- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #1023 üzenetére
GRID: 1280x1024, minden bekapcs, minden high, 4xMSAA 50fps+
ez már elég jó
call of juarez dx9 nincs meg? mostanában azzal játszok, és 1024x768, 0xAA, high-on már csak ~20fps-el megy a 2600XT-vel, ahol sűrű a növényzet, ott csak kb. 15 fps-el megy. de a látvány kárpótol. -
T0rnad0
addikt
válasz
tzsolesz #976 üzenetére
Hali!
1 hete csatlakoztam a 4670-esek klubjába, egy 2600XT-t váltott a gépembenMég nem volt sok időm tesztelgetni a kártyát, de nekem is max 80 fokig megy fel. Alapon "böngészés" közben 3 százelékon megy a venti, a kari 40 fokos. Mondjuk a hátsó panel nincs kiszedve...Mivel húzod egyébként? A Catalystban lévővel?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #951 üzenetére
Miért jár le a limit 5 perc múlva??? Miért nem 10perc?
Na mindegy, bocs, de már nem engedett javítani.
A GPU hőmérséklete alapon 42-44C°. szerintem nem lenne nagy gond, ha lenntebb vennénk a venti fordulatát, és hagynánk elmenni 2d-ben 55C°-ig. így halkabb lenne az egész.
Ja, tudunk már olyan ATT ami ismeri? És Everestről?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #947 üzenetére
Ha hűvös levegőt fújnak a bordára az jó, de a felmelegedett levegő a ház közepe felé tart, ha a ház belső, meleg levegőjét kergetik át a bordán az rosszabb, de legalább egy jórésze el is távozik a szabadba. A 4670 nem olyan melegedős fajta, ezért megengedhetik az utóbbi megoldás luxusát a tervezők. Célszerű szabaddá tenni a hátsó részt, ha nincs szomszédos kártya el kell távolítani a takaró lapokat.
-
Laslow
senior tag
válasz
tzsolesz #923 üzenetére
Ő csak általánosan kérezte hogy milyen hangos, én meg pontosítottam, hogy az MSI és a Sapphire egymáshoz képest milyen - neked van lehetőséged mindkettőt meghallgatni, én meg már lemaradtam a 18k-s árakról, szóval most már akár MSI-t is vehetek...
Remélem így már érthető!
-
Laslow
senior tag
válasz
tzsolesz #905 üzenetére
Reggel? 10-kor nyitnak ;) Ráadásul tegnap óta az E5200 is elfogyott, alaplap meg már tegnap sem volt. RAM-ot tudtak volna csak adni...
A durva meg az, hogy amikor legközelebb hoznak belőle, az árak így alakulnak kb: videokártya +2e, alaplap +2e, CPU +2e. Így meg már nem fogom megvenni. -
törölt tag
válasz
tzsolesz #898 üzenetére
Jövőt tekintve mindkettő remek választás, csak a 4670 picit gyorsabb lesz a jövőben is 3850-nél. A 3870 gyors, de azért eszik sokat, mert a bios-a alapból túl sok feszt ad neki az alapórajelekhez. (röviden: el van b@szv@
) Ugyan lelehetne csökkenteni a progikkal, vagy bios moddal, de azt sokáig tesztelni kell.
1280x1024-ben aranyat ér a kártya, ráadásul lehet is tuningolni, a plusz 10% mindig benne van.De ha PH! tesztben is látod milyen jó, és Öcséd meg is tudja erősíteni ezt, akkor mit tétovázol?
A számozás alapján 4600 XT-nek fogható fel.
Első szám: 4 (generáció)
Második szám: 6 (kategória)
Harmadik-negyedik szám: 70 (a kategórián belül elfoglalt hely) -
válasz
tzsolesz #898 üzenetére
a két újabb generációs játéknál, amit közelebbről ismerek (GRID, AC), csökkenő tendenciát mutat a memória-sávszélesség szerepe, így lehet, hogy a 4670 a 128-bit ellenére relatíve jövőálló. végül is, a 3850/3870 más okokból, de ugyanúgy nem erős AA-ban, máshol meg nem igazán fáj...
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #896 üzenetére
Elméletben is gyorsabb a 4670 a számolás, textúrázás terén. Bár ugyanannyi shader van, de másképp oszlik el, és ehhez még több textúrázó egység, és a játékok jórésze még a textúrázókat használja, emiatt is gyorsabbak az nvidiák. Aztán a 4670 GPU órajele is jóval több, mint a 3850-é. A 3850-nél gyorsabb lehet (néhány teszt alapján 5-8% a 4670 javára, PH! tesztnél több), de a 3870-nél már nem, az jóval erősebb a 4670-nél is. Persze ez olyan, hogy amíg a 4670 itt és itt gyorsabb, addig a 3850 ott meg ott gyorsabb, jellemzően UE3-as játékoknál gyorsabb a 3850, de ott eléggé. (lásd PH! teszt)
-
danih
veterán
válasz
tzsolesz #729 üzenetére
Ha az ASUS hűtőjét szentségelik, akkor a Sapphire hűtőjét viszont fotonbazookával dezintegrálnának ami néhány atom meg megmaradna egy párhuzamos univerzumba teleportálnának legtöbben (köztük én is). A zalmant kívánja, de hát ki vesz egy 18e Ft-os kártyához 7-ért hűtést????
-
kisza25
félisten
válasz
tzsolesz #587 üzenetére
nekem asushoz csak a telepítőt adták(mondjuk van rajta VGA;DVI;HDMI kimenet egyaránt)
nekem sem ment fel a 8.9. Ami a telepítő lemezen van direkt ehhez a karihoz van módosítva még szerencse,hogy az jó hozzáa 8.9 nél még nem is szerepel a 4670-es kari a listában én is a 4850-et választottam ki amikor letöltöttem viszont a 8.10 már támogatja,de az még béta egy két hét és itt lesz nagyon új még ez a kari
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Külpolitika
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest