Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vaku topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3DMark05 eredmények
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakkay
aktív tag
Mármint teszt alatt, amúgy 32 % a venti, és 36-8 fokos a kártya.
-
sakkay
aktív tag
Hm..valami gáz lehet nálam. A 5770 vapor x 84 fokot is elér pár perc után...az sok nem? 50% pörög a venti' pedig...(akkor)
-
-
Hanok
senior tag
válasz
DroiDMester #16491 üzenetére
Alaplap: az ótvar 17k-s 770-es amd lapomba (nem matx) ami régebben volt az x4 alatt is simán vitte a 3,6Ghz-et ( ezt nevezed Te 0 tuningnak) tehát ebben nincs igazad.
Proci: Azért azt ne feledd hogy míg a 18k-s i5 2mag+2szál mondjuk 4,0ghz-en (ez szálanként 2ghz-es maximumot jelent nagyjából) addig az athlon szintre süllyedés 4 szálon 2,6ghz alapesetben. De mivel 3,5 körül mennek ezek is nincs miről beszélgetni még akkor sem ha egy szálon e*picsázza az i5...És még akkor is olcsóbb egy hangyányival az Athlon 2. Tehát ez a leverés nézőpont kérdése az Én nézőpontom az hogy 2 magos szintre már nem süllyednék.
Nekem volt még a régebbi architektúrából phenom procim és biztos vagyok benne hogy előrébb lesz, egy Athlon 2-es megeszi reggelire a Phenom 1-et. Mindentől függetlenül azt mondom ha van lóvé az i5-el tényleg jól jár de csak a 750-el vagy az új Szandival és részemről ennyit az off-ról. Te az intel-be vagy képbe Én meg AMD be, de ettől függetlenül nekem nem célom negatívan beállítani az intelt mint ahogy ezt Te teszed az AMD vel. Hétköznapi igényeket az is bőven kielégít még játék szinten is.
-
Tomi7887
aktív tag
Mindenkinek igaza van, de ... a dologhoz is hozzátartozik, hogy gyakorlatilag a mainstream játékokhoz ilyen procik (i5,x4) nem feltétlenül kellenek, bőven elegek az egyel "butábbak" is..
Most platform függetlenül ugyanott tart mind a kettő márka... a szoftverekhez képest szerintem marhára elől vannak a hardverek
Ami egyre fontosabb az a videókari, de szerintem azért is vagyunk itt
-
Na akkor mutass légyszi nekem itt az apróban használt Phenom II 945(és az felettit) X4.et! NEM Megnyírbált Athlon X2.est!!!! No mennyibe is került???
25.alatt nem látok sőtt még 25.é sem! Akkor miről beszélünk! ha meg Athlon szintre süllyed akkor vehet i3-530.at 18.e ért! ami alapfeszen szalad 4200.MHz-et! és még alap 2930.MHz en is leveri bármelyik Athlon II-est! 4200.ra felhúzva már a Phenom II X4.et is meg szorongatja!
Alaplap: teljesen mindegy hogy AMD vagy Intel 25.alatt egyikből se kap csak ótvar mATX-est! 0-tuning opciókkal! (kivéve egyes H55.ös mATX.et) Ha a használt felhozatalt nézzük szintén ugyan eza felállás semmivel nem olcsóbb AMD alá mint i3 vagy i5.alá! Szóval itt sincs igazad!
5770.el nem valószínű hogy Full-HD ban fog játszani hogy ne legyen CPU limitje! 1680.meg olyan középút (CPU részéről is)
Magyarán amiket te írtál semmi értelme vitatni! mindenképp i5-750.el jár jól! Hameg nincs rá 80.k ja (mert 80.ból kijön a i5-750 + egy normális lap + 4.Giga DDR3-1600.as ram! sőtt ha gyengébb rammal beéri még spórolhat 5-7.e ret) nemsok értelme van váltania Phenom 9850.BE-ről! nemlesz előrébb semmivel!
-
Hanok
senior tag
válasz
DroiDMester #16489 üzenetére
Szerintem azért nem ennyire drasztikus a helyzet mint ahogy azt beállítod. Első körben ha használt árakról beszélsz mindkét esetben (AMD,Intel) tedd azt mert egyébként az érvelésed mit sem ér. Második körben pedig ha magas felbontáson magas grafikai részletekkel fog játszani teljesen mind1 hogy i5 lesz alatta vagy egy Athlon x4, annyit már nem fog hozni az i5 ha elfogy a kártya. Természetesen az i5-öst én is jobban preferálom de ez a konfig ha használt vs. használt vagy új vs. új szemszögből nézzük az amd-t legalább 15-el olcsóbban ki lehet hozni. Ha az ár/érték arány fontos akkor egy Athlon 2 x4 16k-ért apróból meg valami közepes deszka nagyjából i5 proci használt árából kijön és az is tökéletesen meg tud felelni a hétköznapi használatban. És ez nem begyöpösödés egyszerű mérlegelés kinek mire van pénze. Ha van i5-re lóvé azt kell venni.
-
válasz
betonfelhő #16488 üzenetére
Előbb jólenne ha utána olvasnál a dolgoknak!
egy halára butított szaros Phenom II X4 840 et linkelsz az egy átnevezett Athlon II X4 ne nevettessél már attól még a i3-530.is jobb és 16-18.é megkapod itt az apróba!
Valódi 4.hengeres AMD az Phenom II 945 X4 nél kezdődik de azt nemérdemes venni mert a Phenom II 955 X4 Black olcsóbb nála és gyorsabb is! az viszont 30.k!
Most néztem 33.ért van most az apróban i5-750.es! tehát nagy hiba lenne nem azt megvenni mikor 3-4.e el kerül többe mint egy x4 AMD! Ramot mindenképp DDR3.at kell vennie tehát az tökmindegy hogy AMD vagy intel, alaplap meg kb ugyan annyi ha nem ótvar ASRock lapot akar!
Magyarán annyi az egész hogy a procit nem boltba veszi 30.é hanem innét az apróból használtam egy i5-750.et (33.ért) és ugyan annyi pénzért lesz egy 2X erősebb cuccosa!
Dehát aki begyöpösödött AMD fan azt semmi pénzé nemlehet rábeszélni az intel-re Pedig annó énis nagy AMD-s voltam és én is így voltam vele hogy nem kéne intel! Aztán megtört a jég 2007.ben megvettem egy C2Q 6600.at és rájöttem hogy az AMD az intelhez képest a béka segge alatt van! és sajnos azóta sem sikerült neki utolérnie! SEMILYEN téren max árban olcsóbbak!
-
GAbre
veterán
válasz
DroiDMester #16484 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Mivel minden játék jobban megy intellel,gondolom jobb lenne,csak sokkal drágább!
A konklúzió szerint jobb a 4 mag,ezt annyiban vitatnám,h a tesztben sok játéknál nem nőtt az fps!Min. 60%ban! -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
betonfelhő #16485 üzenetére
Hol találtál te phenom 2 x4-et ennyiért?
Az i5-nek meg használt árat írt. És ha azt vesszük hogy tuningolva leköröz egy x6-ot, akkor érdemesebb i5-t venni.
-
betonfelhő
tag
válasz
DroiDMester #16484 üzenetére
legolcsóbb dobozos i5-750: 49990 HUF
legolcsóbb dobozos phenom II x4: 23250 HUFyes?
-
Hát én a helyedben nem Phenom II vennék!
Több ok is van a magyarázatra!
1, ha feloldható 2.magost veszel totál semmi garancia nincs hogy hibátlanul fog menni a 3. ill a 4.ik mag!
2, ha a legolcsóbb 4.magost veszed az 30.felett van boltban! 35.ért meg kapsz használt i5-750.est ami alapjáraton is megeszi reggelire bármelyik Phenom II X4.et! Ha pedig azt is figyelembe veszed hogy a i5-750. feszemelés nélkü megy (szinte az összes i5-750) közel 4000.MHz-en itt már a legerősebb AMD X6.ot is leveri mint vak a poharat!
3, egy P55.ös lap sem drágább sokkal mint egy AMD-s lap szóval ez miatt se lenne érdemes nem intelt venni! Tehát sokkal jobban megéri venni egy i5-750.et! mint bármelyik Phenom II-est!
Azt a MARHASÁGOT meg felejtsd el hogy AMD-s gépben jobban megy az Ati kártya! mert láthatod saját szemeddel is amit belinkelt orichalcos kolléga ott is az összes tesztben a i5-750.volt a legerősebb! Tehát aki ezt kitalálta csak valami begyöpösödött AMD fan lehetett! -
GAbre
veterán
Vki tud tesztet,vagy vmit,hogy mennyire tudja kihajtani az 5770 kártyát 2,3 vagy 4 magos proci!?
Csak azért kérdezem,mert veszek új alaplapot,és gondolkozok,h játsszak-e magfeloldással,csak nem tudom,mit veszíthetek!? -
joker1220
őstag
Találtam egy 5750 + 5770 tesztet angolul, a lényeg viszont a túlhajtás rész.
CCC ben húzták mind a két kártya referenciamodelljét fullra és az eredmények elég bíztatóak lettek:
Radeon HD 5770 overclocked easily up to 960MHz core frequency.
Overclock gave us a memory bandwidth increase to 89.6GB/sec,
compared to the default 76.8GB/sec.Radeon HD 5750 did quite well on overclocking, managing to hit 850MHz core frequency; a 150MHz overclock.
This brings our memory bandwidth up to 88.6GB/sec from 73.6GB/sec.Magyarul az 5770 alap adatátviteli sebessége 76.8GB/sec ről 89.6GB/sec re emelkedik,
az 5750 alap sebessége 73.6GB/sec ről 88.6GB/sec re módosulhat, szerintem ez nem egy elhanyagolható teljesítménynövekedés...Pár táblázat (szerintem ezek egyértelműek)
Mivel ezek a referenciamodellek eredményei, így feltételezhetően pl a rev.3 jobb hűtése még kisebb hőmérsékleteket produkálhat.
Persze a teszt úgy kezdődött hogy ott volt a mondat miszerint nem minden viszonteladó kártyájára garantálják hogy bírni fogja ezeket a túlhajtásokat.
Viszont ahogy írták a Catalyst ban lévő overclock rész távolról sem hajtja ki a kártya max tűrőképességét, minden csak a hűtésen múlikCsak Saját felelősségre
-
zoleeno1
veterán
válasz
DroiDMester #16470 üzenetére
1: aktiválni csak ahhoz kell, hogy hosszabb videót rögzíthess, fps kiíráshoz semmi köze.
2: mivel azt kérdezte mivel kell kiiratni fps-t, ez a legkisebb progi (asszem) ami ezt tudja. Ha nem akarja húzni a karit, meg babrálni a ventit, akkor teljesen felesleges afterburner.
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
DroiDMester #16468 üzenetére
vagy 1 parányi kis alkalmazás, ha fps kell: FRAPS
(#16468) DroiDMester: igazad van bocs, télleg tegnap került ki
-
válasz
RootRulez #16467 üzenetére
Nem a játék jelzi ki OSD-n az értékeket, hanem az MSi AfterBurner proginak az OSD része bármilyen D3D ill OGL alkalmazásnál kitudja írni OSD-re amiket kijelölsz neki!
*********************************************************************************
zoleeno1: annyira rég nem tölthető max a béta verziója, tegnap óta van kint a végleges verzió belőle! -
-
RootRulez
félisten
válasz
DroiDMester #16454 üzenetére
A játék írja ki vagy van vmi programod, ami tudja,mi ez?
Egyébként ez nem holnap fog megjelenni?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tesómnak volt egy gigabyte 5770ese 1 gb memóval (a batman hűtéses) meghibásodott a hűtés rajta és kapott helyette egy vapor-x-et. Jól járt vele? -
Misua
senior tag
válasz
DroiDMester #16451 üzenetére
Leszedtem én is az 1.9-t. A stability test az most ezen a "burn-in test" gomocska akar lenni?
Még látom bepipáltad a burn-in és a Xtreme burn-in...komoly jelentősége ezeknek van valahol? -
Misua
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #16458 üzenetére
Annak persze hogy semmi köze az egészhez...csak poénból teszteltem le hogy mennyitt fejlődtem
-
Geryman
tag
Szasztok
Már rég írtam, de most kellene egy tapasztaltabb segítsége.
Régebben Volt nékem egy Sapphire 5770-es ver 3 kártyám, most hozzá jutottam még 1-hez,
így már CrossfireX-ben tudom tolni.
A kérdéseim:
Az előt mókoltam ugyebár Sapphire Trixx-el a core és memory clock-on.
Hogy tudom beállítani azt, hogy mind a 2-nek ugyanaz a beállításai legyenek és milyen programokat érdemes felraknom pluszba a tökéletesebb működésért? -
Misua
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #16456 üzenetére
1440*900, a monitornak ez max...tudom ezen a felbontáson 5750 is jó volt, csak beakartam fejezni a gépfejlesztést mihamarabb, mivel AM3+ megjelenése után már sajnálnék e célra a pénzt, így meg már megint harmóniába került a gépem (cpu-gpu)...és persze az idegeim
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
DroiDMester #16454 üzenetére
Képi világa alapján ki fogom próbálni, kiváncsi vagyok nálam hogyan megy!!!
-
-
joker1220
őstag
válasz
DroiDMester #16452 üzenetére
Nos én azt hittem hogy a Burn-in test re kell nyomni és úgy ment kb 5 percig aztán jöttem rá hogy ez nem is a rendes teszt..
Azt utána nyomtam be amikor már a 50 fok fele járt a videokari, de azért jó jel szerintem hogy így sem ment 61 fok fölé..
Egyébként a teszt után nemsokkal újrainditottam a gépem ami eközben kifagyott, majd a kövi ujrainditásnál kidobott valami hiányzo dll. t ami miatt nem tudja betölteni a programokat így hamarosan nekiállok friss winfost telepíteni
-
válasz
DroiDMester #16451 üzenetére
-
válasz
joker1220 #16444 üzenetére
Nagyon jó hogy mindenki Benchmark-ot nyom a FurMark-al! Az nem arra való hogy megnézd meddig melegszik a kártya 1.perc alatt szinte semennyire nem melegedik be a kártya!
Nos ha valaki az új 1,9.es verzióval tesztelne az így állítsa be és minimum 10-15.percig tessék hagyni menni, és nemárt ha GPU-Z progi fut menet közben!
Nagyobb felbontásra állítani semmi értelme mert még így 800.as felbontáson is alig van 20.FPS
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16438 üzenetére
Beszereltem, letesztem mindent amit csak lehetséges...hát...játékok továbbá is maxon mennek...egyetlen változás: windows élmény index 7,3-ről 7,7-re ment fel
Na meg beszerelásnél volt kis akadály - 6850 jóval hosszabb mint 5750...és iponosok pont vga mögé szereltek be a merevlemezt. (kb 1 centivel feljebb, de a zsinorok pont útban voltak)
Ki akartam szerelni és áthelyezni...csak ezek az állatok úgy csavartak be az eggyik csavart, hogy impossible kicsavarni...szét is ment a csavarfejen a menet...örökké a gépben fog maradni, így zsinorokat picit áthelyeztem hogy férjen be a vga -
zoleeno1
veterán
válasz
DroiDMester #16443 üzenetére
loooooool ez mekkora
bocs az ultraoffért, de kellett
-
zoleeno1
veterán
válasz
joker1220 #16437 üzenetére
hát... aida se rossz kis progi, mondjuk nem annyira erre. De kipróbáltam, full fumark terhelés alatt nekem aida-nál is felmegy szépen 68-70 fokra
szal nem tom nálad mi a szitu, ha mutatsz nekem 1 GPU-Z-s logot, full terhelés alatt, ahol télleg csak 40ennyimennyi fokos a kártya, akkor elhiszem
szerk: közben linkelted a fumark tesztet, na ugye-ugye
-
-
Hali, fura kérdéssel fordulnék hozzátok
Most tervezem barkácsolni az 5770-em, és az lenne a kérdésem, hogy ha a hűtéssel valami nem jönne össze, és túlmelegedne a kártya, akkor automatikusan kikapcsolna, és semmi baja nem lenne, vagy... a rosszabbik dolog?
Kb. mennyi az a max hőfok, amit még kibírna a GPU? -
Misua
senior tag
Egészen jó kis teszt hogy van e értelme drivereket cserélni.
HD5750 esetében pedig 12 hónap alatt gyorsultunk 6-8%-ot -
-
Jericho88
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg már korábban más is feszegette a témát, de én megkérdezném újra
Esélyes nálam egy Sapphire 5770 Rev.2. vétele, kinek milyen tapasztalatai vannak a "tojás" hűtésével? Mármint mennyire zajos a jószág és mennyire forrósodik?Előre is kösz a válaszokat
-
-
Pasztázáshoz egy kis videó: [link]
Ez alapján az én módszerem nem is jó, majd letesztelem igaz-e.
-
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #16423 üzenetére
Akkor megnyugadhatok, és várhatok tovább a megrendelt vgamat
Tuningot is próbáld ki mindenképp amíg nincs meleg! 5750_overclocking_guide
Gigabyte 5750 elvileg 800/1300-ig megy simán mindegyiknél, én csak 750/1250-ig próbáltam ki a házam miatt (csak 1 venti...3-4 helyett). -
misx
senior tag
válasz
Flashrider86 #16417 üzenetére
Az semmi, én múltkor ledaráltam a 11.2-t + Driver Sweeper, majd feltettem a 11.1-et és továbbra is 11.2-t jelzett.
-
sith7
félisten
válasz
Flashrider86 #16419 üzenetére
Öröm, és boldogság
-
sith7
félisten
válasz
Flashrider86 #16417 üzenetére
hm ... szerintem 11.0 , vagy 11.1 - es lehet ...
Tedd fel a 11.2 - t, és kiírja
-
sith7
félisten
válasz
Flashrider86 #16415 üzenetére
-
sith7
félisten
válasz
Flashrider86 #16413 üzenetére
CCC, azon belül information, azon belül software , és ott a Catalyst Version
-
Flashrider86
tag
Srácok,hol tudom megnézni,hogy melyik driver van fent a gépemen?
Üdv
-
sith7
félisten
válasz
DroiDMester #16410 üzenetére
szép kis teszt
-
zoleeno1
veterán
válasz
DroiDMester #16410 üzenetére
szép hsz, köszi!
Sajna az van amit írtál, 1 gyári hp gépem van.BloodyEddie:
módosítottam az adatlapot, de sajna az alaplapról csak annyi infot ad everest, ami ott van.
És ahogy írtam fentebb, 1 gyári hp gépem van, +memóriával és 5770-el. -
válasz
zoleeno1 #16400 üzenetére
Az hogy AMD vagy intel gépbe van a 5770.es kari teljesen lényegtelen
De mondanák egy példát!
(egy 3000.MHz en járó intel C2D proci sokkal erősebb, mint egy szintén 3000.MHz en járó AMD Phenom X2)
Az viszont már nem mindegy hogy eza 3000.MHz hogyan jön ki FSB emeléssel vagy pedig a proci szorzóját emeled!Nos csináltam pár 3DMark2006. tesztet (azt mindenki tudja hogy eza tesztprogi brutálisan CPU függő minél erősebb proci van alatta annál jobban érzi magát, és azt is tudjuk hogy alap beállításon BRUTÁLISAN nagy a CPU limitje a proginak!)
Celeron E1200.as tesztek!
3D06 1680x1050 Minden max on (8x AA + 16x AF)
Ha megnézed a kis 4000.Ft-os Celeron procit majdnem 100.% os tuningal kellett meghajtani hogy közel akkora pontszámom legyen mint neked az alapórajeles E8200.as procival de ez nemis meglepő hiszen az E8200.as proci 5ször annyiba kerül mint az E1200.as celeron proci!
Folytatásként már egy E7200.as procival teszteltem! (még ez is gyengébb és olcsóbb proci mint a te E8200.asod)
Tehát az E7200.as tesztek!
Nos ha megnézed a teszteket és NE az össz pontszámot nézd mert az annyira nem lényeges, hanem a 3D06. os progi Result Details ablakában érdemes az FPS értékeket összehasonlítani! Akkor látható hogy az E1200 és E7200.as proci közel azonos órajelen (3200.MHz) járt és mennyit javult az eredmény az E7200.as procival!
Folytatásként felemeltem az E7200.as proci órajelét 4050.MHz-re!
Tehát E7200@4050.MHz
Ha újra összehasonlítod az FPS értékeket láthatod hogy ismét javultak az eredmények! Ami még lényeges minél magasabb felbontásban tesztelsz (játszol) annál kisebb lesz a CPU limited tehát ha alacsony felbontás (1024-1440) ba játszol oda sokkal erősebb proci kell mind ha 1680-1920.as felbontásokban játszol!
És végére még egy teszt szintén E7200@4050.MHz FULL-HD felbontás felett (1920x1200)
3D06 1920x1200 Minden max on (8x AA + 16x AF)
Látható hogy ide már kevéske a HD5770.es kari de a proci az simán bírja!
************************************************************************************
Tehát mindenképp érdemes tuningolni a procit mert nemcsak ebben a teszt progiban jön elő a jótékony hatása hanem játékok alatt is! Viszont ahogy látom neked valami kis kompakt géped van HP-alaplappal! abban NEMIGEN fogod SEMENNYIRE tuningolni a procidat! mert sem FSB-t sem Szorzót nem lehet benne állítani! És amit belinkeltél tuningolásról leírás az is egy kalap kakit ér ha úgy csinálnád!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vaku topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest