Hirdetés
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
AmunRa
senior tag
Asus 5770 mennyire jó kártya?
Vagy jobban járnék más gyártó kártyájával? -
Roxbury
őstag
Olvastam egy régebbi hozzászólást:
(#7479) Blaze71 válasza Montesantos (#7477) üzenetére
Nem tudom, hogy Intel fronton melyik proci mire képes. Viszont AMD Athlon-II X4 620, 2,6 GHz alapórajel és ez kevés az 5750-nek. 3-3,2 GHz környékén már elég neki, magasabb órajelen sem érek el több FPS-t, vagy pontot Furmarkban. Ez nagyjából a húzott, 800/1300 beállításon üzemelő 5750-re is igaz. A többit rád bízom.
Nos az Athlon II X4 620-asom már régóta pont 3.2 Ghz-n üzemel, szóval elvileg elég neki.
A lényeg: AMD Overdrive-al az itt leírt 800/1300 értékre húztam fel a kártyát. El is fogadta, most azon működik.A kérdésem: nem káros ez az érték az 5750-nek hosszú távon?
-
lacimaciur
csendes tag
Sziasztok!
Olyan próblémám lenne, hogy a hd 5570 videokari rendesen müködött de most
egyik percről a másikra elkezdett kockásodni a kép, és nem tudom mi lehet a baj,
ha ráklikkelek a kockásodásra eltünik de egy kis idő után megint kezd kockásodni.
Egy honapos a konfiguráció.Mikor elhoztam minden rendben volt, kb egy hete
kockásodik.
Intel Dual Core E6700 3.2GHz
alaplap ASUS P5G41T-M LX DDR3
memória Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
winchester 500GB Seagate Barracuda
grafika ATi Radeon HD 5570 1GB DDR3, DirectX 11
ház ASUS Vento ház
tápegység ASUS 400W
optikai me Samsung SH-S223 DVD-író
monitor Asus VH222D
Windows 7 32-bitMi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus HD 5750 FORMULA 1Gb vid karim. [link]
Engine Clock: 700 MHz
Milyen programmal lehet rajta emelni a frekit? Olyan érdekelne, ami rögtön Windows induláskor arra állítja be, tehát "gondozásmentes".
Hány Mhz-re kell állítani, amit stabilan hosszú távon bír? Gondolom itt már nagyon sok tapasztalat van ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem.
Meg persze, hogy Full HD-ben mekkora FPS emelkedésre lehet számítani?
-
Roland06
aktív tag
válasz
DroiDMester #15092 üzenetére
Köszönöm!
-
-
futizoli
tag
válasz
Dealer20 #15087 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, terheléskor jön elő a magas frekis hang.
Az a helyzet, ez a zizegő hang az egyik pillanatról a másikra jött elő. A vicc pedig az, hogy éppen a zajt csökkenteni kívánó akcióm után. Régi hűtő le, új hűtő fel, s máris jött a zizi. Régi hűtő vissza, idegesítő hang megmaradt...
Ennyi a történet, számomra rejtély... -
Dealer20
tag
válasz
futizoli #15076 üzenetére
Nem kondi lesz
nagy valószínű hogy valamelyek tekercs csinálja ezt a hangot,ez ilyen magas frekvenciás sípoló hang ami terheléskor jön elő ?Nekem is így csinálta ez ezelőtti Gigabyte hd 5770 em a batmobilos,egy ideig elviseltem,aztán visszavittem és akkor cserélték ki egy Rev 3 as 5770 re.Mindent próbáltam én is a kártyával művelni .de nem szűnt meg a hang ha egy v-syncet bekapcsoltam valamivel elviselhetőbb volt a hang de 3d mark alaltt amikor magas fps értéknél iszonyúan sípolt.Az energiagazdálkodási beállítások is okozhatják ezt pl mindenféle "state" (c1/c3 stb ,ezeket megpróbálhatod kikapcsolni...
-
lacimaciur
csendes tag
Sziasztok!
Olyan próblémám lenne, hogy a hd 5570 videokari rendesen müködött de most
egyik percről a másikra elkezdett kockásodni a kép, és nem tudom mi lehet a baj,
ha ráklikkelek a kockásodásra eltünik de egy kis idő után megint kezd kockásodni.
Egy honapos a konfiguráció.Mikor elhoztam minden rendben volt, kb egy hete
kockásodik.
Intel Dual Core E6700 3.2GHz, 2 mag, 2MB c.
alaplap ASUS P5G41T-M LX DDR3
memória Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
winchester 500GB Seagate Barracuda 7200.12
grafika ATi Radeon HD 5570 1GB DDR3, DirectX 11
ház ASUS Vento ház
tápegység ASUS Vento 400W
optikai me Samsung SH-S223 DVD-író
monitor Asus VH222D
win 7 32 bitMi lehet a probléma?
Köszönöm a válaszokat, előre is. -
Flame_
tag
válasz
Lamberd #15066 üzenetére
Keress a CCC-ben olyat, hogy "GPU Scaling". Itt egy kép róla. Neked valamiért "centered" módban megy most - ez van legalul. A középső széthúzza az egész panelre minden esetben, az első pedig ugyanezt teszi, csak megtartja az arányt. Így megint lehet "keret", de pl. csak két oldalt, ha 4:3 arányú képet nézel egy szélesképernyős monitoron. Én ez utóbbit javaslom, mert a keret tényleg nagyon szar (tekintve, hogy az egész monitort kifizetted
), de a lapított fejek se szépek. Mondjuk ma már minden játék tud széles képernyőn megjelenni, de régebbi játékoknál jól jön; ezért 'Maintain aspect ratio'.
Előfordulhat, hogy inaktív (szürke) ez az opció, ha a monitorod a natív felbontásán használod. Itt egy kis leírás, hogy ezesetben hogy állíthatod a GPU Scalinget.
-
GuMipOkE
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne:
Kapható olyan 5770-es, aminek olyan a gpu körüli lyukak távolsága, mint a 4850-nél és a 6850-nél?
Előre is köszi!
-
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15077 üzenetére
Teljesen értetlenül állok a jelenség elött...
Nem az új hűtés a ludas. Megpróbáltam venti nélkül is, úgy is előjön a probléma. Visszatettem a gyári hűtőt, meglepetésemre ugyan úgy nyekereg mint egy rossz merevlemez. Kivettem a VTX-et, hátha más okozza a hibát, mást hallok, de nem, az integrált vga-val semmi hang. Játékok, tesztek betöltésénél, futtatásánál jön elő a rendellenesség.
Egyértelművé vált, a kártya valamelyik alkatrésze (kondi, tekercs...) adhatja a hangot, s biztosan nem a ventilátor.(...de, hogy bocsájthat ki zajt egy passzív alkatrész...?)
Amikor a TR V2 hűtő volt fent, ráadásul egy fix fordulaton ment a venti, minden alkalmazásnál.
Vajon miért pont most a hűtő cserénél állt elő a jelenség? Adódhatna a válasz, biztosan okoztam valami mechanikai sérülést a szerelésnél. De nem, vigyáztam rá mint a hímes tojásra... Guta megüt...
Tehetetlen vagyok, kínomban már próbálkoztam driver cserével, persze semmi változás... -
-
futizoli
tag
Ma felkerült a VTX-re a Thermalright V2, valamint az AC F8 PWM. 8-10 fokkal hűvösebb a kártya, valamint ezzel a ventivel már a legkisebb zajforrás is lett a gépben.
Sajnos mégsem lehetek maradéktalanul elégedett...
Az új hűtő felszerelése után az eddig néma kártyából nagyon zavaró hangok jönnek elő. Telepítéskor, játék futtatáskor, borzalmas frekvenciákon cicereg, nyöszörög, zizeg, és még sorolhatnám a jelzőket. A ventilátor hibátlan. El nem tudom képzelni mi lehet az ok.
Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem.Üdv: Zoli
-
D@ni88
addikt
szimpla 5770 full hd felbontásra mennyire alkalmas?
-
-
bazsi83vp
senior tag
Üdv szakik - adott egy rev 3as Sapphire kártya. Van-e, lehetőség a feszt emelni 1,125V fölé? (természetesen nem hegesztőpáka meg ellenállás segítségével) Vagy kénytelen vagyok beértni az így elért eredménnyel?
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Sajnos újabb gondom akadt az 5770 –el.
a COD 6 alatt ha változtatok a képernyő felbontásán a képernyő mérete is változik. Egy 800x600 felbontásban a képernyő már egy 15 colos monitor nagyságával egyenlő és szép vastag fekete keret van körülötte, ahogy változtatom a felbontást úgy változik a kép mérete is. Nem úgy változtatja a felbontást, hogy szét feszíti a képernyőn hanem ténylegesen fel veszi a felbontás méretét.
Sose találkoztam még ilyennel van valakinek ötleteElőre is köszönöm.
Maradok tisztelettel:
Lambi.
-
válasz
Neil Watts #15062 üzenetére
Hat ez valami eszmeletlen! FHD video lejatszas 0-5% CPU terhelessel
Mar csak valami jo kis CPU venti kell. Van valami halk es jo hatasfoku cucc?max. 12k-ig megyek el, de az mar a max. Tudom, ez itt nagyon off :/
-
Geryman
tag
Gondoltam megosztom veletek.
Fan speed 49% és GPU hőfok 75C°, nem magas? Középen alap állapotot lehet látni, jobb oldalt kb 20perc Back Ops multi közben elért maximumok. Mikor 950Mhz-re felhúztam a GPU clock-ot elég csúnyán kifagyott a gép. Eddig voltak kifagyási problémáim a játékkal, mikor visszavettem 925Mhz a GPU clockot, elindítottam a vcredist_x86 és DXsetup-ot, azóta nem tapasztaltam kifagyást. (Kopp, kopp) Sajnos azok közé tartozok akik konfig váltás után (nálam CPU), többzör is kifagy a játék multi közben. Az COD BO fórumban ezt az ötletet adták, remélem minden jó lesz. -
Tomate
veterán
Ma váltottam 4870-ről 5750-re. Nem nagyon játszom mostanában, inkább a HD hangsáv miatt váltottam 5-ös szériára. Egy Sapphire kártyát sikerült szereznem. Kellemes csalódás. Kicsi, halk, 60W-al kevesebbet eszik a gép Idle és leteszteltem jó pár játékkal ugyan azokkal a beállításokkal (1920x1080ba) és nagyon szépen visz mindent. Respect. Nem hittem volna.
Mennyit mennek kb alapfeszes tuninggal? (catalyst overdrive pl)
-
válasz
DroiDMester #15059 üzenetére
oke, azt en ertem, es kicsit hulyen fogalmaztam, ja, elnezest!
"2009.be de még 2011.be sem tud normális hdmi-kimenetet tenni a féltégláira!'" >A GTX5xx-en sincs normalisam megoldva? Epic fail.
-
válasz
futizoli #15060 üzenetére
az AC F8 ventinél arra figyelj hogy NE F8.TC vagy F8.Pro vagy F8.Pro TC Mert ezek nem jók! Vagy Sima F8 esetleg még a PWM es megfelelője az F8 PWM az ami jó!
A TC az Automata Hőmérséklet szabályzott az nem jó a TR V2.hez! a Pro pedig speciális kialakítású és nem lehet felfogatni( a TR v2.höz kapott gyári felfogató clip-ekkel) a TR V2.re! a Pro TC pedig a 2.egybegyúrva!
Tehát F8 vagy F8 PWM ami neked jó!
-
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15055 üzenetére
... akkor eldőlt...
Holnap délután átveszem a Thermalright V2 hűtőt, és már kajtatok is az ARCTIC COOLING F8 után.
Még egyszer köszönöm a segítségedet! Ha fent lesznek, beszámolok az eredményről... -
válasz
Neil Watts #15057 üzenetére
Annyira azért ne szaladj előre az időbe! HD5770. Vapor-X 2009.NOVEMBER óta létezik!
A ződ gyártó HDMi.s kártyáit meg inkább ne is emlegesd nem hogy 2009.be de még 2011.be sem tud normális hdmi-kimenetet tenni a féltégláira!
-
RootRulez
félisten
válasz
Neil Watts #15057 üzenetére
Na, használd egészséggel!
-
Sziasztok!
Nagyon jo lett a delutanom, mert gianninal volt egy HD5770 Vapor-X 1GB...
tobb se kellett nekem, osszecsomagoltam a GTS250-em, es vittem neki az uj kartyaert cserebe.
Na hogy ne unalmas mesedelutan legyen, kozolnem az eddigieket!1. 2011-ben vegre egy gyarto, aki ha rak a kartyaja HDMI csatlakozot, azon mindenfele gond nelkul atmegy a kep/hang buheralas nelkul.
2. Maha csendes es huvos.
3. Nagyon jo a 10.12-es driver!\o/
Roviden ennyi.
Ugyerzem megerte valtanom!800SP-s ugyhogy ez mar a jo bios-szal szallitottak
Udv. core2
-
válasz
Geryman #15054 üzenetére
Rev3 hűtést véletlenül se szabad lecserélni!
(Nagyon csendes és jól hűt)
Tuning meg szerencse függő GPU:950-1000.körül Ram:1350-1370. körül szokja bírni a Rev3 karikon! Hűtés meg maradhat Autó módban de ha nemzavar a hang akkor tekerd fel 70.%-ra
Feszt nem lehet Rev3.ason emelni tehát azon nem kell rágni magadat!
-
válasz
futizoli #15053 üzenetére
a képeken a Zalman OP1.es SLIM venti CSAK első teszt próbaidőszakára volt fent! (az akadt bele a ventis dobozomba turkáláskor elsőnek a kezembe
) Mivel eléggé csend mániás vagyok hangosnak bizonyult! Bár a VTX3D gyári ventiétől még ez a OP1.is mérföldekkel csendesebb! De ha nincs elfekvőben otthon akkor semmiképp nem szabad pénzt kiadni rá mert sokkal olcsóbban kapsz jobb ventit!
Bőven megfelel rá egy Arctic Cooling Arctic F8 venti 710.Ft ért abszolút verhetetlen de még a 2.e FT os kategóriában se akad jobb nála! De nézhetsz mást is a lényeg hogy 28-30.CFM (de ne keverd a 30 m3/h értékkel) körüli légszállítása legyen legalább!
-
Geryman
tag
DroiDMester
Szeretném azért egy kicsit tuningolni a Ver3-as karim anélkül úgy, hogy nem cserélek rajta GPU Fan-t.
Mennyire húzhatom fel auto fanspeed mellett? Mihez nyúlnál hozzá? Ha esetleg lecserélném a GPU Fan-t, hány %-ot csökkenhet a C°?Tudom, nem bírok magammal.
-
futizoli
tag
válasz
DroiDMester #15049 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom...
Már keresem is a Thermalright V2 forrást...
DroiDMester, az általad használt Zalman venti jó választás, esetleg tudsz ajánlani más csendes ventilátort is?Üdv: Zoli
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 5770 -et 1Gram -al szükségem lenne egy kis segítségre a beállításokban.
Mi a számítógépről mozizunk van is egy 106 cm -es panasonic plazmám amihez eddig egy 4850 -es biztosította a hátteret.
Na-már most a TV-én nem tudom teljesen szét húzni a képet a két szélén mind a két oldalon jó 7-8 cm fekete sáv marad. Megtaláltam a Catalyst -ba a méretezési beállítások digitális síképernyőhöz de itt ha növelem a méretet fölfelé is növeli a képet nem csak vízszintesen aminek az az eredménye hogy ha szét húzom teljesen a filmeken a szereplők feje kilóg a a képből. Eddig ez a régi drivereknél egy pipa berakásával orvosolható volt mert a képernyő méretéhez igazította az ablak méretet ezt most nem találom.Előre is köszönöm a segítséget.
Lamberd
-
válasz
futizoli #15044 üzenetére
Hát amit próbálni akarsz nemigazán lenne jó és hatékony megoldás!
Legjobban akkor jársz ha az egész hűtést lecseréled a kártyán!
Valóban a TR V2 a legjobb megoldás a cserére (eszméletlen jól hűt, és ha jó ventit választasz hozzá teljesen néma lesz!)
Pár kép felszerelve hozzáteszem így a képeken nagyon ocsmányul (mert van aki a kinézetet részesíti előnybe nem a tudását) fest de élőben teljesen mást mutat!
És itt van pár nagyobb felbontású kép is több látószögből!
**********************************************************************************
(#15047) pigmeus : 5750.kariból a Vapor-X a lehető legjobb! mind hűtés mind hang tekintetben! Hűvös és csendes kártya! De azt is figyelembe kell venni hogy mennyiért veszed? mert boltban 30.körül van az ára annyit nem ér meg mert 34.körül már kapsz egy 5770.es Sapphire Rev3. karit ami ugyan olyan csendes és hűvös! mint a Vapor-X. Viszont 15-30.% al gyorsabb mint a 5750.es kari tehát jobban megéri!
-
válasz
Dealer20 #15042 üzenetére
Rev3 karihoz csak kimondottam a rávaló Rev3 BIOS jó! annó próbálgattam énis vagy 15.félével de mindegyikkel gond volt! Tehát nagyon ne kísérletezz mert elég sok BIOS-al annyira padlóra lehet küldeni a Rev3-at hogy utána vakon FLESSELHETED vissza Vagy akkor legalább csinálj egy automata Flash visszaállító pendrive-ot!
A másik FONTOS dolog ha bele babrálsz a BIOS-ban a fesz értékekbe (mindegy hogy melyik részbe babrálsz bele) Búcsút mondhatsz a PowerPlay felének (állandóan FIX:1,125.voltot fog kapni a gpu csak az órajeleket fogja levenni a kártya de a feszt nem!)
************************************************************************************
#15043 GAbre Nem olyan rég belinkeltem egy AMD GPU Clock Tool progit azt szedd le és válaszd benne a restore default clock opciót az reseteli a venti beállításait is ha az lenne beragadva a win-be!
-
pigmeus
tag
5750ről van itt valakinek véleménye? Shappire VaporX érdekelne. Milyen teljesítménnyel bír, milyen elvárásaim legyenek, és milyen hangja van ?
Próbáltam átnézni gyorsan a fórumot de itt mintha mindenikek csak 5770e lenne
Inkább megéri azt venni ? Mert nekem a 5750et ajánlották a vgas topikban. Már ezer éve csak alaplai vgat használok, de egyre inkább azt vettem észre h szaggatnak a jobb rippek :S.
ÜDv.:
Pgimeus -
válasz
Geryman #15041 üzenetére
Hát nagyon jól tudom én melyik és milyen az a Rev3
Nekem volt elsőnek itt PH.n Rev3 Sapphire kari, pont 1.éve tavaly január elején vettem!
A hűtését meg is tartottam és az domborít azóta is a Rev2.es Sapphire karimon!
Miért akarnál BIOS-t cserélni? nem tudom hogy van-e újabb Rev3. as BIOS De nekem is pont ugyan aza verzió volt a rev3.ason ami neked és azzal nem volt semmi problémám! Szóval nincs értelme babrálni!
-
futizoli
tag
Sziasztok!
Tájékozatlanságomnak, s főként türelmetlenségemnek köszönhetően elkövettem egy óriási hibát. Vettem egy VTX3D VX5770 1GBD5-HV2 PCIE vga-t.
Csalódásom oka, a zavaróan zajos ventilátora. Így utólag olvasgatva a fórumokat, látom nem vagyok egyedül a problémámmal.
Az MSI Afterburner-el 25 %-ra levéve a fordulatszámot a zajszint csökken, de még így is simán hallom a lakás egy másik helyiségéből, a géptől 10m-re. Nagyon zavaró...
Olvastam, a gyári hűtőre nem igazán lehet felszerelni más ventit. Már arra is gondoltam, leszedem a gyári ventilátort,a számítógépház aljára teszek egy távtartót, amelyre felszerelek egy csendesebb pörgettyűt, a kártya hűtőbordája alá pár mm-re.
Talán idétlen elképzelés, de más nem jut eszembe.
Ha nincs más megoldás, tudna valaki egy igazán halk ventilátort ajánlani, amivel elkövethető lenne a hatékony, de csendes hűtés?Üdv: Zoli
-
GAbre
veterán
Vki tud segíteni!?
A kártyám folyamat 50%on pörög,ha autora rakom a vezérlést!Pedig nem meleg a kari 38C!
msi karim van,msi afterburnerrel vezérlem,mással nem turkáltam benne...
Órajelek 2dben vannak. -
Dealer20
tag
válasz
DroiDMester #15039 üzenetére
De láttam hogy nincs ott a rev 3
csak már utólag néztem,de tisztában vagyok a verziókkal.Most próbáltam a legújabb Varpor X BIOS-szal azzal mintha müködnéne ,csak átirkáltam a feszültséget az 1 volt-ot levettem0,95 re és az órajelet 925/1275 re.Vagy esetleg tudnál ajánlani valami biost vagy tegyem vissza a gyárit?
-
Geryman
tag
Upsz. Ez az információ nálam is lemaradt.
Nekem is Ver3 van a gépbe. Esetleg ez okozhatja nálam a Black Ops multiban a képfagyást, mondjuk máshol eddig nem fordult elő?
Akkor visszateszem az eredeti BIOS-t.
-
válasz
Dealer20 #15038 üzenetére
Azért mert figyelmetlen voltál és nem olvastad el rendesen mit írtam!
Mit írtam oda mellé? "Bármilyen REFERENCIA(nyákos) Rev1 és Rev2 és Vapor-X kivéve XFX 5770.hez jó!
Amint írtad neked Rev3 (New Edition) karid van ami NEM referencia nyákos tehát ahoz NEM jó!
És egy kis segítség ha nemlennél tisztába a Verziók között!
Rev1
Rev2
-
Dealer20
tag
válasz
DroiDMester #15033 üzenetére
Ha én felrakom a bios-t amit készítettél 3d módban csak 600/1200 ra kapcsol fel,miért van ez ???Sapphire Rev 3 .
-
Geryman
tag
Köszönöm DroiDMester a segítséget. A programmal megfelelően felment az új BIOS.
Az általad beállított értékeket nyugodt szivvel felvehetem én is? [link]
-
Roland06
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Nincs még meg a másik 5770-es csak mielőtt megvenném szerettem volna megérdeklődni.
(nem akarok tápot cserélni) -
Flame_
tag
Köszönöm DroiDMester segítségét; kérdeznem sem kellett és megtudtam hogy szabjam át az 5770-em hűtését. Igaz ez egy kevésbé ajánlott, hülyeműanyag batmobilutánzatos Giga, de hát én ezt tudtam újítani sokévnyi papíros kiskergarival
Egy teljesen gyári X850XT PE után így is egy álom...
-
kefizor
tag
Én használtam már 350-es FSP táppal, semmi baj nem volt vele, 295Wattos csúcsfogyasztást értem el 2db 5770-nel.
-
válasz
Jani09 #15031 üzenetére
Azért annyira NE éld bele magad abba a csoda 550.es giga tápba!
Folyamatos terhelésben csak 450.W ot tud! pár másodpercre tudja csak a 550.W os csúcs értéket! Kukk ide! és a 12.Voltos ága se valami bivaly 360.W ot tud 12.v on! De mindenképp elégnek kell lenni még a 2.db 5770.es karihoz is!
-
válasz
Geryman #15019 üzenetére
Bocs csak kicsit sok dolgom volt ma de megcsináltam neked az Autó BIOS frissítőt!
itt tudod letölteni => HD5770_Auto-Win_Flasher_By_DroiDMester a progi jó bármilyen REFERENCIA Rev1 és Rev2. 5770-hez nem csak Sapphire karihoz!
Ha kitömöríted csak fel kell telepíteni az exe-t Ezután lesz az asztalon 2.ikon egy UPDATE (ezt kell elindítanod) a másik a RESTORE (ha nem tetszik az módosított bios ezzel tudod vissza tenni a kártyára az eredeti BIOS-t)
Teljesen automata minden: automatikusan lementi a kártyáról a gyári BIOS-t és csak sikeres lementés után kezdi el felírni az új BIOS-t
-
kutga
nagyúr
36.500 Ft jó ár egy új Sapphire 5770 Vapor-X-ért 2 év garival?
-
Roland06
aktív tag
Üdv. all!
Meg tudná valaki mondani, hogy mekkora táp lenne elég két Sapphire 5770-nek (crossfire-ben)???
Köszönöm! -
Vigneau
félisten
válasz
Dark KillerX #15020 üzenetére
Nagyon beindult ez a VTX márka. Eddig nem igazán hallottam róla, csak annyit, amennyit mostanában errefelé olvashattam...
-
Jani09
tag
válasz
Dark KillerX #15020 üzenetére
kiváncsi lennék arra a karira, majd teszteket oszthatnál
-
Dark KillerX
addikt
Jövőhéten váltok!5770-ért és 18k pluszért kapok egy VTX 6850-et!Remélem nem bánom meg!
-
Geryman
tag
DroiDMester
Tudnál nekem is írni esetleg egy win alóli Bios autó frissítő progit?
Kipróbálnám az általad használt Bios-t a Sapphire kártyámra.
Kezdő vagyok minden tuning téren, ezért olvasok sokat és kérek segítséget. -
válasz
bugizozi #15014 üzenetére
Procis kérdés valóban nem ide tartozik!
De iszonyú nagy VÉTEK lenne egy redvás 2.magos C2D 7600.os prociért 30.at kifizetni! mikor 19.ért is van! de még annyit sem ér! max 15.öt ér akár melyik E7xxx ről beszélünk! E8xxx meg már 20.ért kapni (itt az apróban) Ami reggelire megeszi bármelyik E7xxx procit!
De ha mindenképp boltban akarjátok venni akkor E6700.at szabad venni csak! Mert nem ér +10.e ret a +1.Mega Chace! De továbbra is azt javaslom lényegesen jobban járnátok egy használt E8400.as procival és 20-22.ért már vannak az apróba! 35.ért amennyit a Q8300.ra szántok annyiból meg Q9400.et kaptok az apróba ami szintén reggelire megeszi a Q8300.at! C2D és C2Q procit boltban már NEM SZABAD venni!
Mert iszonyat drágán adják!
5770 Vapor-X az viszont jó választás! mondhatni a legjobb 5770.es kari!
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek segítek gépet összeállítani. A pénztárcája azt mondta hogy HD5770, ajánlottam neki a Vapor-X-et. remélem jol tettem
E mellé kellene egy proci. Szintén ő és a pénztárcája azt mondta hogy E7600 vagy amit néztünk ~5k-val többért a Q8300.
Szerintetek?Melyik a kettő közül, vagy ha nem ezek közül akkor mit ajánlotok olyan 30k környékén?
Köszi előre is!
ui: gondolom volt már ilyen kérdés, de én nem találtam, ezért bátorkodtam feltenni
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi két modell közül melyiket választanátok hatékonyabb hűtés szempontjából? Árban kb ugyanott vannak.
SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 PCIE (New Edition)
[link]Gigabyte GV-R577UD-1GD HD 5770 1024 DDR5
[link]A Sapphire elvileg rev3-as de még várom a visszajelzést az eladótól hogy biztos legyen.
-
Glomgold
tag
válasz
DroiDMester #15010 üzenetére
Ok, köszi megnézem azt a progit.
-
válasz
Glomgold #15009 üzenetére
MSi AfterBurner progit felteszed és azzal lehet olyan venti konfigurációt beállítani amilyet csak szeretnél!
Ventit nem kell cserélni mert speckó venti van rajta sima 8-9.centis ventit csak barkácsolással lehet a bordára felmókolni hameg annyira megbabrálod maradandó sérülés marad rajta és elveszik a garanciája a kártyának!
-
Glomgold
tag
Sziasztok
Vettem egy vtx3d 5770-es karit, és mint többeknek, nekem is hangosnak tűnik a hűtője.
llletve nem a hanggal van a bajom hanem hogy mind1 hogy 2% vagy 100% a gpu terhelése,
és mind1 hogy 36 vagy 66fok a gpu temp, 50%on pörög, és ez amikor üresben van, picit
hangos a gép többi ventijéhez képest. A ccc-ben szintén ez a legnagyobb gond, hogy csak statikus állandó értéket lehet adni neki, ami szintén nem változik a hőmérséklet/terhelés függvényében sem. Nos ehhez szeretnék valamilyen ötletet.
A legjobb az lenne ha valaki tudna valamilyen ventit mondani ami jó lehet rá és szuper csendesen forog, de a bordát nem szivesen cserélném át rajta másikra. Mivel nincs tapasztalatom ventikhez, nem tudom hogy akár ennél vagy akár új ventinél
be lehetne e állítani hogy terheléshez vagy hőfokhoz állítsa a forgási sebességet. Lehet csak ez a venti nem alkalmas ehhez?
mert van a kártyán egy 4 tűs ventinek is foglalat, ha jól láttam.
Várom az ötleteket.Üdv: Zsolt
-
válasz
F e Z o #15007 üzenetére
Kinek a PAP kinek a PAP(LAN)!
Amúgy 5750.est mennyiért tudná eladni sz.ted? 22.é? hozzá tenné a +7300.at mivel bőven megfelel egy 710.Ft-os AC F8.as venti rá!
29.ből milyen jobb kártyát tudna venni sz.ted
Ráadásul olyat ami érezhetően erősebb és a hűtését sem kell lecserélni! Max egy 5770. Vapor-X et kapna! azzal meg nemsokkal lenne előrébb! Max annyival hogy 15-20.% al gyorsabb de az ott sem nagy segítség ami az 5750.en nem megy rendesen az a 5770.el se fog!
Nem beszélve arról hogy ha később esetleg mégis másik kártyát akar venni a TR v2 hűtője megmarad, ami jó lesz az új kártyára is! És a mérete ellenére nagyon jó (sőtt a legjobb) eza kis hűtő!
Annó volt nekem HD4870X2. karim ami ugye köztudottan még mai napig is a fogyasztás és melegedés csúcstartója! nekem azon is ilyen TR v2.hűtő volt 1-1.db a 2.GPU-n! És simán megbirkózott még azzal a hatalmas kazán kártyával is! (persze oda kellett már neki egy 3000.RPM.es venti) Szóval jó befektetés ha vesz az ember egy ilyen hűtőt, jobb mintha lecserélné a kártyát egy 5770 Vapor-X.re!
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #15004 üzenetére
Én azért a 7k-s felárért (+ 1 normális venti +2k) vennék inkább egy erősebb karit, persze izlések és pofonok.
-
dances
tag
válasz
DroiDMester #15004 üzenetére
Aha, így már megfontolandó.
Azt hittem, használtat ajánlasz az apróról.
Még alszom rá párat.
Köszönöm az infókat. -
válasz
dances #15002 üzenetére
Amiről beszéltem új bontatlan 0.perces! Kár lenne boltban 12.ért venni mikor itt ugyan az fele annyiért van! Egyébként meg ilyen(CPU-VGA Hűtőt) cuccokat simán meglehet venni használtba is ez nem egy VGA vagy CPU hogy halára tuningolja az ember és elromlik a következő tulajnál egy hűtőn nincs ami elromoljon
MAX: hiányoznak a kiegészítői
Igen van hozzá gyárilag 2.féle venti felfogató CLIP 15.mm es slim ventihez való, és a normál 25.mm es ventihez való is! Én amúgy egy 9.centis Scythe KAMA FLEX SA0925FDB12L ventivel használom max:1600.as fordulaton is totál kussban van! És könnyen fel lehet a 9.es ventit is fogatni a TR v2.re!
-
dances
tag
válasz
DroiDMester #15000 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ez a Thermalright elég szimpatikus, bár nem tűnik nagynak(tömegre), csak az újkori ára egy kicsit meredek(ugyanis mindenképpen újat szeretnék).
Ha jól látom a gyártó oldalán adnak hozzá ilyen fém "clip"-seket, s ezekkel a normál, 25 mm vastag ventiket is fel lehet fogatni?Még annyit kérdeznék: az Alpenföhn Heidi típusú hűtő se lenne jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Autós topik
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- RTX 3060 GAMER VGA
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest