- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4565 üzenetére
Már linkeltem eredményeket, A64 2700MHz és X2 2800MHz között mindössze a CPU Score volt a difi, 5-600 pont.
Játékokban meg absz. semmi különbséget nem érzékeltem, pedig UT3 demóban a fizika is maxon volt, meg emlékeim szerint Krájziszban is.Szerk.: Hány fps-hez jött +40-80? Egyébként honnan tudod hogy nem dobott volna +3-400MHz CPU még 20-30 fps-t? Akkor meg szintén nem számottevő a különbség.
Mit lehet azon elrontani, egy kattintásnál mire kéne figyelni?
Azonos volt a két rendszer software oldalról, csak egy NOD32 futott, azt lusta voltam uninstallálni hogy egyáltalán ne szóljon bele az eredményekbe.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DeadMeat #4535 üzenetére
Ciklusokban mérve a késleltetés ugyanannyi DDR és DDR2 esetében is, az meg nem mérvadó hogy az Everest mit mér ns-ban, a CPU ciklusokban dolgozik.
A másik kedvenc a WinRAR "benchmarkja", 2000MHz-es 754-es Sempron CL2.5-ben 400-on hajtott RAM-okkal agyonverte a 2400MHz-es AM2-es Athlonomat, ami CL4 800-as RAM-okkal volt megtámogatva, no comment...CPT.Pirk: Már többször leírtam, egy jól felrántott egymagos A64 is bőven elég ezek mellé a kártyák mellé, kivéve ha kell plussz 500-1000 CPU Score 3DMarkban...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4526 üzenetére
Mi az hogy semmi értelme? Hány 939 legenda születik még? Azért 3-3.2GHz-es X2-nek a DDR400 édeskevés lenne, kb. 2200-2400MHz-ig elég a sima CL2.5-es. Olyan CL2.5-es DDR600-at ami valóban felveszi a versenyt CL3-as 800-assal vagy CL4-es 1066-ossal meg horror áron sem kapsz.
Kicsit olcsóbb? Pont feleannyi, az nem kis különbség, 5k alatt DDR2-ből 1GB-ot kapsz. -
VaniliásRönk
nagyúr
A Mercury tényleg veszélyes, FSP 300 PNF nem ártana. (vagy itt)
Szerk.: Csak egyszer kell eldurrannia egy ilyen táőszörnynek és azonnal meg fog változni az álláspontod. (amíg le nem égett nálam egy 300W-os Codegen én is hajlottam arra hogy nem olyan rosszak a gagyi tápok...)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Első hsz-ed, grat.
(olyan érzésem van mint mikor a Tolvajtempó végén megszólalt a hullaházban dolgozó muki
)
ATi Toollal nézd meg mennyi a kártya vége (Find Max Core, Find Max Mem, két teszt között Default (aminek épp nem a végét nézed legyen alapon), a végeredmény alá 25-50MHz-cel belőheted a karit), figyelj a "szőrös kockára", mindig látni ha hibázik a kártya, de a program nem mindig veszi észre. (aminek fagyás lehet a vége) Ha a GPU bírja 850MHz-ig akkor állítsd le mielőtt eléri a 857-et, különben fagyás vagy reset lesz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #4496 üzenetére
Ekkora TV-re minek rákötni a VGA-t?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4491 üzenetére
3DMarkot semmire sem használom, tesztelésben is csődöt mondott nálam, pl. az ominózus 6600GT semmilyen hibát nem produkált benne.
Nem igazán izgat kontrétan mennyi a hőmérséklet, tesztelés közben kiderül ha túl sok, egyébként meg inkább használom a VGA-t mint lesegetem a hőfokot, VF900 fixen 7V-ra kötve, így a venti sem izgat.
Nálam a 2.06 bétái nem működtek, azóta nem érdekel, úgyse tetszett soha.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4489 üzenetére
Mert mi a baj vele?
Mitől lenne jobb? Hol van abban pl. stabilitásteszt? Azt hogy szemetel-e a kártya egyedül ezzel a programmal lehet megbízhatóan tesztelni. (annó pl. találkoztam olyan 6600GT-vel, ami semmiben sem hibázott észrevehetően, de ATi Toolban szépen jöttek elő a sárga pontok, ment is vissza az eladónak) -
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
A tuningban az a szép hogy te magad csinálod, ha ez nem szórakozás neked akkor lehet gyárilag "tuningolt" példányt venni.
Nincs másra szükséged mint ATi Tool 0.27-re, GPU-t ne próbáld 857MHz fölé húzni, memóriánál mehet a Find max Mem nyugodtan. (nem árt közben figyelni, nem mindig veszi észre időben a hibát (ilyenkor le kell állítani (Abort), órajelcsökkentés előtt lefagyhat, így nem fogod tudni mi volt az utolsó stabil órajel)Szerk.: Tuning előtt jó volna tisztázni mit is akarsz tuningolni.
Ebben segít pl. az Everest.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3886 üzenetére
Kizárt, nálam is nForce chipsetben csücsül a VGA.
Szedj le minden chipset/VGA drivert, takaríts DriverCleaner Pro-val, aztán told fel újra őket, kezdd a chipsetdriverrel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #3884 üzenetére
Kamion b@****!
Szókincsedet igazítsd a fórumon tapasztalhatóhoz, nem ált. iskola büféje előtt csevegünk...
Konfig az adatlapon, Windows XP Prof., Catalyst 7.10-7.11. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #3881 üzenetére
A PS 30+ fps-sel maxon fut 1280x1024-ben (AA nélkül), Krájzisz meg mediumon. (szintén AA nélkül) VGA tuning nélkül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3848 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3839 üzenetére
Nem tudnak Sapphire-t hozni? Bp-en a Full is olcsóbb Valve BlackBox-szal.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
killer1203 #3837 üzenetére
Akkor mindegyik drága.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Titok Levi #3817 üzenetére
Teremtőm, mi jöhet még?
Az ilyet rémhírterjesztés miatt le kéne csukni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #3810 üzenetére
Esetleg venni kéne egy CPU-t a gépbe, 2.8-as NetBurst már nem jó semmire.
Szerk.: Ha nem szereted az orosz rulettet, akkor a Kodegány "tápot" is cserélni kéne egy FSP 300 PNF-re.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mi csináltál? Minek telepítetted a sima 7.10-et, ha utána feltoltad az Omegát?
Szerk.: Az OmegaDriver egy módosított Catalyst, a 7.10-eset felesleges volt feltelepíteni. Szedj lemindent, DriverCleaner, aztán vissza az Omega.
DeadMeat: A beta 3-mal már megy az OC is, csak a GPU áll meg 857-nél.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #3712 üzenetére
Csak fejtegeti hogy a GPU alacsony hőtermelése miatt a VF700 is sok lenne rá, nincs leírva hogy valaki fel is szerelte. Gyárit biztos nem lehet, de amit pl. HIS-nek készít a Zalman az gondolom módosítva van hogy fel lehessen szerelni.
6600GT-n a külső két felfogatási pontba passzol, amit a gyári hűtők is használnak, a négy belsőnek túl kicsi a távolsága, 2600-on meg csak a 4 kisebb távolságú furat van. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bridgedale #3494 üzenetére
Előbb próbáld meg feltenni a chipsetdrivert, aztán a VGA-t, más nem igazán jut eszembe.
Szerk.: Meg netről a legfrisebb ASUS drivert szedd le, hátha.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3417 üzenetére
Mivel mérte hogy mennyi VRAM volt használatban? Ill. azt honnan tudja, hogy ami a VRAM-ban volt, az mind kell, és nem csak elfelejt takaírtani maga utána a program? (ahogy a rendszermemóriát tekintve maga a Windows is elég trehány)
Ilyen kijelentést csak azután lehet tenni szerintem, hogy két VGA-val tesztel, amik teljesen egyformák, eltekintve a RAM-tól. (256-512) -
VaniliásRönk
nagyúr
Egyre kevésbbé érdekes bemászni egy 30x50cm-es lyukba a gép mellett, kihúzogatni a kábeleket lámpával a számban...
Sajnos még mindig ez a helyzet, a PowerStrip lástólag módosítja az órajeleket, Everest is azt hiszi, de a teljesítmény nem változik, AT meg ATT azóta sem frissült (utóbbi nem is fog 2600-hoz), AMD GCT meg továbbra is állandóan reseteli a gépem...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tagold a mondandódat, ezt elolvasni kegyetlen, jojózik a szemem.
Ha néztél teszteket, láthatod hogy max. 10% a 2600XT GDDR4 (30k) előnye a 2600XT GDDR3-hoz (22k) képest. Következtetés: Nem éri meg a GDDR4-esbe fektetni.
A 8600GTS gyorsabb, de drágább is, 33-40k, ennyiért lesz nemsokára (2 max. 3 hét) HD3850 is (kb. 40k), ahogy írtad, ami kb. kétszer gyorsabb a 8600GTS-nél.
Az AGP 1 és 2 is kompatibilis volt (később csak részben), meg a 2 és a 3 is, ez is az lesz.
Szerintem ez alapján nem nehéz dönteni, csak azt kéne kitalálnod mennyit szánsz rá.
Be van kapcsolva a ForceWare-ben hogy jelezze mit számol az egyik és a másik GPU, tedd fel a legfrissebb ForceWare-t, ha azzal is csinálja, akkor az SLI beállítások között kell keresni a megoldást. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3127 üzenetére
05-ben nekem alapon (2700-on hajtott egymagos Athlonnal) 9000-et dobott.
Szerk.: [link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3122 üzenetére
05-ről volt szó.
Csak CPU score-ból lenne több, az meg sehova sem számít.
tom-neo: Ezért van a (MOD) gomb.
Biztosan fel van tüntetve a doboz oldalán egy matricán a pontos tipus. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
efegyke #3116 üzenetére
Próbáld meg a "hivatalos" ATi-s 7.11 Hotfixet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért ez meredek, szánj rá 5k-t, megéri.
FSP 300 PNF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest