Hirdetés
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi hangfal építés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
No, megosztanám tapasztalataimat: 2 programmal akadt gondom, ez nálam már "pattern", úgyhogy nekiálltam alternatív megoldásokat keresni. Az egyik a 3dmark Vantage 2. tesztje, az űrhajós, ami élvezhetetlen volt, tele volt színes foltokkal és vibráló csíkokkal 760/1060-on. Az első tesztben semmiféle grafikahiba nem volt... Most a Tiger-féle, alapórajeleken működő biost használom, ami 1.15 V-ot ad 3d-ben, de 0.85-öt ad csak 2d-ben. 750/1050-ig vittem a tuningot próbaképpen, és grafikahibával egyáltalán nem találkoztam. Csak érdekességképpen: a gyári biost felvittem -csupán- 700/900-ig, és a kép megint szemetes volt.
A másik program a Call of Juarez dx10-es implementációja, itt úgy látszik rosszabb a helyzet. Úgy tűnik rosszul gondoltam, a szemetelést valami shader-hiba okozza, 720/940-nél a fenti, újonnan kipróbált Tiger-bios-szal ha minden igaz még nem jön elő, e fölött már igen. Bár szerintem a ramokat emelhetem feljebb is, ha egyszer a GPU-ban a gubanc. Sajna ezekkel a beállításokkal a játék még nem fut tökéletesen maxon, néha beszaggat, szóval 1-2 dolgot, pl. élsimítást, lejjebb kell vennem. Nagy kár.
A bios sem tökéletes, néha szétesik a kép 2-3 másodpercre, akkor történik, ha kilépek a 3d-módból. Az eszközillesztő pár másodpercre leáll, de utána megint minden oké. Ha van valakinek javaslata másik biosra, szóljon! Kösz előre is! (Mellesleg érdekes, hogy ez a hiba eddig nem jött elő, az Assassin's Creed pl. tökéletesen fut dx10-módban is, képhibák nélkül.)
Mielőtt kérdéseket tennétek fel, nem melegszik túl a kártya, a 3dmark második tesztje mindenképp szemetelt, még ha elsőnek futtattam is. Ezek a problémák mindentől függetlenül ugyanúgy jöttek elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther GARI: 2026.07.26.
- ASUS TUF RTX 5070Ti OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 3080Ti Ventus 3X 12G OC + vízhűtés
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 SHADOW 3X OC EDITION - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI Gaming X RTX 3080 10GB /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest