Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
FoLey-v #27023 üzenetére
Igen meg köszi. Valamiért nekem folyton továbbdobott az amd oldala
Viszont simán felment minden vacakolás nélkül és a control center is üzemel.
Amúgy meglepő ez a kártya. Az Assassins creed: black flag-ot pl 1440x-be high-on viszi. A futásnál néha kicsit húz így lejeb vettem és úgy már patent. 4500ft-ot megért.
A jöv héten érkezik hozzám egy 4870 1g sapphire, kíváncsi leszek az mire képes.
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Kerestem már mindenfelé. Bár lehet kicsit kapkodva
Egy driver linket kérhetnék win 8.1 32bit alá 4850/512-höz?
-
Redneck
nagyúr
10.10-nél van gyorsabb driver Win 7-re? CS:GO a profil.
-
kriszbon
őstag
válasz
dangerzone #27018 üzenetére
A net még nálam sem szaggat a 4850-el, igaz arra elég lenne az integrált is.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
dangerzone #27016 üzenetére
Hogy-hogy?
-
dangerzone
addikt
Úgy néz ki, 5 év után visszatérek a topikba egy Sapphire 4850 1GB Vapor-x -szel
-
$p@rr0w
őstag
válasz
$p@rr0w #27013 üzenetére
Tettem fel direcx-et és Net frameworköt is nem segített.
Másoknak külföldi fórumon ugyan erre a problémára megoldás volt hogy eszközkezelőből telepítettek drivert, ahogy a leírás is mutatja, de nálam sehogy nemakar ez össze jönni.
"I could not get the Catalyst Control Center to install no matter which install mode I used.
Under Windows Vista and Windows 7, there was no problem. However, the device driver does install
into to ATI folder on the hard drive. I have an older Readeon X1800 series card and the only way I
can get the card to sort of work properly is by going into the device manager and update the driver
manually from there pointing to the ATI folder on the hard drive."
"I had the same issue, and solved in the same way. It's working fine. " -
$p@rr0w
őstag
Lerás szerint csináltam, látszólag minden fel is települt, semmi hibaüzenet, de a ccc nem indul, mi lehet a hiba?
-
geprombolo
őstag
Sziasztok! Nincs időm visszaolvasni, mire megtalálok minden infót, ezért kérlek segítsetek! Az XFX 4870-esemet szeretném frissíteni VGA bios szempontjából. Olvastam valahol, hogy az XFX nem túl régi játékos AMD téren és a biosaik sem éppen tökéletesek. MIlyen biost tegyek fel, hogy lehetőleg megmaradjon a gyári tuningfreki (XXX verzió), de alapjáraton lehetőleg minél alacsonyabb frekire menjen le és még stabil is legyen? Tegyek rá mondjuk egy Sapphire firmwaret? És főképpen: hogyan és mivel kell csinálni, hogy ne fussak bele egy szép színes tégla előállításába? Valami szájbarágós (na nem pont lépésről lépésre) leírást kérek, mert alaplapi biost már flesseltem, de az más.
-
veze
őstag
válasz
$p@rr0w #27009 üzenetére
Valószinű hogy Neked nem is lesz ilyen problémád ha követed a leírást és ugy csinálod meg elsőre.. Nekem sem volt először, de mivel nem működött a kártya, mert drivert se rakott fel hozzá a telepítő, ezért többfélét, korábbit, ujjat, le szedtem felraktam stb. és akkor ugrott be egyszer ez a probléma.
Tegnapeste csinaltam, ma meg dolgoztam így játékkal ki sem probáltam még.. -
veze
őstag
megvan a megoldás..
"Open Control Panel>Programs and features
Click on AMD Calayst Install Manager then click Change
Click Next on the welcome screen
Click Uninstall Manager then click Next
Click Custom then Next
Check box next to AMD APP SDK Runtime then click Next
Click Finish"
és nem kiabál most már többet -
veze
őstag
válasz
$p@rr0w #27002 üzenetére
Igen de win10hez már nem lesz driver sosem, az ati befejezte a támogatász az 5000 alatti szériákhoz
ezért kell ezzel trükközni és Felhasználó XtremLor fórumtársunknál ez működik win 10 alatt
FelhasználóXtremLor : 64 bites a win 10-ed Neked is ugye? tehát az alatt működik..
-
XtremLor
őstag
Megoldas itt: [link]
13.1-el mondom biztos hogy megy, 13.9 is mukodne nem probltam, mashogy meretezni nem lehet csak catalystba nalunk is a tv-n mindig igazitani kell! -
veze
őstag
válasz
XtremLor #26997 üzenetére
nekem nagyon nem akar működni egyik verzió sem win 10 alatt..
sem a 13,1 sem a 13,9 nincs Catalist
mindkét driver fel se ismerte azt hiszem a hardver azonosításnál a kártyát igy drivert se telepített hozzá..
végül azt hiszem valami 11,8 körüli verzió drivert is rakott hozzá és Catalist is van, csak most meg minden indulásnál feldob egy ablakot hogy a valami kdbsync.exe működése leáll ..
ha rákeresek a fájlra, nem is találom sehol..
edititt lehet a megoldás rá, majd estére kipróbálom
[link] -
Ramses.hu
csendes tag
Sziasztok,
ATI Radeon HD4800-as videókártyám van, és frissítettem Windows 10-re (Win7 x64-ről). Most, a monitorrra HDMI-vel csatlakozik a videókártya, és sajnos egy jó 2 cm-es fekete keret van a képernyőn, vagyis kisebb a látható/hasznos képméret, mint kellene, ráadásul eléggé elkenődött az egész.
A Catalyst Control center-ben van erre megoldás, de sajnos az meg nem megy fel. Mi a trükk? Sok verziót próbáltam már, de hibával megáll a telepítés, a ccc.exe, vagy ccc2.exe pedig nem is indul el.
Köszi a segítséget előre is:P
-
XtremLor
őstag
Win10 alatt is szepen megy a 13.1 driver, inf fajlok manualisan telepitve, es a catalyst-ban az osszes menu elerheto!
-
csubbaka
tag
válasz
repvez #26989 üzenetére
Na igen, ha olyan magas lenne a hőmérséklet még meg is érteném, hogy pörög mint a veszett, de 36 °C- fokon?
Szerintem nem bajlódom vele, továbbpasszolom, végül is hibátlanul teszi a dolgát, csak nekem úgy látszik kényes a fülem.
Amúgy nekem is volt anno refhűtős 3850-em, játék alatt visított mint a porszívó, borzalmas volt. -
törölt tag
valaki meg tudja mondani a 4870-en a gddr5 chipek méretét?
-
repvez
addikt
válasz
csubbaka #26988 üzenetére
Nem értek anynira hozzá,de ez elött egy saphir márkájú ref hütős példány volt nálam,de az valamiért tulmelegedett 90 fok közelébe ment ha autómatán hagytam a ventilátor sebességét és annál az MSI afterburnerrel sikerült beállitani höfokokra a ventilátor sebességeket .
akkor még ugy nagy nehezen tudtam 60-70 fok közöttre tartani a hömérségleket ,de hosszutávon jobbnak láttaqm ha cserélem -
csubbaka
tag
válasz
repvez #26985 üzenetére
Gyanítom, hogy nem PWM-es a ventilátor
, próbáltam már CCC-böl, SpeedFan-böl és most az Afterburner-böl is szabályozni, de semmire sem reagál.
Csak pörög folyamatosan kb. 40-50%-on oszt gondolja így baro, csak nem nekem, nem ehhez szoktam az 5870-em és a 7870-em is hangtalan (20% pörög) ha nincs terhelve.
Holnap megpróbálom kitisztítani hátha... -
csubbaka
tag
Sziasztok!
Tegnap hozzájutottam egy ilyenhez: Gigabyte GV-R485OC-1GH és szomorúan tapasztaltatom, hogy nem tudom állítani a ventilátor fordulatszámát ami nem maxon de számomra idegesítően magas fordulaton pörög.
Barátkozzam meg vele, hogy ez ilyen, vagy van valami megoldás rá, hogy halkítsak rajta? -
repvez
addikt
Valaki nézte már, hogy a win10 alatt mennyire lehet majd használni a VGA-t 4850 1gb gigabyte verzió.
Mert ugye driver nincs már hozzá friss és igy nem biztos ,hogy jól fog müködni, főleg ha számitásba vesszük a DX12 eltérő API kezelését.
-
Knobber
aktív tag
Witcher 3 HD4850 alatt elindult
Kevesebb mint 1fps...
De ha valaki poénból ki akarja próbálni, akkor itt az útmutatás: [link] -
Redneck
nagyúr
válasz
sültkrumpli #26980 üzenetére
Az gáz. Milyen táp volt? Ha veszel gépet, csak minőségi, márkás tápot bele!
-
sültkrumpli
csendes tag
válasz
Redneck #26979 üzenetére
Szétszedtem a gépem és sajnos egyértelmű jeleit láttam annak, hogy megfáradt a történet. A táp 4 eres csatlakozója ami az alaplapra megy el van feketedve, az alaplap hátulja elbarnult és sajnos a vid karinak is van egy kis barnás beütése. Azt hiszem ma be kell vásárolnom....
-
Redneck
nagyúr
válasz
sültkrumpli #26978 üzenetére
Az nem jelent jót, ha tiszta OS-en is csinálja régi driverrel. VGA és alaplap is lehet, de majd az okosok megmondják.
-
Redneck
nagyúr
válasz
sültkrumpli #26976 üzenetére
Ha nem driver, lehet VGA hardveres hiba, vagy alaplapi slottal gond. Az újabb AMD drivereket ne erőltesd ilyen régi kártyához, inkább valami megbízható régit rakj fel.
Akkor tudod meg ha átrakod másik gépbe a kártyát. Ha ott jó akkor még mindig lehet az alaplapoddal gáz.
Milyen OS és driver van fent?
Szerk:
Azonnali VGA kérdések topikban sok hozzáértő arc van, lehet ott gyorsabban kapsz segítséget mert ez topik nem pörög egyáltalán. Azért írd majd meg ide is hogy mi a végeredmény, hátha másnak is jól jön! -
sültkrumpli
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagy egy nagy pc guru, ezért kérnék véleményt a tapasztaltabb emberektől. Már régóta szenvedek a gépemmel, többször újratelepítettem és nem tudom megszüntetni a hibát.
Probléma a következő: először böngészés közben jött elő a dolog. Néha, amikor videókat néztem elment a kép, pillanatok múlva visszajött és a jobb alsó sarokban megjelent, hogy a videokártya illesztőprogram egy hiba után helyreállt. Itt mondtam, hogy ok, max youtubon nézelődök majd. Aztán pár hete már youtubos videóknál is elkezdte csinálni. Sötét képernyő, lefagyás kékhalál agyvérzés... Most konkrétan ott tart a dolog, hogy már a videószerkesztést se tudom megcsinálni, mert behal a gép egy pillanat alatt. A drivert próbáltam frissíteni, de nem segített. Viszont ha játékot futtatok ott semmi hiba nem jön elő. Mondjuk csak a world of tanks van fent, szóval ez nem biztos, hogy mérvadó.
Mit lehet tenni a dologgal? Szedjem ki a videokártyát és nézzem meg, hogy mit művel az alaplapra integráltal? Mondjuk azzal játszani biztos nem fogok tudni.... Ezt a gépet 2011-ben vettem meg egészen januárig nem kellett hozzányúlni. Újratelepítve sem volt.
1 dolog viszont eszembe jutott: Az alaplapi lant le kellett tiltanom, mert elég gyakran nem tudott csatlakozni a netre. -
-
Dénes87
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Lightroom CC melyik videokártyát tudja jobban kihasználni? Melyik erősebb? A PCI-E ATI Sapphire 4850 1GB DDR3 Vapor-X vagy az INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150-esben lévő Intel® HD Graphics 4600
Nem találtam a neten ennek a kettőnek az összehasonlítását és a videokártyákkal nem nagyon vagyok képben.
-
repvez
addikt
egy gigabyte 4850es 1gb-os VGA-+m van. létezik hozzá uj vagy alternativ driver a 13.9-es gyárin kívül?
Vagy valaki találkozott már olyan hibával, hogy bizonyos időközönként YT videok lejátszásakor illesztőprogram gondra hivatkozva zölddé válik a video képe Vagy néha kékhallállal elszáll a video lejátszás, Föleg ha nagy felbontású videok.
Sem játékok sem egyéb másnál nincs probléma csak a YT videok alatt .
-
net1973
csendes tag
Hy!
Van egy ilyen kártyám, és ma délután elindítottam a gépet, de nem adott képet.
Megnéztem, és indításkor a két piros led felvillant, ugyanúgy leállításkor.
Ez azt jelenti, hogy halott, vagy kiolvadt?
Kössz a válaszokat. -
$p@rr0w
őstag
válasz
#94257664 #26962 üzenetére
Nem igaz, egyszerűen csak nem kompatibilis.:
Minimum:
OS: Windows 7 SP1 or Windows 8/8.1 (64bit versions only)
Processor: Intel Core2Quad Q6600 @ 2.4 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHzH
Memory: 2 GB RAM
Graphics: nVidia GeForce GTS450 or AMD Radeon HD5670 (1024MB VRAM) or Intel HD4600
DirectX: Version 10
Hard Drive: 12 GB available space
Sound Card: DirectX Compatible Sound Card with latest driver
Additional Notes: Supported Video Cards at time of release: NVIDIA GeForce GTS 450 or better, GeForce 500, 600, 700, 900 series / AMD Radeon HD 5670 or better, Radeon HD 6000, 7000, R7, R9 series / Intel HD4600, HD5200 / Note: Laptop versions of these cards may work but are NOT officially supported. -
$p@rr0w
őstag
Hotline Miami 2: Wrong Number : Jól fut 4850-en.
Assassin's Creed Rogue : Nem indul el.
-
RAiN91
őstag
Sapphire HD4850-em van. Valahogy el lehet halkítani a gyári hűtőt? (levenni a sebességét amíg biztonságos)
AMD Overdrive-ban nem tudom engedélyezni azt az opciót, szürke, de ha jól emlékszem ott is 40% a minimum, és netezés közben is annyin megy ha jól tudom. -
RAiN91
őstag
válasz
Visormail #26913 üzenetére
Szia.
Én továbbra sem tudom feltelepíteni a 13.1-et, x64 Windows 8.1-re. Azt írja nem talál megfelelő hardvert. Manuálisan meg nem engedi elindítani a fájlokat, mert hogy nem kompatibilis az az operációs rendszer.
A régi vistás driverek esetén sem.
Mit lehet még tenni? -
törölt tag
Hello mindenkinek!
A kártyám sajnos elkezdett skyrim alatt mindenféle fura alakzatot produkálni,, úgyhogy undervolttal kísérleteztem, úgy stabilnak tűnik, viszont mekkora a max. beállítható órajel 1,083v mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- GTA VI
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest