem történt meg. Ugyan miért?
-
fererencz89
őstag
Az előzőekhez:
Aztán:
"...how many speaker cables are you aware of that have a resistance as high as 1.8 ohms. That is equivalent to an 18awg speaker cable 140 feet long. I personally am not aware of any cables that have existed with that high of resistance. It is substantial enough that it should be clearly communicated in marketing literature in my opinion.
When resistance is that high, the interaction with the impedance of the speaker is significant. A 4 ohm speaker will see an average shelving of the output of about 3db, and could see a change from specification of over +/- 2db. It is large enough to cause a shift in cross-over points. Remember that shelving of the volume is equivalent to reducing the output of your amplifier by the same amount."Ezt talán nem is említik a "tesztekben", hiszen már nem annyira észrevehető, mint a:
"First, everything was clearer. The resolution, and the master it serves, transparency, were significantly enhanced. I was hearing further into recordings than I ever had and by a margin of improvement that was at least equivalent to the degree of enhancement that had been revealed when I had first installed the now bested reference cables."
Elnézést, a sok angol szövegért.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
Meg tudnád cáfolni az idézett állítást? Most itt nem olyasmire gondolok, hogy "én hallom, tehát van különbség", hanem, hogy mások előtt, megismételhetően meg tudnád-e mondani, melyik kábel van bekötve. Az eredményt ne csak feltételezd! A "kábelhallók" is általában azt mondják, hogy ki kell próbálni, a vakteszt is ilyen.
De amúgy, ha Neked elég az "én hallom, tehát van különbség", akkor viszont nem értem a hozzászólásod lényegét. -
-
fericske
addikt
válasz fererencz89 #15359 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz RetepNyaraB #15361 üzenetére
Ezt hirdeti a házimozis topikokban.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
RetepNyaraB
veterán
Kia f@szt érdekel? Akárki is, ha ez a szilárd véleménye, ki vagyok én, hogy ebben megingassam? Megyek is, felveszem az alufólia sisakot, mielőtt a centauri gyíkemberek átoperálnának nemváltó óvodássá...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
BBéci
legenda
Mit szóltok ehhez a "bölcs" megállapításhoz?
"azt, hogy a hangszórókábel objektív változást okoz, az hamis marketing, hiszen minden hiteles vakteszt és mérés azt bizonyítja, hogy nincs változás."Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fererencz89
őstag
Levezetésnek: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
ozzy711
őstag
Ha megfogom a piros csatit amikor be van dugva akkor jobban búg.
Akkor szinte biztos, hogy kábel hiba, a föld nem megfelelően van bekötve és "rádiózik" a kábel, amit átvisz a szubra.
Próbáltad másik kábellel, mert a készülékben lévő rca ajzat is ludas lehet, ha a kábel jó! -
SZIGMA
aktív tag
válasz btraven #15353 üzenetére
Szia!
Nem nagyon értelek ezzel a Meanwell dologgal kapcsolatban, hány voltos az a táp?
Ha 12 V-os, akkor a 3P-k fűtését elvileg sorba kötheted, ugyanúgy a 6P-két is, viszont a 3P és 6P fűtőárama eltér, szóval külön körön kell legyenek.
A 3P fűtőárama 350mA, a 6P-é 750mA, így 12V-on 1,1A jön ki fűtésre.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
törölt tag
válasz Anaren91 #15350 üzenetére
Nekem a CD játszóm búgott, az Audiolab DC blocker segített rajta. Sajnos ez sem a legolcsóbb, de a búgás megszűnt.
Ha a mélynyomóhoz kell kábel, a Van Damme (VDC) cégnek is van mélynyomó kábele, az biztos nem több tízezer Ft, esetleg érdemes rákérdezni a házimozis csoportban (nekem csak a hangfal, koax meg az RCA kábelükből van, azok jók és nagyon emberi áruak). -
Anaren91
senior tag
válasz Anaren91 #15354 üzenetére
Vagy ami még eszembe jutott. Maga a két kis hangfal valami noname fehér vastag hangfal kábellel van rákötve az erősítőre. Nem is banánnal, hanem simán csak a tekerős megoldással. Esetleg a miatt lehet ez? Bár a két kis hangfalat meg nem hallom hogy búgna. Na mind egy megnézem majd meló után, hogy akkor is búg e, ha lekötöm a 2 hangfalat.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
Anaren91
senior tag
válasz fehér_ember #15349 üzenetére
Koax nincs, telekom beltéri van hdmi vel a tv re kötve. A tv optikán keresztül az erősítőre. Az erősítőre van kötve 2 Canton Plus GXL.3 meg egy aktív Quadral mélynyomó. Ha a mélynyomó lenne a gond akkor búgna akkor is, ha le van húzva az erősítőről szerintem. Egy konnektorba van dugva minden. Búgott ez előző házban is, meg most az új helyen is. Lehet kérek egy kábelt kölcsön a subhoz, megnézem az e. Fölöslegesen nem akarok 10k kat kiadni egy kábelért 😅.
Köszönöm a válaszod!MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
fehér_ember
addikt
válasz Anaren91 #15348 üzenetére
pl. UPC-s, akarom mondani vodás koaxkábel, ami a beltéribe megy.
Kell abba a koaxkábelbe belefabrikálni egy ilyen galvanikus leválasztót, és akkor nem visz rá egy csomó, eszközt és embert nem kímélő feszkót
Nálam ez volt annoAmúgy földhurok is okozhatja. Mondjuk azon állítólag az is segíthet ha minden 1 konnektorról megy. De ha utánaolvasol lehet megérted és találsz több megoldást is.
Meg biztos még eszközhiba is lehet ...stb.
Mindegy, 1-et mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok, más aktív topicot nem találtam, remélem nem baj ha ide teszem fel a kérdésem, bár nem egészen HIFI. Adott egy Yamaha házimozi erősítő, 2.1 be kötve. Aktív melysugárzó van rákötve, ami egy halk búgó hangot nyom állandóan. Jól szól, ilyen baj nincs vele, de halkan ott van az a búgás állandóan, és az őrületbe kerget 😅.Ha kikapcsolom az erősítőt, vagy lehúzom róla a kábelt ami az erősítőbe megy, akkor elhallgat. Valakinek ötlet esetleg, hogy mi okozhatja?
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15301 üzenetére
Milyen R2R-t hallottál?
Nálam most a 4xTDA1387->FxAudio Tube03->Loxjie P20 láncnál úgy szól az akusztikus gitár, hogy soha nem hallottam ilyen valósághűen. (HIFI)
Mintha ott lenne előttem a szobában Roy Harper gitárral a kézben.
(ebből kalamajka is lett később, kiderült hogy megitta a sört a hűtőmből) -
btraven
őstag
Még a cica is tudja hogy az elektroncső jobb [link]
Csak nekem mindig elveszik a kedvemet tőle. Mármint a csöves erősítőtől, nem a cicától.
Találtam egy 6N3+6N6 kapcsolást. 12 voltról megy. Úgy hogy kínai párezres feszültség sokszorozót használnak hozzá 12V->280V-ra.
Na igen ám, de kiderült hogy 10A kellene neki, a csövek fűtésére.
Nincs is ekkora Meanwell SMPS.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #15340 üzenetére
Az alap 3/4, a csörgô pedig az ebbe illeszkedô "duplafelbontású" 6/8-ados ütemben üt úgy, hogy - szerintem, lévén improvizáció - néha tökrandom váltva, egy ideig az ütemek ötödik nyolcadán üt, utána pedig a hatodik nyolcadán.
Talán.
Zseniális zene amúgy.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
abéla
senior tag
válasz fererencz89 #15340 üzenetére
hát kérlekszépen, ez szerintem egy Wenckebach
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
fererencz89
őstag
Aki megmondja az alapütem és a csörgő ütemének viszonyát, annak fizetek egy sört, ha szavamon tud fogni: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz btraven #15336 üzenetére
AVX hirdetésnél találtam videókat, ez már egy jobb rencer: [link]
"It sounds like a recording of a stereo in an echoing room, on a phone mic, compressed onto an online platform and played back through my Samsung TV....awesome. (I’m queezy from that spinning Greek building 🤮)"
Nem szotkam hibázni.
-
-
btraven
őstag
Minden D osztályú erősítőnek ilyen hangja van? [link]
-
abéla
senior tag
válasz fererencz89 #15330 üzenetére
ketseg kingsman óta ezt azért rendesen összesodortam a jelenettel
na persze nem mintha nem illene kics*szettül hozzávagy mint ez itt: Senna pörgeti a monacói pályát és hát van egy sodrása a Focusnak is önmagában, de így együtt: elementális (Life of the Limit, 5* F1-es dokufilm 15:55-nél kezdődik, ha jobb minőségben is szeretné valaki látni)
a szitáros-pszichedelikért külön köszönet! elképesztő, micsoda zseniális zenék!
és ha már fuzió: Alice Coltrane , klasszik jazzt nem bírom hosszútávon, de ezek a hibridek elvisznek rendesen
jut eszembe, múltkor voltak itt ilyen kis takaros szöszi jányok, akik szépen eltátogták az uncsi eltátognivalót, azt' fejben mindenki elemezte a ...zenéjüket ;
nna én őt elemezném: azúristenit a szekszidögjének
és ha már: szuperzene, na meg a nő, a NŐ ![ Szerkesztve ]
hootka!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Pár nappal elhagyva életem "delét" (optimális esetben) heverve az ülőgarnitúra egyik tagjában
(megtámogatva hallószervemet és lelkemet egy kis házi szőttes pálesszel , jobb mint egy kábel guruskodás ) igen jól esik hallgatni a Pink Floyd : Wish You Were Here remekét és rájönni , hogy ezek a "fiúk" mennyi tökéletes zenei alkotást adtak ennek a világnak , egy igazi zseniális generáció lassan eltávozó tagjai ők.
A progresszív rock egyik ( hanem) a legnagyobb
képviselői a mai napig. Úgy hogy : előre a zenei úton vájt fülű kartársak!!!Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
fererencz89
őstag
1969!! [link]
Nem szotkam hibázni.
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15331 üzenetére
Döbbenetes mennyire más hangkaraktere van a 2 jó mérésű erősítőmnek. Ezek után mire jók a mérések? Semmire.
El tudod képzelni azt a mérhetetlen sötét butaságot ami ezekre a méregetős oldalakra jellemző? Még hogy "amplifier only amplifies" az erősítő csak erősíti a hangot. Ezt a butaságot terjesztik. Az rendben van hogy valakinek rossz a hallása és nem hallja a különbséget az erősítők között. Nekem például a szemem már nem a régi. De miért nem tanul legalább egy kicsit az erősítők működéséről? A csürhe csak megy a főkolompos után. Aki még azt se tudja hogy erősítőt nem építünk műanyag dobozba.
Az a kár hogy a hifi a hobbija. Miért nem inkább a villanyszerelés? Két kézzel fogdosná a csupasz 220-as vezetéket mert arra se kell szigetelés. Minek? Anélkül is megy az áram benne. -
Dißnäëß
nagyúr
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
Hmmm, egy régi kedvenc, a galaxis egyik leghosszabb és legkirályabb szólójával: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
nLali
őstag
Nyugodt, békés estike : [link]
Bérelhető reklámfelület
-
migabi24
nagyúr
Na ma végre kész lett a hangfalterminál kiváltása, 2 forrasztás 2 Furutech villa, csavaros kötés, eredmény mégtöbb hang és még kevesebb dünnyögés, a középtartomány nagyon meghálálta a dolgot, fillérekből kijött, oldható maradt, és nem kell az oxidációval se többet foglalkoznom
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz RetepNyaraB #15323 üzenetére
Nem tudtam h szóló albuma is van a vokálos csajszinak. Köszi a tippet.
-
nagyúr
válasz Dißnäëß #15318 üzenetére
Igen, ezt linkelted anno, ez volt a kapudrog.
Tidalon ezek az albumok találhatók meg egyébként, ha vki nem mozog arrafelé:
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt, kellemes pihenést mindenkinek.
Hozok egy kamaszkorombeli számot jóapám akkori gyűjteményébőlSzerintem anno rongyosra húzta a tű a lemezt és viszont. Így mai eszközökön visszahallgatva, FLAC, Tidal... attttyyaa-ééééég Van mély, van boogie, vannak részletek, nüanszok.. hatalmas bulizene [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
Van lassúja is, ez nem szögelő. Ez a középmagas nyúzó.
És az a becsempészett S.O.S. jelzés is hibátlan.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #15316 üzenetére
[link] Ahh Jorus-nak, mindegy is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fererencz89 #15316 üzenetére
Carbon Based Lifeforms Dißnäëß "mutatta be" őket anno.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Ők átléphetetlenek szerintem ambientben.
Connect Ohm - 9980 ? (Nálam nagyon. Van normál, első kiadás és Remastered album is, ízlés kérdése, a Remastered meg van tolva mélyekre, nekem az eredeti jobb, de hifi/ízlés kérdése).Jó számai vannak még Vanilla-nak, itt egy gyöngyszem máris. Nem ambient, de chill.
Amethystium albumjai is lehet bejönnek majd. (Norvég elektronikus neo-classic ambient jellegű, nekem csak szimplán "mesemondó, tündérzene" )
Exultation Opaque Treasure. Treasure-ben a szoprán hihetetlen jól megy az elektróra.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát egészségetekre. A Pasolini-ben még virtuózabb, ha ez szalag lenne, 1 nap alatt elkopott volna nálam. Érdemes meghallgatni, középtájon ami van, pfff. [link] fererencz89 rúgta be a jazz motort, a hölgyet már a Tidal ajánlotta nekem, hát ha van jó dolog a streaming szolgáltatókban, az ez.
-
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15306 üzenetére
Jó neked, én peches vagyok. Volt egy olcsó Sony integrált erősítőm aminek a fejes kimenetét használtam. Szerintem primitíven csak le volt osztva egy ellenállással a tranzisztoros végfok hangfal kimenete. Erősítő tönkrement, és azóta se hallottam azt a hangot, hiába veszem tucatszámra a fejhallgató erősítőket.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15305 üzenetére
Ez mind jó, ha tudod, merre haladsz. Felülről nézve, néha az ember csak köröket tesz, meg bolyong a sűrűben, de az is az út része, ha belekóstol sokféle dologba. Mondjuk én 50 évesen vagy felette (8 év múlva) már nem szeretnék keresgélni, ezért örülök, ha valami olyat találok, ami "mmmm, kiváló".
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15303 üzenetére
Nekem olyan van, amin minden jó. Nem válogat. Nem is válnék meg tôle.
Amit linkeltél, azon a hallott anyag 15-16 bites, 32kHz-es DAC produktuma. (Roland MT-32). Az igazi 8-bit ennél lentebb van, azt én linkeltem nemrég.
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #15301 üzenetére
Nekem nagyon bevált a TDA1387 4 chipes verzió. De valóban ízlés kérdése, már van egy rakás DAC-om meg erősítőm és mindegyiknek van valami szerethető a hangjában. Egyik zene ezen jó a másik meg azon.
A 8 bites zenével egyetértek, nekem erős nosztalgiám van a 8 bites játékzenékre. [link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #15297 üzenetére
Nem nagyon, vagy 4x-5x vettem onnan eddig, eBay-ről meg tucatszor, jobban szeretem, jobban tudnak angolul (vagy németül, egyéb érthető nyelven) az eladók, tudják is, mit adnak el többnyire, tudok EU-ra szűrni, stb. stb.
Ezeknek sokkal zeneibb hangja van mint a modern delta-sigma újaknak.
Ízlés dolga, én még egyetlen R2R-től sem ájultam be. Sokan megengedhetnék maguknak a hifi világban, mégis kevesen kötnek itt ki. Szóval ... ízlés.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest