- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- SSD kibeszélő
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz fericske #15497 üzenetére
"felhoztatok valamit, miszerint mégis van különbség kábelek hangra gyakorolt hatása között"
Nem kábelekről általában, hanem analóg kábelekről beszéltem.
Vinném a jelenlegi fejesemet, hogy össze tudjam hasonlítani a tiéddel. Van nyitott és zárt is a birtokodban?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Az általam idézett, vitaindító mondat konkrétan hangszóró(hangfal)kábelekre vonatkozott."
Az általad idézett, vitaindító mondat arra volt jó, hogy némi provokációt csempéssz a nyugodt hétköznapi hangulatba. Egy pongyola fogalmazás pongyolaságát használtad ki, holott pontosan tudod, hiszen rengetegszer deklarálta, hogy szerinte is okoz változást, csak nem hangminőségváltozást, ahogy az élménybeszámolókban szerepel. Ő így gondolja, békülj meg vele. Azok is leírhatják, és le is írják a véleményüket, akik nem értenek egyet vele.
-
fericske
addikt
válasz denesdr #15494 üzenetére
és liszi70
Most már ne visszakozzatok. Van pálinka is bőven.
Már mindketten felhoztatok valamit, miszerint mégis van különbség kábelek hangra gyakorolt hatása között.Az impedancia dolog, hogy alacsony legyen, én is így gondoltam, de aztán jött egy újabb tapasztalat a "nagy" fejesemmel. Szinergia kérdése ez is.
Az egyik kábelem fő jellemzője: Ultra-low capacitance & 0.05 ohms per meter.
Elméletileg ez volna ideális általában, de a gyakorlat mást mutat.
A "nagy" fejesemhez a gyártója hozzátervezte a kábeljét, ami magasabb impedanciájú - hangerő különbséget nem vettem észre - és azzal kerek amit ad.
Nem írom most, hogy miben más, mások, nem akarom elvenni a felfedezés örömétAz usb teszthez optimális lenne elkérnem Ear kábeleit, mert azokkal volt olyan, hogy még rá is kérdeztem, hogy csak usb kábel csere volt?
Azóta nem szórakoztam ezzel, vettem egy Atlast, ami márka bevált már analógként, oszt csók.
Holnap előkotrok egy nyomtatókábelt, és megírom itt, hogy az én usb kábeleimmel tudok-e mutatni valamit. -
BBéci
legenda
válasz denesdr #15485 üzenetére
Nem vagyok képes felfogni, miért kellene bizonyítani? Bíróságon vagyunk?
A legtöbb esetben vakteszteléssel hasonlítgatunk kábeleket, ez történt az AVO-n olvasható szub- és USB kábelek vizsgálatakor.
Viszont néha vannak akkora különbségek, hogy a szomszéd helyiségből is egyértelműen hallani, ahhoz teljesen felesleges a vakteszt.#15495liszi70
Az általam idézett, vitaindító mondat konkrétan hangszóró(hangfal)kábelekre vonatkozott.Az esetleges hangerő különbségeket ki lehet küszöbölni, komoly teszteken, sőt, demókon ezt mindig megteszik.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz fericske #15493 üzenetére
Az igazi vita a digitális kábelek körül szokott kialakulni, + tápkábelek. Analóg esetén más a helyzet, szerintem kevesen vannak, akik az analóg kábelek valamilyen szinten hangmódosító hatását tagadná. Én sosem tettem, persze itt mindenkit összemosnak mindenkivel, aki merészel kételkedni, kérdezni, és nem hisz el bemondásra bármit. A mértéke, és a változás iránya más kérdés. Egyesek szerint kizárólag hangerőkülönbséget okoz, és azt tudjuk, mert tapasztaltuk, hogy némileg nagyobb hangerő simán el tudja hitetni a jobb minőséget is.
Ja, és vita az élménybeszámolók túlzásaiból, az "égésföldekből" is ki szokott alakulni, analóg esetén is.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz fericske #15490 üzenetére
"Írtam, nem picsafüst különbségek, hogy ne tudd eltalálni melyik szól."
Lett vizsgálva, mérve, hogy a fejeskábelek közt milyen jellegű a difi? Említettem a hangerőkülönbség lehetőségét analóg esetén. Ha van, akkor nem nagy truváj eltalálni, melyik szól.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz denesdr #15488 üzenetére
Tudom mi az a vakteszt, épp ezért mondom, hogy itt felesleges.
Ettől lehet persze vaktesztelgetni, ha annyira szeretnél, de rögtön az első kábelcsere+track után rájönnél, hogy nem szükséges, mint ahogy a sót meg a cukrot sem nyalogatod oda vissza bekötött szemmel.
Írtam, nem picsafüst különbségek, hogy ne tudd eltalálni melyik szól.
De legfeljebb majd Liszi mesél.Hopsz. A 3 kábel.
Szerencsére mindhárom fejessel kompatibilis a termináljuk. Mindegyikkel tudom mindegyiket használni.#15489liszi70
Okidoki, jöhet a privi, meg hozz usb AB-t is akkor[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fericske #15484 üzenetére
Én szívesen élnék a felajánlott lehetőséggel. Nemrég kezdtem érdeklődni a fejesek iránt (Te ezt tudod. ) Tudom, hogy komoly fejhallgatókkal rendelkezel, kíváncsi lennék rá. (Erre jó lett volna a fejestali, de már késő.) Lehet kábelteszt is, de bevallom hidegen hagy, pláne, ha úgyis elzárkózol a vakteszttől. Pedig ha a cserélt fejeskábelek közt nincs némi hangerő-különbség (ami analóg esetén előfordulhat), akkor érdekes lenne a vakteszt is.
Szerkesztettél:
"TMP ANT szettem van, ami jól megmutat usb kábelek közötti különbségeket."
Na, ez viszont nagyon érdekel teszt-szempontból is. Tudnád demonstrálnád vakteszten a különbségeket?[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz fericske #15487 üzenetére
"Vakteszten legfeljebb azzal szórakozhatnánk, hogy emlékezetből megmondod, hogy ez most melyik a háromból a hangi jellemzők alapján."
Pont ez lenne a lényeg. Ha látatlanban, csak hallás alapján biztosra meg tudod mondani, hogy melyik a melyik, akkor valószínűleg tényleg máshogy szólnak, ha viszont nem, akkor könnyen lehet, hogy csak placebó a különbség.
"Három fejhallgatómhoz ez a három kábel kompatibilis."
Ez mit takar pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz denesdr #15485 üzenetére
Épp ez az, hogy a nálam lévő cuccoknál még csak vaktesztelni sem kell.
Észrevennéd te is, meg innen azért szerintem bárki a különbségeket.
Nem piszlicsári különbségeket hallanál, hogy bebuknád vakteszten, mint mp3 meg flac izék.
Vakteszten legfeljebb azzal szórakozhatnánk, hogy emlékezetből megmondod, hogy ez most melyik a háromból a hangi jellemzők alapján.
Sőt.
Három fejhallgatómhoz ez a három kábel kompatibilis. Nem mindegyikkel egyforma mértékben jönnek ki a difik.
A legjobban a legdrágábbal jön ki. Pont azért azt használnám. Ez amúgy tipikus és visszautal arra is amit Gyuri is írt. Magasabb szint jobban megmutat.Az ajánlat él. A privátom elérhetőségét tudjátok.
Itt még tovább is megyek.
TMP ANT szettem van, ami jól megmutat usb kábelek közötti különbségeket.
Nekem csak egy kábelem van hozzá, de egy nyomtatókábelt elő tudok még kotorni, meg lehet hozni is persze, és akkor le lenne tudva az analóg meg a digitális kábel is. Ennyi.#15486migabi24
Miért?
Ez nem jó hozzáállás, nem jó megoldás.
Tovább tagolódni meg fröcsögni egymásra?
Már így is hülyének tartják a hifiseket, mindegy, hogy kábel, nem kábel vagy akármi, az egész bagázst. Nem kéne ezt fokozni.
Ebben a támában a gyakorlati tapasztalatnak nagyobb a súlya mint a számháborúnak. Ez végülis nem tőzsde, ahol csak a számok lényegesek.
Lehetőséget kéne adni egymásnak tapasztalatszerzésre.
Én most épp felajánlottam egy ilyen lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15481 üzenetére
Tartsál ki barátom, most beszéltem Tigris úrral, már készül a saját topikunk ahova nem tudnak követni minket
-
denesdr
addikt
válasz fericske #15484 üzenetére
Tehát úgy érzed, hogy te tudnád bizonyítani a kábelek közti különbséget.
Legalább jött valami válasz. Kösz!
Ezt kérdeztem BBécitől is, a téma legutóbbi beindítójától, de tőle nem jött semmi.
Vakteszt elég lenne amúgy, nem tudod, hogy melyik kábel van bekötve, csak hallás alapján eltalálnád-e nagy biztossággal.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz denesdr #15483 üzenetére
Ez a bizonyítás hogyan nézne ki?
Kerítene valahonnan valami diagramot, ami korrektül certifikálva mutatja, magyarázza ezt a jelenséget? Tudjuk, hogy nincs, ezért könnyű erre hivatkozni. A tudomány már rég megállt volna, el sem indult volna, ha nem kutatnák folyamatosan a bizonyítékokat, bizonyításokat megmagyarázhatatlan jelenségekre.
Attól rögtön elkezdené hallani mindenki a "dolgokat"? Mert jól le van írva? Ez volna ám csak a placebo tömeges jelensége.
Akkor ezt a módszert követve pl. készülhetnének Braille írásos magyarázószövegek a vakok számára, hogy a tej fehér, és végre felsóhajthatnának a vakok, hogy most már tudják milyen színű a tej.
Attól, hogy jelenleg nincs olyan mérés, matematikai számítás amivel ezt alá lehet támasztani mindenki számára elfogadhatóan (persze tudománya van a hazudozásnak a tankönyvekben is, de ez most mindegy), az nem jelenti azt, hogy mondjuk 30 év múlva sem lesznek képesek a kritériumoknak megfelelően bizonyítani.
Azt majd az sajnálhatja, aki ebbe most állandóan beleköt, hogy az akkorra már leromlott hallása, a hifizést leredukálja egy hallókészülék kezelésére, aminek már olyan mindegy milyen bizonyítási módokat fedeznek fel a témában.Fejhallgató kábelekkel tudok segíteni tapasztalatot szerezni az érdeklődőknek.
Pest vonzáskörzete. Házhoz jön természetesen, más tanulópénzét nem fizetem.
Nincs szobaakusztika, nincsenek különböző rendszerek, nincs mázsák pakolászása, nincsenek kifogások.
Van három különböző kábel, három különböző hangzás, kompatibilisek ugyanazzal a fejhallgatóval, mobil lejátszóval.
Nem kell vaktesztelgetni, meg bohóckodni, jól hallhatóak a különbségek.
Meghallgat 1-1 jól ismert zeneszámot, annyi elég is, félóra az egész, slusszpassz, jöhet a következő delikvens.
Részemről ez a bizonyítás, garantált eredménnyel. Feltételezve, hogy nem süket mint az ágyú.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz migabi24 #15479 üzenetére
Én nem állítottam olyasmit, hogy nem lehet különbség kábelek között, szóval nincs rajtam bizonyítási "kényszer", nem lehet rajtam számonkérni ilyesmit. Viszont te állítottál olyat, hogy hallasz különbséget, ezért én megkérdeztem, hogy ezt tudnád-e bizonyítani.
Tök jó lenne, ha be tudnád bizonyítani, mert akkor el lehet kezdeni kutatni, hogy mitől van hallható különbség. -
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15477 üzenetére
Egy idézet jutott eszembe
"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak"
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15473 üzenetére
"Ha csak szórakozás, akkor miért ennyire fontos neked lejáratni azokat, akik hallanak különbséget kábel és kábel között?"
Köszi ez a nap kérdése
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #15473 üzenetére
Miért ne hirdethetném?
Nem akarok én senkit lejáratni, csak bizonyosságot kértem a kábelcserélgetőktől (de nemhogy bizonyosságot, hanem még normális választ sem kaptam ezidáig), ez olyan nagy probléma? -
dgyuri0123
nagyúr
-
nagyúr
válasz fererencz89 #15470 üzenetére
Jééé, volt GR10-ed? Ritka a GR széria. Nekem a nagytestvére volt, GR20. Itt épp összevetem a hangját a GS20-al. Gyönyörű doboz volt.
"gyárilag tömör ezüst belső kábelezéssel"
Ezt nem is tudtam róla. Ha ezt tudom........
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15470 üzenetére
Kár, én szívesen módosítanám a sajátomat, ha nem kéne még dolgoznom az komoly kis doboz lehetett, ilyet még nem is hallottam, hogy ezüst kábelt raktak belülre
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #15466 üzenetére
So what?
Egy szórakoztató időtöltésről beszélünk, nem életvitelről. Persze valakinek lehet, hogy életvitel a hifi kábelezgetés, nekem nem. -
btraven
őstag
válasz denesdr #15465 üzenetére
Szoktál vaktesztelni? Erről a hangerő vezérlő op-amp kiszedéséről jutott eszembe hogy a hangerőt is vaktesztelni kell. Hangosabbra állítjuk a potit de lehet hogy nem is hangosabb hanem csak beképzeli az ember. Mert ugye alapból feltételezi hogy így működik.
Légy szíves nyújtsd be a hivatalos jegyzőkönyveket az erről elvégzett vaktesztekről.
Arra gondolni se merek hogy a bort iszik, vizet prédikál esete forog fenn. -
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15461 üzenetére
Mond légyszi, hogy bedobtál pár felest mert ez kezd röhejessé válni.
-
BBéci
legenda
válasz fererencz89 #15454 üzenetére
Mi van?
Az anyagától és a geometriájától is függ a hangra gyakorolt hatása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15457 üzenetére
Most csak szivatsz remélem, eddig szakértőként irogattál, most meg én mondjam el a hifizés alapjait?
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15454 üzenetére
Gyuri szépen leírta, ne keljen még 1x legépelnem
-
fererencz89
őstag
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #15445 üzenetére
"te az alap rendszereiddel túl vagy minden tapasztalaton és osztod a "tudományos magyarázatot", hogy a kábel az csak egy drót és neked semmi tanulnivalód nincs, mert mindent láttál és halottál már. Ne ez a legnagyképűbb szöveg, amivel életemben találkoztam"
Valóban, ez egy nagyképű szöveg..... lenne, ha lett volna ilyen szöveg. Csakhogy nem volt. Belekapaszkodtál abba a félmondatába, amikor azt írta viccesen, hogy:
"Na, itt látok némi pótolni valót.
Én nem. "
Erre alapoztad az egész posztodat. Mert az összes többi mondata, és az egész fórumos jelenléte abszolút nem igazolja azokat a vádakat, amikert te itt most előadtál. Mondatról mondatra lehetne megcáfolni amiket írtál, sőt, rád lehetne fordítani, de nincs értelme, halottba nem kell infúzió.
Ráadásul: Nem mintha igazad lenne, és ez számítana, és ettől függne az, hogy kinek a szava hiteles, de neked is az alsóközép, max középkategóriából származtak az elektronikáid és kábeleid. Biztos hallottál már jobbakat is, de honnan tudod, hogy ő nem?[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Bizony a tapasztalat sokat számít. Nekem most volt egy esetem hogy egy erősítőből ha kiszedtem az op-amp-okat akkor szólt, de nem működött a hangerő és hangszín szabályzás.
Erre valaki szólt hogy ez nem igaz mert ő a kapcsolásból úgy látja hogy másképp van.
Nézegeti a kapcsolási rajzot ahelyett hogy kipróbálná.Nálam már olyan élethű az R2R-elektroncső páros hogy azt hittem leesett a szobám padlójára a cintányér.
-
fererencz89
őstag
Kicsit szerényebben kéne előadni a történetet....szerintem. A szerénység erény, nem szégyellnivaló tulajdonság.
Makszimálisan eggyetértek!Nem szotkam hibázni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fererencz89 #15441 üzenetére
Ha így gondolod, akkor kár beszélgetni bármiről is. Te úgy gondoltad, hogy párféle gatyamadzag próbája bizonyíték arra, hogy a kábel egy haszontalan komponens, miközben ennek pont az ellenkezője igaz....azaz, a kábel önálló komponens, ami legalább annyira fontos része a rendszernek, mint az erősítő, vagy forrás, vagy bármi, ami a láncban van. Állításod szerint volt 5 db IC-d, az sem a hangilag' legizmosabb fajtából. Akkor?
"nem "menőzni" akartam."
Bocs, de nincs is mire...
És, amint látom (nem cinkelésből mondom ) a felsőházból nem nagyon birtokoltál kb semmit, max. az "audiofil" legaljából. Itt ismét látok pótolni valót, mert nem csak "audiofil" szintű belépő modellek vannak ám, hanem afölött kezd kiderülni az ég is. Ez bőven és hatványozottan igaz a dobozokra. 1 millió alatt csak "futottak még" kategória elérhető.... Szóval, mi az, aminek okán ennyire magabiztos vagy, miközben leginkább az alsóházból származtak az elektronikáid. Lehet akadt egy-egy kivétel, lehet hogy nem vettem észre, mert őszintén...nem ez a legfontosabb dolog az életemben, hogy kivesézzem az összes nálad megfordult vasat, amikről hányaveti stílusban odavetetted a gyártóját, de ez elég kevés a képalkotáshoz. Úgy gondolom, az igazán jó hangú cuccok elkerültek téged és te őket. Valamint, ha akadt is egy "kiemelkedőbb" típus, azt is sikerülhetett elrontani egy-két nem odaillő kábellel, mert meg sem próbáltál a kábelek "felsőházából" (ne árból indulj ki) választani, legalább meghallgatás szintjén, aminek utána nem mondanál olyan badarságokat, hogy az az 5 féle névtelen, kitudja milyen Ic kábel és a full ismeretlen, fenetudjahonnanszármazó hangfalkábelek teljesítették a minőségi hang összes elvátható kritériumát.
Tudod mikor lehetnél ennél is sokkal tapasztaltabb? Ha milliós elektronikákkal, milliós dobozokkal és nagyon drága kábelekkel (is) lenne tapasztalatod, de gyanítom, azzal nincs. Mikor meghallgatsz egy (márkanév nélkül) 1-1.5 milliós dobozt, egy hozzá passzoló szintén 1-1.5 milliós erősítőt és 1-1.5 milliós forrást, a mostani rendszeredet leöntöd benzinnel és gyufát dobsz rá, de én is a sajátomra. Ennyi.... és még ez is a "semmi" szintje, de te az alap rendszereiddel túl vagy minden tapasztalaton és osztod a "tudományos magyarázatot", hogy a kábel az csak egy drót és neked semmi tanulnivalód nincs, mert mindent láttál és halottál már. Ne ez a legnagyképűbb szöveg, amivel életemben találkoztam. Én nem merészelnék olyan kritikákat megfogalmazni, amit magam nem tapasztaltam meg. Soha nem volt 20 milliós rendszerem, de "szerencsére?" hallottam jó pár, a sajátomnál 100x jobb rendszert és ma is azt mondom, hogy 45 év aktív hifizés után is bőven volna hová fejlődni a szaros ~2.5 milliós rendszeremmel... mire te azt mondod, hogy te már túl vagy mindenen és senki nem tudna újat mutatni, csak mert volt tucatnyi belépő audiofil (?) szintű elektronikád. Tök gáz, hogy ilyeneket leírtok. Még én érzem kellemetlenül magam, hogy vétóznom kell egy ennyire önelégült hozzászólást. Kicsit szerényebben kéne előadni a történetet....szerintem. A szerénység erény, nem szégyellnivaló tulajdonság.
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
"Na, itt látok némi pótolni valót.
Én nemAzért egy jó ezüst kábelt illesz be egyszer a rendszeredbe, szerintem igen meglepődnél
-
fererencz89
őstag
Annyit még hozzáfűznék, hogy azt a sok komponenst nyilván nem tartottam meg, tehát eladtam. Meg hát meg is kellett vásárolni valahol. Az adás-vételek jelentős része személyesen történt. Ezek révén fordultak meg nálam emberek (készülékek, madzagok), elég szélsőséges és sokféle volt, amit láttam, hallottam.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz BlackV #15434 üzenetére
A szoba mindezeknél előbbre való! Jól látod.
A szobával, elhelyezéssel is foglalkoztam, sokat kísérleteztem.
Sajnos még a mérés kimaradt, ismereteimre, tapasztalataimra hagyatkoztam. Ami késik, nem múlik.Mások szinte ellenkezőleg gondolkodnak, fordítva viszik a folyamatot, mint Te gondolod. Ez mindenkinek a saját döntése. De ha most kezdeném, ezzel a "tapasztalattal", nekem is ez lenne a sorrend.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #15433 üzenetére
Na, itt látok némi pótolni valót.
Én nem.Megfogtad a lényeget, majdnem.
""...akik, soha nem kísérleteztek " --- Azért kipróbáltam egyet s mást, szerintem nem csak én. Erről szól, nem "menőzni" akartam.Semmit nem vágtam haza, minden madzaggal ugyanúgy élveztem. Mindig hallottam valami "változást", főleg az elején. Aztán amikor jobban belementem, össze akartam hasonlítani, akkor "semmi".
Te is azt írod, hogy nem az ára miatt jó egy kábel. Hát, én elég sok szerkezetűt kipróbáltam, ebből kiindulva nem is mentem bele a drágábbak világába, sőt, visszaléptem árban (győzött a praktikum).Ezeket a komponenseket többnyire hobbiból cserélgettem, kíváncsiságból, a kísérletezés miatt. Közben voltak viszonylag állandó dolgaim. Az meg nem véletlen, hogy miből próbáltam kevés számút (madzagok).
Nem szotkam hibázni.
-
törölt tag
válasz fericske #15439 üzenetére
Ott a pont, gratulálok! Igazából bármilyen orsós magnót betehettek volna, de ez nekem nagyon kiugrott. A wikipédia szerint 1963 augusztus 30-án mutatták be a kompakt kazettát.
-
törölt tag
A nap végére egy kis játék.
Mi az anakronizmus az 1963-ban játszódó filmben? (legalábbis szerintem)
Kis segítség: egy tárgyra gondolok, ami azért kapcsolódik ehhez a fórumhozMaga a film biztos jó lesz, az előzménye, A vizsga nagyon tetszett. (DVD).
-
fericske
addikt
válasz denesdr #15431 üzenetére
Ennek biza sosem lesz vége.
Még akkor sem mikor már nem is lesznek használatban összekötőkábelek audióban, mert minden vezetéknélküliként fog kapcsolódni egymáshoz.
Mert nem csak a kábelek között van különbség hangzás tekintetében - mert van, a tapasztalat hiányával nem lehet vitába szállni, és a szemnek sem lehet megmutatni mit hall a fül - hanem bizony a vezetéknélküli adó és vevőegységek (BT) dizájnjából és implementációjából adódóan is van különbség hangban két lejátszó között azonos (kodekkel) lehallgatóval. -
BlackV
őstag
válasz fererencz89 #15421 üzenetére
Apró "tuningok":
"Csillapítóanyagok, hangelnyelők, rezgéscsillapító anyagok"Ezek, mint apró tuningok a sor végén? Ha a szoba és ezek nincsenek rendben, amiket itt írtál, akkor hiába minden szerintem. Én pont ezek miatt a kábel kérdésig már nem is jutottam el, mert alkalmatlan a jelenlegi hely ahol lakom hifizni. Valahogy nem visz rá a lélek, hogy a kábelig eljussak, miközben tudom, hogy tele van a szoba állóhullámokkal és egyéb hülyeségekkel. Így csak irigykedve ámulok-bámulok milyen izgalmas dolgokról beszéltek. De majd ha elköltözöm csinálok egy hifi szobát és akkor majd kábelezek én is.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"Nem mentem el a drága kábelek felé, de volt vagy 5-féle IC kábelem (Arzachel, CA, nemtudommi, mégvalami),
hsz kábel volt tömör, sodrott, fonott, rövid, hosszú, saját kezűleg gyártott (régi tekercsből), hangfal terminál összekötő is sokféle anyagú, kivitelű, digitális kábel is volt több is."Na, itt látok némi pótolni valót. Nekem nem volt ennyiféle elektronikám, viszont volt helyette elég sokféle kábelem. Lehet az is a baj, hogy a csekély féle-fajta és nem túl acélos összekötők miatt cserélgettél ennyiféle erősítőt, dobozt és mégsem jutottál előbbre? Vagy mert a hangfalkábelek sem voltak topon? Azt ugye tudod, hogy hiába a kiváló lánc, ha az egészet hazavágod valami nagyon "diy", vagy fene tudja milyen kábelezéssel?
És most perpillanat, szó szerint kábelekről esett szó, te meg azt állítod, hogy amit hallunk itt páran, az vaklárma, félrevezetés, félrehallás, szubjektivitás, meg még fene tudja mi, miközben tudom/tudjuk, a kábelek mekkora változást okozhatnak a rendszerben. De tovább megyek, mert ha duplázod a rossz kábeleket, azaz az IC is és a hf. kábel is silányabb az "elváthatónál", akkor tökéletesen el is baszarintottad az egész rendszer hangját. És nem a drágaságon van a hangsúly, hanem a szinergia megtalálásán, amit 4-5 féle noname kábel nem biztos, hogy abszolválni fog... már elnézést a nyersességem miatt.
"csak a zene van"
-
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15424 üzenetére
Szerintem itt senkinek nem érdeke a hazudozás, a tapasztalat viszont értékes tudás
-
fericske
addikt
A vita tárgya konkrétan a hangszórókábelek?
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #15424 üzenetére
+1
-
migabi24
nagyúr
Szép lista eztán más szemmel olvasom az írásaidat, ez így korrekt.
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #15415 üzenetére
Ezen nem fogok megsértődni. Akár lehet is benne valami. Mert nem lehetek benne biztos.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz migabi24 #15414 üzenetére
A teljesség igénye nélkül, pár dolog, ami eszembe jutott:
DAC:
5-10-féle volt nálam, bár mind megfizethető volt (használtan 100eFt alatt)Erősítő:
Nagyságrendileg 20-féle masinám volt. Semmi high-end, de következtetést levonni jók voltak. Volt pár kínai mini, valami Denon, NAD (310, 316), Marantz 6003, régi Arcam (Alpha I, II, 3, 5, 6, 8), CA (P40, P50, ATAC 3, 340SE, 651A), Creek 4040, Myryad MA 120, DIY erősítő, meg még ki tudja mennyi. Meg hát mások is hoztak próbából.Dobozok:
Nagyon sokféle, főleg angol. Többek között: Monitor Audio (MA16, R100, R252, MA 9, MA 201, GR 10, Silver 5i), Mordaunt Short (MS 904, MS15, MS100), Rega Ela mk2, Royd (Coniston R, Abbot), JPW Sonata, Gale GS 220, Acoustic Energy (2féle), Revolver Beretta, Castle (Warwick, Severn 2), Mission (761, 780SE), Wharfedale (több típus), B&W P4, Tannoy (633, 611), Neat valami,... Canton (valami alap, meg Chrono), Phonar, Cerwin Vega, KEF (2-3-féle régi)... Hiányos a lista, még ezen felül hallottam párat, többfélét, próbából, vagy másnál.Madzagok:
Nem mentem el a drága kábelek felé, de volt vagy 5-féle IC kábelem (Arzachel, CA, nemtudommi, mégvalami),
hsz kábel volt tömör, sodrott, fonott, rövid, hosszú, saját kezűleg gyártott (régi tekercsből), hangfal terminál összekötő is sokféle anyagú, kivitelű, digitális kábel is volt több is.Állvány:
Volt pár DIY állványom, de egy pro-ject állványnál maradtam. Azt töltöttem ólommal, homokkal, tüskéztem, tüske alá többféle DIY alátét, gránitlap, falap... Dobozok és az állvány közé legalább 10-féle dolgot kipróbáltam (fémgolyó, fák, szivacsok, gumik,...)Misztikus:
Unicumos üveg, matricák, kék hangtál, ereklyék, virtuális földek (olcsó, DIY) előszedtem a régi ásvány- és kőzetgyűjteményemet,...Apró "tuningok":
Csillapítóanyagok, hangelnyelők, rezgéscsillapító anyagok némelyik dobozban, kondicsere, filclapok a dobozon,... Különféle alátétek, lábak készülékek alá (többféle anyag, szerkezet, kivitel), Rététek, nehezékek, szinte woodoo dolgok a készülékekre, dobozokra,...[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
nagyúr
válasz migabi24 #15414 üzenetére
"akik olyan tapasztaltak a témában, gondolom már szinte mindent kipróbáltak"
Még te sem próbáltál ki mindent, sőt, szerintem a legfontosabbat hanyagoltad eddig. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy gigantikus mennyiségű kütyüzésen vagy túl, évek óta ezeket olvassuk. De a szerintem legfontosabbal még adós vagy. A hallás összetettségének, a pszichés tényezők befolyásoló képességének felismerése szerintem még várat magára. A kütyüket ismerni véled, de a legfontosabb tényezőt, magadat szerintem még nem. De ez csak szubjektív meglátásom, így érzem pár év olvasás után.
[ Szerkesztve ]
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fererencz89 #15412 üzenetére
Bocs, most szemét leszek, bocsánat az érintettektől .... Azt mondja a féllábú: volt nálam 50 féle bicikli, de egyik sem vált be....
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #15412 üzenetére
Szívesen olvasnám, a többiektől is, akik olyan tapasztaltak a témában, gondolom már szinte mindent kipróbáltak
-
denesdr
addikt
válasz migabi24 #15411 üzenetére
"olyanok osztják itt az igét akik, soha nem kísérleteztek"
Ezt nem tudhatod biztosra. Egyébként szerintem egy fórum nem valakinek a győzelméről kellene, hogy szóljon, hanem közös érdekről, a dolgok megvitatásáról, úgyhogy itt sem győzött és nem is fog senki "győzni".
Szóval be tudnád bizonyítani amit állítasz? Tök hifibarátilag kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz migabi24 #15396 üzenetére
"mi rosszul hallunk, beképzeljük, úgyse tudjuk bizonyítani"
1. Senki sem állította, hogy rosszul hallotok.
2. Igen, előfordulhat, hogy "beképzeljük". Az erről való megbizonyosodás lehetősége ott van a kezedben.
3. De, be tudjátok bizonyítani. Ha van rá belső igény, ha van hozzá mersz, és sikerült a kognitív disszonanciától való félelmet és a lustaságot is legyőzni. Én sokat vakteszteltem, nagyon fontos következtetésekre jutottam általa. Manapság már lusta vagyok hozzá. -
BBéci
legenda
válasz Aszi123 #15405 üzenetére
Időhiány miatt csak néhanapján néztem be ide és csak olvasás céljából. Úgy éreztem, amit bemásoltam, az annyira durva, hogy meg kell osztanom e topik lakóival.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mathiask
senior tag
válasz migabi24 #15396 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy ha objektív állítást akarunk tenni, ahhoz objektív eszközök kellenek. Szubjektív eszközökkel nem lehet biztos objektív megállapításokat tenni. Ennyi.
De ez nem jelenti azt, hogy "beképzeled", lehet hogy úgy van objektíven is ahogy hallod, de az is lehet, hogy nem. Nem az történik, hogy mindenképp "rosszul hallod", csak az, hogy akár az is lehet, mert sok mindentől függ. És ezen bizonytalanság miatt nem lehet általános, mindenkire érvényes, erős, stabil kijelentéseket tenni. Csak saját magadra érvényes, a te világodban létező és számodra valósakat.
Olyan ez, mint amikor elmész futni a szokásos körödre és egyik nap úgy érzed szarul ment, másik nap úgy, hogy egyéni rekordot futottál. És mondjuk elmeséled otthon, hogy ma olyan jól ment, biztos, hogy 10 perc alatt futottam egy kört. Aztán a párod kiszámolja, hogy az azt jelentené, hogy talán indulhatnál az országos bajnokságon is és akkor ránézel a stopperedre és 12 percet mutat. Vagy fordítva, rossznak érezted, érzésre 14 perc volt, közben meg ugyanúgy 12 perc. Az a lényeg, hogy objektív kijelentéshez nem lehet szubjektív élményekre alapozni. Mert vagy úgy van, vagy nem. Lehet tényleg 10 perc alatt sikerült lefutni, de kár híresztelni, hogy "biztos, hogy én 10 perc alatt futom, mert érzem, hogy jó vagyok", mert míg meg nem mutatod a stoppert csak annyit lehet tudni, hogy te úgy érzed, hogy annyi idő alatt futottad le.[ Szerkesztve ]
-
Aszi123
tag
válasz dgyuri0123 #15376 üzenetére
És maradt még értelem ebben a topikban. BBéci későn érkeztél, kár.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy RIP: lancerboy, kammerer, tapaizo, Tiger.huhhh, hárásó.És szeretnék köszönetet mondani Betolakodónak (Intruder) és Kalandor kollégájának, az áldozatkészségükért, amivel a nemes úton terelgetik a PH fórum népét. Így tovább gyerekek, dolgozni csak pontosan, szépen.
Az öt valódi nemesnek padig legyen könnyű a föld.
-
BBéci
legenda
válasz fererencz89 #15399 üzenetére
Aki próbálgatás nélkül vesz nem csak milliós, hanem akár 50000 forintos kábelt, az magával b@szik ki és megérdemli.
"Amennyiben volt olyan."
Pontosan. Ugyanis nem minden összehasonlítás során hallani különbséget. Jártam úgy, hogy 3 különböző árkategóriájú kábelt teljesen egyformának hallottam. Máskor akkora volt a különbség, hogy amennyiben azt zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban lépnék föl milliós gázsiért.
Itt is leírom egy 20 évvel ezelőtti esetemet. Kaptam kölcsön hangszórókábelt, használtam pár hónapig, nem véletlenül maradt a rendszerben, nagyon tetszett. Majd egy nap kaptam egy telefonhívást, hogy a kábel tulajának van rá vevője, vagy vigyem vissza, vagy fizessem ki. Kértem egy nap haladékot és vadul nekiálltam összehasonlító tesztelni. Látóval kezdtem, a vak utána következett volna, ám nem került rá sor. A másik madzag sem volt olcsó (2200 Ft/m, 2002-ben!) és olyan mértékben szarabb lett tőle a hang, hogy nagyon nehezen, mintha a fogamat húzták volna, kifizettem az új ár felét, 62000 forintot. Azóta is az csatlakozik a frontsugárzóimhoz és ugyanolyat vettem a center hangdobozhoz is, mert tényleg baromi jó. Az eltelt évek során sok kiváló és drága kábel volt nálam, némelyik sok hónapig, olyankor félretettem a sajátot és amikor visszakerült a rendszerembe, bizony jelentős hiányérzetem volt.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Nem csak VoidXs allít ilyesmiket. Egyébként mi lenne benne neki az érdeke, hogy ezt állítja? Te meg tudnád cáfolni amit állít?
Csak azért kérdem, mert ha meg tudnád cáfolni kizárólag hallás alapján (vakteszt), akkor pontot lehetne tenni az ő "keresztes hadjáratára".[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OTP Bank topic
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest